Nya huset på Bali

Som jag skrivit tidigare så ska vi flytta här på Bali. Vi har hittills bott mitt på ön i Ubud, men ska i den här veckan flytta ner mot kusten på västra sidan ön.

Huset som vi ska flytta till är i traditionell kolonial stil med balinesiska och nordafrikanska influenser.

Här är entrén i typisk balinesisk stil. Kolla den fantastiska växtligheten innanför porten!

Här är gången fram till farstukvisten, som egentligen är en liten bro som går över en damm med fiskar i.

Micke är glad att äntligen ha tillträde till huset!

 

På bottenvåningen finns ett kök. Inte exakt i min stil eftersom jag gillar ljusare stil både på skåp och golv. Men jag kan ändå uppskatta den här traditionella stilen och kommer att ljusa upp det hela med ett bord i mitten och lampor. Kommer visa vad som händer vartefter här på bloggen.

Det finns även vardagsrum på bottenvåningen (köket ser man uppe till höger och ingången rakt fram).

Vardagsrummet från andra hållet. Älskar de snidade fönstren!

På bottenvåningen finns ett rum till som egentligen skulle varit matsal, men eftersom tjejerna gärna vill ha egna rum får Margaux det rummet så länge. Det innebär att matbordet får stå utomhus så länge. Matbordet och övriga möbler har vi beställt från lokala hantverkare och i nästa inlägg ska jag visa vad vi beställt hittills.

Spiraltrappan till övervåningen. Jag kan inte ens börja förklara hur mycket jag älskar den här trappan. Tycker den känns så mycket Hogwarts!

Det är på andra våningen som man verkligen kan se de nordafrikanska influenserna. Till vänster är mitt och Mickes rum och rakt fram är Cappis rum.

Här är trappan upp till tredjevåningen som består av ett ganska litet rum med en enorm terass. Det är där Celeste, lyllosen, ska bo.

Här är vårt sovrum med det underbaraste av tak!

Sovrummet åt andra hållet.

Jag kan känna redan nu att det här är ett hus som vi kommer stortrivas i! Men det är en hel del arbete kvar. Huset är helt tomt och vi äger inte så mycket som en gaffel att ta med oss. Så allt, allt, allt behöver köpas. Lyckligtvis är möbler väldigt billigt här och det finns otroligt skickliga hantverkare överallt! Jag har redan satt igång med att designa möbler till huset och vissa av dem är klara inom de närmaste dagarna. Så håll ögonen på bloggen här om ni är nyfikna!

xx

 

 

 

 

 

 

33 reaktioner på “Nya huset på Bali”

 • Suss skriver:

  Hej!
  Bodde flera år i Indonesien och tog hem en container med dessa fantastiska möbler till Sverige när vi flyttade hem. Ligger just nu i en himmelssäng därifrån och skriver detta (under en sänghimmel uppsydd på Bali😀)

  • Jennifer Jansch skriver:

   Jag tänker också att vi kan ta med oss dessa möbler när vi någongång flyttar. Underbart att kunna ha som minnen!
   En fin sänghimmel är aldrig fel!!
   xx

 • ninni skriver:

  Åh, så intressant att få följa med er i detta boende och få se när möblerna kommer på plats. Egendesignade möbler …… jo jo!
  Huset är så läckert i sej själv och jag tror som du att ni kommer att stortrivas! ♡♡♡

  • Jennifer Jansch skriver:

   Det tror verkligen jag också att vi kommer göra!! Otroligt lyxigt att kunna designa sina egna möbler och så kostar de mindre än Ikeamöbler. Hantverkarna här på Bali är verkligen otroligt skickliga!
   xx

 • Anna skriver:

  Galet gaLET GALET FINT!!! EN DRÖM!!! PUSS!

 • Julia skriver:

  Så fint!! Ska bli väldigt spännande och se vad du kommer göra med huset😀

 • Iréne skriver:

  Alltså så häftigt hus och det ska bli så kul att se när du sätter tänderna i inredningen, lycka till och hoppas ska trivas i huset.

  Kram Iréne

  • Jennifer Jansch skriver:

   Tack Iréne!! Jag tror verkligen att vi kommer trivas. Huset är helt underbart! Ska snart visa mer bilder och bilder på möblerna som börjar droppa in>
   xx

 • Anna skriver:

  Wow, ska bli så spännande att få se hela förloppet från början till slut. TACK för att du låter oss följa med. Så inspirerande är du/ni!

  • Jennifer Jansch skriver:

   Vad kul att du hänger med på vår resa och känner dig inspirerad. Det gör mig så glad att veta!
   xx

 • Sofia skriver:

  Så himla fint💗✨
  Så roligt att följa er,ni är en stor inspiration för mig som också drömmer om att flytta utomlands med min familj💗

  • Jennifer Jansch skriver:

   Vad kul att jag kan inspirera. Man lever bara en gång (som vi känner till just nu i a f) så det är bäst att passa på att ta tag i alla drömmarna!
   xx

 • Birgitta Gunnarsson skriver:

  Jättefint hus! Tror också ni kommer att trivas där och roligt att få möblera själv, men jag undrar hur får man upp sängar och andra möbler i spiraltrappan? Det ska bli spännande att följa och se hur ni ska inreda, är det glas för de snidade fönstren eller är det öppet? Kram

  • Jennifer Jansch skriver:

   Det här är verkligen en bra fråga för det går nämligen inte att få upp saker. Igår skulle madrasserna upp och då krävdes det fyra pers som drar upp sakerna med rep över balkongerna. Inte bästa konstruktionen haha.
   Det är inget glas där, men jag ska sätta in myggnät tänker jag.
   xx

 • Rosa skriver:

  Så fint och underbart med hus som har lite annorlunda inredning/planlösning mot vad man är van vid. Roligt att få inreda helt från början och sen med egendesignade möbler också så spännande kommer att bli hur fint som helst. Följer med glädje med på alla era äventyr och tack för att du låter oss få göra det alltid lika intressant.
  Kram Rosa

  • Jennifer Jansch skriver:

   Tack Rosa! Det är otroligt kul att designa möbler har jag upptäckt nu. Det ska bli intressant att se om jag blir lika nöjd med dem när jag ser dem!!
   Kram
   xx

 • Käthe skriver:

  Fantastiskt hus, även detta. Och vad skådar mitt norra öga? FÖNSTER OCH DÖRRAR! Nu kan ni lättare hålla djurlivet på utsidan, det måste vara enormt skönt! Whoop Whoop! /Käthe

  • Jennifer Jansch skriver:

   V e r k l i g e n!!! Förvisso slinker det in grodor och ödlor etc, men det är ofrånkomligt på Bali. Men jätte JÄTTE skönt med väggar OCH en mur runt hela huset dessutom!
   Whoop indeed!
   xx

 • pecawe skriver:

  Min första tanke är att det nog är skönt att slippa leva med öppna väggar och utan dörrar 🙂 Hoppas ni trivs i nya huset!

 • kinna skriver:

  Måste flickorna byta skola ?

 • Cecilia skriver:

  Åh så underbart, att få inreda ett helt tomt hus!!
  Är det vanligt att man hyr hus på Bali? Hyr man på längre tid, eller månadsvis..tänker att ni ju inte bott så länge i det första huset.
  Och hur är prisnivån jämfört i Sverige / andra länder, vad gäller boende, mat och övriga levnadskostnder?

  • Jennifer Jansch skriver:

   Det första huset hyrde vi månadsvis på Airbnb. Vi hade tänkt att bo där hela första året, men det var som sagt en hel del saker med huset som inte var så bra.
   Hyrorna här är väldigt låga om man jämför med andra länder. Men det beror givetvis på vad det är man vill ha. Hus utan pool är till exempel otroligt billiga. Och så finns det hus som kostar många miljoner dollar. Samma sak med mat, man kan leva jättebilligt eller äta på restauranger som kostar lika mycket som i New York.
   xx

 • Annette skriver:

  Åh så underbart. Ser fram emot att se era möbler. Lycka till!

 • Ullis skriver:

  Åh, så mysigt! Jag förstår verkligen att du gillar spiraltrappan… Skönt att ni har fått både väggar och mur. Det ska bli spännande att se hur ni möblerar. Vem vet, med din kreativa ådra kan du kanske lägga till möbeldesigner på visitkortet… Tack för en härlig, vacker och lärorik blogg. ❤️

  • Jennifer Jansch skriver:

   Tack för att du följer bloggen Ullis! Det är faktiskt otroligt OTROLIGT skönt med murarna. Inte en vildhud så långt ögat når. Det är verkligen otroligt kul att designa möbler. Ska verkligen fundera på om jag inte ska börja göra lite möbler för försäljning.
   xx

 • Wow, wow og wow! Jeg blir helt varm i meg av å følge meg på din blogg, og dette nye hjemmet er jo bare ubeskrivelig lekkert! Jeg har ikke fulgt deg lenge, men heldigvis fant jeg deg via Sofia (Mokkasin) <3 Det er jeg veldig glad for!

 • Frida skriver:

  Underbart!
  Vi va 2 mån i Canggu i höstas o älskade det!
  Planer på att resa tillbaka 2019 o stanna ett år.

  Två frågor – vart hittade ni huset? Länka gärna till förmedling

  Hur gör ni med visum när ni stannar så länge?

  Tusen tack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram