Yoga retreat!

Som jag berättade i förra inlägget är jag och Micke på Fiji där vi har deltagit i ett yoga retreat.

Retreatet hölls av dessa två killar: Byron till vänster (byron-yoga.com) som normalt sett jobbar i Los Angeles och Paul Teodo (hans FB sida). Paul bor på Bali och är min och Mickes favoritlärare från Yoga Barn i Ubud. Paul är en fantastisk yoga lärare som dessutom har en helt unik specialitet och det är att han spelar akustisk gitarr som en gud. Det jag också gillar med honom är att han alltid har några smarta och sanna grejer att säga vid varje yogapass. Som i morse sa han till gruppen att ”du har mer gemensamt med en växt än din iPhone”. Och det har han ju verkligen rätt i! En planta har ju riktigt liv och det har ju inte en iPhone eller andra prylar.

Vid slutet av varje yogapass är det en avslappnings- och meditationsdel och då spelar Paul sin egenkomponerade musik på akustisk gitarr. Jag kan VERKLIGEN rekommendera den. Här kan hans musik laddas ner på Apple.

Under första yogapasset här på Fiji sa Paul att vi skulle ställa oss själva frågan: Varför är jag här? Varför har jag kommit hit? Just idag, sista dagen kom jag på svaret. Det får du se sist i bloggen.

För er som inte varit på yoga retreat så kan jag berätta lite om hur det är, i alla fall på det här retreatet. Vi började dagen vid klockan 7 med lite kaffe och frukt.

Sen förflyttade vi oss till Yoga shala, dvs yoga salen, med en fantastisk utsikt över en bukt.

På morgonen yogade vi mellan 1,5 till 2 timmar och efter det var det frukost.

Efter frukost kunde man välja på att åka iväg på någon aktivitet tillsammans med gruppen eller göra någonting själv.

Som ni kanska förstår är det inte jag på bilden! Utan Corine en gammal gymnast.

På eftermiddagarna kl 16 var det dags för dagens andra pass på runt 1.5 timme. På eftermiddagarna körde de för det mesta yin yoga, vilket är en lugn sorts yoga när man håller ställningarna längre och jobbar med andningen.

Den första halvan av resan kunde vi inte göra några utflykter på dagarna eftersom två cykloner, den ena (Joni) efter den andra (Keni), träffade Fiji. När det blåste som värst blåste vinden runt 135 km/h.

Här är ett papayaträd som stormen knipsat av precis utanför dörren till vårt rum.

Trädet gick i tre delar. Så ni förstår att det blåste ganska kraftigt!

För Micke och mig gjorde det inte så mycket att vädret inte var på topp. Dels så får vi ju sol och härligt beach väder hela tiden på Bali till vardags och dels hade jag om sanningen ska fram väldigt mycket jobb att ta tag i. Bag-all ska ju snart öppna en butik i Sydney och det är mycket saker som ska bli klar i tid. Jag ska skriva mycket mer om Sydney snart!

Under de blåsiga dagarna tog oss dock en liten tur in till närmaste staden Savusavu för att handla.

Att gå in i lokala mataffärer är bland de bästa saker jag vet när jag reser. Det är så intressant att se vad det är för matkultur i olika länder.

Lite annat stuk på affärerna här jämfört med Sverige…

På den tredje dagen tittade solen äntligen fram, om än lite osäkert, så hela gruppen åkte till stranden.

Micke och jag simmade ut och snorklade. Det var så många otroligt vackra färggranna fiskar att vi helt tappade bort tiden (och blev bortsvept av strömmen längre och längre bort från stranden där resten av gruppen var) att de när vi kom tillbaks hade åkt. En kille från hotellet hade stannat och väntat på oss, så vi fick en stund för oss själva på stranden vilket var ganska mysigt!

På en ”ledig” dag, dvs en dag då inga gemensamma aktiviteter var planerade, hyrde Micke, Paul och jag en bil för att ta en titt på ön,  Vanua Levu.

Fiji är verkligen helt fantastiskt grönt. Men det mest fantastiska är ändå hur obebyggt det är. Jag har aldrig varit i ett land med mindre bebyggelse och färre människor än i Fiji. I hela landet finns just under 900 000 invånare.

Vi åkte till ett naturresarvat där det fanns en gångväg i djungeln. Grönskan och växtligheten är så intensiv att den nästan är svår att ta in.

Mitt i djungeln kom vi fram till det här vattenfallet och var naturligtvis tvungna att ta lite yogabilder!

Sen fortsatte vi vår tur till ett annat vattenfall modell större.

Vattnet var så otroligt klart och rent att man kunde dricka det.

Pustar utanför en typsik Fijiansk affär på vägen hem.

Idag var sista dagen på retreatet och vi fick säga hejdå till det här härliga gänget. Så otroligt kul att ha fått så många nya vänner på bara en vecka!

Packad och klar med Bag-all!

Här är det lilla planet vi tog i morse för att ta oss till Nadi där den internationella flygplatsen ligger.

Bye bye drömmiga semester och fantastiska yoga retreat. Jag känner mig så otroligt lyckligt lottad att få ha gjort den här resan. Den har gjort mig otroligt gott! Det jag kom fram till varför jag var här är att jag verkligen måste prioritera upp mig själv och min egen hälsa. Det vill säga ge mig själv tillåtelse att gå iväg och träna och yoga och ta massage och verkligen ta hand om mig. Jag har låtit jobbet och barnen och allt annat komma före och jag måste tänka om mina prioriteringar. Det är NU jag ska ta hand om mig, annars kanske det inte blir något SEN.

Ha en härlig helg!!

xx

Fiji from above!

Följ mig gärna på Instagram: @jenniferjansch @bag_all @ bagallsweden @bagallaustrlia

 

10 reaktioner på “Yoga retreat!”

 • Taina Olsson skriver:

  Åh så härligt! Det är verkligen viktigt att ta hand om sig själv NU och inte SEN. Själv blev jag varse om det för ett år sedan då mitt hjärta började krångla. Jag tog hand om allt och alla plus att jag tränade ”för hårt”. Stannade inte upp, lyssnade inte på min kropp och till slut fick jag åka in akut och äter nu hjärtmediciner!

  Älskar verkligen dina ”bags”. Bor i CT och åker då och då till NYC. Bodde på ett ganska nyöppnat hotell, LUMA, som kör lite samma koncept som du. I sänglådan hade de olika tyg-bags för hårtork, relax-pryl, spegel osv. De var i olika färger och det var fint skrivet på dem alla. Tänkte genast på dig.
  Taina

  • Jennifer Jansch skriver:

   Tänk att vi människor blivit så dåliga på att lyssna inåt! Tur att du har fått hjälp i alla fall!
   Åh skulle gärna velat se bild på dom påsarna. Alltid roligt och inspirerande att se vad andra gör!
   xx

 • AnnaK skriver:

  Hej
  Du verkar leva ett intressant liv 😀funderar på hur du resonerar kring miljön när du marknadsför påsarna kontra den mängd och längd du du och din familj flyger.

 • Birgitta Gunnarsson skriver:

  Vilka underbara platser ni besöker, så roligt att läsa om, och se alla fina bilder. Glöm inte att ta hand om dig nu, det är viktigt att lyssna på kroppen. Jag ser fram emot den här veckan här hemma, det ska bli upp till 20 grader varmt, så härligt. Kram

  • Jennifer Jansch skriver:

   Tjohoo! Äntligen lite värme till Sverige. Det är ni så värda!!
   Jag ska verkligen se till att ta hand om mig. Tack för omtanken!
   xx

 • AS skriver:

  Det ser härligt ut, inte minst med all värme och skön natur som du får uppleva. Fast det lovas 22-23 plusgrader här på torsdag-fredag så jag ska inte gnälla…:-)

  • Jennifer Jansch skriver:

   Jag känner mig verkligen så lyckligt lottad!!
   Underbart att våren äntligen kommer till Sverige!!
   xx

 • Sofia skriver:

  Du ser så harmonisk och avslappnad ut på bilderna. Viktigt att stoppa upp och reflektera då och då. Lätt gjort att man annars bara glider med och hamnar i ett mönster som kan vara svårt att bryta.

  • Jennifer Jansch skriver:

   Ja sant. Jag har en tendens att kanske jobba lite för mycket. Men jobbet ger mig också energi. Det som kan vara lite stressigt är att jag aldrig någonsin är klar. Finns alltid mer jag kan göra. Man får sätta punkt ibland bara.
   xx

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram