Tokyo calling

Saker och ting har verkligen gått i ett här i Japan så jag tar det från början. Vi hann med två dagar i Tokyo innan det var dags att ta sig till Osaka. Celeste har aldrig varit i Japan så det var kul att visa henne runt stan. Jag har nämligen varit en hel del i Japan och när jag var liten bodde jag i Tokyo i några år tillsammans med min pappa som jobbade här.

Här är jag och min syster Stephanie tillsammans med pappa i Tokyo någon gång 1975-76 skulle jag tro.

Jag i min skoluniform i Sacred Heart School.

Tillsammans med Sister Watanabe som var en av lärarna på skolan.

Vi gick på scouterna också. Brownies kallades det. Underbara uniformer eller hur?!!

Saknade lite framtänder! Alla fina bilder från Tokyo är tagna av pappas fru Ulrika som noggrant klistrat in dem i fotoalbum som jag fotograferat av. Så tack Ulrika för att du hållit ordning!

 

Hur som helst spenderade Celeste och jag dagarna med att kolla i affärer. Jag gillar att kolla vad som pågår i olika städer och kan alltid hitta någon liten inspiration här och där. Tokyo är ju enormt stort och har flera centrum. Vi bodde i Ginza som är det snoffsigaste området med stora märkesbutiker som Gucci, Fendi samt några jättebra varuhus. Kitte är en favorit. Även Mujis största Concept store ligger i Ginza. För att ta sig runt stan är det lättast att ta tunnelbanan.

Det är faktiskt otroligt lätt att förstå systemet även fast det mesta står på Japanska. Alla stationer har nummer och en bokstav. Väldigt logiskt.

Ena kvällen regnade det jättemycket, men Celeste ville gärna se ”neon gatorna” i Shinjuku. Jag var inte lika pigg på att åka dit i det dåliga vädret efter en låååång dag på stan. Men när vi kom fram var vi så glada att vi åkt dit just när det regnade eftersom neonskyltarna då speglade sig i marken och allting fick ett extra skimmer!

 

Vi hann med lite jobb också!

Här är vi på möte hos en av Bag-alls största kunder i Japan: Plaza style som har varuhus över hela landet.

Jag visar dem prover på nya Bag-all produkter som är på väg in!

Jag och inköparen Naoko som tycker att hon behöver böja på knäna för att få plats i bilden haha.

Maki med en vintage Bag-all påse. Gamla påsar blir väldigt mjuka och printet blir lite svagare efter några tvättar. Tycker att det är så fint!!

Det var inte all work and no play! Sen gick vi ut på finlunch!

Älskar Japanska taxibilar! Hur fint är det inte med spetsen?!!

Lunchstället bjöd på en psykedelisk jordgubbsbuffe till efterrätt!

En nöjd Celeste!

På vägen tillbaks för att hämta våra väskor på hotellet  hann vi plåta lite ”mood” bilder i tunnelbana. Här, tadaaa: nya Lunch box väskan!!

Sen bar det av till Tokyo station för att ta det Japanska snabbtåget Shinkansen till Osaka.

Hur coola är inte dessa tåg så säg!!

Berättar mer om Osaka och Kyoto som vi också har hunnit klämma in om ett par dagar.

xx

Följ mig gärna på instagram: @jenniferjansch @bag_all @bagallsweden @bagallaustralia @the_nine_things

4 reaktioner på “Tokyo calling”

 • Linda skriver:

  Dina blogginlägg är fantastiska!
  Och vilka fina bilder från ”neongatorna” med Celestes färglada paraply i kontrast till alla de andras. ☂️
  Du som liten, ser ut som gör Cappi idag tycker jag 😊.

  • Jennifer Jansch skriver:

   Haha ja jag tycker själv att alla tjejerna är ganska lika mig som liten!
   Visst var ”neongatorna” häftiga!!!
   xx

 • Iréne Larsson skriver:

  Hej!

  WOW vilken resa och så kul att det var så uppskattat.
  Beundrar människor som följer sitt hjärta och gör det så bra!
  Stolt att vara svensk och sprida ett budskap med tygväskor.

  Första gången jag blev lite sugen på Japan men ligger långt bort!

  Kram Iréne

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram