Cappi 10 år

Tyyypiskt nog har jag varit helt däckad de senaste 10 dagarna, ända sedan jag kom tillbaks från Japan egentligen. Den här våren har varit extremt hektisk vad det gäller jobb och att fara och flänga. Jag hade planerat att verkligen ge mig själv tillåtelse att pusta ut den här sista månaden på Bali innan vi åker till Sverige för sommaren. Men så blev jag istället knallsjuk. Min plan: att hänga med familjen, träna, yoga, vara i solen, dricka och äta gott på trevliga ställen tillsammans med Micke.  Istället: ligga platt i sängen.

Någon dag har jag känt mig lite bättre och då har jag genast börjat göra ärenden och så dagen efter för jag sota för det och ligga i sängen hela dagen igen…

Jag blir uppstressad av att ligga still och känner att saker och ting går mig förbi. Visserligen ligger jag med datorn i sängen och jobbar i stort sett lika mycket som vanligt. Men jag får dåligt samvete för att jag inte kan vara med barnen så mycket som jag vill. Att höra familjen leka ute i trädgården medans jag ligger som ett osocialt paket i sängen är tortyr! Och förutom det så är det så klart allt annat än roligt att vara superlåg på energi och ha en rosslig mormorshosta.

Oh well, jag tror ändå att det här är slutet på sjukdomen. Så nästa vecka kanske jag kan sätta mina planer på att njuta av Bali i verket. Och då ska jag fota massor och blogga bra Bali tips till er!

Häromdagen fyllde mitt yngsta dotter Caprice, aka Cappi, 10 år. Kan inte fatta att min minsting är ”tvåsiffrig” hon med. Det är bara att inse att hon inte är så liten längre… Jag skulle helst av allt vilja stanna tiden och ha dem hemma och ”små” för evigt. Å andra sidan är jag så glad och stolt att de växer och blir så kloka och bra.

Hur som helst var det var för mig att pilla i mig lite Alvedon och arrangera ett födelsedagsfirande för henne.

Vi har ett par traditioner när någon i familjen fyller år. Det första vi brukar göra är att uppvakta med ”tårta” som inte direkt är en tårta utan antingen färdiga cupcakes eller muffins som vi dekorerar med grädde, jordgubbar, choklad och annat och så ljus så klart. Cappi gillar cupcakes bäst så det fick det bli. Det är faktiskt godare än vanliga tårtor tycker vi.

Margaux och jag dekorerade en stol till henne också!

En annan tradition vi har är att slå in presenter i allt möjligt, förutom papper. Som ni säkert vet vid det här laget var återanvändbara presentpåsar i tyg min första Bag-all produkt.

Här på Bali har jag inte med mig Bag-alls presentpåsar, som vi annars alltid använder, så istället slog vi in alla presenterna i Pompom cases!! Det var Margauxs idé. Hon är verkligen väldigt påhittig och kommer upp med kreativa lösningar på det allra mesta. Det blev såå himla fiiiint! Praktiskt var det också att stänga presenterna med dragkedja. En present fick vi slå in i en tvättpåse och den största, längst till höger slog hon in i ett tygstycke.

Här är Cappi med en trave presenter.

Margaux hade sedan numrerat presenterna från 1 till 18 (det var allt från småsaker som underkläder till ett stort lego).

Keps och gossedjur som Celeste och jag köpt i Japan (så lite liten är hon fortfarande!).

Pengar från farmor och farfar och morfar och moma (alltså Cappis bonusmormor). 1.400.000 rupiah blev det!! Alltså 1.000 kr totalt sett. Så lustigt med pengarna här, det är som monopolpengar. Hur stora sedlar som helst… Man måste alltid gå runt med en stor packe pengar. Det är man inte direkt van vid ifrån Sverige.

Kramar från pappsen!

Cappi i sin födelsedagsstol med Ming högst uppe på toppen!

En annan milstolpe som hände i familjen den här veckan var att Celeste tog KÖRKORT! Snacka om att barnen blir stora!!

Bild ovan från ett photoshoot av ett Balinesiskt klädmärke: @vt_bali

Celeste har gått på körskola här på Bali och fick alltså ta sitt körkort, fast hon bara är 17 år, eftersom det är den lagliga åldern i Indonesien.

Gissa om man blir stolt?! OCH samtidigt får lite panik för att tiden gått så fort.

En annan sak som vi har pysslat med senaste veckan är att leta efter ett hus eller land att köpa (eller land att hyra som man egentligen gör här på Bali). Det har gjort att jag fått åka runt lite på moppen med Micke trots att jag inte varit frisk, vilket så klart inte hjälpt mig att bli bättre. MEN vi har faktiskt hittat någonting nu. Ska berätta mer i nästa inlägg!

Ha en underbar helg!!

xx

Följ mig gärna på @jenniferjansch @bag_all @bagallaustralia @bagallsweden @the_nine_things

 

 

6 reaktioner på “Cappi 10 år”

 • Birgitta Gunnarsson skriver:

  Grattis på 10-årsdagen Cappi!
  Och krya på dig Jennifer, du måste vara rädd om dig, har du feber ska du vila, inte stressa och fara omkring.
  Djurälskare som jag är undrar jag var Ming ska vara när ni är i Sverige hela sommaren?
  Här har varit sommar i maj månad, sol och värme dag efter dag, vecka efter vecka, nu längtar jag efter regn för det är så torrt och gräsmattorna börjar bli gula, och fullt med frömjöl överallt. Bara vi får regn ett par dagar så kan det bli fint igen sen.
  Ha det bra och krya på dig! Kram

  • Jennifer Jansch skriver:

   Ja alltså fy vilken efterhängsen sjukdom jag har haft. Är faktiskt inte helt 100 ännu, men i a f bättre vilket jag är tacksam för!
   Ming ska vara kvar i vårt hus och tittas till av Wayan och Made som jobbar i huset. Kommer inte gå någon nöd på henne vill jag lova! Vi längtar till Sverige som galningar nu och pratar om vårt älskade Ekbacken varje dag!
   xx

 • Linda skriver:

  OMG! Jag var i din butik i NY i säkert 2 timmar och shoppade loss verkligen (300 dollar fattigare) Vilken fin butik och vilken trevlig personal du har! Jättehärliga produkter. Jag träffade en mörkhyad tjej som har en son åhhhh hon var så trevlig. Kram Linda

  • Jennifer Jansch skriver:

   Vad otroligt kul att höra och få feedback! Jag har hälsat Chastity som jobbar i butiken och hon blev jätteglad!!
   Posta gärna bilder på dina påsar med #bagall så ser vi dem!!
   xx

 • ninni skriver:

  Grattishälsningar på födelsedagen Cappi ♡♡♡

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram