Rens och bakdag!

God eftermiddag! Här är operation rensning i full gång! Världens bästa Susanne (även kallad Gestapo!) är här och hjälper mig med att tömma källaren och ser till att jag inte är sentimental och sparar sånt jag aldrig använder, eller att jag smiter iväg från källaren och sätter mig framför datorn och t ex  bloggar istället,…! 😉

Så här ser det ut här just nu….!

Släng, släng, släng…..!

Till Myrorna! 

Men titta vad jag hitta!! Vet ni vad det här är ?! Jo, mitt gamla Annie-manus!  Från när jag spelade musicalen Annie på Folkan när jag var 11 år!  Och mina lackskor som jag hade i föreställningen!  Tänka ändå att jag lyckats spara dom i 32 år!!! Men nu är det ”Hej då” som gäller. Nu har jag varit sentimental så det räcker…! 

Eftersom Susanne är en riktig gottegris , så smörade jag lite extra för henne idag och har bakat Persikoflarn med vit choklad till fikat!

Självklart får ni receptet senare!   Men nu är fikarasten tydligen över , (Gestaopo bestämmer!) så nu är det tillbaka ner i mörkret i källaren igen…!

Ett rum är tömt. Nu har vi bara etthundrafurtioelva lådor och kassar kvar att gå igenom….!

Tjohoooo vad kul det är att rensa!!!  NOT.

52 reaktioner på “Rens och bakdag!”

 • Jessica E skriver:

  Du slängde väl inte Louis Vuitton väskan…..eller är det en kopia? Var den äkta kunde du istället ha skcikat den till moi! :-)

 • Freddie skriver:

  Ser jag en Vuitton i slänga-högen?! :S

 • Jonas skriver:

  Det är ju nästan så att man själv kommer sakna ditt hem sen.. hehe…

 • Maggie skriver:

  Visst är det befriande för själen att rensa! Man känner sig supernöjd. Jag gillar att du gör som jag och lämnar till Myrorna :) Alltid är det någon som gillar det man rensat ut. Det är alldeles för mycket slit och släng idag.
  Du kanske behöver en supersmart och framförallt snygg förvaring (http://webpresent.noxshop.se?item_id=17) till dina smycken nu när du håller på att städa/rensa?
  Kram!

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  SVAR: Okeeeeej!!!! Jag LOVAR på heder och samvete att INTE slänga Annie-manuset och skorna!!! :-)
  Ni är för söta! Tur att jag har er!! 😉

 • Speedo skriver:

  Neeeeeeeeej!!!! För guds skull släng inte manuset och skorna! De grejerna kommer att bli kult och hamnar på museum!!

  Visst är det skönt att slänga man släng inte ut barnet med badvattnet….

 • Linda skriver:

  Har aldrig kommenterat här tidigare, men nu kände jag att jag var tvungen att göra det, och skriva nåt i still med: ”Neeej, släng inte manuset och skorna!!!”. Nu ser jag dock att många andra redan tagit hand om den saken…

  Är det nåt man sparar så är det såna saker! Du får inte slänga dom!

 • Marie Graff skriver:

  det är jobbigt att rensa. håller med tidigare kommentarer, myrorna i sthlm skulle man bra gärna vilja besöka nu 😉

 • Sandra 31 JKPG skriver:

  Vad bra att du får hjälp av Susanne. Gött att komma igång med rensningen,nånstans ska man ju börja 😉 Önskar dig lycka till med det,kan inte vara lätt och inte så kul heller för den delen.

  Ta hand om dig
  Kram

 • Lotta skriver:

  Kanske kan du auktionera ut saker som manuset och skorna. Kan nog ge bra pengar till något behjärtansvärt ändamål Kanske barnhemmet i Thailand? Bara en ide. Kram kram //Lotta

 • emmelie skriver:

  Hej !
  Sådär ja nu har jag beställt din bok, för att spara tills jag flyttar hemifrån :)
  Kram Emmelie i Jönköping

 • Lika skriver:

  Håller med dig- dötråkigt att rensa men så skönt det känns när man är färdig :-)

 • Marianne skriver:

  Jag håller med de flesta…..`släng inte´ skorna & manuset <3 jag fick nästan hicka när jag läste att du tänkte det :(
  `Lycka till´ med forsatta rensande. Vart ska du flytta..inget hus med stor trädgård iallafall om jag förståt rätt ang dina `gröna fingrar´ 😉
  Kram Majsan

 • Mikael Josefsson skriver:

  Om du skulle bott lite närmare Hestra så hade jag kunnat skaffa fem starka flyttkillar i branduniform till dig men nu tror jag nog att du fixar detta ändå….. Lycka till med flytten MVH Mikael

 • Nicklas skriver:

  Jag behöver väl knappast skriva det här med tanke på alla andra upprörda kommentarer men…

  SLÄÄÄÄÄÄ NG INTEEEEEE MANUSEEEEET OCH SKOOOOOOOOORNA!!!!!!!!!!! 😀

  Det hade varit kul att läsa det där eftersom jag aldrig såg den musikalen av förklarliga skäl. Då var jag bara 6 år och hade bara Agnetha Fältskog i huvudet!!!
  😉 Hade ingen aaaaaaning om vem Pernilla Wahlgren var…

 • Lena skriver:

  Visst är det svårt att kasta ”gamla” saker, men ibland måste man slänga sådant som är skräp, vilket ditt Annie-manus inte är.
  Kramar / Lena

 • Anna larsson skriver:

  Spara manus o skor! En vacker dag kommer sakerna finnas på museum. Lova!

 • Linn skriver:

  Är så nyfiken på vart du ska flytta? Ska du köpa nytt hus eller lägenhet?

 • Caroline N skriver:

  Meeen! Du kan ju inte kasta manuset och skorna! Om du nu absolut inte vill ha dom kvar, kan du inte auktionera ut dom och skänka pengarna till till exempel barncancerfonden, min stora dag eller något liknande??
  KRAM Carro

 • Marie skriver:

  Jag brukar tänka så här när jag rensar; Skulle jag sakna och bli ledsen om detta brann upp (vi hade en brand i huset för några år sedan). Är svaret nej -kasta/skänk, är svaret ja – spara.

 • Kitty Kelley skriver:

  Ett alternativ till att slänga gamla godingar som manus och skor kan vara att skänka det till barncancerfondens auktioner eller själv sälja det till förmån för cancerfonden.

 • Märta skriver:

  Nej!! Släng inte manuset och skorna! Det var väl din första roll? Spara!
  Kram Märta

 • Karin skriver:

  Jag tänkte detsamma som jag ser att alla redan skrivit, släng inte Annie-sakerna eller andra saker från din karriär. Ex det du hade på dig när du slog igenom i Melodifestivalen och dina outfits från 80-talet, det är ju klassiker och endel av kulturhistorien i Sverige, du får inte slänga detta! Sofi Fahrman hade ju ett samarbete med blocket eller om det var Tradera där hon sålde mängder av sina kläder och saker, det kanske vore något? Jag tror det skulle gå bra då du har betydligt fler fans än henne. Men jag tycker du ska ha kvar det allra viktigaste från din karriär.
  Förövrigt tycker jag att du är duktig som rensar, jag vet hur svårt det är…

 • Eva skriver:

  Heja gestapo! Älskar att rensa (och när andra gör det) så jag hejar på Susanne! Tur att du har henne för annars tror jag att du skulle vara en sån där galen tant som sparar på gamla Bregottpaket, no offence…:) stor kram och släng/skänk bort så mycket du kan, ut med det gamla och in med det nya!

 • Cilla skriver:

  Vi ses absolut på bokmässan!!! Det ska bli väldigt kul att få träffa dig och köpa din bok!

  Kram från Cilla i Skåne

 • Saga skriver:

  Hoppas verkligen du ändrar dig och sparar skorna & manuset. Det här är väl verkligen något som är värt att spara ?!?!

  Annars vore det väl lämpligt att sälja på tradera och skänka pengarna till välgörenhet? Det här är aboslut inte skräp utan saker som verkligen har ett stort värde bland fansen ! Auktionera ut så har alla fans en rättvis chans att äga de här sakerna!

 • Carl-Alfred skriver:

  Håller med alla andra – släng inte Annie-sakerna! :)

  http://carlalfredsplace.blogg.se

 • Eva skriver:

  Förstår dig till fullo även om det säkert är många fina saker du slänger. Är också övertygad om att du skänker det som kan säljas vidare.
  Kom ihåg att det bara är saker, minnen kan man aldrig ta i från en. Att ta kort och sen spara kan vara en lösning.
  Har du hittat något boende eller var tittar du?
  kram

 • Malin Andersson Mesbahi skriver:

  Söta pernilla släng inte annie manuskriptet och skorna jag kan behöva ha dom för ´min samling på dig som jag har gjort i många år det kan vara bra att ha framtida pernilla museum som jag har dina skor och stövlar och gamla scenklänning 1988 och turne jacka 1985 och skinn med spets handske har jag sparat….För jag tror det kommer bli framtida pernilla museum….det är därför jag spar allt….jag har mailat till dig idag…….puss på dig från mig Malin

 • Karin skriver:

  `Så här kan du göra: Hyr eller låna ett rum/lokal någonstans, Ta dit allt du vill slänga som är helt.
  Bjud dit dina äldsta fans pluss andra tex genom lottning på bloggen (annars blir det väl väldigt mycket folk) men det kanske också funkar. Sedan får man köpa det man vill ha för en summa, så skänker du pengarna till Afrikas horn,

  Tips från mig:)

 • Maria skriver:

  Heja heja! Bra jobbat! Kämpa vidare!!

 • Karin skriver:

  Håller med alla andra, inte slänga manuskriptet och skorna!
  Ut med det på tradera el liknande så att ngn som har följt din karriär kan få chansen att köpa det pluss andra saker du ej vill ha. Det som är skräp för dig kanske är ovärderligt för andra!…:)

  Lycka till med den kommande flytten.

 • Cecilia skriver:

  Kan bara instämma med de flesta här, spara Annie manuskriptet och skorna! Sedan skulle jag mer än gärna ha velat kolla igenom allt som ska slängas.. gissar att massa skulle gå att säljas på typ tradera eller garageloppis men så ska man ha tid och ork till att göra allt arbete oxå.
  Lycka till med rensningen och släng inte förmycket!!

 • Sandra skriver:

  Tradera!!

 • Christina skriver:

  Som alla övriga säger jag – ”INTE SLÄNGA MANUSET OCH SKORNA!!!”
  E du galen, kvinna?!

 • Cia skriver:

  Nää men gud Pernilla!!! Släng inte skorna och manuset från Annie. Vill inte dina barn ha det som minne sen och visa för sina barn vad farmor/mormor hade som liten. Det är ju fina minnen som man vill ha med sig hela livet!! Släng det inte! Allt annat som bara ligger som du använt privat kan du hiva! Gör nu som vi säger :)

 • Sussie skriver:

  Hej Pernilla!sätt ut lv väskan på tradera så vi får bjuda på den!:)min morbror har släktforskat o jag e släkt med din mamma!:)kram och lycka till!:)))

 • Camilla skriver:

  Nej,du får inte slänga manuset och skorna,lägg ut det på tradera finns väl många fans som lägger ett bud på det! Lycka till med städningen!

 • Helene skriver:

  Men NEJ inte manuset och skorna, är du inte klok? varför? ska du flytta till en 1:a? självklart ska du spara en artistlåda, en skådespelarlåda och en fans-låda! du kommer ångra dig när du är pensionär. Kan inte något av dina trogna fans få det i så fall??

  Kan du inte ställa ut allt i trädgården så kan vi som bor i Stockholm komma och ta det vi vill ha? och kanske skänka en 50-lapp för varje sak vi tar? PLEASE????

 • Gun skriver:

  att du inte tar bilder på såna saker som är från din karriär. Så kan du spara dem i datorn för minnets skull.

 • Anna skriver:

  Ser att fler än jag reagerade. INTE SLÄNGA MANUSET OCH SKORNA!!!
  Dessutom måste du ju ha med dom när du ska fira 40, 50, 60 år som artist.

 • Birgitta skriver:

  Hej!

  Stoppa Gestapo från att slänga skorna och manus från Annie!!!! det mesta andra i sko och klädväg kan du nog hiva men inte saker från din karriär.

  I våras skrev du om läxhjälp som du anlitat till dina barn och jag har så klart glömt vad företagets namn jag vill anlita dem från denna höst till mina 2 killar.

  Lycka till med rensning och flytt! blir det till hus eller lägenhet? det är lika jobbigt som roligt att flytta faktiskt.

 • sofie skriver:

  Inte ska de vita skorna slängas, coola!!?

 • Cajsa skriver:

  NOOOO!!!!! (för mycket… :( )
  du kan ju inte slänga manuset och skorna, GIVE MEEEE! ^^
  och jag har inte varit in hos dig på aslänge nu. :'( Hållt på och flytta hela sommaren så det har vairt galet mycket att göra!
  xx Cajsa i Sundsvall (fast nu mer i Härnösand!)

 • Kram skriver:

  Hallo där!
  Behåll Annie manuset och skorna!
  Kram och Lycka till :)

 • Maggie skriver:

  Det hade varit kul att se dina Annie-lackskor på, tillsammans med sjömansklänningen, jag vill minnas att du hade i föreställningen!

  Ibland får man vara nostalgisk – hittade nämligen programmet från ”Annie” som jag sparat i alla år. Har du sparat det?

  Bra att du har en rekorderlig arbetsledare som basar lite över dig just nu… 😉

  Kram Maggie :-)

 • Åsa skriver:

  Du kan väl inte slänga manuskriptet o skorna??? Det är ju sånt man ska spara! Kläder o annat skräp kan ju åka men inte riktiga minnessaker.
  Får nog hålla Gestapo kort verkar det! 😉
  Lycka till annars! Kram.

 • Moster Gerd skriver:

  Hej Pernilla!
  Tänk så bra att du får hjälp av min Susanne! Jag är också väldigt duktig på
  att rensa,vi har nyligen röjt i vår källare,det blev så fint.

  Ha en fortsatt bra röjardag!

  Kram till er båda från mej. Ser gott ut med fikat…………

 • Irene skriver:

  Tänk vad kul om ex peter settman skulle flytta in i huset!

 • Sandra skriver:

  Men Pernilla då – men inte ska du väl slänga LV väskan..?!
  Synd att man inte bor i Stockholm för den Myrorna butiken skulle jag vilja besöka 😉

 • margaretha skriver:

  nej,håller med ovanstående kommentar!men du, vart ska ni bo då?Kram och lycka till!:)

 • Mia skriver:

  Nej men du kan inte slänga Annie manuskriptet och skorna,
  någon gång kanske det blir ett Pernilla museum?!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Instagram