Besök på ”djurvårdcentralen” av skoltrött 42åring…

 

Hej Vänner!

Ni kanske undrar varför jag skriver dagens inlägg med RÖD text?!

Det gör jag också kan jag säga….   Jag har ingen aning om varför det plötsligt blivit så, ha ha….?!

Och nu när jag började på en ny rad, så bara försvann det….?!

Ibland så fattar man verkligen ingenting vad som händer med det tekniska när man bloggar. Men det är bara att köra på!

Häromdan hade jag suttit och jobbat med en text i FYRA timmar med en massa bra Thailandstips till er - och sen plötsligt så bara försvann ALLT jag skrivit och alla bilder som jag lagt upp….! Man blir så tröööött!

Och ja, jag veeet att man ska skriva i ”word” , men nu gjorde jag inte det – och fick skylla mig själv.

Nå väl. Sorry att det inte blev nåt inlägg går kväll.

Men det blev dess värre ännu en ”somna i soffan-kväll”….

Slocknade mitt i ”Guldbagge-galan” strax efter Naomi Rapace trista tacktal. ”Tack , tack” – var allt hon fick ur sig när hon vann pris för bästa kvinnliga huvudroll. Lite mer kan man väl ändå klämma ur sig när man får ett så prestigefyllt pris, tycker jag iallafall.

Just nu är mina dagar fyllda av repetitioner av ”Bruden som visste för lite”. På tordag -dvs om bara två dar , har vi premiär på Maximteatern i Sthlm!  Ska bli skitkul att börja spela den igen!

Efter repet igår åkte jag först till veterinären med Niki, för att kolla allt är som det ska med den lilla vovven. Inte för att hon verkar sjuk alls, utan bara för att jag vill vara säker på att hon mår bra, och också få en chans att ställa alla frågor som jag har.

Jag menar när man får barn, går man ju till barnavårdscentralen och får bebisen ”kollad” och har möjlighet att få svar på allt som man undrar och oroar sig över som nybliven mamma.

När man får ”hund”, finns det ju ingen ”djurvårdscentral” direkt som man kan besöka regelbundet. (Eller?)  Och jag bär ju på samma oro och osäkerhet nu som nybliven matte till en liten valp, som när jag blev mamma för första gången. 

Så jag kände att ”hellre ta det säkra före det osäkra” , och bokade därför en tid hos veterinären. 

Och allt var som det skulle med lilla Niki!

Passade också på att låta klippa hennes små tassar. Och gissa om det gjorde ont i mig när sjöterskan råkade klippa i hennes pulpa, så att det började blöda! Usch vad hemskt det var!!  Det skar verkligen i mitt hjärta när lilla Niki skrek till av smärtan…! Nu kommer jag aldrig att våga klippa henne själv!

Efter denna smått traumatiska händelse (för oss båda, antar jag) så åkte jag hem och lagade middag till familjen.

Pappa åt med oss och sov även över, eftersom vi ändå skulle börja repa tidigt på teatern. 

Efter middan åkte jag sen tillbaka in till stan igen för att tillsammans med Bianca gå på informationsmöte i hennes skola, som handlade om kommande gymnasieval och info om nationella proven som börjar nu i 9an. 

Jag måste erkänna att jag blir som en tonåring igen när jag sitter på såna där möten…. Och då menar jag det inte på nåt positivt sätt…!

Jag har så himla svårt att koncenterera mig och lyssna på allt som sägs. Jag blir nästan fnittrig för att det är så tråkigt…! Kom på mig själv med att sitta och tänka på nåt helt annat, när Bianca plötsligt tog kommandot och gav sig in i en diskussion med föreläsaren…!

Då var det bara för mamma Pernilla att snabbt ”vakna till” och se till att hänga med under resten av mötet, och vara ett lika gott föredömme som sin skolintresserade dotter…..

 

Mamma fotograferar, medan Amanda och Bianca gör det man ska på informationsmöten. Nämligen lyssna.

 

Det är faktiskt inte klokt vad duktiga dom är våra barn egentligen, som sitter i skolbänken dag ut och dag in och tar in information på information. Och sen läxor på det , när dom kommer hem trötta efter en hel dag i skolan.

Själv blev jag ”skoltrött” bara på en timma…  Tur att man är begåvad på annat…!

 

 

43 reaktioner på “Besök på ”djurvårdcentralen” av skoltrött 42åring…”

1 2 3
 • Eva skriver:

  Hej Pernilla!
  Läser din underhållande blogg, och min dotter är också 15 år som din och sökte idag in på gymnasiet i sin skola. Visst känns det konstigt! Tycker inte det var länge sen hon var min lilla tjej. Och nu ska hon börja gymnasiet efter sommaren. Har också en ”bebis” som vi kallar vår hund Rocky en foxterrier på 2 år. Jag börjda klippa hans klor när han var bebis. Men nu har jag lagt över det på min man. Slipper gärna… Lycka till med allt! Kram Eva

 • Betta skriver:

  Du kommer att fixa att klippa klorna. Ta inte alla klorna på en gång utan kanske bara en tass ena dagen. Och som sagt det finns nu klotång som ”markerar” om man är för nära pulpan. Håll på med valpens fötter ofta utan att klippa klorna så att den lär sig att du kommer att hålla på med tassarna på den..

  Lycka till

 • Anna skriver:

  Förstår precis hur du kände på det där mötet i din dotters skola, kan ju ibland vara svårt att koncentrera sig och lyssna länge men bra att du vaknade till. Grattis till att du blivit matte!Vad bra att allt var bra med lilla Niki, hon är ju så söt, men stackars henne att sköterskan råkade klippa i pulpan, hoppas det ordnar sig när du ska klippa klorna på henne i framtiden.
  Kram Anna

 • Lisa skriver:

  Lycka till med vovven! En underbar kompis för dig och dina barn!!Tänk bara på en sak. Du är kort i rocken, men bitsk. Det är din hund också. Det är en terrier, dvs viljestark och envis, se till att uppfostra den rejält,( men med respekt), trots sin litenhet.( Han/ hon vet nämligen inte om att han är så liten)! Var bestämd och konsekvent. Har du tidningar inne som hunden kissat på, flytta ut dem utanför huset, så går hon kanske på dem…det är lättare när det inte är snö…men iallafall…sen tycker jag inte att du ska bära runt och klä upp hunden för mycket. Det är en hund och inte en accessoar och förtjänar att behandlas med respekt. Men LITE bling har ingen dött av!!! Allt gott!!!

 • Therese skriver:

  Hejsan,
  Jag tror inte riktigt på det Maja skriver, att det skulle räcka med att klippa klorna 1 gång/år på små hundar.
  Jag har både en stor och en liten hund och jag klipper klorna på båda hundarna en gång i veckan då håller sej klorna korta, fina och lättklippta. Hellre klippa pyttelite varje vecka (om så bara för att ansa till) för då håller sej även pulpan ganska kort. Det är svårare att klippa klorna på en hund där pulpan hunnit växa sej längre. Dessutom vänjer sej hunden då snabbare vid kloklippningen. Samtidigt kollar/känner jag igenom hela hunden (öron, mun, tassar).
  Detta tar inte många minuter när man fått det som rutin, och om man har det som vana brukar man snabbt upptäcka om nåt inte står rätt till. Lycka till!

 • Eva i Uppsala skriver:

  Underbart höra du är ansvarsfull hundägare! Önskar fler var som du:-)

 • maja skriver:

  Hej! vi har också en liten Yorkie i vår familj, Samma sak hände vår hund när vi klippte klorna första gången. Men vad vi har kommit fram till idag är att dessa småhundar inte alls behöver klippa klorna så ofta som man gör med större hundar. Max en gång om året klipper vi klorna medan kompisar som har lite större raser får gör det var och varannan vecka.

 • Sandra 30,Jkpg skriver:

  Hej Pernilla.
  Skönt att höra att allt är bra med lilla Niki. Så söt hon är!!!!Ska verkligen försöka se till att se ”bruden som visste för lite” nu när den gå igen då jag missade den i sommras. KUL!!!Du är säkert en kanon mamma och man kan ju inte vara bra på allt 😉 så tur att Bianca lyssnar i skolan. Själv känner jag igen mig i din beskrivning…skoltrött….drömma mig bort!!!

  Ha det bäst

  Kramiz

 • Sabina skriver:

  Fy vilken klantig veterinärsköterska. Att klippa klor utan att skada hunden är väl ändå något man borde kunna kräva på en veterinärklinik. Det är väl därför man går dit och gör det då man kanske är osäker på och rädd att man inte fixar det hemma. Hoppas verkligen Niki inte får några men av detta och blir livrädd för kloklippning i framtiden. Må så gott!

 • Fegis skriver:

  Är själv en fegis när det gäller att klippa klorna på vår vovve så jag filar ner dem istället. Om man gör det var/varannan vecka så tar det inte mycket längre tid och man slipper klippa i pulpan. Lycka till!

 • Emma skriver:

  Fina Pernilla!
  Med vilken värme och kärlek du skriver om er lilla Niki, det märks att det är mycket kärlek och stor omsorg! Gon kunde inte komma till ett bättre hem!
  Niki är så otroligt fin och så söt!!!
  Kram Emma

 • Carina skriver:

  Hej
  Bra blogg.
  Jag tycker Rapace var charmig i sitt tacktal. För vem vet vilka alla är, som alla tackar. Hon tackade alla på ett charmigt sätt:)
  Jo vi har alla våra olika begåvningar, men du måste väl endå ta dig tid att engagera dig i Biancas gymnasieval. Hom kanske vill bli något där studierna är viktiga. Hon verkar otroligt mogen din dotter!

 • Mimmi skriver:

  Jasså hon har INTERNATIONELLA prov alla andra i Sveriges skolor har NATIONELLA prov!HI hi det är nog bäst du frågar dottern?

1 2 3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram