Bli blodgivare – som jag!


I dag var vi  hela ”Kort Glad & Tacksam-gänget” (utom Hanna)  på Blodcentralen vid Hötorget för att bli Blodgivare! 

 

img_2560-1.jpg

Första gången man kommer dit för att bli Blodgivare, så får man svara på ett formulär med olika frågor om sin hälsa, samt ta blodprov för att se om blodvärdet är tillräckligt högt för att bli blodgivare. 

Jag klarade mig!  Så även Måns och Kim – som är den som fick dit oss.  (Kim har länge varit blodgivare.)

Däremot var Hanna, Jessicas och Olas blodvärden för låga för tillfället. Men det kan ändras .  Hem och äta järntillskott helt enkelt!  Hanna var och testade sig redan i måndags. Därför var hon inte med oss nu.

 

img_2556.jpg
En gång var tredje månad ger man blod, om man blir blodgivare – och det tar bara 10 minuter!

Dessutom bjuds det på kaffe & smarrig smörgås-buffé! ☕️🍞🧀😋
img_2559.jpg

 

I Sverige behövs en påse blod i minuten – dygnet runt – året om!

En påse kan rädda tre andra människor! Ca 100.000 människor behöver få blod varje gång. Så alla som ger blod gör en livsviktig insats!

Nästa gång kan det vara du eller någon i din närhet som behöver blod…! 💉❤️

 

img_2557.jpg

img_2590.jpg

img_2569-1.jpg

img_2575.jpg

 

Gulliga Ingrid och Lisa tog hand om oss alla på bästa sätt!

 

Så viktigt att vi alla som kan , blir blodgivare!

Ta reda på var DIN närmsta blodcentral ligger ;  HÄR  – & bli blodgivare redan idag! 🙏🙌🏼❤️

 
img_2545.jpg

Och aprop blod, så var Linus här i går kväll och lagade varsin blodig köttbit till oss till middag! 😉

 

img_2546.jpg

 

Med hemmagjord BEA dessutom!    Sååå gott!!

 

img_2547.jpgimg_2542.jpg

 

Och så hade jag långsamtal med Benjamin som fortfarande är i L A , på FaceTime .

Saknar mitt lilla favoritbarn….!  ;-)😅😍

 

 

36 reaktioner på “Bli blodgivare – som jag!”

1 2
 • Camilla skriver:

  Tack alla ni blodgivare och plasmagivare. Tack vare er kan min dotter gå igen. Hon drabbades i våras av autoimmun encefalit en sjukdom jag inte ens visste fanns, en mardröm att uppleva. Ditt egna immunförsvar går till attack mot din hjärna och för att stoppa det krävs det många olika behandlingar bland annat plasmabyte.

  Så tack igen!

  • Pernilla Wahlgren skriver:

   Vilken fruktansvärd sjukdom! Lider med dig! Men så fint att det finns folk som ger blod, så att det hjälper ditt barn!

 • Yvonn skriver:

  Stort Tack Pernilla och alla andra som lämnar blod.
  Min son fick mycket blod vid en hjärtoperation i tonåren och min mor hade en blodsjukdom som gjorde att hon behövde få blod ofta.
  Själv har jag tyvärr numera för hög ålder få lämna blod.

 • Elin skriver:

  Såg senaste Wahlgrens värld(tack för att ni får oss att skratta så mycket) men blir lite bekymrad över din och din dotters relation (känner igen mig mycket själv i min relation till min mamma)Ni är så olika varann du o Bianca, fast humorn delar ni!, jag tänker att hon nog(Bianca)har en sida av sig själv som är lik sin far, hennes pappa sa nämligen i en intervju att skriva och komponera håller depressionen borta så där kan jag se deras likheter och er olikhet.

  • Klara skriver:

   Fast ”skriva” och komponera låtar har ju mamma pernilla oxå…

   • Elin skriver:

    Vad jag ville säga är att Emilio (Biancas pappa) har en tendens att bli deprimerad och det har Biancas också sagt att hon varit(det hade absolut inget med komponerandet av musik att göra!?

 • lilian skriver:

  Hej Har varit blodgivare länge, när jag föddes va jag tvungen att byta allt blod pga gulsot, och när min son krockade med motorcykel fick han 40 påsar blod, som dom fick åka med taxi ohj hämta i Göteborg och Alingsås, då vi bor i Borås. Det räddade hans liv.

 • Agneta skriver:

  Härligt att ni lämnar blod! Jobbar som ssk och det är ofta vi ger blod så det är toppen och livsviktigt att folk lämnar😊
  Ska fö se din show nästa lördag! Längtar såååå!!

 • Tara skriver:

  Vad är det som är obehagligt med att ”Dr Phil” går och ”plockar upp”, som du kallar det, sin fru i publiken? Och tror du på riktigt att, att sitta i publiken och se sin mans inspelning, är det enda hon gör? Du får nog ta och läsa på lite i så fall.

  • Anna skriver:

   Var kommer dr Phil in🤭ja hans fru är väldigt driven och hon har egna projekt plus att dom jobba ihop, inget konstigt med det..

   • Tara skriver:

    Anna – Pernilla skrev på fyra ”instastorys” att hon tycker att det är obehagligt att han ”plockar upp” sin fru, på väg ut o att hon måste ha det mest menlösa jobb mm.

    Jag vet vad frun gör, men det gör tydligen inte Pernilla.

 • Pernilla skriver:

  Super bra ju , har försökt att bli blodgivare många gånger men tyvärr , är jag så svår att sticka och få ur nått blod så nu har jag gett upp hoppet om att få hjälpa till den vägen … till nått helt annat
  Ditt armband är så himla fint , vart är det köpt ?

 • Mia skriver:

  Tack alla ni som lämnar blod! Det räddade mitt liv när jag födde mitt första barn för 28 år sedan. Blev sugklocka och jag gick sönder totalt inuti och förlorade mycket blod och kroppen orkade inte återhämta sig själv. Jag riktigt kände hur livet strömmande tillbaka till mig, när jag fick transfusionen! Tacksam 🙏

 • Hilda skriver:

  Hej
  Har aldrig kommenterat men hittade en sak på HM som det bara stod PERNILLA på.

  https://lp2.hm.com/hmgoepprod?set=source%5B/b3/e1/b3e1e4565c8f2432d52744958fffbe53452bb515.jpg%5D,origin%5Bdam%5D,category%5B%5D,type%5BDESCRIPTIVESTILLLIFE%5D,res%5Bm%5D,res%5Bx%5D,hmver%5B1%5D&call=url%5Bfile:/product/fullscreen%5D

  Älskar Wahlgrens värld och är så ledsen för att handikappbiljetterna till din show i Umeå är slut.

 • Anita Ekunger skriver:

  Superbra av er att bli blodgivare och dessutom gör reklam för att det behövs fler som lämnar!
  Jag har lämnat i 35 år och tänker fortsätta så länge det är möjligt!

 • Lena skriver:

  Vad bra att ni blir blodgivare ❣️ Jag var fruktansvärd spruträdd när jag var liten, men tog mig i kragen o blev blodgivare. Har lämnat 37 gånger !

 • Eva skriver:

  Vad bra att ni är blodgivare👍 Har själv länge tänkt ge blod men det blir aldrig av. Läste om det i tidningen härom veckan hur mycket det behövs. Måste ta mig i kragen nu och komma mig iväg.

  • Pernilla Wahlgren skriver:

   Ja bara gör’t! Testa om du får iallafall! Sök på närmsta blodcentral och gå dit och testa!

 • Rosa skriver:

  Vilket fint och bra initiativ och för en så viktig sak, så bra gjort av er. Har så länge tänkt att jag måste göra samma sak men kommer aldrig iväg, så dåligt och hur svårt kan det egentligen vara, inte alls, tack för påminnelsen nu ska det bli av.
  Alltså vilka kockar du har i familjen, den ena goda rätten efter den andra, ser både gott och mysigt ut.
  Kram Rosa

  • Pernilla Wahlgren skriver:

   Nä, det tar ju verkligen bara 10 min. Och man räddar liv!!! BRA att du också tar tag i det!!👏👍🙌🏼

 • Anna skriver:

  Hej Pernilla vad bra att du lämnar blid. En fråga vilka italienska restauranger skulle du rek i Stockholm? Ha en fin kväll! Kram

 • Cecilia skriver:

  Bra att ni är blodgivare. Själv är jag stick rädd och svårstucken (Har de väl stuckit en gång kommer inget blod. slutar med att de får sticka i fingrarna istället efter fler försök i armarna )

  Kram

  • Maria skriver:

   Har själv haft samma problem, jätterädd och svårstucken. Blev blodgivare för att bli av med rädslan. Be om en liten värmedyna vid ”incheckningen” när du ska ta blodprov. Håll i armvecket så utvidgar sej kärlen och blir lättare att hitta. Kram och lycka till!

  • Malin skriver:

   Under mina hittills 13 år som sjuksköterska har jag iaf lärt mig att stickrädda i princip aldrig har svårare kärl att sticka i än andra. Det funkar liksom inte riktigt så. Däremot sitter dessa personer och spänner sig och stressar upp sig vilket gör att kärlen drar ihop sig och inget blod kommer. Kan man bara slappna av skulle man kunna bespara sig själv mängder av antal stick.
   Sen vad gäller blodgivning så är det toppen och ovärderligt! En del får eller kan inte lämna blod men jag hoppas att ALLA övriga gör det. Rädda liv är så mycket viktigare och större än rädsla för en nål.

1 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram