Burj Khalifa!

VILKEN kväll vi hade igår!!!

Dubai är absolut en av de häftigaste städerna jag har besökt,  och det krävs nästan att man är här några gånger för att verkligen hinna med allt som finns här att se och uppleva…!

Som den fantastiska vattenshowen vid Dubai Mall! Den missade vi sist när jag var här med kidsen och Laila. Men den här gången fick vi uppleva den på nära håll!

20140130-202600.jpg

20140130-202631.jpg

20140130-202647.jpg

Efter att ha avnjutit den vackra musiken och ljusspelet som omfamnar vattenshowen , så tog vi oss vidare till fot till berömda Burj Khalifa – världens högsta byggnad!

20140130-202659.jpg

Tjejerna på väg fram till entrén, som är tjusiga Armani-hotellet – där Oliver brukar bo när han spelar här!

20140130-202830.jpg

Bilarna parkerade utanför vittnar om vad det är för typ av gäster som bor här…! 😉

20140130-202710.jpg

Upp dit tog vi hissen till baren och restaurangen ”Atmosphere” belägen på våning 123 – mååånga hundra meter över marken!

20140130-211325.jpg

Fatta hur högt det är!!! Hissen svajade och vi fick tryckutjämna när vi närmade oss vår våning…! Och då finns det ändå 40 våningar till om man forstätter hela vägen upp…!!

20140130-202845.jpg

KOLLA utsikten! Som att titta ner från ett flygplan!

20140130-202858.jpg

20140130-203044.jpg

Jag var bara tvungen att plåta utsikten från toaletten! Något jag inte var ensam om haha…..

20140130-203103.jpg

Det var ”Ladys night” i Dubai igår – vilket innebar skumpa till ett gäng törstiga tjejer..! 😉

20140130-203135.jpg

Hörde jag SKÅL?! 

20140130-203147.jpg

20140130-203516.jpg

Bartendern bjöd oss på Copsmopolitan för att han tyckte att vi var precis som tjejerna i Sex and the City! Haha, det är tredje gången vi får höra det under den här resan…!  

20140130-202941.jpg

När det började kurra i magen , så tog vi hissen ner igen – som tydligen gör 100 km / tim!!  – och tog oss till en grym Asiastisk restaurang belägen i  Souk al Bahar!   Och sen var vi i mathimlern igen…!!

20140130-203606.jpg20140130-203545.jpg

20140130-203556.jpg

20140130-203536.jpg

Mätta och belåtna – Mina fina snygga tjejer – särskilt Lisa i min egendesignade klänning…. 😉

29 reaktioner på “Burj Khalifa!”

 • Kicki skriver:

  Dubai är så cool! Var där för tre v sedan och hade lyxen att få bo på Burj al Arab!!! Lyxigaste jag någonsin bott på, såå häftigt overkligt men så är det det enda 7✨Stjärniga hotellet i världen..känns fortfarande lite overkligt. Ni ser ut att haft det precis så bra som man ska ha i Dubai, girlpower, Burj Khalifa jaaa….

 • Nina skriver:

  Kära Åsa Lundberg, vänstervriden..?! Det bevisar hur otroligt lite du vet. Skulle vi inte klara av att läsa vad som står här? Iofs, jag mår nästan lite illa när jag ser heltäckta kvinnor och barn, men min strävan att väcka andra är större än så. Det är ju du (och några till) som inte klarar av sanningen, det är ni som blundar. Du tillhör verkligen det sovande folket! Jag menar inget illa, men snälla du, få upp ögonen lite. Läs på.

 • Nina skriver:

  Nej, de har inget val! Det är indoktrinering på hög nivå sedan urminnes tider. Tror du på allvar att någon kvinna vill gå runt så där? Det är en fundamentalistisk religion, mer som ett politiskt ställningstagande. Faktum kvarstår, de länderna har inte demokrati och dessutom en förlegad kvinnosyn. Sånt går ofta hand i hand.
  Om de har en viss tro, varför klarar de inte att hålla den inom hemmets fyra väggar, utan måste pracka på andra deras religion? De ska behandlas annorlunda hela tiden som en andra sortens varelse – kvinnorna får inte visa hud för att deras män/bröder/fäder tror att andra män blir upphetsade av dem annars och att frun då kan få ”orena” tankar. Kvinnan är mannens egendom. De behöver inte samtycka till sex, en man har rätt att ”skörda sin åker” när han vill, enligt Koranen. Kvinnor som inte är täckta är horor, ”otrogna”, ”orena” osv. Små flickor i burka/hijab = fruktansvärt!
  Om man åker dit så stöttar man denna politiska religion och den hemska kvinnosynen, punkt!

 • Pernilla skriver:

  NINA: Eller också sa de det kanske för att vi var just 4 tjejer med olika personligheter klädda i vackra klänningar och på bra humör! :-)

 • Pernilla skriver:

  KARIN: Ja, det kan jag verkligen rekommendera! Dubai är fantastiskt!

 • Pernilla skriver:

  Den bilden jag tog tycker jag blev väldigt vacker! Kvinnan i fråga bodde på vårt hotell med man och barn och de låg med oss vid poolen varje dag och skrattade och lekte med barnen i vattnet. Ingen man skulle kunna tvinga på mig en burka , men det är deras religion och deras val.

 • Pernilla skriver:

  SYSTER LINA : Haha, vi försökte faktiskt på oss det själva, men våra personligheter stämmer inte riktigt in på alla karaktärerna. Alla vill vara Carry typ ha ha. :-)

 • Anna skriver:

  Herregud! Får svindel bara av att titta på bilderna. Skulle aldrig våga mej högre upp än våning 10 kanske :-)

 • Heej.
  Alltid roligt att följa din blogg.
  Så, bara ett lite önslemål. Eftersom det blev tredjegången någon sa ni såg ut som dem ifrån Sex and the city, så skulle det vara roligt om ni kunde välja ut en karaktär för varje, vem av er som är mest lik en av dem i Sex and the City.
  Ha det bra och välkommen hem till Sweden !

 • Maria skriver:

  Tack Pernilla för alla fina bilder du lagt ut! Dubai verkar jättehäftigt!

 • Åsa Lundberg skriver:

  Kära Nina, Fia Kia och allt vad ni heter. Så tråkigt att ni inte lägger ut ert riktiga namn. Jag tycker ni ska sluta kolla in den här bloggen. Ni klarar uppenbart inte av att hantera det som står här. Surfa in på någon vänstervriden blogg så känner ni nog igen er mer.
  Det är ointressant vad ni förutsätter om andra människor och varför de åker till andra länder. Skaffa er ett liv!

 • Nina skriver:

  Åsa, ja det spelar roll, om man som vuxen kvinna är så lättpåverkad. Sedan är hon ju lärare också och borde vara mer påläst! Att P inte är det kan man ju kanske förvänta sig.

 • kia skriver:

  Anesa, vem bryr sig om det är dyrt? Som sagt, okunskap i en liten box!

 • kia skriver:

  Okunskap och blåögdhet som i en liten box!

 • Åsa skriver:

  Hej Nina! Spelar det nå’n roll? Karin har kanske hittat en plats som hon vill åka till :)

 • anesa skriver:

  Och det är ingen billig lyx. Det kostar att resa till Dubai och lyxen är dyr men ack så värd.

 • anesa skriver:

  Man åker inte till Dubai bara för att Pernilla har gjort det. Dubai är helt enkelt något utöver det vanliga och måste ses. Har själv varit där 2 gånger och ändå så har jag inte sett allt. Och vad det gäller deras kvinnor så lever de flesta som kungligheter ,de har sina regler och kultur som de följer. Rubbad kvinnosyn finns överallt, i Sverige också men vi är väldigt snabba på att kritisera andra när vi är så ”perfekta”. Bara för att Pernilla har det bra i Dubai och trivs bra där, behöver inte ni alla som är avundsjuka på henne skriva allt möjligt och kritisera henne. Det är hennes liv .

 • Fia skriver:

  Håller med!!!!
  Först Thailand….,.

 • Nina skriver:

  Huvudet på spiken, Nilla! PRECIS min åsikt också!
  Men Pernilla och hennes tok-fans bryr sig inte, Karin i Lerum funderar på att köpa sig en resa för att Pernilla har rest dit..?!
  Alla som motsätter sig våra synpunkter kan ju kolla på P´s insta-bild för någon dag sedan, (Sunset in Dubai). Tragikomiskt, när man ser hur personen på stranden är klädd. Men herregud, vem bryr sig om sånna världsproblem, bara man själv får vältra sig i lyx för några dagar!?

 • margareta skriver:

  Tack ! Pernilla för att vi fått följa dej och dina fina tjejer på den här resan, ni är tjusiga alla men priset tar ändå med råga Jessica hon är ju såå vacker kvinna och jag saknar hennes blogg mkt hälsa henne det.
  Kram t er alla

 • Nilla skriver:

  Säkert häftigt, men har du läst om hur kvinnorna har det i Dubai???
  Riktigt vidrigt, men om vi reser dit är det ju som om att vi accepterar det, eller hur?
  Tycker du att den lyx vi kan uppleva där till billig penning, är värd att stödja deras kvinnosyn?

 • Nina skriver:

  Att ni har hört det tre gånger redan beror ju på att det är deras STANDARD-REPLIK när de ser ett gäng kvinnor! De säger säkert så till alla!

 • Nina skriver:

  Varför? För att Pernilla har åkt dit?!

 • Tina Johansson skriver:

  Det ser verkligen underbart ut!
  Min 18-åring och hans kompis var i dubai på semester i höstas! Ett coolt val av semesterort för två tonårskillar tycker jag! Älskar fotot de tog högst upp i burj kahlifa <3
  Njut tjejer! Ni ser verkligen ut som om ni kom från SATC 😉 min favvoserie!

 • anna skriver:

  Hej tack för fina bilder då vet vi vad vi kan satsa på om vi åker till Dubai. Såg dej idag av en ren slump i ett gammalt avsnitt ur Jacobs stege 1987 då du sjunger med andra kända människor i en kör regisserad av Benny Andersson. Det gick inte av för av för hackor ! Jätte bra!!!!!!! Anna

 • Christina skriver:

  Mycket vackra tjejer och tjusiga klänningar :-)

 • Louise skriver:

  Så härligt ni har det. :)

 • Karin i Lerum skriver:

  Vad härligt ni har det! Man borde väl boka in sig på en resa till Dubai snart.

 • Oslojenta skriver:

  Kjempesöte jenter! Hälsa Jessica att jag fortfarande saknar hennes blogg…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Instagram