Chewy Vuiton, Fotbollscup & härliga promenader.

Hej vänner! 

Tack för alla era kommentarer. 

Nu vet jag att jag kan ha kvar mina ”Påskfjädrar” utan att skämmas, haha…! 

img_1469.jpg

Hämtade ut ett paket i går med nya HELT underbara hundskålar och underlägg  (och grymt hundschampo) som jag har beställt från Dashing Dogs! 
7b58606c-2c2f-4ef8-8a06-20a5730c8cc7-1.jpgChewy Vuiton!  Såå roligt! 

d61c5160-e294-4d95-9151-bf3712ea01f1-1.jpg

Och en liten Väska till, haha.   Beställde dom HÄR.
img_1692.jpgFint väder ute även i dag!  Härligt!

img_1691.jpgOch hundarna är här hos mig, så det blir många sköna promenader också!
img_1575.jpgimg_1572.jpgimg_1574.jpgI går var det lite kyligt luften,  så det blev en frisk härlig kvällspromenad!

img_1573.jpgimg_1577.jpgÄlskar att vara ute i naturen nu när alla träd blommar!

9329e5b1-1cd5-4bd7-b1f2-ac4e50e02fd2.jpgTheo hade Fotbollscup idag!  Grymt väder!

906e6154-49a3-49a2-ae43-4758e8ae1c7d.jpg379954c8-a9d9-4b35-bf0d-8600c70a6260.jpgSOM han älskar sitt Akademilag! Fotobollen är verkligen ALLT för Theo!    Ja, och familjen också förstås, haha…!
710f8130-5a30-47b6-80d6-b976b9dccf0d.jpgLunchrast mellan matcherna .  Jag köpte med mig MAX nya Sallads-BOWL med chrispy chocken till Theo. 

img_1693.jpg

Kan äntligen köra Theo till alla matcher med ”gott samvete”.  Jag åker ju EL-BIL nu för tiden!  Eller Hybrid.  Wolksvagen Passat .    En riktig ”gubbil” tycker kanske vissa , men jag älskar den!  Perfekt för en barnfamilj med bakluckan ständigt fylld med fotoollar, skateboards, golfklubbor och dyligt.

För att inte tala om min Återvinnings-samling som aldrig tycks sina…! 😅

img_1696.jpg

Stannade till på Lidingös bästa bageri på hemvägen , och köpte med mig lite röd-dags-fika!

Nu ska jag ta mig ut i solen , och fånga den här dagen! :-)

Kram på er alla!

71 reaktioner på “Chewy Vuiton, Fotbollscup & härliga promenader.”

1 2
 • Vilken underbar utsikt från ditt vardagsrumsfönster! Såå vacker!

 • Bath skriver:

  Såg att mina kommentarer inte kommit med så jag testar lite igen🙂

 • Katja skriver:

  Ingen podd?

 • Kristine skriver:

  Det är först efter att pandemin är över som vi kan se vilka länder som gjorde rätt och vilka länder som gjorde fel. Lite dumt att diskutera det nu. När vi är mitt i den. Och vi som skriver här är inga experter. Vi har fått regler att följa i Sverige. Och vill man skriva om Covid-19 kanske man ska göra det på nån annan blogg som handlar om pandemin. Pernillas blogg är om hennes liv. Det blir lite tråkig när alltid nån ska skriva och påpeka vad som är rätt och fel när Pernilla följer de regler vi har fått i Sverige.

  • Bente Karlberg skriver:

   Hei Kristine. Pernilla er en offentlig person med en plattform som denne bloggen. Det hun sier og gjør når mange mennesker. Du sier at på bloggen er ingen eksperter. Det har du helt rett i men, det burde være lov å komme med gode råd i all vennlighet når man er vitne til en så uansvarlig oppførsel. Hvorfor i alle dager synes du at man skal vente med å se hvilke land som har gjort det best ETTER pandemien er over? Det er som å ta på bilbeltet ETTER en bilulykke. Ville du ikke heller ha tatt det på FØR?? Dette er problemet i Sverige tydeligvis. Å være klok etterpå er for sent for mange mennesker. Men vet du hva. Jeg skal la dere Svensker få være i fred. Det nytter ikke å komme med råd og advarsler til mennesker som ikke ser, eller ikke VIL se og forstå at noen egentlig bare vil noen vel. Hva vet jeg. Jeg er jo bare en jævla «»Norrbagge»

   • Kristine skriver:

    Hej Bente. Oj, vad arg du blev. Men har du läst Pernillas blogg den senaste månaderna så ser du att folk skriver råd efter råd. Och vi har fått regler i Sverige och de flesta av oss följer dem. Och jag skrev bara att det är efter den här pandemin är över så man kan se vad man gjorde rätt och vad man gjorde fel. Det är klart att man ska göra allt man kan under rådande omständigheter. Men det är först efter man kan gå tillbaka och kolla vad man kunde ha gjort bättre. Jag säger inte att Sverige gjorde rätt. Men just nu på Pernillas blogg finns det väldigt många vänliga experter. Och de skriver samma saker om och om igen. Själv går jag till jobbet, för att jag måste. Har ett av de jobben som klassas som samhällsviktig. Men sen är jag bara hemma. För att jag får inte bli sjuk.

   • Eric skriver:

    Du Bente, glöm inte läppsalvan. Ni norrmän behöver ju det för att vinna över svenskarna i diverse idrott

 • Bente Karlberg skriver:

  Hei Pernilla. Jeg tittet innom bloggen din for noen dager siden, og syntes bildene i begynnelsen var så fine og koselige. Spesielt bildene av deg der du er ute å går tur med hundene dine. Så skrollet jeg nedover og så Theo på fotballtrening! Fortsatt! Sammen med alle vennene sine! Jeg fikk helt sjokk. De står der tett sammen og holder rundt hverandre! Dette er noe vi IKKE gjør i Norge under NOEN omstendigheter. Alle disse guttene har andre venner, de har familier, de har tanter, onkler, kusiner, besteforeldre osv osv. Alle disse menneskene hadde fått plass på denne fotballbanen. Lever hele Sverige i fornektelse? Dette viruset eksisterer og fortsetter å spre seg. Hvorfor HJELPER dere viruset å spre seg? Dere har like mange tilfeller i forhold til folketallet som USA. Alle vet at de er skikkelig ille ute for å si det mildt. Takket være idioten Trump og co. Det virker som om dere tror at så lenge dere later som det ikke er noe virus, så blir det borte. Jeg kan forsikre deg og resten av den svenske befolkningen som lever i fornektelse, om at det ikke er tillfelle. Det er der enten dere vill eller ikke. Vi Normenn har handlet i Sverige i mange år. Det vet du sikkert. Vi handler mat, vin, sprit, tobakk og masse annet, pga de høye prisene i Norge. Vi handler for milliarder hvert år. Nå har corona 19 satt en stopper for det, og dere i Sverige taper disse milliardene. Jeg kan love deg, at vi i Norge gjerne ville dratt over til Sverige å handle igjen, men nei vi kan ikke, og vi hadde ikke våget hvis vi kunne. Til det er vi for glad i livet. Hvis dere bruker veldig lang tid på å bli kvitt virustillfellene i Sverige, så betyr det at det tar veldig lang tid før vi Nordmenn TØR å ta turen over til dere å handle for milliarder igjen. Butikker og handlesenter som faktisk er der pga handlelystne «Norrbaggar». Denne krisen som dere lukker øynene for er en reell krise. Ingen kan se viruset, men det betyr ikke at det ikke er der. Dette er ikke som en influensa, eller en barnesykdom. Har du blitt smittet og er så heldig og bli frisk igjen, så er det ikke dokumentert og garantert at du er immun mot å bli smittet igjen. Det er ikke bare det at DU kan bli smittet, det er det at DU kan smitte andre også. Du kan gå en hel UKE uten å vite at du er smittet. Lykke til med å spore alle du har vært i kontakt med i løpet av en uke, pluss alle som DE har vært i kontakt med. Hvis DU smitter andre, DA kan du tenke på om det er SÅ viktig for Theo å spille fotball, eller er det SÅ viktig å stelle neglene, eller SÅ viktig å klippe håret. Tenk på det Pernilla. Hold avstand, vask hender ofte, ikke ta på noe du ikke skal kjøpe. Dette er noe av det vi blir oppfordret til i Norge, og det funker faktisk

  • Calle skriver:

   Pernilla är ingen politiker. Hon är en person. Som lever sitt liv. Och följer de restriktioner som gäller. Och som du ser lever hon och har hälsa. Vill du diskutera politik finns det andra bloggar.

  • Katarina skriver:

   Jag förstår hur du tänker Bente. De Sverige misslyckats med är att ta hand om våra äldre inom äldreomsorgen och därför är tyvärr nästan all dödsfall i Sverige just äldre över 80 år.

   Sverige har och haft en fruktansvärt dålig politik och struntat i vården inom äldreomsorg i många många år. Det resultatet kommer fram nu och JAG som själv jobbat i den branschen men som sa upp mig för 6 år sedan pga av just all idioti som förekommer är inte ett dugg förvånad eller chockad om hur lite människor som påstår sig värna om våra äldre gått i stöpet. Allt är fruktansvärt och jag hoppas nu att folk får upp ögonen om hur mycket undersköterskor sliter och slitit utan att ha blivit lyssnade på.

   Jag vet att undersköterskor i Norge har mycket mera status än hos oss i Sverige för jag har jobbat där för ca 15 år sedan en period. Heja Norge 👍🌺

   • Calle skriver:

    Innan var alla experter på utsläpp under flygning. Nu är alla sjukvårdare och sjukaköterskor. Intressant

   • Katarina skriver:

    Nä Calle, jag är ingen uska eller vårdare längre, men jag VAR!

  • Pernilla Wahlgren skriver:

   Hej Bente Jag förstår din oro , men i Sverige har vi inga förbud mot att barn inte får umgås i grupp nära varann. Alla barn i Sverige går i skolan, har gymnastik, och fritis-aktiviteter som sport vid sidan om . I Sverige går t e x Lets Dance (Skall vi danse) på TV, och alla deltagarna dansar när och kramas med varandra. Däremot får vi inte uppträda längre inför publik och vi kramar inte folk vi inte umgås ofta med. Bara att hoppas att det funkar så länge alla är friska , tvättar händerna och håller sig hemma vid minska symtom.

   • M skriver:

    Vad menar du med ”vi kramar inte folk vi inte umgås ofta med”. På min arbetsplats (kontor) har företagshälsovården rekommenderat att vi inte ska ta hand, kramas och arr hålla avstånd (helst 2 m) när vi har möte, fikar mm. Däremot de man bor ihop med kan man kramas med.
    Jag umgås med mina arbetskamrater minst 8 tim/dag.

   • Bente Karlberg skriver:

    Hei Pernilla. Jeg har fått med meg at dere blir fortalt hva dere skal gjøre i denne krisen. Men dette viruset oppfører seg på samme måte uansett hvor i verden man er. Derfor synes jeg det er veldig rart(konstigt) at dere i Sverige oppfører dere som om det ikke er et virus som dreper. Jeg mener ikke at dere ikke skal gå ut i frisk luft, men at dere tar på hverandre og koser og klemmer på hverandre, det er det som jeg reagerer på. Dine venner er vel venner med andre også. Du har ikke kontroll på hvor mange mennesker som er i kontakt med de du er i kontakt med. Det er det som er Pernilla. Man kan ikke vite hvem som er syke, man vet ikke hvem de har vært i kontakt med.

 • Helene skriver:

  Kan inte förstå tanken på att flytta som du är inne på, underbar utsikt, huset är väl lagom stort för barn och barnbarn……………. Theo kan väl ta sig själv till skola och träning när han ska börja högstadiet? du bor såååå fint och har precis fått nytt kök etc……….

 • David skriver:

  Ååå bakverken på bageriet såg så smarriga ut!

 • Anna skriver:

  Pernilla! Jag har följt din blogg ett par år för att det är roligt att läsa om dig, din familj och dina vänner:). Skulle jag inte gilla bloggen skulle jag självklart låta bli att läsa. De sista månaderna känns det som om kommentarsfältet spårat ur ordentligt pga otrevliga kommentarer om Pernilla och otrevliga kommentarer sinsemellan de som skriver. Finns det inget sätt att få stopp på detta? Förstår verkligen inte varför de personer som stör sig på allt möjligt här inne fortsätter att läsa och skriva på bloggen? Vad kan det ge för ngt i utbyte? Vore väl bättre att bara strunta i att läsa just denna blogg eller byta blogg?

  • Rickard skriver:

   Anna, med tanke på att du själv sprider spydiga kommentarer och dålig stämning här. Så borde du försöka med att förändra den du kan förändra, dig själv.

   • Mia skriver:

    Rickard/ Sara/David det Räcker nu!!! Du är bara ett TROLL som bestämt dig för att förstöra här i kommentarsfältet och som går under flera nick. Du smörar och fjäskar för Pernilla i dina egna kommentarer medans du är elak och hotfull mot alla andra läsare, du kränker folk på ett olagligt vis. Pernilla borde ta sitt ansvar här då det är så uppenbart att du bara vill förstöra. Tack vare dig kommer Pernilla tappa många av sina ”trogna” läsare. Men det är upp till Pernilla vilken slags blogg och stämning i kommentarerna hon vill ha.

   • Anna skriver:

    Rickard, det här är första gången någonsin jag kommenterar något här inne eftersom jag tröttnat på den dåliga stämningen och jag kan inte se något dumt skrivet i min kommentar? Du kanske blandar ihop mig med en annan signatur?

   • Nia skriver:

    Nu tror jag Mia har glömt att ta sin antidepressiva igen! Tusan också

  • Calle skriver:

   Mia, du gör bort dig.

 • Pernilla skriver:

  Från en Pernilla till en annan Pernilla
  Jag vet inte hur det är tänkt att kommentarsfältet ska fungera, men som det är nu är det bara trist.
  Alla som, vad jag tycker, har normala tankat och funderingar blir fullständigt lynchade. Tråkigt att du tillåter det. Visst har vi åsiktsfrihet i Sverige, men när det bara blir gliringar och elakheter är det ens skyldighet att agerar.
  Pernilla, du kan inte tycka att vissa uppför dig ok. Du verkar vara en klok kvinna med båda fötterna på jorden. Kom igen nu, stoppa de tråkiga kommentarerna.
  Ha en skön kväll

  • Anna skriver:

   Håller helt med dig!

  • Hanna skriver:

   Tror alla har tråkigt i coronatider. Kommer lugna ner sig nu när sommaren är här.

   • Anki skriver:

    Godmorgon P och alla hennes läsare
    Lägg inte energi på att kommentera all idioti här inne.
    Det är exakt det han/hon är ute efter
    Och snälla, blockera användare om det går och om så behövs
    Älskar din blogg förövrigt ❤️

1 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram