Dansen gör mig lycklig!!

Efter min jobbiga flytt kände jag mig tröttare än nånsin.

Jag hade ingen energi alls och när jag såg mig själv i spegeln kändes det som att jag hade åldrats tio år…!  Färgen på min hy var mer grå än nånting annat och den hade tappat allt som en gång kallades för ”lyster”.

När vi började öva inför Let´s Dance i februari var jag mitt i ”Flytten from Hell” och åkte i panik skytteltrafik mellan gamla huset, Nya huset, Grovsopen och Myrorna för att hinna tömma hela jätte-huset innan de nya ägarna skulle in. Ju mer jag rensade , ju mer nya saker dök det upp som jag visste aaaaldrig skulle få plats i nya huset. Jag hade sån jävla ångest och det kändes verkligen som jag hade tagit på mig ett ”Mission impossible…!

När sista flyttlasset hade gått , minns jag att jag satt på golvet i nya huset i ett enda kaos med oöppnade flyttlådor precis överallt , och bara grät….

20120330-110208.jpg
Det kändes som att jag var med i Maniska samlare…

20120330-111747.jpg

Nånstans där gick jag in i väggen. Jag bara stängde av. Svarade inte i telefon och ringde inte tillbaka när folk sökte mig.  Jag tappade lusten till allt och orkade inte ta tag i nånting.

Jag var HELT slut både mentalt och fysiskt,  och hade egentligen behövt åka på vilohem i en månad typ..! 😐   Istället kastades jag rakt in i Tiodansens omöjliga värld!    (Kändes det som DÅ, iallafall…!)

Jag kommer aldrig glömma första dan som vi skulle börja öva….

Precis innan jag skulle åka, så kom jag på att jag blivit tillsagd att ta med mig träningskläder.

Träningskläder??! Jag visste inte ens i vilken låda mina underkläder låg.  Hela mitt sovrum var ett enda hav av oöppnade flyttkartonger och jag hade absolut ingen aning om i vilken av alla dessa lådor som mina träningskläder låg…?!?

Jag minns att jag slet upp låda efter låda (ni tror väl inte att jag hade märkt dom heller…) och hittade till slut ett hopplock av nåt som kunde funka att dansa i. Lätt förvirrad och kanske inte helt ”Där” , anlände jag till Träningslokalen och fick träffa ”min” Tobbe för första gången!  Ända tills dess var det en hemlighet för oss båda vem vi skulle få som danspartner. Vi hälsade på varandra artigt,  och sen var det bara pang på; 1, 2, 3, och så började vi öva Cha Cha liksom….! :roll:    Och jag söööööög!! :-(   (Behöver jag säga att jag var gråtfärdig, när jag kom hem den dan…!)

VAD hade jag gett mig in på..??! 

Jag trodde aaaaaldrig att jag skulle orka lära mig detta, och ångrade mig mer än en gång att jag tackat ja…

I dag är jag superglad för mitt beslut att vara med!!

För TACK VARE DANSEN  känner jag mig piggare, har mer energi och mår SÅ mycket bättre!! :-)

Jag tror verkligen på det där att kroppen utsöndrar massa Endorfiner när man dansar och rör på sig , vilket gör att man blir en friskare, piggare och GLADARE människa!

På MIG stämmer det iallfall! 😀

Tack också till Världens bästa Tobbe som varit och ÄR ett oerhört stöd under den här minst sagt turbulenta resan…!

Lets%20dance%20-%20intervju%20med%20Pernilla%20Wahlgren%20och%20Tobias%20Bader

121 reaktioner på “Dansen gör mig lycklig!!”

1 6 7 8
 • Keisha skriver:

  Nem tudom, ide kell-e kommentelni, vagy pedig a tokról feltöltött kép alá, szóval ide is írom: Plázákban szeretek vásárolni, lepÃf‘kÅ©pgen az Árkádban, mert ott van a legtöbb kedvenc üzletem egy helyen, Pl. Zara, New Yorker, Orsay, Pimkie, Reserved, Humanic stb. Így könnyen és gyorsan megvehetem magamnak amit szeretnék, vagy ami megtetszik.

 • karen skriver:

  Det är ju skit-jobbigt att flytta och så alla andra projekt och jobb och allt annat som ska klaras av…tror fan att du blev slutkörd!Men visst är det lite skönt att få släppa tårar och dra sig undan lite-man blir lite hel av det igen!
  Hoppas allt är väl igen.

 • Malin skriver:

  Åh ush vad jobbigt du har haft det! Det har jag inte riktigt förstått! Jag är sååå glad att du mår bättre nu!
  Tack för att du bloggar, Jag älskar att läsa om dig och din familj!
  Kram Malin

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  SVAR FRÅN PERNILLA:

  Måste bara säga ett stort TACK till er alla för all den tid ni lägger på att skriva kommentarer! Det är underbart att läsa och att ni ger mig så mycket värme och omtanke!!
  Den att en del är kritiska till mig och itt liv, får man ta. Jag försöker ju bara skriva som det är, och jag ÄR ingen organiserad och perfekt människa. Men jag har ett gott hjärta hoppas jag och jag vill ingen nåt ont.
  Det är mycket som har var jobbigt i mitt liv den senaste åren och allt lämnar jag ju inte ut. Men även om livet suger ibland, så måste ju jag och de flesta andra jobba ändå . eller hur?!
  Let´s Dance tackade jag JA till långt innan flytten, och jag visste inte då hur jag skulle må senare. Så då kunde jag helt enkelt inte tacka nej – viket jag också är glaad för idag!
  Stor kram på er alla och än en gång TACK!

 • Anna skriver:

  Carro, varför tycker du att jag inte är klok och empatisk? Vill gärna höra vad som stör dig i mitt inlägg? Och vi är inte samma person, Anna-panna och jag.

 • ann skriver:

  bra pernilla att du vågar visa att du är precis som oss andra,du tar tag i saker skälv även om det är så jobbigt så att du bara vill grina, på tv programmet med carina berg , så grät du ,, ..du är så duktig, du började jobba och fixa dina egna pengar när du var ganska ung, du är verkligen värd allt det som du idag har..

 • Carro skriver:

  Verkligen. Och jag tror att du Anna (alias Anna-Panna) är den person som Pernilla helst av allt skulle vilja ha som bollplank! Du verkar ju så klok och empatisk!! Not.

 • Anna skriver:

  Man ska inte alltid tro att ”elaka” inlägg är påhopp på Pernilla för så är det inte. Ibland rullar livet på i en sån fart att man inte riktigt hinner tänka efter. Då kan det vara till hjälp att få lite tankar utifrån.

 • Anna skriver:

  Men Agneta, jag tror inte heller att du fattar nånting vad Anna-panna skriver. Vad som är viktigast i livet. Att vara tillsammans med sina nära så mycket som möjligt. Och inte stressa livet ur sig för att kunna ha en hög standard. Jag tycker det är konstigt att du protesterar mot det hon har skrivit eftersom ni egentligen verkar tycka samma. Pernilla har gjort ett val att jobba så mycket som hon gör, hon skulle kunna tacka nej till en hel del jobb, men då blir det inte så mycket märkeskläder till henne och barnen. Dyra behandlingar m.m. Men som sagt tycker hon att det är så viktigt så är det hennes val. Jag hoppas bara att hon känner sen när barnen är stora, att hon gjorde rätt val.

 • agneta blomberg skriver:

  Hej! Anna panna du gör mig lite förvirrad. Jag förstår inte varför du riktar in dig på mig med ditt långa inlägg.Visst fattar jag att många i detta avlånga land har det väldigt svårt tro mig. Jag lever inget lyxliv. Jag gillar inte lyx.Jag gillar när det är enkelt. Gillar faktiskt inte tygservetter på fina restauranger för jag vill inte förstöra dom om jag är kladdig om munnen. Jag vill ha pappersservetter . Om jag är hemma hos någon som har det tipp topp så är jag rädd för att spilla. Jag blir inte imponerad av lyx. Vill bo på enkla hotell.
  Du klagar på att Pernilla är oorganiserad och det är en av anledningarna till att jag gillar henne. Har svårt för ”perfekta människor” för det ligger alltid något under ytan som dom försöker att dölja. Ingen är perfekt givetvis. Pernilla är charmig. Visst hon har arbetat hårt under flera år och det har betalat sig så hon och hennes barn kan ha det bra. Det har nog kostat på en del för hon har nog många ggr önskat att hon varit hemma hos sina barn ibland när hon måste jobba. Pernilla har nog försakat en hel del när hon jobbat hårt.
  Du verkar tro att jag är största fanset till Pernilla men det är tyvärr helt fel. Har inte en endaste skiva med Pernilla inte ens ett gammalt kassettband….jo förresten i mitten av åttiotalet så spelade en arbetskamrat in ett kassettband med Pernilla. Jag läser och skriver här för att jag tycker att Pernilla är en duktig sångerska och en jädrans skön tjej. Snygg är hon också.
  Du kanske försöker vara en perfekt person när det gäller ordning och reda. Jag gör hellre roliga saker eller tar en promenad än att städa bort mitt liv. Jag håller efter med disk och städning. Det har väl alla sett att Pernilla har jättefint hemma. Bättre med lite skit i hörnet än ett rent helvete. Perfektion är tråkigt tycker jag och Motoboy. Du får städa hur mycket som du vill men att klaga på folk hur dom har det hemma är för mig så lågt. Jag har försvarat människor förut som haft mycket prylar hemma . Man är INTE en bättre människa bara för att man är duktig på att städa och hålla i ordning.
  Självklart jämför inte jag mig med Pernilla. Pernilla är rik om man jämför med mig. Man kan ju vara rik på olika saker. Jag kan läsa, kolla bra filmer, gå promenader, äta god mat och godis, lyssna på bra musik och jag kan dansa m,m Det är att vara rik för mig. Alla kan inte gå, höra ,se m,m Jag är glad för det som jag har i livet. Jag är glad och tacksam för lite. Jag behöver inte shoppa mig lycklig. Jag behöver inte ens vara snygg. Jag går ut och handlar med oborstat hår och halvskitiga kläder ibland. Är det någon som bryr sig om det så inte bryr jag mig mycket. Man är inte en bättre människa för att man är snygg eller har snygga kläder med dyrt märke. Om man är snäll, givmild. djurvän, glädjer andra, hjälpsam ja en god människa ja då är man en bra människa i mina ögon.
  Jäklar vad mycket jag skrev då. Anna pyttipanna tack för att du gav mig skrivarlust så här mitt i natten.
  Lycka till med ditt perfekta liv Anna Panna!!!!
  Kram mitt i natten!

 • Lolo skriver:

  Nillisen, JAG bara älskar dig!! Du är så enkel och rak och bara precis så som jag känner och mår….ibland. Hurra för att du vågar berätta och visa att du är PRECIS så som vi andra, fast många tror du lever ett *underbart* liv. Klart du har ett underbart liv…men inte jämt 😉
  Miljoner kramar till dig DU starka kvinna <3

 • Anna, 42 skriver:

  Underbara Pernilla!
  Jag följer din blogg, men har aldrig kommenterat tidigare.
  Vilken dans i går, missade men såg reprisen idag. Grymt! Lite orättvist tycker jag dock! Du gick först ut och fick samma poäng som de senare paren, som inte alls gjorde lika bra i från sej!
  Go girl!
  Hälsningar från ett vårigt och soligt Gbg!

 • M skriver:

  Ja du verka inte va rädd om ditt hjärta! kroppen orkar inte hur mycket som helst…

 • Anna skriver:

  Svea och Åsa-påsa, ni fattar ingenting av det Anna-panna ville ha sagt till Pernilla va??

 • Åsa-påsa skriver:

  Anna-panna! Ett tips. Gå en skrivkurs!

1 6 7 8

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram