Dansen gör mig lycklig!!

Efter min jobbiga flytt kände jag mig tröttare än nånsin.

Jag hade ingen energi alls och när jag såg mig själv i spegeln kändes det som att jag hade åldrats tio år…!  Färgen på min hy var mer grå än nånting annat och den hade tappat allt som en gång kallades för ”lyster”.

När vi började öva inför Let´s Dance i februari var jag mitt i ”Flytten from Hell” och åkte i panik skytteltrafik mellan gamla huset, Nya huset, Grovsopen och Myrorna för att hinna tömma hela jätte-huset innan de nya ägarna skulle in. Ju mer jag rensade , ju mer nya saker dök det upp som jag visste aaaaldrig skulle få plats i nya huset. Jag hade sån jävla ångest och det kändes verkligen som jag hade tagit på mig ett ”Mission impossible…!

När sista flyttlasset hade gått , minns jag att jag satt på golvet i nya huset i ett enda kaos med oöppnade flyttlådor precis överallt , och bara grät….

20120330-110208.jpg
Det kändes som att jag var med i Maniska samlare…

20120330-111747.jpg

Nånstans där gick jag in i väggen. Jag bara stängde av. Svarade inte i telefon och ringde inte tillbaka när folk sökte mig.  Jag tappade lusten till allt och orkade inte ta tag i nånting.

Jag var HELT slut både mentalt och fysiskt,  och hade egentligen behövt åka på vilohem i en månad typ..! 😐   Istället kastades jag rakt in i Tiodansens omöjliga värld!    (Kändes det som DÅ, iallafall…!)

Jag kommer aldrig glömma första dan som vi skulle börja öva….

Precis innan jag skulle åka, så kom jag på att jag blivit tillsagd att ta med mig träningskläder.

Träningskläder??! Jag visste inte ens i vilken låda mina underkläder låg.  Hela mitt sovrum var ett enda hav av oöppnade flyttkartonger och jag hade absolut ingen aning om i vilken av alla dessa lådor som mina träningskläder låg…?!?

Jag minns att jag slet upp låda efter låda (ni tror väl inte att jag hade märkt dom heller…) och hittade till slut ett hopplock av nåt som kunde funka att dansa i. Lätt förvirrad och kanske inte helt ”Där” , anlände jag till Träningslokalen och fick träffa ”min” Tobbe för första gången!  Ända tills dess var det en hemlighet för oss båda vem vi skulle få som danspartner. Vi hälsade på varandra artigt,  och sen var det bara pang på; 1, 2, 3, och så började vi öva Cha Cha liksom….! :roll:    Och jag söööööög!! :-(   (Behöver jag säga att jag var gråtfärdig, när jag kom hem den dan…!)

VAD hade jag gett mig in på..??! 

Jag trodde aaaaaldrig att jag skulle orka lära mig detta, och ångrade mig mer än en gång att jag tackat ja…

I dag är jag superglad för mitt beslut att vara med!!

För TACK VARE DANSEN  känner jag mig piggare, har mer energi och mår SÅ mycket bättre!! :-)

Jag tror verkligen på det där att kroppen utsöndrar massa Endorfiner när man dansar och rör på sig , vilket gör att man blir en friskare, piggare och GLADARE människa!

På MIG stämmer det iallfall! 😀

Tack också till Världens bästa Tobbe som varit och ÄR ett oerhört stöd under den här minst sagt turbulenta resan…!

Lets%20dance%20-%20intervju%20med%20Pernilla%20Wahlgren%20och%20Tobias%20Bader

121 reaktioner på “Dansen gör mig lycklig!!”

 • Lakesha skriver:

  Sencillo amigo, yo no sabia que el tan mencionado Format Factory es de tecnología libre, siempre he usado el Qeven, pero he escuchado mucho de el, y realmente no sabía que era libre también. O bueno eso es lo que mencionaron arrnia.Respobdo tu pregunta con esto¿¿???

 • Keisha skriver:

  Nem tudom, ide kell-e kommentelni, vagy pedig a tokról feltöltött kép alá, szóval ide is írom: Plázákban szeretek vásárolni, lepÃf‘kÅ©pgen az Árkádban, mert ott van a legtöbb kedvenc üzletem egy helyen, Pl. Zara, New Yorker, Orsay, Pimkie, Reserved, Humanic stb. Így könnyen és gyorsan megvehetem magamnak amit szeretnék, vagy ami megtetszik.

 • karen skriver:

  Det är ju skit-jobbigt att flytta och så alla andra projekt och jobb och allt annat som ska klaras av…tror fan att du blev slutkörd!Men visst är det lite skönt att få släppa tårar och dra sig undan lite-man blir lite hel av det igen!
  Hoppas allt är väl igen.

 • Malin skriver:

  Åh ush vad jobbigt du har haft det! Det har jag inte riktigt förstått! Jag är sååå glad att du mår bättre nu!
  Tack för att du bloggar, Jag älskar att läsa om dig och din familj!
  Kram Malin

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  SVAR FRÅN PERNILLA:

  Måste bara säga ett stort TACK till er alla för all den tid ni lägger på att skriva kommentarer! Det är underbart att läsa och att ni ger mig så mycket värme och omtanke!!
  Den att en del är kritiska till mig och itt liv, får man ta. Jag försöker ju bara skriva som det är, och jag ÄR ingen organiserad och perfekt människa. Men jag har ett gott hjärta hoppas jag och jag vill ingen nåt ont.
  Det är mycket som har var jobbigt i mitt liv den senaste åren och allt lämnar jag ju inte ut. Men även om livet suger ibland, så måste ju jag och de flesta andra jobba ändå . eller hur?!
  Let´s Dance tackade jag JA till långt innan flytten, och jag visste inte då hur jag skulle må senare. Så då kunde jag helt enkelt inte tacka nej – viket jag också är glaad för idag!
  Stor kram på er alla och än en gång TACK!

 • Anna skriver:

  Carro, varför tycker du att jag inte är klok och empatisk? Vill gärna höra vad som stör dig i mitt inlägg? Och vi är inte samma person, Anna-panna och jag.

 • ann skriver:

  bra pernilla att du vågar visa att du är precis som oss andra,du tar tag i saker skälv även om det är så jobbigt så att du bara vill grina, på tv programmet med carina berg , så grät du ,, ..du är så duktig, du började jobba och fixa dina egna pengar när du var ganska ung, du är verkligen värd allt det som du idag har..

 • Carro skriver:

  Verkligen. Och jag tror att du Anna (alias Anna-Panna) är den person som Pernilla helst av allt skulle vilja ha som bollplank! Du verkar ju så klok och empatisk!! Not.

 • Anna skriver:

  Man ska inte alltid tro att ”elaka” inlägg är påhopp på Pernilla för så är det inte. Ibland rullar livet på i en sån fart att man inte riktigt hinner tänka efter. Då kan det vara till hjälp att få lite tankar utifrån.

 • Anna skriver:

  Men Agneta, jag tror inte heller att du fattar nånting vad Anna-panna skriver. Vad som är viktigast i livet. Att vara tillsammans med sina nära så mycket som möjligt. Och inte stressa livet ur sig för att kunna ha en hög standard. Jag tycker det är konstigt att du protesterar mot det hon har skrivit eftersom ni egentligen verkar tycka samma. Pernilla har gjort ett val att jobba så mycket som hon gör, hon skulle kunna tacka nej till en hel del jobb, men då blir det inte så mycket märkeskläder till henne och barnen. Dyra behandlingar m.m. Men som sagt tycker hon att det är så viktigt så är det hennes val. Jag hoppas bara att hon känner sen när barnen är stora, att hon gjorde rätt val.

 • agneta blomberg skriver:

  Hej! Anna panna du gör mig lite förvirrad. Jag förstår inte varför du riktar in dig på mig med ditt långa inlägg.Visst fattar jag att många i detta avlånga land har det väldigt svårt tro mig. Jag lever inget lyxliv. Jag gillar inte lyx.Jag gillar när det är enkelt. Gillar faktiskt inte tygservetter på fina restauranger för jag vill inte förstöra dom om jag är kladdig om munnen. Jag vill ha pappersservetter . Om jag är hemma hos någon som har det tipp topp så är jag rädd för att spilla. Jag blir inte imponerad av lyx. Vill bo på enkla hotell.
  Du klagar på att Pernilla är oorganiserad och det är en av anledningarna till att jag gillar henne. Har svårt för ”perfekta människor” för det ligger alltid något under ytan som dom försöker att dölja. Ingen är perfekt givetvis. Pernilla är charmig. Visst hon har arbetat hårt under flera år och det har betalat sig så hon och hennes barn kan ha det bra. Det har nog kostat på en del för hon har nog många ggr önskat att hon varit hemma hos sina barn ibland när hon måste jobba. Pernilla har nog försakat en hel del när hon jobbat hårt.
  Du verkar tro att jag är största fanset till Pernilla men det är tyvärr helt fel. Har inte en endaste skiva med Pernilla inte ens ett gammalt kassettband….jo förresten i mitten av åttiotalet så spelade en arbetskamrat in ett kassettband med Pernilla. Jag läser och skriver här för att jag tycker att Pernilla är en duktig sångerska och en jädrans skön tjej. Snygg är hon också.
  Du kanske försöker vara en perfekt person när det gäller ordning och reda. Jag gör hellre roliga saker eller tar en promenad än att städa bort mitt liv. Jag håller efter med disk och städning. Det har väl alla sett att Pernilla har jättefint hemma. Bättre med lite skit i hörnet än ett rent helvete. Perfektion är tråkigt tycker jag och Motoboy. Du får städa hur mycket som du vill men att klaga på folk hur dom har det hemma är för mig så lågt. Jag har försvarat människor förut som haft mycket prylar hemma . Man är INTE en bättre människa bara för att man är duktig på att städa och hålla i ordning.
  Självklart jämför inte jag mig med Pernilla. Pernilla är rik om man jämför med mig. Man kan ju vara rik på olika saker. Jag kan läsa, kolla bra filmer, gå promenader, äta god mat och godis, lyssna på bra musik och jag kan dansa m,m Det är att vara rik för mig. Alla kan inte gå, höra ,se m,m Jag är glad för det som jag har i livet. Jag är glad och tacksam för lite. Jag behöver inte shoppa mig lycklig. Jag behöver inte ens vara snygg. Jag går ut och handlar med oborstat hår och halvskitiga kläder ibland. Är det någon som bryr sig om det så inte bryr jag mig mycket. Man är inte en bättre människa för att man är snygg eller har snygga kläder med dyrt märke. Om man är snäll, givmild. djurvän, glädjer andra, hjälpsam ja en god människa ja då är man en bra människa i mina ögon.
  Jäklar vad mycket jag skrev då. Anna pyttipanna tack för att du gav mig skrivarlust så här mitt i natten.
  Lycka till med ditt perfekta liv Anna Panna!!!!
  Kram mitt i natten!

 • Lolo skriver:

  Nillisen, JAG bara älskar dig!! Du är så enkel och rak och bara precis så som jag känner och mår….ibland. Hurra för att du vågar berätta och visa att du är PRECIS så som vi andra, fast många tror du lever ett *underbart* liv. Klart du har ett underbart liv…men inte jämt 😉
  Miljoner kramar till dig DU starka kvinna <3

 • Anna, 42 skriver:

  Underbara Pernilla!
  Jag följer din blogg, men har aldrig kommenterat tidigare.
  Vilken dans i går, missade men såg reprisen idag. Grymt! Lite orättvist tycker jag dock! Du gick först ut och fick samma poäng som de senare paren, som inte alls gjorde lika bra i från sej!
  Go girl!
  Hälsningar från ett vårigt och soligt Gbg!

 • M skriver:

  Ja du verka inte va rädd om ditt hjärta! kroppen orkar inte hur mycket som helst…

 • Anna skriver:

  Svea och Åsa-påsa, ni fattar ingenting av det Anna-panna ville ha sagt till Pernilla va??

 • Åsa-påsa skriver:

  Anna-panna! Ett tips. Gå en skrivkurs!

 • svea skriver:

  Anna-Panna
  Du mår inte så bra va? Du skulle nog behöva prata med någon. Om man, när nu Pernilla berättar hur hon har haft det, måste klanka ner och berätta om sin egen överförträfflighet så känns det att det faktiskt som om man försöker övertala sig själv om att allt är jätte bra.Du kanske skulle prata med någon nära vän.
  Sen kan/ska man väl inte jämföra sitt liv med någon annans. Jag antar att som du i det här fallet inte är en artist som har krav på sig att t ex vara piffad jämt,, eller har en arbetsvecka som aldrig är lik nästa vecka.

 • Anna-panna skriver:

  Agneta Blomberg!
  Det handlar inte om *lyx* prylar utan Pernilla har svårt ha kollen över sitt hem och organisera som behövs för ordning/reda.
  när man inte själv vet vad sakena finns käns det *lite* oroande och man får hoppas att jocke (Theos) pappa har det annorlunda hemma:)

  Mig kan du *väcka* mitt i natten och jag kan berätta var sakerna finns vilket beror på att jag har det *organiserat* där varje sak har sin plats där min tid inte skulle räcka för att *leta* saker:)

  Lite skit i hörnet är ok med skilnad på det och kaos men vad ska begäras när saker i livet verkar viktigare än att styra upp den biten och uppenbarligen tar Pernilla på sig vatten över huvudet annars behövde hon inte bara sin sons tårta mitt natten. sånt smittar även av sig på Theo att följa det liv Pernilkla valt istället för att umgås med andra barn på dagis och han verkar inte vara på förskolan varje dag heller. ska följa mamma på hennes upptåg:( Undra vad han har för mat rymt och sov tider? där hämtmat verkar vara en vardag.

 • Anna-panna skriver:

  Hej!

  Pernillas sida är en riktig *smör* blogg vilket ger mångens skratt.

  Det finns massor av *ensamstående mammor som varje dag kämpar sig igenom vardagen med arbete städ aktiviteter mat mm.mm så
  det Pernilla gör/gjort är inget *unikt* då många personer flyttar och jag är en utav dem.

  Pernilla är väldigt noga med hur håret ser ut om naglarna är långa kroppen brun osv! men uppenbarligen inte lika organiserad när det gäller hennes hem vilket flytten bevisar. Dessutom packar man lådor och skriver vad dem innehåller så går det bättre att hitta rätt omgående! bara ett gott råd till nästa flytt.

  När vi läser *bloggen* ges en känsla av fler unga oerfarna personer än en tyngd av mognad och erfarenhet! kan tänkas många av barnens kamrtaer skriver då det oftast är *överdrivet*

  Pernilla är ingen *gud* utan prioriterar det andra ensamstående mammor inte skulle anses viktigt och hellre lägga på barn och hemmet vilket uppenbarligen verkar ha brister:) därför härligt att inredare, Jessica och fler finns för att *styra* upp hennes vardag/liv.

  Det finns så många underbara mammor vilka fler lever i *barn* fattigdom trots arbete och personer som borde lyftas upp mer, det finns mammor som kämpar men aldrig har en avlastning för att göra bio besök. Dem har Pernilla inte en tanke på.

  Måtte hon inte *vinna* pga fans från en *blogg* för det har ingen annan gjorts hitills utan för att dom har varit *super* duktiga dansare.

  Ibland fås känslan av att Pernilla inte har en egen själv instnkt på bra och dåligt i hennes liv som om hon fortfarande vore en tonåring och fruktansvärt *barnslig*

  Barna sinnet är bra ha kvar vid äldre ålder men det får finnas gränser.

  En dag tror jag Pernilla kör *huvudet* rätt in i väggen vilket inte är en lätt match ta sig igenom och vi skulle inte vilja byta med henne egentligen allt handlar om *oviktiga* saker.

  Pernilla! Vi får aldrig läsa om du har ett *fadder* barn? eller var du gör för att *hjälpa* personer i svårigheter! skänker du några kronor till dem hemlösa vi har i Sverige? skriv något med tyngd och vikt någon gång för hur man sköter kropp hud hår och naglar vet vi redan:)

  Tror du inombords är en ganska olycklig tjej då dom viktigaste sakerna i ditt liv inte har fungerat.

  Läste tidigare att du har din son med i tränings lokalen men då var du tydligen inte värst då Camilla har sin man sittandes på alla pass:)
  Något jag aldrig själv skullle ställa upp på och det måste vara oerhört irriterande för hennes lärare att se maken på första parkett varje dag.
  kanske blir det så och finns en osäkerhet för minns vi inte fel av skvaller pressen var dem båda gifta innan intervju men skilde sig från respektive efter och vart ett par:) Händer det 1 gång kan det hända även 2 då är det bäst sitta med och bevaka men frågan är vem som överhuvudtaget skulle komma på tanken:( Svartsjuka är en svår situation.

  Tror framöver Camilla/Tobbe blir *farliga* osäker igår lär bli super säker snart:)
  Varm kram och lycka till

 • agneta blomberg skriver:

  Hej!
  Det är starkt att våga visa sig svag.
  AGGE

 • Maria skriver:

  Men Pernilla, be om hjälp!!!
  Du har ju flera hundra bloggläsare som gladeligen hade kört några lass till åt dig!!!
  😉

 • Catrin skriver:

  Vad bra du dansade igår. Du är min favorit i Let’s Dance. Jag kommer att rösta på dig.

 • L skriver:

  Jag är helimponerad!!! Du är ju så himla duktig. Jag hoppas även att Camilla H får lite stöd o hjälp, hon verkade inte må så bra, men tufft att hon ställer upp. Tack Pernilla för att du delar med dig av ditt liv, det stöttar oss ”vanliga” som har det svårt. Kram

 • Sandra.R skriver:

  Hej finaste Pernilla!
  Var duktig du var när du dansade, det är så skojigt att du är med i Let´s Dance.. jag längtar redan galet mycket till nästa Fredag! :)
  Jag håller tummarna & röstar såklart!

  Kramar

 • Theresia skriver:

  FY BUBBLAN var VACKER du var ikväll!!! Du hade helt klart det mest avancerade och snyggaste numret! Du bländade starkare än solen ikväll med din utstrålning och närvaro. Du förtjänade MINST 5:or och 6:or rakt igenom…..
  Du ska vara gryyymt stolt över din prestation. Herregud om detta var premiären hur bra kan då restrerande danser bli…!!!
  Kraaaaam

 • Fridoline skriver:

  Å det var gøy å se (tv4.se). Det gikk jo som jeg sa; bra! 😀

  Off topic: Nå så jeg hvor mye du ligner på din vakre foreldre.

 • Monica skriver:

  Du var hur bra som helst ikväll och kändes mer som tjejen som klarar det mesta och inte behöver så mycket stöd som en del av de andra.

  Och att du mådde så, helt naturligt och alldeles normalt, vid flytten, allt runt om av praktiskt arbete och så känslor och minnen som inte får ta plats för det finns inte tid egentligen.

  Kanske helt rätt tid att du är med i detta med dansen, får träna, ha kul, verkar som dansmänniskor, ja lärarna är trevliga människor och dessutom duktiga pedagoger, bra kompisar, Tobias Karlsson är min favorit, han ger intryck att vara en toppenkompis, men ”din” passar dig bäst kanske:-). Lycka till, sov när du kan, blogga inte för mycket som ett tvång, lek, ät god mat, se på dig själv med ömhet, ta hjälp där det finns! Lycka till!

 • Sofia skriver:

  Du var så gryyyyyym!
  Det syntes verkligen att du nöjd… och om jag såg fel har du ett väldigt bra pokerface! Jag hejar på dig! :D:D:D

 • Madelen skriver:

  Du charmiga kvinna! Supersnygg dans ikväll. Fint att du delar med dig av stunder i livet som är mindre glamorösa. Pengar är inte lösning på allt här i livet, så är det! Skönt att höra att dansen gör dig gott!!. Kram på dig 

 • Anki skriver:

  Lycka till, superwomen! Vilken energi du har! Kramen

 • Anna W skriver:

  Även om du lyckades uppdatera bloggen under flytten tyckte jag att man kunde läsa mellan raderna att du var nära att klappa ihop. Jag misstänker att det inte bara var fysiskt jobbigt utan även emotionellt, att slutgiltigt lägga någonting bakom sig.

  Att göra en sådan ”kombinationsflytt” är fruktansvärt jobbigt. Inte för att du separerade nu, men jag separerade sommaren 2010 och det var en av de tuffaste perioderna i mitt liv. Exet flyttade ut före mig och jag bodde 2 veckor i ett halvtomt hus. Sen fick jag lov att magasinera mina möbler i 2 veckor eftersom jag inte hade tillgång till min nya lägenhet och under tiden bo hos kompisar och i kappsäck. Som tur var så var min son med sin pappa under dessa veckor, annars vet jag inte hur jag skulle pallat. Jag blev som en robot och bara tog en sak i taget. Om jag hade stannat till och tänkt efter hur himla jobbigt det var både fysiskt och emotionellt så hade jag som du bara satt mig på golvet och gråtit. Jag kommer väl ihåg hur himla trött jag var.

  Vilken tur att glädjen kommit tillbaka genom dansen :-)

 • Louisefoto skriver:

  Du var skit duktig ikväll.
  Du kommer gå långt det vet jag
  Kram kram :)

 • Irene skriver:

  Hoppas du och tobbe blir ett par! du och anton och camilla var bäst i kväll!

 • Cia skriver:

  Girl power åt dig kvinna!!! Du va grym ikväll! Va så kul o vara på plats, även fast man inte hade den bästa platsen ( satt vid den förbannade kamera armen, som sträckte sig miiiil) :) men men.. Du, Anton och Helena va bäst tycker jag!! Såg ingen från din familj där, va det någon som va på plats? Ang ditt inlägg om flytten, så beundrar jag dig så!! Du e en stark o underbar person.. Du delar med dig så och även fast jag inte blir glad av att du haft det tungt, så visar du verkligen att du inte är mer än människa! Det är det som gör bloggen värd att gå in på flera ggr om dagen :) den har blivit en del av vardagen.. Hehe! Synd att man inte fick hälsa på dig ikväll :( Ps. I love David Hellenius :) han e fin o titta på och är jäkligt rolig att lyssna på! Kram & kämpa på nu med dansen!!

 • cissi skriver:

  Åh Pilla, du äger………… kramar

 • A-M skriver:

  Du är en riktigt strong tjej!! You rock girl!!
  Snyggast och Bäst!!
  Kram Kram

 • Sara skriver:

  När Bianca visades i tv sa jag till min elvaåriga son att det där är hennes dotter!!
  -VA?! utbrast han,hur är det möjligt hon ser ju ut som 27!!!
  Jag kan bara hålla med! Du var skitsnygg och jätteduktig…

 • Eva-Lotta skriver:

  Ni var grymt bra! Var stolt kvinna;)..Lycka till…det kommer att gå bra för er!

 • Maria skriver:

  Du var bäst i kväll och fick naturligtvis min röst, kram!!

 • Frida skriver:

  Pernilla, Pernilla! Vilken kvinna alltså! En sån jäkla vettig, vis och klok människa. Samtidigt himla rolig, glad, lättsam och kärleksfull. Och så en jävel på Cha-Cha förstås! Jag läser din blogg varje dag. Jag liksom längtar upp på morgonen för att se om det skrivits nåt nytt. Måste erkänna att det nog mest är för att få garva en stund. En bra start på dagen liksom. Men det kan också vara för att få fundera lite smått, eller kanske gråta en skvätt. Detta inlägg var just ett sådant. Blir rörd. Så himla blödig som jag är, kan jag inte göra annat än att fälla en liten tår 😉

  Är så glad att du tog dig ur den där ”flytten from hell” och att du nu börjat om på nytt. Jag håller tummar och tår för att få se dig svänga dina lurviga(?) i många fredagar framöver!
  Du är bäst!
  Puss och kram!

 • Marie skriver:

  Förresten glömde jag skriva att jag tycker du gjorde jättebra ifrån dig ikväll Pernilla! Och ett leende på läpparna när man än såg dig i bild. Fortsätt vara lycklig i dansen!

 • alice skriver:

  Lääängar tills jag får se reprisen,då jag missade det på tv:n :(

 • Marie skriver:

  Hur fan är man funtad när man kan skriva så elaka inlägg som ett par personer har gjort här? Jag vet att man bara ska ignorera er men nu kan jag verkligen inte låta bli. De som har följt Pernilla på bloggen de senaste månaderna (och ni verkar ju höra till de mest trogna läsarna vilket är så himla märkligt) har nog alla häpnat över hur hon har orkat med denna gigantiska flytt, ansvar för sina barn varav två fortfarande behöver sin mamma mycket och så klart sitt arbete. Som råkar vara som artist och hade hon inte tackat ja till Let´s dance så hade hon väl varit involverad i något annat arbete som krävt sitt. Har ni inte läst inlägget förresten? Hon beskrev ju att det var just dansen som gjort att hon hittat kraften och energin igen. Det verkar helt logiskt tycker jag. Att röra på sig, få skratta och ha roligt och träffa nya människor måste vara den bästa medicinen när man är trött och nedgången. I alla fall om man normalt är utåtriktad och energisk. Då behöver man hitta tillbaka till sitt normalläge för att må bra igen.

  Själv flyttade jag från en tvåa till en ny tvåa med min sambo för ett år sedan och bytte ut en hel del möbler i samband med det. Det var hur jobbigt som helst. Jag kom av mig med träning och socialt umgänge och allt som jag behöver för att må bra under flera månader för att flytten tog så mycket kraft. Och i Pernillas fall pratar vi om en flytt i en helt annan dimension.

  Jag vill understryka att jag inte tycker att kommentarsfält i bloggar är till för att bara stryka medhårs och alltid hålla med och vara vara inställsam. Man ska absolut ifrågasätta och kritisera och väcka debatt om det finns anledning. Men vad finns det för anledning att göra det i det här fallet??? Förutom att man är sur och bitter på sitt eget liv och inte kan låta bli att pysa ut elakheter till människor som har framgång och lever ett innehållsrikt liv. Och naturligtvis gör ni det anonymt. Det är ju det som är så fantastiskt med att kommentera på bloggar eller hur? Man behöver inte stå för det man skriver inför någon annan än sig själv. Vilket borde vara nog jobbigt tycker jag.

  Så lägg ned är ni snälla och sprid era negativa vibbar någon annanstans!!

 • Minna skriver:

  Wow vad bra du var på dansgolvet ikväll! Bra! Ha det bra!

 • Anna skriver:

  Liite märkligt att snyftstoryn kom samtidigt som Lets Dance premiären. Hoppas du på sympatiröster?Fult i så fall. Det var ju ingen som tvingade dej till att tacka ja till Lets Dance. Det gäller ju att planera.Nån sympatiröst får du inte av mej. Den fick den unga,duktiga och gulliga Molly.

 • Thomas skriver:

  Hej Pernilla!
  Du va ju bäst i kväll jag kommer att hålla tummarna för dej hela vägen.

  Mvh Thomas

 • Marie Graff skriver:

  Du var grymt duktig på dansgolvet ikväll! Hela du glittrade ikapp med klänningen. Jag vet hur svårt det är med pardans för man har inte bara sig själv att hålla koll på utan man måste även hålla koll på sin danspartner och lita på att han är där han ska vara. Och man kunde ju visst rösta ikväll! Dock var det väldigt svårt eftersom det knappt var någon mottagning i denna betonghall. Men jag fick iväg en del röster iaf :) jag kommer somna med ett leende på läpparna efter all vacker dans jag har fått uppleva ikväll. Tack för att du gör mig så glad! <3

 • Anette skriver:

  Superbra jobbat!!!! Självklar röst från mig!!!! Kram

 • Rosa skriver:

  Gulligaste du jag blev helt tårögd när jag läste detta, att du har känt det så här och ändå försett oss härinne med så mycket och vi har inte anat något, vilka krafter du har. Så glad för din (och vår) skull att det här erbjudandet kom, att du får ny energi och blir riktigt riktigt glad igen. Hann dessvärre inte se dig ikväll men du var säkert jätteduktig, ser med glädje fram emot nästa gång.
  Ha en mysig kväll nu och känn dig nöjd och glad det är du värd och ha en riktigt härlig helg. TACK för din underbara och ärliga blogg Pernilla, jag bara älskar att hänga härinne.
  Sköt om dig finaste du, du är enastående ska du veta.
  Kram Rosa

 • Jessica skriver:

  Åå Pernilla du var jätteduktig ikväll!:) Din häärliga utstrålning gick rakt igenom rutan. tycker nog allt att du var värd högre poäng endå. Du gör mig såå glad, även fast man har haft en jobbig dag så vet jag att jag bara behöver gå in här och läsa så blir jag genast på bättre humör. Så TACK för att delar med dig av din vardag även när du själv har haft det jobbigt. Det är guld värt! ♥

  KRAMAR Jessica

 • Nicklas skriver:

  Det såg riktigt snyggt ut på dansgolvet Pernilla!!
  Nu kan det ju bara bli ännu bättre och ännu högre poäng efter det här!! 😉
  Lite surrealistiskt bara på något sätt att du är med i Let´s Dance haha.

  Du och Anton är mina favoriter – absolut roligast att titta på!!!!!! 😀

 • Eva skriver:

  Pernilla,
  Det är inte konstigt att du tappade all energi av flytten!
  Det suger. Jag har själv flyttat i februari och känner mig fortfarande himla trött. Får nog dras med det en tid framöver.

  Beundrar dig, du är fantastisk tycker jag med flera. Flytt, massor av engagemang, jättefin mamma m m. Säger bara, jätteroligt att du får energipåfyllning av Lets Dance och önskar dig LYCKA TILL! //Eva

 • magdalena skriver:

  Tycker om din blogg och du var verkligen jätteduktig ikväll, men tror att människor kan bli stötta av ditt ”gått in i väggen” för hade du det hade du varit tvungen hoppa av let´s dance. Det är stor skillnad på att vara riktigt trött och stressad och att gå in i väggen..
  Lycka till nu, håller en tumme..
  //Kram M

 • Sigrid skriver:

  Förresten, du var FANTASTISK i Let’s Dance idag! Röstade såklart! Heja, heja!

 • Eva skriver:

  Ja du är heeelt otrolig!

  Vem som helst hade börjat grina vid en sån flytt! Tycker att du är helt gryyym.
  Va skönt att det känns bättre för vi är jätteglada att få se dig i Lets Dance.

  Du är sånt energiknippe att man blir pigg o glad att få se dig!

  Du vet att vi är många som vill se dig gå långt!

  Du får nog hårt motstånd av Elena o Anton. Kramar!

 • Karin skriver:

  Vilket duktigt gäng det är i år:)

 • Sigrid skriver:

  Åh, fina PW. Det gör ont i mig att läsa att du inte mått bra, men jag är himla glad att dansen har gjort dig bättre och glad igen! Du är en riktig solstråle, tack för att du finns och för att du delar med dig av ditt liv.
  Kram

 • Caroline skriver:

  Heja heja Pernilla! Gud var duktig du var och kan tänka mig att du bara blir bättre och bättre! Hmmm mal placerad för att du dansat showdans??? Är inte vitsen med det hela att det är personer med helt olika bakgrund som tävlar i 10 dans??? Jaja skit i det, grymt bra jobbat!!! Kram

 • Anna larsson skriver:

  Minns när vi flyttade… Var helt slut ett halvår efteråt. Man inser inte förrän man är mitt i skiten utan återvändo hur urjobbigt det är. Det blir bättre Pernilla!

 • Ellali skriver:

  Fina fina Pernilla. Så ärligt inlägg. Misstänkte att det var något liknande som hänt tidigare i år…bad väl nästan Susanne titta till dig i ett inlägg….
  Så stark du var som vågade dig på dansäventyret ändå! Och så roligt att du tycker det är roligt, och blir glad av det!!!! :)
  Du var superduktig ikväll! Och snygg som bara den!!! 😉 Stolt din dotter måste ha varit(hon var den enda från familjen jag såg), tyckte också jag såg Susanne på en stol!
  Du är såå stark och fantastiskt kompetent. Men, lova att du inte alltid känner att du måste vara det. Du får också vara liten och ta hjälp när du behöver.
  Jättekram!!! <3

 • Miia skriver:

  Men gud Pernilla..du va jätte jätte duktig..kan la inget om sådan här dans, men jag tyckte d såg kanon ut :) Anton va ju grym oxå..men jag hejar på dig..så gör även min 4-åriga dotter. Stort Lycka till!!!!

 • Ulrika skriver:

  Kan bara säga att det lyste om dig ikväll, du var jätte duktig!!! Såg på dina bilder mitt i flytten att du inte mådde bra och har tänk många gånger, ”hur ska du orka med Let´s Dance”? Men förstår ju nu när du skriver att det var din räddnig. Lycka till bästa du, och Din dotter såg så nöjd ut i publikhavet. Kramar från Ulrika i Sundsvall.

 • Fia skriver:

  Att flytta både suger och är underbart. Ta det i den takt du mäktar med. Ingen tar det ifrån dig.. 😉

  Du var toppen ikväll, en solstråle!

  Våren är på gång, då kommer det mer energi ska du se..

  Kram

 • Käthe skriver:

  Gött jobbat Pernilla och Tobbe! Det är bara att fortsätta så. Anna Larsson! Tack för en underbar beskrivning av ett oense par! Haha AIK-Lets Dance! Kan SE din man framför mig där han sitter och INTE vill se Lets Dance.

 • Malin Andersson ( Pernilla wahlgrens största fan ) skriver:

  PERNILLA! Du var bäst i mina ögon..GO GIRL…..

 • Anette i Malmö skriver:

  Åhhh, gumman….. Som du hållt det inne för oss – jag hoppas att du haft mågon att lätta ditt hjärta för. Kramen

 • Annie skriver:

  Jag håller med Anna, man kan som sagt påverka saker själv. Typ tacka nej… vet man att man är mitt upp i en flytt kanske man inte behöver tacka ja till Lets Dance projekt… låter ganska korkat!!!!

  Smart och dra en snyft-story och få sympati röster….
  JAg tycker inte ens du passar in i gruppen av dansare eftersom du dansat showdans i många år, det är ju inte ditt fel men du känns väldigt mapplacerad i sammanhanget.
  //A

 • Randi skriver:

  Du var kjempeflink!
  Hjemme hos oss syntes vi at du fikk allt for lave poeng, sikkert fordi du danset som nummer en. Det var mange som ikke var i nærheten av deg som fikk bedre poeng av dommerne, men forhåpentligvis blir de bedre etterhvert. Vi i Norge får desverre ikke stemme, men vi heier på deg!

 • Sandra skriver:

  Du var superduktig!!

 • Anna skriver:

  Anton kommer att vinna!!!!

 • Jessica skriver:

  Bra dansat ikväll Pernilla!!
  Hejar på dig!

  Kram kram

 • Cecilia i Malmö skriver:

  Du var kanonduktig och fin!! Nu har jag hört din ljuva röst i telefonen några gånger när jag har ringt och röstat på dig! :)

 • Lotta skriver:

  Ni var superduktiga, ni borde ha fått mer poäng av juryn

 • Anna larsson skriver:

  Jättebra dansat ikväll. Här hemma åkte jag o min man i luven på varandra då han tyckte AIK matchen var viktigare att se än Lets dance. Jag har ju längtat nästan hela veckan på att få se dig dansa. Så nu sitter han o surar o svär framför datorn o kollar matchen medans jag erövrat tv-soffan :))) och njuter 😉

 • britt skriver:

 • Karin skriver:

  Ja men du är så härlig Pernilla! Snyggt jobbat ikväll, jag håller tummar och tår för dig! Skönt att du funnit energi i din dans. Lycka till med allt!

 • Anna skriver:

  Så fin å duktig<3

 • Gina skriver:

  Vad roligt med dansen. Är inte alls förvånad över att du upplever lycka av att dansa och har fått ny energi. Sitter och kollar på Let´s Dance nu. Duktiga är ni i första programmet. Jag har också varit trött och började i sjung nu kören. Den har också gjort så att jag fått ny energi. Gjorde kyckligen du lagade när dina bröder var hos dig. Blev kanongott så tack för det.

 • Py skriver:

  Såååååååå bra! Man blir glad av att se er!

 • Ann-Sofie Westerberg skriver:

  Du var jätteduktig, det dansnumret ska du vara stolt över.

  Och man är inte mer än människa, ibland tar det helt enkelt stopp.

  Lycka till framöver.

  Mvh
  Ann-Sofie

 • Lotta skriver:

  Du är bäst!

 • Jenny i England skriver:

  Pernilla,
  Vad du e underbar..delar med dig om saker du inte behover beratta om men gor det anda!
  Lycka till med dansen!
  Kram

 • Ann-Charlotte Olsson skriver:

  Jag måste bara säga att jag Älskar dig, det låter kanske konstigt men du har varit min förebild, sedan jag var 15 år, jag är 36 år!!!
  När jag har haft det kämpigt i livet så har du gett mig styrka! Klarar du av livet så kan väl jag oxå!!!
  Du var SUPER DUKTIG I KVÄLL I LET´S DANCE!!!!

  Kram Ann-Charlotte

 • Yvonne E skriver:

  Heja! ni va jättebra kram

 • Linda skriver:

  Lycka till, du utstrålar verkligen glädje på dansgolvet =) Hejja dig

 • Peter Ottosson skriver:

  DU gör MIG lycklig Pernilla! Alltså du är helt makalös! Efter att ha haft en sisådär dag o så kommer man hem o ser dig dansa med en sån karisma att man blir helt mållös! Du ger mig sån energi att man blir superglad! Du är så grymt snygg o har sån utstrålning att tv:n fräter sönder…ha ah aha. Lycka till med Let´s Dance o hoppas att du o Tobias vinner! Men du är ändå en vinnare i mina ögon, för du har underhållit i alla år o ger ALLT!!! Tack för att du förgyller MIN o andras dag! p.s o så väntar vi ju på en ny platta…när kommer den? …Kram /Peter

 • Anna skriver:

  Jag tror inte att enbart flytten gjorde att du gick in i väggen. Det är många som flyttar och det är jobbigt. Att skylla det bara på flytten är nog fel. Finns så många faktorer som gör att man tar slut. Vill man leva ensam med barn i villa så kostar det. Plus hög levnadstandard då får man jobba för pengarna. Kanske felet ligger där. Det kan man ju styra lite själv faktiskt.

 • Sara skriver:

  Du var värd mycket mer poäng!!

 • Gunilla skriver:

  Har själv vunnit 3 SM i latin dans och måste säga att du var skitduktig!!!

 • Sandra 32,Jkpg skriver:

  Wow!!!! Bästa paret först ut!!!
  BRA PERNILLA!!!!!!

  KRAM

 • Pia skriver:

  Lycka till:)

 • Sandra 32,Jkpg skriver:

  Älskade Pernilla,förstår att du haft det jättetufft med allt.
  Det gör mig glad att du känner dig piggare igen. Att dansa är frigörande och må bra endorfinerna få jobba så visst mår man bättre av att dansa loss :-)

  Lycka till finaste Nilla <3

 • Cessan skriver:

  Sitter nu spikad i TV-soffan! Lycka till i kväll!!!
  Många kramar <3

 • Catarina skriver:

  Lycka till nu….väntar med spänning!!!!

  Kram

 • Ingela skriver:

  Lycka till ikväll Pernilla!
  Det här fixar du hur bra som helst :)
  Jag tror på dej.!
  Många varma kramar <3

 • Sofie skriver:

  Pernilla, förstår precis hur du kände! Helt imponerad att du då orkade hålla din blogg uppdaterad samtidigt. Du är fantastiskt!

  Lycka till ikväll, nu ska jag gå och bänka mig framför tv:n med barnen och heja på dig.
  Kram
  Sofie

 • Ingela skriver:

  Lycka till ikväll, Pernilla!
  Jag tror på dig :)
  Det här fixar du hur bra som helst!
  Varma kramar till dig <3

 • Bitte skriver:

  Grattis till en underbar blogg, du inspirerar som den starka självständiga kvinna du är och SAMTIDIGT vågar vara sårbar! Min dotter Nellie (som fyllde fem 24 mars) och jag spelar varje kväll ”Nicke och Nilla”. Vi spelar i sängen och justerar så klart reglerna lite. Lycka till!

 • Caroline skriver:

  Härligt Pernilla!

  Kan tänka mig att dansa är ett sätt att få fart på livsandarna!
  Vad öppet och ärligt du skriver. Jag och mina tjejer Maja 6 och Ellen 4 1/2 hejjar på dig ikväll!

  KRAM Caroline i Uppsala

 • Anna N skriver:

  Jag har sagt det tidigare. Tack Pernilla, för att du delar din vardag med oss. Så får vi alla (särskilt de mer småsinta) se att ditt liv inte bara är ansiktsbehandlingar och glamor!
  Punkt där va.

 • Mia skriver:

  Men oj pernilla…..härligt att du inte är mer än männsika du me… just lite som du känner så känner jag nu.. men försöker sen ett par dagar att ta mig ut på timmes långa promenader.. röra på mig få frisk luft o försöka tänka possitivt…

  Nu har jag tänt ljus o bänkat mig i soffan.. som jag längtat eter premiären av ´just Let´s Dance…
  Önskar dig stort Lycka till.. jag kommer titta med gjädje. Hade gärna varit på plats i studin….Lycka till kram

 • Cecilia i Malmö skriver:

  Snart är det dax! Stort lycka till!!! :)

 • Lina skriver:

  Härliga Du :) Vad glad jag blir för din skull att du hittat tillbaka till energin och glädjen som gömde sig ett tag. Ta väl hand om dig och njut av livet och dess ups and downs 😉 Det är de som gör att du känner skillnaden och njuter av det ljusa och ljuva.
  kram

 • maria skriver:

  Det var länge sen jag skrev kommentar, men du äger P.
  Du är kvinna ,ensamstående,självförsörjande,duktig artist .
  Men BÄST AV ALLT ÄR DU MÄNNISKA.

  Jag har varit ditt fan sen du stod på FOLKAN som Annie . Ditt bloggande slår allt.
  Snygg är du alltid.

  Dansa och njut .
  Lycka till Pernilla i kväll.

 • Kristina D skriver:

  Ja Herrejösses vilken resa du gjort! Men tänk så skönt att flytteländet är över och att du har så fina vänner som hjälpt dig komma iordning. Jag kan inte ens föreställa mig HUR mycket jobb du lade ner… När vi flyttade ur vår 3:a (!!!) på 86 kvm krävdes det 10 vändor med släpkärran och ett arbetslag av 12 släktingar och vänner under en dag att tömma lägenheten. Vi flyttade till ett hus på 340 kvm och jag tänker aldrig flytta härifrån! Jag menar, det går ju bara inte att tömma ett sådant stort hus utan att själv gå åt på kuppen.

  Hejjar på dig ikväll!

 • agneta blomberg skriver:

  Hej! Fina , snygga och läckra Pernilla ! Jag har förstått att det har varit väldigt jobbigt för dig att flytta. Det är väl ett lyxproblem att äga mycket saker men ingen lyx när man ska flytta. Du har gjort ett bra jobb. Förstår du nu att allt har en mening?! Man kan ju undra ibland. Det är nog en mening med att du ska vara med i ”Lets dance” . Det ska bli kul att se. Dansa loss nu och glöm alla dina bekymmer.
  Styrkekramar Agge

 • Ulrika skriver:

  Lycka till ikväll, jag kommer rösta på dig även om du inte dansar bäst 😉 (fast det gör du förmodligen) kram =P

 • maria skriver:

  Pernilla, du har hjälpt mig så mycket!! Lycka till! Kommer kolla Let´s dance för
  första gången! Du har hjälpt mig genom en svår tid…kram

 • schlagertokigtjej skriver:

  Härligt att du mår bättre idag.Önskar dig all lycka till ikväll,det kommer att gå såå bra kram

 • Elisabeth skriver:

  Trodde aldrig jag skulle skriva detta, men blev ärligt talat tårögd. Jag har gått igenom liknande med flytt, samtidigt med sjuk make mm mm och jag bara grät till slut. Tack vare goda vänner gick det vägen ! Ett par personer vi inte visste fanns trädde fram och ställde upp :-) Make fick så småningom styrka tillbaka och har flyttat ett par gånger sedan dess, men helvetesflytten glömmer vi aldrig!

  Var rädd om dig!!

 • Christina skriver:

  Lycka till ikväll! Jätteroligt att du äntligen ska vara med! Flyttas är aldrig roligt men det blir nog bra med tiden! Du har ju många fina vänner!

 • Malin Andersson ( Pernilla wahlgrens största fan ) skriver:

  Ohh söta du pernilla förstår hur jobbigt du har haft men allt kommer i ordning vännen och jag beundrar allt du har gått igenom med flyttning och ork med allt
  det är helt otroligt och du borde fått hedersplats för bästa kvinna för allt du har gjort och nu är du i din nya hus så mysigt för er och jag va glad när jag träffade din bästa susanne igår liksom din exsvägerska mia och monika götestam också så snälla dom var mot mig igår…Önskar dig lycka till ikväll, håller tummarna för dig pernilla

  Massor kramar till dig och nu vill jag ge dig en spark i rumpan så att allt ska gå bra för dig ikväll..Heja på dig och tobbe….

 • Sara skriver:

  Du är fantastisk, vi, alla kvinnor är fantastiska! På nåt konstigt sätt så kommer man vidare när det är jobbigt. Jag är djupt imponerad av att du orkade hålla på med flytten. Vilket jobb!! Du är grym!
  Jag är övertygad om att du gör succe i kväll!!
  Stor kram!!!

 • Marie skriver:

  Åhhh…finaste Pernilla..förstår dig precis..!Har själv varit där. Också vill man inte visa för någon att man mår så utan utåt sett är man såååååå glad?? Glad över att du verkar må bättre :) Finns ingen bättre medecin än träning!
  Jag önskar dig all lycka i Let´s Dance!! Jag kommer att sitta spikad vid tv,n!! :)

 • Käthe skriver:

  Åh, vilken go kille, han Tobbe. Och rak! Förstår att du tycker om honom. Heja Heja på er två ikväll. Dansa bör man, annars…

 • Ellie skriver:

  Finaste Pernilla, du ska veta att DU gör mej så glad med din häääärliga personlighet.Jag blir så smittad av din positiva energi och jag önskar dej allt väl och att du nu i let´s dance får jätteroligt och inte bara tänker på att ge-ge-ge, utan sug in allt kring det hela som gör DIG glad och lycklig.Tack för att du delar med dej av ditt liv, som berikar mitt så väldeigt mycket.Stor kram till dej:-))
  Ps, jag som skriver är en femtioplusare från skåneland(om det nu har betydelse)

 • Jessica skriver:

  Finaste Pernilla!! <3 Jag blir både ledsen å glad när jag läst….ledsen över att du mått så,, vet hur det känns…hade egen klädbutik samtidigt som jag flyttade och va samtidigt på väg att ta beslut om att sälja butiken…jag grät för jag orkade ingenting..kaos hemma…kaos i huvudet över beslut..kände mig ensammast i hela världen….min bästa vän kom å hjälpte mig hemma…….GLAD över att läsa att du fått tillbaka din härliga energi å glädje!!!:) Jag önskar dig ALL LYCKA till i Lets Dance!!!:) Ska rösta allt jag kan !!! Tyvärr sitter jag i bilen på väg hem från jobb å hinner inte hem :(. Men mina tankar finns hos dig <3 Kram från Skåne

 • Kristina skriver:

  Kan bara ana hur jobbigt du haft det med din flytt! Att flytta är det värsta jobb som finns, även om det blir till ett bättre boende. Är så glad för din skull att det går bra för dig med dansen nu. Ibland undrar man hur du orkar med allt 😉
  Men som du säger, man mår så bra av att röra på sig och musik har ju också en otroligt positiv effekt på oss människor. Är man stressad är det jätteskönt att ta en promenad med musik i lurarna, gå ut och njuta av vår vackra natur, vilken vi oftast inte tänker på när vi känner efter hur jobbigt vi har, eller hur dåligt vi mår. Att skratta och ha kul är ju också ”medicin”, och jag kan bara gissa hur mycket ni skrattar både med varandra och åt varandra mellan varven :-)
  Åh vad jag längtar till Lets Dance i kväll, lycka till! Du kommer att vara så vacker och graciös :) Kram

 • Petra Nilsson skriver:

  Lycka till, jag kommer att rösta på dig! Kram

 • Teres skriver:

  Förstår du vilken stark människa du är?
  Stor kram till dej / Teres

 • Suzette skriver:

  Kramar från Götlaborg! Lyckospark!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Instagram