Ditt varma skratt har tystnat… 💔

Hej vänner.

Tack för ert engagemang i fallet Keyan .

Jag ,  Nanne och Charlotte träffades idag hemma hos Charlotte för att prata om Keyan och vår kamp för honom och ”mamma” Sussane.

Vi är så arga, ledsna och frustrerade, men lever ändå på hoppet att vi kanske, kanske kan komma någon vart genom att inte sitta tysta och blunda för det som har hänt – utan faktiskt AGERA.

Det bara MÅSTE gå att rätta till detta fruktansvärda misstag och få tillbaka Keyan till den fosterfamilj som han ser om sin egen!

Jag tänker så mycket på hur han måste känna och vad han tänker och undrar nu när hans älskade trygga ”familj” bara plötsligt togs ifrån honom från en dag till en annan.

Tror han att dom bara övergav honom…?! Eller att dom åkt bort utan att säga något och snart kommer tillbaka…?!

Mitt hjärta brister när jag tänker på det. 💔

Mitt hjärta brast i dag också när jag fick ett oerhört tragiskt dödsbesked om en ung tjej som har funnits med mig i flera flera  år – alltid glad, omtänksam och energisk – och som har betytt väldigt mycket för mig i min karriär…

Hon har alltid funnits där.  Inte nära – men på håll.

Jag grät så mycket när jag fick dödsbeskedet. Livet är så jävla orättvist och vi vet aldrig när det kan tas i från oss.

Jag vill inte skriva mer om detta nu, eftersom jag inte har fått kontakt med familjen än, men mina tankar är hos dom just nu, och även hos hennes vänner som jag också känner några stycken, och tycker mycket om…

Så ofattbart.

Vila i frid fina M… ❤️💔

img_2129.jpg

63 reaktioner på “Ditt varma skratt har tystnat… 💔”

1 2
 • erika skriver:

  Brott mot tystnadsplikten regleras i 20 kap. 3 § brottsbalken,BrB. Den som uppsåtligen begår ett sådant brott kan dömas till böter eller fängelse i högst ett år. Begås gärningen av oaktsamhet, dömes till böter.

 • Ulrica (funkismamma) skriver:

  Fina lilla Keyan. Vart är du nu? Vad tänker du på? Fick du med dig dina gosedjur, din snuttefilt? Ser du dig omkring och undrar vart du är? Nya rum, nya människor för femte gången. Vad tänker du nu? Gråter du efter din senaste mamma och pappa, eller dem som var före, eller före dem, eller dina bioföräldrar? Vilken hemsk värld du har fötts in i, där du som en ”sak” flyttas runt. Har du någon som förstår dig? Som kan ta hand om barn med särskilda behov? Som fightas för dig? Din senaste fosterfamilj försöker kämpa för dig. De måste begå lagbrott för att försöka få hem dig, men det verkar lönlöst. Lilla Keyan, vem litar du på? Vem vänder du dig till när du gråter? Eller gömmer du dig nu eftersom du redan vid 3 års ålder lärt dig att du inte kan lita på någon? Och om du inte har något språk, vem lär dig att kommunicera på ditt sätt? Lille vän, vi är så många som vill krama dig, hjälpa dig, göra dig trygg. Men våra knasiga lagar hindrar oss. Hoppas det går bättre för dig än för ”lilla hjärtat”. Kram i cyberspace. Hoppas vår värme når dig. ❤❤❤❤😢😢😢😢😢

 • Sofia skriver:

  Var det inte de biologiska föräldrarna som ville vara anonyma? Varför går de nu helt plötsligt ut och kommenterar, bland annat på ÖKs instagram? Pappan har öppet instagramkonto med huvudsakligen bilder av sin son. Så att värna om barnets integritet kanske inte var så viktigt tidigare? Om föräldrarna ska ha någon chans att få tillbaka sin son är det ju strategiskt att offentligt gå ut med att de stöder ÖKs beslut. Är föräldrarna verkligen rätt personer att kunna bedöma vad som är bäst här? De verkar ju ha haft svårt med den saken tidigare annars hade väl barnet knappast blivit placerat från början. Personligen tycker jag inte att de är trovärdiga.

  • Fredrik skriver:

   Härligt med killgissningar i ett så känsligt ämne som detta.

  • Socionom skriver:

   Fast att lägga ut några bilder, i princip utan text eller något till, är inte samma sak som att lägga ut ett barns liv till offentligheten. + som familjehem får du inte ens dela bilder osv om inte föräldrar godkänt det (vilket de iofs kan ha godkänt tidigare).
   Fast bara för att man av någon anledning inte kan ta hand om sitt barn för tillfället så innebär det inte att man inte vet vad som är bäst för barnet och vad man önskar sitt barn. Sedan vet jag inte hur det är i detga fall, men rent generellt

 • Anne skriver:

  Tack, ”Socionom” för att Du tillför balans i denna debatt. Så lätt att känslor tar överhand och sakligheten försvinner. Inte bra för någon, allra minst för berörda barn! ( Sedan förstår jag att Du hade väldigt bråttom när Du skrev Din första kommentar. Korrekturläsa är alltid bra. Men, stor respekt för Ditt yrkeskunnande!)

 • Camilla skriver:

  Måste säga att jag är oerhört besviken på fosterfamiljen. Jag läste och tog till mig storyn, skrev under och delade den på min fb. Gick med i deras grupp och kunde inte sluta tänka på denna lilla pojk. Helt plötsligt börjar det dyka upp info från annat håll från ngn som säger sig vara mamman och hon vill inte alls att pojken ska vara kvar. Och då frågade jag gruppen på FB om detta stämde eller om det var fejk. En helt legitimt fråga och jag blev utslängd direkt utan ens ett svar!. DÄR försvann all trovärdighet från dem. Om man ska begära att folk ska tro och lita på dem och samtidigt vara så navi att man själv offrar sitt namn för att man tro på dem då är det inte mycket begärt att man svara respektfullt tillbaka. Så en lögn är avslöjad om man ska gå på deras reaktion. Mamman och pappan (som även han skrivit) är inte alls med på detta. De har brutit mot tystnadsplikten och de har enl mamman ljugit, tyvärr de kommer aldrig att få tillbaka honom.

  • Linda skriver:

   Sista idiotien är inte född …

  • Eva Olsson skriver:

   Är också en av de som skrev under men sen kom jag på mig själv just det där med sekretess osv att saker är inte alltid vad de ser ut till att vara och OM det gått så långt de tagit bort Keyan så måste det finnas en anledning till det. Det pappan kanske antyder eg är kanske de inte arbetar FÖR ett bra umgänge som på sikt ska leda till familjen kan återförenas vilket en fosterfamiljs syfte är. Allt vad som än görs från någons sida ska ju vara för barnets bästa det är de som har rättigheter till sin familj inte tvärtom. Många som glömmer det..

   • Socionom skriver:

    Ja…kära ni. Något att lära till nästa gång kanske….det finns alltid flera sidor av en historia och så länge en annan myndighet är inblandad så får vi ALDRIG ta del av hela historien bara ut ett perspektiv och det är NAIVT OCH KORKAT att bara tro på att som sägs från en part från dennes perspektiv. Ja, man kan tycka att omplacring är hemskt, men att gå till angrepp efter angrepp tyder med på rättshaverist än omsorg om pojken. Jag är säker på att socialtjönsten gjort en grundlig beömning om vad som är bäst för denna pojke ut ett helhetspwrspektiv och med en samlad bedömning av all olika fakta som finns. Om de HELT UTAN ANLEDNING OCH UTAN ATT HA GJORT EN RIKTIG BEDÖMNING OM VAD DE ANSER ÄR TILL POJKENS BÄSTA, så kommer det visa sig inom tid att de gjort fel.
    Till detta familjehem kommer van med 99% aldrig tillbaka. De har inte värnat om hans integritet och privatliv, vilket också är lagstadgat genom barnkonventionen. Har dessutom samtucke från bioföräldrarna ens funnitd att dela detta offentligt? Annars har ju fd familjehemmet begott brott….i en desperat och frustrerad situation som handlar om barn så förstår jag att det kan bli så. Man blir så involverad och berörd. Men som familjehem behöver man nog kunna hantera sånt här på ett sätt som är bättre för barnet.

   • Socionom skriver:

    P.S beklagar din sorg Pernilla 🌺🌺

   • Charlotte skriver:

    SOCIONOM, jag tror att de folk reagerar över är att pojken har varit i flera olika hem. Det måste väl ändå vara ett misslyckande om nåt va?

   • Socionom skriver:

    Charlotte, ja det måste man säga att det är. Men tyvärr inte ovanligt för dessa barn som hamnar i familjehem, ofta är det familjehemmet som själv säger upp sig från uppdraget. Mycket olyckligt med ett sånt litet barn som flyttat så många gånger, men ibland behövs det. Hoppas han får landa ordentligt nu och kan få hjälp och stöd att läka sin otrygga anknytning som bla bli utifrån flera uppbrott och den oförutsägbarhet det innebär för pojken. Det går att få en trygg anknytning med ett bra jobb från nya familjehemmet. Stackars lilla ❤ jag ifrågasätter inte att folk blir upprörda över det. Men jag ifrågasätter hur vuxna människor helt tappar fattningen i sådanna här frågor. Man måste våga ha bredd och se saker från flera perspektiv och sedan ALDRIG glömma att vi vanliga dödliga inte får ta del av hela bilden. Om nu några känisar har fått ta del av mer information än oss vanliga så kan det vara så, men alla andra tusentals människor som gått helt bananas med håhopp och annat….utifrån ens perspektiv. Det är inte så bra.

  • Fredrik skriver:

   Så ni ALLA skriver skit om fosterfamiljen. Trevligt. Hur skulle det vara om ni slutade tänk med röven. Och om ni nu ska göra det, varför skriva det här.

   Tro fan ni blir blockerade när ni skriver anklagelse mot familjemedlemmar.

   • C skriver:

    Fredrik: Det var ingen anklagelse det var EN fråga. De har ju själva skrivit att de ska vara helt transperanta med deras fakta. Nu kom det fram uppgifter från annat håll de hade LÄTT kunnat demitera det och berätta att det inte var så. Inte mycket begärt med tanke på att de vill att vi ska ställa upp.
    Så om du använder din röv till det den är tänkt för så ska du nog se att du också kan få hjärncellerna att fungera och förstå syftet. Anledningen att jag frågar här är att Pernilla känner mamman och bett oss skriva under vilket jag gjorde. Men jag vill gärna ha svar på min fråga utan att bli utslängd.

   • Socionom skriver:

    Men SNÄLLA? Varför skulle man inte få ifrågasätta familjehemmet när de och ”kändissverige” går ut och hoppar på en hel yrkeskår och kommer med anklagelser som VI INTE HAR EN ANING OM iFALL DE STÄMMER ELLER INTE. Ex är Pernilla LÅNGT IFRÅN kompetent att bedöm om tjänstefel har begåtts (bara för att hon tycker annorlunda och hänvisar till barnkonventionen) det finns faktiskt många fler lagar att ta hänsyn till, men ändå skriker hon högt om det
    Herregud.

   • Fredrik skriver:

    Socionom, eller snarare N. Du är ett kräk!

   • Socionom skriver:

    Nej, något kräk är jag faktiskt inte :) Men du verkar vara eftersom du kallar andra för det? Jag vet inte vad N står för så du får gärna berätta?

   • N skriver:

    Fre… David som hen först kallade sig är besatt av mig för jag skiter i hen. David/Sara/vem denne nu identifierar sig med för dagen har kallar folk h—a vilket är okej på bloggen så länge du står på Ps sida. Du ser alltid att det är hen på hens språkbruk.
    Så fort Fredrik/David/Sara ( som alltså är så dum att hen tror vi går på skilda identiteter och skilda identiteter är okej så länge man är på Ps sida annars hängs du ut så har det alltid varit) får
    Mothugg tror det lilla livet att jag orkar ge hen uppmärksamhet. Det var etttag sen men jag är så betydelsefull för David/Sara/Fredrik att hen tror att allt handlar om hen. Jag läser numer aldrig hens kommentarer och nej David. Nu kokar du men jag kommer ALDRIG läsa din skit. :)

    Anyway. Tack socionom för en bra kommentar på denna yta av yta till blogg. Bra att du bemöter känslor med fakta. Varje gång det händer är en seger. Tack. Fortsätt så.

   • Socionom skriver:

    N….jaha hhaha. Jag är så sällan in här och läser och brukar inte kommentera heller så förstod inte alls vad denna person menade med N.
    Nej det är ju tragiskt när en person bara tror att dennes åsikter är viktiga. Lite som det har blivit i detta fallet också. Folk får slänga ur sig vad skit som helst mot dessa socialsekreterare och politiker med gud nåde den som ifrågasätter dem som kastat skit….ojoj. Sans och balans säger jag bara. Det är ”farligt” när man låter känslorna fullständigt ta över. Även om jag förstår att det är väldigt lätt hänt i ett sånt här fall.

   • Fredrik skriver:

    Nä du läser aldrig Pernillas blogg N. Det skrev du till Pernilla såg jag. och hån ägde dig totalt i en kommentar tillbaka. Vi tycker du är oerhört tramsig.

   • Fredrik skriver:

    Förresten, du reagerar på mitt inlägg till Socionom. Fast du är N. Snacka on schizofreni.

   • Socionom skriver:

    Jag vet med fakta att jag inte är någon som brukar använda sig av N när hen kommenterar…vet inte om det är en man eller kvinna? Oavsett du är det nog du som är knäpp som påstår dig att veta saker. Suck!

 • Susanne Nordstrom skriver:

  Finaste M ❤️🌹❤️

 • Conny Stavros skriver:

  Hello!
  🧸 Mina tankar går till Keyan I dag.
  Barnets Bästa i främsta rummet…

  http://www.barnombudsmannen.se

 • Esmeralda skriver:

  Hej det här har Keyans pappa skrivit precis:

  hej .Admin och
  alla föräldrar
  jag är pappan till keyan hicham nils Gourrada som halva börjar undra vad har hänt .
  men sanningen är att familjehemmet har skadat min son hjärna med att programmera honom med ett pedagogiskt sett .
  då social tagit beslut att keyan ska flytta från dom .
  jag kämpar att få min son tillbaka från första dag bliv jag tvungen och lämna honom på socialkontor
  så kommer inte ett jävla person som vill hjälpa familjehemmet arbetare att hjälpa dom att tar tillbaka min son .
  Oskar man till andra va man onkar bäst till Sig själv

  Så ni kanske inte har alla fakta . En persons ord kanske inte är verkligheten ?
  Ett sånt här fall omfattas av stor sekretess och ni förstår väl själva att något inte stämmer ?
  Och det är
  Definitivt inte att jämföra med Lilla hjärtats öde.
  Gör om och gör rätt

  • Lisa skriver:

   Nu är jag nog lite trög, men menar den biologiska pappan att det fosterföräldrarna som nu kämpar med att få tbax keyan har hjärntvättat pojken vad de verkar som i hans sätt att uttrycka sig om nån pedagogik som inte är ok? Jag tänker att hur kan man få ett sånt litet barn att tänka i sådana banor? Är man så liten kan man inte tänka på ett visst sätt då de kognitiva inte är utvecklat. Allt låter skumt…

   Nu la du in denna kommentaren så det är ju inte konstigt om man reagerar. Vad har du hittat den? Facebook? Skulle inte få för mig att sitta o spekulera i nånting jag är ljusår ifrån som det här , jag skriver bara om ditt inlägg i sak om att ett litet barn inte har kapacitet att ”tänka” i de banor fadern vill påstå.

   Till sist så hoppas jag innerligt att allt blir rätt OCH att han hamnar i den familj som ger honom all kärlek och rätta förutsättningar inför livet❤️

 • Pia skriver:

  Beklagar din sorg!

 • Karin skriver:

  ❤❤❤

 • PERNILLAS STÖRSTA FAN MALIN skriver:

  Beklagar sorgen och jag kan inte fatta att hon har gått bort :-(

 • Cecilia i Malmö skriver:

  Beklagar sorgen! :-(

 • Sandra,Jkpg skriver:

  Vila i frid M ❤️🌹

 • Nicklas skriver:

  …timmar som går och jag försöker förstå….
  ❤️❤️❤️😢😢😢💔💔💔

1 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram