En kommande stilikon…?!

Jag tänkte bara säga ”Godnatt” till er, innan jag hoppar i säng!

Jag försökte nämligen blogga tidigare ikväll, men då låste sig datorn på nåt märkligt sätt , så jag kom inte åt internet.

Då la jag mig på soffan istället och slötittade på TV.

Råkade av en slump hamna mitt i ett underbart program på 2:an som hette ”Fashion” och handlade om mode -såklart…!

Man fick följa flera olika stora visningar med kända designers , och för mig som är ett riktigt ”modefreak” var det en stunds häääärligt ögongodis….!

Men sen måste jag ha tokslocknat i soffan, för jag vaknade nu och ville alltså bara säga ”hej” innan jag kryper ner under täcket och somnar om på ”riktigt”….!

Men apropå MODE , så måste jag bara få visa det här klippet från ”Förkväll” , som gästas av Sveriges i särklass yngsta ”Fashionista”!!

”Chloé Schuterman – ett 11-årigt modelejon”

Hon är bara 11 år, men redan väldigt modeintresserad. Eftersom hennes mamma äger en av de mest exklusiva klädbutikerna i Sverige så kanske det inte är så konstigt.
– Jag har mode i mitt DNA. Varje gång jag är i mammas affär andas jag in fashion, säger Chloé.

Denna lilla tjej har redan full koll på mode!!

Och jag veeet att sånt här även väcker ”andra känslor”, som säkert kommer få många av er att rasa. 

Men vi ÄR alla olika , och alla HAR inte samma förutsättningar.

Så ta det för var det är.  En inblick i en ”annan värld” - som säkert inte alls är som er värld, eller som en värld ni skulle vilja att era barn växte upp i.   Det här är nämligen väääldigt osvenskt, hela grejen….!

Och det är just det jag tycker är så kul!  Det är lite som ”Svenska Hollywoodfruar”, fast i ”juniorversion”.  :-)

Jag säger inte vad som är rätt eller fel. Jag säger bara att Chloé är en väldigt charmig liten flicka och jag tycket det är mycket underhållande med nån som är så liten och redan är ett riktigt modelejon….! 

 Ingen tvekan om vad hon kommer att jobba med när hon blir stor…..! :-) 

39 reaktioner på “En kommande stilikon…?!”

 • Annette skriver:

  Det tragiska är att när hon talar om arbetslösa och outbildade människor så tycker jag att hon visar att hon har huvudet i sanden själv. Att uppfostra ett barn till att tro att man måste ha nya kläder varje säsong och byta hela garderoben är rikitgt ansvarslöst tycker jag. Man hör nästan dagligen att jorden inte kommer att hålla länge till om vi inte slutar med denna konsumtion. Om man tänker att det redan nu är brist på rent vatten och det går tusentals liter vatten till att odla ett kilo bomull, och tänk sedan att snart vill alla kineser och indier också byta garderob flera gånger per år så förstår man att det inte är hållbart att konsumera som vi gör. I alla nya kläder är det dessutom massor med kemikalier som går ut i havet för att inte reningsverken klarar att sålla bort allt. Den ”utbildade” mamman kan inte ha öppnat en dagstidning de sista åren verkar det som, och inte heller sett annat än modeprogram på TV:n, man förvånas ju att det fortfarande finns människor som har missat hur illa det är ställt med vår jord. Heder år prinsessan Victoria, som gick på galej i en återanvänd klänning fast hon har råd att köpa nya. Blir sjukt irriterad på att folk är så dumma i huvudet att de bara skiter i hur det går för deras barn och barnbarn som kommer att få leva på en helt förgiftad och utarmad jord om det fortsätter så här.

 • Vera skriver:

  Nej det är verkligen inte som min värld! Jag är ekonomiskt oberoende och kan köpa vad jag vill men skulle ALDRIG ge mina döttrar den skeva uppfattningen av pengars värde. Det är oansvarligt gentemot barnen. Vilken värld lever du i?

 • Stina skriver:

  Jag kan inte låta bli att kommentera, man ska verkligen inte låta sig provoceras. Men det du skrev Pernilla att det inte är vår värld och så vidare. Herregud! Du vet inte vilken värld vi lever i, jag skulle rent ekonomiskt kunna köpa min 2-åring en Balenciaga väska om det nu är kulorna vi pratar om. Däremot gör jag inte det då vi i vår kärnfamilj (jag och pappan är nämligen gifta och lyckliga) inte vill ge henne det synsättet på pengar. Trots att vi har mycket god ekonomi så är det viktigt att barnen lär sig pengarnas värde och veta att vi är otroligt priviligerade att leva i Sverige. Mitt samvete är rent vad gäller min uppfostran. Är din? Är Mrs Schuterman (där jag för övrigt aldrig mer kommer handla)!

 • Anders skriver:

  Jag tyckte att detta var jätte roligt jag älskar dig pernilla

 • Theres lindberg skriver:

  Grattis på Morsdag ha en underbar dag och njut av dagen som den kommer.
  Kram Theres på http://www.tildasmamma.se

 • zeta skriver:

  Vilket j*a liv för ingenting…herregud man kan väl ha olika åsikter fjantar..

 • Mija skriver:

  Tycker det är osmakligt och drygt!

 • Ullis skriver:

  vilken liten världsvan dam. Inte lätt för henne att leva ett ”vanligt” liv med den uppväxten, klart hon blir präglad av sin mamma, som de flesta barn blir. Det är ändock bara kläder och jag, personligen, begriper inte hur man ens kan komma på tanken att köpa en väska för 15000 kr. Och det är nog ändå bland det ”billigaste” i hennes garderob. Suck.

 • Tina skriver:

  Storm i ett vatten glas. Vad är problemet, om hon har en mamma som älskar mode och man har råd att handla märkes kläder varför ska man inte få unna sina barn de också.
  Mode anses alltid onödigt att lägga pengar på. Men om man nu ärligt har tjänat sina pengar och betalt sin skatt så är det upp till var och en vad man vill lägga pengar på.
  Mina döttrar döttrar har också modekläder, jag har alltid varigt noga med att dom ändå ska kunna röra sig och att det inte gör något om dom smutsar ner sig eller kläderna går sönder.
  Märkes kläder eller, det viktigaste är väll i alla fall att vi ger våra barn tid och närhet och mycket kärlek

  Sluta klaga på Pernilla hon ger sina barn tid och kärlek.

  MVH Tina

 • Annie skriver:

  Ingen tvekan om vad hon kommer att jobba med när hon blir stor…..! :-)

  Och tänk om växer upp ochvill bli Socionom! Vilken besvikelse va?

 • Ulrika skriver:

  Ungefär som dina barn som ska upp på scen när de är typ 10 år. Ser ingen skillnad, MEN alla har ju olika förutsättningar!!!!! BLÄ!!

 • Jessie skriver:

  TRODDE DU HADE BÄTTRE VÄRDERINGAR PERNILLA…. BARN HAR INTE SÅDA VÄRDERINGAR. EN PERSON SOM VERKAR HÖGST NORMAL ÄE DOLPS FRU,ANETTE. LÄS OM HENNE I AMELIA. SÅ FRUKTANSVÄRT SJUKT ATT KLÄ UPP EN LITEN UNGE SÅHÄR OCH SMINKA HENNE..OCH HON ANDAS ” IM THE BEST” HELA HON, I PUMPAT AV MAMMAN. TRÅKIGT AT LÄSA DINA NEDVÄRDERNANE RADER: ALLA HAR VI OLIKA FÖRUTSÄTTNINGAR, ”VÄRLDEN ÄR ETT TRÄD FULLT MED RÖVAR: TIITAR MAN UPP SER MAN BARA RÖVAR, TITTAR MAN NER SÅ SER MAN BARA FLIN..”

 • Noa skriver:

  Nåt för Bianca kanske, om du HAR förutsättningarna förståss!!!

 • Carolina skriver:

  Så ta det för var det är. En inblick i en ”annan värld” – som säkert inte alls är som er värld, eller som en värld ni skulle vilja att era barn växte upp i. Det här är nämligen väääldigt osvenskt, hela grejen….!

  Och vad vet du om ”oss” som tydligen är en klump likadana människor. Jag är tex mer känd än du Pernilla så döm ingen! Och jag lever i en annan värld än du!!!!

 • Meriele skriver:

  Oj, du verkar full av beundran lilla Pernilla! Usch!

 • Liselott skriver:

  Men herregud……usch

 • Susanne skriver:

  Ha, ja jag säger då det vilket rabalder…. Ja det är ju verkligen en annan värld för många av oss men har man vuxit upp denna lilla tjej gjort så är det inte alls konstigt att hon fått intresse för mode. Tcker det var ett kul inslag håller med är lite som Hollywood fruar i miniatyr 😉

  Ha en fortsatt härlig lördag kväll!
  Kramis Susanne

 • Li skriver:

  Usch vilken liten tant den flickan är,hon borde leka med den dyra fina barbiedockan istället,och vara ett naturligt barn.

 • Peter skriver:

  http://www.iLoveGratis.se
  En tjänst som låter privatpersoner och företag skänka bort föremål och prylar de inte behöver/använder genom att lägga in en annons helt gratis på iLoveGratis.se På så sätt bidrar man till en förbättrad miljö samt sparar tid och pengar! Med andra ord betyder det att allt som finns på sajten är helt gratis!

  På iLoveGratis kan du även direkt integrera med sociala medier som facebook och på så sätt nå ut till tusentals!

  Tack!

 • Isa skriver:

  ”Alla har inte samma förutsättningar” snälla nån..det handlar väl inte om det. Hon är 11 år och ett BARN!! Tycker mest mamman är pinsam…” Det finns i mitt DNA” herre gud vet ungen vad det betyder ens??!

 • helen skriver:

  Men jösses,saknar ord detta var allt annat än positivt hos mej.Jag säger BLÄ

 • Anna skriver:

  Den enda vettiga i det där inslaget var Gynning :)

 • Åsa skriver:

  Nej det är inte charmigt det är dålig smak och allt annat och jag älskar verkligen mode och brukar verkligen inte bry mig men det här fick mig att må illa. Va är nästa steg plastikoperationer?

 • Läsare skriver:

  Jag tycker alltid att det är tragiskt när barn rapar upp fraser som de hört av vuxna, i det här fallet t ex ”när jag går in där andas jag in fashion”. Sådant kommer inte barn på själva att säga, utan något de vet att vuxna tycker låter coolt och så upprepar de det och får en reaktion av vuxenvärlden. Det känns lite som att mamman vill, och medvetet har fostrat in dottern att bli en kopia av henne själv. Men var är dotterns egen personlighet, egen vilja och egna intressen?? Vad händer den dagen dottern inte vill vara den ”fashionista” som mamman fostrat in henne i? Blir mamman arg och besviken då? Barn ska få lov att vara sin egen person, och föräldrarna ska inte av fåfänga försöka göra barnen till kopior av dem själva!!

 • Simplicity skriver:

  Ja… min lilla tolvåriga prinsessa skulle också önska att hon kunde ha en sån attityd och en sån mor. Tyvärr kan jag inte erbjuda henne det.

  Däremot försöker jag erbjuda henne ett gott liv på andra sätt som kanske är mer präglat av mina värderingar.

  Jag försöker dessutom att visa att livet är mycket mer mångfacetterat och att det finns människor av alla de slag som alla förtjänar att respekteras för de som de är…

  Hadegott!

 • Anna skriver:

  HAHA vad jag skrattade :) Dels åt dialekten och åt mamman som tycker det är OK att dottern ser Sex & The City …. HAHAHAHAHAHA tack gode gud att dessa människor är minoritet :)

 • Mia skriver:

  NATHALIE SCHUTERMAN FÖRAKTAR OUTBILDADE OCH ARBETSLÖSA
  Som Pernilla poängterade: Det är en annan värld och man får ta det för vad det är. Det är säkert bra människor ändå tänkte jag, ända tills Nathalie Schuterman gjorde ett uttalande som löd: Hon brydde sig inte om kritiken som fanns på internet mot detta, för den kunde ju komma från arbetslösa och outbildade människor!!?? Vilket förakt hon visade på där!

 • Oslojenta skriver:

  …og jorden er full av barn som ikke har mat…

 • Lotta skriver:

  ”Men vi ÄR alla olika , och alla HAR inte samma förutsättningar. ”
  Oj vad drygt skrivet! Opsis kalopsis, där kom dina rätta värderingar fram.!!
  Otäckt säger jag bara!

 • Margit skriver:

  Det har skrivits om henne tidigare att hon går ut på
  restaurang och äter utan vuxet sällskap också.
  Då måste hon ju ha varit i nioårs åldern bara, eftersom
  det är ett bra tag sedan jag läste det.

  Man skakar bekymrat på huvudet..vojne, vojne!

 • Emma skriver:

  Nu blir jag besviken. Om du tycker detta är lite ens ok Pernilla så har du mist mig som trogen fan. Jag trodde verkligen att du hade mer commons sens än detta. Med då är det bara ytlighet som räknas när det väl kommer till kritan.

 • C skriver:

  Jag hoppas att hennes mamma uppmuntrar andra intressen också hos sin 11-åring. Det är ju iofs inget fel på att gilla fina kläder, jag var väldigt medveten om vad jag hade på mig i den åldern. Vad som väcker känslor hos mig när jag ser detta klipp, är inte direkt att hon har dyra väskor och kläder. Utan det är just det att hon beter sig som en liten uppdragen nickedocka, utan ett spår av spontanitet. Det som kanske uppfattas som lite charmigt, åh, hon gillar mode och säger ord som ”fashion”, men vi glömmer att detta handlar om en 11-årings liv. Hon har känslor och ett sådant här klipp bjuder nästan på att tas upp i varje satirprogram som finnes i TV-utbudet.

 • Nina P skriver:

  Detta är mycket, mycket tragiskt. Vet hon ens att det finns barn runt om henne som inte kommer att ha råd att gå på gröna lund i somma?
  Hoppas socialen griper in här och gör en anmälan på mor.

 • NK skriver:

  När jag ser och hör henne prata tänker jag på Di Leva………….

 • Irene skriver:

  USCH FYYYY jag ryser när jag ser o hör på den flickan…inte ett dugg charmigt!!!!!! Har själv en tjej på 12 år mkt intresserad av kläder smink o bling,bling,men inte låter hon på det där viset…Tack o Lov för det!

 • Nina skriver:

  Tycker inte att hon är ett dugg charmig eftersom hon bara låter som ett karbonpapper på sin morsa. ”Som mamma säger, jag har mode i mitt DNA”. Eller Prada väskan som hon fick när hon fyllde ”ental”, någon vuxen har alltså poängterat för henne hur häftigt det var att hon fick en sån väska så tdigt, vilket barn säger att den fyller ”ental”?!

 • mia-maria skriver:

  Ja, jag tror miljön hon har vuxit upp i har påverkat henne jättemycket såklart. Men om hon vet värdet av att måna om sina medmänniskor och fattar att pengar inte kan köpa lycka så är väl hennes modeintresse inte fel.
  Det farliga i det hela är väl att utseendet i hela modevärlden är ju a och o. Att du blir bedömd av hur du ser ut, och med tanke på att hon kanske träffar många modeller som just har smalheten som en ideal så kan det nog bli konstigt för en så pass ung tjej. Man är ju så himla påverkbar i den åldern. Men med bra föräldrar som kan förklara och visa vad som är viktigt i livet tror jag inte mode som intresse i sig inte är skadligt. Alla människor behöver ha intressen som man brinner för.

 • Sara skriver:

  Oj, vad jag mådde dåligt av att se det där inslaget!!! En liten tioårig flick som beter sig som en tonåring, liten vuxen dam..Mycket bortskämd och med dryg Stockholms dialekt…Det märks att lillflickan fått växa upp alldeles för tidigt!

 • Sandra skriver:

  Jättesöt tjej, enda negativa är väl att sex & the city kanske inte är nåt att se för en tjej på 10-11 år. =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Instagram