Enkel kanelbulle/sockerkaka

Bianca ville att jag skulle hjälpa henne att baka till något klassmöte i skolan.
Det skulle vara två olika sorter, och sen skulle hennes klasssompis baka två olika, hon med.

Jag älskar ju att baka, men ville samtidigt att det skulle gå fort och vara enkelt, då jag samma kväll skulle packa åt mig och Theo inför Sound of music-turnen.

Alltså blev alternativ 1 Kladdkakan så klart.
Snabbare och enklare än så kan det ju knappast bli. 
Sen ville Bianca att jag skulle göra kanelbullar.
Kände inte riktigt att jag hade tid med det. Degen ska jäsas, det ska kavlas och snurras, plus att jag tycker alltid att det det är så snålt tilltaget med fyllningen i kanelbullar, och står man där och har bara brett på hälften och det är redan slut, och så får man göra om allt igen för att det ska räcka till hela degen.   

Nej, denna småstressade  packochbakkväll passade det perfekt med en Kanelbulle i sockerkaksskepnad!  
Supergott och superenkelt!    
Och snäll som jag är delar jag självklart med mig av receptet! 

Klasskompisarna slukade både kladdkakan och kanelbullekakan!

Enkel kanelbulle/sockerkaka
175 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
3 dl gräddfil
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt

Fyllning:
1 dl strösocker och 3 msk kanel

Sätt ugnen på 175 grader
Rör smör och socker mjukt och luftigt. 
Blanda sedan ner äggen ett och ett, och därefter gräddfilen.
Rör samman de torra ingredienserna i en separat skål. 
Blanda sedan med resten av smeten.
Blanda samman socker och kanel till fyllningen.
Smöra och bröa en sockerkaksform.

Häll i hälften av smeten, strö sedan över hälften av kanelsockret.
Fyll på med resten av smeten och strö över resterande kanelsocker. 
Dutta till sist över 2 msk smör.

Grädda kakan i 45-60 min.
Testa med en sticka om den är färdig.

Nu åker vi på turne med ”Sound of music”! Tjoho!

4 reaktioner på “Enkel kanelbulle/sockerkaka”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Instagram