Enklaste Bulgusalladen & Dotterlycka

IMG_0165.PNG

Så här såg den ut i ”bild” – förra söndagens Podavsnitt av Wahlgren & Wistam.

Jag och Sofia pratade om Dotterlycka och den ”förbjudna” längtan efter en dotter!

FÅR man säga att man VILL ha en dotter och att man kanske till och med blev besviken när ultraljudet visade att det var en pojke som låg där inne….  Om detta pratar vi, och så pratar vi galna fotbollsföräldrar och förbud mot höga klackar.
Sofia ringer min bror Niclas och försöker fiska hemligheter,  och så ger vi som vanligt syndernas förlåtelse i Bikten.

Lyssna på ITunes.    Eller använd länken HÄR!

IMG_9410.JPG

Den här gången var det Picknickens Dag så jag gjorde jag det väldigt enkelt för mig , som man bör när det vankas Picknick!

Jag använde en färdig Bulgur-sallad från Rydbergs som  jag sedan adderade Fetaost , Avocado , Kvisttomater och Sallad till. Jätte gott och jätte enkelt! Pröva gärna Rydbergs nya bulgursallad.

IMG_9412.JPG

Med lite olivolja och ett gott örtsalt (bäst är  ju mitt favoritsalt)   så är man hemma sen!

IMG_9397.JPG

En annan variant som jag också testade var Rydbergs Bulgur &-Bönsallad med paprika och chili.

Riktigt god! Jag älskar ju bönor , så det här var en riktig hit!  Adderade det jag hade hemma i kylen ;  Fetaost, tomater, rädisor, majs och lite Pesto.  Perfekt med halvfabrikat ibland när man har bråttom – eller bara vill göra det enkelt för sig!

Man kan ju såklart även äta dessa färdiga bulgursallader  som dom är , men man kan också blanda i i stort sett vad man vill. Kött, skinka, salami, mozzarella, andra grönsaker . Ja. vad man vill helt enkelt.

Varför göra det svårt för sig när man kan göra det rätt…?! 😉

30 reaktioner på “Enklaste Bulgusalladen & Dotterlycka”

 • OMG skriver:

  Go kväll Nilla

  Varför tror alla att du alltid är sponsrad??
  Men du borde vara det MER….haha
  För du är värd det

 • Anette skriver:

  God start på søndagen med podcasten! Har ikke hørt noen av dem, så dette får bli en hyggelig dag inne i regnet med deg og Sofia på øret :)

 • Maggan skriver:

  Tänk att dy fyller år på julafton och har namnsdag på Mors Dag! Gratis!!! Jag tycker också att det kan vara befriande när någon vågar säga sånt man tycker kan vara förbjudet men som många känner och tycker allra längst in, det är en KÄNSLA men man är ändå lycklig över det man fått!!!!<3<3<3

 • Sigrid skriver:

  Grattis på Pernilla-dagen bästa du! Hoppas att du får en fin mors dag med hela familjen. <3

 • Anneli skriver:

  Jag har två söner och vid båda graviditeterna var jag livrädd för att det skulle bli en flicka. Just av den anledningen som någon här ovan skrev, att jag själv var så hemsk under puberteten, särskilt mot min mamma. Jag har under alla år varit glad att jag bara haft söner, MEN nu när de är vuxna snart så känner jag att det hade trots allt varit mysigt med en dotter. En dotter att hitta på tjejsaker med. Men nu är det för sent så jag hoppas på fina svärdöttrar :-)

 • Helena skriver:

  Hålle helt med! Jag förlorade mitt andra barn i magen bara en vecka innan beräknad förlossning och fick föda ut henne. Fruktansvärt att ligga där och lida när jag redan visste att jag inte skulle få något barn med mig hem. En upplevelse jag inte önskar min värsta fiende. När jag sen blev gravid igen efter några månader väntade en nio månader lång plåga av oro, rädsla och ångest. Det spelade ingen roll att jag kände sparkar och att ultraljudet visade att allt var bra, jag visste ju att det kunde gå åt helvete in i det sista ändå. Hade någon vid den tiden börjat prata om att önska sig ett visst kön eller känna besvikelse över barnet man väntar hade jag nog brutit ihop fullständigt, alternativt klippt till personen. Man skaffar inte barn man FÅR barn, om man har tur.

 • JuliaRo skriver:

  Saknar min Kristian idag ❤️
  Första mors dag utan honom sen han flyttade.
  Gråter i sängen men det får man göra när man älskar någon ❤️❤️❤️
  Kram Julia och grattis Pernilla på namnsdagen med ❤️❤️❤️

 • Viktoria skriver:

  Jag håller med dig! Har förlorat min bebis i magen och inte lyckats bli gravid igen. Varje barn och graviditet är ett mirakel. Men man kanske ser annorlunda på det om man inte sett ”den sidan” som du också sett i och med ditt jobb som barnsjuksköterska. I övrigt älskar jag både bloggen och podden

 • Patrik Lundberg skriver:

  Idag (söndag) har Pernilla namnsdag och det är också mors dag.

  SÅ:

  Ett stort GRATTIS till dig Pernilla :-)

  Hoppas du får en underbar dag.

  MVH Patrik

  (Klappa lilla Dino från mig) :-)

 • JuliaRo skriver:

  GRATTIS ALLA FINA MAMMOR PÅ MORS DAG ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

 • JuliaRo skriver:

  Jag ville ha pojkar varje gång för att inte få en flicka som blev som mig när hon växte upp tänte jag :)
  Så varje gång det blev en pojke blev jag så glad :)
  Men min sista lilla son, min charmiga lilla David blev som mig ändå 😉
  Och han blev också den lillebror jag aldrig haft för han liknar min pappa så mycket :)
  Har inga syskon och David blev allt i ett :)
  Min fina ängel :)
  Älskar mina tre söner så högt och inte saknat en dotter så mycket.
  Litegrann men inte hunnit sakna pojkarna har verkligen hålt mig sysselsatt :)
  Kram❤️

 • Anna skriver:

  Men det verkar vara väldigt svårt att få tag på bulgursalladen så då är det lite synd att tipsa om den.

 • Åsa skriver:

  Trist? Varför då?
  Vad spelar det för roll? Om nu det varit sponsring, vem bryr sig om hon köpt den själv eller sponsrats? Tanken och idén med tipset var det viktiga.

 • diningandcooking skriver:

  Salladen ser riktigt god ut med olika sorters bönor, ska nog testa det de dagar man knappt hinner sticka in näsan i köket.

  http://www.diningandcooking.blogg.se

 • Åsa skriver:

  Hej
  Hade en bonusdotter och två killar med min man och väntade en tredje. Då hade jag gärna fått en dotter men jag fick en kille till. Vi gjorde sent ultraljud och fick veta att det var en kille till. Jag ljuger om jag inte erkänner att jag blev besviken och om jag var säker på att den femte blev en flicka så hade jag velat ha en till. Detta fast jag älskar min tredje son lika mycket ändå. Kram.

 • Elenor skriver:

  Jag är en av dom som önskade mig en son och jag står för det. Jag önskade mig en lillebror framtill jag var 8-9 år men, fick aldrig någon. När jag sen fick min efterlängtade son var lyckan total. Självklart hade jag älskat barnet lika mycket om det hade varit en flicka men, jag ser mig själv som en pojkmamma och längtan efter en son hade alltid funnits där. Det finns inget som går upp mot en mamma-son relation, det är nåt speciellt. Själv var jag pappas flicka och är så än idag;)
  Jag tycker det var kanon att ni tog upp det i eran podcast så tack för det!

 • Pernilla skriver:

  Håller med dig om det du skriver. Har fyra barn, men bara tre finns hos oss. Ett av våra barn är en liten ängel. Jag har fått lära mig i livets hårda skola att barn är en gåva och ingen självklarhet. Att önska sig en flicka eller pojke är fel, det är ett barn man ska önska sig och hoppas på.

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  CAMILLA: Ja men axakt! Det gäller ju inte bara döttrar , Utan det faktum att det är tabu att önska sig ett visst kön! Man gråter floder ett tag och sedan vill man inte byta sitt barn mot någon annan flicka eller pojke i världen!!!

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  ANNIKA: Kul att du gillade mitt framträdande och vår pod och att vi fick en fin dag tillsammans här i Värnamo!

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  LOTTA; Är inte sponsrad, men tycker att man kan tipsa om smarta enkla tips som man upptäcker och gillar!

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  MALIN: Det var just därför vi tog upp ämnet! Som jag berättade i podden kände jag en besvikelse vid ultraljudet som sedan snabbt gick över och skullle aldrig vilja byta ut Benjamin mot alla flickor i världen! Men det är också sköt att kunna våga vara ärlig med att prata om såna saker. Att man kan få knäppa känslor eller önska sig en ”flicka” trots att man har tre friska pojkar och väntar en fjärde. Magdalena Graaf har varit ärlig med detta och det är befriande med någon som vågar säga sanningen ibland, Att man faktiskt kan gå genom livet och sakna det man inte fick trots att man är så lyckligt lottad ändå på så många sätt som fått friska fina barn som man älskar över allt annat! Jag älskar ALLA min barn precis lika mycket MEN är överlycklig att jag faktiskt fick en dotter – också!

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  Haha, underbart med snälla döttrar som styr upp åt mamma!

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  ANNA T : Ladda ner appen ”Podcaster” i mobilen – eller lyssna via datorn via länken jag skrev inläggget eller via Itunes!

 • Anna T skriver:

  Är en fullständig analfabet med all teknik. Hur lyssnar jag på en pop med en Android mobil?

 • SARI skriver:

  Tack för videohälsningen idag Pernilla! Blev så glad o överraskad:)
  Inte varje dag man får sådana .Hoppas din dag i Värnamo var toppen bra!
  Elin min dotter som du träffade var där och hade dansuppvisning.
  Önskar dig en fortsatt trevlig helg :)

 • Camilla skriver:

  För oss var det tvärtom. Vi hade en dotter och väntade vårt andra barn, gjorde fostervattensprov och fick veta att vi skulle få en flicka till. Jag grät floder för min mans skull för att han inte skulle få en son (lite hormoner med också)!!
  Sen kom ju underbara dottern nr två och så klart blev det ju toppen :) Nu är våra döttrar (13 och 15 år) bästa vänner :)

 • Malin skriver:

  Jag är en av dem som inte under några omständigheter tycker det är okej att önska sig ett visst kön på sitt barn. Eller, ännu värre, bli besviken över vilket barn man får. Jag vet att det för de allra flesta går över när barnet kommer och att man självklart älskar sitt barn över allt annat oavsett kön. Men jag har nog upplevt lite för mycket i mitt liv (och upplever iom mitt jobb som barnsjuksköterska) för att förstå en sån total avsaknad av ödmjukhet. Och ja, jag har barn själv, en dotter och två söner. Men detta är bara mina känslor och ingen måste hålla med, men så känner jag. Sen undrar jag också lite om det skulle vara lika okej om ett gäng pappor satt och diskuterade samma sak. Om en eller flera sa att de för allt i världen önskade sig söner och blev besvikna när frun visade sig bära på en dotter. Skulle det vara lika förståeligt eller skulle alla feminister få krupp då?
  I övrigt älskar jag er podd och den har blivit ett självklart inslag på mina resor till eller från jobbet. Perfekt när man jobbat natt och inte vill riskera att somna på bussen hem :)

 • Lotta skriver:

  Läste på andra bloggar om denna sallad, trist att du inte talar om att du är sponsrad!!!!

 • Annika skriver:

  Tack för ett superbra framträdande idag på Värnamokarnevalen Pernilla! Underbart att det inte regnade! Du är så proffsig och det var så kul att se dig ”live”! Och som jag sa, när jag fotade min dotter med dig, din och Sofias pod är kanonbra! Ha en trevlig Mors dag!

 • Linda H skriver:

  Ser gott ut :) Ser fram emot nya podcasten imorn.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Instagram