Familjemiddag hemma!

Nu när mamma och pappa är hemma i Sverige igen , så försöker vi att ses så ofta vi kan  – men med lagom avstånd så klart och utan kramar tyvärr…. :-(

Häromdagen skulle mamma och pappa sova över hos mig , så jag lagade jag middag , och när resten av familjen fick höra det, så kom de över och det blev en spontan familjemiddag.  Det bästa jag vet! :-)

img_9203.jpgimg_9204.jpgimg_9205.jpgimg_9208.jpgJag gjorde Ugnsbakad lax med min Korianders, kokt potatis och sallad! 

img_9210.jpgimg_9212.jpgimg_9215.jpgimg_9214.jpgGott och fräscht!  Och ingen pasta när morsan lagar matan, haha! img_9220.jpgTill dessert bakade jag en Knäckig Äppelpaj på äpplen från trädgårdens enda Äppelträd!

img_9221.jpgimg_9225.jpgPajen fick mer än godkänt av familjen ! :-)

img_9224.jpgimg_9226.jpgOch efter middagen la vi oss alla i soffan och kollade på Bianca på Tv , som var kvällens gäst i Helenius Hörna! 

img_9237.pngSÅ vacker, rolig, ursnygg  och kvick var hon i rutan! 

60 reaktioner på “Familjemiddag hemma!”

 • Mia-Simone skriver:

  💜💜💜

  Var glad och tacksam för möjligheten att ha alla hemma under samma tak/ vid samma bord!!
  Själv har jag inte haft möjligheten att träffas min mamma denna sommaren p.g.a. Corona, hon bor i Sverige och jag i Norge… Men jag vet att hon har det bra där hon bor. 💜

 • Millis skriver:

  Kan tipsa om det här receptet från Zeinas kitchen, https://zeinaskitchen.se/hel-laxsida-i-ugn/ . Blev så himla god och saftig, tipset hon hade om att hälla ca 1 dl vatten på folien runt om laxen precis innan man satte den i ugnen gjorde verkligen att det blev saftigt och gott. Och mat som sköter sig själv med minimal insats är ju det absolut bästa 😀

 • Linda skriver:

  Men måste göra detta! Tack snälla.

 • Ylva skriver:

  Häftigt och kallas ”ullis” över de 70;)

 • Eva skriver:

  Ja den såsen är såå god till lax. Fick det på ett kalas😋

 • Agneta skriver:

  Tack Pernilla 🌹

 • N skriver:

  I all ödmjukhet är inte att vara frisk en garanti. Fan vad jag önskar det det vore så mkt lättare då men det är ju inte det. Därav är det oansvarigt tycker jag.

 • Suss skriver:

  Hej
  Blir så trött på alla ”poliser ”, om man håller avstånd, tvättar händerna ofta mm, så kan man träffas.
  Hämtade min mamma, 84 år, i somras ett par dagar så hon fick komma ut i solen och vi grillade och hade det superskönt.
  Hon ville inte bli mer deprimerad än var hon redan var. Och hon är fortfarande frisk efter ett par veckor.
  Blir så varm i själen när jag ser dig Pernilla ta hand om hela din fina familj, vilken sammanhållning ni har🥰
  Det är nog det många är avundsjuka på och skulle nog gärna vilja ha det så.
  Längtar till Wallgrens värld drar igång igen.
  Kram ❤️

 • Ullis skriver:

  Jag är 70+ och har hela våren varit jätteförsiktig. Träffat barn, barnbarn och vänner utomhus. Nu börjar jag fundera på hur hösten ska bli. Om man är frisk, tvättar händerna noggrant, håller avstånd… är det kanske inte så farligt att träffas några stycken inomhus. Ska vi få vara upp till 500 personer på olika evenemang… det låter betydligt mer riskfyllt. Så tänker jag… Den mentala hälsan är också viktig att vårda.

 • Christina skriver:

  Kerstin, hon är på Pernillas blogg pga att hon är knäpp på riktigt. Inget att göra åt henne hur mkt vi än ifrågasätter människan. Tyvärr…

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  MARIE :: Vilken klockren kommentar! EXAKT så är det!!!! När man är över 80 vet man ju inte hur många år man har kvar i livet , och att de tillbringa kanske sista tiden i sitt liv i karantän – utan att det är ett TVÅNG i vårt land – är tortyr för många äldre som är vana att ha stort umgänge och leva ett aktivt liv. Det är livsfarligt att hamna i Depression i den åldern. Mina föräldrar blir SÅ mycket piggare av att träffa oss barn och barnbarn! På avstånd såklart!

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  Ja, vissa små poliser här inne tror att Sverige har Karantän-tvång….! Mina föräldrar går till affären, rör sig inne i stan och träffar folk på avstånd. Precis som många andra äldre gör i Sverige. Man kan inte tvinga in äldre människor i isolering hur länge som helst. De dör dom av depression istället. Är man inte i riskgruppen – även om man är gammal – så är det sunt förnuft , icke fysisk kontakt och avstånd som gäller. Och vi är alla FRISKA såklart!

 • Marie skriver:

  Har träffat pappa på behörigt avstånd sen de hela började samma med hans enna barnbarn. Och när han fyllde 90 hör och hör och häpna så samlade vi hela familjen och hade fest med honom utan kramar och på avstånd och han var så glad för vi kunde ordna det åt honom. Vi hadevtänktvfira han på annat sätt först men pga coronan fick vi ändra om om de ända pappa sa då var att de viktiga är vare sig vad vi är el vad vi äter utan alla är samlade. Han har som sagt bara träffat mig och ena barnbarnet sen i början av mars.och han var så glad över få se alla igen. Vi pratar om gamla människor visst ska man va rädda om dem. Men helt jädra krasst så är de människor som kanske inte vet hur länge till de får leva. De kan i praktiken dö i mån av tex hjärtsvikt el något annat. Jag hade inte viljat leva helt isolerad i över ett halvår och de ska va mitt sista minne av livet. Många pensionärer lider något oerhört av att inte kunna göra det dom brukar, inte kunna träffa barn, barnbarn mm. För inte tala om de stackare som bor på ålderdomshem. Ibland får man sätta livskvalitet före 100 procentig säkerhet. Jag ser på pappa hur han kämpat att inte få åka själv att handla mm som han är van vid. Nu gör han de en då ibland går ju inte låsa in honom.

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  Hej vidriga Anette. För är det någon som beter sig vidrigt – då är det DU med dina vidriga dömmande kommentarer.
  Jag är otroligt mån om att mina föräldrar ska må bra, och de mår verkligen inte bra av att bara sitta hemma ensamma , så de VILLE verkligen komma hit och umgås med sina barn och barnbarn. Har inte sett dom så glada och lyckliga på länge!!!
  Vi håller avstånd, rör inte vid varandra, och mina föräldrar sov och gjorde sig i ordning i källarvåningen , och jag och Theo sover på övervåningen – så vi sova alltså på varsin våning med en hel våning emellan. INGEN fara med andra ord!
  Vi tar alla våt ansvar, och det är inte jag som tvingar dom att komma hit. SJÄLVKLART.

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  Turkisk yogurt som jag mixar med en kruka koriander, vitlök, citron och salt och peppar.

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  Vi sov på var sitt våningsplan med en våning emellan. Känns inte som att det är någon fara då direkt. Huset är stort!

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  Det lätt jättekonstigt! Så konstigt att man kanske ska testa haha…!

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  Zara Home

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  Tack Tess. Vad glad jag blir! Tror många människor mår lite dåligt i tider som dessa och mår väl bättre av att kräkas ur sig lite hemskheter på andras bloggar så att de inte ska må för bra, haha…

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  Tack, dom är från Zara Home.

 • N skriver:

  Det fanns ett aktuellt inslag från irad med en sjuksyster som grät öppet och bad oss stanna hemma för de offrade sina liv för oss. Apropå att våga säga saker i ansiktet. Kan du ställa dig mittemot henne och säga det här?

 • N skriver:

  Så förvånande. :)

 • Ylva skriver:

  Men Pia, googla!!

 • Annica skriver:

  Pernillas föräldrar ÄR vuxna människor och avgör väl själva VEM och var och när de vill umgås??
  Pernilla tvingar knappast dom, eller?
  Detta är så löjligt, finns massa människor som umgås, träffas, människor arbetar ju?
  Går till affären?
  Men ni som klagar, ni har väl suttit instängda sedan i mars??

 • David skriver:

  Då tycker den här kyrktanten att diskussionen är klar. Du har noll självinsikt.

 • N skriver:

  Att anse att P är oansvarig i pandemin är inge.mn hemskhet kära kyrktant. Att kalla någon h—a är. Och det är vad du gör här.

 • David skriver:

  Står du för hemskheterna du har skrivit till Pernilla och hennes anhöriga under en väldigt lång tid. Skriver du Ja så återkopplar jag till orsak och konsekvens. Skriver du Nej borde du be Pernilla om ursäkt.

  Du kastar stenar stora som berg, men gråter om du får ett gruskorn tillbaka i ansiktet😂

 • N skriver:

  H—a. Var dina ord mot en annan kommenterare. Inte mig. Du kan kalla
  Mig vad du vill. Det är helt egalt. Men du s h—a. Är du stolt över sitt språk på din idols blogg? Står du för ordet David?

 • David skriver:

  Du tar som vanligt noll ansvar för vad du skriver. Men har offerkoftan i högsta hugg när du blir motbevisad.

  Ta nu en paus

 • Pia Svensson skriver:

  När, var, hur? 😄 Det lät gott och enkelt. 😍 Hur många grader och hur länge? Mitten av ugnen?

 • Linda skriver:

  Åhhh den såsen är såååp god!

 • N skriver:

  Att anse att WV är en freakshow, att det är oansvarigt att agera som P gör under en pandemi och att bekräfta att Pernilla är infantil vilket hon själv sagt är inte påhopp. Åsikterna är fria. Att kalla någon H**a David – det är något annat. Jag minns inte om det riktades till mig jag läser ytterst sällan ditt dravel men nu gjorde jag det då jag tycker du sjunkit lägre än någon annan och det är ytterst märkligt att inte du får en tillrättavisning i vett och etikett skolan som tydligen mer var en häng ut och njut skola.

 • David skriver:

  N, återigen. Du har under en lång tid skrivit diverse påhopp mot Pernilla och hennes familj. Och i inlägg efter inlägg bedyrar du din avsky för Pernilla. Om du inte gillar att bli påhoppad tillbaka kanske du borde fundera på orsak och konsekvens.

 • Cia skriver:

  Haha alltså undra vem som är pinsam & vill höras 🙈🤣 Skäms mänskligheten ibland alltså! HUR kan man som en normal människa spy så mycket galla o avsky så mycket men ändå spendera tid här inne?! Haha herregud..
  och jag troooor att Pernillas föräldrar låg o sov i ett separat rum och inte skedade med henne den natten! Denna person som skriver sånt här skit måste antigen va 12 år eller en vuxen tragisk människa som har noll..

 • Lena skriver:

  Något du måste veta? Frågar du vem som helst en sådan fråga?

 • Anne skriver:

  Hej. Prova lax i folie i ugn. Lägg lax m salt peppar citron smör och dill. Swish in i ugn. Mums safftigt o gott😃

 • milla skriver:

  Hej
  Vilka snygga tallrikar du dukade med på middagen, vill ha,
  Var har du köpt dem?

 • Kerstin skriver:

  Varför är du på denna sida om du tycker att Pernilla är fullständigt vidrig? Varför väljer du inte att lägga din energi på något som du uppskattar och som ger dig glädje?

 • Mallah skriver:

  Nu är David igång igen. Den kvarnen behöver inte mycket vatten

 • N skriver:

  Man kan ju fråga sig om dina antal alias David slår trollets. Charlotte är en vild gissning. Att kalla innehaverskan av bloggen tant är tydligen värre än att be folk hålla käft och kalla dem h-ordet. Men det var ju riktat mot andra ”troll” så då är det okej på bloggen.

 • Tess skriver:

  Hej Pernilla !
  Jag läser ofta din blogg men skriver aldrig något, och lyssnar varje vecka på din och Sofias pod ! idag tar jag mig mod att skriva några rader!

  Underbart med fina familjemiddagar, och jag gillar verkligen dina tallrikar.
  Ni alla i Wahlgren är så goa, och väldigt familjära. Ni tar verkligen hand om varandra så som man gör som familj.

  Jag läser kommentarer här och blir rent ut sagt kall i Hela kroppen, Hur kan man skriva så mycket skit om en människa!?

  Ta hand om dig och familjen 🍀

 • Anna skriver:

  Om du nu tycker Pernilla är så vidrig så sluta följ hennes blogg. Easy peasy..

 • Agneta skriver:

  🌹Så vackert dukat🤗de blå tallrikarna var har du köp dem?

 • Pia skriver:

  Härligt med familjemiddag🥰

 • Anette skriver:

  Håller helt med Dig.
  Men Pernilla har haft detta sätt Sedan pandemin kom. Hon skiter i det fullständigt. Vi ska inte träffa våra äldre. Hon bjuder hem dom sover med dom åker ut och umgås tätt med dom.hon sitter tätt på insta och garvar. Hennes son o dotter har haft corona som ingen vet något om.men hon sätter ihop alla ändå. Ingen respekt för oss andra . Hon tror att hon äger kändissverige. Jag tycker att hon är fullständigt vidrig. Noll respekt för andra . Bara henne det handlar om. Sedan har hennes föräldrar också ett val och egen vilja dom ska väl för 17 inte gå med på allt hon säger. Do. Satt ju i karantän i Spanien. Och värsta är att hon respektera inte sjukvården inte oss Andra som faktiskt tar detta på stort allvar för vår egen skull och andras. Ingen respekterar hon så länge hon får och ska bestämma. Sjukligt beteende på riktigt. Och värsta är att hennes fans inte ser hennes vidrigheter.domjamsae med och tycker att hennes alla besök med nya mä nniskor är helt rätt. Alltså….

  Pernilla ät så vacker och kul nej .usch. men hennes kändisvänner är inget bättre.

  Carola mm.

 • Alva skriver:

  Vad tar du ut i lön ungefär i månaden?

 • Lollo skriver:

  Jag träffar min mamma kontinuerligt, trots att hon är 75 år. Med avstånd såklart och när vi känner oss helt friska! Tänk vad olika vi är!

 • anne skriver:

  Va gott det ser ut..
  Älskar lax…brukar göra en kallsås på creme fraiche…(smetana) och hjortronsylt..som blandas i efter smak….👍
  Härligt med familjemiddagar….🍴🍻

 • Charlotte skriver:

  Alltså, Pernillas föräldrar har väl gått in i huset för egen maskin tänker jag. Sluta upp med erat babblande och låt dem sköta sitt!!

 • Mallah skriver:

  ❤️❤️❤️❤️

 • David skriver:

  N, kan du hålla käft och sluta skriva en massa strunt.

  Och ni övriga, att ni orkar bry er. Bra att ni lever ert liv som ni vill. Låt nu Pernilla leva som hon vill.

 • N skriver:

  Det är så oerhört oansvarigt men det är hennes linje. Hon funkar så. Ansvarslöst. Hon står för det och visar det.

 • Cecilia I Vara skriver:

  Maten ser så god ut. 😉 Ska prova ugnsbakad lax någon gång. 😉

 • Katja skriver:

  Träffat min mamma två gånger sedan mars. Utomhus och avstånd. Jag är sjuksköterska dessutom.

 • Anna skriver:

  Googla , finns massa på nätet

 • Kristina Olsson skriver:

  Ja, tänkte detsamma.. Min mamma låter oss inte ens komma in hemma hos sig, när vi handlat åt dom.. Vi träffas ute med minst 2 meters avstånd.. <3

 • Katja skriver:

  Att sova över och vara riskgrupp är vågat.

 • Veronica skriver:

  Mys med middag med nära och kära och GOD mat :)

 • Louise skriver:

  Hej! Vad är det för korianders? Sås och/ eller kryddning på lax? Recept, please🙏🏽

 • Camilla skriver:

  I ❤️U guyz:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Instagram