Frukost på Gothia, Benjamin i Nyhetsmorgon & nätmobbning


img_5151.jpg

 

Breakfast with a view!

 

img_5152.jpg

Utsikten vid frukosten på våning 29 på Gothia är verkligen häftig!!!

Älskar att starta morgonen i lugnt tempo och sitta med en kaffe och läsa tidningarna på datorn…


img_5146.jpg img_5145.jpg

 

Gull-killarna gav tummen upp till hotellfrukosten på Gothia!

 

 

img_5064.jpg

 

VARMA Pain au chocolat !  VEM kan motstå?!!

 

img_5061.jpg

 

Rabarberkompotten är magisk!

 

img_5059.jpgimg_5060.jpgimg_5071.jpgimg_5058-1.jpgI går morse låg jag  i sängen och kollade på Benjamin som gästade Nyhetsmorgon och sjöng 2 låtar!

 

Grymt bra framträdande!  SÅ stolt över min älskade Benjamin!

 


img_5054-1.jpg

 

Jesper Börjesson intervjuade Benjamin och de pratade om hans musik-karriär och hur det har varit att växa upp som barnartist och så kallat ”kändisbarn” . Om folks förutfattade meningar,  och om det ofta hårda klimat som ofta gäller på sociala medier. 

Som vuxen får man bara försöka ta det och tänka att ; alla kan inte gilla en –  men som BARN är det inte lika lätt att läsa elaka kommentarer utan att ta åt sig eller bli ledsen.

Benjamin tog faktiskt upp som exempel ett inlägg som just Jesper på Nyhetsmorgon (som intervjuade Benjamin) hade skrivit om Benjamin på Twitter, 2011 – efter att Benjamin medverkat i Barnprogrammet ”Flygande Mattan”.   

Det inlägget i sig kanske inte var så elakt eller elakt menat – men det som händer när vuxna människor gör sig ”lustiga” på barns bekostnad är att de sänder signaler till andra att det är ”ok” att  ”skoja” om barn – och så är drevet i gång.

Och i det här fallet så startade det en en serie med direkt elaka kommentarer om Benjamin . Saker som man inte ska behöva läsa om sig själv när man är 13 år – en  ganska känslig ålder dessutom…!

 

img_5055.jpg

 

Ludde Lundbladen VUXEN man , PAPPA med egna barn – refererar till vad hans barn har sagt om Benjamin efter att ha sett honom på TV  :  ”Han ser ut som en gris”.

Och det ska sedan andra vuxna sitta och skratta gott åt när dom läser det på hans Twitter….

Beklagligt tycker jag.

Inte konstigt att barn får ätstörningar och dålig självkänsla om vuxna beter sig så.

Så jag är STOLT över Benjamin att han vågade ta upp detta i sin intervju med Jesper , och faktiskt fick honom att tänka till – att vi måste ta ett ansvar som vuxna vad vi skriver på sociala medier.

SÄRSKILT när det handlar om barn.

 

 

Hela Jespers intervju med Benjamin i Nyhetsmorgon kan ni se HÄR.

86 reaktioner på “Frukost på Gothia, Benjamin i Nyhetsmorgon & nätmobbning”

 • Ivalene skriver:

  OlPaa!ar!béns pela recriação de tão famoso prato.Cá em cas gostamos muito de alheiras, mas já há bastante tempo que deixamos de as fritar, costumamos cozinha-las na chapa como se de um bife trata-se, acompanhamos com grelos salteados e um pouco de batata frita, muito saboroso também.Mais uma vez parabéns pela receita.

 • Myran skriver:

  Men du Annicka, du verkar verkligen vara lite blåst, varför är du inne på Pernillas blogg och tjattrar om detta? Har du hamnat på fel blogg av misstag eller? Handlade hennes inlägg om misshandel i par förhållanden, eller? Tänk innan du skriver en massa som inte har nån relevans till inlägget!!!

 • Anne skriver:

  Ge dig,hur kan du sitta och skriva om Laila i Pernillas blogg,om att Laila blivit misshandlad utav Niklas…För det första är Laila en otroligt stark kvinna,med skinn på näsa ,hon skulle aldrig hålla tyst om detta som du skriver vore sant,än mindre ha delad vårdnad om killen.skaffa dig ett liv,det första du kan göra är att inhämta källa på det du påstår.du är patetisk🤣

 • Linda skriver:

  Jag fick också något beskt i munnen när jag såg Arga Snickaren repris häromdagen. Där är något med Benjamin…..

 • Nike skriver:

  Hej Adidas. Jag kommenterar här i egenskap av privatperson och inte som företagare. Därav är du varmt välkommen att lämna dina kommentarer till mig här visningsbara för alla precis som mina är. Jag ser fram emot att höra av dig. Ha en härlig tisdag. :)

 • alma skriver:

  Jaha nu har semestern börjat på psykavdelningarna.

 • Irene skriver:

  Benji var super!

 • Simon skriver:

  Eller så kommer det kritik mot henne för hennes moralpredikningar som hon själv inte lever efter……

 • K skriver:

  Fattar inte varför ni som skriver om detta gör det här, men INTE på Lailas blogg? Vad som än hänt så rör det väl inte P?

 • K skriver:

  Mycket kritik mot P nuförtiden, vad beror det på tro? Är hon för framgångsrik, omogen, osmart, glättig, överexponerad, humoristisk, naiv, räkmackeliv? Förmodligen en blandning av all of the above!

 • Bettan skriver:

  Bra reklam för hotellet och nöjesparken Pernilla!

 • Mats Holgersson skriver:

  Hej.
  Ni är verkligen en härlig familj som tar det som er eget när det gäller humor ( Det har ni massor av ), allvarligheter mm och det uppskattar jag när man ser er på TV. Tyvärr har man inte träffat er i verkliga livet, fast man skulle vilja. Jag hoppas att ni i inte tar illa upp för jag har Autism – Asperger Syndrom, så det inte misstolkas det jag skriver här. Och så såg jag klippet på Benjamin och han var helt suverän jag gillade hans kommentarer mm, så han är verkligen en positiv person som står upp för sig för det han talar om mm och det gillar jag. Han kunde kanske ge lite av sin självkänsla till en annan också, för det skulle jag behöva också. Så jag skickar varma hälsningar till er hela familjen, så får ni ha det så bra.
  Mvh: Mats Holgersson

 • Christina skriver:

  Annika, vad tycker du Pernilla ska göra med din information? Nähä, man får ingen blåtira när man har svimmat.. och? Ska hon förmedla den infon vidare till någon eller vad ska hon göra? Jag tycker personligen ni som går på en massa om Pernillas bror o fd svägerska är direkt sviniga.

 • Annicka skriver:

  Mobbing är vidrigt! Riktigt vidrigt, så även misshandel, av alla de slag.
  Själv har jag i min vänkrets en väninna som blir misshandlad av sin man.
  Hon berättar detta enbart för mig och jag för inget vidare för hennes skull. Hon vill ha det så.
  Hon skyddar honom trots det han gör mot henne.
  Hon har råkat ’ramla i trappan’, slog sig på badhuset mm… mm
  Pernilla det är väldigt många som ljuger för att skydda sina män.
  Laila fick två blåtiror för att hon svimmat vid båda tillfällen. Svimmat pga vätskebrist. Och föll så illa, att det slutade med ett klockrent blåöga av den värre sorten.
  Enligt läkare jag pratat med är det INTE troligt att man ramlar på det sättet pga att man svimmat. Hellre troligt att man slår i bakhuvudet eller får andra skador på kroppen.

 • Adidas skriver:

  Egen företagare! Har du en hemsida kanske vore kul att se dig och kanske skriva en mail / kommentar eller två eller tre….

 • Anne skriver:

  Men jag håller ju helt och hållet med dig!
  Misshandel är vanligare än vi tror. Och tyvärr så skyddar de flesta kvinnorna sina män ända in i kaklet.
  Speciellt om det finns barn med och speciellt om det handlar om en känd människa som utfört dådet.
  Att förneka, ljuga och försvara är vardagsmat för många misshandlade kvinnor.
  Visste du inte det Pernilla?
  Laila drog på sig två el tre blåtiror under sina år med Niclas….
  Det har inte hänt efter att de separerade och ej heller före Niclas tid.
  Att Laila valde att skydda Niclas är väl solklart, de har en son ihop.
  Pernilla, snälla du läs på mer om misshandlade kvinnor!!!!!
  Jag levde med en man som misshandlade mig. Inte ofta, men det förekom 5 gånger under 8 år ihop.
  Och jag skyllde på annat, när jag kom med blåmärken och svullet ansikte. ALDRIG att jag skulle svika min dåvarande man genom att berätta vad han gjort! Aldrig, aldrig!
  Vi har två barn ihop, vill inte att de ska veta.
  Pernilla, jag hoppas att du tar till dig detta om kvinnomisshandel som tyvärr är vanligare än vi någonsin kan tro.
  Även de snällaste och mest sympatiska männen kan slå, vid rätt (eller fel) tillfälle.
  Tro mig, ingen kan ens tro att min exmake kan göra en fluga förnär. Han är världens snällaste annars.
  Ta gärna upp detta i er excellenta podd! Superviktigt ämne.
  Kram

 • Syrisk flykting skriver:

  Martyna Patecka har en jätte rolig barnvideo på Facebook!

 • Hanna skriver:

  Ibland blåser det hårt på toppen Pernie, det inlägget slog lite slint kan man säga…några kommentarer på det?

 • Simon skriver:

  Total tystnad trots alla reaktioner… ångerfull kanske?!
  Helt ärligt, ju mer man tänker på ditt inlägg här – desto mer förbannad blir man. Sitter och skriver ut en ***** moralpredikan om hur vuxna ska bete sig när du själv öppet hånat och nedvärderat andra människor. HUR tänker du??
  Avslutningen med att ”stolt över att Benjamin tog upp det och fick Jesper att tänka till”….alltså på riktigt!! Det fanns INGENTING elakt i det han skrev; ordet käck är positivt. Sånt som du har skrivit om t.ex Freddie Wadling och Kilian (säkert ännu fler) är MYCKET värre och med de orden du använt dig av blir det direkta kränkningar och mobbning. Ta Kilian t.ex; har inte han några föräldrar o andra anhöriga som kan läsa vad som skrivs om honom??!!

  Det här med moral gäller alltså alla andra människor men inte dig själv??? Ser dessutom en repris på Arga Snickarn med er nu… här visar du också hur hysterisk du blir när någon är på B men själv går det bra att håna andras barn och andra människor. USCH!

 • Pia Widlund skriver:

  Såg inte programmet men om han konfronterade Jesper var det fantastiskt bra!

 • Nike skriver:

  Hej Carina. Jag har jobbat som skribent / krönikör och planerar ev att göra det igen. Jag är egen företagare och har givit mig själv en rejäl semester. Det tar ju heller inte evigheter att skriva en kommentar. Trevlig måndag. :)

 • Linda skriver:

  Håller med dig helt Ullis! Det var pinsamt att se hur Jesper försökte snacka bort det och få det till att det skulle varit kärleksfullt menat. . . Vem som helst som läser kommentaren Pernilla nu visar inser att det inte är sant.
  Så jäkla coolt och modigt av Benjamin att konfrontera honom.

 • Nike skriver:

  Tack snälla du. Nej kommentarerna här är ju mest av typen ”lägg av” vilket är ganska knepigt att bemöta så jag tar inte åt mig.
  Ja Pernilla har ett starkt varumärke och har något att leva upp till. nu kommenterar jag även andra saker kring henne du kanske inte kommer hålla med om men kul att någon som förstår vad jag vill ha sagt också hittat hit. Hoppas på att se mer av dig. Kram själv.

 • Anna skriver:

  Jag fattar inte! vad sa Jesper som uppfattades som mobbing?

 • Johanna skriver:

  Reagerade lite på vad du svarade i förra inlägget när någon ifrågasatte Lailas alla blåtiror. Du skrev att hon gått ut med och förtydligat utåt sett att inget hänt. Men det är ju så misshandlade kvinnor agerar. Det är ju därför det aldrig upptäcks. Utåt sett förtydligar dom ju starkt att inget hänt och visar upp en helt annan bild än verkligheten så jag förstår inte vad du menar när du skrev så? Jag pratar inte om Laila nu och antyder verkligen inte att någonting hänt med henne utan jag pratar generellt om kvinnomisshandel nu och reagerade på att du inte verkar ha någon som helst koll på hur misshandlade kvinnor agerar? Varför tror du att kvinnomisshandel kan pågå i åratal utan att det upptäcks? Jo naturligtvis för att kvinnan skyddar mannen och ingen misstänker något eftersom mannen är normal och trevlig utåt sett och kvinnan visar upp en glad lycklig fasad utåt sett. Det var fruktansvärt att någon antydde något sånt om din bror, rent vidrigt faktiskt, men jag tyckte bara att det var ett lite märkligt svar från dig när det gällde ett så allvarligt ämne som kvinnomisshandel. Alltså rent generellt.

 • Anna skriver:

  Det finns folk som har oregelbunden arbetstid om du inte visste!!

 • Christina skriver:

  Nike,får man lov att fråga om du är arbetslös? Det verkar ju så. Annars, sök jobb som skribent på nån blaska nånstans vettja:)

 • Johanna skriver:

  HEJ NIKE(igen)!efter att ha läst dina kommenterar ingående så verkar du ha en del kunskap om ämnet!oerhört viktigt att det finns kvinnor med engagemang,det verkar du ha!du belyser myntets 2 sidor mycket bra, ger konstruktiv kritik, du har många poänger,bland annat där du reflekterar över kändisar påverkan på samhället( kan pernilla engagera sig i Bris t.e.x?)

  Håller med att att detta ämne som diskuteras på denna blogg kanske inte är rätt forum,det är så mycket strörre än så,men vi måste gräva där vi står.Pernilla är oerhört känd och har ett starkt varumärke,så det är OERHÖRT bra att hon tar upp detta ämne!
  Nike,tycker att du verkar vara engagerad,intelligent och vettig,låt dig inte falla in i de låga kommentarerans nivå!
  Enade vi stå söndrande vi falla!kändis som okändis!kram

 • anne skriver:

  Hotell frukost är det bland de bästa. …
  Kollade klippet från nyhetsmorgon när din son var med.
  Fin.ödmjuk.tallang..♥
  Glädjespridare är vad jag tycker om er alla i familjen. ♥♥♥

 • Bettan skriver:

  Håller med många kommentarer här angående ”kasta inte sten i glashus” och det faktum att familjen frivilligt exponerar sig hårt. Men ALLA bör hålla en hyfsad ton i offentliga media.
  LITE irriterande att ” beundrarskaran” köper allt med hull och hår. För dem kan idoler ALDRIG göra fel!
  MYCKET irriterande är den reklam som hela tiden dyker upp och stör textläsningen. Får den verkligen någon effekt? Själv läser jag den aldrig – skyndar mig att trycka bort den!!

 • Nike skriver:

  Hej och tack för en sansad och insiktsfull kommentar till mig. Det är en sällsynt vara här 😉
  Självklart är frågan oerhört viktig och männens beteende indet här fallet under all kritik. Däremot ser jag inte bloggen som rätt forum att diskutera problemet då det är ett enormt problem som förtjänar en bättre plats. Min invändning var delvis att p själv hänger ut två personer med namn ich bild och kommentarer gjorda för sex år sen. Det är samma nivå som hon själv angriper vilket får mig att reagera på hennes kredibilitet i frågan (bortsett från andra elaka saker som hon själv sagt). Jag tycker också att en människa med hennes magnitud kan ägna dig åt ideelt arbete i frågan om man anser den viktig i det att hon absolut kan göra skillnad. Vi får se om hon går i replik på förslaget men det har inte skett förut. Stor kram själv och sommar-hälsningar frpn Nike

 • Johanna skriver:

  Hej Nike!jag brukar inte kommentera blogginlägg men detta ämne fick mig att reagera!jag har precis läst andras kommentarer och många tycker att även Pernilla har utsatt andra för nätmobbning(kastat sten i glashus)OM så är fallet så är det otroligt viktigt att belysa detta ämne!Vad skall vi göra för att få ett bättre klimat på nätet?vad går gränsen mellan humor och kränkning?

  Jag försvarar inte Pernillas uttalande genom åren(har inte den informationen) utan mitt inlägg var mer en objektiv granskning om balansgången mellan offentlighet och kränkande betende. Det finns ju alltid 2 sidor av myntet vad vi än må tycka!kram

 • Nike skriver:

  Hej Johanna. Det där var ju inte bara dumt sagt utan helt insiktslöst. Om du syftar på Jesper så har han uppenbarligen iaf tagit sig in i tv husen Jag glorifierar inte det någonstans men du kan ju själv försöka med den bedriften om du inte redan är där och berätta för mig hur det gick. Om du menar oss som kritiserar Pernilla för att hon själv betett sig väldigt illa i sociala medier så undrar jag stilla hur du försvarar det? Att leva som kändis har säkert baksidor men att säga att folk är fula upprepade gånger är nog inte en av dem. Att sen säga att folk ska tänka efter innan de skriver gör ju saken ännu mer beklämmande.

 • Johanna skriver:

  Pernilla!Tycker att det är enastående att du tar upp detta ämne,texten ovan beskriver exakt vad som sker i samhället och har eskalerat de senaste åren,kränkande behandling och ”rätten”att skriva vad som helst till och om människor och barn genom internet!!
  Påhopp och jantelag har alltid funnits som fenomen men det är först när folk kan vara anonyma och som detta otroligt låga,och primitiva beteende har fått ett alldeles för stort forum.

  Du om någon vet ju,som med största sannolikhet har känt detta bittra,arga och nedsättande beteende både på 80,90 och 2000tal,men som sagt tillgängligheten att bete sig helt ryggradslöst har tyvärr ökat enormt med internet!!

  Varför i jössenamn är många så arga på kändisar??vad har ni gjort EGENTLIGEN?den optimala hämnden skulle ju vara att ta med en så kallad ”kritiker” i en vecka eller två i en känd persons liv,få leva så kallat offentlig liv med ALLT vad det innebär,ganska säker på att det skulle leda till en total överraskning hur tufft det kan vara att vara på ”röda mattan” Fy sitta på ”mammas gata” och döma och kränka andra utan någon som helst självinsikt är små människor utan någon utvecklingspotential.SYND om dem som kastar bort sitt enda liv på att hänga upp sig i andra istället för att ta tag i sitt liv!

  Ni är fantastiska på alla plan,ni kämpar på mot ondskan genom era öppenhjärtliga personligheter,godheten måste segra!!

 • Eva skriver:

  Titta på intervjun på tvn en gång till! Jesper säger att han inte menar käckt i nån negativ bemärkelse.
  Ibland kanske man tolkar en tex på ett sätt som den som skrev den inte alls menar.
  Man kan mena snällt och positivt men den som läser kanske tolkar den som ironi.
  Inte alltid lätt det där.

 • Kickis skriver:

  Tycker han verkar vara en ödjuk och fin kille som kan stå på egna ben som artist! Lycka Till!

 • Annelie skriver:

  Menar du att Laila blev slagen av Niclas???? Nytt rykte eller? Källa på det? Eller är det du som drar igång ”skitsnacket” nu!

 • Katarina E skriver:

  Hur kan vuxna människor offentligt dissa ett barn? Benjamin är hur gullig som helst och har en stor talang. Men i sverige funkar inte det, då ska man tas mer.

 • Helena skriver:

  Rätt av Benjamin och fin intervju. Men nej, du känns inte som rätt person att moralisera över detta. Mycket skitsnack på fjortisnivå har man hört från dig genom åren. Utan tillstymmelse till att vara ödmjuk inför att folk kan ta illa upp. Kanske borde du lära en del av dina barn? De verkar mognare och fnittrar inte hysteriskt bort sina tillkortakommanden. Men antar att de påverkats av sin uppväxt…

 • Karin B skriver:

  Det minns jag! Snacka om att kasta sten i glashus!

 • Junitjej skriver:

  Bra intervju med Benjamin!

  Men jag har för mig att du heller inte alltid har varit så snäll mot alla. Du har väl skrivit inlägg i negativ bemärkelse om några kändisar?!

 • Conny Stavros skriver:

  Hello!
  Hotellfrukost Pernilla lugn morgon 🎧 love it…
  Benjamin du är en stjärna 🌟

 • Ulla skriver:

  Att du Pernilla anser dig ha rätt att kommentera någons utseende är häpnadsväckande. Om utseendet har påverkats av dåligt utförda skönhetsoperationer eller inte spelar ingen roll. Hur tror du det känns för killen som du fällde nedlåtande kommentarer om och som dessutom inte gjort några operationer.

 • Sandra, Jkpg skriver:

  Vilken härlig helg ni har i Götet!
  Benjamin är sååå fantastisk på alla sätt och vis. Tycker det var jättebra av honom att ta upp det med Jesper. Heja Benjamin 👏🏽👍🏽
  Alla behöver någon gång får sig en tankeställare. Det är vi vuxna som skapar barnens framtid så var snälla mot varandra😊

  Kram Sandra 💜

 • Simon skriver:

  Du är väl knappast rätt person att uttala dig om sånt! Som om inte du öppet mobbat och förolämpat människor – även om det inte var barn men det spelar ingen roll.
  Snacka om att vända kappan efter vinden. Du själv kan håna människor men så fort det gäller dina barn blir du helt hysterisk. Att Jesper skulle ha satt igång en ”serie” av mobbning…. asså snälla, chilla!!!
  Du skriver att det är beklagligt hur vuxna beter sig. Ja, det är sant men det inkluderar även dig själv Pernilla Wahlgren som flera gånger betett dig så illa. Det verkar du ha glömt alldeles???
  Vore kanske på sin plats med en förklaring hur du tänker……..

 • Kina skriver:

  Men ge dig nu det räcker och det mer än väl 🙏.

 • En annan Paula skriver:

  Sjukt viktigt ämne att ta upp. Otroligt modigt av Benjamin och av dig Pernilla, i din blogg!

 • Maria skriver:

  Hej? Det måste väl vara baksidan i den här branschen att det blir mycket skriverier och påhopp. Men samtidigt kan man undra om man verkligen måste exponera sina barn i media så mycket som du gjort. OMG en egen show om familjen Wahlgren!!!Och om man syns, hörs och är med överallt så självklart skrivs det men det är man väl medveten om när man väljer att vara en ”kändis” Det är aldrig okej att skriva nedlåtande om barn där går gränsen. Men som flera andra skrivet så har du själv inte alltid varit så trevlig och len i mun, Så jag upprepar kaste inte sten i glashus!!!

 • Pia Bodin skriver:

  Benjamin är fantastiskt duktig, som vågar följa sin dröm, och gör det så bra! Klart du ska vara stolt! Alla barn/ungdomar (och äldre också förstås!) som tror på sig själva och satsar, ska hyllas! Önskar allas våra barn fick känna den känslan det ger, där andra tror på en och värdesätter den du är! ❤ Kram, Pia

 • Maria skriver:

  Gothia o Liseberg är ju en underbar kombo….som vi brukar unna oss varje vår! Ha det supermysigt!!!!!
  Och Gud vilka konstiga människor det finns…den ena kommentaren konstigare än den andra!!!
  Bry dej inte Pernilla!!!!!! Du ska inte ta åt dej!!!!

 • Susanne skriver:

  Men herregud människor! Hur ska man någonsin kunna uttrycka en åsikt utan alla dessa påhopp. Pinsamt!

 • kia skriver:

  heja benjamin du är född och vara en stjärna och kommer gå långt här i livet och skit i alla som snackar skit eller mobbar dig för dom är bara avundsjuka

 • Noomi skriver:

  Håller med Nike du kanske inte ska kasta sten i glashus Pernilla…

 • Silvia skriver:

  bra av Benjamin, han hjelper so monga barn

 • Nike skriver:

  Strålande. Då är det ok om jag lägger ut dig med namn och bild dem gången du trampat i klaveret för 200000? Öga för öga metoden har sällan bidragit till något vettigt.

  Malin. Med sådan överväldigande retorik står jag svarslös.

 • P skriver:

  Om man är känd av nån (bra) anledning så blir det alltid skriverier. Man har det iaf säkert bättre och speciellt ekonomiskt och får otroligt mycket cred också. Får vara med om mycket roliga saker. Jag kommer i håg i skolan där jag som barn till fattig familj fick lida för att jag skelade lite. Och för att jag inte hade fina kläder. Hemsytt. ”Din vindögda j-l” var inte roligt att höra. Barn är elaka men inte från födseln. Min mor skulle aldrig ha sagt fula saker till/om en enda människa. Någonsin.
  Nu är jag över 70 och glömmer inte. Lika ”fattig” nästan så det finns grader i…Slipper kommentarer, är inte med så mycket i soc.media. Skönt!
  Man får lära sig att tåla en del som känd, väljer ju själv rampljuset. Som sagt får också mycket mest beröm som vi andra aldrig fick.
  Och som ovan kommentarer…vakta på sin egen tunga innan man klagar och säger sårande saker.
  Fina ord kan göra allt och fula förstöra hela livet :(
  P

 • C L skriver:

  Mobbing är aldrig ok! Ok att vuxna människor väljer att utrycka sig på detta viset är helt ofattbart. Finner liksom inga ord när det gäller detta. Man kan ju konstatera då att det är främst män som häver ur sig detta.
  Sjukt är bara förnamnet. Bra av dig Pernilla, att du skriver om det, så viktigt!
  Och så till något annat.
  Män som respekterar kvinnor.
  Och så män som INTE respekterar kvinnor.
  Var ihop med en polis i många år, vi har en son ihop. Men, han var inte snäll emot mig.
  Han behandlade mig INTE som en man ska behandla sin kvinna.
  Därav skilsmässa. Idag är vi vänner.
  Trots allt som skett.
  Sorgligt nog går många kvinnor igenom ett helvete och godtar alldeles för mycket!
  Jag är nygift med en yngre man som ger mig kärlek, respekt och en lycka jag inte trodde var möjlig.
  Den snällaste killen jag någonsin träffat och han avgudar både mig och sin lilla dotter.

 • Paula skriver:

  Även Freddie Wadling fick sig en känga utan att han gjort henne något. Jättetråkigt! Pernilla ska kanske inte klaga så mycket på andra när hon själv ger sig på oskyldiga.

 • Paula skriver:

  Och självklart ska man inte ge sig på barn. Inte dina, mina eller någon annans!

 • Paula skriver:

  Pernilla! Ibland måste man också se hur man själv reagerar och läser vissa kommentarer. Jag skrev för längesen om din tatuering som inte föll mig i smaken och du var inte lite otrevlig i ditt svar. Du borde veta bättre när någon som faktiskt gillar dig och har lyft dig under flera år faktiskt inte menar något elakt. Borde gå åt båda håll och du har ju verkligen själv ägnat dig åt nätmobbning tex om andras utseenden och gjort dig lustig över andra.
  Jag är vuxen nog att inte bry mig om VEM du är utan HUR du är.

 • Louise Pettersson skriver:

  Jag blev själv kallad ful som liten, ofta, av klasskompisar och andra i min skola. Jag blev mobbad på fritiden och i de stall jag red vilket resulterade att jag slutade rida.
  På den tiden fanns inte Facebook och internet på samma sätt som nu.
  Idag är jag 34 och jobbar ff med min självkänsla och självförtroende. Jag kan komma på mig själv att granska mig i spegeln och verkligen tycka illa om det jag ser- färgad av så gamla kommentarer och trots de faktum att jag är vuxen och ”borde veta bättre”.
  Så tänker jag på er som lever offentligt och får dessa kommentarer vardagligen (oftast) om allt ifrån klädstil, utseende, er personlighet, era livsval, hur ni uppfostrar era barn, hundar mm. De påverkar. Vare sig man vill eller inte. Och jag och kommer aldrig kunna förstå HUR någon kan säga så elaka kommentarer som man VET kan såra någon annan människa.
  Hur tänker man….

  Kram

 • Mona skriver:

  Vidrigt av en vuxen att skriva så.Benjamin var och är toppen.Du också Pernilla.Ni är så fina hela familjen.Trodde aldrig jag skulle läsa din blogg,men det gör jag nu och tycker du och dina fina barn är underbara.

 • Charlotte skriver:

  Ja jag ser att jag skrivit lite galet med språket men jag tror du kan räkna ut vad jag menar. Pallar inte skriva om…..

 • Charlotte skriver:

  Men herregud Nike, det är 2 vuxna personer Pernilla lämnar som uttryckt sig för jävligt till ett barn. Det är INTE 2 barn som sagt det!! Då får man väl för fasiken kunna ” ta” att Pernilla visar vem dessa personer är. Hur ska man komma åt denna problematik om nätmonnning annars komma upp i dager på ALLVAR om man ska omkring gå vilka/ vem det är som skriver skit. Dom har en gång valt att gå ut med sin egna bild o visar vem som är o skrivit dessa saker. Knappast att dom vill vara anonyma då!!! Vuxna människor får fan ta sina kast. Kallar du det mobbing av Pernilla? Du är för mycket Nike tycker JAG!

 • Elenor skriver:

  Nätmobbning är aldrig okej så länge det gäller dina egna barn men hur tänkte du själv när du skrev följande om Kilian Karlsson Francois från Ung och bortskämd efter att ha satt honom på ett Finest mingel för några år sen i din blogg!?

  ”Ramlade även över den här bilden från igår. Vad i helvete. Vem ÄR han? Och framförallt VAD är han?! Jag säger bara, JISSES! Ibland är inte plastikkirurgi att rekommendera!”, skrev hon.

  https://nyheter24.se/noje/kandissverige/738861-wahlgrens-han-av-svt-profils-utseende

  Du är ju inte bättre själv Pernilla! Man ska ALDRIG kasta sten i glashus vet du väl!

 • Maggie skriver:

  Såg Benjamin hos Jesper på TV4morgon och han var så bra. Fin kille och så bra att han tog upp detta med nätmobbning och hur vi – många gånger vuxna – beter oss på sociala medier.

  Kram
  Maggie

 • P skriver:

  MEN va trött han måste va på detta ständiga tjat om familj och kändisskap osv, när ska de fatta att det är musiken han vill prata om?! Och sen ”bara välmenat” eller vad han sa, vilket BS! Det var ju en totaldiss för bövelen, av ett barn! Men tror han skämdes rejält, med all rätt, synd att inte B satte åt honom lite hårdare bara…

 • Jennie H skriver:

  Laila skyddade Niclas pga att de har barn ihop.

  Jag skyddar min exman för att vi har tvā barn ihop, tvā små flickor.
  Min exmake är världens snällaste och älskar sina barn och är den bästa pappan
  man man önska sig.
  Men när Han drack gick det tyvärr överstyr, han slog mig. Men ångrade sig djupt dagen efter.
  Kunde inte fortsätta leva så. Och kort därefter så hade han träffat en ny, yngre kvinna.
  Det finns så mycket ni inte vet!
  Sluta försvara män som misshandlar!

 • M skriver:

  Faktum är att Niclas är världens snällaste kille. Men. Vansinnigt hett temperament. Och när det ’kokar’ så kokar det över rejält.
  Han var väldigt svartsjuk på Laila.
  Det är INGEn som tror på att Laila ramlade så illa så hon fick ett blåöga, två gånger under deras förhållande. Men lägg av!!!!! Folk fattar ju ändå sanningen!
  Han var rabiat och svartsjuk och det slog slint.
  Sluta ljug.

 • Malin skriver:

  SUCK….😴

 • Malin skriver:

  Av vilken anledning börjar ni skriva om detta nu och här????vad har Pernilla med detta att göra???? Om ni nu ska dra upp det här vilket jag inte fattar, vad har vi med det att göra??? varför inte ta det med de inblandade??? Helt galet är ni bara här för att bråka, så obeskrivligt elakt hoppas ni blir anmälda för det här, fy säger jag.

 • Nike skriver:

  journalistens replik var Onödig. Näthat som nån skrev? Verkligen inte. Pappan och den andra borde absolut inte skrivit som de gjorde. Verkligen inte. Skitdåligt. Men här sitter du och säger att vi måste ta avstånd från nätmobbning och i samma ögonblick hänger du ut två personer med bild och namn som skrivit det här för sex år sen?! Är det här en hämnd? Din blogg har, vad? 200000 läsare i veckan som du nu exponerar dessa personer för med namn och bild och i ett inlägg om nätmobbning? Och inte ens dina läsare reagerar? Du kunde ju berättat om händelsen utan att hänga ut dem. ? Vem är du att göra det? Du sänker ju dig till deras nivå men jag blir inte ens förvånad. Det är sån du är. Hur tänker du? Shit vad trött jag blir. Vad tror du det sänder för signaler? Dessutom kanske du minns vad du sa om Fredde Wadling här på bloggen som läses av 200000 Appropå att säga elaka saker på nätet? Men det var ok eller? Förklara då hur du drar dina gränser.

  Benjamin var fö så lagom ödmjuk i Arga snickaren VIP. ”Så kallat ’kändisbarn’ ”? Citattecken? Försöker du ironisera över faktum? Benjamin är väl en av Sveriges största kändisbarn och har självklart fått det lättare av att vara din son liksom Bianca aldrig fått göra tv om hon var dotter till en okänd person. Självklart har ditt namn öppnat dörrarna för dina barn. Så är set för många kändisbarn, precis som du själv btw.
  Bra att Benjamin fick journalisten att tänka till. Det glädjer mig. (Eller var det ett payback time moment?) Men du då? Du som sa ganska nyligen att du ”verkligen vet vad ditt varumärke är värt. ” Om du nu vet det och uppenbarligen engagerar dig i frågan – varför i hela friden blir du inte ambassadör för tex Bris? Du var det en gång för A non smoking generation och det fick bla mig att inte börja röka.
  Du skulle kunna göra massor. Ja. Gratis. Utan att tjäna pengar (du gör ju riktigt bra med pengar eller hur?) Inte bara skänka pengar. Ditt namn kan göra mycket. Jag fattar inte varför du inte gör det. Jag hade bokat möte med Bris/Friends igår om jag hade din magnitud i fråga om varumärke. Du skulle kunna göra skillnad och kanske är det viktigare än att synas i tv eller varför inte både och?
  Jag tycker verkligen du verkar vara en snäll tjej men du gör och säger (ganska ofta) ogenomtänkta saker. Det du gör och säger ses av väldigt många och därför behöver du, precis som du uppmanar andra till, tänka dig för då du agerar. Eller tycker du inte? Fast du tycker ju aldrig att du gör fel så frågan är kanske dum. Lätt skrämmande drag imho.

 • Rosa skriver:

  Vilken kille han är din Benjamin att ta upp de här problemen och dessutom med någon som tidigare har haft åsikter om honom, så stort gjort. Att trots allt han upplevt fortsätta att tro på sig själv göra det han drömt om och vill (och dessutom är så bra på) är så underbart att se och han är värd all framgång.

 • Anonym skriver:

  Pernilla, det är många kvinnor som blir misshandlade och skyller på allt möjligt för att skydda son make till varje pris.
  Laila ramlade, svimmade konstigt nog två gånger under åren hon och Niclas var tillsammans. Och fick rejäla blåtiror.
  Nu har hon varit tillsammans med Korosh o tre år. Inga blåtiror.
  Laila ville skydda Niclas eftersom de har barn ihop.
  Har aldrig hört någon annan som råkat ramlat och fått BLÅTIRA.
  Men Pernilla, så naiv kan du ju inte vara!
  HUR kan man ramla pga att ’man svimmat! Och få ett blåöga??!!!!
  Nixpix, det är något som inte stämmer.
  Sen får du försvara din bror hur mycket du vill.
  Ni har ju hett temperament i din familj.

 • judit in tel aviv skriver:

  finaste pernilla! du har en otroligt begåvad, varm och godhjärtad son i din benjamin. som du skrev tidigare med incidenten vid ben gurion flygplatsen, ska du veta att du är HUSGUD hos många israeler (liksom petra mede, charlotte p) tycker verkligen benji skulle ta och satsa på den israeliska marknaden, han skulle bli hur stor som helst här! kramar från ett hett TLV!

 • Elisabeth Stridh skriver:

  Verkligen bra av honom satt ta upp det. Ingen ska behöva bli kritiserad på det sättet.
  Man får tänka sig för hur man skriver.
  Tyckte själv att just den låten med Benjamin var bra och fartig. Tänk att en liten kille kan skriva en sådan låt! Har sedan väntat i flera år på att se och höra mer av honom. Blev så glad när han var med i Let’s Dance och nu när han släppt flera bra låtar. Jag diggar Benjamin fastän jag är en tant som är äldre än hans mamma.
  Jag skulle gärna se och höra Bianca som artist också. Oliver är ju igång och skriver bra musik, han med. Toppen!
  Kramar till er från mig!

 • Johanna skriver:

  Så jäkla coolt att han tog upp det för Jesper när han blev intervjuad av honom. Så bra gjort av honom! Där blev Jesper allt ställd :) ”Va? Vad har jag sagt? Har jag sagt nåt?” eller vad han sa :) minns inte exakt. Världen är liten. En dag kan det bita tillbaka. Jesper som gör ett så perfekt och gulligt intryck. Men sen så sitter han på fritiden och näthatar ett barn. I dom lugnaste vattnen. Jag är mållös angående den där pappan. Man tappar hoppet om mänskligheten när man ser en vuxen människa sitter och kränker ett barns utseende och gör en glad gubbe till eländet dessutom. Det är inget annat än fruktansvärt.

  Fan vad bra hans nya låt var! Eller vet inte om den är ny men har aldrig hört den. Riktigt jävla bra låtar får han tag på och dessutom mycket talang. Hur kan han få tag på så bra låtar? Jag ser nåt stort i min spåkula. Tror han kan bli en manlig version av Zara Larsson. Tror han kan bli riktigt stor om några år. Även utomlands. Min magkänsla säger det och den har alltid rätt :)

 • Catharina skriver:

  Ni är fantastiska hela familjen, vuxen som barn. Grymma talanger och hårt arbetande. Sorgligt att läsa inläggen från Twitter , vuxna människor! Min son blir själv utsatt för detta fast irl. . Så fort han går utanför dörren , han är över 2 m lång och smal som en sticka. När vi är ute så kommer ständiga kommentarer eller blickar, folk pekar och skrattar, vänder sig om. Och visar med tydliga nedlåtande miner om vad de tycker . Han är 25 nu och självkänslan att umgås i sociala sammanhang är lika med noll. Jag förstår att han väcker uppmärksamhet precis som när man är en offentlig person, men det ska inte ge människor rätten att kommentera nedlåtande om hans utseende.

  Brukar inte kommentera men när jag läste dessa tweeets så högg det i mitt hjärta ingen ska behöva uppleva detta.

  Jag gläds verkligen med era framgångar för jag tycker ni är jäkligt drivna och bra.
  Med önskan om fortsatta framgångar.

  Catharina

 • Ullis skriver:

  All heder år Benjamin! Starkt av honom att ta upp Jesper Börjesssons Twitterinlägg. Vadå ett inlägg i all kärlek? Jesper tyckte att han sett allt som var för käckt… men så dök Benjamin upp. Jag ser inget kärleksfullt i detta påstående. Och när jag sedan läser de följande inläggen blir jag mörkrädd. Nej, bra gjort av Benjamin att ta upp detta exemplet. Jesper kan gott skämmas! Kul att följa Benjamins fortsatta karriär. Han är verkligen begåvad. jag önskar honom all lycka till i framtiden. Hoppas han behåller samma ödmjuka inställning till livet. ❤️

 • MiaPe skriver:

  💖

 • Agnetha skriver:

  Läste, tappade orden… Jesper…trodde han var allt annat än det jag just läste!

 • Ing-Marie skriver:

  Men vad är det med oss människor. Vi kan inte ta att andras barn sjunger bättre, är sötare m.m än våra barn. Eller vad är det?? Tycker du med all rätt ska vara stolt över alla dina barn. Som verkar vara stabila, snygga, fina, ödmjuka trots ”all hjälp” de fått in i branschen. Skulle vilja säga trots att de varit kända så har de klarat sig otroligt bra. Bara vetskapen att det finns en oändligt massa barn därute som inte vill gå till skolan för att de blir mobbade, vissa som mobbar använder sig ju av ord som inga barn kommer på utan det är direkt kopplat till vuxna.
  Lycka till Benjamin, fortsätt som du gör! Lycka till också till dina 3 andra barn och till dig själv.
  Kram :)

 • Sanna M skriver:

  Bra gjort Benjamin!! Jag tyckte det var SÅ BRA gjort av honom att ta upp det. Superbra framträdanden också. Grattis till honom att det går så bra med musiken, välförtjänt verkligen 😊
  Ha det så bra i Göteborg ☀️☀️☀️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Instagram