Beräkna 1 kycklingfilé per person
Skär ett snitt i varje filé.
Bred på ett lager pesto , 2 skivor mozzarella och 2 tunna skivor salami (Använd gärna den avlånga mozzarellan till detta. Salami Milano är också ett bra tips!)
Tryck ihop kycklingfiléerna lite lätt och häll lite olivolja över. Salta och peppra.
Lägg upp i en ugnsfast form eller i långpanna. Ställ in i ugnen på 175 grader, ca 35 min. Kolla ordentligt att kycklingen inte är röd inuti innan du tar ut den!
Medan kycklingen är i ugnen kokar du pastan som du blandar med en enkel sås gjord på:
1 burk soltorkade tomater,
Några skedar pesto
Lite matlagningsgrädde
Lite matlagningsvin , riven parmesan, salt och peppar.
Skär de soltorkade tomaterna i minde bitar.
Stek dom i pannan i sin egen inläggningsolja.
Blanda ner de övriga ingredienserna. Smaka av.
Blanda i pastan. (Vilken sort du själv väljer.)
Servera gärna tillsammans med smörstekt sparris med hyvlad parmesanost, samt en fräsch sallad!
Smaklig spis!
Indisk curry hus (www.indiancurryhouse.net) ligger i Scheelegtan 6. 112 28Stockholm, ger vi våra kunder en god smak av indisk mat. Vi har kompetens inom indisk curry hus Chicken Tikka
Masala Stockholm, indisk curry hus Tandurikyckling Stockholm, indisk curry hus Tanduri kyckling masala Stockholm, indisk curry hus Indisk matta Stockholm, indisk curry hus Chicken Tikka MasalaStockholm, indisk curry hus Kyckling Sizzler Stockholm, Indiska curry House Nanbröd och Lamm Vindalo Stockholm Vår mat är känd för sina indiska kryddor. Vi har en mycket bra respons för indisk mat i Stockholm.
Tack Pernilla! Det gick hem hos svärföräldrarna! Tur för mig;)
Jag använder vitt matlagningsvin!
Saknar nya recept!! Du har så smarriga saker att dela med dig!
Brukar Du ha rött el vitt vin i såsen??
Brukar Du ha rött el vitt vin i såsen??
Detta bjöds vi på i helgen, när vi besökte dottern med familj i Väsby.
Sååå jättegott!
Mozzarellakyckling är så fantastastiskt gott, jag måste absolut prova din variant också
http://www.helenaljunggren.com
Denna rätt var underbart god!
När man gratienrar eller smälter mozzarellan räcker det absolut med vanlig eller ”tråk”-mozzarella. Men äter du den färsk med tomater ”a la caprese” : ABSOLUT Buffel! Den är sååå mycket godare!
Ser gott ut =)
Hade tänkte att bjussa mor och far på kräftor och annat på lördag men näää nu blir det din mat!! Mmmmmmmm
Står just nu och lagar ”din” mat (jag gör en tuch á la Annelie bara). Tyckte de var ett fiffigt tips och vädret idag kräver lite go mat med ett glas rött till.
ska man ha den vita farska buffell mozzarellan eller ”vanlig” mozzarella?