Fylld kyckling i ugn med pasta med soltorkade tomater!


Beräkna 1 kycklingfilé per person

Skär ett snitt i varje filé.

Bred på ett lager pesto , 2 skivor mozzarella och 2 tunna skivor salami (Använd gärna den avlånga mozzarellan till detta. Salami Milano är också ett bra tips!)

Tryck ihop kycklingfiléerna lite lätt och häll lite olivolja över. Salta och peppra.

Lägg upp i en ugnsfast form eller i långpanna. Ställ in i ugnen på 175 grader, ca 35 min. Kolla ordentligt att kycklingen inte är röd inuti innan du tar ut den!

Medan kycklingen är i ugnen kokar du pastan som du blandar med en enkel sås gjord på:

1 burk soltorkade tomater,

Några skedar pesto

Lite matlagningsgrädde

Lite matlagningsvin ,  riven parmesan, salt och peppar.

Skär de soltorkade tomaterna i minde bitar.

Stek dom i pannan i sin egen inläggningsolja.

Blanda ner de övriga ingredienserna. Smaka av.

Blanda i pastan. (Vilken sort du själv väljer.)

Servera gärna tillsammans med smörstekt sparris med hyvlad parmesanost, samt en fräsch sallad!

Smaklig spis! 

15 reaktioner på “Fylld kyckling i ugn med pasta med soltorkade tomater!”

  • tbsam skriver:

    Indisk curry hus (www.indiancurryhouse.net) ligger i Scheelegtan 6. 112 28Stockholm, ger vi våra kunder en god smak av indisk mat. Vi har kompetens inom indisk curry hus Chicken Tikka
    Masala Stockholm, indisk curry hus Tandurikyckling Stockholm, indisk curry hus Tanduri kyckling masala Stockholm, indisk curry hus Indisk matta Stockholm, indisk curry hus Chicken Tikka MasalaStockholm, indisk curry hus Kyckling Sizzler Stockholm, Indiska curry House Nanbröd och Lamm Vindalo Stockholm Vår mat är känd för sina indiska kryddor. Vi har en mycket bra respons för indisk mat i Stockholm.

  • ida skriver:

    Tack Pernilla! Det gick hem hos svärföräldrarna! Tur för mig;)

  • Pernilla Wahlgren skriver:

    :-) Jag använder vitt matlagningsvin! :-)

  • Anna skriver:

    Saknar nya recept!! Du har så smarriga saker att dela med dig!

  • Helena skriver:

    Brukar Du ha rött el vitt vin i såsen??

  • Helena skriver:

    Brukar Du ha rött el vitt vin i såsen??

  • Elisabet skriver:

    Detta bjöds vi på i helgen, när vi besökte dottern med familj i Väsby.

    Sååå jättegott!

  • Helena Ljunggren skriver:

    Mozzarellakyckling är så fantastastiskt gott, jag måste absolut prova din variant också :)

    http://www.helenaljunggren.com

  • Jenni skriver:

    Denna rätt var underbart god!

  • Pernilla Wahlgren skriver:

    När man gratienrar eller smälter mozzarellan räcker det absolut med vanlig eller ”tråk”-mozzarella. Men äter du den färsk med tomater ”a la caprese” : ABSOLUT Buffel! Den är sååå mycket godare!

  • http://coquina.blogg.se/ skriver:

    Ser gott ut =)

  • Hanna skriver:

    Hade tänkte att bjussa mor och far på kräftor och annat på lördag men näää nu blir det din mat!! Mmmmmmmm

  • Annelie skriver:

    Står just nu och lagar ”din” mat (jag gör en tuch á la Annelie bara). Tyckte de var ett fiffigt tips och vädret idag kräver lite go mat med ett glas rött till.

  • ocanna skriver:

    ska man ha den vita farska buffell mozzarellan eller ”vanlig” mozzarella?

Lämna ett svar till Helena Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte.

Instagram