Hemma igen….

Ja, herregud vilka märkliga och oroliga tider vi lever i nu….! 

Nya besked för varje dag, och ovissheten och den här t o m h e t e n som jag tror vi alla upplever just nu är faktiskt skrämmande. Även om vi inte får bli hysteriska och måla upp skräckscenarier i onödan.

Så länge vår regering inte kräver att vi ska leva i Karantän, så tänker jag heller inte göra det, utan fortsätta att stötta restauranger och Caféer , som går igenom väldigt tuffa tider just nu. 

Och vill DU inte gå på offentliga lokaler just nu, så kan du stötta genom att beställa hem Take a Way , som är det som kan rädda många restauranger från att tvingas säga upp personal, eller stänga igen helt…

Mitt fantastiska produktionsbolag har nu jobbat fram en NY TURNÈPLAN med premiär i September istället.

Vi HOPPAS att kunna stå på scen som vanligt igen , när vi enligt Turnéplanen kommer tilllbaka till Lilla Cirkus den 17 april. Men det kan ju självklart komma att ändras, beroende på hur läget ser ut då i Sverige….!

Allt är ju ovisst just nu…!

Jag som hade längtat , och sett fram mot så mycket att få åka ner till Spanien och träffa mina älskade föräldrar igen i Påsk…!  

Mamma blev sjuk när jag hade min premiär, så de kunde inte komma till Sverige som planerat och se min show heller.

Jag har inte träffat de som sedan i Julas, och saknar dom SÅÅ!

Men nu är ju Spanien satt i Karantän och inga resor in i landet är tillåtna.

Mamma och pappa har det dock bra ändå. De har ju varandra, och sin härliga trädgård att vara i.

Och med tanke på att de är i riskgruppen med sin höga ålder, så kan jag tycka att det är lika bra att de är där nu.

De får inte gå utanför grinden, om det inte är för att handla mat eller gå till Apoteket. Går man ut och promenerar eller joggar blir man stoppad av polisen och får gå hem igen. 

Går man fler än en , så måsta man hålla 10 meters avstånd mellan varandra  – även om man bor ihop och sover i samma säng…!

På den stora Mercadonan (deras Supermarket) får man endast gå in 15 personer i taget och väl därinne får man plasthandskar, som man ska bära under tiden man handlar.

Pappa berättade att det är som en spökstad när man kör bil genom Nerja,  Helt tomt.  ALLT är nerstängt, förutom Apotek, Bensinmackar och Mercadonan.  

Så svårt för oss att ta in , som inte lever så här. Men jag anpassar mig efter Sveriges regler och litar på vad regeringen och Hälsoskyddsinstitutet här bestämmer.  Att bli hysterisk och skapa panik hjälper ingen.

Vi kan inte påverka vad som händer runt omkring oss i världen , men vi kan påverka hur vi hanterar det som händer.   

img_7147.png

 

Så jag får helt enkelt vara glad och tacksam åt att jag kan umgås med mina föräldrar på FaceTime istället, och att vi kan ringa varandra varje dag! 😍

3e07f219-de2a-4d2f-a1c1-4754809ef97f.jpg

Och jag får se till att njuta av min ofrivilliga ledighet istället för att klaga. Och ta sköna promenader med mina kollegor och vänner om dagarna , istället för att showa!

 

34cc2047-1d3b-43a6-b45f-fcff2fc32db2.jpg

Sista  hotellfrukosten på mysiga Bellora lyxade jag till det men en frasig våffla! 😋
img_7007.jpg

Dock missade jag att spraya våffeljärnet med smör på den första jag gjorde , så de gulliga i tjejerna hotellpersonalen –  alla klädda i Pernilla Wahlgren Collection 😘 –  fick lite extrajobb med att skrapa bort min hårt fastbränd våfflat ur järnet, haha….!  🙈😅

img_7042.jpg

Vi i Hybris-gänget avslutade Göteborgvistelsen med en underbar dag på vackra Hagabadet i Göteborg!  

img_7017.jpg

Så rogivande och behövligt efter denna minst kaosartade helg…! 
img_7021.jpg1a805503-49b5-4a9e-8e66-d4087ff81cc4-1.jpgimg_7031.jpgimg_7032.jpgf3c44c5d-0764-4653-b37d-1fbe41bcf77a.jpgimg_7046.jpg

Kim , jag och Gulliga Sara , som alltid tar hand om oss så fint när vi är på Hagabadet!

f3b6a4ba-7008-427b-bdee-1194c5a64a78-1.jpg

Avslutar med en hyllning och ett STORT TACK till ALLA som jobbar inom vården, och det SLIT de har just nu…! 

Denna bild är från Italien , men jag förstår vilken överbelastning och kaos det måsta vara på samtliga sjukhus just nu.

Vi måste tänka på det, om vi känner oss sjuka.  Att INTE åka in till sjukhus – om vi inte behöver!

Får vi hosta och feber så ja, det kanske är Corona – men det kan vi behandla själva och behöver inte uppsöka sjukhus för –  så länge vi är friska i övrigt alltså,  och inte i riskgruppen.

Sjukhuspersonalen måste ju gå på knäna just nu….!!

Jag tycker vi borde göra som i Spanien. Där går alla ut på sina balkonger kl 20 varje kväll och applåderar och jublar åt all sjukhuspersonal för att hylla och uppmärksamma deras otroliga arbete!!! 

Sååå fint!!!  ❤️👏

54 reaktioner på “Hemma igen….”

1 2
 • Cissi skriver:

  🙏❤️

 • Louise Hempel skriver:

  I sommar ska jag åka till Gekås i Ullared och köpa dina klänningar!

 • Anna skriver:

  Kan ej avboka din framskjutna föreställning förrän arrangören godkänt att man kan göra det. Då får man pengarna tillbaks. Fel utav arrangören blåhålla i biljettena. Vi som ej kan gå i höst måste ju få avboka och få pengarna tillbaks nu

 • anne skriver:

  Hej….alltså Pernilla…såg erat program igår….jag smälter helt å hållet för er…din relation till dina föräldrar….hur härliga är ni 🙏
  Din pappa …så underbar….din mamma likaså……förstår var du fått din glädje ifrån..
  Jag liksom gråtskrattar….i dessa tider behövs det av den värme den humorn…..skriver inte så ofta..men nu måste jag skriva av mig..har varit på din mammas blogg å läst ngr.ggr.
  Nu måste jag in på din pappas…var det insta el blogg han har…
  Kram anne

 • Moa skriver:

  Såg på ert program igår kväll och så härligt att få skratta, underbar familj ni är och din pappa vilken humor :) Ha en härlig dag med blå himmel och sol!

 • Anni skriver:

  Jag önskar verkligen att fler var som du Pernilla! Älskar att du inte sprider panik utan håller dig till det som gäller här just nu! Bra!! Som du skriver man ska passa på och äta ute nu!

 • Caroline skriver:

  Åter igen, tack för att ni förgyller varje torsdag för oss tittare 👏🙏😍❤️ Speciellt nu i allt kaos så behöver vi alla skratta och tänka på något annat än Corona 😬❤️ Du är underbar Pernilla, alltid lika glad och positiv ❤️ Du bjuder verkligen på dig själv 😂😍 Ni får aldrig sluta med Wahlgrens värld 😂🙏😍❤️ Kram

 • Sanna skriver:

  Bästa avsnittet av Wahlgrens värld på länge. Bra feelgood! Största orsaken är ingen Bianca! Ingen negativitet. Inget priviligerat gnäll.

  Så skönt

  • Lina skriver:

   Håller med, skönt att slippa Biancas negativa attityd till allt.

   • Hege Karina skriver:

    Lina Bianca har inte negativ attityd. Tror det är v tråkigt för Pernilla att läsa din kommentar.

   • Vera skriver:

    Bianca är 25 nåt och har en av naturliga anledningar ett annat synsätt och prat än sin 52 åriga mamma, glöm inte det!

  • Hege Ida skriver:

   Sanna, hur kan du skriva så på Pernillas blogg om Pernillas dotter. Det är plågsamt.

 • Sandra,Jkpg skriver:

  Hej fina,
  Ja tänk att allt kan förändras så pass snabbt.
  Detta kommer man minnas. Vi får inte bli hysteriskt rädda, men ändå vara rädda om sig och varandra.
  Att bo själv och behöva isolera sig är inget jag se fram emot så hoppas verkligen det inte bli så. Jag har varit ute på promenader idag i solskenet. Så härligt och välbehövligt.
  Hos min syster i norra Italien är läget värre, precis som i Spanien.
  Vi får hoppas detta får en vändning snart.
  Jag håller tummarna för att du och dina nära inte bli sjuka.
  Var rädda om er och om varandra ❤️
  Stor kram Sandra 💕

 • Cecilia I Vara skriver:

  Hej!
  Jobbigt med det här med Corona. Själv fick jag veta i ett telefonsamtal med min läkare igår, att jag är i riskgruppen då jag har en kronisk sjukdom. Jag måste stanna hemma så länge jag är sjuk (som jag är nu med misstänkt bihåleinflammation).
  Jag lämnar inte hemmet så länge det pågår,

  Ni verkar ha haft en trevlig vistelse på Hagabadet. Jag har aldrig varit där.
  Njut av din lediga tid! Ät massa gott och skratta massor. Det gör du redan, men ändå. Själv ska jag roa mig med att se på kvällens avsnitt av ”Wahlgrens värld” och se vilka tokigheter ni hittar på.

  Ha det bäst!

 • Ann skriver:

  Hälsningar från ett land där det råder undantagstillstånd. Barnen har hemundervisning, alla som bara kan uppmanas att jobba hemifrån, folksamlingar på max 10 Pers är ok. Det känns verkligen surrealistiskt.

 • AC skriver:

  Mercadona namnet på livsmedelskedjan. Typ ICA, Coop, Willys.

 • Emelie skriver:

  Åå Pernilla! Jag hittade en så härlig artikel med dig från Damernas värld. Det livade upp lite efter inställd föreställning.
  Du är fantastisk.
  Jag sänder med en länk så andra kan få läsa den!
  https://www.damernasvarld.se/livsstil/intervju/pernilla-wahlgren-intervju-bianca-melodifestivalen-stil/
  Kram!

 • Liza skriver:

  Kaoset har ju inte kommit än till Sverige i sjukvården. Sthlm har det tuffast…. och visst råder en viss överbelastning men det riktiga kaoset är ju inte här än och det är ju det vi försöker förebygga…… det visar sig om ett par veckor om vi lyckats!

 • Susanne skriver:

  Men snälla Pernilla Det heter Folkhälsomyndigheten och inte Hälsoskyddsinstitutet 🤣🤣🤣Hur svårt ska det va? Du hittar ju på en massa konstiga namn 🤔 Just saying

  • Ann skriver:

   Hittar på själv liksom 😬😳👹😅

   • Eva Olsson skriver:

    Hittar på själv liksom? Förstod du ni vad hon menade el? Då så sluta klaga över såna småsaker o försök istället kanske komma med någon trevlig kommentar. Har man inget snällt o säga ska man va tyst fick vi ju lära oss som barn.

  • David skriver:

   Vissa har ett liv. Du har det inte

  • Eva Olsson skriver:

   Seriöst? På riktigt? Har du inget bättre för dig än klaga på andra?
   Dessutom Pernilla finns det Fb grupp applådera 1 min från balkongen med 140 000 medlemmar tror jag skickade en inbjudan till dig nu.

   • Sol skriver:

    Dem där fb grupperna angående Corona är ett skämt, så mycket falsk info som sprids i dem. Även om namnet på gruppen är i ett gott syfte..
    Väldigt många konstiga grejer som dyker upp i dom där grupperna så jag har valt att avstå dem. Blev bara snurrig och allt blev jobbigare med så mkt skitsnack och hotelser mot allt möjligt. Näe usch. Bättre att kolla rätt info från rätt plats. Folkhälsomyndigheten och krisinformation.se

1 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram