Hemma igen….

Ja, herregud vilka märkliga och oroliga tider vi lever i nu….! 

Nya besked för varje dag, och ovissheten och den här t o m h e t e n som jag tror vi alla upplever just nu är faktiskt skrämmande. Även om vi inte får bli hysteriska och måla upp skräckscenarier i onödan.

Så länge vår regering inte kräver att vi ska leva i Karantän, så tänker jag heller inte göra det, utan fortsätta att stötta restauranger och Caféer , som går igenom väldigt tuffa tider just nu. 

Och vill DU inte gå på offentliga lokaler just nu, så kan du stötta genom att beställa hem Take a Way , som är det som kan rädda många restauranger från att tvingas säga upp personal, eller stänga igen helt…

Mitt fantastiska produktionsbolag har nu jobbat fram en NY TURNÈPLAN med premiär i September istället.

Vi HOPPAS att kunna stå på scen som vanligt igen , när vi enligt Turnéplanen kommer tilllbaka till Lilla Cirkus den 17 april. Men det kan ju självklart komma att ändras, beroende på hur läget ser ut då i Sverige….!

Allt är ju ovisst just nu…!

Jag som hade längtat , och sett fram mot så mycket att få åka ner till Spanien och träffa mina älskade föräldrar igen i Påsk…!  

Mamma blev sjuk när jag hade min premiär, så de kunde inte komma till Sverige som planerat och se min show heller.

Jag har inte träffat de som sedan i Julas, och saknar dom SÅÅ!

Men nu är ju Spanien satt i Karantän och inga resor in i landet är tillåtna.

Mamma och pappa har det dock bra ändå. De har ju varandra, och sin härliga trädgård att vara i.

Och med tanke på att de är i riskgruppen med sin höga ålder, så kan jag tycka att det är lika bra att de är där nu.

De får inte gå utanför grinden, om det inte är för att handla mat eller gå till Apoteket. Går man ut och promenerar eller joggar blir man stoppad av polisen och får gå hem igen. 

Går man fler än en , så måsta man hålla 10 meters avstånd mellan varandra  – även om man bor ihop och sover i samma säng…!

På den stora Mercadonan (deras Supermarket) får man endast gå in 15 personer i taget och väl därinne får man plasthandskar, som man ska bära under tiden man handlar.

Pappa berättade att det är som en spökstad när man kör bil genom Nerja,  Helt tomt.  ALLT är nerstängt, förutom Apotek, Bensinmackar och Mercadonan.  

Så svårt för oss att ta in , som inte lever så här. Men jag anpassar mig efter Sveriges regler och litar på vad regeringen och Hälsoskyddsinstitutet här bestämmer.  Att bli hysterisk och skapa panik hjälper ingen.

Vi kan inte påverka vad som händer runt omkring oss i världen , men vi kan påverka hur vi hanterar det som händer.   

img_7147.png

 

Så jag får helt enkelt vara glad och tacksam åt att jag kan umgås med mina föräldrar på FaceTime istället, och att vi kan ringa varandra varje dag! 😍

3e07f219-de2a-4d2f-a1c1-4754809ef97f.jpg

Och jag får se till att njuta av min ofrivilliga ledighet istället för att klaga. Och ta sköna promenader med mina kollegor och vänner om dagarna , istället för att showa!

 

34cc2047-1d3b-43a6-b45f-fcff2fc32db2.jpg

Sista  hotellfrukosten på mysiga Bellora lyxade jag till det men en frasig våffla! 😋
img_7007.jpg

Dock missade jag att spraya våffeljärnet med smör på den första jag gjorde , så de gulliga i tjejerna hotellpersonalen –  alla klädda i Pernilla Wahlgren Collection 😘 –  fick lite extrajobb med att skrapa bort min hårt fastbränd våfflat ur järnet, haha….!  🙈😅

img_7042.jpg

Vi i Hybris-gänget avslutade Göteborgvistelsen med en underbar dag på vackra Hagabadet i Göteborg!  

img_7017.jpg

Så rogivande och behövligt efter denna minst kaosartade helg…! 
img_7021.jpg1a805503-49b5-4a9e-8e66-d4087ff81cc4-1.jpgimg_7031.jpgimg_7032.jpgf3c44c5d-0764-4653-b37d-1fbe41bcf77a.jpgimg_7046.jpg

Kim , jag och Gulliga Sara , som alltid tar hand om oss så fint när vi är på Hagabadet!

f3b6a4ba-7008-427b-bdee-1194c5a64a78-1.jpg

Avslutar med en hyllning och ett STORT TACK till ALLA som jobbar inom vården, och det SLIT de har just nu…! 

Denna bild är från Italien , men jag förstår vilken överbelastning och kaos det måsta vara på samtliga sjukhus just nu.

Vi måste tänka på det, om vi känner oss sjuka.  Att INTE åka in till sjukhus – om vi inte behöver!

Får vi hosta och feber så ja, det kanske är Corona – men det kan vi behandla själva och behöver inte uppsöka sjukhus för –  så länge vi är friska i övrigt alltså,  och inte i riskgruppen.

Sjukhuspersonalen måste ju gå på knäna just nu….!!

Jag tycker vi borde göra som i Spanien. Där går alla ut på sina balkonger kl 20 varje kväll och applåderar och jublar åt all sjukhuspersonal för att hylla och uppmärksamma deras otroliga arbete!!! 

Sååå fint!!!  ❤️👏

54 reaktioner på “Hemma igen….”

1 2
 • Eva skriver:

  Hälsningar från Finland där vi lever för andra dagen i s.k undantagstillstånd; skolorna är stängda, alla som kan jobbar distans, alla kulturhus, teatrar, bibliotek, biografer mm är stängda t.o.m 13.4.2020… vi skall inte röra oss på stan ”utan orsak”. Jo, det finns en orsak till att detta görs; att stoppa spridningen av viruset. Och är det kul att vara hemma instängd minst en månad, njaa… men nu är läget detta. Bara att acceptera. Vid sidan av distansarbetet så blir det böcker och allt det där man tänkt göra hemma ”sen när man har tid…”! Och sent på kvällen promenader i naturen.

 • Jaana skriver:

  Turnépremiär i augusti tror jag nog! 😜 Våra biljetter i Göteborg är bokade till 30/8! Som vi längtar!! Vill skratta nu! Allt är ju helt surrealistiskt!
  Men det är ju bara att gilla läget!
  Ha det gott! Kram 🥰

 • Ann skriver:

  Snart torsdag 🥂

 • Kristine skriver:

  Hej. Säg åt Bianca att hon inte ska gå ut på sociala medier och säga att hon ska hamstra mat. Jag blir tokig på alla som gör det. Det är så ego mot alla som inte har råd att handla för flera månader. Vissa kanske väntar på sin lön och när de ska handla nu är vissa saker redan slut. Varför ska man ha toapapper för flera månader. Och hur kul är det att äta samma mat i flera månader. Likadant med folk som hamstrar medicin. Folk som har tagit ut medicin för hela året. Så nu är livsviktiga mediciner slut. Jag jobbar inom läkemedelsindustrin och vi jobbar över flera timmar på dag, för att folk är så knäppa och hamstrar. Sluta med det. Världen kommer inte gå under.

  • M skriver:

   Hej! Jag får inte ihop det här med att människor kan kan ta ut sin medicin för ett helt år! Om jag (innan Corona) ville ta ut 2 pkt av varje av min medicin, så gick inte det utan det måste gå 60 dagar emellan 🤔

   • Kristine skriver:

    Vet inte heller hur de kan få det. Men i 2 veckors tid har vi skickat ut medicin till apoteken för fulla muggar. Har jobbat över flera timmar om dagen. Hoppas att det börjar lugna ner sig snart. Börjar bli lite trött.

   • Marie skriver:

    Beror på vad det är för sorts preparat , ”vanlig medicin ” kan du ta ut allt som är förskrivit , när det gäller benzo är det tidsintervall och har alltid varit så . Har inget med Corona och göra

  • pio skriver:

   Det finns mat och toapapper till alla. Det är inte slut. Det kommer nya varor hela tiden.

 • jimmie skriver:

  Hoppas att Corona har lugnat sig tills du kommer till Jönköping.Har Theos Fotbollslag tränat som vanligt i dessa tider?Hoppas de är bra med dig

 • Agaton Sax skriver:

  Menar inget dumt alls, är bara lite kul att se bilder på dig och dina tjejkompiser – Tjejer som är rädda för spöken med inte ett dugg rädda för Corona. hehe 😉

 • Marie Smott skriver:

  Det är startat skicka vidare varje kväll 20.00 klappar vi alla 1 minut, börja i kväll, SPRID

  • vera skriver:

   Haha lol nej det är inte startat här i Sverige?

   • Marie skriver:

    Jo de har det, finns till och med en svensk fb grupp Applådera 1 min från balkong, fönster kl 20. Varje kväll för vårdpersonalen
    98.000 medlemmar

 • Christina skriver:

  Jag bor i norra Italien och befinner mig i karantän, precis som i Spanien är allt stängt förutom apotek och supermarkets.
  Det är en konstig känsla att allt är tomt och öde, nästan spöklikt.

  Du har helt rätt Pernilla, att du försöker att leva som vanligt eftersom Sverige inte befinner sig i karantän ännu, det är en mardröm att befinna sig i karantän!
  Självklart ska alla vara försiktiga och de äldre och andra riskgrupper ska givetvis stanna hemma även i Sverige.

  Jag hoppas att allt blir bättre snart och att vi alla kan börja leva som vanligt igen när det hela förhoppningsvis avtar.

 • Anneli skriver:

  Inte för en sekund kunde man för några v sen föreställa sig detta scenario… absolut ska vi skydda våra äldre o tänka på ALL vårdpersonal men vi andra som är friska o helt symtomfria kan ju leva som vanligt ( förutom de restriktioner som regering/folkhälsomyndigheterna satt såklart). Men att gå o äta/fika/shoppa o gynna våra affärer i närheten är ett måste om inte hela vår ekonomi ska rasa. Känner massor med folk som har små företag som redan nu efter bara ett par veckor funderar på att slå igen eller måste säga upp all personal o jobba ”gratis” alla tider själv…
  Det kan låta som ett I-landsproblem o inte kunna resa men har man sparar o längtat efter en resa i kanske ett par års tid så är det rejält surt o sitta hemma n.u i ett grådaskigt mars-Sverige😅. Ha en bra dag Pernilla. Kram

  • Åsa skriver:

   Håller med dig. Det är ju inte ebola som sprider sig utan ett nytt influensavirus som vi inte haft tidigare. För att bli immuna måste vi (som inte är i riskgrupperna naturligtvis) utsätta oss för det, precis som med andra influensavirus som dykt upp med jämna mellanrum. Det här viruset kommer att dyka upp igen, det är ett som är säkert.

   • Katja skriver:

    Men alla kan inte bli sjuka samtidigt….

   • Sofia skriver:

    Alla har antingen äldre personer eller någon i en riskgrupp i sitt liv och detta virus sprids enklare än både förkylning och influensa eftersom det är helt nytt för oss. Så, alla friska kan ju ”tyvärr” inte utsätta sig för det. Många friska bor ju under samma tak som någon i en riskgrupp, så blir en frisk smittad är det ju kört sen för resten av hushållet.

   • Ann skriver:

    Nej, alla kan inte bli sjuka samtidigt men väldigt många kan bli det och de räcker för att det ska bli kaos.

 • Pia skriver:

  Hade bokat biljetter till den 26e i Gbg. Blev så glad att datumet blev flyttat till sept. Hade inte vågat gå nu.
  Men tycker att det har skapats en onödig hysteri. Det är många som inte överlever den vanliga influensan och det skrivs det aldrig om.

  • Camilla skriver:

   Varje år dör ca 1000 personer i Sverige, gamla och/eller sjuka i säsongsinfluensan, och precis som du skriver så står det inget om detta i nyheterna. Då har dessutom många visst skydd av vaccin. Jag tror inte fler kommer att dö i år av Corona och det är utan vaccin…

   • Nick skriver:

    Viss censur försigår visst här. Anyway. Det handlar inte om det. DEt handlar om att det fins INGEN som har antikroppar mot det här. Ingen! Därför riskerar sjukhusen tokfyllas. Det händer inte vid vanlig influnsa där vaccin finns. Det här är så jävla enkel matte. Hur kan man INTE förstå det? Du kan dessutom smitta utan att veta om det. Håll! Dig! Hemma. Alarmister är jag inte mkt för men jag vill inte vara orsaken till någons död.

 • Katja skriver:

  Fint skrivet Pernilla! 🌸

 • Käraste, älskade, Pernilla och alla dina fantastiska vänner – och alla underbara blogg-läsare som följer dig troget och supportrar dig: Här kommer en hälsning från mig, som – precis som du Pernilla beskrev – befinner mig försatt i karantän i Spanien i vårt hem i Nerja. Vi försöker göra det bäst av situationen och följer alla de direktiv som ges, inhämtar all information som ger oss kunskap om hur vi skall kunna hantera den verklighet som vi alla tvingas att förhålla oss till.
  Precis som Pernilla så fint beskriver: Det viktigaste är att vi inte drabbas av panik – Försök sprida Positivitet istället för oro!
  Jag har skrivit ett blogg-inlägg med litet goda råd, särskilt till alla er, som har barn. Ni hittar det: http://www.christinaschollin.com
  MÅ BRA! LEV VÄL!
  CHRISTINA

 • Claes stensson skriver:

  Hej Pernilla, det är kanon bra skrivet av dig , ha r det så bra Pernilla-med flera
  Jag tänkte vad som händer. Med din show du skulle i december häri Jönköping??
  Ville gärna gå då om det går bra med viruset
  Gärna ser dig i showen oc träffa dig igen
  Sköt om dig puss o kram från Claes ❤️❤️😍❤️

 • David skriver:

  Tyckte så synd om dig när du grät i din story för någon dag sedan. Vet precis hur det känns, hade verkligen tyckt det varit tungt att inte träffa mina föräldrar på så lång tid.

  Men jag tror att coronan kommer att finnas kvar ett tag men precis som liknande sjukdomar så kommer den försvinna inom en viss tid.

  Som tur är finns Facetime :)

 • Mari skriver:

  Vilket fint inlägg ❤

1 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram