Hjälp Oscar att få fortsätta leva!

Det här är Oscar.

 

 

För ett år sedan hände det som inte får hända…

Oscar drabbades han av en elakartad Hjärntumör…

Läs Oscars pappa egna ord  :
Hur berättar man för en 13-åring pojke med stark framtidstro och stora framtidsplaner att han har en mycket aggressiv och snabbväxande hjärntumör (DIPG – Diffust Pons Gliom) som det inte finns några behandlingsmetoder för i Sverige?
Chansen att Oscar finns hos oss om 1 år är extremt liten.
Oscar har bestämt sig för att inte ge upp. Och vi har bestämt oss för att inte ge upp. Hur tufft det än ser ut just nu.
Vi skall göra allt som står i vår makt för att Oscar skall bli frisk igen!

Och det finns ljus – på en privat klinik i Monterey, México (https://www.idoimexico.com/).

De har specialiserat sig på att behandla barn som får denna mycket aggressiva hjärntumör.

På detta privata sjukhus behandlas barn från hela världen framgångsrikt och det finns goda exempel på att behandlingen både bromsar och botar. För att rädda Oscar måste vi åka till México. Det är bråttom och vi måste åka NU!

 

Oscar är en 13-årig pojke från Lund i Skåne som alltid har varit frisk, väldigt aktiv och enormt kunskapssökande. Livet har kretsat kring skolan, där hans resultat är mycket bra, hans syskon, kring handbollen, ett mycket stort matintresse, kompisar och datorspel. Så som det skall vara i den åldern.

Sedan eftermiddagen den 15 december 2017 är livet inte längre som det skall vara när man är 13 år.

Denna dag strax före jul fick Oscar diagnosen hjärntumör – en hjärntumör som kallas DIPG (Diffust Pons Gliom).

Tumören växer i den känsliga hjärnstammen som är den huvudsakliga kommunikationsvägen för en rad livsviktiga nervsignaler mellan hjärnan och kroppen (andning, hjärtrytm, blodtryck etc.).

Därför går den inte heller att operera bort. Oscar är alltså i akut behov av behandling!

Kliniken i Monterey, México behandlar med erkända metoder och godkända preparat på ett sätt som inte sker någon annanstans i världen.

Metoden innebär två olika behandlingar – intraarteriell kemoterapi dvs. att cytostatika injiceras direkt in till det område i hjärnan där tumören sitter, och immunterapi dvs. att kroppens eget immunförsvar bekämpar cancercellerna.

Kliniken i México har varit oerhört framgångsrik med denna unika metod som hjälper och botar barn på ett sätt som aldrig tidigare har skett.  Som ger barn och deras föräldrar ett hopp om en annan, ljusare framtid.

Behandlingen för att rädda Oscar kostar oerhört stora summor pengar och tar lång tid, ca 1 år.

Varje behandling beräknas kosta ca $15500 (ca 130 000 kr) plus sjukvård, resor och boende.

Detta skall ske minst var 3:e vecka.  Enligt de förhandsberäkningar vi har från kliniken i México beräknas bara själva behandlingarna kosta över 3 miljoner svenska kronor.

Ja, det är mycket pengar och mer än vad vi själva kan få ihop.

Men att låta pengar vara ett hinder för Oscars liv finns inte i vår värld. Det finns nog inte i någon förälders värld.

Som mamma och pappa rasar livet samman när ens barn får en diagnos som denna.
Men inte Oscars.
Denna hjärtesnälla och underbara 13-åring säger att vi alla måste blicka framåt.
Han har framtidsplaner.

Och han är fast besluten att lyckas.

Vi behöver all hjälp vi kan få och är tacksamma för alla bidrag, varenda krona räknas. Hjälp oss att ge Oscar ett hopp om att kunna förverkliga sina framtidsplaner.

Vill du använda Swish så använd Görans telefonnummer +46 706 26 54 78

Eventuella medel som blir över kommer självklart att doneras till forskningsprojekt för DIPG-forskning och därmed komma till nytta för andra barn som Oscar.

Stort tack på förhand,
Cecilia och Göran Sajland

 

 

Mitt hjärta brister när jag läser detta!

Så nu vädjar jag till er, mina bloggläsare :

NI SOM KAN OCH HAR MÖJLIGHET ; SWISHA EN PENG TILL OSCAR  – SÅ ATT HAN KAN FORTSÄTTA ATT FÅ SINA LIVSVIKTIGA BEHANDLINGAR OCH DÅ OCKSÅ FÅ FORTSÄTTA ATT LEVA…!!! 🙌❤️

Gör som jag och SWISHA valfri summa till pappa Görans telefonnummer +46 706 26 54 78

HÄR kan ni läsa mer om Oscars resa , sa vart pengarna går – och varför det är så viktigt att vi fortsätter att samla in pengar till Oscar!

20 reaktioner på “Hjälp Oscar att få fortsätta leva!”

 • Jeanne skriver:

  ingen vettig människa tror inget annat än att ni bidrar på ett eller annat sätt.

 • Göran Sajland skriver:

  Maria,
  jag är så tacksam för ditt framtida bidrag och din empati! Vi är också så otroligt tacksamma för Pernillas stora hjärta och att hon delar Oscars resa och öde.

  Donationer kan också göras via PayPal till ID ceciliagoran.sajland@outlook.com. Detta är också ett säkert sätt. Huvuddelen av alla donationer kommer dock via Swish och vi har inte haft några problem med Swish. Jag har också talat med vår bank om det och dom säger att Swish är ett säkert betalningssätt (reglerat i Betaltjänstlagen).

  Jag vill också tacka alla fantastiska människor som hjälper Oscar att Oscar blir bättre. Tack!/Göran

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  Som jag skrev så har både jag och Bianca varit med att skänka pengar till Oscar. Samt är månadsgivare i Barncancerfonden, Unicef, Läkarmissionen och Operation Smile . Så, ja självlärt använder vi en del av våra pengar för att hjälpa andra!

 • T2 skriver:

  😥😥😥 Styrkekramar i massor… Fuck cancer! ❤️

 • Jeanne Jeppsson skriver:

  varför är du överhuvudtaget på denna blogg om du är så bitter och avundsjuk på människor som har pengar och en status att påverka, vilket detta handlar om. jag har själv obotlig bröstcancer som övergått i skelettcancer och jag blir väldigt berörd och glad när någon med denna status väljer att lyfta och belysa, själv har jag gjort 9 stora reportage i skånes största tidningar inte för att jag vill synas men just för att någon skall belysa och kanske hjälpa mig att hitta en väg ut som förlänger mitt liv.

 • Lina skriver:

  Onödig kommentar ??
  Ja du har säkert rätt walhgrens donerar säkert till sina egna fickor
  Dem tjänar ju massor på er som avgudar dem hör och ser inget dem skulle göra för någon annan självklart kan jag ha sååååå fel så ni som vet berätta för mej vad gör familjen för andra ! Så ska jag ändra uppfattning

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  Åh, vad ledsen jag blir. All kärlek till din kompis….

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  Nej, finns inga planer på det.

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  Det är det som finns just nu dessvärre. Kanske att det finns mer info på deras hemsida?!

 • Maria skriver:

  Ett bankgironummer hade varit bra. Använder inte SWISH.

 • Ulrika skriver:

  Har ni tänkt ta in en annan bloggare än Jennifer?

 • PERNILLAS STÖRSTA FAN MALIN skriver:

  Kära Pernilla!

  Du är fantastisk som bryr om människor <3 Jag har en döv kompis som har fått elakartad matstrupshalsen och hon har blivit sämre och sämre och jag träffade henne för 2 veckor sedan och gav henne ängel och blommor, det är hemskt att se någon som har elakartad cancer, hon har inte långt tid kvar :-( stor kram Malin

 • E skriver:

  Hoppas Så innerligt att Oscar får den vård han behöver. Bra att du gör det här Pernilla. Men lite talande att der kom EXAKT efter kritiken om att du inte gör nåt. Jag tycker fortfarande du kan använda ditt varumärke till så mycket mer men der lär inte bli mer än Swish och klädinsamlingar. Vi får vara nöjda så. Håller alla tummar för Oscar.

 • Anne skriver:

  Vilken onödig kommentar du la. Varför ska det alltid hoppas på allt och alla? Familjen Wahlgren donerar nog de summor de kan, donera du också vet ja…alla bäckar små.kramiz

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  Åh, Agneta. Jag hoppas verkligen att du får den hjälp du behöver också..!! All lycka och kärlek till dig!

 • Agnetha Sjökvist skriver:

  Önskar jag hade pengar att hjälpa men har själv svår cancer o slåss för livet. Spelar lite försiktigt o hoppas jag ska vinna pengar för att kunna åka utomlands o få hjälp även jag. Förstår o känner ångesten, maktlösheten o förtvivlan de är ens närmaste följeslagare . Vi är många i den här kampen o den är särskilt vidrig när det gäller barn, barnen är alltid närmast hjärtat. Barn borde förskonas hemskheter. Hoppas att de som kan är generösa så han får behandling förstår det är bråttom. Är så ledsen att jag själv inte kan, så ledsen, kan inte be om ursäkt eftersom jag inte rår för hur läget är hos mej. Tänker på er o hoppas o vill tro att det kommer bli bra. Varmaste kramar till er alla ❤

 • Lina skriver:

  Bra pernilla nu kan du göra något bra med dina pengar 🌸🌸🌸🌸

 • Eva skriver:

  Dom behöver fortfarande pengar, dom är i Mexico igen för fler behandlingar. Läs på Göran Sajlands fb-sida….

 • Mia skriver:

  De har ju redan fått in pengarna??

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Instagram