Home-makeover by ”The one and only” Susanne!

I två dagar och kvällar nu , så har det varit totalt kaos hemma hos oss!

Just när man tänkte att äntligen fick Arga snickaren lite ordning och fason här hemma , så har det sett ut som om någon har släppt en bomb – igen…! 😉

Anledningen till detta är att jag för ganska länge sedan beställde världens coolaste bilsäng till Theo, som jag tänkte att han skulle få  på sin 8-årdag.  Ni kanske kommer ihåg att jag suktade efter den redan i julas när jag såg den på Lekmer.se  ?!

 

step2-vaxasang-corvette-bed

 

Theo är ju helt biltokig och har full koll på alla snabba bilar. Så att få sova i en Corvette vore ju en dröm för min lilla grabb såklart…!

Problemet var ju bara att det redan stod en stor våningssäng i Theos rum som måste monteras ned – vilket inte är det lättaste.

Dessutom vägde bilsängs-schabraket 60 kg och kom i en miljard delar, och jag är inte den händigaste när det kommer till att montera ihop möbler som ni kanske vet….

MEN då har jag sån TUR att jag har vääärldens bästa inredar-kompis som är en HEJARE på att skruva isär och ihop möbler , och vet ni vad Theo fick av Susanne i födelsedagspresent?!

Jo, att hon tog på sig att montera ner hans våningsäng och sätta ihop den nya bilsängen!!!  Gissa om både jag och Theo blev glada för den presenten! :-)

Och i förrgår började vi arbetet.

Jag var nämligen tvungen att  vara med,  eftersom Theos rum svämmade över att leksaker och madrasser och kuddar som han inte längre behöver nu när det bara blir en säng istället för två.

Så ”Uppdrag Rensning” sattes igång!

IMG_5335-0.JPG

Vi började med att tömma hela Theos rum, och sedan började utrensningen.

Då dök ett litet ”problem” upp…!

Jag hade visst råkat missa den lilla detaljen att kolla måtten på den nya sängen innan jag beställde den – och nu visade det sig att den inte fick plats i rummet…!   Gaaaaaahh!!!

IMG_5333-0.JPG

Så det vara bara för Susanne att montera ner även garderoberna , och så fick vi komma på en nödlösning och ställa dom nere i de stora barnens våningsplan istället…!

IMG_5334-0.JPGUnder tiden fick vi fylla badrummet med Theos, hyllor, gosedjur och kläder.

IMG_5320.JPG

Hela dagen och kvällen höll vi på-  med avbrott för fika, lunch och middag såklart.

Susanne skulle sova över hos mig , så vi festade loss på en flaska skumpa till middagen! :-)

IMG_5321.JPG

Jag lagade Laxfärsbiffar med Koriandersallad, Smörfräst Zuccini och Sparris , Bullgur och Lallersteds färdiga såser.  De fina ljuslykotrna är från Minilla

IMG_5319.JPG

IMG_5318.JPGIMG_5322.JPG

IMG_5323-1.JPG

Älskar våra nya tallrikar från Cervera!

IMG_5325-1.JPG

Bianca gjorde oss sällskap vi bordet.

 

 

IMG_5327-0.JPG

IMG_5329-1.JPG

Till dessert hade jag köpt den sjukt goda Äppel/Kanel-tårtan från Lidingö bageri  fast i en liten minivariant för 4 personer!

IMG_5357-1.JPG

Dagen efter fortsatte arbetet. Susanne skruvade, monterade och klistrade dekaler,  medan jag tokrensade lite överallt när jag ändå var i farten…! 😉

Hur rummet blev med nya sängen får ni se på   Susannes blogg. 

Vill överraska Theo när han kommer hem , och vågar inte riskera att han ser det färdiga resultatet på min blogg innan.

Ska bli SÅ kul att se hans min när han kliver in i rummet och nya sängen står på plats…! :-)

 

17 reaktioner på “Home-makeover by ”The one and only” Susanne!”

1 2
  • Anna skriver:

    Åh, va roligt för söta Grodan att han ska få egen drömsäng – Corvette – !! 😀

    Pernilla, stackars dig med rödsprängt öga! Min far brukar få det då och då, så det är ingen fara, det kan irritera, det försvinner efter några dagar. Förlåt mig, men ett sånt öga liknar rollfiguren Diana från 80 talserien ” V ” om du googlar på bilder så ser du.

    Kram, Anna

1 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram