Hur jag kom att bli hatad av s k ”djurvänner”….

Det började med att Shatilla skrev ett inlägg på sin blogg om att hon tyckte att den senaste innetrenden att bära en ”barnmössa” med en stor pälsboll på var ful.

Då svarade jag med ett inlägg den 17 NOVEMBER , där jag skrev att jag älskade den här ”barnmössan” och t om ägde flera stycken. Jag bad då mina bloggläsare att tycka till om mössan.  Var den FUL eller var den FIN?!

Jag fick över 83 kommentarer. Några tyckte att den var ful,men det flesta tyckte att den var fin. INTE EN ENDA av alla de som röstade sa nånting negativt om att pälsbollen var gjord av äkta päls. INGEN!!

Sen kom ett inslag på Tv i början av FEBRUARI, där man visade ett inslag om hur stackars rävar behandlas illa och dödas för att slutligen hamna som t ex pälsboll på en mössa…. Man intervjuade en tjej på stan som bar en mössa med pälsboll och hon berättade att hon sett mössan på min blogg och tyckt att den var fin och köpt sig en hon också.

Därefter länkade man till min blogg och DET INLÄGG som jag skrev den 17 NOVEMBERalltså LÅNGT innan det här med rävarna uppmärksammades.

Jag antar att inslaget visades den ANDRA FEBR , för när jag gick in och läste de minst sagt upprörda kommentarerna på det inlägg som jag skrev den 17 NOV, så har de flesta kommenterat den 2 FEBR! Vilket är märkligt , för man brukar ju inte direkt kommentera ett gammalt inlägg.

Men efter att ha läst igenom de nytillkomna kommentarerna kan jag konstatera 2 saker :

1.  De som kallar sig ”Djurvänner” verkar inte vara några trevliga och mysiga personer direkt.

2. De verkar heller inte vara allt för smarta eftersom dom alla verkar tro att jag skrivit det här inlägget om pälsbollsmössorna EFTER TV-inslaget om rävarna , fast man tydligt och klart kan se inläggets publiceringsdatum högst upp. (Alltså tre månader innan rävpälsdebatten!)

Och då förstår jag att dessa människor är inte alls mina vanliga bloggläsare. Det här är upprörda djurvänner som sett ett hemskt inslag på TV, och efter det min länk (tack vare denna kvinna på stan). Gått in på mitt gamla inlägg och sen fått för sig att jag skulle ha hyllat ”pälsbollsmössan” EFTER att ha sett rävfilmen,  som ett HÅN mot rävarna…!?

Så för att EN GÅNG FÖR ALLA KLAGÖRA! Så här är det : OM jag hade puschat för mössorna EFTER att denna räv-debatt hade dragit igång , så hade jag ju självklart varit helt dum i huvudet, och det hade varit oerhört provocerande för alla pälsmotståndare och djurvänner. MEN NU VAR DET ALLTSÅ INTE SÅ , som jag T Y D L I G T förklarar nu!

För en djurrättsaktivist är jag ju så klart inte ”oskyldig” bara för det.  Jag kände naturligtvis inte till detta djurplågeri innan, men jag kände så klart till att pälsbollen var gjord av äkta päls. Det hymlar jag inte om.

Jag har flera jackor i min garderob som antagligen har äkta eller oökta pälskant av något slag. Av detta kan ni själva dra slutsatsen att jag inte är typen som skulle uppmana folk att ”Vägra bära päls”. Jag äter kött, jag föredrar äkta skinn framför fusk och jag är inte med i nån djurrättsorganisation. Jag kämpar alltså inte aktivt för djuren skulle man kunna säga. Däremot gör jag allt jag kan och engagerar mig väldigt mycket så fort det handlar om drabbade barn!

SJÄLVKLART är jag inte FÖR djurplågeri och tycker såklart att det är fruktansvärt om djur behandlas illa! Jag går inte runt och tror att de  djur som man tagit pälsen ifrån för att göra ett visst plagg har lidit innan, precis som jag inte tror att grisen vi äter som julskinka har plågats innan den kom på mitt bord.

Jag försöker att bara köpa ägg från frigående höns och kött från bra gårdar.  Men jag har aldrig engagerat mig  i olika kamper för att rädda valar, björnar eller vad det nu kan vara. Min empati ligger hos BARN. Så är det bara. Alla är vi olika. Och alla kan inte tycka lika om allt. Och alla kan inte ta ställning mot eller för samma saker.

Så vill du HATA mig för att jag är ägare till den här mössan , så får du göra det. Jag kommer inte att skriva mer positiva saker om den. Men jag kommer heller inte att sluta bära den. Jag är trots allt inte ensam om att ha en bit äkta päls i i min garderob, så det finns många många fler än mig som ni kan hoppa på då i såna fall.

Sen får ni som vägrar bära päls göra det, och jag stödjer er i ert beslut. Det är ju ERAN åsikt. Men man kan inte TVINGA andra hur dom ska leva eller vad dom ska tycka.

Jag fick även en HELSIDA i Aftonbladet i går där JAG ÄNNU EN GÅNG ska hängas ut som den ONDE i denna ”rävdebatt”.

Krönikan är skriven av Gabriella Terneberg som uppmanar MIG och bara MIG att ta avstånd från päls. Att jag har ett ansvar att säga nej.

Gabriella är VEGAN och jag träffade henne en gång när jag gjorde programmet BABYBOOM och var hemma hos henne och hennes familj och gjorde ett repotage om dom. De hade ett litet barn som de mer eller mindre tvingade att också vara vegan. Detta barn fick alltså aldrig äta samma mat som de andra barnen på förskolan, aldrig korv på kalas, aldrig smaka på födelsedagstårtan etc etc… Vet ni vad jag tycker om det?!   Jo, jag tycker synd om barnet…!

Det här barnet får nämligen inte VÄLJA SJÄLV! Och det tycker jag alla barn ska ha rätt till. Jag har flera kompisar som är vegetarianer och de låter alla sina barn få välja själv om dom vill äta kött eller inte.  Det tycker jag är sunt tänkande.

Så DET ÄR INGEN IDÈ att ni försöker pracka på mig massa propaganda i kommentarerna eller ge exempel på alla djur som far illa, för att jag ska ändra min inställning och gå i bräschen för ”Säg nej till päls-kampanjer”. Man måste få välja själv.

Det här är min syn på saken och den behöver inte delas av alla. Precis som jag inte delar alla andras åsikter.

För mig är det viktigt att försöka vara en så god människa som möjligt, och jag tror att jag är en ”ganska snäll och lagom trevlig tjej” som försöker att oftast tänka positivt och inte vara elak mot andra i onödan.

Jag kan verkligen förstå om man blir upprörd efter att ha sett hemska bilder på djurplågeri. Absolut!  Men att JAG ensam, kom att bli ”syndabocken” för detta är faktiskt helt sjukt…!?

Själv skulle jag aldrig kunna skriva såna hemska saker som dessa så kallade ”Djurvänner” skrivit till mig. Tror man att alla djurvänner är människor fyllda av medkänsla och kärlek , så tror man nog lite fel tyvvär….

Här kommer ett litet axplock av de ”trevliga” kommentarer jag fått från s k ”djurvänner”….


DU ÄR SERIÖST DEN MEST DUMMASTE OCH KORKASTE MÄNNISKAN JAG NÅGONSIN HÖRT TALAS OM. JAG HOPPAS FAN ATT DU SJÄLV BLIR TORTERAD PÅ DET VISET RÄVARNA BLIR DITT DUMMA FAN.

Skrivet av: djurvän 2011-02-26 10:54

kanske skulle man stänga in dig i en liten bur där du får plågas å svälta och sen sätta in el på dig ,
du har nu bevisat det jag alltid visste , att du är dum och även elak .
må du brinna i helvetet .

F**K YOU, SERIÖST! HUR KAN MAN HA EN SÅN MÖSSA NÄR MAN VET ATT DJUR DÖR FÖR EN SÅN , EN LITEN MÖSSA ? GÅ OCH DÖ VETJA :D DIN MUPP !

Sjuk är du! Jag har tappat ALL respekt för dig. spottar på dig!

Is da shit var det länge sedan ”coolingarna” sa, så du kan gå och stoppa upp en elstav i ditt hänginga 40+ arsle nu. Du har gjort ditt Pernilla!

Du är en vidrig människa och jag önskar dig och alla du älskar samma behandling som rävarna du så glatt skiter i.

Jävla överklass-idiot, hoppas du också blir inburad och skinnflådd om några år!

Du och dina anhängare äcklar mig och jag hoppas innerligen att ni får varsin elstav uppkörda i mumindalen

Svälj tofsen jävla subbskaft!

Du är en riktigt jävla vidrig person som gör reklam för en så fruktansvärt vidrig produkt.
Jag hoppas att du, när det väl är dags, dör en mycket MYCKET plågsam död.

du borde utsättas för samma sak som de plågade torterade rävarna blir innan dom blir en boll på din FULA mössa. vidriga jävla avskum hoppas du får brinna i helvetet..

Oh, and by the way… you have kids?
Can i wear one of them on my head? Skinned that is?

Angående pälsmössorna…Kan inte jag få Din skalp och sätta i min mössa??

—————————————————————————————————————–

Till er vill jag bara säga att  Vi lever alla våra liv på olika sätt , och vi gör alla våra egna val här i livet………….

Antingen så här……

Eller så här…….342 reaktioner på “Hur jag kom att bli hatad av s k ”djurvänner”….”

1 21 22 23
 • Anna 8 barns mamma skriver:

  Helt rätt! Vi måste få välja själva, även du som är och varit en stor idol för många.
  Jag har inga skinnkläder i min garderob eller päls av något slag. Men inte för att det är synd om djuren utan för att jag inte gillar det. Spelar det någon roll varför man dödar djur? Om de blir kläder eller mat… Jag tycker inte det. Naturligtvis spelar det roll hur man dödar dem. Om de blir skinnare innan de dör osv. Så sätt märke på kläderna…dessa kläder har dödats på ett bra sätt och inte behövde lida innan de dödats. Jag är säker på att Pernilla skulle välja de kläderna framför de brutalt dödade djurens.
  Jag är uppväxt med Pernillas musik, mina barn med Nicke och Niklas låtar och det kommer mina små fortsätta med.
  Kram och fortsätt leva för dina barn. Låt inga arga kommentarer sänka dig!
  /Anna

 • Pingback: Skin Care
 • göte skriver:

  Jag tycker att fler borde bära äkta päls, fuskpälsar slängs och smutsar ned miljön. Rävar och andra djur sprider bara skabb, så dra av dom skinnen bara. Synd att inte räv går att äta. Men man kan kanske göra benmjöl av kadavret. Hundar borde det också tas päls ifrån, det finns så mycket hundar tycker jag.

 • Emma. skriver:

  FYFAN. rent ut sagt. Du var min idol när jag var liten upp till typ 12 års ålder. Sen hörde jag om att du hade bärt äkta päls men jag trodde självklart att du inte skulle göra det mer när du fått reda på vad den var gjord av.
  Sen av slump hittade jag det här inlägget nu och fy sjutton vad jag ångrar att jag försvarade dig och trodde gott om dig. Bland det värsta som existerar är pälsindustrin, och att du stöjder något sådant är helt fruktansvärt. En folkkär artist som du är, det är ju skamligt.. Hur kan du bära päls när du VET vad det är och vad det kommer ifrån? Det är sådana som du som får mig att gråta om kvällarna. usch vad ledsen jag blir…

  Och en liten parantes, det du skrev om att det är SYND om barn som inte får äta kött. Det kan du säga till mig, för jag har sån ångest för att jag INTE fick välja själv om jag skulle äta kött eller inte när jag var liten. jag har varit vegetarian i 4 år och jag mår så dåligt över att så mycket djur har passerat min kropp – BARA FÖR JAG INTE VISSTE VAD KÖTTET PÅ MIN TALLRIK VAR.
  Så kom fan inte o säg att det är synd om barn som inte ”får äta korv på barnkalas”, då tycker jag du ska ta med dig din unge in på ett slakteri och be den kolla genom hela processen o sen ge den köttfärssås och säga att det var den kon som nyss blev brutalt slaktad. Se vad ungen säger då! Genom att INTE äta kött som barn så ger man den NOLL dåligt samvete och låter den välja sen när den är stor nog att ta egna beslut om den vill stödja djurindustrin och äta djur eller inte. Herregud vilken människa du är. Jag SKÄMS över att jag hade dig som min idol hela min barndom. Gör ont i hjärtat. Och att du säger att ”försök inte övertala mig för det går inte”, herregud..

 • Cool skriver:

  Du är gammal. Du tror att du är 14 år. Du har aldrig gjort något bra för samhället. Det här bloggsvaret gjorde bara att du framstår som ännu mer idiotisk, även om jag trodde att det var helt omöjligt.

 • Pingback: veganprojekt
 • Annika skriver:

  Stöd inte djurplågeriet :( Läs vad denna tjejen har skrivit, så himla hemskt! http://skyandsand.blogg.se/2011/november/pals-och-all-denna-okunskap.html

 • Camilla skriver:

  Hej igen, jag väljer att skriva ett tillägg till nedanstående efter att ha läst igenom ditt inlägg ännu en gång.

  Du säger att du inte tänker att räven på din mössa, eller kon på din tallrik har lidit. Det förstår jag att du inte gör. Världen är centralt uppbyggd kring exploateringen av djur och anledningen till att det kan fortsätta är att folk VÄLJER vad de vill tro. Och eftersom det är besvärligt och obekvämt att inse att man kräver att djur far illa, så formar vi våra tankar kring djurindustrin så att de passar oss bättre. Vi förvrider sanningen i syfte att undkomma obekväma insikter, och vi tar bara till oss de argument som stödjer oss i vår uppfattning att índustridjuren har det bra. Vi tänker att så illa kan det ju ändå inte vara, för då hade någon satt stopp för det. Men vet du vad Pernilla – just eftersom vi alla tänker så, kan djurplågeriet fortgå obehindrat. Vi sätter på oss skygglappar helt enkelt. Och Sverige är inget undantag även om vi gärna intalar oss själva att det är ett bra land ur djurskyddshänseende.

  En annan sak som vi gärna intalar oss för att lätta vårt dåliga samvete är att det som visas i tv och skrivs om är ”undantag”. Javisst är det jättehemskt, men det är UNDANTAG, alla andra djur lever och dör ju i frid och harmoni… Ännu ett skygglappsbeteende.

  Sedan förundras jag över hur människor tenderar att stärka sig själva i sina val genom att säga att de ”står” för sin åsikt. Får man vara hur grym som helst så länge man inser att man är det, så länge man ”står för det”? Det tycker verkligen inte jag. Sann moral handlar inte om att kunna stå för sina handlingar. Det handlar om att ta ansvar för sina handlingar, och skydda andra från lidande och grymhet.

  Jag håller med dig om att alla är fria att välja som de vill. Men när de valen är grymma, inhumana och orsakar lidande? Kan man verkligen säga att det är ok att göra dem då?

  I min värld får alla leva så som de själva behagar, så länge deras sätt att leva sina liv inte skadar någon annan. Varken människa eller djur. Det är inte vår rätt att göra någon annan illa. Alla borde sträva efter att leva ett liv som i möjligaste mån inte påverkar andra negativt. Alla borde sträva efter att bli goda, medkännande människor.

 • Camilla skriver:

  Men Pernilla, du är en vuxen kvinna – även om inslaget om djurplågeriet kom EFTER att du publicerade blogginlägget, så måste du väl ha förstått att äkta päls tas från levande djur? Och du kan väl inte ha trott att de har det trevligt på pälsfarmerna, eller att det ligger i deras intresse att dö?

  Det är synd när någon blir hotad eller kränkt eftersom det inte hjälper nämnvärt. Snarare är det min uppfattning att den typen av beteende hellre skapar motsatt reaktion hos den man pratar med. Istället för att med eftertanke ta till sig åsikterna, så går man som människa i försvar. Det innebär att man snarare stärks i sin uppfattning än ändrar den. Grundläggande psykologi.

  Däremot har jag all förståelse för att människor blivit provocerade, och att du gjort dem arga, ledsna och besvikna. Jag trodde själv inte mina ögon när jag läste att du stödde pälsindustrin. För i ärlighetens namn Pernilla, BEHÖVER man se skräckfilmer för att förstå vad som händer på en pälsfarm? Räcker det inte med lite eftertanke och reflektion?

  Din kommentar angående veganbarnet känns ovidkommande och inte så genomtänkt. Får våra barn någonsin välja själva? Som föräldrar pådyvlar vi våra unga våra egna värderingar och vanor, varesig det handlar om kost, religion, ideologi eller något annat. Det är oundvikligt. I mina ögon är det värre att pådyvla sitt barn uppfattningen att det är ok och lovvärt att döda och äta djur, än att försöka uppfostra dem till individer som tar andra varelsers lidande i beaktande. I det här fallet handlar det ju inte om något som är skadligt för barnets hälsa (bara den outbildade, oupplysta tror att vegankost i sig är något skadligt eller otillräckligt) och vilka värderingar man väljer att försöka föra vidare till sina barn ska väl ingen annan moralisera över så länge barnets hälsa eller moral tar skada, eller hur?

  Det gör mig ledsen att du inte tar ansvar för dina handlingar och uttalanden på ett bättre sätt. Varför försvarar du dig som om du vore en fjortonåring ställd mot väggen? Det är du inte, du är en vuxen person som ställts mot väggen av människor som inte accepterar ett oetiskt beteende från en framstående artist. Du borde ta till dig kritiken med värdighet istället för att förlöjliga och håna dina bloggläsare.

1 21 22 23

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram