Hur jag kom att bli hatad av s k ”djurvänner”….

Det började med att Shatilla skrev ett inlägg på sin blogg om att hon tyckte att den senaste innetrenden att bära en ”barnmössa” med en stor pälsboll på var ful.

Då svarade jag med ett inlägg den 17 NOVEMBER , där jag skrev att jag älskade den här ”barnmössan” och t om ägde flera stycken. Jag bad då mina bloggläsare att tycka till om mössan.  Var den FUL eller var den FIN?!

Jag fick över 83 kommentarer. Några tyckte att den var ful,men det flesta tyckte att den var fin. INTE EN ENDA av alla de som röstade sa nånting negativt om att pälsbollen var gjord av äkta päls. INGEN!!

Sen kom ett inslag på Tv i början av FEBRUARI, där man visade ett inslag om hur stackars rävar behandlas illa och dödas för att slutligen hamna som t ex pälsboll på en mössa…. Man intervjuade en tjej på stan som bar en mössa med pälsboll och hon berättade att hon sett mössan på min blogg och tyckt att den var fin och köpt sig en hon också.

Därefter länkade man till min blogg och DET INLÄGG som jag skrev den 17 NOVEMBERalltså LÅNGT innan det här med rävarna uppmärksammades.

Jag antar att inslaget visades den ANDRA FEBR , för när jag gick in och läste de minst sagt upprörda kommentarerna på det inlägg som jag skrev den 17 NOV, så har de flesta kommenterat den 2 FEBR! Vilket är märkligt , för man brukar ju inte direkt kommentera ett gammalt inlägg.

Men efter att ha läst igenom de nytillkomna kommentarerna kan jag konstatera 2 saker :

1.  De som kallar sig ”Djurvänner” verkar inte vara några trevliga och mysiga personer direkt.

2. De verkar heller inte vara allt för smarta eftersom dom alla verkar tro att jag skrivit det här inlägget om pälsbollsmössorna EFTER TV-inslaget om rävarna , fast man tydligt och klart kan se inläggets publiceringsdatum högst upp. (Alltså tre månader innan rävpälsdebatten!)

Och då förstår jag att dessa människor är inte alls mina vanliga bloggläsare. Det här är upprörda djurvänner som sett ett hemskt inslag på TV, och efter det min länk (tack vare denna kvinna på stan). Gått in på mitt gamla inlägg och sen fått för sig att jag skulle ha hyllat ”pälsbollsmössan” EFTER att ha sett rävfilmen,  som ett HÅN mot rävarna…!?

Så för att EN GÅNG FÖR ALLA KLAGÖRA! Så här är det : OM jag hade puschat för mössorna EFTER att denna räv-debatt hade dragit igång , så hade jag ju självklart varit helt dum i huvudet, och det hade varit oerhört provocerande för alla pälsmotståndare och djurvänner. MEN NU VAR DET ALLTSÅ INTE SÅ , som jag T Y D L I G T förklarar nu!

För en djurrättsaktivist är jag ju så klart inte ”oskyldig” bara för det.  Jag kände naturligtvis inte till detta djurplågeri innan, men jag kände så klart till att pälsbollen var gjord av äkta päls. Det hymlar jag inte om.

Jag har flera jackor i min garderob som antagligen har äkta eller oökta pälskant av något slag. Av detta kan ni själva dra slutsatsen att jag inte är typen som skulle uppmana folk att ”Vägra bära päls”. Jag äter kött, jag föredrar äkta skinn framför fusk och jag är inte med i nån djurrättsorganisation. Jag kämpar alltså inte aktivt för djuren skulle man kunna säga. Däremot gör jag allt jag kan och engagerar mig väldigt mycket så fort det handlar om drabbade barn!

SJÄLVKLART är jag inte FÖR djurplågeri och tycker såklart att det är fruktansvärt om djur behandlas illa! Jag går inte runt och tror att de  djur som man tagit pälsen ifrån för att göra ett visst plagg har lidit innan, precis som jag inte tror att grisen vi äter som julskinka har plågats innan den kom på mitt bord.

Jag försöker att bara köpa ägg från frigående höns och kött från bra gårdar.  Men jag har aldrig engagerat mig  i olika kamper för att rädda valar, björnar eller vad det nu kan vara. Min empati ligger hos BARN. Så är det bara. Alla är vi olika. Och alla kan inte tycka lika om allt. Och alla kan inte ta ställning mot eller för samma saker.

Så vill du HATA mig för att jag är ägare till den här mössan , så får du göra det. Jag kommer inte att skriva mer positiva saker om den. Men jag kommer heller inte att sluta bära den. Jag är trots allt inte ensam om att ha en bit äkta päls i i min garderob, så det finns många många fler än mig som ni kan hoppa på då i såna fall.

Sen får ni som vägrar bära päls göra det, och jag stödjer er i ert beslut. Det är ju ERAN åsikt. Men man kan inte TVINGA andra hur dom ska leva eller vad dom ska tycka.

Jag fick även en HELSIDA i Aftonbladet i går där JAG ÄNNU EN GÅNG ska hängas ut som den ONDE i denna ”rävdebatt”.

Krönikan är skriven av Gabriella Terneberg som uppmanar MIG och bara MIG att ta avstånd från päls. Att jag har ett ansvar att säga nej.

Gabriella är VEGAN och jag träffade henne en gång när jag gjorde programmet BABYBOOM och var hemma hos henne och hennes familj och gjorde ett repotage om dom. De hade ett litet barn som de mer eller mindre tvingade att också vara vegan. Detta barn fick alltså aldrig äta samma mat som de andra barnen på förskolan, aldrig korv på kalas, aldrig smaka på födelsedagstårtan etc etc… Vet ni vad jag tycker om det?!   Jo, jag tycker synd om barnet…!

Det här barnet får nämligen inte VÄLJA SJÄLV! Och det tycker jag alla barn ska ha rätt till. Jag har flera kompisar som är vegetarianer och de låter alla sina barn få välja själv om dom vill äta kött eller inte.  Det tycker jag är sunt tänkande.

Så DET ÄR INGEN IDÈ att ni försöker pracka på mig massa propaganda i kommentarerna eller ge exempel på alla djur som far illa, för att jag ska ändra min inställning och gå i bräschen för ”Säg nej till päls-kampanjer”. Man måste få välja själv.

Det här är min syn på saken och den behöver inte delas av alla. Precis som jag inte delar alla andras åsikter.

För mig är det viktigt att försöka vara en så god människa som möjligt, och jag tror att jag är en ”ganska snäll och lagom trevlig tjej” som försöker att oftast tänka positivt och inte vara elak mot andra i onödan.

Jag kan verkligen förstå om man blir upprörd efter att ha sett hemska bilder på djurplågeri. Absolut!  Men att JAG ensam, kom att bli ”syndabocken” för detta är faktiskt helt sjukt…!?

Själv skulle jag aldrig kunna skriva såna hemska saker som dessa så kallade ”Djurvänner” skrivit till mig. Tror man att alla djurvänner är människor fyllda av medkänsla och kärlek , så tror man nog lite fel tyvvär….

Här kommer ett litet axplock av de ”trevliga” kommentarer jag fått från s k ”djurvänner”….


DU ÄR SERIÖST DEN MEST DUMMASTE OCH KORKASTE MÄNNISKAN JAG NÅGONSIN HÖRT TALAS OM. JAG HOPPAS FAN ATT DU SJÄLV BLIR TORTERAD PÅ DET VISET RÄVARNA BLIR DITT DUMMA FAN.

Skrivet av: djurvän 2011-02-26 10:54

kanske skulle man stänga in dig i en liten bur där du får plågas å svälta och sen sätta in el på dig ,
du har nu bevisat det jag alltid visste , att du är dum och även elak .
må du brinna i helvetet .

F**K YOU, SERIÖST! HUR KAN MAN HA EN SÅN MÖSSA NÄR MAN VET ATT DJUR DÖR FÖR EN SÅN , EN LITEN MÖSSA ? GÅ OCH DÖ VETJA :D DIN MUPP !

Sjuk är du! Jag har tappat ALL respekt för dig. spottar på dig!

Is da shit var det länge sedan ”coolingarna” sa, så du kan gå och stoppa upp en elstav i ditt hänginga 40+ arsle nu. Du har gjort ditt Pernilla!

Du är en vidrig människa och jag önskar dig och alla du älskar samma behandling som rävarna du så glatt skiter i.

Jävla överklass-idiot, hoppas du också blir inburad och skinnflådd om några år!

Du och dina anhängare äcklar mig och jag hoppas innerligen att ni får varsin elstav uppkörda i mumindalen

Svälj tofsen jävla subbskaft!

Du är en riktigt jävla vidrig person som gör reklam för en så fruktansvärt vidrig produkt.
Jag hoppas att du, när det väl är dags, dör en mycket MYCKET plågsam död.

du borde utsättas för samma sak som de plågade torterade rävarna blir innan dom blir en boll på din FULA mössa. vidriga jävla avskum hoppas du får brinna i helvetet..

Oh, and by the way… you have kids?
Can i wear one of them on my head? Skinned that is?

Angående pälsmössorna…Kan inte jag få Din skalp och sätta i min mössa??

—————————————————————————————————————–

Till er vill jag bara säga att  Vi lever alla våra liv på olika sätt , och vi gör alla våra egna val här i livet………….

Antingen så här……

Eller så här…….342 reaktioner på “Hur jag kom att bli hatad av s k ”djurvänner”….”

 • Camilla w skriver:

  Vilken otäck kommentar. Nä judarna flåddes inte .. dom gasades ihjäl. Öppna en historiebok inna du uttalar dig bland folk.

 • Anna 8 barns mamma skriver:

  Plattan rättade orden åt mig. Skinnade ska det vara och Nicke och Nillas låtar så klart.

 • Anna 8 barns mamma skriver:

  Helt rätt! Vi måste få välja själva, även du som är och varit en stor idol för många.
  Jag har inga skinnkläder i min garderob eller päls av något slag. Men inte för att det är synd om djuren utan för att jag inte gillar det. Spelar det någon roll varför man dödar djur? Om de blir kläder eller mat… Jag tycker inte det. Naturligtvis spelar det roll hur man dödar dem. Om de blir skinnare innan de dör osv. Så sätt märke på kläderna…dessa kläder har dödats på ett bra sätt och inte behövde lida innan de dödats. Jag är säker på att Pernilla skulle välja de kläderna framför de brutalt dödade djurens.
  Jag är uppväxt med Pernillas musik, mina barn med Nicke och Niklas låtar och det kommer mina små fortsätta med.
  Kram och fortsätt leva för dina barn. Låt inga arga kommentarer sänka dig!
  /Anna

 • Pingback: Skin Care
 • göte skriver:

  Jag tycker att fler borde bära äkta päls, fuskpälsar slängs och smutsar ned miljön. Rävar och andra djur sprider bara skabb, så dra av dom skinnen bara. Synd att inte räv går att äta. Men man kan kanske göra benmjöl av kadavret. Hundar borde det också tas päls ifrån, det finns så mycket hundar tycker jag.

 • Kerstin Karlas skriver:

  Tummen upp, och tack!

 • Emma. skriver:

  FYFAN. rent ut sagt. Du var min idol när jag var liten upp till typ 12 års ålder. Sen hörde jag om att du hade bärt äkta päls men jag trodde självklart att du inte skulle göra det mer när du fått reda på vad den var gjord av.
  Sen av slump hittade jag det här inlägget nu och fy sjutton vad jag ångrar att jag försvarade dig och trodde gott om dig. Bland det värsta som existerar är pälsindustrin, och att du stöjder något sådant är helt fruktansvärt. En folkkär artist som du är, det är ju skamligt.. Hur kan du bära päls när du VET vad det är och vad det kommer ifrån? Det är sådana som du som får mig att gråta om kvällarna. usch vad ledsen jag blir…

  Och en liten parantes, det du skrev om att det är SYND om barn som inte får äta kött. Det kan du säga till mig, för jag har sån ångest för att jag INTE fick välja själv om jag skulle äta kött eller inte när jag var liten. jag har varit vegetarian i 4 år och jag mår så dåligt över att så mycket djur har passerat min kropp – BARA FÖR JAG INTE VISSTE VAD KÖTTET PÅ MIN TALLRIK VAR.
  Så kom fan inte o säg att det är synd om barn som inte ”får äta korv på barnkalas”, då tycker jag du ska ta med dig din unge in på ett slakteri och be den kolla genom hela processen o sen ge den köttfärssås och säga att det var den kon som nyss blev brutalt slaktad. Se vad ungen säger då! Genom att INTE äta kött som barn så ger man den NOLL dåligt samvete och låter den välja sen när den är stor nog att ta egna beslut om den vill stödja djurindustrin och äta djur eller inte. Herregud vilken människa du är. Jag SKÄMS över att jag hade dig som min idol hela min barndom. Gör ont i hjärtat. Och att du säger att ”försök inte övertala mig för det går inte”, herregud..

 • Cool skriver:

  Du är gammal. Du tror att du är 14 år. Du har aldrig gjort något bra för samhället. Det här bloggsvaret gjorde bara att du framstår som ännu mer idiotisk, även om jag trodde att det var helt omöjligt.

 • Pingback: veganprojekt
 • Annika skriver:

  Stöd inte djurplågeriet :( Läs vad denna tjejen har skrivit, så himla hemskt! http://skyandsand.blogg.se/2011/november/pals-och-all-denna-okunskap.html

 • Camilla skriver:

  Hej igen, jag väljer att skriva ett tillägg till nedanstående efter att ha läst igenom ditt inlägg ännu en gång.

  Du säger att du inte tänker att räven på din mössa, eller kon på din tallrik har lidit. Det förstår jag att du inte gör. Världen är centralt uppbyggd kring exploateringen av djur och anledningen till att det kan fortsätta är att folk VÄLJER vad de vill tro. Och eftersom det är besvärligt och obekvämt att inse att man kräver att djur far illa, så formar vi våra tankar kring djurindustrin så att de passar oss bättre. Vi förvrider sanningen i syfte att undkomma obekväma insikter, och vi tar bara till oss de argument som stödjer oss i vår uppfattning att índustridjuren har det bra. Vi tänker att så illa kan det ju ändå inte vara, för då hade någon satt stopp för det. Men vet du vad Pernilla – just eftersom vi alla tänker så, kan djurplågeriet fortgå obehindrat. Vi sätter på oss skygglappar helt enkelt. Och Sverige är inget undantag även om vi gärna intalar oss själva att det är ett bra land ur djurskyddshänseende.

  En annan sak som vi gärna intalar oss för att lätta vårt dåliga samvete är att det som visas i tv och skrivs om är ”undantag”. Javisst är det jättehemskt, men det är UNDANTAG, alla andra djur lever och dör ju i frid och harmoni… Ännu ett skygglappsbeteende.

  Sedan förundras jag över hur människor tenderar att stärka sig själva i sina val genom att säga att de ”står” för sin åsikt. Får man vara hur grym som helst så länge man inser att man är det, så länge man ”står för det”? Det tycker verkligen inte jag. Sann moral handlar inte om att kunna stå för sina handlingar. Det handlar om att ta ansvar för sina handlingar, och skydda andra från lidande och grymhet.

  Jag håller med dig om att alla är fria att välja som de vill. Men när de valen är grymma, inhumana och orsakar lidande? Kan man verkligen säga att det är ok att göra dem då?

  I min värld får alla leva så som de själva behagar, så länge deras sätt att leva sina liv inte skadar någon annan. Varken människa eller djur. Det är inte vår rätt att göra någon annan illa. Alla borde sträva efter att leva ett liv som i möjligaste mån inte påverkar andra negativt. Alla borde sträva efter att bli goda, medkännande människor.

 • Camilla skriver:

  Men Pernilla, du är en vuxen kvinna – även om inslaget om djurplågeriet kom EFTER att du publicerade blogginlägget, så måste du väl ha förstått att äkta päls tas från levande djur? Och du kan väl inte ha trott att de har det trevligt på pälsfarmerna, eller att det ligger i deras intresse att dö?

  Det är synd när någon blir hotad eller kränkt eftersom det inte hjälper nämnvärt. Snarare är det min uppfattning att den typen av beteende hellre skapar motsatt reaktion hos den man pratar med. Istället för att med eftertanke ta till sig åsikterna, så går man som människa i försvar. Det innebär att man snarare stärks i sin uppfattning än ändrar den. Grundläggande psykologi.

  Däremot har jag all förståelse för att människor blivit provocerade, och att du gjort dem arga, ledsna och besvikna. Jag trodde själv inte mina ögon när jag läste att du stödde pälsindustrin. För i ärlighetens namn Pernilla, BEHÖVER man se skräckfilmer för att förstå vad som händer på en pälsfarm? Räcker det inte med lite eftertanke och reflektion?

  Din kommentar angående veganbarnet känns ovidkommande och inte så genomtänkt. Får våra barn någonsin välja själva? Som föräldrar pådyvlar vi våra unga våra egna värderingar och vanor, varesig det handlar om kost, religion, ideologi eller något annat. Det är oundvikligt. I mina ögon är det värre att pådyvla sitt barn uppfattningen att det är ok och lovvärt att döda och äta djur, än att försöka uppfostra dem till individer som tar andra varelsers lidande i beaktande. I det här fallet handlar det ju inte om något som är skadligt för barnets hälsa (bara den outbildade, oupplysta tror att vegankost i sig är något skadligt eller otillräckligt) och vilka värderingar man väljer att försöka föra vidare till sina barn ska väl ingen annan moralisera över så länge barnets hälsa eller moral tar skada, eller hur?

  Det gör mig ledsen att du inte tar ansvar för dina handlingar och uttalanden på ett bättre sätt. Varför försvarar du dig som om du vore en fjortonåring ställd mot väggen? Det är du inte, du är en vuxen person som ställts mot väggen av människor som inte accepterar ett oetiskt beteende från en framstående artist. Du borde ta till dig kritiken med värdighet istället för att förlöjliga och håna dina bloggläsare.

 • Mimmi skriver:

  En del skriver att man ska få göra som man vill och för det första så är det inte sant det finns lagar att följa-och framför allt om man ska göra som man vill, ska det inte drabba andra levande kännande varelser. vARFÖR SKA DJUR PLÅGAS TILL DÖDS FÖR ATT MÄNNISKOR TYCKER ATT DE SKA FÅ GÖRA SOM DE VILL???

  Jag tycker inte det är logiskt.

  Menar du Pernilla att man inte kan bry sig om både barn och djur? Måste man välja?

  Jag bryr mig om allt levande, och anser att plågeri aldrig är försvarbart.

  Att något är snyggt är ingen bra förklaring, då kan en pedo säga jag tycker det är skönt därför gör jag som jag gör-lika sjukt.

  Att tvinga djur att leva i trånga burar för att människor tycker att dess päls är snyggt är omoraliskt förkastligt-varför ska ett djur behöva offra sitt liv för sk skönhet?

  Då kan man väl flå sitt eget skinn? Och pryda sig med?

  Jag äter inte kött, eller bär skinn, päls el dyl. Jag köper endast ekologisk föda och kläder gjorda i ekologiskt material. DET är att ta ansvar.

 • A.S skriver:

  så om du hade en jacka med ett hakkors på, så fick du senare reda på vad det symboliserar, skulle du gått runt med den jackan endån? :>

 • Vickan skriver:

  Vart är det du engagerar dig i BARN som du skriver om??
  Ser dig aldrig på några galor eller iandra privata sammanhang.

  Kan du inte läsa vad det är för material när du köper något eller kastar du grejerna efter en gångs användning så du slipper tvätta dem?

  Ehhh?!!

 • Linn skriver:

  (Jag tycks inte komma över den här ”diskussionen”, så nu är jag här igen..)
  Skulle vilja svara ”Linda 2011-03-05 12:32”.

  Att människor kan utsätta andra människor för sådan grymhet är helt ofattbart, att det fortfarande förekommer är ännu mer ofattbart, att ingen runt om förmår sig att agera. Men det jag vill komma till är ändå samma sak.

  Föreställ dig att djuren pratade samma språk som oss. Att dessa plågade djur kunde göra sin röst hörd här, i denna diskussion. Föreställ dig vilket djur du vill, en räv, en mink, en gris, en fågel, en fisk.

  Du skriver:
  Min farmor var judinna och satt i koncentrationsläger där nästan hela hennes familj blev mördade men hon tvingades arbeta, och det var då ingen dans på rosor ”trots att de inte behövde flås levande”.

  Föreställ dig då ett av dessa ovanstående alternativen av djurart:
  Min farmor var också räv och satt i en av dessa burar där nästan hela hennes familj blev mördade medan de tvingades leva under dessa omständigheter. De blev dessutom flådda levande.

  Ni som inom kort kommer att kommentera detta som ”inte samma sak”, varför inte? VARFÖR INTE?

  Precis som Nina tidigare beskrev i sitt inlägg, ”det var det där skinnet som höll ihop ett helt liv. på insidan fanns kött och blod, som pumpades från ett hjärta, lika levande och funktionellt som ditt – men ett hjärta ni tydligen kan sätta ett pris på.”

  Nu kan inte dessa djur tala samma språk som oss, men det betyder inte att de inte kan känna något, deras känslor visar sig på samma sätt som dina. Rädsla, panik, även djuren känner av ensamhet, men dem skiljer sig på ett sätt från oss. Dem kan inte tala på samma sätt som vi.

  ”Okej, jag är redo att ge mitt kött och mitt skinn till människan. Okej, lås in mig och sedan flå mig.”
  Djuren har inte en chans. Djuren känner denna rädsla och panik men kan inte ställa oss frågan vad som händer.

  Föreställ er att vi får besök från utomjordingar, om ni nu vill tro på det, dessa främmande varelser låser in dig, plågar dig, utsätter dig för smärtsamma tester, skalar av dig ditt skinn utan bedövning, hänger upp dig i en krok och låter dig förblöda efter ett snitt i halsen. Du kan skrika bäst du vill, du kan fråga varför dem gör så här, men dem talar inte ditt språk.

  Detta är inte helt absurt, för detta händer hela tiden.

  Jag lägger ännu en gång upp denna länk. Varsågoda.
  http://video.google.com/videoplay?docid=6361872964130308142#

 • Linda skriver:

  Skrivet av: Lovisa 2011-03-04 21:13

  Men herregud, hur kan du skriva sådär? Min farmor var judinna och satt i koncentrationsläger där nästan hela hennes familj blev mördade men hon tvingades arbeta, och det var då ingen dans på rosor ”trots att de inte behövde flås levande”. Fattar du inte hur sjukt ditt inlägg låter? Och du försvarar alla som skrivit hatiska kommenter. Som den person som hoppades att Pernilla OCH ALLA HON ÄLSKADE fick utstå samma behandling som rävarna… Så alltså, min mormor har en vargmössa då ska alltså jag utsättas för samma behandling som vargen trots att jag är helt emot päls och tycker pälsbärandet är vidrigt?

  När man skriver såna här hatiska kommentarer så gör ni inte djuren någon tjänst, för det gör att folk känner sympati för pälsbärarna och pälsfarmarna iställer för dom riktiga offrena DJUREN! När jag såg en demostration mot en pälsfarm så ropade djurrättsaktivisterna massa hemska saker åt pälsfarmaren som avskum och mördare och jag vet inte vad, och jag kunde inte låta bli att tycka synd om honom trots att jag är så emot päls! Nu skulle jag aldrig ändra min åsikt om päls bara för att det finns idioter till djurrättskämpar, MEN många som kanske inte känner lika starkt för djurskydd som jag gör nog det!

 • nina skriver:

  till pernilla, till er som finner hennes inlägg så fantastiskt och till er som bär päls – har djur inget värde i era ögon?

  känner ni er extra vackra och moderiktiga med ett dött djur på toppen av er mössa? räcker det inte med en enkel stickad mössa för att hålla er varma?
  känner ni er extra lyxiga för att skinnjackan i er garderob är äkta skinn? ger det er den extra statusen ni söker, trots att ingen ser skillnad på en fejk och en äkta?
  tänker nu inte på att skinnet som gör din klädsel extra chick faktiskt suttit på ett djur tidigare?

  det var det där skinnet som höll ihop ett helt liv. på insidan fanns kött och blod, som pumpades från ett hjärta, lika levande och funktionellt som ditt – men ett hjärta ni tydligen kan sätta ett pris på.
  varför har ni rätten att ta bort allt det där, för att kunna vara stolta över att ni bära äkta skinn?

  har ni någon gång haft ett husdjur? kan ni tänka er att sätta detta djur i en bur i väntan på sin död för att sedan bli en mössa från NK.
  inte ens ni kan väl vara så känslokalla att ni skulle kunna detta? – men varför är ert djur mer värd än en mink? anser ni kanske att det är minkens lott? – ”synd, du blev inget husdjur, men nu kan vi föda upp dig och låta bli en pälsboll”.

  titta på ert djur, kan ni se det vackra i att någon ska bara deras skinn/päls?

  klappar ni er på axeln och tänker: ”nu har jag varit duktig, jag förtjänar att köpa något dyrare – jag förtjänar att bära ett dött djur på mig”?
  varför är era moderegler viktiga än deras liv?

  och nej pernilla, allt är inte ditt fel. men uppenbarligen stödjer du branschen, och stoltserar med din samling döda djur som hänger i din garderob. du måste känna dig som en fantastisk människa.

  och istället för att lägga alla dessa pengar på en mössa med en pälsboll, kan du väl köpa en vanlig stickad människa under hundralappen, och skänka mellanskillnaden till någon barnorganisation – du vet, de som du stödjer så och som tydligen ger dig en biljett till att bära päls.

 • Moa skriver:

  Jag förstår inte att folk fortfarande försöker med ”men människan har ju ätit kött och burit päls i alla tider”. Det var inte längesen Sverige fick en lag mot barnaga och innan det så tyckte folk att det var ett bra sätt att uppfostra på. Det var inte längesen det var förbjudet att vara homosexuell, det var till och med grova straff på det. Mycket har ansetts som okej, bara för att man alltid har gjort si eller så, men det håller ju inte, som ni märker. Man får inte, enligt lag, slå barn. Homosexualitet anses inte längre som en sjukdom och det är inte heller straffbart här. Samhällen förändras och fy fan vad bra det är att folk börjar ifrågasätta saker och ting!

  Att man, som i många kulturer, fångar, äter och tar tillvara på allt hos ett djur är en helt annan sak än om man jämför med att föda upp djur enbart för deras päls skull. En mössa med en pälstofs från en räv värmer inte mer än en mössa utan tofs.

  Och att sedan säga att du brinner för barn och deras rättigheter, och på något sätt enbart det, verkar väldigt underligt. Man kan fortfarande säga nej till päls och ändå arbeta för barnfrågor. Att påstå något annat är ju helt befängt!

  Sedan så vill jag även kommentera det du skriver om föräldrar som är veganer. Du äter kött och du vill att dina barn ska göra det. Folk som inte äter kött, vill inte att sina barn ska göra det. Svårare än så är det ju faktiskt inte. Barn som inte smakat en korv med bröd, vet ju inte vad de missar. Och det är ju egentligen inte särskilt mycket för den delen heller. Du behöver inte tycka synd om barn som inte får käka tårta på kalas, de finns utmärkta icke animaliska produkter också. Du kanske borde be föräldrarna att baka tårta som passar alla ungar istället?

  Jag väljer att inte äta kött, jag bär inte päls, använder inte duntäcken eller dunjackor. Jag använder inga hud- eller hårvårdsprodukter som innehåller animaliska produkter eller är testade på djur. Det är faktiskt riktigt, riktigt enkelt. Man behöver inte göra allt, men små förändringar gör mycket.

  Du låter inte vettig någonstans i ditt inlägg och man kan absolut inte tro att du är en 40+ kvinna om du på allvar inte visste hur pälsindustrin ser ut (och har gjort väldigt länge).

  Och du, som förespråkar päls för att det syns på modevisningar, jag själv är utbildad inom textilbranschen och arbetar med sömnad och konfektion. Var inte en i mängden, sluta följa strömmen och skylla på att det är mode och trend. Du kanske borde läsa på lite om den oerhört avskyvärda textil- och modeindustrin och kanske ta en titt utanför NK’s dörrar.

  Och ni som tycker att Pernilla ska stå på sig… Herregud… hur ytliga kan människor vara?

  Tack.

 • Lovisa skriver:

  och förresten, varför skulle vi djurvänner vara trevlig mot dig? Du är en elak och hemsk människa som bryr sig mer om att ha på dig kläder för att visa att du har pengar, än hur djur flås levande endast för detta ändamål, att bli detaljer på mössor, halsdukar, jackor you name it. Varför vara annat än otrevlig mot någon som stödjer något sådant?
  Skulle du varit trevlig mot Hitler? Hans idé var i princip den samma, med undantaget att judarna inte behövde flås levande…

 • Lovisa skriver:

  Vadå ”självklart är jag inte för djurplågeri”?
  Du sponsrar det och gör reklam för det genom att bära döda djurs pälsar? Vart i helvete finner du någon logik i det?
  Om jag skulle sponsra, och även göra reklam genom att skylta om det, för ett företag som använder små barn för att producera kläder eller andra produkter, så visst fan skulle jag vara för den typen av arbetskraft….? Man sponsrar inte och gör reklam för något man är emot. Du gör just detta, med undantaget att nu gäller det ju djur som inte alls är värda lika mycket, eller hur?
  Jag skäms över att vara människa.. människor är hemska.

 • Linn skriver:

  Svar till Susann: Ju fler som kopierar och lägger ut den desto fler ser den!! :)

  Därför lägger jag också ut den en gång till. 😉

  http://video.google.com/videoplay?docid=6361872964130308142#

 • Susann skriver:

  Svar till: Linn 2011-03-04 01:14

  Tack för att du länkade till detta. Jag har sett den förut och jag grät oxå. Fruktansvärt.
  Kopierar den från ditt inlägg nedan. Hoppas det är ok.

  http://video.google.com/videoplay?docid=6361872964130308142#

 • Susann skriver:

  Svar till: Monica 2011-03-02 20:59

  Nu är ju det här en diskussion som handlar om just pälsbärande och det lidande de djuren drabbas av som blir av med sin päls.
  Skulle detta handla om aborter så skulle jag ha en massa att skriva där oxå.
  Jag är emot abort.
  Varför tror du att man bara kan reagera mot en sak?? :- /

 • Djurvän skriver:

  Jag fattar inte hur ni kan fortsätta gilla Pernilla.
  Ni som stödjer henne med kommentarer : stå på dig! Go pernilla! Bra gjort!
  Ni är helt sjuka i huvudet! Ni är väl sånna hör primitiva tanter som har pernilla som förebild! Skäms!

  Du är störd i huvudet Pernilla, du hjar tappat din värde!

  Jag skäms över Sverige! Vissa är jävla blåsta! Vet ni det!?
  Förresten så var dinn låt ”jag vill om du vågar” jävligt pinsam! Fattar inte att du kan!

 • hej skriver:

  Hej Pernilla!
  Du vet vilka plågor de här djuren utsätts för, men använder ändå mössan som är gjord av deras päls? Varför kan du inte bara använda fuskpäls istället? Det ser likadant ut, men ingen behöver lida för det? Helst ser jag att ingen använder päls.. helst inte fuskpäls heller, men hellre det. Var en bra förebild och tänk på djuren och dumpa mössan! Det tror jag att du kommer att vinna på :)

 • Linn skriver:

  Hilda och Millan, ja det var earthlings jag länkade till, hoppas fler tog sig tiden att se den! Jag grät igenom hela dokumentären och i timmar efteråt.

  Håller även med Johannas inlägg, det är hemskt hur djur inte har samma värde som människan i mångas ögon.

  Ni som bär päls, sluta håna oss andra och förklara hur ni kan rättfärdiga ert bruk, ni har inte sagt annat än att vi också bär skinnskor och ska sluta släppa ut minkar. Har ni inget annat att komma med än era förutfattade meningar?

 • johanna skriver:

  vilka vidriga kommentarer. vidriga människor. håller med linn, ska ni bära päls borde ni ha styrkan att flå djuret själv.
  hade det varit en hund som satt på din mössa, pernilla, hade du burit den då? eller är det bara för att det ”bara” är en räv?
  om det varit en kattunge, som satt sitt liv för att du ska få känna dig ”fin” och ”moderiktig”, hade du velat gå runt med den på dig?

  jag förstår argumenten med päls och kött, när djuret inte farit illa. men nu finns det bevis på att dessa stackars djur verkligen lidit. varför vill du fortsätta bära dem? varför bojkottar du inte pälsen och visa att du kan visa empati för djur.

  och varför drar du in barn i debatten? skulle det göra saken bättre, att djur har lidit för din mössa, men du tycker ju faktiskt om barn, och det är dom du bryr dig om.

  undra hur stolt din son hade varit över dig, för att du bär ett dött djur (eller flera..). det är säkert jättemysigt att mamma går runt med döda djur (som dessutom lidit fruktansvärt).

  jag förstår kommentarerna om att du borde utsättas för samma sak som djuren blivit utsatta för. för om det vore ett barn som blivit utsatt av något hemskt, vill de flesta barnälskande mammor som du, se att gärningsmannen/kvinnan får samma behandling själv. så ja, enligt logiken, borde djuren kunna gå runt med dig på sig…

 • hilda skriver:

  Linn, jag har inte klickat på länken men jag antar att det är ”Earthlings”? Det var den filmen som gav mig den sista knuffen in i vegolandet :) ALLA borde se den, om inte annat för att hedra de medverkande djuren. Enda gången jag var tvungen att titta bort var när de drog ut tänderna på en nyfödd gris. Men skriket hörde jag, och det skär fortfarande i mig.

  Jag rekommenderar alla att läsa ”Jordens Herrar”! Det är en riktig jävla AHA-bok 😉

 • Millan skriver:

  Jag vet inte vad jag ska säga om länken som Linn bifogade. Jag var ”stark” nog och kollade på hela. Det finns inte så mycket att säga, den talar för sig själv. Jag rekommenderar verkligen att ALLA kollar på den, inklusive du Pernilla, även om du inte vill ha eller se sånt i din inkorg. Väljer man att inte titta, så blundar man och det är ännu värre.
  NÄ FY FAN FÖR ER SOM KÖPER ÄKTA PÄLS. NI HAR INGET HJÄRTA, VIDRIGA MÄNNSIKOR!!!!

 • Linn skriver:

  DE TRE STADIERNA FÖR SANNINGEN
  1. FÖRLÖJLIGA
  2. VÅLDSAMT MOTSTÅND
  3. ERKÄNNANDE

  Ganska intressant att det går att hitta här, utstrött bland de flesta kommentarerna som har lämnats.

  FÖRLÖJLIGANDE T – ” Bry dig inte om dessa tokiga djuraktivister dom är fanatiska.” ” Helt otroligt vilka skumma människor det finns… Är ju beklagligt att de så kallande ”djurräts” människorna ska behöva vara så hatiska!… Det tyder ju tyvärr på en otrolig ointeligens… Tråkigt…” ” Äta bör man, annars dör man : )”

  VÅLDSAMT MOTSTÅND – ” Skojar dom ?????? skaffa et liv och lämna folk i fred ! ALLA har rätt att ,göra som dom vill !” ” Männinskor har använt päls i alla tider. Vad är grejen?!! HUVUDSAKEN är väl för jösse namn att man inte plågar djuren”

  ERKÄNNANDE – ” Sen kanske Pernilla inte skulle köpt dessa mössor OM hon fått se programmet men som sagt det visades efter köpet och utan en instruktion om detta gissar jag?” ” Jag har också en sån mössa och nog känns det trist om det nu är så att djuren far illa (däremot såg jag en artikel i Aftonbladet i helgen som hävdade motsatsen).”

  Dock är det tråkigt att citaten under erkännande kanske inte riktigt passar in då jag inte kunde hitta några direkta erkännanden.

  Jag har läst igenom alla kommentarerna till inlägget, måste säga att jag inte kunde finna något väl argumenterande eller övertygande inlägg angående varför det är okej att bära päls. De mest välformulerade och faktabaserade svaren var från just; djurvännerna.

  Vi alla vet vad rasism och sexism innebär och vi flesta föraktar detta. Varför tas inte speciesismen på samma allvar? Varför skakar de flesta på sitt huvud och undrar vad det är för ett ord? Varför finns inte detta ord med i vårat dagliga vokabulär?

  Många har lämnat kommentarer så som ”Jag är ingen djuraktivist, men..” Bara där är det fel.
  Varför är det pinsamt att vara en djuraktivist?

  Första gången jag slutade äta kött var som 13 åring, jag har svårt att tänka mig att vuxna individer aldrig har hört, sett eller läst om hur djur förtrycks runt om i världen.

  Ni pratar även om alla dessa stackars barn till vegan föräldrar, ja de har aldrig fått smaka en tårta, de har rätt att välja själva huruvida de vill vara veganer.
  Har inte era barn rätten att välja själva? Era barn växer upp med kött på bordet, har inte dem rätten till att välja själva? Och vilket är egentligen värst, att aldrig ha fått smaka en tårta eller att ha fått stå i skuld för ca 500 djurs död varje år?
  Jag är redo att sy mina kläder själv, är du redo att flå ett djur själv för att värma dig?
  Jag är redo att odla mina egna grönsaker för att bli mätt, är du redo att slakta ett djur själv för att få mat på bordet?

  Sluta blunda för det som händer, säg inte att du inte visste.

  http://video.google.com/videoplay?docid=6361872964130308142#

  Jag uppmanar er alla att se denna dokumentär, stäng inte av eller bortförklara det. Offra nittio minuter av ditt liv efter allt djuren, motvilligt, har offrat för oss.

 • Mia skriver:

  Tack för ditt klargörande, jag vet nu att du skriver strunt om Gabriella Terneborg för att hon som de flesta mammor väljer vad hennes barn ska äta.
  För det är lika mycket föräldern som bestämmer om det bara serveras blandkost.

  Att du dessutom inte tar ansvar för att du som bloggare påverkar andra och skulle kunna ta avstånd från djurplågeri.

  Mycket tråkigt och väldigt besviken.

 • Kina Keller skriver:

  Pernilla, du menar att din empati ligger hos BARN. Bra! Då vet du att som vuxen må vi föregå som goda exempel för BARN! Barn tycker om djur. Om barn vet om mössans tofs historik, så VET jag att barn vill ha en helt annan mössa. Barn vill INTE ha något från plågade djur! För barn är kloka och tycker om djur.

  Dessa finska pälsrävar (och svenska minkar) äts inte ens av oss människor. De plågas i hela sitt liv bara för att bli en pälsdekoration. I andra länder slits pälsen av tex hundar medan de FORTFARANDE LEVER! För att bli en ”dekoration”…
  Pernilla, säg inte att du ömmar för barn om du med gott samvete kan klä barn i plågade djurs päls. Det är varken barnvänligt eller humant!

 • Anna skriver:

  Fy för dig, Pernilla. Alla som skrivit till dig är inte djurrättsaktivister. Vi är även ett stort antal besvikna människor som tycker att det är bedrövligt hur du tänker, och att du inte förstår att som offentlig person så har man ett visst ansvar. Du gör mig ledsen. Har alltid tyckt att du varit en glad och positiv tjej, men nu framstår du bara som arrogant. Usch.

 • Carola skriver:

  Jag säger bara…finns det inget annat att lägga energi på. Hur i hela världen kan folk överhuvudtaget skriva ner så otrevliga kommentarer och uttrycka sig så vidrigt. Skinnskor som exempel har väl alla människor i vårt avlånga land!!!Det kommer ju också från ett djur.

 • christine larsson skriver:

  Hej Pernilla=)

  Du är den enda bloggen utav alla bloggar jag följer=)jag håller med dig till 100%.Du är väll inte den enda som har burit päls el den omtalade mössan,prinsessorna gör det bland annat…

  svar till en som har skrivit lite längre upp…bara för man e en offentlig person inne bär det väll inte att man ska sluta tycka om saker eller,ungefär som jag är storasyster och alltid skulle va ett bra exemplar till mina syskon???låt Pernilla va!!!

  och ja håller me att många djurvänner inte e så snälla..börja med er själva innan ni kastar er på andra.

  kram till dig Pernilla=)

 • Till Monica, allvetaren #2 skriver:

  Medan jag väntar på Monicas förbluffande visdom så vill jag tillägga att Pernillas försvar mot pälsbärande är i klass med vad jag förväntar mig av mina mellanstadieelever: ”men hon började ju!!!”.

  Jag skulle skratta gott om det inte handlade om oskyldiga, levande varelsers liv och död.

  Ho. Ho. Ho.

 • Till Monica, allvetaren skriver:

  Åh, Monica 3/2 kl 20:46…
  1. 8 veckor, säger du? Då har människofostret fortfarande gälspringor, svans och hjärnan består av vätskefyllda blåsor som är på samma utvecklingsgrad som en lansettfisk. Läs på lite, snälla?

  2. Det ÄCKLAR att du jämför kvinnors val att arbortera foster, med fullt vuxna djur med fullt utvecklade nervceller och känslosystem som vill leva till varje pris, och som INTE väljer att bli plågade ihjäl av fåfänga människor.

  Du äcklar mig verkligen. Snälla svara: det vore roligt att se ditt ”argument”, hah.

 • Susanne skriver:

  Intressant att folk har så mycket åsikter! Speciellt mot dig som är en berömd person! Jag tror du är van, tyvärr, vid det här laget! Är det inte det ena så är det det andra…
  Stå på dig! kram

 • Anna skriver:

  Intressant hur många som stödjer viss djurplågeri, jag tror på karma 😉

  Monica ja det är jättesynd om foster som aborteras……………….Precis lika hemskt som att ta död på djur………. Den som plockar bomull har en mun och en egen fri vilja att uttrycka sig med, det har INTE ett djur……… Förstår inte liknelsen?

  Denna debatt kan pågå hur länge som helst, som sagt jag tror på karma 😀

 • Monica skriver:

  Jag tycker också att har man ärvt gammelmormors ozeolot eller gammelgammelfarmors persian eller gammelgammelgammelfarfars räv så kan man göra nåt kul av den, sy en liten tofs eller göra ett bräm på en stickad mössa eller en tofs att hänga i gardinen, det är ju bra med återvinning och så behöver inte nya djur släppa livet till men dessa kan ju hur gärna många än skulle vilja inte bli levande igen så då är det bra det kan komma till användning.

 • Ingela skriver:

  Håller med Pernilla till 100 % !

 • Emma skriver:

  Hej! Tycker att pälsmössan är super snygg. Jobbar själv i klädbutik och vi var på modemässan i sthl som var i början av feb, och där kunde man se tydligt att det kommer bli MKT päls till nästa höst/vinter 2011. på vantar, mössor, västar mm så det är bara att vänja sig. Det kommer bli stort mode.
  Ok det kanske är synd om rävarna MEN är det nån som tänker på alla människor som lider av när de hanterar bomullen? plockar? bleker mm och ju billigare man köper ju mer har de lidit? är det bättre? är väl ingen som vägrar ha på sig bomull vad jag har hört?

 • Monica skriver:

  Det är närmare 40000 nu per år!!!! Och då är det friska barn vi talar om, de sjuka fostrens missed abortion löser ofta naturen på egen hand, alltså genom missfall.
  Och detta sker i ett land där det finns hur mycket preventivmedel som helst, är ju inga problem för någon att få skydd och i olika former. Det är en stor kostnad för sjukvården med all denna kirurgi, dels i kronor och dels för personal att se och utföra allt detta. Och många kvinnor får ”men” efteråt som sjukvården ska ta hand om eller psykvården. Det här är inte normalt för ett utvecklat modernt land. Och så fastnar folk på en pälsboll….och blir som tokiga, är ok att reagera men reagera då mot allt dödande eller är en människas liv inget värt?

 • Monica skriver:

  Jag tycker jag är den som skrivit den vettigaste kommentaren:-). Allvarligt så har ni ingen aning om livet, att se och ni ska veta att ett 8 veckors foster har ALLT till fulländning bildat, i sin hjärna, alla organ, alls kroppsdelar, den du är ämnad att bli, efter 8 veckor så växer vi bara tills vi är färdiga att andas och kan äta själva utanför livmodern och utan mammas navelsträng. Och mycket senare foster än 8 veckor aborteras, som lever, andas själva, skriker, de dödas och såna likdelar är mycket att uppröras över, mer än 30000 varje år! Och att bli alldeles rabiata över djur, visst ska allt liv behandlas med respekt men tänk då nåååågot längre, gör något mot allt dödande som sker på oskyldiga barn, vilka är vi att bestämma vem som ska leva och vem som ska dö? Vi pratar knappt om det i Sverige, så är det ett kallt land också.

 • Anna skriver:

  Fan vad äckligt att gå med ”likdelar” på sig…

 • Mona skriver:

  my 2011-03-02 04:53
  ..är den enda som har skrivit något vettigt i den här kommentatorlistan.

 • Laila skriver:

  Hej Pernilla!

  Jag blev mycket förvånad när jag läste ditt inlägg. Du är medveten om att rävarna lider, men vill fortfarande gå runt i din rävmössa som en levande reklampelare. Har följt din blogg under en lång period och tyckt att du har skrivit väldigt underhållande. Men nu har du i alla fall tappat en av dina bloggläsare. Vill bara understryka att det är viktigt att en offentlig person som du framstår som ett bra exempel för andra och inte är med på att skapa en trend som innebär ett fruktansvärt lidande för många djur. Det finns andra snygga varma kläder att välja på. Sätt på dig en annan mössa i stället, du ser ju så bra ut att du skulle vara fin i det mesta. Snälla, tänk dig om ytterligare en gång.

 • Susann skriver:

  ”lotten”……du tycker att man ska ”låta varandra vara ifred och leva som man vill”…och så skriver du ”inte konstigt att det finns krig runt om i världen!!”….

  Jaaa du…ska vi låta precis alla vara ifred och leva som de vill? Hm…vilka finns det mer som vill vara ifred…de som förgriper sig på barn kanske? Eller människor som stänger in sina kor och låter de självdö i sin egen avföring? Eller kanske de som plågar kattungar och visar det på internet?
  …Var går DIN gräns? Vilka varelser ska vara ok att plåga och döda?…Bara för att man har fyra ben så är ens liv inte värt ngt menar du?

  Tänk dig in i en situation där det skulle komma utomjordingar till jorden – som talar på ett annat sätt och som är så mkt ”mer intelligenta” än vad vi människor är…skulle de då ha all rätt att utföra experiment på oss, plåga oss och flå oss?

  Vad ger en varelse RÄTT att göra så? Vad skulle du tycka under såna omständigheter?? T Ä N K lite…..

  Sen finns det egentligen ingen anledning att vräka ur sig glåpord -det finns det aldrig. MEN i sammanhanget kan jag absolut tycka att det en pälsbärare/pälsdjursuppfödarförsvarare medverkar till är så mkt värre än att ngn kallar ngn för ngt.

  Glöm förresten det där med avundsjuka….det är bara ett ord ni tar till när ni inte har ngt annat att komma med.
  Och fred i världen blir det inte så länge det finns människor som är hjärtlösa mot andra varelser.

 • Christina skriver:

  Åter igen så visar du vilken dum bimbo du är.Du är en offentlig person,men ÄNDÅ så springer du omkring med en fjantig mössa med en pälsboll på.Och det värsta är ju att du skriver själv att du var medveten om att det var äkta.När du står och tittar på mössorna i affären är det verkligen inget som klingar i din hjärna att den här mössan känns inte helt ok att köpa?Totalt onödigt lidande för ett djur för att idioter ska se löjliga ut.
  Skinnstövlar har ett syfte i alla fall.De värmer våra fötter om vinter.Likaså jackor.Men vilket syfte har din fjantiga mössa?
  Viss,valet är ditt.Synd bara att djuret som pälsbollen satt på inte hade det.
  Du skriver att djurättaktivister inte verkar vara några trevliga personer.Men snälla,det finns ju inget mer frustrerande en korkade personer som dig.Det är inde DIG det är synd om Pernilla,utan om djuren om du inte förstått det.
  Med denna kommentar så riktar jag mig mot alla idioter som inte har det minsta dåliga samvete när det springer omkring med en tex….pälsboll.
  Om du ändå hade lite hjärna så skulle du skämmas Pernilla och skriva att du inte alls var medveten om omsändigheterna runt mössan för att rädda ditt eget skinn.Men istället så går du ut och FÖRSVARAR ditt handlande och sen blir du förvånad över att du får dumma och arga kommentarer.
  Du slutar aldrig att förvåna mig.

 • lotten skriver:

  Herregud Pernilla!! Hur mogna är människor!! Dessa kommentarer dom ger dej här finner jag inte ord för…Så elaka saker skulle jag inte få ur mej till någon tror jag…men det är lätt att vara kaxig på nätet.. Att inte folk kan låta varandra vara i fred och leva som man vill. Inte konstigt att det finns krig runt om i världen!! Att du ”gett” bort Niki har jag helt missat. Men om det nu fanns en anledning till att du ansåg att hon inte hade det bra hos er har du ju verkligen gjort något stort och gett henne till någon annan där hon kan ha det bra. Är inte det djurvän så säg??? Fortsätt vara som du är..Avundsjukan kommer vi inte ifrån…kram till dej

 • Pingback: MariasHem.se
 • h skriver:

  AnnaCarin Reneé, vad roligt att du skriver att man inte ska dra alla pälsuppfödare över en kam, samtidigt som du säger att alla djurrättsaktivister är terrorister, snacka om att du bet dig själv i svansen! Alla människor väljer vad de vill göra i sitt liv. Mörda, våldta, misshandla, bära päls.. men man har ju ett ansvar också ellerhur? 😉 Och argumentet ”vi har alltid burit päls” håller inte, för vi har också även alltid krigat, våldtagit, mördat, misshandlat.. då borde ju det också vara okej? eftersom människan alltid har gjort det?

  Minkar som släpps ut får i alla fall en ärlig chans att klara sig, istället för att garanterat dö och bli en ful pälskappa på en bitter kärring som du!

 • Jansson skriver:

  Jättebra AnnaCarin Reneé! Fler borde ta fram gamla pälsar och handla på second hand, istället för att köpa nytt och gynna pälsindustrin. Bra gjort!!!!

 • AnnaCarin Reneé skriver:

  Mer päls och kött till människorna!! Om ALLA hade förstånd att läsa historia,så har det ALLTID använts till att gynna människan pga av att VI står högst på näringskedjan. Jag ska nu köpa mig en päls för den enkla anledningen att det värmer,plus att köttet är full i näringsämnen som vi människor behöver. Djur-aktivister är klassade som terrorister och djur-plågare eftersom dom släpper ut tex minkar och andra djur som blir offer för naturen och kan inte klara sig. Det FINNS röt-ägg så klart hos en del uppfödare..men för i helve…e..dra inte alla över en kam. Om jag fick tag i er.. dessa veganer..djurplågare etc…så kan jag ge er ett löfte….ni kommer skita på er den dagen vi möts…JAG väljer själv vad jag vill bära era imbecilla ,tragiska människor.Vid närmare eftertanke så ska jag satsa på att ta fram min mormors gamla pälsar också…som är över 80 år gammal..plus en rävboa som funnits i över 120 år i familjen..lika vacker då som nu! Nä..nu ska jag ta mig en tripp ner i källaren och plocka upp min samling av pälsar gjorda på djur, för 100 år sen..Lev väl era bitter-fittor och hoppas att ni får en trevlig dag!

 • my skriver:

  Hej
  efter att ha läst dina inlägg så har jag förståelse att du har fått skit för denna debatt. Pernilla, du är en populär offentlig person och kommer att påverka människor med din blogg. De medvetna val du gör speglas på dina läsare. Flickan i programmet hade sett dina lovord kring denna mössan, dock utan att sett baksidan av industrin. som en förebild för barn och unga ber jag dig att vara medveten om dina val som du skriver om. Sen att du har fått hemska kommentarer är inte trevligt men det är något man får som offentlig person. Du har fått andra intressanta kommentarer som jag skulle vilja se att du tog upp och pratade om. Var en medveten förebild för nästkommande samhälle.

 • Monica skriver:

  Och alla djurvänner, är ni människovänner också? Har någon sett ett litet aborterat foster med alla funktioner, sött litet ansikte, små fina tår, fingrar, allt utvecklat, friskt? En liten människa som är ämnad att bli något vackert men ”någon” bestämmer att så ska det inte bli. Det görs ohyggligt många aborter i detta rika bortskämda land, över 30000 varje år oftast av kvinnor som kan ta hand om ett barn fast de har inte lust, har god ekonomi o s v men det ”passar” inte in i deras liv . Men skyddat sig vid sex har de heller inte lust med, är obegripligt för en tänkande människa. Och ja, jag har sett dem slängda där på bänkarna på sjukhuset. Har ni inte känslor och empati för sådant? Kanske inte, svenska folket är mest avvikande i hela världen, bekymrar sig bara om miljö- och klimatförändringar, tror att bara de får makt över den biten så lever de i evigheters evighet och behöver inte tänka på någon annan än sig själv.

 • Monica skriver:

  Tofsen blir ju inte levande för att Pernilla tar av sig mössan, nu sitter den ju där. IKEA borde väl bojkottas för alla fårskinn o s v o s v, har ni läderskor? stövlar? t o m era barn kanske har läderstövlar? Köp nu plast i allt hädanefter men plasten dödar också med sina kemikalier. Har ni tänkt på hur alla vackra färger på kläder har kommit till? att stackars barn travat runt i giftiga färgbad och sedan dör av det!!!Har ni tänkt på att vindruvorna ni äter är besprutade med gifter av gravida kvinnor som sen dör av det?Det gäller snart allt vi stoppar i oss, ingen går säker. Och att spy ondska över sina medmänniskor vart leder det? Gör som Jonathan (Astrid Lindgren) som bara vill göra gott. Och kanske ni ligger på spikmattor? Piggarna ”gjuts” fast med aceton som dödar de stackars fattiga kvinnorna, barn? som arbetar och tillverkar dessa, de får dessutom bara äta varannan dag, ägaren tycker det räcker. Otäckt verkligen med sån ondska inom er, sök hjälp för den.

 • Nina skriver:

  Pernilla, du ska veta att många barn också är ledsna för att du inte står på rävarnas sida. De flesta barn tycker bättre om levande djur än om pälsbollar.
  Snälla, ta avstånd från pälsmössan! Du vinner väl inget på att fortsätta gå runt med den. Jag och många med mig kommer att respektera dig om du gör det.

 • Emelie skriver:

  Helvete vad ledsen jag blir när jag läser inlägget… det märks tydligt att du inte besökt en rävfarm själv. Gör det och säg sen att päls handlar om den enskildes val när det egentligen handlar om det ansvar man har som människa!

 • Anna skriver:

  Det finns ingenting som kan försvara djurplågeri för mode och trender. Att jämföra det med att äta kött m.m. känns något naivt. Att äta kött (för överlevnad) och att klä sig i pälskappor m.m. enbart för modets skull känns som två skilda saker. Självklart ska djuren behandlas med värdighet ALLTID! Men att du tycker det är OK att skinnflå djur för en mössa känns riktigt rått! Artikeln känns ju träffande eftersom du tog åt dig i alla fall, så helt fel ute var nog inte skribenten 😉 Att brinna för barn och inte djur känns omöjligt, antingen har man empati eller inte……………………………. (Tråkigt med alla hemska inlägg, men vad hade du väntat dig, önskar dock att man kunde komma med mer konstruktiv kritik)

 • Marie Graff skriver:

  Ush. vissa människor är så hemska. tänka att dom kan skriva så hemska saker :S

 • Sabina skriver:

  jag håller med dig fullständigt! Mycket bra skrivit! Blev nästan alldeles stum när jag läste alla elaka kommentarer. Om det är vuxna människor som skriver på det viset så borde dom skämmas! Alla har rätt till en åsikt, även om alla inte tycker lika så måste man faktiskt respektera vad andra tycker utan att göra påhopp!

 • Susann skriver:

  HUR blinda och insnöade är personer egentligen som menar att eftersom ”barn dör av sjukdomar och svält i världen varje dag” (citerat en i raden av skribenter här) så är det inget stort problem att bära denna mössa? Och det är ju ”bara en mössa”!
  VAD har det med saken att göra? Varför fattar man inte att det ena eländets existens inte på ngt sätt rättfärdigar ett annat elände??

  Man menar oxå att vi som har åsikter emot pälsdjursplågeri ska respektera folk och låta dem bära päls om de nu vill det.
  What?? Ska vi respektera att vilda djur blir inspärrade i SMÅ burar och sedan avrättade BARA för att vissa personer vill ha ngt de inte b e h ö v e r??
  Ni som tycker att alla ska få göra som de vill i detta har inte fattat att det finns plågade djur som blivit dödade helt i onödan innan pälsen kom till affären?

  En människa som tycker att detta är ok och som oxå stöder det genom att använda dylika kläder eller heja på ngn annan som göra det är inte en god människa!
  Ska nedan citera några ord från två personer som ni kanske känner till:

  ”Omtanke om djur är intimt förknippad med god karaktär; och jag kan försäkra att den som är grym mot djur inte kan vara en god människa. När en människa bryr sig om alla levande varelser, då och endast då är hon ädel.” -Buddha (563 f.Kr-483 f.Kr)

  ”Så länge människor utgjuter blod på oskyldiga djur kommer det inte att finnas fred, frihet eller harmoni mellan människor. Slakt och rättvisa fungerar inte ihop.” -Isaac Bashevis Singer

  Sen får ni komma med era dåliga bortförklaringar bäst ni vill.

 • Prinzessin skriver:

  Wooow… och jag som innan bara tyckte att du var obehaglig för att du är så fruktansvärt chick i det offentliga att jag mår illa. Nu visar det sig även att du inte är särskilt smart och att du dessutom väljer att hoppa på någon och i princip kalla dem dåliga föräldrar för att de inte vill att deras barn ska äta animaliska produkter.

  Men då måste jag fråga, du tycker det är illa för att ett barn inte får äta vad de VILL.

  Men tror du att ett djur VILL offra sin päls och sin hud för att du ska kunna vara fin?

  Vilket tvång är värst? Ett liv i lidande, eller att inte få äta korv?

 • Sarah skriver:

  Min fråga till dig är om du skulle fortsätta bära mössan om det visar sig att den är tillverkad av barn? Nu vet jag att så inte är fallet, eftersom HPI (som jag antar att du köpt mössan av) har all sin tillverkning i Sverige. Det är synd om djuren, men människan som art är helt enkelt överlägsen, därför tycker jag att alla djurvänner ska sluta säga saker som: ”hoppas du blir inburad, kan jag få bära en bit av dig på min mössa?” Det kommer liksom aldrig hända, för människan är överlägsen djuren, inse det. Jag säger inte att det är rätt, men det är så det är. Däremot tycker jag att barnarbete är förskräckligt och att stora kedjor som HM använder det är helt förkastligt! Tack och hej

 • Sara skriver:

  Pernilla om du inte tar åt dig av kritiken så visa att du står över den istället. Häng inte ut andra utan stå upp för dig själv! Sen är det väl för övrigt helt irrelevant om ditt inlägg publicerades före eller efter reportaget eftersom du inte ändrat din åsikt vad jag förstår…

 • Linda skriver:

  Herregud vilken pinsamt ogenomtänkt och omogen människa du verkar vara. Att det fanns någon i min egen ålder som är så dåligt informerad hade jag aldrig trott.

 • Nina skriver:

  Det verkar som om alla här förutsätter att det är vuxna människor som skriver de elaka kommentarerna till Pernilla, men det kan ju lika gärna vara upprörda tolv-trettonåringar som inte har vett att uttrycka sig bättre. Helt klart är i alla fall att Pernilla själv är vuxen och borde ha bättre vett än att fortsätta gå runt i rävpäls efter det här.

 • Madde skriver:

  Om barnet som tvingas vara vegan.

  Jag tror de flesta vill sina barn väl. Är man övertygad om någonting (religion, matvanor, livsstil) så vill man väl föra över det till sina barn också. Det gör väl alla mer eller mindre på något sätt?

  Man kan tycka vad man vill för sig själv (är också för valfrihet).
  Men vem vill bli dömd och ifrågasatt när man gör det man själv anser rätt mot sina egna barn – vill du?!

 • Marie-Louise skriver:

  Man behöver inte hålla med om allt. Vissa värnar om djuren, andra värnar om andra saker. Min hjärtefråga är miljön. Jag skulle aldrig komma på tanken att flyga till Thailand, t.ex., eftersom en resa till Thailand motsvarar ca 3 ton koldioxidutsläpp. Detta motsvarar 1.500 mils bilfärd. Nu kan man kompensera detta med att köpa utsläppsrätter, men hur många av de 300.000 svenskar som årligen åker till Thailand har gjort det? Om miljön går åt pipan, vad har vi då kvar? Ska vi hoppas på att vi kan fly till någon koloni i rymden? Vad jag vill poängtera med dessa ganska tradiga statistiksiffror är, att alla gör sina val. Det skulle aldrig falla mig in, att klanka på Pernilla bara för att hon har åkt till Thailand. Det är hennes val! Liksom att det är mitt val att tänka miljömässigt. Man vinner ingenting på att skriva hätska kommentarer. Ingenting! Ni som gör det, tänk efter en stund innan ni klickar på den gröna kommentera-knappen. Att spy hat över nätet är lätt. Men vet ni vad jag tror är lättare? Att engagera sig på riktigt i stället. Och kom inte och säg att ni redan är engagerade i någon djurrättsgrupp! Den grupp som uppmanar sina medlemmar att skriva hatiska kommentarer till sådana som bär päls, är inte värda namnet! Tack för mig – nu är ordet fritt att skriva hätska kommentarer om det här inlägget. Ha en fortsatt skön semester i Spanien önskar jag P. och T!

 • Sanne skriver:

  Oj vad folk kan engagera sig i sånt här! Jag är verkligen en sann djur- och barnvän men skulle aldrig uttrycka mig sådär. Fast man har ju sett djuraktivister och hur f**n ser dem ut då? Fortsätt med det du gör. Det är ju därför vi läser din blogg. Vi som gillar den!

 • Gh skriver:

  Vem fan brys sig om du skrev inlägget innan programet, du i visar ju i det är inlägget att du forfarande är en äcklig bimbo som kommer fortsätta bära päls.

  Du förtjänar alla komentarer. IDIOT!!

 • Peter skriver:

  Det pratas om djurrättaktivister hit o dit, hur de beter sig osv. Det vet jag inget om. Har själv hund och tycker djur är fantastiska. Tror att om man själv har djur i sin närhet, har man också lite mer förståelse för dessa varelser. Personligen skulle jag ALDRIG köpa denna mössa, främst för att jag inte vill gynna pälsindustrin, som jag tycker är fruktansvärd. Det är för mig sunt förnuft, tyvärr är det inte lika självklart för andra här inne ser jag. Pernilla – du förtjänar inte all skit du fått, men jag tycker ditt svar är ganska tamt.. tyvärr.

 • Emma skriver:

  Usch…det här blir ju bara värre och värre…försöker du förklara bort ditt obehagliga pushande för en tortyrprodukt med att du inte visste hur den producerades? Finns det inga gränser för hur ytlig och okunnig man kan vara?

  Dessutom är det så himla kul med kritiken om veganungar…vad äter dina barn då? Kött m.m antar jag…då har de väl inte fått välja heller? Alla gör vi val åt våra barn tills de är stora nog att välja själva. Tror du att veganmat innebär en kost bestående endast av sallad och gurka? Min friska och glada 6-åring har varit vegan i hela sitt liv och han är stolt över det! Och jag är stolt över att ha givit honom verktygen att utvecklas till en medkännande individ, som tar hänsyn till andra levande varelsers rätt till sina egna kroppar och liv. Djur är inga robotar; de känner obehag och smärta precis som vi!

  Min erfarenhet är även att människor som bryr sig om djur rent allmänt har en utvidgad empaticirkel. Alla djurvänner jag känner (och det är många) är även engagerade i andra frågor, t.ex barns, flyktingars, hbtq-personers, kvinnors rättigheter samt miljöfrågor. Att bry sig om det ena utesluter inte att man bryr sig om det andra.

 • Pernilla L skriver:

  Hoppas att du struntar i alla påhopp. Jag har själv varit aktiv i Djurens Rätt, men slutade när det gick upp för mig vad det var för organisation. Det är som en sekt, med några ledare som styr hårt. Är man inte med så är man mot. Många människor har råkat illa ut. Många medlemmar lämnar nu organisationen.

 • Fia skriver:

  Djur är inte kläder.

  Ps. Att jag och mitt barn är vegetarianer är det naturliga valet för oss. Att äta djurprodukter är det onaturliga valet för oss. Det finns alltid två sidor av ett mynt. Ds.

 • Emma skriver:

  Men usch vilka hemska saker dom skrivit till dig, jag kunde knappt läsa dom för dom fick mig att må illa :(

 • Linda skriver:

  Självklart ska du inte vara enda syndabocken här. Däremot har jag väldigt svårt för dessa försvarstal från dem som väljer att bära päls. Jag värnar mycket om djuren och tänker alltid till en gång extra vid animaliska produkter, mat som kläder. Är inte aktivist på något vis, vill bara välja det mest humana alternativet. Med det sagt, så prioriterar jag inte bort barnen heller…det är inte så att jag väljer djuren och skiter i barnen så det var lite konstigt formulerat. Som om jag skulle säga ”jag köper inte päls, men däremot slinker det med en å annan produkt som små fattiga barn sätter sig och arbetar med…man kan ju inte tänka på alla!” Tänkvärt?

 • Mia skriver:

  Go, Pernilla! Hatar verkligen hycklarna på Djurens Rätt. Gabriella själv är knappast någon förebild, har sett henne köpa ost i vår affär. Alltså, hon låtsas att vara vegan.

 • h skriver:

  nu orkar jag inte vara konstruktiv längre.. alla som läser din blogg är uppenbarligen medelålders BIMBOS som aldrig tänkt längre än var de ska shoppa upp nästa lön.

  Till alla djurrättsaktivister; Detta är verkligen fel forum för att nå ut till människor, jag är ledsen, men dessa är hopplösa fall. Vi får hoppas de dör ut och under tiden får vi vända oss till intelligenta personer.

  & Pernilla, lilla lilla kära gummselligumsan, det du säger och det katten skiter lägger man i samma låda.

 • Peter skriver:

  Hahaha.. Anne-Lee Gärdas. DET va ju intelligent och vuxet sagt av dig. Nä, nu börjar det spåra ur här. Bye bye!

 • Anne-Lee Gärdas skriver:

  Vilka idioter ni aktevister är!
  Ni debatterar precis lika intelligent som Sverigedemokraterna dvs helt utan hjärna.
  Ska fan köpa en riktigt jävla skön MINKPÄLS och RÄVMÖSSA nu bara som tack för era kommentarer här!!

  Ikväll blir det en blodig hängmörad Entrecot till middag!

  /Anonym (för att bevisa för hur jävla fega ni låter med era psedonyn namn)

 • Anna skriver:

  Jag skulle aldrig vilja ha riktig päls men där får väl folk göra vad dom vill, jag tänker inte ge mitt barn kött sen dock (vegetarian), det är lite som att inte ge över sin religösa tro till sitt barn om man är troende ex i kristendom. För många är det en livsstil som inte går att bryta. Så ser många på det iallafall (lite veganförakt?:P)

 • Peter skriver:

  Haha.. Helena. Du är rolig du. Det är väl för fan ingen som tvingar dig att gå in o läsa alla kommentarer och åsikter.

 • Helena skriver:

  Hej
  Ni verkar ha det skönt i Spanien=)
  Jag blir sååå trött på alla dessa människor som alltid anser sig vara så pass exemplariska så att dom tycker att man kan få skriva/säga/bete sig hur som helst. Bara för att Ni har en åsikt för eller emot något så behåll den åsikten för Er själva eller era likasinnade, vi andra har inte bett om den – BARA SLUTA!!!
  Gillar din blogg jättemycket!!!

 • Peter skriver:

  ALLA NI BRUDAR HÄR INNE SOM TYCKER ATT PERNILLA SKA STÅ PÅ SIG OCH SOM NÅGON SKREV.. DET FINNS NOG EN HEL DEL SK DJURVÄNNER SOM ÄTER BIFF. DET HANDLAR JU FÖR FAN INTE OM ATT HURUVIDA MAN ÄTER KÖTT ELLER INTE. DET HANDLAR JU OM SJÄLVA DJURPLÅGERIET. SKA DET VARA SÅ FÖRBANNAT SVÅRT ATT FATTA. BLIR SÅ TRÖTT PÅ ALLA BLÅSTA TJEJER SOM ÄR SLAVAR UNDER MODEINDUSTRIN, ATT NI INTE KAN TÄNKA PÅ ANDRA INDIVIDER.

 • sandra skriver:

  Men hallå!!!!
  Fattar ingenting hur i hela fridens namn kan man skriva såna vidriga , kränkande saker bara för att en människa gillar en sak….
  O påhopp om hennes barn o familj, Jag blir nervös när jag tänker på att min dotter ska växa upp i denna världen…
  Stå på dej!!!
  Jag gillar dej starkt!!!
  Förresten så himla cool bild på lillkillen på prispallen!
  Kram Sandra

 • Anna skriver:

  pernilla – jag tycker att du har blivit oförtjänt påhoppad till viss del. Ingen skulle säga det de skrivit rakt upp i ansiktet och det var förbannat elaka saker som skrevs.

  Eget val och ansvar i all ära men tyvärr vet alla reklammakare att ni – mediapersoner – har stort inflytande över folks tycke och smak – tyvärr. Så fort en ”kändis” har en frisyr eller plagg så ökar försäljningen på just det markant. Så är det bara och därför har just ni ett ansvar att ta reda på lite mer om vad ni pushar för.

  Pälsindustrin är bland de vidrigaste industrier som finns och gång på gång får vi bevis på det genom smygfilmade filmer etc. Att välja bort päls är hur lätt som helst och idag finns så mycket bra alternativ. Men du som de flesta är inte tillräckligt insatta i det här eller har inte intresset så då är det självklart lätt att inte ha en tanke på detta.

  Det jag vill säga är att ni som har utrymme i media – gör lite research innan ni skriver för det ni skriver gör intryck och främjar de företag ni skriver om – bra eller dåliga. Det kan nog kännas som din privata lilla grej men det påverkar mer än man tror och det märks ju här.

 • jerka skriver:

  Wow vilken pannkaka Pernilla.
  Jag som alltid trott att Fam Wahlgren var hyvens folk men efter denna läsning (som du själv skriver) är mitt förtroende förbrukat.
  Nej usch….

 • Linda skriver:

  Om man nu bryr sig så mycket om barn skulle man ju kunna köpa en billig jacka och skänka resten till fattiga barn istället för att köpa en dyr djurplågarkappa eller djurplågarmössa.

  Sen kan man ju tycka att alla ska få göra sina egna val, men problemet är ju att ditt val att bära päls leder till att levande varelser plågas och dör för att bli en onödig modeprodukt. Därför är det ju ganska svårt att ”acceptera” det valet eftersom det leder till att oskyldiga djur far illa.

  Sen tycker jag det är fruktansvärt omoget att skylla på att det är många andra som bär päls. Det är ju det som är värst, och det är ni som skapar efterfrågan och låter det fortsätta. Personligen tycker jag dom som bär pälsen är värre än pälsfarmarna. Och det har varit känt länge att djuren inte mår bra, de är vilda rovdjur vi snackar om, inte några av våra traditionella lantbruksdjur. Det GÅR INTE att hålla den här typen av djur på ett humant sätt!! DJUREN FAR ILLA ÄVEN OM FARMEN ÄR BRA SKÖTT!!

 • Karla skriver:

  Trist svar från dig Pernilla. Det är ju känt sedan länge hur pälsdjuren har det så du kan inte skylla ifrån dig när du skrev ditt eller datt.

  Vegetarisk/vegansk kost är mycket nyttigare och bättre vanor kan man inte ge sina barn. Synd om dina barn som inte får bättre vanor med sig hemifrån.

  Vi har alla ansvar för att göra denna jord bättre och minska lidande och plågsam död.

  Fick du betalt för att marknadsföra mössan i bloggen?

 • Frida skriver:

  Jag håller på dig Pernilla och det är vi många som gör 😉 ha din fina mössa!
  skickar massa kärlek o kraft // Kram

  och till alla arga människor…..VA TUSAN- gå och köp en glass eller 2….! köp en resa, gå ut o jogga lite….men att vara så elak…fyyyyyy man blir ju ledsen!

 • Sofia skriver:

  Jösses, att folk orkar hålla på. De ska ju vara glada över att de inte har värre problem än att du bär en pälsmössa! :)

  Jag är inte för djurplågeri, absolut inte, men jag går inte heller och tänker att djuret har plågats för att jag ska kunna leva. Det är ju rätt crazy att tänka så. Och jag tycker bara alla klagande människor ska hålla munnen stängd. Att inte bära äkta päls är vanligt, och att kämpa för det också, men då borde det kämpa för betydligt mer saker. De borde inte ha möbler eftersom trädindustrin fallerar, de borde inte bära kläder eftersom det kommer från djur, de borde inte äta mat eftersom det antingen är djur eller djurens mat vi äter upp, de borde inte åka färdmedel som släpper ut någon form av gifter (och ja, så även naturgas) eftersom det förorenar naturen.

  Så ja, pälsmössan är bara en sak i en rad av många. Om några veckor kommer det en ny ”höna” att klaga på, men de borde tänka på sina nerver, de argsinta så kallade djurvännerna :)

 • Jessica skriver:

  STOR KRAM TILL DIG PERNILLA <3
  Att folk bara orkar…

 • Therese skriver:

  <3

 • Lisa skriver:

  Gott folk det dör ju barn av sjukdomar och svält i världen nästan varje dag…är det så j…a viktigt vem har mössa av vad..löjligt….sköt eget och hjälp till där det behövs, sluta älta och skaffa liv och framför allt börja respektera att folk har rätt att bära va’ de vill!!!

 • Yo skriver:

  För egen del skulle jag aldrig vilja bära en mössa som får en att se fullkomligt retarderad ut. Men det är väl en smaksak kanske 😀

 • malin skriver:

  Men vad är det för rent av vidriga kommentarer som folk har skrivit till dig, är nog faktiskt det värsta jag har läst. Ska detta vara djurvänner? Att du skulle bidra till djurplågeri pga ditt pälsmösseinlägg är ju så löjligt långsökt så jag vet inte vad.
  Jag tycker faktiskt att dessa människor som skriver så vidriga kommentarer ska dra ner mössan över huvudet och SKÄMMES TA MIG FAN!!!

 • Jojjana skriver:

  Alla ni som är så förbannat upprörda över päls ! Gå in o ta den debatten på ett annat forum!!!

 • Lena skriver:

  Pernilla, jag skickar en stor hink energi åt dig, i syfte att bortse från barnsliga och elaka kommentarer…som du säkert vet och inser trots allt så är det inget annat än bittra elaka människor som står bakom dem. Önskar dig en underbar semester i Spanien och vill TACKA för en HÄRLIG blogg, den gör mig glad varje dag! Kram Lena.

 • Monica skriver:

  MEN vilka vidriga kommentarer! Skönt att ha en blogg sådana dagar och kunna få svara på talat, men trist att behöva ta emot sådan skit! Bra rutet och dra filten runt dig och låt dessa mindre sympatiska och rent av korkade kommentarer rinna av! Eller studsa bort!

 • Alex skriver:

  Har svårt att tro att det kan komma som en överraskning för någon över 20 år att pälsindustrin är sjukt oetisk – uppfödning är ju t o m förbjudet i ett flertal europeiska länder. Inte heller utesluter ditt engagemang för barn att du tar hänsyn till andra varelser; du har både tid och möjlighet, precis som alla andra.

  Tycker däremot att det är 1) fånigt att du ska få bära hundhuvudet för en korkad och ointelligent modetrend och 2) förjävligt att du fått ta emot påhopp enligt ovan.

 • Victoria skriver:

  Premiärkommentar från mig till dig, borde dock haft bättre skor vi detta tillfälle. Ville bara säga att jag tyckte ditt svar på tal var toppen, jösses vad händer med folk,de blir helt vidriga, beter sig som jag vet inte vad.. Men du, passa dig nu för att fortsätta racka ner på de stackars små mössen, det där med MUSFREDAG är väl ändå ganska kränkande..;-))

 • meggie skriver:

  Rent frultansvärt att behöva ta emot sådana grova kommentarer oavsett vad saken gäller….

 • Monica skriver:

  Ett av dina absolut bäst skrivna blogg-inlägg. Bra att du inte låter dessa patetiska sk djurvänner sätta sig på dig. Var och en skall vara nöjd med sin egen filosofi men det är som alltid ett visst ”klientel” som skall bestämma vad vi övriga skall tycka och tänka. Tror att det finns en hel del av dessa ”djurvänner” som vill ha sin biff både medium and well done…….

 • Jasmine Berglund skriver:

  Varför kan man inte bry sig om flera saker samtidigt?
  Jag hinner med djur, barn, äldre, ungdomar, hbt;are, kvinnor, män, etniska bakgrunder, naturen, mat m.m och jag känner inte ett dugg att det är jobbigt snarare så ger det mig mer livskraft!
  Vi gör alla egna val och då ska vi inte vara hatisk och bitter mot dom som väljer också.
  För fan respektera varann eller ta död på er, som sagt ert val!

 • Linda skriver:

  Tänk om folk kunde lägga energi på att bry sig om människor istället?!
  Jag bryr mig mer om svältande, misshandlade, övergivna, utnyttjade människor än om rävar.. tyvärr för rävarna, men dom ligger inte så högt på min prioritetslista.
  Heja Pernilla!

 • Jessica skriver:

  Fy vilka pestiga människor det finns! Att dom bara orkar.
  Jag håller på dig. Stå på dig!
  Varma kramar till dig Pernilla!

 • Jonte skriver:

  ”Men man kan inte TVINGA andra hur dom ska leva eller vad dom ska tycka.”

  Kanske det. Men rävuppfödning är trots allt olagligt i Sverige på grund av att man anser att det inte är möjligt att föda upp rävar på ett etiskt bra sätt. Tyvärr så går det fortfarande att importera pälsen, och där ligger problemet. Du som gillar barn kanske kan tänka dig in i en situation där övergrepp på barn var olagligt i Sverige (förstås) men ändå fullt lagligt att ta del av via Internet. Det är ungefär samma sak tycker jag.

 • Maya skriver:

  Lilla frk Pw skulle hanske försöka använda sin skalle till annat än att sätta döda plågade rävar på. Ett förslag är: Tänk innan du öppnar k—-n.

 • Sandra skriver:

  Haha, det är så jävla synd om dig va? Det är inte okej att bära äkta päls, det har jag vetat sedan lång innan reportaget. Du skriver själv att du visste att det var äkta päls och endå hyllar du någon löjlig liten mössa som du VET att djur har fått dö för. Spelar ingen roll om de plågats eller ej, de har dött HELT I ONÖDAN. Jag tycker att du förtjänar alla de kommentarerna. Det gör alla som tycker att det är okej att mörda djur för att de ska se fina ut. Fy!

 • Wilma 98 skriver:

  Jag tycker att dom som skriver sådana kommentarer inte är så mycket bättre. Det är väl fan inte Pernilla som dödat djuren! Hon bär en mössa som dom säljer, har inte alla minst ett plagg hemma som är gjort av ett djur? Och då menar jag inte bara kläder mat exempelvis! Vi människor har använt oss av djuren sedan tidernas begynnelse och dom av oss! Jag tycker det bara är omoget av er vuxna att skriva såhär. Tänk efter lite… ni skriver att ni ska ha hennes barn på ert huvud ;O
  Hon är inget hjärtlöst monster men det är ni som skriver på det visset ska ni veta! Det kunde väl hon inte veta när hon köpte dom att det var riktig djurpäls och om hon gjorde det så står det ju inte precis i affären ”Gjord på äkta djurpäls, och djuren plågades rejält när dom gjordes! Ta två för 99:- :)” Eller hon trodde väl det gjordes lätt så dom inte kände de! Hur fasen skulle hon kunna veta det?! Och ni djurvänner, om ni tillhör en sån här förening ska ni inte då se till så sånt här inte händer? Det kan ju ni grunna på! Och när ni släpper ut djur som är inne på en uppfödning, tror ni då att dom ska veta precis allt om världen där ute och anpassa sig direkt? NEJ! Det ska jag säga att det gör dom INTE! Dom svälter ihjäl… eller blir påkörda, eller tagna av ett rovdjur. Är det så mycket bättre. Det är kanske nästan bättre att dom stannar där på uppfödningen då. Dom kanske inte har det bäst där men troligt vis lite bättre än ute i det vilda där dom inte kan någonting. Jag älskar djur väldigt mycket, men GUD, jag är tretton år och har bättre förstånd en er vuxna. Det är ju inte bra, då är det ju något som är fel! Det är ju ni vuxna som ska lära oss barn gott uppförande! Och skriver ni till stackars Pernilla, jag ska stoppa upp en *** i din **?! Skärp er, tycker ni att ni är så mycket bättre själva. Och om ni tycker allt detta är så hemskt, JA MEN GÖR NÅGONTING ÅT DET DÅ! Istället för att trycka ner på folk så in i ***. Pernilla jag tycker du ska stå på dig för detta! Man kan ju faktiskt vända på det och säga att dessa djurvänner kunde gjort något från början! Det är inte ditt fel, och vissa människor har ingen respekt för andra. Det är synd men så är det :(

  P.S Jag älskar din blogg!

  Kram: En tretton åring med förstånd!

 • Matsaker skriver:

  Självklart är inte dessa militanta och mentalt störda djurvänner trevliga att ha att göra med. Men nu när du vet hur pälsen hamnar på dina kläder kanske du kan tänka dig att göra ett moraliskt ställningstagande? Om du kände till eller misstänkte att köttet som hamnar på ditt bord kommer från djur som inte har haft ett bra liv skulle du väl inte stödja den industri de är en del av? Det är bra att man tänker på barnen, men det ena utesluter inte det andra. Dessutom kan man visa på en bra väg för barnen när man tar ansvar för alla de som inte har någon röst – djuren, världens fattiga, handikappade och utslagna… och framtidens vuxna.

 • emeliehellman skriver:

  jag fattar inte ens att ni orkar hålla på som ni gör?
  jag menar vadå då om Pernilla har en pälsmössa?
  där är MÅNGA fler i sverige som har det så ska ni inte anklaga dom också då?
  SNÄLLA SÖK UPP VARENDA JÄVLA MÄNNISKA PÅ HELA JORDEN OCH ÖNSKA DOM EN PLÅGSAM DÖD OCKSÅ!!
  ni verkar strunta i ALLA andra som också har en sån mössa, och går på stackars pernilla istället bara för att hon är EN av dom..
  SKÄRP ER NU FÖR HELVETE!!!!

  förlåt för mina ord pernilla, men jag är helt klart på din sida.
  tycker du är stark & det är bra att du står på dig själv.
  fortsätt så!!!
  KRAAAAAM <3

 • Sofie skriver:

  Vilka människor det finns där ute. Stå på dig! Det finns bra många fler som tycker du verkar vara en underbar person med glatt sinne och god moral.

 • Ann-Sofie skriver:

  Menar alltså att dom ska lägga sin Energi på annat!

 • Ann-Sofie skriver:

  Att folk bara orkar hålla på med sådant hära!! LÄGG din energi på något annat i stället!!

 • Maja skriver:

  Hallå hur kan du hänga ut Lena Endre som? Du vet väl inte om det är fejk päls eller inte??? Men du kanske har pratat med henne om det är OK att du gör så?
  Sen för det andra så ska du ju inte göra så mot henne om du själv inte vill att någon djurälskare skriver sådär till dig så ska inte du hänga ut andra och vara sämre för det är inte ett dugg synd om dig då!

 • Sandra 31 JKPG skriver:

  BÄSTA PERNILLA

  Jag blir ledsen i ögat när jag ser vilka kommentarer, ”påhopp” du fått. snyft :(
  Usch vilka hemska människor det finns. Stå på dig.
  Jag gillar dig massor,du är BÄST!

  Du är snäll, trevlig,omtänksam,söt och har så många goda egenskaper så fortsätt vara den DU ÄR och tyck vad DU VILL!
  Mitt hjärta gråter,man få inte säga så till snälla fina omtänksamma Pernilla <3 snyft,snyft :(

  Styrkekramar till dig PERNILLA <3

 • L-L skriver:

  Jag är en sann djurvän, men är dom det som släpper ut minkar ? -Nej släpp ut alla barns kaniner som sitter i små burar, och som bara får mat när deras föräldrar gör det. Hur många barn får inte kaniner..och sen är det bara roligt några dagar. -Minkar får mycket bättre skötsel än de flesta kaniner får ! -Vi har själv haft kanin till våra barn, så jag vet vad jag pratar om. Vi skötte den väl i 8 år, med för barnen var det bara gnäll varje gång vi bad dom rengöra buren eller ge mat. -Och Pernilla…bry dig inte om såna idioter. Bär din mössa med heder ! Valet är fritt, var och en gör det som passar dom bäst. Skinn o päls har alltid funnits, låt de andra gå i plastskor….

 • Matilda skriver:

  Vad spelar det för roll när du skrev det första inlägget, vad har du för snedvriden världsbild om du nånstans kan tro att djuren i päls- eller köttindustrin behandlas väl?
  Och varför skulle en vegetarian låta sina barn äta kött? Man uppfostrar väl sina barn på det sättet man själv tycker är bäst.
  Du resonerar som en obstinat, okunnig människa och jag tycker att du är sorglig och obehaglig.

 • Maria skriver:

  Fyyyy….vilket dåligt inlägg av dig Pernilla!!!!
  Skämes på dig!!!
  Vem månar inte om barnen, en sån dum ursäkt, jag har liksom inte ord nog att beskriva vad jag känner. Men det är många, många människor i Sverige som älskar djur. En industri som växer så det knakar, vissa har sina djur som barn, speciellt dom som inte har egna.
  Så jag slår vad om att du har gjort dig ovän med många nu och inlägget är också ett bevis på att du nog inte är sååå himmla smart trots allt.
  det är ju trots allt skillnad på att slakta ett djur pga mat eller pga av kläder.
  Vi är ett köttätande släkte men vi behöver inte längre slakta pga varma kläder…då vi har en klädindustri som klarar av det utan att behöva använda päls från djur.
  Men, men du är som du är….en liten överklass snobb helt enkelt!

 • Lotta på Bråkmakargatan 5 =) skriver:

  Allvarligt talat, va fan är det frågan om?!?!?!

  Jag är förvisso djurvän o efter en del dokumentärer så blir man ju mörkrädd av hur det kan gå till. Så jag väljer i den mån det går att undvika sådant jag vet inte är okej (för mig). Men det är ju min syn på saken om du eller nån annan har en annan åsikt, det måste ju få vara okej det oxå!

  Att på detta sätt hoppa på dig är INTE okej!!! *blir så trött*

  Kämpa på Pernilla!

  Kram <3

 • Käthe skriver:

  Hej Pernilla! BRA att du tar ton, det är inte rättvist med dessa brutala, primitiva påhopp! På én person! Sjukt! Jag är inte heller djurplågare men har skinnhandskar och varma skinnstövlar mm mm. Här i stan har vi en italiensk boutigue med fräck skyltning och väldigt tuffa märken för både killar och tjejer. Även så en del skinn och päls, inte minst i skylten, därför att tjejen som äger den har VALT att sälja och skylta så. Jag vet inte HUR MÅNGA GÅNGER dessa s k djurvänner har krossat hennes rutor, stått utanför med plakat och trakasserat henne på alla möjliga vis. Något som också framkommit i media. Nu har hon valt att låta rutorna vara trasiga, tejpade och jag tycker hon gör helt ”rätt”. Varför byta glas om och om igen. Hon vet ju vad som händer. Men hon står för att hon har rätt att bestämma över sortimentet i sin egen butik och det tycker jag hon ska ha en eloge för. Jag tänker tummen upp varje morgon när jag passerar affären med de lagade skyltfönstren. Och man vänjer sig faktiskt vid dem, kläderna ser faktiskt kanske ev lite tuffare ut där bakom glasmästartejpen. (Fast det är ju rent ut sagt för jävligt egentligen, att det ska vara så!) Alla har rätt till en åsikt men ska inte bli pådyvlad andras om det inte handlar om rent inhumana åsikter som ju är en helt annan sak. Kram till och Charlotte där nere i Spanien. Nu är det inte långt till våren här. Käthe

 • Elin skriver:

  Milda Pernilla, du är så rolig med dina fadäser (Milda, Ullared, pälsar…) Riktigt kul att läsa när du försvarar dig, jag skrattar ihjäl mig!!!!

 • K skriver:

  Självfallet får man, för att använda ditt ord, ”tvinga” sina barn att äta vegansk/vegetarisk kost om det är så man själv väljer att leva. Du väljer att låta dina barn äta animalisk kost för att det är så du anser att det ska vara. Om du skulle låta dina småbarn själv välja vad de ville äta är jag ganska övertygad om att det inte skulle vara den nyttigaste kosthållningen, godis, glass, hamburgare, sockerbomb efter sockerbomb. Så, det här med att ”låta barnen äta som de vill” kan vi ju utesluta från början.
  Som vegetarian kommer jag självfallet att uppfostra mina barn som vegetarianer. Men jag kommer för den sakens skull inte tvinga dem att fortsätta vara vegetarianer när de själv är gamla nog att göra ett medvetet val kring deras egen kosthållning. Troligt- och förhoppningsvis väljer de att fortsätta vara vegetarianer eftersom de faktiskt uppfostras till att tänka till både kring hur djur far illa i kött- och pälsindustrin och hur vårt köttätande är skadligt för miljön.

  Att argumentera att det skulle vara ”synd om barnet” för att dess föräldrar väljer att ta ansvar för vad de tycker att barnen ska äta är mycket dumt sagt. Det tror jag även att du inser om du tänker efter. Att låta barn ”välja själv” hur de ska äta (när de är för små för att begripa vad som är bra respektive dåligt för dem), då om någonsin är det synd om barnen. Titta bara på alla dessa barn som tillåts stoppa i sig hur mycket de vill, de får viktproblem redan som små barn, blir diabetiker eller får andra problem.

  Du verkar någonstans ha fått för dig att det skulle vara farligt att äta vegetarisk eller vegansk kost? Läs lite grand så ser du att så inte är fallet. Vi är tvärtom väldigt noga med att se till att både vi och våra barn får i oss, något som jag skulle tillämpa även som köttätare.

 • Eva skriver:

  Vilka Jävla idioter, hur kan man bara uttrycka sig så vidrigt, dessa sk ”Djurvänner” verkar inte direkt vara några godhjärtade eller vänliga människor, usch blir så upprörd och förbannad. Pernilla, håller med dig till fullo i allt du skrivit i inlägget, jättebra skrivet! Jesper Nilsson, att Pernilla skriver vissa ord med versaler är för att Betona vissa ord så att alla idioter som e här på bloggen lättare ska förstå vad hon skriver, men verkar ej fungera så bra dessvärre. Skäll på dem som tillverkar mössorna ist och på dem som plågar och avlivar rävarna, Pernilla har knappast plågat några rävar inte heller bett folk göra det. Vill ändå uppmana både Pernilla och andra som använder mössorna att sluta upp med det, annars kanske ni blir skjutna eller torterade av djurrättsaktivister, man vet aldrig, de verkar ju vara väldigt labila o rentav farliga, o så kanske ej fler rävar behöver lida, så slopa mössorna! Bry dig inte om vad alla idioter skriver Pernilla, du är varken kall eller korkad. Tack för en underbar blogg o för att du delar med dig av ditt liv, synd att du ska få ta så mycket skit bara, o att så många idioter är inne på din blogg o skriver skit, även ”töntar” enlig en Mia haha…ja uppenbarligen En iaf. Kunde inte låta bli…;)

 • Mimmi skriver:

  Man kan ju undra var lilla hunden tog vägen? Pälskrage kanske?

 • Cecilia skriver:

  Bra, Pernilla! Jag håller med dig! Älskar att läsa din blogg! Kram

 • Malin skriver:

  När jag såg dig i på tv3 med denna pälsmössa på huvudet tappade du den lillalilla värdighet du fortfarande hade. Och nu sitter du här och hyser agg mot att ingen påpekade att det var en mössa med päls på innan rävprogramet sändes men att alla påpekar din mössa nu efteråt. Skärp dig Pernilla, hur gammal är du!!! Du kan inte neka att det är människor som du som gör att djurplågeri fortsätter att existera, men att blunda för sanningen, det är du tydligen bra på. Du är konsumenten som köper produkter som bygger på djurplågeri, och sålänge sådana konsumenter finns, kommer även djurplågeri att finnas.

  Det är människor som du som gjort att jag tappat hoppet om mänskligheten.

 • rascal skriver:

  kan ju även tilläggas till alla er som propsar på att alla som inte tycker som pernilla och alla andra blåsta inte är djurrättsaktivister eller veganer, folk tycker bara att du är jävligt korkad med dina uttalanden ändå, folk gillar inte djurplågeri, och nej det är inte okey bara för att en lag säger det ena och andra om vad som tillåts, man bör ju kunna tänka själv, om det blev okey enligt lag att döda barn, flå dem och sen ha dem som matta, skulle det vara lugnt för er päls och jag har rätt till allt oavsett propsare. djurplågeri är ju för övrigt straffbart i sverige idag…

 • Ebba Harnebring skriver:

  Go girl!!! Folk är ju helt sjuka i huvudet, jag håller på dig! Alla har väl för tusan rätt att ha en åsik och tycke och smak är helt olika, utan att man behöver skriva oförskämda saker om en annan.

 • sandra skriver:

  Fy fan för dig pernilla…Först ratar du ullared sen bär du äkta päls 😉 …(OBS! Ironi!!!) 😉

 • rascal skriver:

  Till de djurrättare som försvarar pernilla i att ha rätt till sin åsikt, ni är ju just den pissliberala delen av rörelsen vi inte behöver, hur intressant och relevant är individualism, så snabbt den kränker någon annan…? eller för övrigt hur intressant och relevant är det att disskutera runt? Det handlar inte om att veganer/ vegetarianer har rätt eller inte, dom har alltid rätt, att argumentera annat vore ju helt absurt, det är som att argumentera att det är vettigt och naturligt att dricka alkohol,
  jag behöver aldrig argumentera för att inte äta kött, ni som propsar på det, kanske borde argumentera för ert köttätande med ngt annat än kött är gott, vi har alltid ätit kött och vi har alltid burit päls, så diskuterar ju bara ett barn, angående hätska kommentarer, det verkar finnas vissa mindre intelligenta människor som hejar på dej för att de inte har något bättre för sig, man kunde ju förmoda att mera skulle bli just mer rättvist om dom kunde fatta misstaget i att bete sig som en idiot i vardagen som du lyckats med, nej det är inte intressant om ngn kallar dej bimbo det har ingen relevans då jag skiter i dej som person precis som de flesta andra tycker om d-kändisar, dom försöker relatera till dej genom en blogg som inte betyder ett skit, som är så pass lata att dom inte fattar den riktiga världen och fortlär sig om ngt relevant, samma patrask läser kissie, blondinbella, etc och tycker att enteprenörskap och provokationer är det bästa i livet, välkommen ur bubblan era jävlar, vi har aldrig legat närmre än total internationell kollaps än nu, revolterna kommer och den vettiga delen befolkning slår tillbaks, i de flesta länder i europa, mellanöstern, afrika, sydamerika etc så kommer uppbroret mot det mesta som är orättvist, nu även i usa, liberalismen har gjort det låtsasattraktivt med all den skit som finns, som päls, kött, slavlöner överklasspatrask och chefer, skulle jag välja så skulle det få bli djurens överlevnad och pälsfolkets död, och som folk säger hur jävla dum får man framstå, vad hade barndissk. med den andra dissk. att göra, om du är nazist, fascist eller ngt annat vidrigt, är det okey då så länge du värnar om barnen, låg poäng att dra det kortet, förslag; säg till en jude som överlevde andra världskriget att det var ju synd för dej, men jag bryr mej inte riktigt för att jag värnar om barnen, ja vem fan värnar inte om dem. avgå

 • Sigrid skriver:

  Vilka fruktansvärt hemska kommentarer du har fått. Jag kan inte förstå att det finns människor som skriver sådant, de äcklar mig verkligen. Du är fantastisk Pernilla, du är otroligt stark som står emot och förklarar hur det ligger till. Jag ser upp till dig något otroligt! Du är verkligen helt underbar.

 • Ami skriver:

  Hej Pernilla, när jag var liten så brukade jag titta på dig och Nicke på tv, på senare år har jag dock inte direkt följt saker som du har gjort, kanske för de program och liknande som du är med i inte direkt tilltalar den tittargrupp som jag skulle räknas till.

  Jag hittade till din blogg lite såhär i efterhand genom en länk till det här (http://pernillawahlgren.se/pernillas-blogg/jordskredsseger.html) inlägget, och missade alltså hela debatten, kan man väl säga. Jag rullade ner till kommentarerna, för jag tänkte väl att jag skulle påpeka någonting eller skicka en länk till någon dokumentär om hur djur behandlas innan de blir mat och kläder, men såg bara hur folk fullkomligt hoppat på dig, men i och med att inlägget var så gammalt tänkte jag mig att det måste finnas något gensvar på detta eller en fortsatt diskussion. När jag hittade det här inlägget som jag nu kommenterar på så förstod jag dock hur pass gammalt det var.

  Jag är själv semi-vegetarian som det kallas, jag är egentligen inte någon stor djurrättsaktivist, och om folk inte ska laga mat till mig så brukar de inte få höra något om mina matvanor heller. (Dock så är jag givetvis inte för att djur ska ha dåliga levnadsförhållanden och lida, men så är det ju tyvärr ofta när man ska massproducera mat och pälskläder. De blir liksom material istället för levande djur.)

  Grejen är den att jag inte lägger mig i vad andra väljer att äta eller ha på sig, och jag tycker att man felaktigt har pekat ut dig i media. Det är ju dock sant att du är en offentlig person, och som så är lättare att utsätta för liknande kritik, det är klart att folk som ser videor på förhållandena på rävfarmar och dylikt blir upprörda, och jag antar att de inte riktigt vet vart de ska rikta den ilska som de förmodligen känner. Därför kommer de givetvis hit när länkar och dylikt lämnas ut.

  Men jag tycker att du rättade upp dig själv bra i det här inlägget och förklarade dig. Jag tror inte att någon skulle köpa en mössa med en rävtofs enbart för att stödja misshandel av djur.

  Jag tror däremot inte att alla arga kommentarer på ditt inlägg var förbannade djurrättsaktivister, jag tror att många som i annat fall är neutrala kan ha blivit upprörda av det material som visats och givetvis jagat efter den syndabock som man så hjälpsamt lämnat ut.

  Så, ett litet försvar för djurvänner i allmänhet, jag tror att många av dem inte är så mycket annorlunda än hur man vanligtvis är. Missriktad ilska skulle jag säga. Och plus till dig, för att du är ju verkligen inte den enda människan i Sverige (eller världen) som bär/köper päls, och även om jag inte stödjer ditt val att göra det, så accepterar jag det. Och att du inte vill gå som frontfigur för Sveriges djurrättsarmé är det ju fullkomligt förståeligt.

  Nå, mycket av det här visste du nog redan, men jag ville ändå tala om vad jag tyckte.

  Ha en bra dag!

 • Marcus skriver:

  Eh du tycker synd om barn som får äta veganskt!? IDIOT!
  Vegan barn får självklart äta lika mycket korv och tårta som alla andra barn, om inte mer ( veganskt såklart)!

  Det är fan mycket mer synd om alla barn som föräldrarna trycker in och tvingar äta kött, med alla de ruttna konsekvenser det medför för hälsan, planeten och djuren!
  Mer; stackars dina barn!

 • Judith skriver:

  Nu är det ju du som drar ”oss djurvänner” över en kam. Jag kommenterade i ditt tidigare inlägg och tyckte det var dåligt, men inte fan var jag otrevlig! Och nu påstår du att jag inte är fylld av kärlek och medlidande? Innan du snackar skit om andra ska du nog tänka på vilka du snackar skit om själv…
  NU är jag nog det som du kallar otrevlig, men det är nog inte så svårt att lista ut varför.

 • Emma, eeeaa.blogg.se skriver:

  Usch vilka hemska kommentarer folk skriver! Jag kan inte förstå hur man kan skriva såna saker till en annan människa.. Stå på dig! Kram<3

 • camilla skriver:

  Kan man inte använda vårdat språk bara för att man kommenterar en blogg? Skulle ni säga mupp till någon om ni möttes i en diskussion i verkligheten? Nej, man får tycka vad man vill och det är alltid uppfriskande med diskussioner, men då får de ske med schysst språk.

 • Nadja skriver:

  DETTA GÖR MIG RASANDE VANSINNIG. SJÄLVKLART TAR JAG AVSTÅND MOT ALLA FORMER AV ORÄTTVISOR VARESIG DET GÄLLER MISSHANDEL AV DJUR ELLER MÄNNISKOR,KRIG SVÄLT OSV……. MEN ATT SÅ MÅNGA HÄR SITTER OCH SKRIVER EN MASSA INFANTILA INLÄGG MED GLÅPORD PERSONLIGA ANGREPP MOT VEDERBÖRANDE OCH HENNES FAMILJ ÄR PATETISKT FÖR JAG UNDRAR HUR MÅNGA AV ER SOM SKRIVIT ARBETAR SJÄLVA AKTIVT MED ATT STOPPA I DETTA FALL PÄLSINDUSTRIN????????????? INTE MÅNGA PROCENT DET KAN JAG LOVA
  FÖRBANNAT LÄTT ATT SITTA HÄR OCH GAPA MEN VAD FAN HJÄLPER DET NÄR DU SEDAN INTE GÖR NÅGOT KONKRET FÖR ATT SJÄLV FÅ ETT SLUT PÅ ELÄNDET. FÖRBANNAD DUBBELMORAL…..RES PÅ RÖVEN OCH SE TILL ATT FÖRÄNDRA I STÄLLET FÖR ATT SITTA HÄR OCH TJAFSA, BARA FÖR DU TAR AVSTÅND FRÅN DETTA SÅ INTE FAN GÖR ORD NÅGON SKILLNAD.
  HANDLA AKTIVT ELLER KNIP.
  OCH JA JAG HAR ARBETAT MOT FLERA OLIKA FORMER AV MISSHANDEL AV DJUR OCH BARN I MÅNGA ÅR…. ANTAR ATT NI SOM SKRIVER ÄR VEGANER PRECIS SOM JAG????????? ELLER SKA MAN BARA VARA ”LITE” DJURVÄN……..????
  SKRATTRETANDE

 • Paula skriver:

  Du är offentlig person, och du har åsikter om mode. Du tänker inte sluta bära päls, trots att du känner till djurplågeriet som ligger bakom. Så länge du kommer försvara ditt pälsbärande (med den mycket märkliga, och faktiskt helt ovidkommande, motiveringen att du gillar barn) tror jag du får räkna med upprörda kommentarer. Du klagar på hatet i kommentarerna, vilket är förståeligt. Artiklen i Aftonbladet uttryckte emmelrtid inget sådant hat, utan bad dig ta ställning mot något hemskt, som den ”förebild” du säkert vill vara. Istället svarar du genom att skriva ett inlägg som är på ungefär samma nivå som de du kritiserar.

  Apropå barn, de flesta gillar inte att man plågar ihjäl djur.

 • zsa zsa skriver:

  ORAVAIS, ÖSTERBOTTEN, FINLAND. Valparna lever bara för en sak – att dö.

  Och bli pälsdetaljer på våra kläder.

  En sommar och en höst får de leva, instängda i en gallerbur, innan de avlivas med en elstav på nosen och en i rumpan.

  – Döden väcker alltid känslor, men man måste tycka om djur för att hålla på med det här, säger pälsfarmaren Tobias Andersson, 31.

  De står på rad mitt inne i skogen, 16 avlånga röda byggnader, rad efter rad med rävburar.

  Det som slår oss när vi kliver ur bilen är att det är tyst. Förvånansvärt tyst.

  Det enda vi hör är knarret av våra egna skor i snön och ett säreget ljud, ett dovt, avhugget ugglehoande – det är en räv som låter.

  I de gröna gallerburarna ser vi rävarna; gråa, röda, vita, svarta – och i alla skimmer däremellan.

  Blårävarna – som inte alls är blå, utan grå eller vita, ser mer ut som en korsning av tvättbjörn och mops, i sina tjocka pälsar som veckar sig runt kroppen.

  De flesta ligger stilla på nätgolvet eller på gallerhyllan i sina burar och betraktar oss nyfiket när vi närmar oss

 • carro skriver:

  ORAVAIS, ÖSTERBOTTEN, FINLAND. Valparna lever bara för en sak – att dö.

  Och bli pälsdetaljer på våra kläder.

  En sommar och en höst får de leva, instängda i en gallerbur, innan de avlivas med en elstav på nosen och en i rumpan.

  – Döden väcker alltid känslor, men man måste tycka om djur för att hålla på med det här, säger pälsfarmaren Tobias Andersson, 31.

  De står på rad mitt inne i skogen, 16 avlånga röda byggnader, rad efter rad med rävburar.

  Det som slår oss när vi kliver ur bilen är att det är tyst. Förvånansvärt tyst.

  Det enda vi hör är knarret av våra egna skor i snön och ett säreget ljud, ett dovt, avhugget ugglehoande – det är en räv som låter.

  I de gröna gallerburarna ser vi rävarna; gråa, röda, vita, svarta – och i alla skimmer däremellan.

  Blårävarna – som inte alls är blå, utan grå eller vita, ser mer ut som en korsning av tvättbjörn och mops, i sina tjocka pälsar som veckar sig runt kroppen.

  De flesta ligger stilla på nätgolvet eller på gallerhyllan i sina burar och betraktar oss nyfiket när vi närmar oss

 • Susanne* skriver:

  Men käre gode gud vilka galna, sjuka vidriga människor det finns! Hur mår ni egentligen? INTE så bra uppenbarligen! Med dom fruktansvärda kommentarer som fällts över Pernilla skulle ni ju kunna bli anmälda för! Förstår ni vad ni själva skriver???? Sansa er nu och be Pernilla om ursäkt!

  Stora varma kramar till Dig Pernilla!!!

 • Emelie skriver:

  Det är inte det minsta synd om barn som uppfostras som veganer/vegetarianer. I de flesta fall får barnen själva ta ställning senare i livet huruvida de vill börja med blandkost eller inte. Principen är densamma som att man uppfostrar barn till köttätare – fast tvärtom.

  Med den vegetariska kosten följer (helt sunda) värderingar och en syn på levande varelser som blandkostare ofta saknar. Vegetarianer/veganer ser världen ur ett annat perspektiv och lever därefter, vilket är mindre skadligt rent fysiskt för djuren samt för miljön. Är det ont att lära barnen att värdesätta sin omvärld högre än köttätare normalt gör?

 • hb skriver:

  Ika bevisade just vad sara rules konstaterade innan :-)

 • Ika skriver:

  Men, vad är det för fel på folk!!! Inte så konstigt att det är krig i världen, när man kan haka upp sig över en tofs på en mössa….vi äter ju kött oxå!! Jag är djurvän, men blir inte arg över att folk bär päls eller har en pälstofs…eller ett par skor i skinn…det har vi haft i alla tider!!! Förut hade männsikan bara pälskläder på vintern!!
  Bra skrivet Pernilla – vi håller på dig!!!
  Massor med kramar – njut av sol o värme!

 • Sara rules skriver:

  Vet du varför du bara fick positiva kommentarer då? För det är bara blåsta bimbos som följer din blogg.

  Skrivet av: sara 2011-02-28 15:38

  😀

 • omg skriver:

  snacka om att vara inskränkt och ha dåligt minne om du inte sett inslag om och om i tidningar o teve om pälsindustrin. ”tre månader innan debatten”, vad jag vet har den debettan förts varje vinter de senaste 15 åren.

 • Karin skriver:

  För att ”alla andra” bär päls och ”alla andra” gör si eller så, då är det alltså okej?

  Väx upp.

 • Cia skriver:

  Allt är inte svart eller vitt. Att kalla alla djuvänner mindre smarta eller inte så trevlig är faktiskt att dra alla över en kam och inte så smart av dig Pernilla och jag hatar inte dig fast jag är djuvän. Du gör dina val jag gör mina. Men så länge du som offenltig person har päls/skinn på din blogg får du räkna med reaktioner. Djurvänner är uppröda! Är man upprörd och arg blir man inte så snäll för stunden det borde du oxå veta. Djur är (oftast) försvarslösa och /eller i underläge, barn är det oxå. Att man skulle behöva välja mellan att försvara barn och djur förstår jag inte, man kan värna om båda. Vissa värdera djur mer än andra och det gör djuvänner. Jag tycker tex inte att det är etiskt rätt att döda andra oavsett om det är djur eller männsika. Djur är levande varelser och djur har känslor. Jag vill inte att någon anna ska behöva dö för min skull. Vare sig det är djur eller människa. Man behöver inte äta djur det finns bra fullvärdiga alterantiv utan lidande inblandat.

 • Jesper Nilsson skriver:

  Detta kanske var det dummaste jag har läst. Är det något vi är tämligen överens om i vuxenvärlden så är det väl att barn inte skall få välja själv. Det håller vi rätt hårt i ända upp tills de blir 18 år då de är myndiga och får göra vad de vill. Jag antar att du låter dina barn äta godis varje dag istället för mat om du vill? Nähä, jasså inte?!

  Att du sedan är oförmögen att formulera dig väl och använder versaler lika illa som rättshaverister och foliehattarna på Flashback gör det inte bättre.

  Jag skall ge dig ett litet tips. Pälsnäringen och köttindustrin tog en viktigt strategisk lärdom av 90-talets stora vegan-våg. De slutade att öppet föra debatt om de moraliska och etiska frågorna kring päls- och köttnäringen. Det finns nämligen inga som är så duktiga på logiska argument och känslomässig retorik som djurrättsaktivister. Oavsett hur rätt du tycker att du har så kommer du aldrig vinna en sådan debatt.

 • Åsa skriver:

  Heja, heja Pernilla du har sååå rätt.!!!

  Tack för en super blogg

 • sara skriver:

  Vet du varför du bara fick positiva kommentarer då? För det är bara blåsta bimbos som följer din blogg.

 • Helene skriver:

  Så man ska välja att engagerar sig för djur ELLER barn? jag tar ställning för båda och för människor med. Tänk på de människor som ska UTFÖRA detta på djuren? hur tror du de mår? och tror du de har ett val? NEJ de gör detta och mår dåligt för din fåfängas skull. Tänk om dina barn satt där och dödade rävarna på ett oetiskt sätt? det ÄR JU BARN inblandade i detta.

 • Sofie Jonsson skriver:

  Här kommer en kommentar från en till Sofie Jonsson men med en helt annan åsikt.
  Jag bär inte denna mössa, men inte av moraliska skäl utan av estetiska skäl, tycker helt enkelt att den är ful :) sorry Pernilla.
  Jag blir mörkrädd när jag läser dess djurvänners kommentarer. Vilket hat. Konstigt att man kan älska djur så mycket att man kan hata och skada sina medmänniskor. Djur är till för att föda och värma oss, så är det och så har det alltid varit.
  Jag äter kött med god aptit och skäms inte ett dugg över det. Bär mina skinnskor utan större betänkligheter. Gör som ni vill ät vegankost tvinga era barn göra detsamma, det är er rättighet. Min rätt är att föda min familj på kött och klä dom varmt. Hur mycket ni än skriker och hotar så lyssnar jag ändå inte.Ni kan aldig påtvinga mig era åsikter. Vill ni att människor ska ta er på allvar och lyssna på er? Ändra stil!!

 • Mia skriver:

  Mycket bra skrivet Caroline 2011-02-28 11:37:

  Du tycker synd om barn som inte får välja själva – det får inte rävarna heller!!!

  Om du nu tycker synd om djuren som lider så sluta använda den där mössan. Du verkar vara en otroligt osympatisk person som efter att du hört om lidandet som du bidrar till fullkomligt struntar i det och gör det hela till en upprorsgrej som det inte anstår en person i din ålder att syssla med.

  Tror du att du är tonåring fortfarande eller? Du debatterar på en så barnslig nivå så man blir mörkrädd.

  Du skriver att du inte vill bli uthängd och om hur synd det är om dig som blir utpekad- och sen sätter du in en bild på Lena Endre!!!!

 • Mia skriver:

  Pernilla: Du skriver att du vet att du skulle bli betraktad som dum i huvudet om du pushat för rävmössan EFTER denna rävdebatt varför tar du NU inte avstånd från den? Du framstår ju som dubbelt dum nu när du fortfarande bär mössan trots din vetskap om djurplågeriet och din disrespekt mot alla pälsmotståndare och djurvänner!

  Vidare: Varför hänger du ut Lena Endre i din blogg som pälsbärare? Vill du rikta alla djurvänner och pälsmotståndares ögon på henne nu istället? Lågt tycker jag! Precis som om du vill visa att det minnsann finns de som är värre än dej själv och för att du inte ska vara den ende i debatten! Stå för det DU gör istället för att peka ut andra!

  Jag tycker att ditt inlägg är helt förkastligt och förvånas över din ihärdighet att få behålla din pälstofs trots att du nu vet att just den modeflugan bidrar till djurplågeri? Kan du inte ens avstå från den du som har ett så rikt liv!!??

  Alla är vi olika och tycker olika och just därför ska man respektera andras åsikter. Men du Pernilla tycker att du ska få tycka vad provocerande som helst utan att ens få något mothugg??

  Det är rätt som du skriver att det inte är dina vanliga läsare som reagerat på ditt tyckande eftersom dina medelålders käringar till fans applåderar åt allt du skriver ? Det är ju bara töntar till fans du har(och det vet du med) som med största säkerhet springer ut och köper en pälstofs de med och därför bidrar du till denna galenskap! För bara några år sedan vore det helt omöjligt att pusha för en pälstofs som du gör nu! Men nu är det ju starka tuffa Pernilla som står för det hon tycker och blir påhejad av alla löjliga käringar som sitter här och häckar!!

  När blev det så enkelt Pernilla att man kan tycka och GÖRA som man vill utan att bry sig om att respektera andra? ”Hata mej då” som du så barnsligt skriver.

 • John skriver:

  Det finns inget försvar alls till att köpa kläder, där djuret enbart dödats för mössans skull.
  Att man använder skinnet från något djur som slaktas för vår mats skull är en helt annan sak.
  Är totalt orelevant om du visste om det eller inte. Du har plagget och kommer fortsätta köpa sån skit

 • Susann skriver:

  Jag bara undrar hur du kan skriva att du ”går inte runt och tror att pälsdjur blir illa behandlade eller att grisar mår dåligt innan de blir julskinka”…..? Jag antar att du inte kommer att svara eftersom du inte skulle diskutera detta ngt mer, men det spelar ingen roll.
  Du vill alltså inte gå runt och tro att djur i kött och pälsproduktion blir dåligt behandlade. Det behöver du inte heller….det finns fakta att ta reda på. Det är ditt ansvar som boende på denna planet och det är var och ens ansvar att göra det.
  Nu vet vi att djuren inte blir i närheten av bra behandlade, och då medverkar du (och andra som ”inte vill gå runt och tro”) till att dessa djur fortsätter att bli det.
  Du säger att du engagerar dig i barn. Varför utesluter det ena det andra?
  Det skulle inte ”kräva” ngt mer engagemang av dig än att avstå från vissa s k ”lyx”kläder (som du faktiskt egentligen inte b e h ö v e r).
  Att bli vegetarian är ju ett annat val man kan göra, men där krävs det ännu mer ansvarskänsla för det ändrar så mkt mer i ens vardag. Men att köpa ägg från frigående höns (om de nu verkligen är frigående) är ju ett bra steg.
  Ditt ansvar (som oxå alla andra har) gentemot djur och miljö minskar alltså inte bara för att du engagerar dig i barn.

 • sara skriver:

  Nej, fortfarande vidrigt av dig att bära den mössan, du vet att djuren behandlas illa för att din mössa ska skapas. Jag tycker Gabriella är otroligt duktig som uppfostrar sina barn som veganer, det är så det ska vara. Människan ska inte behöva leva på djur, vi kan äta veganmat och överleva. Gabriella följer ett gott exempel och visar hur framtiden ska se ut.

 • Mia skriver:

  Så om ni är fler kändisar som gärna bär päls och säger ja till djurplågeri så känns det bättre? Så då väljer du att peka ut Lena Endre och själv lägga ut en bild på henne?(Du hade ju kunnat tagit en anonym bild).

  Du som är så arg på andra som pekat ut dej gör själv gärna detsamma?

  Jaaa vi är flera som gärna låter djur plågas och vi blir ivrigt påhejade av alla medelålders dumma mesiga Pernilla fans här på bloggen som gärna också vill låta djur plågas för en pälstofs skull! Men kom ihåg vi är barnvänner så vi sätter minsann människan först! och vi är sååå snälla!

 • Kristoffer skriver:

  Hej Pernilla!

  Bra att du engarerar dig för barn. Det gör jag också, både i mitt yrke och på fritiden. Men det ena utesluter inte det andra. Det går att engagera sig i flera frågor samtidigt. Jag är vegan och djurrättsaktiv samtidigt som jag arbetar/kämpar för barnens rättigheter. Det man väljer att ha på matbordet påverkar både miljö och människor. Att välja vegetariskt är ett lätt val och du behöver bara gå till en annan hylla i mataffären och hitta andra produkter istället för animalier. Hur lätt som helst faktiskt.

  Vad gäller Gabriellas barn som äter vegansk mat så har hon valt det på samma sätt som andra människor väljer att ge sina barn en blandkost. Alla föräldrar får göra val. Men bara för att vissa (etiska) val går mot den allmänna uppfattningen behöver det inte betyda att det är fel eller att det är synd om barnen. Jag är helt säker på att Gabriellas barn får likvärdig mat som de andra barnen, vegetariska köttbullar när det är köttbullar, vegetariska hamburgare när det är animaliska hamburgare osv.

 • Kristina skriver:

  Bra svarat Pernilla! Alla negativa kommentarer som skrivs om dig, har nog inte alls med dig att göra egentligen. Som du säger; vi måste respektera varandras olikheter, önskemål, behov och synsätt. Innerst inne är vi alla goda människor som vill varandras bästa. Ibland händer det oss tråkiga saker i livet som påverkar oss till att bli direkt elaka, hatiska eller avundsjuka. Var och en får lära sig ta ansvar för sig själv genom att vara en trevlig medmänniska. Vi måste hjälpa varandra, inte stjälpa! Sist men inte minst, låt kärleken blomstra!
  Kram

 • h skriver:

  Så nu menar du att Lena Endre är en blåst bimbo?

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  Ang bilden på Lena Endre i minkpäls , så hänger jag inte ut henne på något sätt. . Jag visar bara genom en bild att jag knappast är den enda s k ”Kändisen” och ”blåsta bimbon” som har nån form av äkta päls i garderoben. Nu tänker jag inte fortsätta den här diskussionen på något sett mer. Kram på er alla.

 • Dagmar skriver:

  Ja, Pernilla, djurvännerna som har uttryckt sig så ”vänligt” till Dig, verkar vara riktiga RÅSKINN?

 • Camilla skriver:

  Hej Pernilla!

  Jag tycker att det är djupt tragiskt att du har utsatts för dessa påhopp. Oavsett vad man tycker om den där pälsbollen så behandlar man inte människor på det här viset.

  Som vegan och djurrättsaktivist tycker jag att det är otroligt tråkigt att se att pälsen kommit tillbaka från att ha varit något som gamla tanter hade. Jag tycker också att alla har ett ansvar att vara goda förebilder för andra människor. Om jag var en kändis hade jag tagit den chansen att vara en förebild så gott jag hade kunnat. Nu är jag inte känd men gör ändå mitt bästa att vara en förebild för andra runt omkring mig. Det är fint att du engagerar dig för barnen men det finns ju inget som säger att du inte kan bry dig om fler. Jag hoppas att du, trots alla galna människor som har hört av sig till dig, funderar över djuren som blir kläder eller mat åt dig. Min erfarenhet efter att ha varit vegan och djurrättsaktiv i 12 år är att de som går mest i taket och slänger ur sig sån där skit. Som spyr galla över päls eller djurförsök det är människor som själva har skinnskor eller äter köttfärs i sin Taco på fredagkvällen. Det är sorgligt eftersom det är vi veganer som får ”skiten” för sånt som de där människorna häver ur sig.

  Vad gäller grisarna som blir julskinka och djuren som blir päls så tror du fel. Det är ett oerhört lidande som pågår. Det var ju inte längesedan Djurrättsalliansen avslöjade stora brister i grishållningen i hela landet. Det var bara några veckor sedan man kunde läsa i tidningen om grisar som skållades vid fullt medvetande i ett helt vanligt slakteri i Sverige. Det händer HÄR och NU i SVERIGE. Djuren lider och vi kan lätt stoppa lidandet genom att inte använda djuren som mat och kläder. För varje person som säger nej till lidandet kommer några nya djur slippa födas upp.

  För ett samhälle där både djur och människor behandlas med respekt!

  Kram Camilla

 • Karolina skriver:

  Hej!

  Ja, man blir ju oerhört förvånad över hur människor kan uttrycka sig. Du har helt rätt vi är olika och engagerar oss i olika saker. Men du borde nog göra dig av med mössan ;-))

 • Eva skriver:

  BRA SAGT, PERNILLA! Håller med dig till punkt o pricka. Du har ett sunt tänk, precis som dom allra flesta människor. Hälsningar från västkusten.

 • Elin skriver:

  Nä vilka dumma kommentarer Perfekta Pernilla fick! Bra att du samlat dem så alla vi (din beundrarskara) kan ge en kommentar till dig och trösta dig!
  Dumma dumma!!!

 • Marie skriver:

  Men herregud ! Vad är det för hemska människor som sitter och skriver till/om dig .. Å de ska vara såna ”bra” människor och behandlar andra på det här sättet. Jag håller på dig Pernilla !!!!!

 • Charlotte Siwers skriver:

  Yo go GIrl! Du har ju sa himla ratt. Om de sa kallade djuraktivisterna skulle fa bestamma skulle vi fortfarande bo i grottor.

 • Malin skriver:

  HEJA DIG PERNILLA……Hoppas du känner mitt stöd ända ner till spanien! Var och en får tycka o tänka som den vill! KRAM

 • B-M skriver:

  Bra skrivet Pernilla!! Alla har rätt till sin åsikt. Jag säger inte att jag håller med dig, men du och alla andra får tycka som ni vill.
  Dessa djurrättsaktivister brukar allt som oftast gå för långt, så därför blir de iaf inte trovärdiga i slutänden…

 • Karin skriver:

  De hatiska kommentarerna går verkligen över gränsen. Det är fegt att uttrycka sig så bara för att man kan gömma sig bakom datorn.

  Självklart har du rätt till din åsikt. Det betyder inte att andra inte har rätt att kritisera den. Om man är emot pälsindustrin (liksom alla djurfabriker), så är det säkert för att det är något man känner är grundläggande fel och därför reagerar känslomässigt. Inte en ursäkt, men en förklaring.

  Jag förstår inte argumentet att ”Jag engagerar mig inte i djuren, jag bryr mig bara om barnen”. Kan man bara bry sig om en enda utsatt grupp i världen? Med den argumentationen skulle jag (som valt att inte skaffa barn) säga att jag bryr mig inte om barnen, jag bryr mig bara om djur. Och sedan strunta i om grannen slår sin unge, så länge de tar hand om katten?

  Självklart kan man bry sig om både djur och människor, och göra sitt bästa för att handla rätt i varje enskild situation.

  Som känd person har man möjlighet att vara en god förebild. Jag tycker det är synd att du inte tog chansen.

 • Monica skriver:

  Hej Pernilla, jag gillar din blogg och dig också(inte för att jag känner dig) men jag gillar inte din mössa=) och det skriver jag så om på min blogg..

  Personligen tycker jag man ska stoppa den & pälskanterna på tex Canadagoos jackan, men ät kött vetja och bär skinnskor och pälsar om de är för värmande skull men en tofs på en mössa, värdelöst.

  Själv har jag ett snyggt koskin på golvet men jag vet ju att innehållet har gjort nytta i tex MAT=)

  Men jag tycker inte illa om dig för det och som du säger alla måste få ha sin egen åsikt om saker och ting=)

  Ha en trevlig spanienresa=)

  / Monica

 • Jenny skriver:

  Jag läser din blogg med stort intresse och nöje. Du är en attans grann pingla och stort hjärta. Ha det nu skönt på din semester. Koppla av och njut!Kram!!

 • Annika fr.finl skriver:

  Bra skrivet Pernilla!Rävarna blir absolut inte torterade,det tycks vara ok att tortera en människa men ej ett djur!!Ska man ha päls skall det vara äkta annars får det vara,skall själv skaffa en sån mössa..annars så kommer räv skinnet härifrån österbotten i Finland:)

 • emma skriver:

  Heja dig!:D

 • Ulrika skriver:

  Men herregud man blir ju chockad av vilka människor det finns! Alla kommer vi ha olika åsikter om allting och det är bara att acceptera. Stå på dig Pernilla, du ska inte behöva ta emot all skit! Jag tycker du är suverän fast att jag inte känner dig :-). Ha nu en underbar semester!

 • Caroline skriver:

  Bästa inlägget av dig nånsin!

 • Christina skriver:

  Hej Pernilla.
  Bry dig inte om dessa tokiga djuraktivister dom är fanatiska. Verkar som dom bryr sig mer om djur än om människor. Jag tycker synd om dom som är så inskränkta som människor.
  Kram

 • Karin skriver:

  Det är så sällan som jag går in och läser kommentarer, men TYVÄRR gjorde jag det idag! Inte undra på att vår värld ser ut som den gör…herregud vilka fruktansvärt vridna människor det finns!! Ni är ju inte kloka!

  Värna gärna om djuren, det gör jag också, men det går alldeles för långt när folk skriver de mest horribla saker till en person som faktiskt har ALL rätt att tycka vad hon vill!!! Det gör ju NI!! Hon är väl förf…n inte den enda människan som använder denna mössa!!! Innan jul fanns den knappt att uppbringa för att den var slutsåld!!

  Tack gode gud för människor som vågar stå för sina åsikter och inte viker undan! Men, som också är TREVLIGA mot andra som tycker annat! Skärpning!!

  Heja Pernilla!! Ha en trevlig semester önskar en som äter kött, har en gammal päls i garderoben, en dotter med pälsmössa och som älskar vänliga respektfulla människor.

 • Anne skriver:

  Folk är inte kloka som skriver sådana kommentarer. Det är det enda jag kan säga. Stå på dig Pernilla!! Gillar din blogg!
  Styrkekram från mig…

 • Ing-Marie skriver:

  BRA SAGT!!!!!! Vilka hemska människor det finns. Har du tänkt på att vissa kan häva ur sig vad som helst, med all rätt tror dom. Har ingen av dem skrivit sitt namn, eller har du av hänsyn tagit bort namnen? För det är väl ganska vanligt att dessa inte alltid är de som de ger sig ut att vara. De maskerar sina ansikten vid olika aktioner, hur sann djurvän är man då. Om man inte står för sina åsikter.
  Nä, s-t i dessa elaka onda människor. (jag menar inte heller att djuren ska plågas så klart) Njut av din semester och ät gott!!
  Många kramar
  Ing-Marie

 • annelie skriver:

  Jösses! Hur kan man skriva så elaka saker till någon. Ha nu en riktigt skön semester o koppla bort allt skit. Jag tycker inte de som släpper ut minkar är några djurvänner alls, hur ska de små liven klara sig i det fria, med bilar och ingen mat. Det är djurplågeri!!

 • Frida skriver:

  Jag håller med dig! Du får göra och ha på dig precis vad du vill. Jag är inte heller någon sån djurvän, men låter väl dom va det som är det. De som är det borde dock låta oss andra va också.
  Bry dig inte om de hemska kommentarerna som folk med 0 IQ skrivit!!
  Älskar din blogg <3<3

 • Maline skriver:

  Jag kan förvisso tycka att man kan engagera sig i fler saker än en. Jag känner också stor empati för utsatta barn och jag skänker pengar till diverse organisationer, både när det gäller barn eller diverse sjukdomar, när jag har råd (som fattig student finns det inte alltid tillgångar att dela med sig av). Men bara för att jag engagerar mig i det ena behöver jag inte nödvändigtvis utesluta det andra, men det är ju MITT val, precis som du skriver. Vi väljer inte alla lika.

  Jag håller inte med dig i din syn på äkta päls/skinn/läder, men jag accepterar din åsikt. Själv skulle jag aldrig köpa något av det. Har däremot ärvt skinnmössor och kappor, men de har jag skänk vidare också. För mig tar det emot alldeles för mycket.

  Men det du tar upp är ju en väldigt svårdiskuterad fråga. Det finns ju mycket dubbelmoral i det hela. Jag äter ju kött, så varför skulle jag inte kunna bära päls? Det är nog något många framför som ett argument. Det kanske inte finns något ”vettigt” svar på den frågan heller. Men utifrån mig själv kan jag bara säga att det handlar om bekvämlighet, som det säkert gör för dig också, du tycker ju säkert om din mössa för att den är både fin och skön att ha? Men jag skulle aldrig kunna känna mig bekväm i den just på grund av den äkta pälsen.

  Hur som helst! Jag tycker inte du förtjänar de elaka kommentarer du har fått, men många tänker inte efter innan de skriver taskiga saker, saker som de troligen inte skulle våga säga öga mot öga…

 • Mia skriver:

  Håller med dig! Fy vilka hemska kommentarer du fått! Skickar en stor kram till dig istället!

 • Lars skriver:

  ”Jag går inte runt och tror att de djur som man tagit pälsen ifrån för att göra ett visst plagg har lidit innan, precis som jag inte tror att grisen vi äter som julskinka har plågats innan den kom på mitt bord.”
  Du VÄLJER att inte tro att dom har farit illa för då kan du ha din päls utan dåligt samvete.
  Ingen kan ha missat hur djuren som förser dig och andra kärringar med päls far illa!
  Ska man köpa julskinka väler man ekologiskt kött.
  Fy vilken kall människa du är.
  Du är hemsk!

 • Anna-Lisa skriver:

  Hej Pernilla!
  Håller fullständigt med dig! Alla är fria att ha sina åsikter, och alla tycker inte lika! Väldigt bra skrivet av dig, stå på dig. Tycker det var väldigt fult att hänga ut dig på det viset!! Älskar att läsa din blogg, du verkar vara en härlig tjej med skinn på näsan! Hoppas din semester blir skön, trots detta skitprat!
  Kram, kram

 • hilda skriver:

  Skrivet av: Caroline 2011-02-28 11:37

  Kunde inte sagt det bättre själv! Klockers!

  Men tydligen är det skillnad på liv och liv och lidande och lidande. Vet inte om jag ska tycka synd om Pernilla eller bara ogilla henne? Hon verkar vara skrämmande efter i mental utveckling i alla fall.

 • Karolina skriver:

  Jag såg när du hade bloggrubriken ”ful eller snygg” i november och jag tyckte mössan var jättesöt. Jag googlade upp den på nätet. MEN när jag såg att det var äkta päls i den så tappade jag intresset. Jag köper helt enkelt inte produkter av päls. Det är min filosofi. Jag ser heller inte ned på dig för att du gör det och valde att inte pracka på dig min åsikt när du frågade vad vi läsare av din blogg tycker om mössan.

  Jag tycker du på ett konkret sätt förklarar hur du ser på det här med päls, att ditt främsta intresse är utsatta barn. Tyvärr snöade du in dig på att skylla på att kommentarerna av din blogg kommer efter inslaget i tv. Det är väl oväsentligt. Du visste att det var äkta päls och du borde stå för det även efter inslaget. Vilket du sedan faktiskt också gör, Kommentarerna på bloggen har väl ingenting med dina val att göra.

  Det här är en storm som kommer bedarra. Alla gör vi olika val i livet och vi är olika, tur är väl det. Det är dock synd att radikalerna av djurvänner har ett sådant aggressivt vokabulär, det gör att hela debatten blir på sandlådenivå. För i sak håller jag med dem – jag vill inte ha ett dött djur på vare sig mössan eller jackan! Basta!

 • musse skriver:

  Skojar dom ?????? skaffa et liv och lämna folk i fred ! ALLA har rätt att ,göra som dom vill ! kram

 • Caroline skriver:

  Du tycker synd om barn som inte får välja själva- det får inte rävarna heller!!!

  Om du nu tycker synd om djuren som lider så sluta använda den där mössan. Du verkar vara en otroligt osympatisk person som efter att du hört om lidandet som du bidrar till fullkomligt struntar i det och gör det hela till en upprorsgrej som det inte anstår en person i din ålder att syssla med.

  Tror du att du är tonåring fortfarande eller? Du debatterar på en så barnslig nivå så man blir mörkrädd.

  Du skriver att du inte vill bli uthängd och om hur synd det är om dig som blir utpekad- och sen sätter du in en bild på Lena Endre!!!!

 • Lotta skriver:

  Go Pernilla, go!!!!!!Bra skrivet.

 • Lotta skriver:

  Seriöst, sandlådenivå……eller fjortis snarare.

  Lenas päls ser äkta ut och kanske vintage, dvs djur som dött för längesedan. Min rävmössa är ett arv och varför ska den inte värma mig???

  Sen kanske Pernilla inte skulle köpt dessa mössor OM hon fått se programmet men som sagt det visades efter köpet och utan en instruktion om detta gissar jag? Djurrättsaktivist eller inte…. sluta vara dumma. Hon gör sitt val och ni ert!!

  Ha det bra Pernilla och släng av Dig dumma kommentarer och njut av ditt trevliga sällskap!

  Kram Lotta

 • Lena L skriver:

  Jag kan inte förstå hur man kan skriva så fruktansvärt obehagliga och hotfulla kommentarer. Är det verkligen lagligt, känns ju som hot. Jag har alltid tyckt om djur och har flera sorters djur själv och tycker absolut att det är hemskt med djur som far illa men människorna som har skrivit alla hot fulla kommentarer skulle inte jag vilja möta. Och dessutom ge sig på dina barn, fy så obehagligt. Stor kram

 • Anna skriver:

  Nu känner jag att jag måste pricka in min kommentar här, då jag är en stor djurvän. Jag älskar djur , och har mycket SVÅRT att begripa mig på din (Pernilla) nonchalans, behandling av djur och att HÄNGA ut bild på Lena Endre med pälsjacka på. Det tyder mycket på att du försöker rättfärdiga din beteende och att du använder pälskläder. Du har mage att säga Aftonbladet ”hänger ut dig”! men du är ju inte bättre själv!! Det var bra att AB skrev om dig, klart det är ju DU som använder pälsmössan.

  Det är så sorgligt och för jäkligt att du skrev så här : ” tycker såklart att det är fruktansvärt om djur behandlas illa!”.. läs nogha: Om ? Vaddå OM djur behandlas illa? Du har väl öron att lyssna med, hur ofta uppdagas det inte om djurplågeri på TV, Radio och tidningar ? Även har man ögon att läsa med, läser gör du vääääl eller ?? Kommer på en sak att du skrev en gång ”Theo sitter på en fuskpälsfåtölj”.. Alltså är du medveten om äkta päls och fuskpäls, annars hade du inte skrivit i detalj.

  Jag har tappat total respekt för dig, förut gillade jag dig, tyckte du verkade rar empatisk och jordnära människa som brydde dig om människor och djur. Men om man tänker efter noga, och ser mellan fingrarna. Du bryr dig inte ens om Niki som är sjuk mår inte bra, och lämpar henne över väninnan Mia. Det sade redan mycket om dig, hur ”omtänksam” du är mot Niki/djur. Tur att ni inte har hunden kvar, för jag förstår hon inte mår bra och är inte lycklig hos er. OM jag vore djur, hade jag varit jätteolycklig hos er, absolut !

  Sedan, så förstår jag dom grova kommentarerna som skrivits till/om dig, kan förstå deras reaktioner. Man blir väldigt upprörd över din nonchalans, sätta upp bild på Lena Endre. Lustigt du skriver du stödjer oss i vårt beslut, att inte bära äkta päls. Men varför gör INTE DU det själv då??
  Slutligen, det är fruktansvärt att önska någon död, det är inte friskt. Det var fel sagt att önska dig en plågsam död. Det var lite att ta i, men å andra sidan förstår jag.

 • Anna-Karin skriver:

  Hej Pernilla! Håller med dig till 100% man måste få tycka själv och vara som man vill. Har vänner som är vegetarianer mm och försöker pracka på mig sitt sätt att se på saken men precis som du tycker jag att när jag nu fyller 40 kan jag ta mina egna beslut för vår familj som väljer att äta kött mm som vi dessutom tycker om. Så du precis som jag är en helt vanlig människa som lever som vi vill medan andra får styra sina efter religion tycke o smak. Jättebra blogg. ha det bra på semestern. kram

 • Sofie Jonsson skriver:

  ”Visst är det synd om rävarna men mitt hjärta är för barn”, säger Marre…. Stackars dig Marre som har ett sånt litet hjärta! MItt hjärta är stort nog att räcka till åt både barn och djur! Ingen levande varelse ska behöva lida och plågas i onödan, vare sig det är ett djur eller en människa! Som nån sa ovan: att bestämma sig för att inte stödja djurplågeri i form av pälskläder tar en sekund! Det är inte ett dugg jobbigt och tar ingen energi alls. Sen hoppas jag att ni som bryr er så väldigt om barn och er barns framtid på den här planeten väljer second hand-kläder och inte barntillverkat slit-och-släng från de vanliga butikerna.

 • Peter skriver:

  Katja. Hör du hur du själv låter. Du skriver att man inte får förnedra och trycka ner andra människor och ÖNSKA död och tortyr. DET är precis dessa djurs verklighet. DET ÄR TAMEJFAN DET DUMMASTE JAG HÖRT PÅ LÄNGE.

 • The Champ skriver:

  Hej Pernilla :)

  Detta är första gången jag besöker din blogg… 😉
  Helt sant faktiskt!… Har inte tid annars… 😉 Bloggar själv om
  Båtar, vin, Whisky & matlagning… 😉 http://thechamp68.blogspot.com/
  Men var nu bara tvungen att titta in på dina blogg… Anledningen är så klart den enorma uppståndelse en liten ”toffs” på en mössa kan ha… Och som dessutom blossar upp 3 månader efter du skrev om det!… Helt otroligt vilka skumma människor det finns… Är ju beklagligt att de så kallande ”djurräts” människorna ska behöva vara så hatiska!… Det tyder ju tyvärr på en otrolig ointeligens… Tråkigt… För djurrätts förespråkare behövs så klart… Som tur är finns det bra sådana också!…

  Gillar jag din stil Pernilla… Go Girl!… 😉
  Thechamp68.blogspot.com

 • h skriver:

  Men herregud Katja, kan man inte bry sig om både djur och människor eller? Det är såå hemskt att önska död och tortyr åt en annan människa, men åt djur går det tydligen bra.

  Människan måste sluta leka gud. Liv som liv.

 • Katja skriver:

  Skärpning svenska folket, jag skäms, det är väl ändå viss skillnad på våldtäkt och mord och bära en mössa med päls på. Kanske vi ska börja se lite på hur människor behandlas i fängelser runt om i världen, hur man säljer småflickor till sviniga gamla gubbar mm mm mm istället för att hänga upp sig på en jävla toffs i päls.

  Jagar djur gör man för att det behövs. Äta bör man, annars dör man : )

 • Tess skriver:

  GO PERNILLA. Det är fruktansvärt att de hänger ut dig på det här sättet. Halva Stockholm har ju dessa mössor och det är väl INGEN normal människa som stödjer att djur skall fara illa. Jag har också en sån mössa och nog känns det trist om det nu är så att djuren far illa (däremot såg jag en artikel i Aftonbladet i helgen som hävdade motsatsen). Jag fortsätter också att ha min mössa. KRAM

 • Katja skriver:

  När ska människorna börja lära sig skilja på människor och djur. Vi är människor de är djur. Det är som alla korkade hundägare som behnadlar sina små stackars djur som människor. (Se ett program med mycket kloka Cecar Milan så fattar ni) vi har i alla århundraden levt på djuren. De har gett oss mat och det har gett oss värme. Det finns inget varmare än en pälsmössa eller en päls när det är -30c ute.

  Sluta bry er vad andra har på sig. Vill ni ha päls på er så ha det, vill ni ha gummi täckjacka så ha det… men för jessu namn förnedra inte eller tryck ner människor på ett sådant förnedrande sätt som djuraktivisten ovan gör. Önskar död och tortyr till en annan människa, vad är den personen för människa.. (torterar kanske sina barn.. men låter katten vara) ja ursäkta jag blir upprörd.

  /KAtJa

 • Liz skriver:

  Men det var det värsta vilka människor det finns.Får ju va måtta på hur man uttrycker sig.Jag har en sån mössa och första dagarna på jobbet var det skrik o åsikter men anser att det får finnas gränser. Så fortsätt va Pernilla.:)

 • Kia skriver:

  Inte för att jag vet om Lena Endres päls är äkta eller inte. Men det verkar du veta som lägger ut en bild på henne. Ett simpelt sätt som du försöker rättfärdiga dig själv på. Naivt att tro att två fel blir ett rätt…

 • Ulrika skriver:

  Bra skrivet och bra att du sätter ner fot och inte tar med skit!!!!! Hoppas du får en skön semester i Spanien.

 • Maggan N skriver:

  Bra skrivet! Kram.

 • Susanne skriver:

  Men shit vad är det med människor. Läskigt när dom sitter bakom sina dataskärmar och sprider sitt hat, ofta också innan dom vet alla fakta.
  Usch!

 • Pia skriver:

  Du är en väldigt sund och härlig människa!

  Problemet ligger hos dessa aktivister som inte är kloka någonstans..

  Jobbar själv i modeindustrin men x-antal kunder som drabbats av dessa kompletta idioter. Dom ligger på gatan utanför butikerna nerkladdade med teaterblod och skriker, dock iklädda snygga skinnskor men det är väl ok i deras värld?!
  På kvällen åker dom hem och förstör livet för dessa butiksägare och deras barn. Hot, stenar genom fönstar mm

  Trenden från modemässorna är tydlig, till hösten 2011 blir det mer härlig päls än någonsin :)

 • Sussi skriver:

  Jag köper också ägg från frigående höns, jag köper inte dunkläder/möbler då jag vet hur djuren behandlas när de blir av med dunet…
  J
  ag äter kött och hoppas att djuren blivit väl behandlade.

  Jag skulle aldrig bära päls och kan inte förstå varför denna lilla toft måste vara gjord av äkta päls?!
  Tycker mössorna är snygga på de som pasar i dom, men det skulle gå lika bra med fuskpäls som det finns på jackor och dyl…

 • hija skriver:

  Stefan, att vara djurrättsaktivist är ofta förknippat med just det du skriver, man tar mer ansvar och kollar upp saker och ting innan man handlar. Jag tycker man ska göra allt man rimligen kan, ellerhur? Vet man om att någon har fått lida för en produkt så köper man väl den inte oavsett om det handlar om människor eller djur?

  Dessutom handlar det inte om att enbart vara konsekvent, utan om att göra nånting bra istället för att strunta i allt. Att göra nånting bra är väl bra? Eller? Är det bättre att skita i allt för att man inte kan göra allting perfekt menar du?

 • hija skriver:

  Eva, man har också alltid våldtagit och mördat i alla tider. Bara för att man alltid har gjort något betyder det inte att det är moraliskt försvarbart.

  Och om du läser på lite så avlivas rävarna som du har på din mössa med hjälp av elstavar i anus. Är inte det djurplågeri menar du?

  Blir helt mållös och besviken över avsaknaden av empati hos människor, och det verkar vara här alla samlas. Ni borde skämmas! Usch för er.

 • stefan skriver:

  Jag skulle med glädje granska dessa skenheliga djurrättsaktivisterna och hur dom lever sina perfekta liv. Kör dom bil och bidrar till att människor dör i lungcancer? Har dom koll på hur människor skadas för livet när man besprutar bomullsplantagen bara för att folk ska få bära en vanlig T-shirt? Har dom koll på att deras barns leksaker troligtvis skruvats ihop av barnarbetare? När ni köper en mobiltelefon så består den av en ovanlig metall som utvinns under vidriga förhållanden i Afrika där människor dör. Givetvis ska djuren ha det bra så länge dom lever men sluta upp med ert hyckleri för skrapar man under ytan så är ni inte ett dugg bättre än någon annan, bara mer trångsynta!

 • Sussi skriver:

  Ja, vad säger man…? Du får stå ut med mycket som kändis!
  Men, fortsätt att vara dig själv bara, du är så klok förnuftig och strunta i elaka kommentarer.
  Håller med om att du knappast är ensam om att bära päls…

 • Eva skriver:

  Männinskor har använt päls i alla tider. Vad är grejen?!! HUVUDSAKEN är väl för jösse namn att man inte plågar djuren. Man skjuter för kött och päls. Tycker inte att det är nåt konstigt alls. Men som sagt DJURPLÅGERI ÄR FEL. Givetvis. Jag älskra mina tofs mössor och har oxå flera hemma. LOVE. Har dom jämt. Och jag älskar min äkta stor pälskrage. Hurra för den. LOVE

 • Monica skriver:

  Pernilla – jättebra skrivet!

 • hija skriver:

  Skrivet av: Sara 2011-02-28 09:56

  Ja, och människor har alltid våldtagit, mördat och krigat i miljontals år också. Så det är okej det med då? 😉

 • Peter skriver:

  Lilla Sara. Du har ju inte fattat någonting. Det är inte ATT vi dödar och äter djur. Utan HUR vi dödar dessa varelser. Plågsamt eller inte. Så blåst kan du väl ändå inte vara?

 • Anette, 5 barnsmamma skriver:

  Du skriver många kloka och tänkvärda saker i dit inlägg Pernilla men…..
  det som är något märkligt i det hela är ju………när DU nu vet och blivit upplyst om hur proceduren med mössan gått till ändå inte tar avstånd ifrån den.

  Lågt och tråkigt med människor som inte kan vara sakliga utan att bli hatiska och fula i munnen.

 • Sara skriver:

  BRA skrivet. Och till alla arga ”Djurvänner”. Djur har dött i miljontals år för att människan ska kunna klä sig varmt eller äta sig mätt. Och det kommer vi fortsätta göra!!! Like it or not! Pernilla, ta inte åt dig du är en lika bra människa som någon annan.

 • Malin skriver:

  Vi har inget mot Pernilla som person eller hennes arbete, men precis som hon själv har skrivit i tidigare blogginlägg så har hon som offentlig person ett ansvar att föregå med gott exempel.

  Stöd vår fanpage mot pälstofsmössan:
  http://www.facebook.com/pages/Stoppa-p%C3%A4lstofs-m%C3%B6ssan/147816348611915

 • Jonas skriver:

  Hej Pernilla och alla andra.

  Jag vill svara på det du skriver så hövligt jag kan, hoppas du inte upplever det på annat sätt. Jag känner inget hat mot dig eller någon annan människa. Men jag är engagerad för de individer som skadas och dödas här i världen – både människor och djur.

  Jag förstår inte varför du bara kan ha empati för barn och ingen annan. Är empati en sådan bristvara? Det finns ju ingen krock där. Sluta köpa päls, sluta göra reklam för päls, sluta använda päls – det beslutet kan du göra på en sekund. Fortsätt att lägga mer tid på att aktivt kämpa för barns rättigheter (det är bra och viktigt att du gör det!), men du kan lätt och snabbt sluta att köpa produkter som innebär att djur avsiktligt dödas och plågas.

  En sorglig detalj är att flera av de saker du skriver brukar sägas av folk som viftar bort bojkott av produkter från barnarbete.

  ”äh, jag kan inte bry mig om allt”

  ”man kan inte tvinga andra hur dom ska leva”

  ”jag vill inte tänka på det där”

 • Trebarnsmamman skriver:

  Riktigt bra skrivet!

 • Åsa skriver:

  Hej Pernilla! Det där ska du inte bry dig om alls. Det finns alltid människor som vill vara dumma och älskar att ge sig på andra. Bär du din mössa och fortsätt engagera dig i barnen istället! kram från mig:-)/åsa

 • Cia skriver:

  Sen sätta ut en bild på Lena Endré kanske inte var så snällt/bra gjort?!..

 • Nettan skriver:

  Ja du är ju inte den enda som har päls så varför bara hänga ut dig i så fall ?? Jag älskar din blogg och tycker du är helt UNDERBAR.
  Kram Nettan

 • Cia skriver:

  Herreguuuud säger jag! Vad fan e det folk skriver till dig?! Jag blir mörkrädd att människor har förmågan att skriva så elaka saker till dig! Äckligt rent ut sagt!!! Sen är jag en riktig djurvän som aldrig skulle köpa nåt med äkta päls. Men alla gör vi som vi vill! Jag kan bara önska att du inte använder denna mössa nåt mer nu när du vet hur rävarna får lida! Men bara för man tycker olika behöver man inte önska död åt den andra människan! Fy fan vad offentliga personer får stå ut med! Man kan tycka att du gör/gjort fel, men gör det med ett annat uttryck. Skriva så om dina barn oxå! HEMSKT! Stå på dig, dessa människor har det nog inte så lätt!!

 • ML skriver:

  Jag förstår inte varför du skapar en höna av en fjäder med detta inlägg Pernilla – när du bara kan säga och föregå med gott exempel: – Jag tar av mig mössan nu när jag vet var pälsbollen kommer ifrån och vad det handlar om (grymt djurplågeri). End of story. Istället t o m kopierar och klistrar du in hätska kommentarer. Det är som om du vill skapa fortsatt debatt. Jag förstår att påhoppen är jobbiga – varför då hälla bränsle på elden? Barnen du värnar om gillar inte att djur plågas…

 • Sabina skriver:

  Jag blir mållös och CHOCKAD över hur folk kan skriva såhär! att hoppa på dig på detta sätt, hänga ut dig…nej fruktansvärt.

  Jag håller helt med dig!
  varför får man inte tycka olika, engagera sig i olika saker i livet ……

  stå på dig, jag tycker du är fantastisk

 • Per skriver:

  Varför skriver du om det här när du påstår att du inte bryr dej, det gör ju bara saken värre :( och blanda inte in Lena Endre i det .

 • Åsa Hagelstedt, Djurskyddet Sverige skriver:

  ”Alla kan inte göra allt, men alla kan göra lite” är ett klokt citat. Några av oss arbetar för att djuren ska få det bättre, andra för att barn, fattiga människor eller andra utsatta grupper ska få ett bättre liv. Vår tid, ork och energi räcker inte till allt, men vi behöver åtminstone inte motarbeta varandra.
  Ingen kräver att du ska bli vegan. Men djur som föds upp enbart för päls utsätts för ett fruktansvärt lidande. Den blåräv du har på din mössa är troligen uppvuxen i Finland. I Sverige är denna typ av rävfarmer nämligen förbjuden för att det inte går att förena med den svenska djurskyddslagen. Att du ställer upp bakom den lagen är väl inte för mycket att kräva? Det finns massor av bra fuskpäls så det borde inte innebära nån större uppoffring från din sida. På samma sätt som att vi som arbetar med djur tar vårt ansvar för att inte behandla barn sämre än vad lagen kräver där utan tvärtom gör vad vi kan för att både barn och djur ska ha det bra!

 • Lina skriver:

  Hej pernilla!!

  De som har skrivit negativa saker om dig, de har inget liv. de vill bara ”hänga” ut andra människor så de ska känna sig nedtryckta!
  Men ingen dömmer nån för om man har en päls utan ens personlighet.

  JAG GILLAR DIG FÖR DEN DU ÄR!!!

  MVH Lina

 • paula magnusson skriver:

  En sak till..pernilla,visa att du inte är en person bortom all räddning…

 • paula magnusson skriver:

  Självklart är det inte bara pernilla som bär detta plagg och äkta päls..men varför slutar du pernilla inte använda tex mössan när du vet att djuren plågas något så fruktansvärt??!! Jag är inte någon aktivist 😀 utan jag värnar mer för barn men jag skulle aldrig medvetet bära päls när jag vet hur djur plågas. Mat måste man ha men måste man ha äkta päls för skönhets skull?? Istället för att peka på andra som en barnunge ”hon började ha päls” Så tycker jag att du bör ta ditt ansvar och be om ursäkt och sluta med överklasstramset att bära päls för det är en hype just nu.
  Varför lägger du energi på elaka kommentarer? Du bryr ju dig inte,påstår du. Sticker man ut hakan får man tåla en del..sånt är livet. Du har valt att vara en offenlig person och har varit med enda sen barnsben så du borde veta att man har ett ansvar och folk tar efter sk ”kändisar”. Du är ju inte grön precis. Sen en känga till er som skriver om pernillas barn!! Hur är ni skapta??!! Ge fan i barnen de har inte gjort eller sagt något om detta,eller hur :-(. Blir bara less på hur människor beter sig inklusive kändisar med päls som är ignoranta och lågutbildade. Finns ingen ursäkt att forsätta provocera med att bära päls!

 • Ilse-Lill skriver:

  Hej Pernilla!
  Försök att inte bry dej……
  Idag åker vi till Thailand o ska bo på Indigo Pearl,när ska man boka buffe’n?

  Ha en riktigt go semester nu o skiiit i va dom ´”dära” skriver!!!

  Kram på dej o tack för en jättebra blogg!!!

 • Christina skriver:

  Men detta hade jag ingen aaaaaaaning om!? Jag menar att du, Pernilla, blivit utsatt för detta ”drev” pga mössan. Ingenstans har jag läst om detta?!
  Och orden tar nästan slut för mig när jag ser vilken typ av kommentarer du fått!!!
  De är skrivna av fjortisar utan språk – både vidrigt och skrattretande!
  Vi vanliga människor tycker att du är en bra tjej med sunda värderingar!

  (men jag förstår inte riktigt varför du sätter in en bild på Lena Endre i päls?? vill du att hon ska drabbas av fjortisveganerna? hade nog varit bättre att redigera bort hennes ansikte tycker jag….)

 • Linda Johansson skriver:

  DU SOM SKREV DET HÄR!

  (Skrivet av: papa_legba 2011-02-28 06:49)
  Du har såååå rätt, tog orden i munnen på mig!

  Mitt inlägg blir till följd.
  Bara att inse att vissa människor är det som dom är, som tex Pernilla Walgren,och så många andra går helt enkelt inte att öppna ögonen och få att känna sympati för en annan levande varelse…trist…men sant! Kan förstå att man vill ha det bästa av det bästa och att pälsen är fin…..MEN, den är finast på djuret inte som dekorer på jackor, mössor mm. Kör med fusk, då kan man sova gott om natten!
  Alla små tjejer som hyllar ditt försvars inlägg vet ju inte vad dom pratar om:(
  Dax för mig att gå med djurens rätt, här gör man ju ingen nytta…tack å hej!!!!!!!!!!

 • Sahra skriver:

  Jag undrar om dessa ”djuraktivister” använder dun i täcke, kuddar, jackor, åkpåsar osv. För något år sedan var det en jävla debatt om de stackars fåglarnas omilda behandling för att vi människor skulle kunna gå varmt klädda, sova under ett varmt skönt täcke osv. Fjällräven-jackorna, de oerhört populära fick väl sig en känga i dimension med pälsbollsmössan. Ha du din mössa. Den är superfin. Hälsn/Sahra

 • Camilla skriver:

  Hej Pernilla!
  Mycket bra skrivet av dig, jag står helt och hållet på din sida.
  Håller med dig om att det är hemskt att barn inte själva får bestämma vad dom vill äta, tänk att ALDRIG får smaka någon födelsedagstårta, hur grymt är inte det?
  Vilka hemska kommentarer du fick efter det inlägget, hur orkar människor lägga ner så mycket energi på just detta och varför fick du ta all skit, det är obegripligt.
  Önskar dig en fortsatt skön semester.
  Kram

 • Camilla skriver:

  Ja, vad ska man säga… Håll huvudet högt Pernilla!
  Alla kan inte ta ansvar för allt, men alla kan ta ansvar för något…. Om du ”tar ansvar” för barn som har det svårt, så får de ”vänliga” djurrättsaktivisterna ta ansvar för djuren… Jag är som , jag håller BARNEN högst! Kram C

 • PA skriver:

  Många av dom som skriker om folk som bär päls klampar på i sina skinnskor utan att ha en aning om vart de kommer ifrån. Läderkoppel/halsband till sina hundar är också ok:)

 • Maria B skriver:

  Man hallå, ge er på ngn annan, halva Sverige springer ju runt i dessa mössor!!
  Men ni kanske är för fega att ”faca” ngn in real-life…

  Aslöjlig!! Som jag sa tidigare,lägg ner samma energi på att barnen ska må bra så får vi ju en betydligt bättre värld…! ,-)

 • Malin skriver:

  Jag blir så ARG när jag läser detta, inte på Dig utan på alla urbota elaka knäppa människor som har mage att gå på dig för detta. Helt sanslöst! Skärp till er nu för H-vete

 • Peter skriver:

  Du skriver att du inte är FÖR djurplågeri och tycker såklart att det är fruktansvärt om djur behandlas illa! Hallååå!!!! Snacka om att blunda för sanningen. Du tar på dig mössan och stoppar huvudet i sanden. Nä du Pernilla, det här håller inte. Jag är ingen djurrättsaktivist, men har helt enkelt sett för mycket av hur dessa stackars djur behandlas.
  När jag köpte min Canada Goose jacka var det självklart att kolla upp var pälsen och dunet kom ifrån. Ringde upp leverantören som hävdade att dunet INTE va plockat från några levande fåglar. Sånt vet man ju aldrig, men någonstans får man ju tro dem. Den äkta pälsen på luvan kommer från kanadensisk prärievarg, som det dessutom va skyddsjakt på. Dvs de lever ute i det fria. Jag har alltså inget emot jakten i sig, den behövs för att stammen ska må bra, utan det jag hatar är dessa vidriga farmar med djur i små, små burar, som lever under helt onormala och vidriga förhållanden. Sådant Pernilla, måste ju du och de andra här inne tycka är helt okej. Mycket sorgligt!!!!

 • Christina skriver:

  Väl rutet!!

  visst inte ens att KORKASTE var ett ord?!

 • malin skriver:

  vilka hemska människor. stå på dig Pernilla, jag håller på dig!!!

 • hija skriver:

  Jättehemska kommentarer, men själva grundproblematiken är väl ändå pälsanvändandet? Du behöver inte gå med i Djurens Rätt och starta kampanjer men du kan väl åtminstone sluta köpa pälsar? När det handlar om en annan individs lidande så tycker jag inte att det handlar om människans fria val, utan moraliska val. Det handlar heller inte om att vara konsekvent, utan alla små saker man gör som är bra är ett steg i rätt riktning!

  Ni som kommenterar och ger er på ”veganerna” försöker bara tysta er egna inre röst som säger att detta är fel. Dämpa ert dåliga samvete med andra ord 😉 Ni behöver heller inte bli militanta veganer, men att sluta använda något så onödigt som päls, det kan ni väl gå med på?

  Animal liberation!

 • Anna skriver:

  Bra skrivet Pernilla! Man kan inte engagera sig i allt och alla, för dig är viktigast barnen, fortsätt så. Tänk om några kunde skriva om det fina du gör för barnhemmet i Thailand i stället och sluta klanka ner på folk som faktiskt bryr sig. En spark i baken till alla som aldrig gör något, sätt fart och bry er och engagera er, då slipper en person få skit i onödan.

 • MrsB skriver:

  Hej,

  Den dar Gabriella som skrivit om dig maste vara en riktigt elak b-f. Det ar ett pahopp utan like och hon kan inte tycka om dig som person.

  Nu tanker jag inte sitta och slanga sand i en sandlada men vill bara gora klart for alla som skrivit till dig, vare de ar for eller emot pals: VI AR ALLA OLIKA. VI TYCKER ALLA OLIKA. Detta gar att summera till R-E-S-P-E-C-T.

 • Eva B skriver:

  Hur kan man seriöst hoppa på Pernilla bara för att hon är en offentlig person. Var tog alla vuxna människor vägen som respekterar varandras åsikter? Ni borde skämmas!
  Respekt Pernilla!! Gå vidare med ditt liv. Du kan inte tillfredställa alla och spec inte dessa veganer.

 • Malinapralina skriver:

  Jag såg det i kvällstidningen att de hade ”hängt” ut dig i media ang. mössan.
  Då tänkte jag, shit nu kommer hon få FAN här på bloggen..men du skrev inget om det så jag tänkte..hmmm…det blev ingen hat-rave här på..Skönt!
  FEL av mig..

  Skit i media skit i alla galna människor, bär din fina mössa.
  kram

 • Anna skriver:

  Härligt Pernilla! Du har så rätt!
  Den som är utan synd kan få kasta första stenen. Som du skriver så har säkert de flesta några skinnskor eller en pälsdetalj i garderoben.

 • Lotta skriver:

  Hej Pernilla!
  Jag tycker det du skrev var så bra! Strunta i alla de dumma kommentarerna från alla dessa låg utbildade människor som inte vet bättre. Du skrev en sån bra artikel och du är en omtänksam och god människa. Ha det så bra i Spanien och som sagt du är bäst! Kram Lotta

 • Kristina skriver:

  Mycket bra skrivet Pernilla!!!!!!!

  Kram Kristina

 • Jenny skriver:

  Bra tal!!!!. Heja Pernilla, låt dom inte trampa på dig!

 • Victoria skriver:

  Go Pernilla Go!!!!!

  Vilka hemska kommentarer!!! Usch o fy! Själv är jag glad att jag har haft min enomrt varma dunjacka i vinter, min varma pälsmössa o julskinkan var enormt god i julas! Annars hade inte jag överlevt denna vinter!!

  Kram på dig

 • Johanna skriver:

  stackars pernilla och hennes mössa…

 • Pernila Eklund skriver:

  Otroligt bra skrivet Pernilla! Ditt inlägg tyder på sunt förnuft och intelligens och det utan att trampa på andra. Fler borde ta efter hur man kan uttrycka sig (ni vet vilka!)
  Bra att du står på dig och står för dina sunda värderingar.
  Kram Pernilla, Täby

  Ha en underbar semester

 • Maria skriver:

  Oh Hjälp,,,va less man blir på detta tjatet om denna pälsmössa!!
  Här vill man läsa en blogg med glädje & få en inblick i kändislivet, hur man får ihop pusslet med barn i olika åldrar, familjeliv mm.. Så blir du påhoppat för nåt du inte ens visste.. ge er nu tycker jag..

  Pernilla Njut av semester´n!!!

 • Sara skriver:

  Jag håller på dig Pernilla!

  Jag kommer att fortsätta äta kött, köpa mina skinnskor och bära dunjacka!

 • carro skriver:

  Usch jag blir verkligen upprörd och helt chockad, hur kan du skriva att du inte tror att pälsuppfödningsdjur lider??? De gör det!
  Jag tycker att du har en förskräcklig syn på djur. Tur att ni inte har kvar er hund!

  Faktiskt så får man stå för det man förespråkar. Vill du ha ihjältorterad pälsbollstofs på din mössa så signalerar du att det är ok att plåga ihjäl alla dessa stackars djur. Självklart blir det reaktioner på det från människor som har större empati och kan se djur som levande varelser med känslor och eget värde.

  Och Marre, du verkar helt sjuk huvudet. Sorgligt att vuxna människor kan ha en sådan inställning till djur. I bästa fall är din kommentar ett väldigt dåligt skämt.

 • Maria skriver:

  Jag menar att Pernilla ska svara i Aftonbladet med blogginlägget.

 • Eva skriver:

  Jag är också helt förundrad över en del kommentarer som är rent ut sagt personliga påhopp.
  Som sagt det finns fler som också har en pälsdetalj på sig som också är djurvän trots detta. Ändå är det inte samma påhopp på vissa andras val av kläder. Tex Silvia som säkert inte bär en oäkta päls på de bilder man sett. Inte tycker jag sämre om henne för det trots att jag älskar djur. Men hoppa på lilla gulliga Pernilla det kan man.
  Jag är egentligen en mormor som fått tips om din blogg. Älskar dina roliga härliga blogginlägg. Du bjuder på dig och din härliga underbara familj. Du verkar vara en rak och mycket ärlig omtänksam person med många vänner.
  Dina härliga reseberättelser och alla goda recept är också sånt som jag njuter av att få ta del av.
  Hoppas du får härliga dagar med lilla söta Theo i Spanien

 • Maria skriver:

  Du borde svara med detta inlägg i Aftonbladet.
  Så bra klokt och sunt skrivet av dig.
  Jag skulle själv ordagrant svarat som dig.
  SVARA i aftonbladet så alla får ta del av ditt kloka svar.

 • Marianne Johansson skriver:

  Pernilla har inte du hund eller.Jag själv har 4 katter och jag blir alldeler upprörd när jag läsert din blogg om hur du ser på djur över huvud taget.

 • Ulrika skriver:

  Jag tror i alla fall att det här har fört med sig att du tänker efter när du nästa gång tänker köpa något med äkta päls på. Och då är jag nöjd!

 • Anna S skriver:

  Herregud!!
  Det kan inte vara lätt att vara en offentlig person alla gånger.
  Bär din mössa med stolthet, jag kan inte fatta o förstår inte hur folk kan vara så elaka. Men alla får ju självklart tycka vad de vill om pälsindustrin. Jag kan inte fatta hur det kan finns så mycket hat i många människor.
  Ha det så skönt i Spanien.

 • Petra skriver:

  Bra skrivet!!!

 • Eva skriver:

  Jag tycker du är så himla rak och ärlig, Pernilla.
  Genom tips från dotter som också gillar dig har jag börjat läsa din blogg för du skriver så härligt och roligt.
  Du verkar vara en som man kan lita på, underbar mamma. Ni verkar vara en så härlig underbar familj alla ni Wahlgrenare. Duktiga och trevliga. Gör så mycket roligt tillsammans.
  Strunta i alla elaka kommentarer. Visst alla får tycka vad de vill, men att gå till rena anklagelser är bara för mycket. Dessa människor hittar alltid någon/något de vill gå till angrepp mot.
  Älskar att läsa dina reserepotage, matrecept och allt roligt och också vanligt som du och din fina familj gör.
  Ha trevliga dagar med din söta Theo i Spanien

 • Catharina skriver:

  Vi är många på din sida!

 • Agnetha skriver:

  Hej Pernilla

  Dessa elaka människor har tyvärr inget liv så det är därför de letar efter saker att hugga på.
  Stå på dig pernilla, de här människorna mår inte bra helt enkelt.

 • sanna skriver:

  Jag förstår att du är upprörd. Det är klart att du lider med djur som plågas men jag förstår vad du menar. Det är en balansgång, som alltid. Det är helt sjukt att låta sina barn bli veganer. Sådana mskor borde hängas ut och piskas offentligt. Men på ngt sätt är det fult att lägga sig i andras sätt att forstra barn förutom att man gärna snackar skit bakom ryggen. Min son har börjat gå på kalas nu. Kommit i den åldern.

 • Gudrun skriver:

  Bara att inte bry sig….Finns så mycket negativa människor i detta land, vi får fokusera på oss glada positiva!!!! De som ger energi. …..Men orkar du, så skulle detta inlägg anmälas. Det är ju olaga hot, Kanske kan hitta IP adressen!

  Ha nu en fortsatt bra semester långt bort ifrån rävar & pälsmössor =)

  Storkram till er allihopa!!!!

 • Tina skriver:

  Jag kan säga att jag reagerade väldigt starkt då Kronprinsessan hade sin på sig då jag anser att HON om någon SKA vara så pass påläst att hon inte ens tänkt tanken att sätta den på huvudet…
  Jag menar, ska hon inte vara ett exempel och förebild, så vem ska!?

  (http://blogg.aftonbladet.se/fetfulochmotbjudande)

 • Ulrika skriver:

  Bra Pernilla, mycket bra skrivet! Men fy så hemska kommentarer de skrivit om dig och din pälsmössa!! Usch hur kan dom…?!

  Du är bäst bry dig inte om elakingarna!!

 • papa_legba skriver:

  …Och en sak till, man måste tänka ur ett konsumentetiskt perspektiv här också. Det är inte affärernas fel att det finns päls. Det är konsumenternas. Så jo, det är ditt fel (bland andra) att djur plågas helt i onödan och det borde du ta åt dig av faktiskt.

 • papa_legba skriver:

  Anledningen till att du blir uthängd är för att du är en offentlig person, och som en offentlig person bör man ta ansvar för vad man gör. Ingen begär väl att du ska bli vegan, men att bojkotta äkta päls är väl inte så svårt? Det finns ju fuskpäls, ellerhur?

  Och du säger att alla ska få välja själva hur de lever sitt liv. Absolut! Men när man skadar en annan varelse genom sitt ”levnadssätt” så borde det inte vara okej. Du skulle väl aldrig säga till en våldtäktsman att han får våldta hur mycket han vill, det är ju hans val?

  Du skriver även att du vore helt dum i huvudet om du hade gjort reklam för dessa mössor nu i efterhand, men samtidigt så tar du inte avstånd från dem nu i efterhand heller, vad ska man dra för slutsats av det tycker du?

  Jättebra att du engagerar dig för utsatta barn, men måste det utesluta allt annat? Jag hade hoppats på att du skulle få någon typ av insikt av allt detta, men istället så använder du argumentet ”Det är inte bara jag, titta på dom, dom köper också päls!” vilket kanske hör hemma i sandlådan.

  Anledningen till att ingen sa något negativt om din pälsmössa i början är för att ingen djurvän följer din blogg eller läste det inlägget förrän nu. Självklart går folk in och läser om det när du hängs ut i tidningar m.m, men du får faktiskt stå ditt kast då tycker jag.

  Min första tanke när jag sporadiskt läste igenom dina blogginlägg var ”Detta är ett hopplöst fall, hon kommer aldrig bry sig om plågade pälsdjur” och tyvärr så hade jag uppenbarligen rätt. Kanske förtjänar du inte de elaka kommentarerna, eller så gör du det. Jag kan dock inte känna någon sympati för en människa som struntar i lidande för sin egen fåfängas skull.

 • Kerstin skriver:

  Hej Pernilla
  Jag gillar din blogg och tycker att du verkar vara en toppen människa.
  Du kan ju inte ta allt ansvar för all skit i världen på dina axlar. Du gör ett superbra
  Jobb och ingen har rätt att skriva sådana elaka kommentarer till någon. Det är ju inte du som säljer och tillverkar t ex dessa mössor, det finns i så fall andra ansvariga.
  Stå på dig!!
  Ha en fortsatt bra semester!
  Kram Kerstin

 • Caroline skriver:

  Bra skrivet!! Människor har burit päls i alla år och kommer fortsätta med det. Att vissa djur far illa har inget med pläsen att göra, det har med att göra hur människor beter sig och hur människor kan bete sig ser vi ju på de hemska kommentarerana du får… Fy för att få sånna kommentarer men så strongt av dig att orka ha bloggen kvar. Och jag håller dessutom med dig, är det något vi ska bry oss om så är det BARNEN och det är bra mycket viktigare att engagera sig i än om någon har en mössa med en plälsboll på eller inte.

 • Marika skriver:

  Bra skrivet Pernilla!

 • Lovisa skriver:

  Men skit i dem! Du får väl ha päls om du vill! Det är ju snyggt… 😉

 • Sandra skriver:

  Bra skrivet! Alla har rätt till sin åsikt. Du är en underbar människa och jag förstår att du måste juh ta åt dig när folk skriver idiotiska saker till dig, jag hoppas du kan försöka tänka på alla som tycker om dig! Vi är fler!

 • Rosa skriver:

  BRA Pernilla, du kan verkligen ge svar och stå upp för dig själv på ett fantastiskt sätt, fast jag inte tycker att du ska behöva göra detta.
  Du är helt enkelt fantastisk!
  Fortsatt mysig semester.
  Kram Rosa

 • Susanne skriver:

  Hej pernilla!
  I bland funderar jag på ”mänskligheten”…
  Jag jobbar med människor inom servicebranschen och slutar aldrig att förvånas över hur man kan bli behandlad. De som skrivit detta kan ju inte vara kloka någonstans!! Stackars dig, att du orkar. Sådant här måste ta mycket energi av dig.

  Försök att ha en bra semester trots detta!!
  Kramar!

 • Mimmi skriver:

  Tänk att det är så olika vem som tycker. Tycker PW är det ok, tycker läsare, är det inte det om man inte tycker som PW förstås.

 • Anette skriver:

  …nu slutar jag läsa denna blogg…att man vill fortsätta ha sin mössa på sig….usch…hejdå pernilla

 • Mia skriver:

  Herre Gud vilka människor det finns. Vilket otroligt hat! ”Må du brinna i helvetet”..etc. Att de som skriver så inte skäms! Jag är naturligtvis inte heller för djurplågeri men engagerar mig också mycket hellre för barn och MÄNNISKOR!

 • Mia skriver:

  Pernilla: om du vet att du skulle bli betraktad som dum i huvudet om du pushat för rävmössan efter denna rävdebatt varför tar du nu inte avstånd från den? Du framstår ju som dubbelt dum nu när du med vetskap om din disrespekt mot alla pälsmotståndare och djurvänner och djurplågeriet fortfarande bär mössan!

  Vidare: Varför hänger du ut Lena Endre i din blogg som pälsbärare? Vill du rikta alla djurvänner och pälsmotståndares ögon på henne nu istället? Lågt tycker jag! Precis som om du vill visa att det minnsann finns de som är värre än dej själv och för att du inte ska vara den ende i debatten! Stå för det DU gör istället för att peka ut andra!

  Jag tycker att ovanstående inlägg är helt förkastligt och förvånas över din ihärdighet att få behålla din pälstofs trots att du nu vet att just den modeflugan bidrar till djurplågeri? Kan du inte ens avstå från den du som har ett så rikt liv!!??

  Alla är vi olika och tycker olika och just därför ska man respektera andras åsikter. Men du Pernilla tycker att du ska få tycka vad provocerande som helst utan att ens få något mothugg??

  Det är rätt som du skriver att det inte är dina vanliga läsare som reagerat på ditt tyckande eftersom dina medelålders käringar till fans applåderar åt allt du skriver ? Det är ju bara töntar till fans du har(och det vet du med) som med största säkerhet springer ut och köper en pälstofs de med och därför bidrar du till denna galenskap! För bara några år sedan vore det helt omöjligt att pusha för en pälstofs som du gör nu! Men nu är det ju starka tuffa Pernilla som står för det hon tycker och blir påhejad av alla löjliga käringar som sitter här och häckar!!

  När blev det så enkelt Pernilla att man kan tycka och GÖRA som man vill utan att bry sig om att respektera andra? ”Hata mej då” som du så barnsligt skriver.

 • Sabina skriver:

  Sorgligt att du Pernilla tycker det är ok att djur torteras och plågas för att du ska få ha en ”chick” liten tofs på ditt huvud. Om man köper och använder bla dessa mössor så bidrar man självklart till denna tortyr av djur. Om det inte finns någon efterfrågan så finns det heller ingen marknad för att bära päls av torterade djur. Att säga att det finns många andra som gör det är en dålig ursäkt, för man kan bara förändra sig själv. Men många bäckar små…..Du får självklart leva precis som du vill precis som alla andra, men du har som offentlig person en viss påverkan på människor och borde tänka dig för innan du gör reklam för och försvarar en så känslig sak som att bära päls från torterade plågade djur som enbart föds för att du ska få ha en ”chick” liten tofs på ditt huvud.

 • Monica skriver:

  Ditt inlägg får mig inte att tycka bättre om dig- du drar ju ”s.k djurvänner” över en kam. Hur kan man INTE veta att päls innebär ett fruktansvärt lidande för djur, du skriver ju det själv att du visste att det var riktig päls och inte bryr dig om det. Sluta hymla med det, självklart är du inte ensamt ansvarig för denna hysteri, jag tror inte att du har sånt inflytande, men det är oansvarigt att som medmänniska gå ut och stoltsera med päls från torterande djur. Att man bryr sig om djur betyder inte att man inte bryr sig om barn eller andra medmänniskor, jag hoppas du kan förstå det även om det kanske inte existerar i din värld.

 • Sabina skriver:

  Sorgligt att du Pernilla tycker det är ok att djur torteras och plågas för att du ska få ha en ”chick” liten tofs på ditt huvud. Om man köper och använder dessa mössor bla så

 • Mia skriver:

  Bra skrivet: Nina Johansson 2011-02-27 23:31

 • Sofia skriver:

  Snyggt Nina Johansson!

 • M i USA skriver:

  Tummen upp!! Du har så rätt! :o)

 • stefan skriver:

  Bry dig inte om dom där kommentarena! du har din åsikt och även om jag själv inte gillar den så hoppar man ju inte på folk sådär. Då är man ju sämre själv.

 • Riitta skriver:

  Bra skrivet ! Bit ihop och stå på dig ! Jag tror att veganer är argsinta för att de går runt med ständig näringsbrist. Synd om dom faktiskt. Jag tycker inte heller om pälshandel men det är lika illa att sprida bekäpningsmedel på grödor som människor och så även militanta veganer äter. Din blogg är inte en politisk blogg och skall aldrig bli det heller. Du har rätt till tyckande och tänkande så som alla andra människor har det. I ett demokratisk samhälle skall alla få fritt tycka utan att bli hotade och kränkta. Ha det bra.

 • Erik skriver:

  Jag håller med dig Pernilla till 100%. Alla har vi ett ansvar att göra våra egna val och inte behöver vi andra som talar om hur vi ska göra. Vi kan förstås ibland behöva råd i ett val – helt naturligt och inget konstigt med det.
  Absolut respekterar jag veganers val men jag väljer kött och förlitar mig på att djuret haft det bra och inte lidit ens vid slakten.
  Som många skrivit tycker även jag att det är tråkigt med anonyma personliga påhopp.

  Sola i Spanien nu!

 • Ann-Sofie skriver:

  Gud Alltså , Vilka Hemska ord/meningar folk skriver! till dig!!
  Bara för att du är en offentlig person ska det hela förstoras upp så, LÖJLIGT VÄRRE!!

  Och man ska ha klar/sann fakta för sig innan man uttalar sig och gör sådana fruktansvärda påhopp på någon annan människa!! Vi alla har rätt att ha en egen åsikt i detta demokratiska samhälle vi lever i.:) Tycker det verkligen får finnas gränser på vad och hur man uttrycker sig.. Hoppas du kan njuta på semestern trots detta..

  Hoppas allt snart lägger sig till lugn & ro…)
  Ha det så fint och mysigt nu med Charlotte& barnen:)

  Varm Kram
  din nya bloggvän i din blogg Ann-Sofie i Hbg

 • Cajsa (http://cajsa1.webblogg.se) skriver:

  Jag har inte brytt mig så mycket i den debatten då det pågår massa debatter om djurplågeri och liknande hela tiden och jag börjar lessna.
  Har man dödat ett djur så är det väl ändå bra att man använder hela djuret? Människan har gjort så i alla tider. Äter köttet och bär pälsen. horn och ben blev asbra smycken och vaken. Människan är ingen djurvän i grunden, dock kan jag förstå att man vill att det ska skötas snyggt och jag förstår vegeterianer. Inget djur ska behöva få plågas till döds. MEN när det väl är dött, då är det lika bra att använda sig av dess ”tillgångar”? Jag använder däremot inte äkta päls då jag vill veta om djuret fått dö på ett ”bra” sätt. jag har dock en fake-päls som jag älskar. :)

  Hoppas jag inte får någon efter mig nu. Vill inte skapa någon debatt eller så, ville bara få yttra mig! Det är alltså min ÅSIKT inget som jag säger att ”så här är det”…finns inte så mycket rätt och fel i det hela antar jag. alla har olika åsikter och det är det som är så fint med sverige, vi får ha det! 😛

  Så finaste Pernilla! You know I love you! Oavsätt om du är ”djurvän” eller inte..^^ Vi är inte mer än människor, eller hur!?
  Kör ditt race och bry dig inte! (vet ju att du inte gör det men vet att det kan vara jobbigt med att få slag på sig även om man inte tar åt sig som sagt).

  xx Cajsa

 • Jag skriver:

  Jag skulle aldrig personligen bära päls och kan till viss del respektera hur du, Pernilla, resonerar. Men jag kan ju inte på något vis säga att de är snällt att döda ett djur efter några månader som valp enbart för att pälsen ska hamna på en mössa eller dylikt.
  Jag läste artikeln i AB idag och mår illa vid tanken på att djuren dödas efter så kort tid och jag är emot all jakt som förekommer, som när dem säger att de kommit ”för mycket björnar” när de egentligen är vi människor som byggt på deras platser, i många fall tycker jag djuren har ett mer värde än oss, i allafall lika mycket värde som vi. Vi kan döda djur hur som helst då dem inte kan säga nej men vi skulle ju aldrig döda barn hur som helst bara för att göra de liksom? Resonemanget blir liksom fel hur du än vänder och vrider på de.

  Jag accepterar inte på något vis djurplågeri och tycker inte man ska bära päls, men jag respekterar såklart din och andras åsikter. De är ditt val att bära päls och bära den med glädje, utan att du vet hur djuren behandlas. De är DE som får mig att bli besviken, jag tror inte du heller skulle vilja bli behandlad på detta hemska sätt.

 • Linda skriver:

  POWER-PERNILLA! Jävlar i havet vad jag gillar dig o din inställning!!

 • Maria B skriver:

  Allvarligt Nina, ta en titt hur barn & människor runt om i världen oxå behandlas!! Vem vet, en barnarbetare i Kina kan ha gjort din tröja……

 • Matilda skriver:

  Tycker det var hemska kommentarer. Man ska respektera varandra trots olika åsikter. Man kan inte bara dyka på folk sådär med så grova ord. Fruktansvärt! Så märkligt också att just du blev syndabock för denna mössan när precis alla går runt i den. Själv tycker jag det är hemskt med päls. Har aldrig förstått poängen då det inte ens är snyggt. Mår fysiskt dåligt när jag ser en päls, jag stannar till och blir nästan ledsen och chockad, man får ont i magen och mår dåligt. Alla får tycka som dom vill utan att man ska dyka på någon. Det blir ofta starka reaktioner när barn och djur far illa. Det är väl barn och djur som står närmast folks hjärtan eftersom det är dom mest försvarslösa.

 • Nina Johansson skriver:

  Nu tog du de allra värsta kommentarerna och visade upp dem. Du har också fått väldigt, väldigt många kommentarer från folk som är ledsna och besvikna på att du gjort reklam för de här mössorna på din blogg.
  Jag uppmanade dig i en kommentar att erkänna att du gjort fel, nu efteråt när du känner till hur rävarna behandlas innan de blir till tofsar. Jag försökte få dig att inse att du förmodligen skulle kunna påverka många att inte köpa de här mössorna, om du gick ut och talade om att du ångrade dig. Många ser upp till dig och andra kändisar och jag tror du är medveten om att du har möjlighet att påverka många människor.
  På sätt och vis tycker jag det är bra att du har förtydligat att du inte kände till detaljerna i rävhanteringen när du först gjorde reklam för mössorna. Men du vill inte uppmana människor att sluta köpa äkta päls. Det är med största sannolikhet så att du bidragit, och fortsätter bidra, till att fler rävar plågas och dödas.

  Till de allra argaste djurvännernas försvar vill jag säga att när man ser hur de stackars, stackars rävarna lider så fruktansvärt i sina burar, är det lätt att tappa fattningen. Man blir så obeskrivligt ledsen och arg att man inte vet vad man ska ta sig till. Jag frågar dig helt vänligt, Pernilla: har du sett någon av de filmer som visar hur rävarna har det innan de dör? Om du har gjort det och sen lägger ihop det med ditt eget stoltserande med mössorna, tror jag att du förstår att en del gick för långt i sina kommentarer. Du som bryr dig så mycket om barn hade nog kunnat reagera lika starkt om du såg en film med barn som hade det för jävligt.

 • Åsa skriver:

  Bra skrivit Pernilla! Fattar inte att du inte bara publicerar deras mailadresser o rubbet! Jävla idioter som skriver sådana vidriga saker!
  Tycker förövrigt att mössan är skitful MEN alla får naturligtvis ha på sig precis vad dom vill. Att DU själv skulle vara ansvarig för alla plågande djur blir ju bara löjligt!
  Stå på dig Pernilla!!! <3 <3 <3

 • Anna ianelli skriver:

  Bra skrivet!!!! Det där kan lika gärna anmälas för olaga hot och påhopp!!

  Fattar själv inte vad folk får tag på sådana ord! :O – Nu ser jag mer nån som kallar sig ”djurvän” någon med djävulshorn! jag som trodde de var snälla, och jag läste den där artikeln med hon vegan mamman som skrivit om dig, de behandlar ju barnet illa som du säger!
  Det är bra at DU står på dig!!! jag gillar dig och mösan är ursnygg och jag har massa vänner som bär likadan och vi är inte för djurplågeri men vi är ändå inte med i sådana grupper mot det efetrsom vi kan fortfarande bära exempelvis en mössa med en pälsboll.

  Du äger! :)

 • Kalle skriver:

  Heja Pernilla,
  Du har helt rätt. Alla påhopp med anledning av din mössa är helt orättvisa. S.k. djurrättsaktivister verkar ha betoningen mycket mera på ”aktivist” än ”djurrätt” och förefaller ligga långt under genomsnittet vad gäller empati och en del andra, positiva mänskliga eggenskaper. Fortsätt med päls i den omfattning du själv vill. Det gör vi och de flesta andra. Ska vi sluta med kaviar också? Fisken kan ju ha lidit när den blev av med rommen? Kan vi få ha vår egen moral och slippa bli påtvingade andras värderingar?

 • Klara skriver:

  Ja, inte för inte att den kallas Bimbomössan……..Se vilken typ av människor som bär den…Inga jag skulle umgås med i varje fall. Suck det är synd om människorna!

 • Malin Mesbahi skriver:

  HHHEEEJJJJAAAAA PERNILLA!

  Bra skrivet av dig bravo bravo pernilla go girl och jag äger också mössa med päls och tycker den är bara så assnygga och de som skrivit skit är bara desperata och jag står på din sida pernilla och skickar massor härliga kramar till dig, du är verkligen en stark kvinna som står vad du skriver go girl pernilla du är BARA för hhhääärrrllliiiigggggggttttttt kramar din största fan Malin

 • Tofflan skriver:

  BRA rutet, Pernilla! Sån här skit ska man INTE ta! Fruktansvärt upprörande att folk skriver såna där vidriga kommentarer till dig. Det är väl en sak om man diskuterar och debatterar, men detta är lågvatten verkligen. Och så typiskt att ditt inlägg om mössan är flera månader gammalt – och NU reagerar folk, när det slås upp i Pravda, flåt Aftonbladet. Trött man blir!..

 • Emelie skriver:

  Helt rätt PERNILLA! är på din sida och föresten mössan är skit SNYGG! :) Hur kan man skriva sådana saker till dig helt sjukt!
  Kramar

 • camilla skriver:

  Bra gjort Pernilla. Stå på dig o va den du är. Folk är inte kloka. Det är väl tillverkarna dom ska gå på i första hand så det i så fall inte ens finns dessa mössor att köpa. Usch va folk är jobbiga.
  Ha en skön semester o passa på o njut.

 • Hanna skriver:

  Men sådant hysteri för en cool mössa??? Alla som bär dunjackor, julskinkan på bordet, duntäcket i sängen….tänker de hur djuren innan har behandlats??? Bra inlägg och fortsätt och bär din mössa.

 • Mette skriver:

  Jag är helt chockad!! Hur kan man bara kommentera på detta viset? Man blir ju fan rädd!! Tycker att du är super Pernilla och gillar verkligen din blogg, har följt den sen start men undrar verkligen hur du orkar när människor beter sig på detta viset? Snacka om påhopp!! Stor kram till dig o din familj iaf och njut av din semester.

 • Emma skriver:

  Herregud vilka idioter. Jättebra skrivet! :)

  Men du måste förstå att du är en förebild. Människor tar efter dig. Jag skulle ha slutat bära mössan.

  Trevlig semester!

 • Caroline skriver:

  Herregud! Förstår inte hur människor kan skriva så elaka saker! Tänk på att det egentligen är det du gjort som de kritiserar, inte dig som person. Ta inte åt dig. Dock så tycker jag inte att man bör stödja en sådan här industri som pälsindustrin, vilket man indirekt gör genom att köpa plagg med päls. Jag tycker det är hemskt hur människor uttnyttjar djur och ser dem som något som står till människans förfogande. Djur lever inte för människans skull, de lever för sin egen. Jag hoppas du får en underbar tid i Spanien med mycket sol, god mat och härligt umgänge!

  Kram,
  Caroline

 • Tina skriver:

  Bra skrivet.
  Ha en skön semester!

 • Åsa skriver:

  Blir mörkrädd när jag läser kommentarerna du fått. Det är bra att du ger svar på tal, tycker jag. Stå på Dig!

  Kramar i massor!

 • Maria B skriver:

  HEJA PERNILLA!!!!!
  Jag håller helt och hållet med dig, tala om att kasta sten i galshus ang hon som skrivit artikeln!! Hur kan man ”tvinga” sina barn att bli vegan…fy sjutton!!
  Stå upp,jag står bredvid din sida i denna debatt, sjukt!!!
  Jag är dessutom djurvän,MEN det finns mkt annat jag prioriterar innan rävarna..tex att barn ska få en trygg uppväxt mm Det anser jag är viktigare att lägga focus på!
  Njut av semestern med Charlotte och redera dessa idiotiska kommentarer!
  Kram

 • Anna skriver:

  Gösta Petter!
  Blir mållös. Arg kan man bli, ibland rejält, för att man har olika åsikter men nån måtta får det vara på hur man uttrycker sig. Även om det ibland känns som om jordens homo sapiens har väldigt lite gemensamt så är vi faktiskt ändå människor allihopa vilket innebär att vi alla har känslor.
  Sänder dig en varm kram från ett kallt Sverige och hoppas att inte er semester blir helt förstörd av detta nu.

 • Stina skriver:

  Bra sagt, man ska inte ta någon skit och människor som ger sig på andra utan bakgrundsfakta är svaga, det är vidrigt att läsa vad folk skriver till dig! jag tycker du och hela din familj är underbara!
  Jag är stolt över att du lägger ut det här inlägget och tycker att du är en bra förebild för den yngre generationen som läser! jag är en av de som bor i Östersund, vet inte om jag räknas som hipp men läser din blogg gör jag iaf och jag är 21;)
  Hoppas du får en fantastisk vecka!

 • Ricky skriver:

  Så jävla bra skrivet Pernilla!!! Dessa sk djurvänner är säkerligen militanta veganer ELLER INTE! Dessa människor är vanliga jävla Svenssons som du och jag, som bara måste sucka, pusta och stöna över allt! Så jävla tröttsamt!! Ha en underbar semester i Spanien Pernilla!!

 • Lisa skriver:

  Mycket bra rutet! Man undrar vad internet gör med människor ibland. Hur kan man fara ut så här mot en annan människa? Det är så fegt. Du är inte anonym, nätmobbarna är helt anonyma. Jag förstår inte hur du orkar. Bra att du biter ifrån och försvarar dig. Ingen människa ska behöva bli behandlad på det här viset. Ingen.

  Jag får intrycket av att dessa argsinta, bitska människor har valt att bortse ifrån att inlägget var en blinkning till din bloggkollega, och inte ett inlägg i pälsdebatten. Det är som om de sitter och väntar på att få sätta klorna i någon, den 2 februari blev det din tur.

  Citerar här första artikeln i FN:s deklaration för de mänskliga rättigheterna:
  ”Alla människor är födda fria och lika i värde och rättigheter. De har utrustats med förnuft och samvete och bör handla gentemot varandra i en anda av gemenskap.”

  Så det så.

 • Diana skriver:

  Så löjligt att Pernilla ska bli uthängd på detta vis. Hur vore det om var o en sköter sitt…
  KRAM till Dig Pernilla!!!

 • Anette skriver:

  Heja Pernilla!

 • Sofia skriver:

  Bra skrivet Pernilla !!! Alla gör vi som vi vill!! Inget man ska bli halshuggen för!!!
  Ha en bra sem!
  Kram

 • Pernilla T skriver:

  Men nån jävla måtta får det väl ändå vara!! Respekten för människor gick tydligen förbi där nånstans när man hade fullt upp med att proklamera för djurens rätt i samhället. Folk kanske borde lära sig att ta hand om sina medmänniskor också. Vad är det här för fruktansvärda kommentarer!!?? Nej, stå på dig Pernilla (men det är jag helt säker på att du gör ; ) )!

 • Maria skriver:

  Och där sjönk du tyvärr ännu lägre i mina ögon.. Jag är en djurvän som absolut inte skulle skriva något sådant eller uttrycka mig så överhuvudtaget som andra tydligen har skrivit, men att säga att du gjort bort dig – det står jag för att tycka! Jag blev ledsen när jag läste det här inlägget.. Trodde det fanns något vett i ditt huvud, men så fel hade jag..
  Hälsningar Maria

 • Johanna skriver:

  Bra där Pernilla!
  Mer tydlig så kan man nog inte vara, hoppas alla förstår nu!!!
  Tycker också att det får vara nog om det där, mot dej nu.
  Har inte sett att dom går på andra kändisar på detta vis, som har denna mössa, tex Prinsessan Viktoria…

 • Anna.Lena skriver:

  Stå på dig Pernilla!
  Jag kan inte fatta att människor kan skriva sånt till någon annan..
  Du är stark som står emot det!
  Kram
  Anna-Lena

 • Marre skriver:

  Bra skrivet
  Vi har också denna mössan i vår familj, vi har tre st och jag älskar den
  Jag är ingen direkt djurvän, skojjar alltid med kidsen och säger att djur har vi i frysen eller på oss
  Jag tycker mössan är superfin och det är ju tofsen som är snygg
  Visst är det synd om rävarna men mitt hjärta är för barn
  TACK Pernilla för att du står för vad du tycker
  Maria

 • Ulrika skriver:

  Jag är helt stum.
  Hur är det möjligt att man kan hänga ut någon så här.
  Bra att du ger svar på tal Pernilla.
  Jag är på din sida och skickar massor av kramar till dig.
  Sluta aldrig att vara den du är – du är underbar!

 • Cia skriver:

  Bra tal!!! Håller med dig!! Gillar din blogg!!!

 • Maria skriver:

  Go girl, go!!!!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Instagram