I kväll smäller det!

Herregud , i kväll smäller det! Min ”lilla kille” tävlar i Let´s Dance!! 

Jag vet , han är inte så liten längre , men det känns ändå pirrigt och lite läskigt att Benjamin ska stå där i kväll på dansgolvet och speaker-rösten ska säga ; Benjamin och Sigrid – i en Cha cha! 

Jag vet ju av egen erfarenhet hur jäkla nervös man är just då och hur mycket man ska ha i huvudet och benen som just då känns allt annat än stabila….!

Dessutom vet ju alla föräldrar att det alltid är med en viss obehagskänsla man ser sina barn ”tävla” i vilken gren nu det är må vara ; sport, musik eller som nu dans.  Hur många föräldrar har inte fått trösta ledsna barn som förlorat sin fotbollsmatch eller kommit ”bara” trea i gymnastik eller vad det nu kan vara.  Man vill ju så klart att det ska gå bra för ens barn och att inte käpprakt åt skogen.

I vanliga fall är jag inte alls nervös för Benjamin när han har stått på scen eller medverkat i Tv , men just själva tävlingsbiten är fan läskig alltså….!  Men nu är ju Benjamin ändå 16 år så jag tror inte han kommer bryta ihop om han skulle åka ut….  Jag hoppas bara att han kommer gå ut på golvet i kväll och ha KUL!!!

Dessutom är det ju inte bara pressen att kunna leverera på dansgolvet, utan även den andra ”pressen” att tänka på.

På presskonferensen fick Benjamin frågan om hur det går med musikal-karriären och Benjamin visst inte riktigt vad han skulle svara på det , eftersom han inte vill syssla med musikal just nu. Och då blev det rubriker som att ”Nu lägger Benjamin av”. 

Men det var inte riktigt så han menade. Han tyckte själv att det lät jättetöntigt efteråt.  Det är inte alltid lätt att uttrycka sig så det blir rätt när man är 16 år, men JAG förstår precis vad han menade.

Jag gjorde ju själv min första musikal-roll när jag var 10 år och jobbade sedan som barnmusikal-artist tills jag var 14 och gjorde min sista roll som ett av barnen i Sound of Music. 

Att vara 14 år och stå med små tofsar med rosetter och små gulliga klänningar på scenen när man började vilja vara cool och hänga med polarna som inte spelade teater,  var inte helt lätt alla gånger.

Jag kände tydligt att jag inte ville vara ”barnskådis” längre. Därför tog musiken över och jag började skriva egna låtar och drömde om en popkarriär istället. Den kom ju när jag var 17 år och slog igenom i Melodifestivalen med Piccadilly Circus.

Och sedan hade jag flera år när jag bara ägnade mig åt popmusiken och tackade nej till fantastiska musikalroller  tills jag var 22 år och blev erbjuden huvudrollen i Annie Get your gun. – min första musikal som ”vuxen”….!

Först DÅ kände jag att jag hade ”landat” i min vuxenroll. Jag hade fått mitt första barn (Oliver) och kände att jag visste vem jag var utan behöva ha en ”cool image” hela tiden och jag började längta tillbaka till musikal-scenen igen.

Benjamin är just nu i det skedet jag var när man inte är barn längre  och inte vill spela barnmusikalroller ,  men man är heller inte vuxen än och vet precis vad man vill göra med sitt liv.

Just nu vill Benjamin bara inte göra fler musikaler , utan endast skriva musik som är det han brinner för just nu!  Han vet inte ens om han kommer stå på scenen mer själv eller om han bara kommer skriva åt andra. Det  får tiden utvisa. Han är ju som sagt bara 16 år och har skola och lite annat att tänka på också…

Och eftersom han inte har spelat musikal sedan Karlsson på taket 2011  (där han precis började känna sig för stor för att spela liten)  och just nu inte känner att han kommer vara med i några fler musikaler  (som jag också kände när jag var i samma ålder ) – så känns det såklart konstigt för honom när han fortfarande blir kallad ”musikalartist”  och så vet han inte riktigt vad han ska svara på det.

Benjamin är helt enkelt  i ”mellan-landet” mellan barn och vuxen och vet inte riktigt var han kommer landa i sitt yrkesval…

Vilken 16-åring vet det egentligen…?! :-)

20140228-170307.jpg

Men ett roligt äventyr kommer säkert Let´s Dance säkert  bli för Benjamin eftersom han trots allt alltid har älskat att dansa! Och bättre dansparter än fina Sigrid kunder han inte ha fått!  Ska bli superkul att se dom dansa tillsammans!

20140228-170125.jpg

Stort lycka till-  hela gänget i kväll!!! 

194 reaktioner på “I kväll smäller det!”

1 11 12 13
 • Eva skriver:

  Benjamin var väl 10 år, när han var med i Diggiloo. Åh jäklar, redan då så imponerade han.Så säker. Så oblyg. Såg ut som han var född till att stå på scenen.
  Charmgossen i sin vita kostym, dansade och sjöng.Och publiken applåderade och berömde.
  I pausen var det flera som berömde den ”lille kiillen”.

  Och igår – på premiären av Lets Dance – herre-gud, Benjamin – vilket fotarbete – och vilka höftrörelser – och vilken pondus – när du är på dansgolvet.

  Du har knäckt koden – hur en show och dansman – lätt och obehindrat charmar sin publik – och får glas skon – som belöning…

  Om inte… jaa det skulle vara om du går och bryter foten.

 • speedo skriver:

  Jag såg hans pappa i honom när han dansade!
  Inte så konstigt att han dansade så bra!
  En kopia av sin pappa när han dansade bakom dig när du sjöng Piccadilly Circus!
  Ja en njutning att se!! :)

 • Bitte skriver:

  Wow!!! – Benjamin var ju bara SÅÅ BÄST :)

 • kerstin skriver:

  Grattis!
  Pappas dansgener=)
  Benjamin kommer vinna hela tävlingen=)

 • Märts skriver:

  Oj oj Benjamin, hur bra som helst redan i första programmet! Kommer att rösta och heja varje vecka :-)

 • Heléne skriver:

  Ojoj viken son ni har Pernilla !! Mammas förmåga att sjunga pappas förmåga att dansa !!!! Gillade så hans sköns kommentar ….Walhgren ? … Jag är Benjamin liksom … Helt rätt !! Kram från mig till er !

 • helena.k.edvardsson@bredband.net skriver:

  Vilket jubel hemma hos oss igårkväll när Benjamin o Sigrid klev ut på dansgolvet…..Såååå grymt duktig Benjamin var..helt otroligt..vi bara vråla av glädje..såå imponerande..heja heja Benji o Sigrid…vilken son ni har..kram

 • Lisa skriver:

  Vilken uppvisning av Benjamin! Så bra, bäst av allt jag sett någonsin! Tårar föll också! För en dans! Bästa danssonen har du Pernilla, fin kille på alla sätt! Nu ska jag in och rösta på dig igen. 1 ggn/dag! Heja!

 • Caroline skriver:

  WOW så jäkla grym Benjamin var igår!!! Übertalang!! Kommer bli kul att följa.:)

 • åsa.ahlkvist skriver:

  Du har så rätt 16år är en svår ålder,men Benjamin kan va dansare nu ett bra tag framöver,han dansar ju helt underbart och det var riktigt rörande att se så stolt hans morbror+syster var,Kram

 • Bettan skriver:

  Vilken talang han är! Charmig!! Hoppas pressen är snäll emot honom!! Niklas höll på o spricka av stolthet igår såg man. Ni en sköna ni syskon. Verkar ställa upp så på varann. Det skönaste va ju Benjamins egen kommentar ”jag är ju Benjamin, inte Wahlgren sådär”.

 • Ewa skriver:

  Såååå duktig han var sonen din. Honom kan du vara stolt över. Han har chans att ta hem hela Lets Dance.

 • Ingela skriver:

  Vilken otrolig talang för dans din son Benjamin har!!
  Du kan känna dig så stolt över homom.
  Fortsätter han i den takten, kommer han absolut att vinna Let’s Dance :)
  Kram hela dan <3

1 11 12 13

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram