I kväll smäller det!

Herregud , i kväll smäller det! Min ”lilla kille” tävlar i Let´s Dance!! 

Jag vet , han är inte så liten längre , men det känns ändå pirrigt och lite läskigt att Benjamin ska stå där i kväll på dansgolvet och speaker-rösten ska säga ; Benjamin och Sigrid – i en Cha cha! 

Jag vet ju av egen erfarenhet hur jäkla nervös man är just då och hur mycket man ska ha i huvudet och benen som just då känns allt annat än stabila….!

Dessutom vet ju alla föräldrar att det alltid är med en viss obehagskänsla man ser sina barn ”tävla” i vilken gren nu det är må vara ; sport, musik eller som nu dans.  Hur många föräldrar har inte fått trösta ledsna barn som förlorat sin fotbollsmatch eller kommit ”bara” trea i gymnastik eller vad det nu kan vara.  Man vill ju så klart att det ska gå bra för ens barn och att inte käpprakt åt skogen.

I vanliga fall är jag inte alls nervös för Benjamin när han har stått på scen eller medverkat i Tv , men just själva tävlingsbiten är fan läskig alltså….!  Men nu är ju Benjamin ändå 16 år så jag tror inte han kommer bryta ihop om han skulle åka ut….  Jag hoppas bara att han kommer gå ut på golvet i kväll och ha KUL!!!

Dessutom är det ju inte bara pressen att kunna leverera på dansgolvet, utan även den andra ”pressen” att tänka på.

På presskonferensen fick Benjamin frågan om hur det går med musikal-karriären och Benjamin visst inte riktigt vad han skulle svara på det , eftersom han inte vill syssla med musikal just nu. Och då blev det rubriker som att ”Nu lägger Benjamin av”. 

Men det var inte riktigt så han menade. Han tyckte själv att det lät jättetöntigt efteråt.  Det är inte alltid lätt att uttrycka sig så det blir rätt när man är 16 år, men JAG förstår precis vad han menade.

Jag gjorde ju själv min första musikal-roll när jag var 10 år och jobbade sedan som barnmusikal-artist tills jag var 14 och gjorde min sista roll som ett av barnen i Sound of Music. 

Att vara 14 år och stå med små tofsar med rosetter och små gulliga klänningar på scenen när man började vilja vara cool och hänga med polarna som inte spelade teater,  var inte helt lätt alla gånger.

Jag kände tydligt att jag inte ville vara ”barnskådis” längre. Därför tog musiken över och jag började skriva egna låtar och drömde om en popkarriär istället. Den kom ju när jag var 17 år och slog igenom i Melodifestivalen med Piccadilly Circus.

Och sedan hade jag flera år när jag bara ägnade mig åt popmusiken och tackade nej till fantastiska musikalroller  tills jag var 22 år och blev erbjuden huvudrollen i Annie Get your gun. – min första musikal som ”vuxen”….!

Först DÅ kände jag att jag hade ”landat” i min vuxenroll. Jag hade fått mitt första barn (Oliver) och kände att jag visste vem jag var utan behöva ha en ”cool image” hela tiden och jag började längta tillbaka till musikal-scenen igen.

Benjamin är just nu i det skedet jag var när man inte är barn längre  och inte vill spela barnmusikalroller ,  men man är heller inte vuxen än och vet precis vad man vill göra med sitt liv.

Just nu vill Benjamin bara inte göra fler musikaler , utan endast skriva musik som är det han brinner för just nu!  Han vet inte ens om han kommer stå på scenen mer själv eller om han bara kommer skriva åt andra. Det  får tiden utvisa. Han är ju som sagt bara 16 år och har skola och lite annat att tänka på också…

Och eftersom han inte har spelat musikal sedan Karlsson på taket 2011  (där han precis började känna sig för stor för att spela liten)  och just nu inte känner att han kommer vara med i några fler musikaler  (som jag också kände när jag var i samma ålder ) – så känns det såklart konstigt för honom när han fortfarande blir kallad ”musikalartist”  och så vet han inte riktigt vad han ska svara på det.

Benjamin är helt enkelt  i ”mellan-landet” mellan barn och vuxen och vet inte riktigt var han kommer landa i sitt yrkesval…

Vilken 16-åring vet det egentligen…?! :-)

20140228-170307.jpg

Men ett roligt äventyr kommer säkert Let´s Dance säkert  bli för Benjamin eftersom han trots allt alltid har älskat att dansa! Och bättre dansparter än fina Sigrid kunder han inte ha fått!  Ska bli superkul att se dom dansa tillsammans!

20140228-170125.jpg

Stort lycka till-  hela gänget i kväll!!! 

194 reaktioner på “I kväll smäller det!”

1 2 3 13
 • Helena skriver:

  Han är grym på dansgolvet, var stolt!

 • Cecilia i Malmö skriver:

  Snart ska Benjamin (& Sigrid) dansa! Jag håller tummarna!

 • Iréne Larsson skriver:

  Klart jag förstår din oro och glädje för Benjamin då tv, press mm har en förmåga att förvränga allt!
  Jag tror han kommer klara det galant oavsett hur det går för honom.
  Det viktigaste är att ge järnet och ha jävligt kul!
  Ta det för vad det är och njuta av allt han får med sig på resan gång i vad det gäller dans, skratt, träningsvärk, nerver och massor av nya vänner!
  Kram Iréne

 • Rosa skriver:

  Så sant Pernilla förstår precis vad du menar och vill förmedla.
  Är övertygad om att det kommer att gå bra för Benjamin både i Lets Dance och med allt annat han kommer att företa sig framöver.
  Kram Rosa

 • Siv Berglund skriver:

  Kommer att rösta på Benjamin… Modigt att ställa upp som han gör
  Du verkar ha världens finaste barn,.. Du har lyckats bra !!!!

 • Lasueca skriver:

  Förstår ditt mammahjärta som bara vill det bästa för B, jag kommer att logga in i kväll på min dator om jag kan.Jag äääälskar din son sen jag såg honom i lilla melodifestivalen.Hejja hejja Benjamin :*

 • Sigrid skriver:

  Lycka till ikväll Benjamin och Sigrid! Och alla andra danspar också, förstås. :)

 • Catarina skriver:

  Visst blir det spännande ikväll , sitter redan och väntar med ett glas vatten o lite chips.
  Det blir mitt fredags muus denna kväll efter 1 dygn med magsjuka.

  Håller alla tummar för Benjamin så klart .Kram

 • Marie skriver:

  Lycka till Benjamin!!!! Jag har faktiskt en liten känsla av att du tar hem detta! I hård konkurrens med Kenza. Massor av lycka till från en ”tjej” på 48 år 😉

 • Sanna skriver:

  LYCKA TILL Benjamin och Sigrid!!! Vi sitter bänkade :-) TACK igen för en härlig, rolig och intressant blogg <3 Må så gott!

 • Susanne skriver:

  Så fint formulerat sötis!

 • Anna skriver:

  Jag förstår att du känner lite extra i hjärtat ikväll när Benjamin står på scenen. Mina två döttrar röstar redan på honom! Jag önskar honom all lycka i tävlingen. Det känns som att han har det i sig. En jättebra erfarenhet. Jag vill också passa på att säga att din blogg är fantastisk! Följer den varje dag! Kram

 • Karin i Lerum skriver:

  Självklart kommen man se Let´s dance ikväll. Jag är övertygad om att det går bra för Benjamin! Samtidigt förstår jag din känsla.

 • D skriver:

  Jag är 23 (snart 24) och vet inte vad jag vill göra, då är det helt ok att en 16-åring inte vet.. :)

 • Marie Graff skriver:

  Håller tummarna för honom ikväll!

1 2 3 13

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram