I kväll smäller det!

Herregud , i kväll smäller det! Min ”lilla kille” tävlar i Let´s Dance!! 

Jag vet , han är inte så liten längre , men det känns ändå pirrigt och lite läskigt att Benjamin ska stå där i kväll på dansgolvet och speaker-rösten ska säga ; Benjamin och Sigrid – i en Cha cha! 

Jag vet ju av egen erfarenhet hur jäkla nervös man är just då och hur mycket man ska ha i huvudet och benen som just då känns allt annat än stabila….!

Dessutom vet ju alla föräldrar att det alltid är med en viss obehagskänsla man ser sina barn ”tävla” i vilken gren nu det är må vara ; sport, musik eller som nu dans.  Hur många föräldrar har inte fått trösta ledsna barn som förlorat sin fotbollsmatch eller kommit ”bara” trea i gymnastik eller vad det nu kan vara.  Man vill ju så klart att det ska gå bra för ens barn och att inte käpprakt åt skogen.

I vanliga fall är jag inte alls nervös för Benjamin när han har stått på scen eller medverkat i Tv , men just själva tävlingsbiten är fan läskig alltså….!  Men nu är ju Benjamin ändå 16 år så jag tror inte han kommer bryta ihop om han skulle åka ut….  Jag hoppas bara att han kommer gå ut på golvet i kväll och ha KUL!!!

Dessutom är det ju inte bara pressen att kunna leverera på dansgolvet, utan även den andra ”pressen” att tänka på.

På presskonferensen fick Benjamin frågan om hur det går med musikal-karriären och Benjamin visst inte riktigt vad han skulle svara på det , eftersom han inte vill syssla med musikal just nu. Och då blev det rubriker som att ”Nu lägger Benjamin av”. 

Men det var inte riktigt så han menade. Han tyckte själv att det lät jättetöntigt efteråt.  Det är inte alltid lätt att uttrycka sig så det blir rätt när man är 16 år, men JAG förstår precis vad han menade.

Jag gjorde ju själv min första musikal-roll när jag var 10 år och jobbade sedan som barnmusikal-artist tills jag var 14 och gjorde min sista roll som ett av barnen i Sound of Music. 

Att vara 14 år och stå med små tofsar med rosetter och små gulliga klänningar på scenen när man började vilja vara cool och hänga med polarna som inte spelade teater,  var inte helt lätt alla gånger.

Jag kände tydligt att jag inte ville vara ”barnskådis” längre. Därför tog musiken över och jag började skriva egna låtar och drömde om en popkarriär istället. Den kom ju när jag var 17 år och slog igenom i Melodifestivalen med Piccadilly Circus.

Och sedan hade jag flera år när jag bara ägnade mig åt popmusiken och tackade nej till fantastiska musikalroller  tills jag var 22 år och blev erbjuden huvudrollen i Annie Get your gun. – min första musikal som ”vuxen”….!

Först DÅ kände jag att jag hade ”landat” i min vuxenroll. Jag hade fått mitt första barn (Oliver) och kände att jag visste vem jag var utan behöva ha en ”cool image” hela tiden och jag började längta tillbaka till musikal-scenen igen.

Benjamin är just nu i det skedet jag var när man inte är barn längre  och inte vill spela barnmusikalroller ,  men man är heller inte vuxen än och vet precis vad man vill göra med sitt liv.

Just nu vill Benjamin bara inte göra fler musikaler , utan endast skriva musik som är det han brinner för just nu!  Han vet inte ens om han kommer stå på scenen mer själv eller om han bara kommer skriva åt andra. Det  får tiden utvisa. Han är ju som sagt bara 16 år och har skola och lite annat att tänka på också…

Och eftersom han inte har spelat musikal sedan Karlsson på taket 2011  (där han precis började känna sig för stor för att spela liten)  och just nu inte känner att han kommer vara med i några fler musikaler  (som jag också kände när jag var i samma ålder ) – så känns det såklart konstigt för honom när han fortfarande blir kallad ”musikalartist”  och så vet han inte riktigt vad han ska svara på det.

Benjamin är helt enkelt  i ”mellan-landet” mellan barn och vuxen och vet inte riktigt var han kommer landa i sitt yrkesval…

Vilken 16-åring vet det egentligen…?! :-)

20140228-170307.jpg

Men ett roligt äventyr kommer säkert Let´s Dance säkert  bli för Benjamin eftersom han trots allt alltid har älskat att dansa! Och bättre dansparter än fina Sigrid kunder han inte ha fått!  Ska bli superkul att se dom dansa tillsammans!

20140228-170125.jpg

Stort lycka till-  hela gänget i kväll!!! 

194 reaktioner på “I kväll smäller det!”

1 9 10 11 12 13
 • Eva skriver:

  En sån kille, säger jag bara. Han är ju grym på att dansa.
  Ja så är det ju för alla 16 åringar, dom står mitt emellan barn och vuxen.
  Är ju inte alltid lätt att redan välja gymnasium när man går i nian tex.
  Ja dessa journalister! Dom ska alltid överdriva. Trött man blir.
  Lycka till Benjamin! Känn ingen press utan ha bara kul:-)

 • Catarina skriver:

  Grattis till dig Pernilla och måste få skriva pappa Emilio också..Vilken son ni har. Vacker , och så duktig . Vilket leende. Trodde verkligen på honom i Lets Dance, men att han var så duktig visste jag inte. Jag röstade och lovar att rösta alla ggr.

 • browneyedgirl skriver:

  Han var helt otroligt duktig igår Benjamin :)
  Helt klart en favorit. Du kan verkligen vara stolt <3
  Kram och ha en toppen lördag

 • Lisa skriver:

  Grym,,han var igår,,Benjamin..

 • Marie skriver:

  Herregud vilken duktig son du har! Vad duktig han var i Let’s Dance! Jag är mycket imponerad och som mamma lipade jag här. :-) :-) Heja Benjamin!

 • Malin skriver:

  Ja…vem vet vad man vill bli när man är 16?….
  JO, Jag är en av de lyckliga själarna!!! 16 år gammal började jag på omvårdnadsprogrammet i jakobsberg och nu snart 10 år senare blir jag snart färdig barnmorska. Helt sjukt tycker jag, speciellt med tanke på att jag lyckats jobba 5 år som ssk! Nog med egoboost om mig!! Tack för en rolig blogg kan inte sluta läsa den!

 • Pernilla w största fan Malin skriver:

  Benjamin är fantastisk och duktig och vi var hemma hos min familj och vi såg och tyckte benjamin är fantastisk och duktig för att vara 16 år gammal helt underbart och han har talang från dig och Emilio stor kram

 • Anki skriver:

  Helt otroligt så bra Benjamin var i dansen med Sigrid i kväll (igår kväll 😉 ) Han kommer att bli en farlig motståndare till de andra dansarna.
  Jag kommer att hålla tummarna hårt för årets dansande Wahlgren 😉
  Kramar från Skåneland

 • Sylvia skriver:

  Ja, heja heja Benjamin! Det där med Wahlgrens ÄR ju kul, så bjud på det. Nu när vi sett hur duktig Benjamin är, riktigt längtar man till nästa gång man får se honom. Hoppas han går långt, så fin och goo kille i sitt sätt också! Detta var riktigt skoj!

 • Veronica skriver:

  Inte behövde du vara orolig, han klarade det galant (Y) Helt makalöst så bra han dansade, kan jag säga utan att känna att jag överdriver överhuvudtaget. Den killen har talang så ung han är. Jag hade gåshud över hela kroppen och tårarna rann på mig här för min tanke sysslade hela tiden med ett ordspråk: ”Äpplet faller inte långt från trädet”. Ja jag blir extremt rörd när jag ser hur proffsigheten vandrar vidare i generna från förälder till barn och det blev ju inte bättre av att titta på Nicklas heller som såg ut som om han höll på att spricka av stolthet :) förståeligt nog.

 • svengren@hotmail.com skriver:

  Fy fan…….jag saknar ord…….

 • Anna skriver:

  Benjamin <3 😉

 • Belinda skriver:

  Benjamins dans var fantastisk, det i kombination med hans ödmjukhet är helt klart ett vinnande koncept. Fin son du har! Du måste vara sprickfärdig av stolthet!
  Stor kram till Er ❤️️

 • Annika skriver:

  Oj, wow så många fina kommentarer om Benjamin! :) Måste verkligen kika på Let’s dance imorgon! :) Ville bara tacka dig, Pernilla, å hela gänget i ”Priscilla” för en heeelt makalöst underbar uppsättning! Hade ett leende på läpparna så gott som hela tiden under kvällens föreställning! :)

 • Mia skriver:

  Vilken otroligt duktig son du har!Han glänste verkligen.Ännu bättre att han är så trevlig och ödmjuk.Såg honom på Diggiloo och minns så duktig han var.du kan verkligen vara stolt.Han svarade bra också,då de tjatade om Wahlgrens.Jobbigt med det tjatet.Hoppas de lägger av med det.Jag röstade flera ggr i kväll och kommer heka på Benjamin varje vecka

1 9 10 11 12 13

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram