I kväll smäller det!

Herregud , i kväll smäller det! Min ”lilla kille” tävlar i Let´s Dance!! 

Jag vet , han är inte så liten längre , men det känns ändå pirrigt och lite läskigt att Benjamin ska stå där i kväll på dansgolvet och speaker-rösten ska säga ; Benjamin och Sigrid – i en Cha cha! 

Jag vet ju av egen erfarenhet hur jäkla nervös man är just då och hur mycket man ska ha i huvudet och benen som just då känns allt annat än stabila….!

Dessutom vet ju alla föräldrar att det alltid är med en viss obehagskänsla man ser sina barn ”tävla” i vilken gren nu det är må vara ; sport, musik eller som nu dans.  Hur många föräldrar har inte fått trösta ledsna barn som förlorat sin fotbollsmatch eller kommit ”bara” trea i gymnastik eller vad det nu kan vara.  Man vill ju så klart att det ska gå bra för ens barn och att inte käpprakt åt skogen.

I vanliga fall är jag inte alls nervös för Benjamin när han har stått på scen eller medverkat i Tv , men just själva tävlingsbiten är fan läskig alltså….!  Men nu är ju Benjamin ändå 16 år så jag tror inte han kommer bryta ihop om han skulle åka ut….  Jag hoppas bara att han kommer gå ut på golvet i kväll och ha KUL!!!

Dessutom är det ju inte bara pressen att kunna leverera på dansgolvet, utan även den andra ”pressen” att tänka på.

På presskonferensen fick Benjamin frågan om hur det går med musikal-karriären och Benjamin visst inte riktigt vad han skulle svara på det , eftersom han inte vill syssla med musikal just nu. Och då blev det rubriker som att ”Nu lägger Benjamin av”. 

Men det var inte riktigt så han menade. Han tyckte själv att det lät jättetöntigt efteråt.  Det är inte alltid lätt att uttrycka sig så det blir rätt när man är 16 år, men JAG förstår precis vad han menade.

Jag gjorde ju själv min första musikal-roll när jag var 10 år och jobbade sedan som barnmusikal-artist tills jag var 14 och gjorde min sista roll som ett av barnen i Sound of Music. 

Att vara 14 år och stå med små tofsar med rosetter och små gulliga klänningar på scenen när man började vilja vara cool och hänga med polarna som inte spelade teater,  var inte helt lätt alla gånger.

Jag kände tydligt att jag inte ville vara ”barnskådis” längre. Därför tog musiken över och jag började skriva egna låtar och drömde om en popkarriär istället. Den kom ju när jag var 17 år och slog igenom i Melodifestivalen med Piccadilly Circus.

Och sedan hade jag flera år när jag bara ägnade mig åt popmusiken och tackade nej till fantastiska musikalroller  tills jag var 22 år och blev erbjuden huvudrollen i Annie Get your gun. – min första musikal som ”vuxen”….!

Först DÅ kände jag att jag hade ”landat” i min vuxenroll. Jag hade fått mitt första barn (Oliver) och kände att jag visste vem jag var utan behöva ha en ”cool image” hela tiden och jag började längta tillbaka till musikal-scenen igen.

Benjamin är just nu i det skedet jag var när man inte är barn längre  och inte vill spela barnmusikalroller ,  men man är heller inte vuxen än och vet precis vad man vill göra med sitt liv.

Just nu vill Benjamin bara inte göra fler musikaler , utan endast skriva musik som är det han brinner för just nu!  Han vet inte ens om han kommer stå på scenen mer själv eller om han bara kommer skriva åt andra. Det  får tiden utvisa. Han är ju som sagt bara 16 år och har skola och lite annat att tänka på också…

Och eftersom han inte har spelat musikal sedan Karlsson på taket 2011  (där han precis började känna sig för stor för att spela liten)  och just nu inte känner att han kommer vara med i några fler musikaler  (som jag också kände när jag var i samma ålder ) – så känns det såklart konstigt för honom när han fortfarande blir kallad ”musikalartist”  och så vet han inte riktigt vad han ska svara på det.

Benjamin är helt enkelt  i ”mellan-landet” mellan barn och vuxen och vet inte riktigt var han kommer landa i sitt yrkesval…

Vilken 16-åring vet det egentligen…?! :-)

20140228-170307.jpg

Men ett roligt äventyr kommer säkert Let´s Dance säkert  bli för Benjamin eftersom han trots allt alltid har älskat att dansa! Och bättre dansparter än fina Sigrid kunder han inte ha fått!  Ska bli superkul att se dom dansa tillsammans!

20140228-170125.jpg

Stort lycka till-  hela gänget i kväll!!! 

194 reaktioner på “I kväll smäller det!”

1 10 11 12 13
 • Liten skriver:

  Vilken duktig son du/ni har!! Grymt duktig!!

 • Woooowww Benjamin du äger. Sååå duktig du är,
  Pernilla du måste vara så stolt över denna fina kille
  kram

 • Anette skriver:

  Nä, du behövde verkligen inte vara orolig Pernilla!
  Det var det sjukaste jag sett ngn gång. Komma ut första gången på dansgolvet o bjuda på en sådan enastående uppvisning! Han är ju en råtalang på dans. Vet han inte vad han ska göra så kan han ju alltid showdansa. Han var helt suprduktig. Mjuk i kroppen. Svängde rejält. Helt enkelt en mästare i dans. Vinner han inte hela skiten så kommer han definitivt i toppen. Såå grym! Du kan vara en stolt mamma idag oxå!!!! Kram!

 • Maria skriver:

  Hej! Vilken kille du har.Såå duktig igår.Absolut bäst.Hoppas nu folk röstar på de som dansar bäst och INTE på de som har flest följare på blogg och instagram för då är det ju redan klart vem som vinner!!

 • Elenor skriver:

  Vilken utklassning, Benjamin dansar i en helt annan division än dom andra och tar inte han hem vinsten så röstar inte folk på dansen utan vem dom gillar mest!
  Heja Benjamin, en sån fantastisk grabb du är!

 • Nicklas skriver:

  Ja det var RIKTIGT KUL att se Benjamin dansa röven av de flesta andra igår!! 😀
  Ser fram emot kommande danser! MEN vad håller TV 4 på med nu? Ska de inte visa Let´s dance i repris på lördagsförmiddagarna som de alltid gjort tidigare? Märkligt…. :(

 • Malin skriver:

  Shiiiit! Sicken kille!!! Oj så många tonårstjejer som blev kära nu!

 • Stina skriver:

  En helt otrolig insats av Benjamin & Sigrid. Han har alla egenskaper för att vinna hela alltet, så jag hoppas att folk röstar på honom också, så det inte blir som med så många andra duktiga.

 • Ida skriver:

  Måste också berömma Benjamin, herregud vilken talang! Har tittat på klippet om och om igen, imponerande! Förstår att tjatet om Wahlgren (som att ni är en enda person…)inte alltid är så kul och lätt om man vill hitta sin egen identitet som ung kille på väg in i vuxenvärlden, och dessutom är så genuint duktig som artist redan nu! Särskilt rörande var det dessutom att se Niclas gråtfärdig av stolthet, kul!

 • lindagbg skriver:

  Benjamin var grym på dansgolvet… hoppas svenska folket röstar så han får stanna i tävlingen:) jag blir också lite nyfiken vilka musikalroller du tackade nej till när du var runt 20? :)

 • Rosaliv skriver:

  Gryyyyyyyyyymma, fantastiska och begåvade Benjamin!!!!

  Vilken underhållning han bjöd oss på igår! Skitkul! Stolt morsa ska du absolut vara P. 😀
  Heja heja!!!!

  Kram Anna

 • Pernilla skriver:

  Vilken kille!!! Han kommer verkligen gå långt i detta program!! Vi verkligen njöt här hemma och allihopa sa samma sak: Han är bäst!!!!!

 • Maggie skriver:

  Vilken underbar son du har! Så himla duktig och så fin. Så stolt du ska vara över honom. Hoppas nu att han fortsätter ha kul på dansgolvet, så fixar han detta ända till slutet.

  Kram Maggie :-)

 • Lotta skriver:

  Han var grym Benjamin <3
  En väldigt go kille dessutom :)

 • FIFFI skriver:

  Sååå fint skrivet av dig !!! Du har en heeelt fantastiskt duktig son dom har alla förutsättningar till att vinna Lets dance! Och jag är såå imponerad över hur du har lyckats som mamma!!! Dina barn visar en ödmjukhet som är unik. Grattis Pernilla!

1 10 11 12 13

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram