Kock: Pernilla Wahlgren TV: Pernillas jul
Ingefärskyckling med julmustsås och ugnsrostade rotfrukter
Julig variant på smarrig kycklingrätt. /Pernilla Wahlgren
Foto: TV4
Antal portioner: 4
Färdigt på: 1 tim
Ingredienser
Kyckling
4 st kycklingfiléer
4 cm färsk ingefära, tunt skivad
1 kruka rosmarin, grovt hackad
1 msk olivolja
0.5 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
Rotfrukter
2 st palsternackor, skalade, delade i bitar
2 st morötter, skalade delade i bitar
4 st potatisar, delade i bitar
2 st rödlökar, klyftade
1 kruka timjan
1 kruka rosmarin
0.5 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
Julmustsås
4 dl crème fraiche
4 dl julmust
2 st hönsbuljongtärningar
2 tsk färsk ingefära, riven
2 tsk färsk rosmarin, hackad
2 msk äkta kinesisk soja
Gör så här
1. Kyckling: Sätt ugnen på 200 grader. Snitta upp kycklingfiléerna på längden, vik upp den övre delen och lägg i skivad ingefära och grovt hackad rosmarin. Salta och peppra. Vik tillbaka övre delen och ringla olivoljan över. Lägg ner kycklingfiléerna i mitten på en stor ugnsfast form.
2. Rotfrukterna: Lägg alla rotfrukter samt löken i en stor skål. Häll över olivolja, färska örter, salt och peppar. Blanda runt så att oljan täcker alla grönsaker. Lägg grönsakerna runt kycklingen i formen. Ställ in formen i ugnen i 30-40 minuter eller till kycklingen är genomstekt och rotfrukterna mjuka.
3. Julmustsås: Blanda crème fraiche, julmust, buljongtärningar, ingefära, rosmarin och soja i en kastrull. Låt såsen puttra i 5-10 minuter.
En supergod middag som har blivit en favoriträtt under jul från år till år!
tjejemiddag i helgen, vi blev bjudna på denna rätten och den gjorde succe! Den ska jag bjuda på i helgen! pernilla rocks
Gjorde precis maträtten, men lade i hela vitlöksklyftor i ugnsformen & resultatet måste jag få säga blev helt fantastiskt! Magiskt! Tack Pernilla, det här blir min nya favoriträtt!
Den här ingefärskycklingen blev superduper god! Julmustsåsen var pricken över i:et. Ska göra pepparkakscheesecaken också, den är säkert lika smarrig den med!
Många tack och kramar!
Mycket gott recept…. fast jag fick inte potatisen och rotfrukterna att bli färdiga. Varför? Kycklingen blev ju färdig…..????
Jag har gjort det här receptet två gånger nu och tycker det är helt fantastiskt gott. Tack så mycket Pernilla!
Vilken god mat! Vi provade det igår o det var supergott.Tack för ett bra recept!
Jag lagade denna maträtt till min familj idag och det blev riktigt lyckat! Alla älskade det, inlusive jag. Hur gott som helst! Tack för ett riktigt mumsigt recept
MVH
Emelie
emeliesplace.blogg.se
Jag testade detta när jag hade folk över på första advent. Mycket lyckat och alla blev förvånade över resultatet efter att ha sett hur jag gjorde haha! Jag tycker inte att det blir så sött faktiskt.
Gjorde detta recept förra fredagen och det var supergott!!!!
Vad har man i såsen istället för julmust eller Coca Cola?
Har testat och såsen var god! Vill man inte ha det så sött kan man ju bara ta mindre julmust… Tanten: Kan du inte delge oss ditt recept? Låter gott! I USA har man ju socker i typ allting, från popcorn till köttbullar…
Sonen, som för övrigt är vuxen o ÄLSKAR julmust har provat ett liknande recept, och det var JÄTTEGOTT!!!
Själv gör jag en köttgryta där det skall vara Coca Cola i såsen. Brukar dock INTE tala om vad såsen innehåller INNAN gästerna har smakat…! Hehe. Har fått mycket beröm för den grytan genom åren.
Så Petra, varför inte våga prova något nytt?
Lycka till.
Ja vad ska man säga?! Ser ju fantastiskt gott ut!! Men julmust i mat? Det låter konstigt…mmm så konstigt att man kanske skulle ta och testa…