Jag – en sakletare.

Ibland får jag små (eller stora) paket hemskickade till mig från gulliga bloggläsare!

Dess värre kan jag vara lite dålig på att skriva och tacka ibland… Så här kommer några försenade tack och även lite bilder på några av de grejer som jag har fått.

Dom här små byxorna till Theo fick jag av en tjej som heter Jenny Forgacs som handsyr och designar sina egna barnkläder.  Du hittar hennes kläder för glada retrokidz på www.znokdesign.se

Tack Jenny!

Dom här fina armbanden har jag fått av en annan tjej som heter Hanna!

Hanna har också designat och gjort dessa fina flätade läderarmband med små söta berlocker själv!

Det blå lilla döskallearmbandet till Theo är ju bara sååå coolt!

Och så här snygg blev Bianca med armbanden virade runt sin arm!

Du hittar Hannas smycken på www.krimskrams.fashionblogg.se

Tack snälla söta Hanna!!

Det här setet fick jag för ett bra tag sen från www.elliscorner.com ,  och har använt det flitigt sen dess!

Naturligt framställt diskmedel och köksspray som doftar såååå gott!!

Man blir beroende av den fräscha doften. Diskmedlet doftar äpple och sprayen grapefrukt.

Tack Mia! (som också bloggar på www.hemochlycka.blogspot.com

Flaskorna kommer från Isabella Smith och diskduken är från Iris Hantverk!

Och när jag klickade mig in där för att se vad det var för nåt, så fick jag syn på denna smarta grej som en ”vimsfia” som jag bara måste ha…!

Doro MemoryPlus 335 – sakletare

Doro MemoryPlus 335 - sakletare
Var lade jag nycklarna? – blir snart ett minne blott med Sakletaren Doro MemoryPlus. Signalbrickan återger ett kraftigt blinkande ljus samt ljuder tydligt när sändaren aktiverar aktuell bricka. Totalt ingår fyra signalbrickor varav ett i kreditkortsform (för t ex plånbok). Sändarenheten har också varningssummer vilket gör det lättare att komma ihåg att sätt den i sin hållare. 

 

 
 
Ärlligt. Den här manicken skulle förenkla min vardag betydligt!
 
Vet inte hur många gånger jag springer runt som en galning i det här huset och letar efter mina hemnycklar, bilnycklar, plånboken, kameran, mobilen, handväskan….
Frågan är om det finns brickor nog så att det räcker för mig och mina behov…?!!
 
Grejen är den att jag har ett nyckelskåp där jag borde hänga upp mina nycklar. Och jag har en byrå där jag borde lägga min handväska och plånbok.
Men nej, jag lägger ifrån mig allt på olika ställen varje dag, hur mycket jag än tänker på att jag inte ska göra så. 
 
Det finns liksom ingen logik heller i hur jag lägger ifrån mig sakerna. Jag kan lägga mina bilnycklar t ex precis var som helst utan att jag tänker på det. Och sen när jag ska åka får jag panik när jag inte hittar dom!
 
Om jag inte kunda ringa min mobiltelefon så fort den är borta, och hitta den tack vare ringsignalen , så skulle jag aldrig hitta den! Detta gör jag dagligen!
 
Jag önskar verkligen att jag var mer som jag alltid beskrivs när jag läser om mitt stjärntecken :  ”Den typiska Stenbocken är organiserad och ordningsam.”       Yeeah, right…..!
 
På det området känns det som att jag är ett hopplöst fall….
 
Men nu kanske jag äntligen hittat lösningen på problemet!?
 
Klart att jag som spelat Pippi Långstrump halva mitt liv ska ha en ”Sakletare”!   :-) 
 

27 reaktioner på “Jag – en sakletare.”

1 2
 • Randhy skriver:

  tras diras:Tobias och Kristian, jag gjorde ju ockse5 i mitt inle4gg en dkitinitson mellan f6ppet ideologiskt ve5ld (skinheads) och vardagsve5ld (ryssar mot kaukasier/centralasiater, de senare mot de ff6rra). Ur rent politisk synvinkel e4r det mest intressanta ff6rvisso att som Kalle notera den ryska statsmaktens stundom ff6rekommande samarbete med hf6gerradikala organisationer, eller det brist pe5 intresse ff6r rasistiskt ve5ld som sannolikt har ff6rekommit fram till nu. Jag ville lyfta fram en annan sida av myntet (eftersom Kalle av helt rimliga ske4l ve4ljer att fokusera pe5 den ff6rsta sidan), ne4mligen att det finns ett etniskt pre4glat vardagsve5ld i Ryssland de4r man inte bekve4mt kan knyta de etniska kategorierna ryssar och invandrare till rollerna offer och ff6rf6vare utan de4r be5da grupperna hamnar i be5da rollerna. Jag har sje4lv stf6tt pe5 exempel pe5 detta vardagsve5ld i Ryssland och vet hur det pe5verkar helt vanliga ryssars syn pe5 invandrare. I ne5gon me5n kan det ockse5 vara se5 att dessa vardagliga konflikter med etniska ff6rtecken bidrar till skinheadsens rekryteringsgrund. Me5ngkulturen e4r inget subjekt och se5ledes inte skyldig till ne5gonting alls, de4remot menar jag att ett samhe4lle (som staden Moskva) vars etniska struktur ste5r under snabb ff6re4ndring e4r ett instabilt samhe4lle de4r etniska konflikter pe5 den ena eller andra nive5n kommer att ff6rekomma. Det hindrar inte att det naturligtvis ockse5 kan ff6rekomma positiva inslag (inte minst ekonomiska i Moskva ff6re krisen), men det e4r lf6jligt att bli ff6rve5nad f6ver att det faktiskt ff6rekommer konflikter i ett me5ngetniskt samhe4lle. Och precis som alla ryssar inte sle5r ff6r att de e4r rasistiska mobbare sle5r heller inte alla invandrare ff6r att de e4r diskriminerade offer. Vissa kaukasier beter sig utmanade i Moskva pe5 ett se4tt de inte skulle tille5ta sig i hembyn de4r den sociala kontrollen e4r stf6rre e4n i en tiomiljonersstad. Av ne5gon anledning tycks detta enkla resonemang vara ve4ldigt sve5rt att acceptera ff6r me5nga svenskar. De som ke4nner mig, och det e4r ju ne5gra pe5 denna blogg, vet ff6r f6vrigt att jag e4r en stor ve4n och ff6respre5kare av kaukasisk och centralasiatisk kultur , men det betyder ju inte att det bara e4r frid och frf6jd ne4r me4ngder av me4nniskor byter vistelseort ff6r hela eller delar av e5ret. Sje4lvre4ttfe4rdiga guilt-by-associationresonemang ( Magnus )nedle5ter jag mig inte att svara pe5.

 • Karin skriver:

  Pernilla, jag känner igen mig…. och min man säger att jag nog skulle behöva en sakletare som håller reda på sakletaren. Det verkar inte finnas något hopp för mig :-)

 • Anna skriver:

  En sådan sakletare har jag köpt på – HÖRSAM – ! Tips till alla er andra 😉

 • Maja skriver:

  Pernilla, kan du inte nämna fler saker som du har fått och var de kommer i från? Det är VERKLIGEN roligt att läsa och det är det som gör din blogg SÅÅÅÅ bra!
  Mer märken, mer namn..!!!!!!!

 • hälsning från Sanna skriver:

  Jag har under de senaste månaderna läst och hört om barnsjukhuset Martina. Det ska vara så fantastiskt bra har det sagts mig. Glad i hågen surfade jag in på deras hemsida för att eventuellt byta husläkare till kidsen. Men vid närmare bekantskap med det hemtrevliga lilla sjukhuset stod det klart för mig att vi här har att göra med ett privat barnsjukhus som ju kostar pengar. Här är vi alltså inte alla lika inför vården plötsligt. Här kan vi köpa oss förbi vårdköer, fint och humant bemötande och kontinerlig kontakt. Det kändes stinkande. Jag vill att alla barn i Sverige ska ha samma förutsättningar, inte bara de vars föräldrar har råd att betala ett par hundringar extra i månaden. Jag vill att alla barn ska slippa vänta på att få sina diagnoser/operationer/behandlingar och allt vad som nu kan tänkas krävas för att få dem friska och fina. Hellre två hundra extra i skatt för att alla barn, även de vars ensamstående morsa just blivit utförsäkrad och lever på socialbidrag, ska få bästa tänkbara vård. Det har ju för farao varit det enda man har varit stolt över som svensk. Att vi har gratis och sjukt bra vård för våra barn. Martina grumlade till det hela för mig och jag blev politisk här i Thailand. Röd.

 • Veronika skriver:

  Jag läste också Sannas blogg. Det är verkligen sant det du skriver Sofie!

  Jag tycker att det är så mycket tacktacktack på denna blogg, när är slutröstningen för blogg priset?

 • Sofie skriver:

  Hurra för Sanna Lundell och hennes friska sunda inställning till barnsjukhuset Martinas verksamhet!

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  Hej Mia. Nu är det rättat! Hade tappat bort ert följebrev….

 • Erica skriver:

  Åh vad mycket fint!

  Hoppas du och din familj får en bra helg!Gillar din blogg, särskillt det som handlar om mat, ditt tv:program var grymt!
  I helgen ska jag nog laga mitt livs lyxigaste middag någonsin. Det värsta är att jag inte ens vet om det blir gott! Vi ska nämligen kocka ihop en 9 rätters smakmeny med bla ostron, (aldrig ätit) blåmusslor (aldrig ätit) gåslever (aldrig ätit) ja du fattar, hihi…men kul blir det. Bara jag inte förgiftar någon med de blommor som jag ska ha i desserten, hur det går med allt lovar jag att blogga om=)

  erica.myshowroom.se

  trevlig helg! Kram Erica

 • Miss E skriver:

  En sån där ”sakletare” måste jag oxå skaffa! Genialiskt :D. Är rätt virrig jag med men bor inte lika stort som du =) Tror det e många som kommer köpa den! Jag kanske ska ta o köpa den t föräldrarna :).
  Du kan ju alltid köpa flera ”sakletare” och ställa bredvid varann och sen markerar du varje sakletare med vad den är kopplad till för grejjer eftersom du verkar behöva mer än en ”sakletare” då d bara verkar finnas 4st uppkopplingar per ”sakletare” 😉

 • Maria skriver:

  Min mamma är oxå stenbock, hon har samma koll på sina saker som du!! ;=)
  Åter igen TACK för din fantastiska blogg! Ge Charlotte en extra kram när ni träffas, skvallerblskorna kan faar åt……fanders!
  Vi kanske ses på ”Prinssesan & Grodan” premiären på söndag, för den måste väl ändå din ”groda” se…;=)
  KRAM

 • Nicklas skriver:

  LYCKA TILL IKVÄLL PÅ NYPREMIÄREN!!

1 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram