Jag ska bygga hus!

Sååå kul att få berätta för er ( som inte följer mig på Instagram, och som redan vet ) att jag ska BYGGA HUS!!! 

Tanken att flytta har funnits där ett tag. Två barn har flyttat hemifrån sedan jag köpte vårt nuvarande hus, och nu när Theo har börjat högstadiet och bytt till en skola längre bort, så kände jag att det vore kul och spännande med en nystart!

I Podden har jag berättat om att jag även hade några privata husvisningar här hemma i somras.

Jag hittade nämligen mitt drömhus (trodde jag) som jag också budade på. Men av olika anledningar kände jag att just DET huset inte var rätt för mig…. Och där och då började tanken gro –  att om jag bygger mitt eget hus – så får jag ju det precis som jag vill..!

Sagt och gjort. Jag började leta tomter, samtidigt som jag kände efter vilken typ av hus jag ville ha…!

Och efter att ha sett ett hus här på ön som var precis i min stil , så luskade jag sedan reda på arkitekten som ritat just det huset!

Eller rättare sagt jag hittade huset, och visade det för Emilia – som då helt oblygt gick raka vägen in deras trädgård och frågade om de byggt det fina huset själva och vem som hade ritat det!

I såna lägen är hon modigare än jag, haha…!

img_0384.jpgOch det här är alltså arkitekten i fråga – världens bästa Heidi – som ska rita mitt drömhus!! 😍🙌
img_0420.jpgI somras så var jag och Emilia och filmteamet ute och hälsade på Heidi på hennes vackra gård i Enköping – som hon såklart har ritat och byggt själv!

img_0345-1.jpgimg_8330.jpgimg_8315.jpgMagiskt ställe!!!
img_8327.jpgEmilia kände sig hemma, då hon hittade en likadan ”gung-stol” som hon har hemma hos sig! .-)

img_8333.jpg img_8322.jpgEfter att jag visat Heidi mina drömmar, visioner och idéer om hur jag vill ha mitt drömhus både invändigt och utvändigt, så skildes vi åt – och Heidi började där och då att rita på mitt hus…!

img_0333-1.jpg

Och i går – på vägen hem från Västkusten så stannade jag alltså till i Enköping på Heidis vackra gård igen , för att gå igenom de första förslagen på Heidis ritningar av mitt kommande hus!    Sååå spännande!!! 

Alltså det här kommer bli sååå fint!!! Sååå glad att jag hittade och valde just Heidi att rita mitt hus!!!

Men det är en låååång väg kvar innan det är klart , såklart..!!

originalOch tills dess tänker jag njuta av mitt lilla gröna hus och min älskade sjöutsikt så länge jag kan…!   Foto ; Joteximg_4177-1.jpg❤️❤️❤️

69 reaktioner på “Jag ska bygga hus!”

1 2 3
 • Cecilia skriver:

  Åh va kul att få följa ditt husprojekt! Och extra kul att Heidi ska rita ditt hus, då har följt hennes blogg i flera år. Hus precis i min smak!
  Jag ska göra precis detsamma om ett par år..köpa / rita ett hus som passar när barnen flyttat hemifrån.
  Lycka till!!

 • Ursprungs-Mallah skriver:

  Jag tycker du tänker och gör helt rätt och så även Bianca. När man haft/har succéer och ökad förmögenhet bör de bindas i fastigheter. Har man råd att tokrenovera ska man ju göra det och höja värdet. Man binder sin förmögenhet så att säga. Om förmögenhetsskatten återinförs blir det ju kännbart för en del.

 • Cecilia skriver:

  Det kommer bli roligt att följa dina husdrömma och bygge. Kul att följa utvecklingen.

 • solveig skriver:

  Antagligen ska Tv5 vara med och filma och finansiera huset. Minns när Laila och Nicklas skulle bygga sitt hus och Tv4 skulle filma och finansiera bygget. Det slutade med att det blev så negativa reaktioner hos allmänheten så Tv4 hoppade av.

  • Anna skriver:

   Helt rätt om det var så, varför ska man sponsras så mycket! Ett helt hus!

  • Labelle skriver:

   Men var det verkligen så? Var det inte bara ett rykte? Ett rykte som gjorde att projektet las ner och det var ju tur kan man tycka så här i efterhand med tanke på hur det gick för deras relation :/ Hoppas verkligen inte det blir en TV-serie om P´s hus gode osams de ska bli då…
   Men förresten det var någon dokuserie m bl.a Camilla Henemark som lades ner när det avslöjades hur mycket betalt hon skulle få. 5:an.

  • Charlotte skriver:

   Fast Laila och Niclas hade ju ett koncept som gick ut på att bjuda in en kändis i varje avsnitt till skillnad på Pernillas nu nya byggprojekt. Det är ju ett inslag i hennes vardag vi får följa och INTE focus på hennes hus gissar jag. Vad skulle de ge oss tittare på Wahlgrens värld att se hennes nybygge av hus ? Skulle de bli sponsrat ? Nja, låter lite konstigt faktiskt och jag kan inte tänka mig att Pernilla hade varit bekväm med om det vore så. Då blir hon inte populär längre o WV lär göra sin sista säsong . Men jag kanske är naiv?

   Hur som haver så är det wahlgrens värld ikväll 😀

  • N skriver:

   Det KAAAAN vara så att produktionsledningen tänkt att åååkej… P i Casa Rosa. Check. P bråkar med B. Check. P trillar och glömmer pass och fnissar. Check. P på lyxluncher, lyxmiddagar, somnar på yogapass, bråkar med B, åker fel, bråkar med B, blir arg på nån, fnissar, pratar med rolig röst, check check check. Folk verkar börja bry sig om riktiga saker som Corona och arbetslöshet? Dessutom – Vi kan inte BARA ha fokus på Bianca även om hon ÄR stjärnan. Check. Vi kanske skulle låta Pernilla flytta som hon sagt att hon vill och införa lite VERJLIGHET (men inte för mkt- det klarar inte publiken av, det är inte ett SAMHÄLLSPROGRAM det här) ungefär som Arga snickaren VIP med P som hela formatet ursprungligen kommer ifrån? JAAAAA Lunchrosé på det?!!! Hela produktionen av 30- stureplansbrudar och några gaykillar firar från kl 14 på Riche. Jag kan tänka mig att produktionen betalar på något sätt och lägger det under omkostnader i budget ja. The show must go on. Det här kan typ bli HELA säsong 9.

   • Bobbo skriver:

    Men va? Öhh 😬 brukar inte kommentera men detta inlägg av ”N” var svammel och inget annat än just svammel. Har inye med detta inlägg att göra utan är gammal skåpmat som trodde man glömt nu😂

    Dessutom verkar ”N” ha en tendens till att vara smått schizofren. Just say it!

   • N skriver:

    Tja Bobbo. Jobbat med TV. Det är en teori byggd på erfarenhet av hur dyrt det är att bygga program och hålla dem i luften. Inget annat. Slappna av :)

  • Anonym skriver:

   Joakim och Jonna Lundell har en framgångsrik och riktigt bra byggserie på kansl5/dplay. Hade varit himla kul att få följa Pernillas husresa på ett liknande sätt. Hoppas det blir så :)

 • Anette i Malmö/Delfinaste skriver:

  Åhhh så härligt😍🤩 Vilket rus det måste vara att ha något sånt trevligt framför sig! Grattis och lycka till💞

 • Mia skriver:

  Kul med nybyggt hus, var nästan övertygad om att du skulle skaffa våning på Östermalm när du började prata om smyg husvisningar i podden men hus är ju bättre och mer plats.
  Grattis och lycka till🏡

 • Helena skriver:

  Dallashuset som ligger på vägen ut mot Lillkyrka.

 • Maria skriver:

  Så spännande projekt du har framför dig! För 6 månader sen flyttade vi in vårt nybyggda hus och vilken känsla det är. Vi har själva valt allt,färgsatt enligt våra önskemål, mycket trevligare än att köpa ett använt hus. Hoppas allt går bra, kan ju finnas en del små gupp på vägen fram men det är såå värt det. Förresten, var på Gekås idag och det är en väldigt fin kollektion du släppt. Det var mycket att välja på och blev en klänning som var fin och bekväm. Din avdelning på varuhuset var verkligen genomtänkt och trevlig.
  Mvh Maria

 • Bettan skriver:

  😍 All lycka med Ditt nya hus. Ska bli jättekul att få vara med även på denna resa. Kommer Du bo kvar på Lidingö?

 • Cecilia skriver:

  Wow, grattis bästa du 😍 Ska bli sååå spännande att få följa.
  Ha en fin kväll 🤗

 • Anni O skriver:

  Grattis så kul! Ska du fortfarande bo på Lidingö?

 • Ann skriver:

  Du hade några vita sneakers på dig när ni gör tampong test. Vilket märke är det?

 • Veronica skriver:

  Åh vad kul 😊👍🏻 Grattis och lycka till med husbyggandet 😊👍🏻

 • Sofia skriver:

  Vad får du för utsikt?

1 2 3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram