Jennifer gästbloggar och svarar på era frågor om att bo NYC!

Hej alla Pernillas bloggvänner!

Jennifer här! 

Jag har bott i NY i nio år innan jag träffade min man och fick barn. Både han och jag har drömt om att kunna bo här med barnen ett tag så nu gjorde vi slag i saken. Jag jobbar som frilansande journalist och stylist och kan jobba från New York lika bra.

Tack för alla gulliga kommentarer och frågor som jag har fick av er när Pernilla var och hälsade på mig i NYC!  
Hälsningar Jennifer

Jag och mina fina tjejer Caprice, Celeste och Margaux  ♥

Så här bor vi New York!

Plugghörnan!  Den behövs med FYRA läxor om dagen, SJU dar i veckan…!! :-?

 HÄR kommer svaren på era frågor!

 

Hej
Vill börja med och tacka Pernilla för en härlig blogg, som jag gärna läser, ofta!

Härligt boende ni har Jennifer! Typisk NYC!

Nu till min fråga. jag har en dotter (snart 18 år). Vi gav henne en resa till NYC när hon fyllde 16 år…..och hon är helt frälst!….Vill dit igen efter gymnasiumet!. Vill plugga, vara aupair tex. Men nästa sommar (2012) vill hon vara i NYC! Det är inte så att du känner ngn som skulle behöva hjälp med sina barn över sommaren, du kanske? Eller har du kanske ngt annat tips!?…..Finns ett litet intresse kan jag maila mer om min dotter. Referenser m.m. Hoppas jag inte är allt för framfusig, men såg tillfället och tog det, och det är kanske så livet fungerar ibland ?! / Vänliga Skånehälsningar från Helena

Hej Helena!

Självklart ska man passa på när man ser ett tillfälle! Jag vet att många tjejer hittar jobb som au-pair genom Svenska kyrkan i New York. De har en pärm där man kan sätta in sin resumé samt en anslagstavla där man kan sätta upp lappar om jobb och boende. (I alla fall var det så sist jag var där, vilket var ett tag sedan). Annars finns det massor av bra au-pair sajter på nätet. Vet även folk här som hittat au-pair genom Blocket. 

Själva ska vi vara hemma hela sommaren och behöver inte hjälp. Men tack för erbjudandet!

Hoppas hon hittar någonting lämpligt!

Jennifer

 

 

Jennifer: här kommer en liten chansning: Jag tror att vi varit i kontakt med varandra for ca 3 ar sedan, här i N.Y……vi har en liten mammagrupp för våra nu 7 åriga svenska barn ( med betoning på mamma icon_wink.gif ) och om jag inte har helt fel tror jag du kontaktade mig och ville vara med….men att ni sedan flyttade tillbaka till Stockholm och att det aldrig hann bli ngn traff för er?! Kan det stämma?

Maria

Hej Maria,

Det stämmer! Vi ”provbodde” i NY 2008 med alla barnen.

Jennifer

 

 

Dear Jennifher,
Du måste helt enkelt blogga!! Det är många som skulle följa din blogg.

Yvette

 

Hej Yvette,

Kanske någon slags blogg lite längre fram! Tack för support!

Jennifer

 

Hej Jennifer!
Är starbucks kaffe så gott som alla säger?
Har aldrig varit i New York – har du ngt nybörjartips?
Hälsningar Lena

Hej Lena,

Jag vet att Pernilla inte tycker Starbuckskaffet är så speciellt, men jag ÄLSKAR det! En capuccino är ungefär som en svensk latte.

Nybörjar tips t NY är: sköna gympaskor för långa promenader. Bästa sättet att upptäcka stan är att promma från morgon till kväll. Jag går överallt, hela dagarna. Man ser nya coola grejer hela tiden och får dessutom motion.

Jennifer

 

Galet söta flickor med coola namn. Hur stavar ditt gudbarn sitt namn egentligen?

Sara

Hej Sara,

Åhh tack för komplimangen! Tycker själv att de är väldigt gulliga!! 

Pernilla brukar stava sin guddotters namn på lite olika sätt, men det beror på att jag lite slarvigt brukar skriva MARGO, men hon är döpt till MARGAUX, som uttalas Margå. Den äldsta flickan heter Celeste, döpt efter en amerikansk väninna, och lillan heter Caprice, döpt efter en katt vi hade som hette Capri.

Jennifer

 

Vad inspirerande du är Jennifer!

Undrar hur det funkar med visum och så? hur länge får ni stanna och hur har den processen sett ut?
Var det svårt att finna en bostad?

Vore verkligen jättekul och intressant att läsa en blogg av dig Jennifer om dina upplevelser tillsammans med din familj!

Tack för att du svarar på våra frågor:)
MVH / Erica

 

Hej Erica,

Det känns verkligen skönt att genomföra en dröm, som att flytta till New York. Det är så lätt att bara låta tiden gå och sen kanske det är för sent. MEN man ska veta att det är sjukt jobbigt att flytta. Jag tycker dock att det varit helt värt det. 

Jag har ett journalist visa som hela min familj följer med på. Har man inte ett yrke där man kan få ett visa kan det vara knepigt. Bäst att du kollar med amerikanska ambassaden. 

Det finns många lediga lägenheter i New York. Det finns otaliga sajter med hyreslägenheter. Den jag tycker är bäst är New York Times sajt, sök på real estet. Men givetvis är det väldigt yrket dyrare här än i Sverige.

Jennifer

 

Åh vad kul att hon vill svara på frågor. Är det lätt att få tag på lägenhet är hyrorna dyra, hur länge får man stanna om man inte har jobb utan bara åker dit o chaansar på att få jobb där. Behöver man speciellt visa. Och framför allt får man hyra lägenhet om man inte har jobb? Anni 66

 

Hej Anni,

Se svaret ovan om att hyra lägenhet i New York. Tycker inte du ska åka hit och chansa på att få jobb eller ordna visa. Det bästa är att göra allt det där från Sverige. Men självklart ska du först åka hit och räka och se om det är något för dig.

Man kan hyra lägenhet utan jobb, men det gäller att kunna visa upp att du har råd med hyran.

Jennifer

 

Vilka underbara söta flickor..:)!!!

Vilken chans för barnen att få uppleva och bo i ett annat land. Det bär de med sig hela sitt liv!
Jag bodde på Hawaii i 1 1/2 när jag var 5 år, och jag minns mycket av det, vet inte om mycket är för det har berättats mycket om det i alla år men många minnen ser jag tydliga i bilder, det är coolt! Önskar jag kunde ge mina egna barn den chansen..någon gång kanske..?!

kram Malinapralina

Malinapralina,

Jag bodde också utomlands som barn, i Tokyo och Paris, vilket gör att jag vet att det är otroligt givande för barnen att få se andra länder och kulturer. Har man någon som helst möjlighet att testa, kanske bara ett halvår i Thailand eller så, tycker jag att man ska göra det.

Jennifer

 

Hej
Jag har en fråga till Jennifer, Kan du ge några konkreta tips råd till min dotter som läser till stylist?
Det är ju så svårt för de i detta yrket, t ex nu när de ska ut på prao. Ingen vill ta emot dem som praoelever.
Det blir till slut kanske en frisör som barmhärtigar sig över dem.
Kram Agnetha

Hej Agnetha,

Det är svårt att ”utbilda” sig till stylist eftersom det handlar om smak och det går inte att lära sig. Men om din dotter har talang för mode kan hon säkert få jobb som assistent till en etablerad stylist. Hon kan kontakta agenturerna som representerar stilister till exempel, eller kontakta modetidningarna som alltid har en till två platser för mode assistenter. hon kan även kontakta nya fotografer som behöver bilder och göra styling gratis för att få ihop en ”bok”. Det gäller att ligga i och visa framfötterna. 

Hoppas det går bra för din tjej!

Jennifer

 

Oj va coolt! icon_smile.gif Vad tyckte barnen om att flytta?
Det såg mycket mysigt ut ert hem, jag är lite nyfiken, vad kostar det i hyra ungefär? om man får fråga icon_smile.gif är det mycket svårt att få tag i boende??
Tack på förhand, Hanna

Hej Hanna,

Vi var här och ”provbodde” 2008 så de två stora barnen hade koll på vad som väntade och var väldigt förväntansfulla. De tycket i och för sig att det var tråkigt att lämna kompisarna och familjen, men jag tror att de tycker fördelarna överväger.

Hyran är dyr här. Ungefär dubbla den i Sverige får man räkna med. Dock mycket lättare att hitta lägenheter. Se svaren ovan.

Jennifer

 

Så tufft gjort Jennifer, att göra drömmen till verklighet, även om du har bott i staden tidigare, men nu med man, barn och en annan typ av liv. Vilken otrolig upplevelse och erfarenhet för era flickor. Bra förslag av ”8 barnsmamman”, skulle vara jätteintressant att läsa om hur det är att leva i ett annat land och speciellt i en stad som New York som vi nog alla älskar på ett eller annat sätt.
Sådana vackra namn era flickor har.
Kram Rosa

Hej Rosa,

Tack för komplimangen!

Jennifer

 

Jättesöta barn och en lika söt mamma! icon_smile.gif Härligt med människor som gör slag i saken (sina drömmar) och inte ser en massa hinder! Hur var det med er eller er omgivning? Var det olyckskorpar som kraxade? Lägenheten verkar jättemysig speciellt ”telefomhörnan”!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Speedo

Hej Speedo,

Jorå, det var några olyckskorpar som kraxade när vi verkligen bestämt oss för att flytta. Men vi kände så starkt att vi var tvungna att följa våra drömmar att de inte fick ta över. Vi försökte också vara väldigt realistiska när vi tänkte igenom det hela; vad kommer vara jobbigt, vad kommer vara bra? Det gjorde att vi var ganska väl förberedda på det mesta. 

Lägenheten är verkligen supermysig! Högt i tak som bara den, men hälften så stort som vi bodde i Sverige.

Jennifer

 

Vad modigt och frigjort av er att VÅGA bryta de ”vanliga” livet. Oftast skaffar man barn och blir kvar och gör aldrig riktigt ngt åt sina drömmar, de finns liksom bara där men blir aldrig av.

De finns tusen frågor. Hur är skillnaden mot Sverige. Hur ser en typisk dag ut i NY, vad gör man i en stad där man kan göra egentligen vad som, för att ha roligt? Jag är ett SATC-fan ut i fingerspetsarna. Går det att få se kort på typiska ställen vore jag såååå glad. Kan inte Jennifer starta en blogg här på Pernillas värld. Behövr inte uppdatera så ofta utan bara ibland om hon känner att tiden inte räcker till?

Louise Pettersson

 

Hej Louise,

Typisk dag i NY: Går upp kl 7 och gör lunch boxes (koka pasta eller något annat, tjejerna vill ha varm mat) samt påse med snacks. Sen följer jag med dem till skolan och lämnar av kl 8.15. Sen kaffe på stan. Hem och jobba framför datorn. Promma lite med Caprice. Hämta barnen 14.35. Gå till parken så de får springa av sig. Hem. Hjälpa till med de FYRA läxorna Celeste har varje dag och de två läxorna Margaux har varje dag. Middag, stoppa tjejerna i säng tidigt. Sen crasha framför tv:n eller gå ut och träffa kompisar (kanske två ggr veckan).

Min favorit grej att göra är att träffa kompisar. Jag brukar ha ”spelhåla” hemma hos mig en kväll i veckan. Då kommer mina kompisar över så spelar vi Vänd Tia så det står härliga till och sjabblar om reglerna. aha

Annars är det många events och tillställningar för olika välgörande ändamål här i New York. VIll man, så kan man gå ut varje kväll. Men det vill inte jag för då orkar jag inte med barnen, som ju är nr 1!!!

Jennifer

 

 

Bästa pernilla!

Jag glömmer aldrig din bästa barndomsvän jennifer, hon var med på din sommarturne 1985 som tog hand om dig med kläder smycken makeup
kanske kan du visa upp gamla fotobilder på er tillsammans från turne 1985
hade varit skoj…..Jennifer,.. har du din sommarstuga kvar i sverige?för det va min gamla skolkamrat en dövkille som jobbade med el och vattenavloppet som fixat i din sommarstuga icon_smile.gif Måste vara härligt bo i new york…önskar att man hade fina hus och rum som du bor med din familj, tog ni med er alla möbler till new york??

Pernilla..roligt för dig få träffa din guddotter eller är alla jennifers barn din guddöttrar???

Ha en trevlig kväll

Kramisar/pussisar Malin

 

Hej Mailn!

Kul att höra ifrån dig här på Pernillas blogg! Ja, vilken rolig turné det var 1985!! Vi såg inte kloka ut!!!

 Jodå vårt lantställe har vi kvar, det kommer vi aldrig göra oss av med! Jag märkte aldrig att din kompis var döv. Han måste vara väldigt duktig på att läsa på läpparna!

Vi har inte tagit med oss några möbler till New York. VI håller på att sälja vår lägenhet i Stockholm nu. När vi sålt den kommer vi att sälja möblerna också tror jag.

Pernilla är bara gudmor (världens bästa!) till Margaux.

Kram Jennifer

Tack Jennifer för att du tog dig tiden att svara mina kära bloggvänners frågor!!!
Stooor kram!
Pernilla ♥

5 reaktioner på “Jennifer gästbloggar och svarar på era frågor om att bo NYC!”

 • Anna skriver:

  Hoppas du börjar blogga, min favoritstad vill jag läsa mer om!

 • Johanna skriver:

  Varför alla dessa utropstecken över läxorna? Vi hade lika mycket när jag bodde i Finland. Det verkar som att det bara är i Sverige där skolsystemet är SLAPPT och skönt.

 • Lindagbg skriver:

  Du verkar vara en sån härlig person jennifer… jag tycker att du absolut ska börja blogga här… Jag tror alla vill ha en liten dos av NYC varje dag!! 😀

 • Emma skriver:

  Så häftigt att ta steget att flytta till NY, vilken erfarenhet för alla i familjen! Blir ärligt talat lite sugen!Det man ångrar är ju det man inte gjorde! :)
  Fina tjejer du har och jättekul att du stack in här och gästbloggade!

  Kram Emma

 • Annelie skriver:

  Åh, blir jättesugen på att prova att bo där med, har testat London ett tag och stortrivdes:) Blir så inspirerad av dem som vågar satsa på sina drömmar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Instagram