JORDGUBB OCH BLÅBÄRSPAJ ALA PERNILLA

Ingen middag utan dessert såklart. Jag blev sugen på hallonpaj, men vi hade bara blåbär och jordgubbar i frysen. Jag hade inget riktigt recept utan fick hitta på ett och pajen blev succé!


Jorgubb och blåbärspaj ala Pernilla.

 

Naturligtvis delar jag med mig av mitt första alldeles egenkomponerade pajrecept…!

JORDGUBB OCH BLÅBÄRSPAJ ALA PERNILLA :

3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
150 g smör
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 liten förp mandelmassa (kommer inte ihåg hur många gram den var på tyv)
1 litet paket blåbär
1 litet paket jordgubbar

Blanda ihop mjölet, sockret, vaniljsockret och de rumstemporerade smöret till en smuldeg med händerna.
Tryck ut degen i en smörad och ströad form.
Häll blåbären över och lägg jordgubbarna runt efter kanten.
Riv ”nästan” en hel liten mandelmassa ner i en skål.
Vispa ihop två ägg och blanda i den rivna mandelmassan.
Häll smeten över bären.
Grädda i 200 grader i 25 min.

Hoppas ni gillar den!

1 reaktion på “JORDGUBB OCH BLÅBÄRSPAJ ALA PERNILLA”

  • Emma skriver:

    Denna kommer jag verkligen att testa låter SUPER GOOOD
    Ska ha den på mitt midsommar bord efter sillen
    Jag brukar fira midsommar själv då jag inte har någon att fira med
    Börjar med en jogging tur med mina hundar på ca en timme där efter bad i sjön
    Hoppas du får en trevlig midsommar med din underbara familj

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram