Julens viktigaste tradition på Astrid Lindgrens barnsjukhus

Varje år har vi som tradition att samlas ett gäng vänner och  ”kändisar” och sjunga och dela ut julklappar till de inlagda barnen på Astrid  Lindgrens Barnsjukhus.

Så glad varje år som jag kan vara med!!

Det betyder så oerhört mycket för både barnen och föräldrarna när det händer något ”kul” på avdelningen, som en kontrast till allt det tunga och sorgliga som vardagen innebär med att ha ett svårt sjukt barn.

Jag träffade så många starka och fantastiska barn och föräldrar, som tvingas genomlida det helvete som vi andra bara kan föreställa oss…..

Mitt hjärta kändes som det skulle gå sönder när jag såg vissa av det hårdast drabbade familjerna….

Men sjukvården vi har i det här landet är ju fantastisk , så jag ber och önskar av hela mitt hjärta att dessa barn får bli friska och komma hem från sjukhuset snart, och leva ett normalt igen…!  🙏

img_3238-1.jpg

Årets skara artister, programledare, musiker och en underbar trollarl.

img_3240.jpgimg_3228.jpgimg_3234-2.jpg

Tack till älskade Kristin Kaspersen som är den som ser till att det blir av varje år! 🙌❤️

38 reaktioner på “Julens viktigaste tradition på Astrid Lindgrens barnsjukhus”

 • Helene skriver:

  Ja det var ju faktiskt så att många kommentarer är från kvinnor som har yngre barn, i den åldern borde man väl veta hur man beter sig mot folk – då kan man ju snacka om att vara dålig förebild som förälder t o m.

 • Sandra,Jkpg skriver:

  Vilket fint intiativ ❤️❤️❤️
  Är säker på att ni lyste upp tillvaron för de drabbade och anhöriga.
  Det bara lyser värme och kärlek om er på bilden. Härligt gäng ❤️

  Kram och God jul önskar jag dig och din familj. / Sandra ❤️

 • Annica skriver:

  Tråkigt att det är Bianca som slutar blogga. De som skriver elaka kommentarer borde stoppas. Helt klart har dessa människor problem. Om man inte gillar en blogg varför läser man om man bara har elaka saker att säga. Läser din blogg du ser ut att vara lika fin privat som på scen och tar dej tid för dina fans.
  Är själv ett fan sedan jag var tonåring. Inte konstigt konstigt det finns mobbning de som skriver på Biancas och andras bloggar känner inte den personen. Dina barn är fina du ser ut att vara en superbra mamma.

  • Pernilla Wahlgren skriver:

   Tack fina. Ja, det är sorgligt med nättroll ., och när det går överstyr. Bianca är ung och framgångsrik och det sticker i många nättrolls ögon… Jag tycker att Bianca ska låta någon annan läsa och godkänna hennes kommenterar. Så kommer inte nättrollen åt henne.

 • Malin skriver:

  Ja det är ett fint initiativ. Men jag hoppas VERKLIGEN att inte allt krut och fokus las på de cancersjuka barnen, dom varit fallet otaliga gånger då kändisar kommit på besök. Ja de är jättesjuka men det finns massor av barn som mår minst lika dåligt om inte ännu sämre. Och de med cancer är faktiskt de med riktigt bra prognos medan de kroniskt lever- och njursjuka barnen har de betydligt tuffare och aldrig blir friskförklarade. Men ändå ignoreras de då ofta. Sorgligt.

  • Ylva skriver:

   Nämen usch! Är der verkligen så? Låter ju inte riktigt klokt faktiskt 😥

  • Helen skriver:

   Från säkra källor kan jag kommentera att det är genom Lekterapin besöket försigår. Och alla barn på Astrid Lindgrens barnsjukhus har inte cancer! Flera är kroniskt sjuka och åker in och ut för behandling, vissa kämpar i flera år.

   Bara så vi förstår vad det är vi diskuterar 🤶🏼🎅🏼🎄🎁

   • Carina H skriver:

    Så rätt i Ditt skrivande. alla barn som är på lekterapin får denna uppvaktning oavsett sjukdom.mycket fint av dessa människor, som tar sin tid och komma och glädja dom barnen som var där.

  • Pernilla Wahlgren skriver:

   Vi finns såklart där för ALLA sjuka barn som får tillbringa mycket av sin tid på sjukhus…

  • Carina H skriver:

   Ursäkta mig. förstår inte hur Du tänker?? cancerbarnen är väl också viktiga.har Du själv blivit drabbad förälder så tror jag inte Du yttrar Dig på detta vis. visst det finns fler sjukdomar som många barn har. har suttit i skiten själv som drabbad förälder och vet mycket väl hur det är. inte kul att sitta isolerade och inte kunna ta emot syskon eller andra goda vänner. Jag tycker det är super bra att dessa härliga människor ägnar sin fritid till att glädja barnen oavsett sjukdom. Tack för ordet. från en Fd drabbad förälder med en frisk son idag.

  • Carina H skriver:

   Som svar på din kommentar.så blir cancerbarnen ALDRIG friskförklarade,utan det heter utan symtom,och inget annat,

   • Malin skriver:

    Tagga ner. Jag skrev ingenstans att det inte är allvarligt med cancer. Självklart är det fruktansvärt för de drabbade familjerna och de förtjänar all glädje och uppvaktning. Men tyvärr är det sorgligt nog många barn och diagnoser som helt glöms bort då fokus ibland enbart läggs på cancersjuka. Jag är barnsjuksköterska och jobbar med dessa barn, gör du? För i så fall vet du att man kan bli friskförklarad från cancer efter ett visst antal år. Kronisk njursjukdom eller i levern blir man däremot aldrig av med. Man lever med det och medicinerar hela livet och behöver ofta transplanteras både en och två gånger. Så sitt inte och berätta för mig, som träffar dessa barn dagligen hur det fungerar, tack!

 • Conny Stavros skriver:

  Hello!
  ❤ En varm julkram till er alla…

 • PERNILLAS STÖRSTA FAN MALIN skriver:

  Hej bästa Pernilla!

  Vilken fantastisk ni har gjort för barnen, min kompis avled för 1 månad sedan grund av cancer, hon hade precis blivit farmor till barnbarn det är fruktansvärt och jag känner mig sorgset att hon gick bort så fort ( Dumma cancer ) :-(

  Jag har förresten postat större brevet till dig och jag hoppas du får idag eller imorgon och det vore snällt om du hör av dig när du fått av mig :-) Jag ville skickar före jul och din födelsedag :-) Men de andra paket får du när vi ses i januari 2019 då ska jag gå med bästa stjärna Johan och det ser jag verkligen framemot gå tillsammans med Johan och han är underbar och gullig som har ett gott hjärta :-)

  Kram till dig från mig <3

 • Charlotte skriver:

  Jag åt en groda precis, usch, den var slemmig.. Ska inte äta mer grodor. Det är verkligen synd att bianca slutar blogga då hon lyfte många o bra ämnen. Men men, hon får äta en groda hon oxå så kanske det blir bättre.. 😊

 • Helene skriver:

  Vilket toppenbra initiativ ! ! Härligt att läsa vad ni gör.
  Men fy fan, rent ut sagt, vilken anledning att lägga ner sin blogg! Är en del folk helt dumma i huvudet?! Lider med Bianca ❤️

  • Pernilla Wahlgren skriver:

   Ja, det är inte alla som orkar med nättrollen även om man vet att det är egentligen är dom som mår sämst. Men bra beslut av Bianca att ta en paus och inte låta dom få ta hennes syre.

 • Rosa skriver:

  Vilket fint och betydelsefyllt besök, att barn och föräldrar för en stund kan få tänka på annat måste betyda så mycket, fantastiskt initiativ.
  Önskar dig och hela din härliga familj en riktigt mysig och ledig jul-och nyårshelg.
  Kram Rosa
  (och en extra kram till din fina Bianca)

 • enannanhelena skriver:

  Äsch, inget adjektiv känns tillräckligt bra. Försökte med fint och underbart, men det känns ändå futtigt. Jag säger så här istället: Vilket bra sätt att använda sitt ”kändisskap” på! Att göra något för de familjer vars svängrum har blivit begränsat på grund av sjukdom.

  Heja er! Fick en sådan varm känsla i kroppen när jag ser dessa bilder. Och Pernilla – du är (måste nog trots allt använda u-ordet…;) för underbar. En riktig glädjespridare! Du passar ju till och med i tomteluva vetja. Vem gör det liksom? 😉

  Önskar Dig och din goa familj en riktigt GOD JUL! Ge Bianca en extra kram.

  <3
  /helena

 • Elin skriver:

  Håller helt med kommentaren ovan att Bianca verkar vara en toppen tjej med mycket humor, värme och söt och vacker på samma gång, så synd att hon trycks ner och hoppas hon vet att somliga gillade hennes blogg men vi som gjorde det försvann i allt svammel där inne på hennes sida.

  • Pernilla Wahlgren skriver:

   Det är ju så. Nättrollen skriker alltid högst men jag brukar råda att lägga energin på dom som sprider kärlek istället!

 • Kristine skriver:

  Jag blir uppriktigt ledsen när jag läser kommentarerna på Biancas blogg. Hur man kan vara så elak mot nån man inte känner. En ung tjej som tar för sig och är driven till max. Det är såna förebilder våra unga ska ha. Jag hoppas verkligen hon fortsätter att vara sig själv, för hon är så värd alla framgångar.

  • Pernilla Wahlgren skriver:

   Tack fina du. Håller med

  • Sanna skriver:

   Fast när man tänker på vilken målgrupp som har Bianca som förebild ( unga tjejer) så är det faktiskt inte konstigt att det blir så här. Det är unga tjejer som garanterat inte har råd att vältra sig i denna lyx som familjen Wahlgren gör. Tjejer som sparar för att kunna köpa sin foundation eller som skulle vara överlyckliga över att få bo en natt på ett av dom hotellen Bianca kräks över för att dom inte är lyxigt nog för henne. Självklart är elaka påhopp och hot aldrig ok men vi får inte glömma att det är unga tjejer. Men att ständigt sätta sig på sina höga hästar och titta ner på andra är ingen bra egenskap. Lite mer ödmjukhet och nedtoning av er själva skulle gynna er mer. Säger dock inte att man inte skall vara stolt över sig och sina barn. Tycker Bianca är driven och duktig.
   Tycker dock att du Pernilla skulle ta med dig Bianca och Benjamin till vårdavdelningen bland alla svårt sjuka barn så kanske dom fick en inblick och förståelse vad som verkligen är viktigt i livet…. och det är inte den dyraste väskan eller lyxigaste hotellrummet.

   • M skriver:

    Agree. Att vara känd och välja sociala medier är att BE om att få skit – särskilt om man är frispråkig. Det kommer med allt annat FANTASTISKT som det alltid skrivs om. Som att va sopgubbe. Grymt betalt men risk att sticka sig på kanyler. B som redan visat upp sin sårbarhet ett otal gånger borde undvika dessa miljöer. Folk kommer inte sluta. Det kan man tycka vad man vill om men pallar man inte – stay away. Det räcker med att hylla moderaterna eller vänstern som helt okänd människa så kan det börja drevas. Tror B gör klokt i att sluta för sin egen skull. Ska man ta in folk på influencer utbildningen på Thorhildsplan hoppas kag de har självkänsla på schemat.
    Ja du P. Det här är vad du borde ägna dig åt mer än en gång om året. Igen. Använd ditt varumärke som är så starkt till annat än trams. Fattar du inte att du kan göra så mkt gott och ändå vara multimiljonär. Att du inte vill… jag hade kastat mig över massa ideella organisationer.

   • Helen skriver:

    Fast, läser ni de mest elaka kommentarerna så är det bannemig medelålders som skriver!

    Så elakt och nedvärderande – för att kanske livet inte blev som man tänkte sig, vad vet jag?

    De pre-teenagers som skriver går hyfsat lätt att urskilja 😉

   • Kina skriver:

    Håller med dig Helene, lätt att förstå vilka som är unga när de skrivs på bianca blogg. Precis som du säger och bianca själv faktiskt så är de mest medelålders kvinnor som minsann ska tala om för bianca vilken dålig förebild hon är o bla bla bla…. Tycker det är så jäkla oförskämt o drygt patetiskt.

    Sen finns det ingen som helst ok anledning att kasta skit bara för att någon har pengar och är framgångsrik. Inte ens om man talar illa om ett hotell. Respektlösa och ego är många idag. Jag kan minsann säga till o då gör jag de typ:/ sen att människan blir ledsen o sårad ges de blanka fan i för jag får ju säga vad jag vill. Urk!!

 • jimmie skriver:

  Vill ge er en stor eloge för detta

 • JUNITJEJ skriver:

  Vilken fantastisk tradition! Tack för att ni gör det här!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram