Kladdkaka de lux

Hemma hos oss blev det ingen kladdkaka idag. däremot gjorde vi våfflor, några dar för sent visserligen men vad gör det? Våfflor är gott! Kram från Pernilla och Benjamin som tävlar i Kockduellen imorg på tv 4.

Tack än en gång för alla gulliga och roliga mail jag får! Läser dom alla med glädje.  Mitt hallonpaj-recept var tydligen väldigt uppskattat. Skönaste mailet kom från PIA , som tackade mig för härlig ryggmassage…! Nu var det ju inte JAG som hade masserat henne, utan hennes man, men dom har en deal att om hon bjuder på hembakat, så bjuder han på ryggmassage!   Så indirekt var jag väl med på ett hörn kan man kanske säge hi,hi.  Och eftersom det här är något som jag tycker fler av er supermorsor där ute borde ta efter, så tänkte jag därför dela med mig av mitt  absolut bästa kladdkaka-recept, så ni har något riktigt smarrigt att locka med…!

När jag träffade Jocke så var bland det första han frågade mig, om jag kunde göra kladdkaka? Ja, jag är grym på det, svarade jag. Gör du en som är godare än min syrras, så kommer jag aldrig lämna dig, sa han då. Och ja, en sisådär 6 år senare är han fortfarande kvar, och  han blir fortfarande lika glad varje gång jag gör min kladdkaka!   Men tack vare Pia, så vet jag nu vad jag ska kräva i retur nästa gång jag bakar  he,he…

ROSENDALS FRANSKA KLADDKAKA   
(Den enklaste, godaste och kladdigaste…)

100 g smör
3 dl strösocker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
1 1/2 dl vetemjöl

Alla ingredienser blandas i det smälta smöret. 
Häll smeten i en smord och bröad form.

Grädda i 175 grader i ca 30 minuter.
Pudra kakan med florsocker före servering.
Servera med vispad grädde.

Mmmmmm…..

2 reaktioner på “Kladdkaka de lux”

  • Malin skriver:

    Tänkte testa det här receptet men undrar om man ska grädda den i mitten eller nedre delen av ugnen? Tycker nämligen det låter som lång tid med 30min för en kladdkaka om det är mitten av ugnen men är samtidigt inte så van vid att göra ren kladdkaka då jag oftast gör en variant på kladdkakemuffins (jag gömmer ner en chokladbit av valfri sort) som är väldigt uppskattad.

  • jag heter Susanna Falk och bor i Aspudden skriver:

    Tusen tack för att Du har idin ego Rosendals bästa chokladkladdkaka. Har i flytten tappat bort detta dyrbara recept. Många tankar och hälsningar och tusen tack! Susanna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Instagram