Kompisar från förr…!

I går efter mitt träningspass på Sturebadet , så mötte jag upp min älskade gamla vän Birgitte för en lunch på Fältövesten.


Jag hämtade upp Birgitte i hennes ateljé där hon målar alla sina coola och vackra tavlor!

20120531-071338.jpg

Sen åkte vi till Fältan där jag inmundigade en supergod GI-Sashimi utan ris med Lax, Tonfisk, Avocado och Edamamebönor!

Det var härligt att få sitta ner och prata med Birgitte , då vi inte setts alls mycket de senaste åren tyvärr…!

Förut när Bianca och Benjamin var små, så bodde vi mer eller mindre grannarÖstermalm och hade barnen på samma förskola.

Dessutom spelade jag och Birgitte mot varandra i både Spanska Flugan på Intiman och Bubbel-Trubbel på Maxim, så vi sågs i stort sett jämt!

Många frukostar har vi ätit hemma hos varandra efter att ha lämnat barnen på dagis, och många mysiga middagar har vi ätit tillsammans – både med barnen -eller utan, då vi delat en flaska vin och pratat om allt mellan himmel och jord…!

Tyvärr blev det så att vi inte sågs lika ofta när jag sedan träffade Theos pappa och flyttade ut till Lidingö och barnen blev större… Och de senaste åren har vi inte setts alls – vilket vi båda har saknat jättemycket märkte vi nu när vi äntligen sågs igen!!

Birigitte var hemma hos mig för ett tag sedan i nya huset och tog en fika. Theo var också hemma , så jag ropade på honom att komma ner.

Han gick fram till Birgitte och tittade på henne med sina stora blå ögon och sa ;

– Vem är du….?

Och då började Birgitte att gråta…

Det blev så tydligt hur länge sedan det faktiskt var som vi sågs!!

Tiden går ju så FORT, och med barn så märker man ju verkligen att man inte setts på väldigt länge , när dom inte ens kommer ihåg en….

Så NÄ. Nu MÅSTE vi börja ses oftare så att Theo får lära känna Birgitte ordenligt och se vilken rolig, härlig och gullig ”mamma-kompis” hon är…! ♥


Birgitte och jag i badkaret när vi spelade farsen Bubbel-TrubbelMaximteatern i Sthlm.

(Samt underbara Mona Seilitz som tyvärr inte finns med oss längre…)


Och Birgitte och jag när hon gästade mitt matprogram ; ”Pernillas Jul” som spelades in hemma i mitt förra hus.

Så till alla er som har en nära vän där ute som ni kanske har tappat kontakten med på eller annat sett ;

RING UPP!!! SKRIV ETT SMS!!!

För ingen känner en så väl som ens gamla vänner som man en gång stått nära och delat så mycket med…!

Har man en fin vän så ska man vara rädd om den vänskapen och inte bara låta den ”förfalla” …..

Tänk på det…!

21 reaktioner på “Kompisar från förr…!”

 • Anna skriver:

  Ja visst är det kul?! Alltid retar det nån:)

 • Fia skriver:

  Det roligaste att gnällmupparna går in igen och kollar reaktioner på sina kommentar, och svarar….

 • Anna skriver:

  Monica, jag är ingen surtant på 50 år, utan en 40 årig surtant:)

 • Sandra 32,Jkpg skriver:

  Vad mysigt att få träffa din vän Brigitte. Finns inget som betyder så mycket som ”gamla” vänner <3
  Bra att ni tog upp kontakten igen och Theo lär nog snart känna och gilla henne. Barn behöver inte så lång tid för att upptäcka hur en person är.

  Nä inget är så betydelsefullt som ens gamla vänner som man delat mycket med. Som stått en nära och varit med i med och mot gångar. Jag är så TACKSAM för min barndomsvän Anna <3

  Så fint budskap på sista bilden <3

  Kram Kram

 • Mia Sjöberg skriver:

  Håller fullständigt med Annica ovanför.

 • Monica skriver:

  Anna, Eva, Eva-Lotta, Lilian också m fl tror jag är en surkärring:-)))) som har ett uruselt tråkigt liv och inte unnar någon att ha lite roligt i livet. Pernilla ser ju om kommentarerna är från samma dator och får lite hum om det hela från mailadresserna också, nej tror inte en karl ägnar sig åt detta utan en surtant i 50-årsåldern;-). Vi bestämde förut att ignorera, det är det allra bästa. Försök ha en trevlig helg du med alla namnen, gör någon granne glad:-)))

 • Vardagsrum skriver:

  Så säkert som Roy, men skön känsla nigh anpassa vänner är att du konsolen exklusivt kan fortsätta där du i närheten av en hög uppfattning. Individuell en härlig dag härlig dig och lämpligt chansen ikväll, så slog en bomb, Outlook jag kan se dig och Tobbes tango.Undo edits
  Vardagsrum

 • Anna skriver:

  Det är väl inte knäppa och elaka kommentarer?? Jag tror att fröken Pernilla W har ganska mycket skinn på näsan och klarar av svårare saker än det här. Jag upplever mer att hon förvillar oss lite, hittar på vissa saker för att få reklam och uppmärksamhet, tex m Marcus S. För det är ju klart att hon vill att vi ska se på Let´s Dance ikväll. Sedan skriver hon ju hur hon ääälskar alla så mycket och hur häärlig hon är, tjejen där. Det är svårt att inte driva och skämta om det då, eller. Hon driver ju med sig själv ibland OCH andra kändisar och egna familjemedlemmar här på bloggen.

 • Fika skriver:

  Vilka fina ord!!! :-)
  Visst ska man vara rädda om sina nära och kära!!!!
  Men, ibland rinner tiden bara iväg och dagar blir till år….

  Den bloggaren som klagade på att du aldrig umgås med vänner och inte visar ditt hem….vilken blogg läser han/hon????

  Ha en härlig helg!!

  Kram

 • Annika fr.finl skriver:

  Vilket fint ordspråk…Vad jag tror Eva-Lotta så är inte Pernilla kär i Marcus(hade inte Marcus en tjej redan)Dom är endast goda vänner…jag tror oxå som nina…du är lite många personer här!!

 • nina skriver:

  När jag läser alla dessa knäppa och elaka kommentarer från Anna..Eva..Eva-Lotta etc..ser jag framför mig en medelålders man som sitter med ena handen på tangentbordet och ena handen nere i skrevet och ru…. (ja ni vet) Att vara såååå himla besatt av Pernilla av allt hon gör och skriver kan inte vara normalt!
  Jag tror ” Eva-Lotta ” avslöjade sig lite denna gång i kommentaren om att vara pilsk och längta efter en karl… jag tror inte att en normal kvinna skulle skriva något sådant.

  Ja lite så går MINA tankar i alla fall..jag kanske har fel men det är vad JAG tror och tänker…

 • Anna skriver:

  Äsch, du har så många nära och kära vänner!! Du skaffar ju nya go vänner på en vecka, eller hur!

 • Annie skriver:

  Tänkvärt ! Usch nu blev jag lite ledsen…. Man har så mycket med jobb , hem , ungar osv att man inte ” hinner ” ta sig tid ! Jag är så trött på kvällarna att jag bara stupar ….. Idag ska jag skicka sms till mina fina vänner som jag ser alltför sällan ! ett sms är bättre än att inte höra av sig alls !
  Men som nån också skrev : riktiga vänner har man kvar trots att det kan gå lååååång tid mellan tillfällena ! Trevlig helg Kram

 • Rosa skriver:

  Så sant Pernilla, men det underbara med riktiga vänner är att man trots allt bara kan fortsätta där man slutade sist en fantastisk känsla.
  Ha en härlig dag finaste du och lycka till ikväll, ha så jätteskoj, hoppas jag hinner se din och Tobbes tango.
  Kram Rosa

 • Karin B skriver:

  Jättefint skrivet om din vän! Birgitte verkar vara en härlig människa! Målar hon endast eller skådespelar hon också numera?

  http://junitjejen.se

 • Eva-Lotta skriver:

  Hm lite pilsk nu när du varit utan en karl så länge… Gör ju ingen hemlighet över att du är kär i marcus? Med på många bilder. Längtar du efter kärleken?

 • Carina persson skriver:

  Hej! Riktiga vänner skall man vara rädd om! Hur gör jag om jag vill komma i kontakt med Birgitte för frågor om hennes konst? Hittar inte ngn hemsida eller blogg.
  Carina

 • Eva skriver:

  Kul!
  Då en bloggare för några dagar sen komentera att du aldrig umgås med vänner eller visar ditt hem! Att det hände så snabbt:(

  Jag älskar när människor klarar att tänka själva inte att folk ska behöva påpeka saker:)

 • Anna skriver:

  Rörd.

 • Annica skriver:

  Fina du!
  Din blogg är underbar som du själv.Så skönt att slippa allt negativt och klagande som man tyvärr får läsa iandra populära bloggar.Du bevisar att man kan vara snäll och normal och trevlig trots att man är känd.

 • Cia skriver:

  Fint skrivet och fina tankar! Bra vänner kan man aldrig få för mycket av o speciellt av dom gamla som följt en genom livet :) kul att ni återtagit kontakten och håll i den nu oxå :) ha en fortsatt bra kväll!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Instagram