Goda saftiga köttbullar med fetaost och soltorkad tomat.
Till ca 40 köttbullar
1 dl ströbröd
1 1/2 dl mjölk
100 gram fetaost
100 gram soltorkade tomater i olja
1 kruka persilja
800 gram nötfärs
1 dl matlagningsgrädde
1 ägg
1-2 tsk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar
1/2 tsk cayennepeppar
1 tsk fransk senap
1 pressad vitlöksklyfta
smör till stekning
Såhär gör du:
Blanda ströbröd och mjölk i en skål och låt svälla i 10 minuter.
Smula fetaosten, hacka tomaterna och persiljan fint.
Blanda färsen med ströbrödsblandningen och resten av ingredienserna i en bunke.
Forma köttbullar med vattensköljda händer. Stek i smör på medelhög värme, inte för många i taget.
De är precis lika goda som de ser ut! Vi åt dem tillsammans med klyftpotatis & tzatsiki – var supergott!
Gott! Älskar det
Låter gott, skall provas!!