Lördags-middag!

I lördags när jag kom hem från Skansen, så ställde jag mig direkt vid spisen och påbörjade kvällens middag!

Vi hade bjudit över lite familjemedlemmar och hade en supertrevlig kväll tillsammans och åt gott och satt länge och pratade vid bordet.   

Jag gjorde kyckling i ugn fylld med pesto, mozzarella och salami. Till det serverade jag pasta med soltorkade tomater och smörstekt sparris med hyvlad parmesan!  Nam-Nam! 

Theo var överlycklig att få ha sin farmor och farfar på middag!

Till kaffet bakade jag en häääärlig marängtårta som jag brukar kalla för ”Pinoccio-tårta” av nån anledning?! (Har fått för mig att den heter så från början?)

Första gången jag gjorde den var tillsammans med Lizette när vi bodde på Gotland en sommar och spelade ”Musical Express” där.

Vi garnerade den med färska hallon som vi plockade från trädgården i huset som vi hyrde – och sen dess är detta min absoluta favorittårta!  (Tillsammans med Budapest-stubbe på delad 1:a plats!) 

Den här gången jag dock köpa färska bär, eftersom jag bara har äpplen och körsbär i min trädgård. 

Min nyss hemkomna tonårsdotter (från en månads semester på Mallorca) är som en pånyttfödd liten ängel , och är inte bara glad och social! Utan hjälpte mig mer än gärna med att garnera tårtan, så att jag kunde äta klart varmrätten tillsammans med gästerna!

När hon var klar med tårtan ställde hon sig sen (utan att jag bett om det!) och tog hand om disken, plockade undan och torkade rent, så att köket var skinande blankt igen!!

Jag säger bara det. En stunds saknande av varandra kan vara nyttigt ibland…!

Som att ha fått hem en NY dotter…!    

Tårtan garnerad och klar av Bianca!

Och gooood blev den!  Jag lovar att lägga upp recepten på både tårtan och kycklingen på min receptsida , så snart jag hinner! 

Söta Niki fick ingen tårta, men var glad ändå….!

HA EN UNDERBAR DAG ALLA KÄRA BLOGGVÄNNER!

 

27 reaktioner på “Lördags-middag!”

1 2
 • Lisa skriver:

  Vad gullig er Yorkshireterrier är!och fin fåtölj

 • Marta skriver:

  Den heter Pinocciotårta i sju sorters kakor

 • Camilla skriver:

  Håller med Carin. Vadå spär på spekulationerna??? Vems spekulationer? Dina eller?

 • Carin skriver:

  Är det ingen som har reflekterat över att Jocke kanske inte VILL synas på bilderna?! Herre GUD, LÄGG NER TJATET!

 • Maja skriver:

  Det handlar väl inte om att Pernilla måste redovisa vilken relation hon har till Jocke, det måste hon såklart inte men hon spär ju på alla spekulationer genom att inte ens nämna hans namn. Man kan väl bara nämna idag var Jocke här etc det är väl inget konstigt med det. Konstigare blir det ju att försöka undvika det hela tiden, VARFÖR??? Han är ju Theos far!

 • Camilla skriver:

  Att en del orkar bry sig om Penilla skriver om Jocke eller ej…
  Var och en kan ju dra sin egen slutsats och vill de umgås så är väl det jättehärligt. Men inget man nödvävdigtvis måste skriva om. Det är ju fördelen med en egen blogg. Att man själv bestämmer vem man vill ha med på bild, vem och vilka man skriver om.
  Kan förstå att man är reserverad. Skulle du själv vilja hamna på skvallerblaskornas löp så fort man skriver något om en man??? Få delar med sig så mycket av sitt privatliv som Pernilla ändå gör. En kul blogg att läsa.

 • Ann skriver:

  Nu ser man hur lik Jocke är sin mamma *S*.
  Kycklingreceptet väntar jag med spänning på.
  Kram

 • Ulrika skriver:

  Åh vad gott det såg ut! Härligt att få hjälp av sina barn :-)

 • maja skriver:

  Jag brukar aldrig kommentera men jag måste faktiskt hålla med de som tycker det blir lite fånigt när man kan visa farmor och farfar och alla andra på fotot men inte Jocke?! Det är väl inte ngt konstigt att han är där de har ju barn tillsammans… Hon behöver väl inte ge några detaljer angående sitt privatliv men när hon nu skriver om alla förutom Jocke så är det ju nästan som att man ber om att folk ska spekulera?! Så tycker jag…..

 • maria skriver:

  vad söt din hund är

 • Matilda skriver:

  Man behöver inte redogöra för sitt privatliv MEN om man inte ens kan nämna att Theos pappa fyllde år och var där så är det något knas…

 • Åsa Wojtowicz skriver:

  Hej

  Min mamma kallar den också för Pinocchiotårta och det var min favorit när jag var liten. Bad alltid att få den när jag fyllde år,vilket var mindre populärt hos min kompisar för de ville väl hellre ha gräddtårta. Men då fick jag ju massor för mig själv :)

  Kram Åsa

1 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram