Lunch i skogen, kallbad, knäppa bud & ”Så mycket bättre-kväll” med Benjamin!

Hej vänner!

Vill börja med att FÖRTYDLIGA för alla ”Corona-poliser” där ute, att familjemiddagen vi hade här hemma hos mig , i förra inlägget inföll för TRE VECKOR sedan.  

Det vill säga INNAN de nya restriktionerna  kom med strängare förhållningsregler etc. 

Vi har träffats närmsta familjen ,  men vi har hållit avstånd till mina föräldrar och inte kramats eller haft fysisk kontakt när vi har setts.

Min mamma har rest till Spanien tillsammans med sina vänner,  då hon saknat sitt andra hem i solen och värmen. Mina föräldrar har inte mått bra av att sitta ensamma hemma isolerade på landet , utan har velat träffa sina barn och barnbarn – och då har de fått det.  Men vi har varit väldigt noggranna när vi har setts, och INTE haft fysiskt kontakt.

Den enda faktiska regeln som gäller enligt smittskyddsinstitutet i hemmet.    

HÄR har ni vad som gäller i dag ; 

• Avstå från fysisk kontakt med andra än dem du bor med.

• Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym, med undantag för nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek.

• Avstå från fester, bröllop och stora begravningar.

• Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.

• Undvik kollektivtrafik och andra platser där trängsel kan uppstå.

• Arbeta hemifrån om du kan.

Känner inte att jag har gått emot någon utav punkterna på denna lista , så det var ju bra! 👍

Då kan vi släppa det,  och gå vidare med nästa inlägg! :-)

img_4510.jpgJag och Emilia försöker hinna med våra sköna Powerwalks i skogen minst tre gånger i veckan.

Extra härligt att sedan sätta sig utomhus och äta en god soppa i den friska luften! 

img_4496-1.jpgRödbetssoppan på Vattenverket är magisk!! 

img_4511.jpgSer ni Fernando….?! 😅

img_4500.jpgVi köpte med oss färskt bröd hem!img_5367.jpgJag har också gått och blivit en KALL-BADARE!!  

Jag och Emilia hoppade i vattnet båda två, på vägen hem!

Sååå friskt och härligt!! 😃👍

img_4561.jpgSå här kan ett BUD se ut som kommer hem till mig så gott som dagligen!

img_4566.jpgJag var tvungen att ta hål på ballongen för att kunna läsa inbjudan , och det gjorde att jag fick guldglitter över heeeela köksbordet och mattan under…! 😩😬😂

img_5209.jpgI lördags så satt vi ett litet gäng hemma hos Jacob och Melina och kollade på andra avsnittet av ”Så mycket bättre”.

Underbart avsnitt,  och Benjamin ÄGDE verkligen med sin grymma tolkning av Silvanas ”Tänd alla ljusen” ! 

img_5218.jpgBianca, och Molly Hammar , som ju också med i avsnittet och gästade Silvana på hennes tolkning av Benjamins låt ”Tror du att hon bryr sig”. 

img_5213.jpgGlad stämning i pauserna! :-)

img_5268-1.jpgimg_5270-2.jpgimg_5246.png

img_5297.jpg

Etta OCH Tvåa på Spotify!!!! 💥🎉🎈 Alltså FATTA hur GLAD han är, Benjamin!!!!

SÅ stolt över min Benjamin och allt beröm han får –  inte bara för sina fantastiska tolkningar – utan även för den varma, genuina, roliga och fina människa han också är! 😍🙌

Missade ni senaste avsnittet och Benjamins tolkning , så får ni den HÄR!

48 reaktioner på “Lunch i skogen, kallbad, knäppa bud & ”Så mycket bättre-kväll” med Benjamin!”

 • Pia skriver:

  Hej alla glada och sura Pernilla följare! 🤗
  Ni som kommer in i det här forumet och FÖRSÖKER läxa upp Pernilla Wahlgren angående pandemin, OCH spyr galla över henne, har ni inte något bättre för er? Har ni INGET EGET LIV!

  HÄR kommer ett RÅD, skit i andra och SKÖT ER SJÄLVA!!!!
  Pernilla är vuxen och tar sitt ansvar, så LÅT henne VARA!!!! Ni behöver inte vara några CORONA poliser! 🥱🥱🥱

  Det finns viktigare saker att göra, än trycka ner andra människor!!! LEV LIVET VETTJA och ha KUL!
  🤪😝😜☺😂😆

 • Lise skriver:

  Tenker at vi må selv ta ansvar. Jeg har bekjente som ikke et gode på avstand og andre regler, da velger jeg å ikke treffe dem akkurat nå. Man må kjenne de man møter tror jeg, vite litt om hvordan de oppfører seg ellers.

 • Camilla skriver:

  Svar till din kommentar jag fick av dig: Jag träffar inte fler människor än nödvändigt. Jobbar på ett äldreboende som haft Corona, så jag vet konsekvenserna.

 • Tove skriver:

  Vill bara säga att jag tycker Benjamin är SÅ bra! Självklart musikaliskt, men också för att han är en så fin och genuin kille. Det ska bli spännande att följa hans fortsatta karriär. Är helt säker på att det kommer att bli mycket spännande!❤️

 • Katarina skriver:

  Tips att få fram innehåll ur ballong utan att få övrigt innehåll överallt – tryck en nål nära knuten på balkongen, då pyser luften sakta ur tills du kan klippa större hål och kontrollerat få fram den roliga inbjudan eller liknande
  👍🙂

 • Tilda skriver:

  Många? DU tycker det under 5 olika alias. Att försöka predika för en person du inte känner blir löjligt.

 • Tilda skriver:

  N, är det kul att trolla?

  Du gör bort dig

 • Tilda skriver:

  Camilla, och du träffar inte EN människa sedan mars? Sluta ljug.

  Du är oerhört fånig😂

 • Tilda skriver:

  Anna, J, kom igen! Ni känner inte Pernilla. Ni följer hennes blogg. Ni ser fragment av hennes liv.

  Ni verkar ha alldeles för mycket fritid. Och för få egna problem.

  Tror ni själva att Pernilla skulle usätta sig för coronan😂 Ni hör väl själva hur korkat det låter.

  Men så älskar DU att gnälla.

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  Nej det är verkligen ingen idé. Då får ni sitta och ringa runt till varenda arbetsplats där folk som inte är familj umgås varje dag. Till alla TV-kanaler där folk som inte är familj sitter tätt tillsammans i soffor eller uppträder nära varandra på scener eller lekprogram. Det är orimligt att försöka få mig att stänga in mig med enbart Theo – bara för att NI tycker det. Jag vet vad jag gör och är aktsam med vilka jag träffar och hur jag lever. Jag har full koll och behöver inte bli uppläxad av bloggläsare som stör sig på att jag äter lunch med nära vänner eller träffar folk i mindre sällskap. Det är ingen skillnad på om jag äter lunch med filmteamet eller om jag är hemma hos mina nära vänner och tittar på TV en kväll. Jag tackar just nu nej till alla TV-erbjudanden där de vill att jag ska sitta i publiken på TV-galor eller delta i lekprogram.
  Medan andra tackar ja till detta. Så vill ni klaga , släpp mig. Sätt er utanför restauranger, gym och TV-hus och demonstrera om ni vill. Då gör ni större nytta.

 • Tilda skriver:

  N, jag tror Du är den sista som ska uttala dig om om att vara kränkt. Du blir kränkt 24/7 av Pernilla, går hon vänster istället för höger så måste du skriva hur otroligt kränkt du blev😃

 • Tilda skriver:

  Så innan var Pernilla skyldig till världens utsläpp, igenom att hon åkte flygplan. Nu är hon alltså coronaspridare, och ökar smittspridningen.

  Vilken makt Pernilla har enligt bloggläsarna.

 • N skriver:

  ”Klaga på”? Hur kränkt kan du bli? My god.

 • N skriver:

  Tyck va du vill men fölJ restriktoner. Dina resonemang om vad som är ”lämpligt” är HELT ointressant. Nå får sjuksyrror a komma till podden eller inte?

 • Camilla skriver:

  Jag mår inte ett dugg dåligt, men hade själv kunnat skriva samma inlägg som J. Jag tror inte det inlägget skrevs för att
  få dig att må dåligt, utan för att kanske ge dig en tankeställare, vad vet jag !? Jag förstår att det inte är ”roligt” att få kritik,
  men hur du än resonerar hade du kunnat välja att leva mindre socialt en kortare tid, för allas skull.
  Du vet ju ex inte hur många andra Melina eller Molly träffat innan ni sågs? Och vilka dom träffat i sin tur?
  Det är på det här sättet det sprider sig igen……

 • Anna skriver:

  Och vad spelar det för roll att ni var ett litet sällskap. Förklara dig hur du tänker.

 • Anna skriver:

  Inser just att det inte är någon idé att påpeka ang Corona, budskapet når inte fram. Dock gör det mig ledsen eftersom det oxå innebär att fler kommer att dö.

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  Ja, så himla tråkigt Jimmie…. Livet och världen är helt omkullkastas just nu. Vi får bara rätta oss efter det och göra det bästa av situationen. Men som du sa – tur att vi har Benjamin i ”Så mycket bättre”, och för att inte tala om ”wahlgrens Värld” på torsdagarna ….! 😉

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  Elin. Du får nog lyssna ordentligt nästa gång. Jag sa att jag är TRÖTT på det OLOGISKA TÄNKET att ha fulla plan, restauranger, hotell, köpcentrum etc men endast 50 personer i en teatersalong eller konsertarena. Stor skillnad på det – och det du precis skrev.

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  Jag tror att det är typ 10 grader i vattnet! Friskt och skönt med andra ord! :-)

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  Då blir väl folk galna för det istället…! ”Du borde ge bort alla dina bud till dom som inte får några!!” Etc Etc… Det finns ALLTID något att klaga på ! 😉

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  Tack Elin! Vad glad jag blir! Så viktigt att tala om mobbning och vad det gör med människor . Både dom som mobbar och blir mobbade. Här på bloggen har vi t e x många typiska mobbare. Jag är hårdhudad och har vett att säga ifrån . Men för de som är svaga och inte har samma styrka kan kommentarer som många skriver här inne skapa ångest oro och dåligt självförtroende. Men är man mobbare och dessutom sitter gömd bakom en dataskärm så bryr man sig inte om sånt….

 • Anna skriver:

  Svar till J. Lättfattliga och bra förtydliganden av de allmänna råden. Egentligen skulle det inte behövas då råden är tydligt skrivna men i den här bloggen verkar det som många har svårt att ta till sig vad regeringen och Folkhälsomyndigheten säger. Kan bara tillägga vad som sas av Folkhälsomyndighetens GD att om familjen inte består av 8 personer är det inte ok att fylla på med ex.vis grannarna och gå 8 personer på restaurang.

 • Marie skriver:

  Till J : så väldigt bra sammanfattat !!exakt vad många av oss tycker och har att förhålla oss till !!

 • Anna skriver:

  Bra förslag.

 • Elin skriver:

  Jag förstår inte alla dessa ”coronapoliser”, var och en ska ta till sig om det senaste från folkhälsomyndigheten och låt familjen Wahlgren också tänka själva. Jag vill iaf tacka för ert senaste poddavsnitt om mobbing, så välbehövligt att detta lyfts fram och mycket proffesionellt gjort av er, tack för att ni finns och påverkar❣️.

 • J skriver:

  Det första rådet du lagt upp ”avstå från fysisk kontakt med andra än du bor med” har du nog missförstått. Fysisk kontakt menas att umgås irl. Man ska avstå från att träffas på riktigt. Man ska avstå från att vara i samma rum som någon annan. Undantag är vårdbesök. Det står fysisk kontakt för att du ska förstå att det är okej att umgås på andra sätt som t ex digitalt. Du ska alltså inte åka hem till någon. Inte bjuda hem någon till dig. Bara umgås i ditt eget hem med människor du bor med. Människor skrivna på din adress. Övriga får du träffa utomhus på avstånd. Så, att du åker hem till Melina är att bryta mot rekommendationerna. Tyvärr. Och det gäller alla människor i Stockholm- även människor med antikroppar. Att umgås i ett litet sällskap gäller alltså inte längre. Nu ska du inte umgås privat med någon alls, förutom den du bor med.

  Att äta på restaurang med åtta personer är okej. Men dessa åtta personer ska vara från din egna familj. Och med familj menas människor som är t ex sitt barn. Inte människor som du tycker känns som familj. Inte äta på restaurang med kollegor. Inte äta på restaurang med bästa kompisar. Om du lyssnar på gårdagens presskonferensen kan du höra just det från Folkhälsomyndigheten. Och det gäller alla som bor bla i Stockholm. Även människor med antikroppar.

  Det är alltså så att vi under 70 år rekommenderas att leva så som 70 plus gjorde i våras. Du ska vara lika noga som dina föräldrar ska. Jättetråkigt, jag vet. Men om man bor med någon, om man har någon som ringer varje dag så ska man kanske vara glad för det. Och tänka på alla som är helt, helt ensamma i denna världskris.

  För att sammanfatta. Att umgås fysiskt är att vara med någon i mer än 15 min. Det är inte någon corona-polis eller pekpinne som säger det. Det är vad vår Statsminister och myndigheter säger.

  Om du väljer att inte följa rekommendationerna är såklart ditt val. Du bestämmer över ditt liv. Men nu vet du iallafall vad som gäller.

 • Mia skriver:

  Kan du inte lägga upp bilder på dina bud som kommer dagligen, istället för familjemiddagar?

 • Pia skriver:

  Är det inte helt galet kallt i vattnet? Jag kan inte ens tvinga mig i om det är under 20grader 🤪🥶

 • Agneta skriver:

  Nu räcker det med hårda ord och pekpinnar !
  Vi skall hålla ihop i denna vidriga pandemi! Tack!

 • Tilda skriver:

  N, du blir mer och mer desperat😂

 • Fia skriver:

  Hmm., konstigt att läsa om fula människor här. Den enda fula människan jag vet är =Människor!!

 • Klara skriver:

  spola ner dig hemska människa!!!!

 • Tilda skriver:

  Hur har Pernilla varit oförskämd på SIN blogg menar du?

  Det är trots allt så att får Pernilla elaka kommentarer så svarar hon! Jag har följt bloggen länge, Pernilla svarar alltid sakligt. Ibland i samma ton som den som skrev den elaka kommentaren. Men det är hennes rättighet när någon försöker smutskasta henne.

  PUNKT.

 • N skriver:

  Kollar du ip Tilda och David? Eller gäller det bara folk som inte håller med dig?

  Om jag fixar fram ett par sjuksköterskor som vill komma och prata med dig direkt i din podd om ditt Corona beteende. Var når de dig då?

 • Jp skriver:

  Har ni sett en viss bloggerska ihop med en travhäst . Han har långt äckligt hår . Äckliga kläder och ser ut som fan själv?
  Stort ansikte med en platt näsa som vibrerar då hen pratar.

  Det borde vara förbjudet att vara så räligt ful! Man kan tycka att hen borde fatta det själv .

 • Tilda skriver:

  Vårt kära troll har överdoserat på sina piller idag tror jag.. 😀

 • Anna skriver:

  Jag trodde att reglerna skulle gälla för alla även ägaren av bloggen men tydligen inte. Finns det inga gränser för hur oförskämd man får vara, tydligen inte.

 • Elin skriver:

  Pernilla din arrogans och okunskap är skrämmande. Tror du på fullaste allvar att det handlar om vad man vill och inte vill? Men å andra sidan så gjorde du ju ett uttalande i poden häromveckan att du är så irriterad på förbudet mot nöjesbranchen så du bryr dig inte utan du gör dina inrikesresor och flygningar. Det säger väl allt om hur illa insatt och egoistisk du är. Riktigt illa dock att din svans hakar på och tycker att ditt sätt att agera är bra.

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  Anna. Nu står det ju i texten att vi var ett LITET sällskap. Vilket vi också var. Så nej – jag bryter inte mot ett enda av de allmänna råden.

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  Kloka ord , Tilda. Och du tänker så för att du är en vettig människa. Men dessa människor som överreagerar och rasar för minsta lilla och för allt man gör – gör det för att de VILL att den andra ska må dåligt. Varför?! För att de själva mår dåligt såklart. Och sitter man ensam hemma utan vänner eller familj som bryr sig, så mår man säkert lite bättre om alla andra lever likadant. Och när då folk med sunt förnuft väljer att följa restriktionerna men inte leva livet på exakt samma sätt som de mest militanta coronapoliserna – så slår det liksom slint i huvudet på dessa . Och saknar man då också uppfostran hur man beter sig på sociala medier så mynnar det ofta ut i otrevligheter i kommentarsfältet.

 • Anna skriver:

  Först redogör du för de allmänna råden som gäller i Stockholm och skriver redan att du inte bryter mot dem. Därefter visar du bilder där ni träffas inomhus ett stort antal människor. I det här fallet kan du inte försvara dig med att träffen var innan de allmänna råden börjat gälla.

 • AIDA skriver:

  TROLLET MALIN ÄR PERNILLAS STÖRSTA FAN 😀

 • Tilda skriver:

  Vissa människor här tar varje tillfälle att spy ut sina åsikter om Pernilla här. Om ni nu mår fysiskt illa av att se Pernilla och ”hennes beteende” så sluta följ bloggen. Men vi vet alla att N, Malin, etc inte kommer sluta följa, och inte kommer sluta kommentera argt och komma med påhopp mot en person ingen av oss egentligen känner.

  Tills nästa gång ställ frågor, men ställ dom respektfullt.
  Ha åsikter, men skriv dom respektfullt.

  Ni behöver inte gilla Pernilla eller det hon gör. Men nästa gång ni skriver en kommentar och klickar på Skicka kommentar, tänk då så här.. Skulle JAG vilja få en kommentar som denna. Är svaret Nej så skicka inte.
  Hur svårt ska det vara.

  VÄX UPP MÄNNISKOR.

 • David skriver:

  Malin, det är bara att sluta följa bloggen, Du verkar ha väldigt lite att oroa dig över i ditt eget liv eftersom du fokuserar väldigt mycket på Pernillas liv.

 • Anne skriver:

  Vi äter dagens lunch ett par dagar i veckan.🍵 Gärna restaurang på helgen. 🍴Har du missat att avstånd gäller. 😷Hur bra som helst. Lägg ner nu. Va lite glad dessa tider🤗

 • Malin skriver:

  De har rest till Spanien och ätit ute på restauranger för att de VILL det! Ja du, det är så för alla just nu att man inte kan göra allt man VILL. Oavsett om man är kändisar eller inte. Jag är 100 % säker på att sjukvårdspersonalen inte VILL slita häcken av sig, försumma sina egna familjer och ha en lika ohållbar situation som i våras…
  Skrämmande hur arrogant och vidrig du visat dig vara dessa senaste månader. Att du är okunnig inom många områden visste många redan, men detta är bara idioti, omogenhet och total brist på sunt förnuft! Läs alla upphörda inlägg som delas av vårdpersonal så kanske du får en gnutta insikt i hur det ser ut i den verkliga världen.

 • jimmie skriver:

  Är tyvärr intälld på att din Show i Jönköping också kommer ställas in nu.Förstår dock att man ställer in när smittan börjar öka igen men känns så tråkigt ändå.De här året har varit skit inte fått göra de jag älskar mest dvs gå på Hockey och troligtvis inte din Show heller hoppas de blir nåt nytt datum du kommer köra din Show i Jönköping om de inte blir den 5 December.Tur att man får se Benjamin i så Mycke Bättre de är en av få saker som känns bra just nu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Instagram