Mellokläder på gott & ont?!

I lördags efter våra dubbla Priscilla-föreställningar så hade vi ”Mellofest” på teatern som vanligt.
Vi kollar ju alltid på Mellon i efterhand på Storbildsskärm ute i foajén.
I går hejade jag på Shirley Clamp som jag tyckte hade en bra låt och gjorde ett strålande jobb, men tyvärr, tyvärr så tror jag att hennes klänning tog för mycket fokus så folk glömde bort att lyssna på låten helt enkelt.
Lars Wallin som brukar göra såna fantastiska kreationer, hade INTE lyckats med den här skapelsen . Herregud så många fel på en och samma klänning…!!

secondColumn-16x9

Dubbel-slits och vindmaskin var ingen vidare bra kombo heller då resultatet blev att kjolen förvandlades till en jätteblöja…

Nä, be att få pengarna tillbaka för den här klänningen Shirley! 

Våra kläder som vi bar förra året i Mellon (med SHW) fick också hård kritik – med all rätt. Var och en för sig hade det säkert funkat – jag gillade min klänning jättemycket – men ihop blev lite för mycket av det goda…!

Är Pernilla Wahlgren för gammal för att ha kortkorta kjolar?

Swedish House Wives gick inte vidare i Melodifestivalens andra deltävling.

Som sagt. Inte helt hundra tillsammans. Jag tror även att många retade sig på vårt Gruppnamn Swedish House Wifes som var en ordlek med första bokstaven i våra efternamn Silver – Hedlund – Wahlgren . Men också ett  hopkok av Real Housewifes & Swedisch House Mafia – och absolut ingen jämförelse med dom för övrigt – men det kanske inte riktigt gick fram hemma i stugorna.

Vi velade också mycket fram och tillbaka om vi skulle ”skoja till det” på Catwalken innan med förkläden och Cupcakes för att understryka ironin i gruppnamnet – eller om vi bara skulle gå där och vara allmänt läckra…! 😉

Det slutade ju med att vi valde ”Houswifes-looken” , och efteråt kunder vi inte låta bli att undra om det låg oss faten eller ej….

Hur mycket spelar kläderna egentligen in och hur mycket påverkar det folk när dom röstar…?!

Jag har i och för sig haft på mig mycket värre saker tidigare år och kommit undan med det ändå….! :-)

MF_JK024

Denna klänning som jag bar när jag tävlade med Jan Johansen 2003 måste nog vara det absolut FULASTE  jag har haft på mig i Mello-samanhang…! :-))

Hahahaha, HUR ser vi ut?!!! Janne i blå sammetskostym a la  70-tals-hallick ,  och jag redo för att tävla i konståkning…!

Men vi gick direkt till final ändå, och jag lyckades styra upp det ordentligt till Globen! Den här isblå klänningen älskar jag!

Vad jag tycker om Jannes blanka kavaj-rock a la Liberace låter jag dock vara osagt….  😉

År 2010 tävlade jag med låten Jag vill om du vågar och här tycker jag verkligen att Richard Engfors som designade min klänning fick in alla rätt!  En riktig schlager-karamell!

Till finalen i Globen gjorde Richard en helt ny klänning som var en puderfärgad dröm med tusen handsydda små gnistrande små stenar på!  Vi bestämde ganska sent att vi skulle byta klänning,  bara för att bjuda publiken på nåt nytt, och den här klänningen  blev verkligen klar i sista minuten!!

Jag minns att Richard satt på knä bakom mig i kulissen och sydde på den lilla påsen som man har sändaren i på min rygg när jag stod påklädd och klar och bara väntade på att gå upp på scenen….!

Pernilla Wahlgren körde på ett säkert kort med en guldig klänning. Var det förresten någon som märket någon större skillnad på de två olika klänningar hon hade i kvalet och i Globen?

Tusen tack världens bästa Richard för att du gjorde mig så fin!!!

Ja, det här med vad alla har på sig i Mellon är ju verkligen en snackis, och jag tror faktiskt att kläderna har mer betydelse än vad man tror i dessa sammanhang!

Som i Shirleys fall t e x så blev  ju resultatet att man istället för att prata om hur JÄVLA BRA hon faktiskt var, så pratade alla om VAD hon hade på sig istället?!  Och det sista man vill är ju att folk hemma i Tv-sofforna sitter och retar sig på passformen på kläderna och diskuterar det –  istället för att lyssna på låten!

Å andra sidan vore det ju väldigt trist om alla klädde sig i svart och ingen stack ut heller , men i just Shirleys fall så tror jag att klänningen kan ha kostat henne röster….

Kanske var det även det som hände oss förra året…?!

Jag kanske t om hade VUNNIT  med Piccadilly 1985 om jag haft en snäll liten klänning på mig istället för skinn, nitar,  strasskors och barbröstade dansare….

Vad tror ni…?!  :-)

54 reaktioner på “Mellokläder på gott & ont?!”

1 2 3
 • Sofia skriver:

  Allt var fel med Shirleys framträdande och speciellt klänningen. Låten den har jag ingen aning om hur den lät. Det är nog första gången man var helt nollställd efteråt och man tänkte till och med ”Har hon sjungit nåt?”. Och då har jag sett Melodifestivalen alla år sen många många år tillbaka. Detta var första gången jag inte kunde minnas om artisten sjungit eller inte. Så mycket fokus tog tydligen klänningen.

 • Emma skriver:

  Anledningen till att ni inte vann med swedish house wives är ju att du var med. Folk är så trötta på er Wahlgrens så att man kan spy. Ni är som en en sekt, och att dessutom gå ut med att man är hemmafru och bara glider på en räkmacka gör ju inte saken bättre.

  • ann skriver:

   emma varför så avendsjuk ,pernilla har jobbat hårt sen hon var tonnåring, att hon sen valde ett roligt jobb är en annan sak,hon flänger runt på olika jobb hela tiden,,, emma du kan dra något gammalt över dig

  • Anna skriver:

   Ann: Lär dig stava! Hela din kommentar är som en lång plåga.
   Avendsjuk? Snälla du, det heter avundsjuk!!

 • mumin skriver:

  Det var ju den tuffa stilen du hade då 1984, som gjorde att iaf alla tonåringar älskade dig. Tror inte Piccadilly hade funkat med blomklänning och rosett i håret… :)
  Den isblåa och de guldiga klänningarna är skitsnygga!
  Kan inte uttala mig om årets Mello eftersom jag knappt kollat men hoppas den rätta låten vinner! 😉

 • Sandra, Jkpg skriver:

  Jag som är en schlagernörd och alltid älskad mello tycker det är det sämsta hittills, tyvärr :(
  Shirley var bra, klänningen mindre bra men det sämsta är programledarna! Blir så ledsen och besviken när när når man följt och älskat i alla år blir en flopp :(
  Pinsamt värre 😛
  Tro det med kläder spelar stor roll för hur folket rösta.

  Tycker du gjort strålande framträdande alla gånger du varit med. Du står för glitter och glamour :)

  Stor Kram Sandra

  • Mia skriver:

   Nej, jag tycker att låtarna är de sämsta någonsin, och Nour! Läs det nån skrev längre ner, det stämmer att hon avskyr män, hon är en manshatande, bisexuell radikalfeminist; det är klart att det skär sig mellan programledarna då. Hon är ju som en mansrasist. Sen pratar hon för fort och jag hör inte vad hon säger. Hon har sagt att hon inte bryr sig så mycket om Mellon, det märks! Klart att även Anders blir stel. Kolla Hipp-hipp som han gjorde för några år sedan, han är suverän!!

 • Moa skriver:

  Jag tror inte kläderna spelar det minsta roll. Det är väl framförallt låtarna människor röstar på… Låten var verkligen hemsk, vilket alla andra också var. Som vanligt, med några få undantag ibland. Jag tycker dock ingen låt har varit bra hittills.

 • ann skriver:

  det var tur att du hade dessa barbröstade dansare bakom dig 1985 annars hade du inte haft dina 3 fina barn…

 • Sari J skriver:

  Vad gäller 1985 så var du före din tid med dina läckra dansare och koreografi. Den låten håller än idag och du borde ha vunnit!

 • Annika fr.finl skriver:

  Ja Shirley har aldrig varit sämre och klänningen var katastrof…aldrig hört så dåliga sånger som i lördags…fyyy skäms kudden kom upp flera ggr…!! Dina klänningar Pernilla tyckte jag var jätte fina speciellt den du hade 2010 :)

 • Linda skriver:

  Du har så rätt! Shirleys låt var jättebra men man blev helt störd av framförandet. Jättekonstig klänning! Passade inte alls ihop med låten. Förstår tanken att hennes jättesnygga ben skulle träda fram men dels förlorade hon helt midja och sedan blev hon ståendes blickstilla i en märklig position för att böja fram benen. Påminner om Angelina Jolines slits på Oscarsgalan ett år då hon också ställde sig i märkliga positioner för att benet skulle synas, hennes ben fick ju till och med ett eget twitterkonto vill jag minnas. Lars kanske tog in en praktikant? :-)

 • Kicki skriver:

  Jag tyckte att Shirley såg gravid ut ”på ögonen”. Tiden får väl utvisa om jag har rätt eller jättefel :)

 • Annica skriver:

  Håller absolut med.Min första tanke om Shirleys klänning var hjälp vad har hon på sej? Tyvärr för Shirley var klänningen verkligen misslyckad.
  Man kan förstås tycka olika och visst ibland har kläderna för stor betydelse tex. om de är helt misslyckade blir de mycket prat om det istället för om låten.
  Men när kläderna ändå diskuteras tycker jag det är en jättebra ide att ta fram svenska desingers. Kanske någon okänd då skulle få sin chans att visa sina kläder fören större publik.

 • Lovisa skriver:

  Håller helt med om Shirleys klänning, hemsk!!! Varför är det så lite trend i kläderna i mellon? Killar i trista kläder jämt, kolla in svenska trendmärken, välj nytt och kul. Trist och helt oinspirerat…

 • Marie Nordin skriver:

  Det är som du säger Pernilla….kläderna har stor betydelse !! Jag gillar verkligen Shirleys Clamp och hennes låtar men här försvann hon på något konstigt sätt i den jättefula klänningen och låten gillade jag inte heller och hon såg så blek och tanig ut i ansiktet och det beror nog på den hårdbantning hon genomgått. Tycker för övrigt att hela Mellon det här året är dåligt. Dåliga programledare och dåliga skämt ja allt är dåligt ! Jag håller faktiskt med Bert Karlsson och hans synpunkter om Melodifestivalen . Jag gillar ju inte hårdrock och tycker inte det tillhör . Men det är som sagt en smaksak och alla tycker ju olika. Du har ju alltid varit bra med dina låtar . Förra året levererade ni tre ett bra låt också…kom igen nästa år !

 • Scottish Moments skriver:

  Haha häftiga kläder! Mello kläder är verkligen speciella.. Har inte följt mellon på några år eftersom jag bor i Skottland, kan kolla på playkanalerna men det blir som att jag glömmer bort det när man inte hör om allt ståhej varje dag som man gör när man är hemma i Sverige.

 • Louise skriver:

  den gröna klänningen, (den du hade i mellon förra året), satt som gjuten på dig.
  Du ser ut att vara typ 25 i den.

1 2 3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram