Middagstips en måndag

När man som jag jobbar mycket så heter vardagsmiddag PLANERING. Inte min starkaste sida men då gäller det att ha några favoriter i kylskåpet. Då även klimat och miljö ligger mig varmt om hjärtat vill jag därför visa er en ny favorit hemma hos oss!

Kycklingmiddagskorv!

 

Lika lätt att hantera som Falukorv, men miljövänligare än kött och innehållet av kyckling är så högt som 72%!

 

Perfekt middag eller lunch för Theo för att få bra energi innan träning eller match!

 

 

Jag steker upp Middagskycklingkorven i lite smör eller olja. 

 

img_7465-1.jpg

 

Sedan skär jag den i bitar tillsammans med kvisttomater samtidigt som jag kokar en kastrull med pastavatten.

 

 

Hetta upp de hackade tomaterna i stekpannan,  och tillsätt sedan lite grädde, salt och peppar samt lite färsk basilika i slutet.

 

Skär sist upp lite mozzarella , och ha som topping över middagskycklingkorven med pastan när den är klar.

 

I samarbete med Kronfågel

 

 

29 reaktioner på “Middagstips en måndag”

 • Pris skriver:

  Självklart innebär all slakt ett visst lidande för djuren. Men om du själv fick välja., skulle du föredra en direkt dödande bult i tinningen framför att få halsen uppskuren med blodet forsande? Bedövad i båda fallen. Hmmm… För mig är valet enkelt. Låt inte religion bestämma vad som är ”bäst” för djuren!

 • Karin skriver:

  Eftersom köttet är märkt har alla möjligheter att välja vad de vill köpa. Jag ville mest upplysa om vad halall står för inom svensk slakterinäring.
  Vill du sprida information kring halallslakt i Sverige bör det vara korrekt information. Och sanningen är den att svensk djurrättslagstiftning gör det omöjligt att slakta på annat sätt än enligt lag. Detta gäller givetvis även halall. Sharia är dessutom inte det många tycks tro en specifik lagbok att jämföra med andra lagböcker snarare olika religösa riktlinjer vilka olika människor/länder väljer att rätta sig efter i olika grad. Ungefär på samma sätt som de föreskrifter som står i Bibeln som kristna i olika utsträckning rättar sig efter. Alltså kan man som muslim tolka vad som är halall (tillåtet) på olika sätt i olika delar av världen.
  Att döda djur går inte utan att djuret lider. Vill du undvika det bli vegitarian. Tror du mig inte gällande den svenska halallslakten tycker jag du ska besöka närmsta slakteri.
  Nu ska jag inte störa här på bloggen mer. ha det så fint på er alla…

 • Anna skriver:

  Helt rätt ”Pris” håller med dig även om inlägget handla om en korv:-)

 • Pris skriver:

  Anledningen till att jag bojkottar halalslaktat kött är för att jag har all rätt att slippa religiösa traditioner och påbud. Jag vill inte få det nerkört i halsen! Och kan du garantera att djuret inte lider när man skär halsen av det (trots bedövning)? För det är så en halalslaktad ska gå till om man ska följa reglerna dvs sharialagarna. Jag litar inte ett dugg på att det går till som du (slakterierna) säger, varför ska jag inte ha rätten att välja bort halalslaktat lika mycket som muslimer har rätt att få kräva sitt?! Svara på det snälla! Och det skadar väl inte att folk för upp ögonen och börjar tänka kritiskt i dessa dagar då företag/myndigheter försöker få oss att ”tänka rätt” och absolut inte ifrågasätta.

 • Karin skriver:

  Hej Märta.
  Min kommentar var menad som svar till Pris kommentar, där denne menade att hen bojkottar halallkött av oklar anledning. Jag ville bara upplysa om att halall i Sverige endast betyder att det läses en bön över djuret, inte att man dödar i religionens namn. Att äta djur innebär att man dödar djur oavsett om man är kristen eller muslim eller ateist. I Sverige ska slakten alltså dödandet av djuret göras enligt vissa regler. Om du köper svenskt kött som är halallmärkt innebär det bara att en imam läst en bön innan djuret dödats. Sen dödas djuret enligt svensk lag, på samma sätt som djuret dödars om det inte var halallmärkt. Detta har sådeles ingenting med djurens rätt att göra. Oavsett om köttet är halall eller inte har det dödats enligt svensk djurrätt. Min enda avsikt med min kommentar var att döda lite fördomar. Fördomar om halall sprids överallt och det är synd tycker jag.

 • Anna skriver:

  Man har väl rätt och ha åsikt utan att gå i taket för det:-)

 • Malin skriver:

  Men jädrar vilken debatt detta drog igång 🤔 Är nån brydd över alla krig i världen?

  Tack för middagstips säger jag iaf. Aldrig testat den korven. Kan oxå flika in att jag tycker det känns skrot med båda sorterna men ändå äter.

  /Malin
  nouw.com/malinedlund

 • Agneta skriver:

  Och!!!!!!!

 • Rosa skriver:

  Helt enig ”Mona S” var ju verkligen inte det inlägget handlade om och hur hamnade man där?
  Bra skrivet.

 • Mona S skriver:

  Och? Spelar det dig någon roll Ellen? Eller?

 • Lisa skriver:

  Stefan:

  Skämmes!

 • Mona S skriver:

  Ännu tristare med folk som klagar på bloggen. Förstår inte hur man kan störa sig så mycket på lite reklam? Det finns ju överallt i all media!
  Det är väl bara att ignorera? Jag upplever inte alls att det är mycket reklam i Pernillas blogg – jag ser det som bra tips – en del intesserar mig och en del inte. Men det som inte passar mig passar någon annan. Som med allt annat så please… Sluta gnäll och ha en härlig dag ☀️☔️

 • stefan skriver:

  Trist med all reklam i den här bloggen, min personliga åsikt.

 • ellen skriver:

  Inlägget handlar om reklam. Det står längst ner i inlägget att det är i samarbete med Kronfågel! Det får Pernilla betalt för!

 • Mona S skriver:

  Kycklinguppfödning är miljövänligare än t ex nöt- och grisuppfödning med tanke på ”växthuseffekten”. Att äta kyckling räknas som ett ”klimatsmart” altetnativ till kött. Nej Anne, det är inget skämt. Det är 2016 och du (och alla andra ) som bryr sig det minsta om miljön borde änna detta….

 • Gun skriver:

  Är väl bra att Pernilla ger ett recept på lättlagad mat 👍 är ju många föräldrar som jobbar länge och ställa sig och laga långkok är väl inte så kul då 😜

 • Anne skriver:

  Men nu skämtar du väl med oss Pernilla? Vem är det som lurat i dig att kycklinguppfödning är mer miljövänligt än ”kött” vad du nu menar med det? Är det svinuppfödning du tänker på? :-)

 • Mona S skriver:

  Alltså dessa kommentarer… Vad är det frågan om? Inlägget handlar om ett TIPS på en god, nyttig och lättlagad lunch som passar bra t ex nu när det är höstlov och många barn är hemma. Ett TIPS. Punkt slut. Hur kom RELIGION med i diskussionen?! Alltså seriöst…
  Tack Pernilla för tipset om kycklingkorv och tips om hur man kan tillaga den snabbt och enkelt – måste testas! 😊👍

 • Märta skriver:

  En eloge till dig som vågar stå upp för djurens rätt, TACK

 • Märta skriver:

  Först, varför diskuterar ni överhuvud taget dödande av djur här på Pernillas blogg, kanske är det inte rätt forum. Sen använder sig Kronfågel inte av halalslakt. Att man kan döda i religionens namn har vi sett alltför ofta och att även djur ska behöva lida för något så makabert som halalslakt är fruktansvärt. Religionsfrihet är enormt viktigt men håll din tro för dig själv. Den dagen du utsätter andra varelser för lidande, djur eller människor, och skyller på religionen då ska du nog söka hjälp.

 • Karin skriver:

  Den enda skillnaden mellan halallslaktat kött från Sverige jämfört med annat slaktat kött, producerat här, är att en imam läser en bön innan djuret slaktas och djuret är vänt mot mecka. I övrigt sker slakten på exakt samma vis enligt samma regelverk som övrig slakt. Alltså är djuret bedövat och behandlat enligt alla konstens regler. Så bojkott känns nog aningens överdriven. En bön eller två kommer inte skada köttet.

 • Karin skriver:

  Den enda skillnaden mellan halallslaktat kött från Sverige jämfört med annat slaktat kött, producerat här, är att en imam läser en bön innan djuret slaktas och djuret är vänt mot mecka. I övrigt sker slakten på exakt samma vis enligt samma regelverk som övrig slakt. Alltså är djuret bedövat och behandlat enligt alla konstens regler. Så bojkott känns nog aningens överdriven. En bön eller två kommer inte skada köttet.

 • Pris skriver:

  Kolla alltid på förpackningen noga! Det finns en stämpel som talar om att produkten är halalslaktad. Vanligt bland kycklingprodukter. Jag bojkottar alla dessa naturligtvis! Ivars kyckling (fryst) är halalslaktad t. ex.

 • linda skriver:

  Jodå.utförs även på människor.

 • sandra skriver:

  Fast nu skämtar du va Fadime?
  Falukorv är falukorv och kycklingkorv är kycklingkorv.
  Ingen ändrar ett vinnande koncept
  Det är ju inte så att falukorven ska försvinna till förmån för kycklingkorven
  Halalslaktad? Brukar kyckling vara halalslaktad???

 • Anna skriver:

  Halalslakt är väl förbjudet i Sverige väl?

 • Linda H skriver:

  Mums :)

 • Fadime skriver:

  Jag gillar vanlig falukorv. Varför ändra ett vinnande koncept? Undrar på vilket sätt som kycklingkorven är mer miljövänlig? En fråga till, är kycklingen halalslaktad, så att även de med annan tro kan äta den?

 • Sandra,Jkpg skriver:

  Även det enkla kan vara gott :)
  Ska pröva den kycklingkorven 👍🏻😊

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Instagram