Mildas Fettskola!

Häromdan var jag tillbaka i skolbänken igen…!

Iallafall kändes det så när jag satt med papper och penna och antecknade, medan Veronika Eriksson som är Legitimerad Dietist lärde mig allt jag behöver veta om mättade, omättade och livsnödvändiga fetter…!

Detta med anledning av att jag idag inleder ett samarbete med Milda på min receptsida!

Som ni vet sen tidigare så försöker jag ju alltid att laga mat med så lite fett i som möjligt, och håller mig därför ifrån fet grädde och smör när jag lagar mat.

Många har en felaktig bild av att de ”lättare” alternativ som finns i livsmedelsbutikerna skulle vara farliga och att man därför ska använda riktig grädde och riktigt smör när man bakar eller lagar mat.

Och då denna diskussion har varit uppe tidigare här på bloggen, när jag t ex bakat med Milda eller använt lightprodukter i maten (som t ex vaniljvisp ;-)) – så kände jag att jag själv ville bli övertygad om att jag verkligen gör RÄTT som tänker som jag gör, och därför har jag nu gått på en liten Fettskola! :-)

Veronika som alltså är Legitimerad Dietist satt tryggt vid min sida under hela ”lektionen” och svarade på alla mina frågor…!

Som t ex : Tillsätter man en massa artificiella saker när man ”tar bort” det ”feta” i produkterna….?!

Svaren fick jag tydligt uppradade framför mig.

Här är en del utav dom…….

Alltså : Det finns ingenting i margarin som inte finns i en rad andra livsmedel. Ingen ingrediens är ”konstig”. De tillsatser som används är samtliga godkända inom EU!

Skillnaden mellan t ex margarin och smör är att Margarin är baserat mer på olja än på mättat fett samt att man även tillsätter vatten.

Dessutom är det mer D-vitamin i Margarin än i Smör!  Och D-vitamin behöver vi extra mycket av i vårt solfattiga land! (D-vitaminbrist kan leda till t ex benskörhet.Dessutom pågår intensiv forskning kring sambanden mellan låga D-vitaminnivåer och hjärt- & kärlsjukdom, diabetes, MS, schizofreni, tjocktarm- och bröstcancer samt depression hos äldre.)

Ja, det var lite av allt som jag fick lära mig under denna informationsrika dag!

Så nästa gång jag står i matbutiken och tror att jag ”snålar” för att jag köper Milda istället för Smör, så vet jag nu att jag inte bara är ekonomisk  – (Milda är nästan hälften så billigt som Smör) –  Jag är också smart som gör ett nyttigare val…! :-)

Sen om man föredrar smör eller grädde för smakens skull , det är ju upp till var och en. Men det kan vara skönt att veta att det iallafall inte finns nånting som är farligt eller konstigt i Mildas lättprodukter!

Om ni ändå inte är övertygade och vill ha mer info om detta, så kan ni gå in på Livsmedelsverkets sida eller söka på Margarin.se205 reaktioner på “Mildas Fettskola!”

1 12 13 14 1 12 13 14

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram