Mitt hjärta blöder! Rädda Keyan!

keyan

Om ni följer mig på Instagram så har ni kanske sett att jag upprört har skrivit och engagerat mig i en liten 3-årig pojke vid namn Keyan – som vid tidig ålder råkade ut för hemska saker i sitt första hem. 

De biologiska föräldrarna förlorade vårdnaden tidigt , och under det första året flyttades han runt i 4 olika fosterhem , innan han för två år sedan kom till den fosterfamilj som har tagit hand om, och älskat honom som sin egen fram tills nu.

Fosterfamiljen är nära vänner till min kompis Lizette som  nu mer jobbar som lärare , och Keyans fostermamma Sussanne jobbar som Skol-kurator.  

Susannes familj tog för två år sedan emot lilla Keyan med öppna armar, och han har sedan dess haft sin trygghet och sitt liv i deras familjehem ,  som även innefattar en 6 årig storebror och far och mor-föräldrar , som alla äskar Keyan oerhört! 

P ga av Keyan har varit sen med sitt tal ( som ofta kan hända barn med traumatiskt förflutet , så har fosterfamiljen värnat om att han ska få den bästa hjälpen och önskat t ex psykologhjälp, logoped,  etc .

Detta tyckte Socialtjänsten i Österåker var onödigt,  och har jobbat emot alla deras önskningar och förslag.

Som Fosterfamilj får du inte ta egna beslut , utan allt måste gå via Socialnämnden.

Och när Socialkontoret i Österåker tyckte att Fosterfamiljen var”för besvärlig”, så har nu ordförande i Österåkers Socialnämnd  på godtyckliga grunder som dessutom saknar legalitet omplacerat 3-årige Keyan från ett tryggt familjehem där han bott i två år av sina tre, till ett nytt familjehem där han möts av främlingar…!

Förstå själv att du som liten 3 åring plötsligt tas ifrån din familj!  De du älskar och kallar för mamma och pappa – och känner dig TRYGG hos!

Och förstå Fosterfamiljen som plötsligt tas ifrån ”sitt barn” , mot sin vilja och utan att ha behandlat barnet illa på minsta sätt.  Och de kan inte göra NÅGONTING. 

Detta handlar BARA om maktspel från Socialtjänsten. 

Orsaken till att socialtjänsten och Socialnämnden i Österåkers kommun valt att omplacera Keyan är på grund av att de menar att det föreligger ett samarbetsproblem.

Familjehemmet har begärt att få ta del av de brister socialtjänsten ser i samarbetet, men det som framförs i sammanhanget handlar om något annat.

Dessa handlar om att 1) Familjehemmet har framhärdat med att Keyan behöver specialistvård utifrån hans språkproblematik och trauma vilket socialtjänsten har haft en annan åsikt kring.

 2) Familjehemmet har fortsatt komma med synpunkter kring socialtjänstens handläggande; att det i vissa avseenden bryter mot lagar och riktlinjer, men socialtjänsten har till dags dato vägrat ta del av det material familjehemmet har och som styrker deras kritik.

Och 3) Familjehemmet ”gick bakom ryggen” på socialtjänsten när BVC gjorde en anmälan till Inspektionen för Vård och Omsorg (IVO) eftersom det inte fanns en korrekt utformad fullmakt för familjehemmet att besöka specialistläkare med Keyan (språk och trauma), vilket resulterat i att Keyan inte kunnat få erforderlig vård.

Ytterligare en lärar-kollega till Sussane har  gjort en polisanmälan, mot Österåkers kommun och Socialnämnden, då detta kan klassas som Barnmisshandel! 

 

img_2022.jpg

 

För att ytterligare understryka allvaret i situationen, inte bara för Keyans del utan för alla utsatta barn, skriver Inspektionen för Vård och Omsorg (IVO) så här i sin rapport från februari 2020, vilken innefattade granskningar av samtliga inkomna IVO-anmälningar mot socialtjänsten, Barn och Ungdom, för 2017 och 2018 (cirka 850 st):

* Trots återkommande kritik från IVO mot socialtjänsten, sker ingen förbättring.
* Det föreligger en kompetensbrist inom socialtjänsten.
* Trots kompetenshöjande insatser sker inga förbättringar.
* Socialtjänstens utredningar är rättsosäkra.
* I 67% av de granskade fallen förelåg brister.
IVO konstaterar slutligen: Barn riskerar att fara illa på grund av detta, och vad värre är, barn riskerar till och med att mista livet.

30fe7f53-81e9-491c-b7de-a85ac8ecb6a4.jpg

Nu är det dags för dig som tjänsteman på Socialtjänsten och som ledamot i Socialnämnden och Kommunstyrelsen i Österåkers kommun, att ta bladet från munnen och se till att Keyan får komma tillbaka till sitt familjehem där han bott i två år och ser som sin familj!

Främst för Keyans skull, men även för att stå upp för ditt uppdrag som myndighetsperson och som folkvald politiker.

Allt annat är otänkbart!! 

Vill ni vara med och påverka – Läs mer och SNÄLLA SKRIV UNDER HÄR  – så att Keyan får komma tillbaka HEM igen!!! 

Jag är så upprörd, förtvivlad och så JÄVLA FÖRBANNAD att det kan få gå till så här!

Jävla trångsynta, känslokalla paragrafryttare som tror sig stå över världen , och inte ser till BARNETS bästa!

Lärde sig inte folk på Socialkontoren i Sverige, och de som jobbar med omhändertagna barn NÅGONTING av det som hemska  som hände med Lilla Hjärtat…?!  Ska hennes död verkligen vara för jäves?!!

NEJ!

Nu räcker det!

img_1838.jpg

Nu ser vi till att få HEM Keyan sin mamma , pappa och storebror som saknar honom oändligt… !!!

 

61 reaktioner på “Mitt hjärta blöder! Rädda Keyan!”

 • Tony skriver:

  Hej!detta är fruktansvärd att socialtjänsten har makt över andras barn.Jag kan berätta om våra 5 barn som vart LVU 2015.Mer finns det på min sida https://tonyrandensten.wordpress.com/
  2015 så var dom LVU på ett fosterhem utan för Katrineholm.Vi var på möte med fosterhemmet och det var guld och gröna skogar som dom sätt och sa,Men utvisa sig att vara fel av bodde socialtjänsten och av fosterhemmet.för redan 2015-12-21 så skulle vi ha möte med våra tre barn som var på denna fosterhem(julfira)på socialkontoret)så åker fosterhemmet med våra barn till kontoret och vi inväntande på dom alla,Men dom kom aldrig?utan fosterhemmet hade åkt fast i en poliskontroll och hade blivit tagen på bargärning av att dom hade alkohol i blodet.Dom fick gå från platsen och polisen tog körkortet från fosterpappan.Men redan år 2014 så hade fosterpappan redan åkt fast en gång?så nu undrar ju man hur socialtjänsten kunde sätt våra barn i ett sådan fosterhem?
  PS:2019-01-30 så valde våran äldsta son att ta sitt liv på fosterhemmet.
  våra barn har även blivit misshandlat i fosterhemmet.

 • pappa skriver:

  vem sak till dig Pernilla Wahlgren att jag har förlorat vårdnaden vem har sakt till dig att din Quiene varit bra för min son vem skaffa en och bjuder henne med som julklapp jävla parasit du dela min son bild på vilken integritet

  https://sanningenomkenyan.blogspot.com/2020/10/hur-paverkar-det-keyan-att-de-sprider.html?m=1

 • Mohammed Hassan skriver:

  Hej

  Jag tycker inte ni ger ett rättvis bild. Det finns mycket mer i det här.
  Familjehemsföreståndaren har mer eller mindre försökt ”stjäla” barnet från den biologiska pappan som inte har några sociala problem.
  https://sanningenomkenyan.blogspot.com/

  / Mohamed

 • hicham skriver:

  https:/sanningenomkenyan.blogspot.com

 • erika skriver:

  Vill du veta varför jag är inne på PW blogg? Jag går in på div bloggar när sinnet rinner över mig när imbecilla människor som PW, saknar nyans och förstånd. Du saknar också förstånd tydligen, citerar dig:
  ”jag har skrivit under och delat på Facebook. BRA Pernilla!!!!
  Ett ’drev’ borde gått igång för den lilla flickan som så tragiskt blev mördad av sina biologiska föräldrar. Denna fosterfamilj nu, verkar ha brytt sig om lilla pojken och velat få hjälp med hans tal. Jaha …det var ju dumt att de brydde sig tydligen :-( Jag blir så jäkla arg!!!”
  Du känner säkert till att din stora idol PW har ”dragit sig ur vårdnadstvisten” efter enorm kritik. Hon vet inte vad hon gör stackarn. Hon har insett att hon
  har gjort FEL. Nu återstår ev allmänt åtal för bl a sekretessröjandet hon har drivit, stackarn
  Så därför lilla Catarina Eriksson, så vet du nu varför jag är inne på denna blogg med en hel del idioter till PW försvar. USCH!

 • Fredrik skriver:

  För barnets bästa, låt han vara anonym.

 • erika skriver:

  Sådärja Nina. Du har väl läst att din stora idol har dragit sig ur mediadrevet kring pojken. Det är helt klart Win Win nu eller hur.
  PW är blind för nyanser och normalt förstånd går att läsa, håller helt med. Hoppas hon skäms så in i helvete människan! Säkert alltför
  lågt IQ för det dock.
  Får se framåt hur ev allmänt åtal väcks ang sekretessröjandet. Men det kanske är för mycket för dig att förstå innebörden.
  Nog om detta ditt p*^*o

 • Fredrik skriver:

  Erika, snarare N. Nä nä du läser inte bloggen. Men spy ut en massa bullshit om hur ”man ska tänka” om ett inlägg på bloggen har du tid med. Dra den om rödluvan också.

  Du har helt FEL

 • erika skriver:

  Fredrik och Nina
  Jag följer inte PW på något av hennes medier. Men när hon drar igång ett jävla drev som hon gjort kring den stackars pojken. röjt sekretess m m. då måste
  jag säga vad jag tycker. Det går inte att undgå personen, hon och historien finns överallt i tidningar. PW är ju inte den mest intellektuella personen, så hoppas nu att hon håller sig lugn ett tag så man slipper se och höra henne. Kanske hon har fått sina behov tillfredsställda av konflikter och annat som hon skämmer ut sig kring! PW har ju bara information i fallet från bekanta, hör och häpna! Hur kan hon döma då? Denna gång kanske omplacering av barnet är rätt!

 • Catarina Eriksson skriver:

  Jag har skrivit under och delat på Facebook. BRA Pernilla!!!!
  Ett ’drev’ borde gått igång för den lilla flickan som så tragiskt blev mördad av sina biologiska föräldrar. Denna fosterfamilj nu, verkar ha brytt sig om lilla pojken och velat få hjälp med hans tal. Jaha …det var ju dumt att de brydde sig tydligen :-( Jag blir så jäkla arg!!!
  Alla som är trötta på Wahlgrens …. tips: Gå inte in på Pernillas blogg/vlogg/ instagram/Wahlgrens Värld. Bara ett litet tips. Vad gör du på Pernillas blogg??

 • Fredrik skriver:

  Jenny, om du är insatt i ärendet. Och emot det Pernilla skriver. Du borde sköta ditt jobb istället för att försvara idioter på Soc här på en blogg.

 • Fredrik skriver:

  Erika är du ett rikspucko eller bara en offerkofta. Ingen har bett om din åsikt, eller att du går in på bloggen.

  Stör du dig så hemskt så håll dig borta

 • Nina skriver:

  Hej Erika!

  Jag har en enkel lösning till dig. Gå inte in här om du stör dig. Det är en win win om man säger så.

 • erika skriver:

  Är det bara jag som är trött på Pernilla Wahlgrens stora behov av konflikter och ”kickar”, nu senast i detta ämne. Som hon röjer sekretessuppgifter!!! Och iscensätter ett jävla drev i frågan. Stackars pojke som står i fokus! Finns det någon lag som förbjuder PW agerande?
  Är det bara jag som är trött på HELA familjen Wahlgrens?

 • Eva skriver:

  Håller med helt Jenny! Enligt min erfarenhet så finns det alltid mycket mer information än vad allmänheten har tillgång till och jag vet att socialsekreterare sliter något otroligt varje dag och att de flesta bryr sig otroligt mycket om barnen och anstränger sig till det yttersta för att allt ska bli bäst för barnet. Det är ett komplext och svårt jobb. Tycker det är bra såklart att man lyfter frågor och är kritisk, men det blir helt fel när allmänheten tror att de är bäst kvalificerade att bedöma vad som är bäst för barnet, när de inte har i närheten av all info. Det blir så fel!

 • J skriver:

  Hade vi haft kvar tjänstemannaanssvaret som Palme tog bort, hade de varit livrädda att göra minsta lilla misstag.

  Nu kan de härja hur de vill och alltid få ’rätt’ att tex sno andras ungar och krossa familjer.

  Mycket, mycket sorgligt.

 • Anna skriver:

  Instämmer till 110%, så viktigt! Att man som offentlig person och utan kunskap om området hänga ut och så tydligt ta ställning i en sån komplex fråga är under all kritik.

 • Jenny skriver:

  Hej Eva. Är så tacksam att det finns människor som du som vågar uppmana folk till att vara källkritiska, jag är nämligen själv insatt i detta ärende och det finns såklart en helt annan sida av detta än den som Pernilla förmedlar. Jag tycker det är skrämmande när människor med ”makt” att nå ut till människor gör det utan att egentligen känna till vad detta handlar om och samtidigt uttrycka sig på det sättet. Dessa hårda ord mot handläggare som har gjort långt mer än vad som har ingått i deras roll för att se till barnets bästa i detta fall. Handläggare som kämpar ända in i sin egen sjukskrivning för sitt engagemang för barnet. Som tvingats till polisskydd pga av detta ärende. Som ni säkert förstår kan jag inte gå in mer i ärendet pga sekretess men oj vad många gånger man önskar att man till en dömande allmänhet kunde få säga rakt ut hur det egentligen ligger till. Det här är första gången som jag själv kommenterar och det är för att handläggarna i detta ärende inte förtjänar en procent av den skit som Pernilla kastar på dem. Det är dessutom helt orelevant att jämföra detta med lilla hjärtat då hon blev återplacerad i sitt hem vilket inte är fallet här. Pojken kommer inte att drogas och misshandlas till döds i sitt nya familjehem. Skäms på er alla som bara sväljer allt och uttrycker ert stöd och skriver under något som ni inte har en aning om.

 • Marika skriver:

  Detta är så fruktansvärt! Tack Pernilla för att du valt att engagera dig i detta. Vi måste ju kunna göra något mera gemensamt för denna lilla kille. Det måste ju finnas möjlighet att få till en granskning från högre instans, det är inte möjligt att enskilda tjänstemän får agera på detta vis och utnyttja sin makt utan att kunna lägga fram konkreta orsaker annat än samarbetsproblem.
  Jag lider så med lilla Keyan och hans familj, låt inte detta bli ytterligare ett fall som ”Lilla hjärtat”! Vad mer kan vi göra än att skriva under?

 • Marika skriver:

  Detta är så fruktansvärt! Tack Pernilla för att du valt att engagera dig i detta. Vi måste ju kunna göra något mera gemensamt för denna lilla kille. Det måste ju finnas möjlighet att få till en granskning från högre instans, det är inte möjligt att enskilda tjänstemän får agera på detta vis och utnyttja sin makt utan att kunna lägga fram konkreta orsaker annat än samarbetsproblem.
  Jag lider så med lilla Keylan och hans familj, låt inte detta bli ytterligare ett fall som ”Lilla hjärtat”! Vad mer kan vi göra än att skriva under?

 • Sophia som-vill-hjälpa skriver:

  Jag lägger det här numret här sålänge:
  Tel till Österåkers socialtjänst: 08-540 810 00
  …å ena sidan vill man inte belasta socialtjänsten ytterligare.
  Å andra sidan om ett barn far illa räknas varje minut som hen inte är i sin trygga hemmiljö hos fosterfamiljen.
  Å tredje sidan kan det vara saker vi inte vet som ligger bakom – men det är ju just det man isåfall kan ifrågasätta (även om de inte får lämna ut personinfo kan de väl hänvisa till vilka allmänna riktlinjer som gäller i sådana här fall).
  Å fjärde sidan bra om soc känner blåslampa OM det ligger tjänstemannafel och kritik-kränkthet bakom (berätta gärna om ngn får svar).
  – Tack Pernilla för fantastisk blogg och att du har hjärta och tar upp sånt här också!
  Och härligt med alla kloka kommentatorer! Hoppas jag är en sån också nu…?! 😉

 • Eva skriver:

  Tilda, det skrämmer mig att så många är så dåliga på källkritik och tror att de är lämpliga att uttala sig om vad som är bäst för detta barnet utifrån den oroligt tunna information som finns att tillgå. Tänk efter, även om det verkar svårt.

 • Tilda skriver:

  Eva, gör oss alla en tjänst och sluta killgissa.

 • Socionom skriver:

  BRA SKRIVET!! Du har så rätt så….och ang politiker och val så är jag 100 % säker på att de flesta av dessa kändisar som skriker högst nu, röstar blått och kommer fortsätta med detta, och därmed förtsätta att urhålka vårt välfärdssamhälle och därmed BIDRA till att sådat här sker. Men tyvärr kan få människor göra den kopplingen för både kunskap och intresse saknas…Tänk vad mycket pengar som skulle kunna gå tilbaka in i världfärden (till sjukvård, skola, socialtjänst osv) istället för ner i fickan på redan väldigt rika människor om inte all privatisering drivits igenom av blåa partier.

 • Eva skriver:

  Vill börja med att säga att detta låter självklart fruktansvärt! Däremot tycker jag det är svårt att säga ”lämna tillbaka honom till fosterfamiljen” när vi/allmänheten inte har all information i ärendet. Vi har bara fått höra vad familjehemmet beskriver, inte fått se något underlag på att det som de säger stämmer och av självklara skäl inte fått någon information från socialtjänsten. Alla som kommenterar och tycker det är klart att barnets bästa är att återvända till familjen, tänk på detta. Ni har ingen aning om vad grunderna till omplaceringen egentligen är, eller om familjehemmet faktiskt är helt olämpligt av någon anledning. Det har inte slagit er att omplaceringen kanske är barnets bästa, trots att det är en så ingripande åtgärd? Återigen, all info som kommit ut är enbart baserad på familjehemmets muntliga utsago. Gäller att fortsatt vara källkritiskt trots att ärendet upprör. Hoppas såklart verkligen att socialtjänsten har goda grunder och gör vad som är bäst för barnet.

 • Bodil Nilsson skriver:

  Tack Pernilla för att du uppmärksammar det här. Man behandlar inte barn på detta vis, det är så man mår illa, förfärligt.

 • Inger skriver:

  Ja Amanda, jag håller med dig. Jag VET att de allra flesta socialsekreterare gör ett fantastiskt jobb utifrån deras förutsättningar. De flesta är ”eldsjälar” som kämpar för barnets bästa. Det är inte de som fattar de avgörande besluten. Dessutom är det svårt att veta helheten. Socialtjänsten kan inte bemöta kritik pga sekretess. Svårt att veta allt i varje enskilt fall. Vid tillfällen har de fått kritik när biologiska föräldrar inte fått hem sitt barn, trots att föräldrarna inte varit ”good enough”. Man måste vara källkritisk.
  Vi/allmänheten får inte veta ALLT, av begripliga skäl. Själv kan jag inte uttala mig gällande det här barnet. Jag vet inte alla omständigheter. Utgår från att det är anmält till högre instans som har möjlighet att få total insyn i hela förloppet och agera/ta ställning utifrån det.

 • Jeja skriver:

  Har inga ord men nu kämpar vi alla ❤️

 • Anna skriver:

  Så sant Fredrik, detta måste upp till granskning då det händer alldeles för mycket inom denna myndighets väggar. Det är socialnämnden som fattar de stora besluten men det gör de helt och hållet på socialhandläggarens ord, som jag vet alldeles för väl kan vridas utifrån ett personligt perspektiv. En socialsekreterare som blir ”kränkt”, bara för att det finns friska människor runt barnen som far illa och som vågar stå upp för barnets skull, den har helt fel arbeta och bör plockas bort därifrån omedelbart. Personliga åsikter hör inte hemma här. Myndighetsöveri på hög nivå där anhöriga, familjehem m fl skall rätta in sig i ledet, annars tar de barnen är OACCEPTABELT!!! Jag har själv gjort IVO-anmälan men man kommer ingen vart så länge socialtjänsten bedömer sig själva och kan skriva precis vad de vill, rätt eller inte i sina journaler. Jag mår illa över att detta kan ske i Sverige 2020. Jag hoppas innerligt att en ordentlig granskning kommer göras på samtliga IVO-anmälningar omedelbart! Som en början i alla fall, men tänk mörkertalet, tänk att de allra flesta utsatta barn har inget nätverk som orkar kämpa för dom…mitt hjärta blöder och jag känner mig totalt maktlös!
  BRA Pernilla, du som når ut till så många människor! Jag önskar jag får kraft att berätta vår historia <3

 • Veronica skriver:

  Jag känner inte Bianca personligen men jag uppfattar både Bianca och Benjamin som oerhört godhjärtade och engagerade personer även så Oliver Theo Pernilla och resten av familjen Wahlgren <3

 • Moa skriver:

  Så fint att din dotter var så snäll mot flickan i artikeln. Godhet värmer

  https://www.aftonbladet.se/a/Qmlbeq

 • Lena skriver:

  Så oerhört bra skriver Pernilla Glad att du använder ditt officiella ansikte för en lite filur Nu fortsätter vårt gemensamma arbete för att Keyan kommer hem till familjen
  Varm kram till dig♥️
  Charlie Pson

 • Ninni skriver:

  Så tragiskt. Sverige behöver få till mer lagändringar för barnets bästa. Eller följa de lagar som vi faktiskt redan har då barnkonventionen blivit lag. Om man vet att ett barn aldrig kommer kunna återvända till de biologiska föräldrarna, att det inte är i barnets bästa intresse så borde det bli lättare att adoptera barnet så barnet lagligt blir en del av familjehemet. Blir så illa berörd av dessa historier. En flicka i min förlängda familj blev efter att ha bott 9 år av sitt 9åriga liv hos farmor flyttad till sin biologiska mamma mot barnets vilja, hon ville inte ’byta mamma’. Soc misstag? De tillätt flickan vara frivilligt placerad alla dessa år istället för att kräva ett LVU så att hon fick en trygg uppväxt och rätten som alla barn borde ha, att veta var de kommer växa upp.

 • Tilda skriver:

  N, du läser aldrig bloggen eller bryr dig om Pernilla enligt egen utsago.. yeah right

 • Cecilia I Vara skriver:

  TACK, TACK TACK! FINA PERNILLA OCH BRA RUTET!
  Jag blir alltid illa berörd av historier av barn som far illa. Har själv varit fosterhemsplacerad under många år hos en familj som jag ser som min fanilj idag.
  Har skrivit en bok om detta. Vill gärna dela med mig av den till dig. Vart skickar jag den?

  KRAM I MASSOR!

 • Marie skriver:

  Inte första gången och inte heller sista gången sånt här inträffar :( Själv haft med sociala att göra och vissa av dessa människor ska inte jobba med andra människor. Träffat så många inkompetenta människor, de har ljugit mig rätt upp i ansiktet och när man bevisar men titta här så här säger lagen då kommer de med miljoner bortförklaringar. Men även träffat några få som verkligen brunnit för sitt jobb och som stått på de svagas sida även om de inneburit få chefen mot sig. Min sista soc assistent sa upp sig för hon kände att hennes jobb inte längre gick ut på hjälpa människor utan mer stjälpa och då kände hon att nä då får de va

 • Fredrik skriver:

  Amanda, dina åsikter hjälper inte Keyan. Och många andra barn och ungdomar i samma situation. Om Soc gör knasiga beslut drabbar det barnen oavsett om handläggare känner att de inte hänger med.

  Det är bra att Pernilla belyser detta. Och att namnlistor etc skapas.

 • anne skriver:

  Blir så upprörd att jag knappt orkar lösa klart….detta är inte barnets bästa…detta är misshandel och maktmissbruk!!!skriver självklart under….
  ..

 • Veronica skriver:

  Knapphändiga ekonomiska resurser och överbelastade medarbetare. Men de har tid att engagera sig och felaktigt beodra hämtning med polis, hur skrämmande är inte det för en treåring. Det kan sätta spår för livet med dessa ingripande. Nog för att mycket bra görs men det är alltför ofta som sunt förnuft inte råder då det kommer till självklara beslut.

 • N skriver:

  Håller med. Att skylla ifrån sig är Sveriges DNA. Är det några som är sakkunniga och ska påverka politiker så är det de som kan något. Inte lekmän.

 • Jenny skriver:

  Jag håller med dig och förstår dig till 100%. Så mkt skit som finns idag så hör man förvånansvärt lite om socialtjänsten. Det betyder att ni gör bra saker, MEN, jag ser aldrig rubriker om att anställda inom socialtjänsten reagerar och går ihop om t.e.x just fall med felplacerade barn. Dem åklagare som dömde i ”lilla hjärtats” fall undrar man hur den människan kan sova? Inte soc fel!! Har man en gång läst till socionom så vet man att vi ska skydda barn så mycket det bara går såklart men det är precis som att må ha tänker att, jaja, nu ser lagarna ut så här o vi har gjort vad vi har kunnat liksom:/

  Det måste till de folket som jobbar med detta att slå larm och påpeka och göra mer väsen av sig precis som personal inom vård och omsorg . Det läser man mycket om men aldrig jag läser nåt om personal som mår dåligt i fel beslut osv. Det går inte att skylla på politiker i sådana här frågor enbart. Rätt folk på rätt plats är superviktigt, folk som orkar reagera.

 • Amanda skriver:

  Som en f.d socialsekreterare verksam under flera år så önskar jag att man problematiserar detta i ett större perspektiv. Socialtjänsten är en hårt pressad arbetsplats, inte minst ekonomiskt. Socialsekreterare är sällan beslutsfattare, och absolut inte när det gäller placeringar, utan lämnar alltid ett förslag till beslut som socialnämden med folkvalda politiker i sin tur beslutar i. Notera folkvalda politiker. Vill man att förändringar ska ske måste man sikta högre, prioriteringar i budget måste ske och då måste man också vid val, t.e.x, rösta på parti som är villiga att lägga resurser på att förbättra allt som handlar om människor-yrken. Man ska absolut belysa felaktigheter men jag tycker det finns effektivare vägar att gå. Vänd er till våra politiker, vänd er till svenska folket som faktiskt går till val vart 4e år. Är dessvärre övertygad om att många som har synpunkter inte tycker att vi ska höja skatten eller prioritera om den så mer pengar kan gå till samhällsvård. Det finns också lagstadgade bestämmelser gällande både sekretess och hur socialtjänsten ska arbeta. Kan föreslå att om man brinner för detta, sätter sig in i den lagen. Det kan bredda mångas perspektiv. Sekretesslagens regleras i OSL (offentlig- och sekretesslagen) och socialtjänsten följer socialtjänstlagen samt lagen om vård av unga (LVU). Även barnkonventionen sedan januari 2020. Som socionom brinner jag för barns rättigheter och barns bästa annars skulle jag aldrig utbildat mig till detta, men det går inte att göra sig en fullständig bedömning utan att fått ta del av ALL(!!) information. Och till och med då kan det vara svårt. Hjälp snälla inte till att göra socialtjänsten till en hemsk plats, som överallt finns det med övertygelse de som inte arbetar på rätt plats, men kan garantera att 98% av oss som jobbar gör vårt yttersta och lite till. Vänd er till våra politiker, se till att vi får rätt förutsättningar. Vi kan inte alltid trolla med knäna. Och glöm inte bort hur mycket vi gör som aldrig kommer fram till allmänheten.

 • Bella med familj i Västerås skriver:

  Har självklart skrivit under på Keyans skull :(

 • Monika skriver:

  Jag har skrivit under och delat till mina vänner

 • Kristina Olsson skriver:

  Ja, såklart finns det många bra grejer Soc gör åxå.. Men, jag har själv sett så många fall i min närhet där Soc har vart bedrövliga… I min ena systers fall, i en av mina närmsta kompisars fall och i en jobbarkompis fall, dessutom i 3 olika kommuner, där soc har förstört så mkt å inte velat se till barnets bästa… =(

 • Viktoria skriver:

  Gen,
  Klicka på den blå länken i Pernillas text, då kommer du in på en annan sida. På den nya sidan fyller du i längst till höger på skärmen. Lycka till!

 • Gen skriver:

  Hej Pernilla Vill gärna skriva under men undrar var man gör det ??? kan inte se det

 • Elizabeth skriver:

  Tack Pernilla för du uppmärksammar detta, självklart klickar jag på länken och skriver under!

 • Johanna skriver:

  Jag blev så berörd av din berättelse om din mammas öde och uppväxt. Fy så tragiskt! Stackars lilla mamma.

 • Sofia skriver:

  Detta är fruktansvärt och lagvidrigt och behöver lyftas fram! Såhär får det inte gå till. Viktigt att allt som lyft kring socialtjänstens brister är korrekt annars riskerar det bara att bli än värre för utsatta barns situation, då färre vågar söka hjälp. Korrekt verkar det absolut vara i detta fall där det gått helt fel. Men vad det gäller lilla hjärtat börjar det bli väldigt olyckligt och tröttsamt att rättsväsendets stora brister gällande kunskap och barnperspektiv läggs på socialtjänsten. Socialtjänstens bedömning var att det fanns behov av fortsatt placering enligt LVU men rätten gick emot detta och det var rättsväsendet förvaltningsrätten som ska hållas ansvariga i detta fall. Så dessa två situationer är mycket olika. Det görs i många fall ett väldigt bra jobb av socialtjänsten också men det finns inget intresse från media att skriva om det. Värden är sällan svart vit.
  Tänker mycket på Keyan och önskar att han får komma hem. Att barn drabbas av myndigheters eller rättsväsendets inkompetens är givetvis aldrig försvarligt.

 • Annica skriver:

  Kan bara hålla med om att det här är ett maktspel, allt annat än barnets bästa får vara i fokus!
  Jag har jobbat som jourhem i sex år och varit med om mycket och det här är allt annat än okej!!

 • MammaM skriver:

  Tänk att soc inte har lärt sig på 77 år!!!
  Min älskade mamma (som idag är en saknad ängel), blev fruktansvärt illa behandlad av soc. Min mormor var inte kapabel att ta hand om lilla mamma, så efter placering i olika fosterhem kom hon som 1.5 åring till sina fosterhemsföräldrar. De blev hennes älskade mor och far, på en trygg och underbar uppväxt på en bondgård. Hon och hennes bästa vän såg mycket fram emot att börja skolan tillsammans. Misstaget som hennes fosterföräldrar gjorde, var att De efter 4.5 år bad om att få adoptera min mamma. Min biologiska mormor satte sig på tvären och soc gick henne till viljes. Mamma blev hämtad av sin biologiska mor helt utan föraning. Redan samma dag kom den första örfilen. Sen följde en hemsk uppväxt hos hennes ”riktiga” mamma. Många anmälningar till soc kom in men de gick alltid på moderns ord. Till slut efter rymningar etc, så blandades uppväxten hos modern och olika barnhem. Såren hos min fina mamma läkte aldrig. Att socialnämden trots att det nu är 2020, inte tar barnet i första rummet, är hårresande! Nu hoppas jag av hela mitt hjärta att denna lilla kille får den tryggaste och bästa uppväxten.

 • Conny Stavros skriver:

  Hello!
  🌟 Keyan.
  Hög tid att agera för placerade barn Sverige.
  Barn ska inte behandlas så här…

  ”Lilla hjärtat” ❤
  https://youtu.be/jjgMCSryyLw

 • Anne skriver:

  Ja man börjar undra om där är mutor inblandat. Får nog syna dom lite😡. Ta tag i rätt saker här i Samhället . Nuuuuuuuu

 • Charlotte skriver:

  Jag har noll förtroende för socialtjänsten i vårat sk ”bästa” land:/ efter Danmark att bo i. Ja, så är det säkert MEN vi har mycket att jobba på när det gäller empati inom våra myndigheter. Titta bara på den här lilla tioåriga flickan från Turkiet som inte har någon att komma till i hennes hemland förutom en avlägsen far som dessutom varit brottslig . Hon ska utvisas från Sverige trots att hon har folk här som älskar henne. Blir så förbannad när jag tänker på alla jävla pojkar och män som driver kriminalitet här och beter sig som as ska kunna spatsera runt på våga gator medans denna lilla tjej ska UT!!! Jävla lagar vi har !!!

  Måtte den lille pojken få komma tbax till familjen ❤️

 • Erik skriver:

  Tyvärr är det ofta människor som inte tänker längre än näsan räcker som bestämmer i dessa fall. Idioter på ren svenska.

 • Veronica skriver:

  Mitt hjärta blöder :( Har delat på alla sätt jag kan. Både detta inlägg och dina inlägg från Instagram. Hoppas han får komma hem till sin trygga fosterfamilj igen <3

 • Veronica skriver:

  ”Nej nej DOM gör ju INGA fel alls nej nej så varför skulle dom lära sig” allt enligt dom själva. Enligt mig är de extremt bra på att förtränga saker och ting och att hitta på saker och ting för att få utöva makt

 • Therese Carlsson skriver:

  Nej fy så hemskt . Hoppas dom får tillbaka pojken så det inte blir som med lilla hjärtat . Varför kan inte socialen lära sig av det som hänt och göra så det INTE händer igen 😡

 • Helene skriver:

  Så fruktansvärt, jag hoppas verkligen de får tillbaka honom ❤
  Har redan skrivit under.

 • Anne skriver:

  Skrivit under. Bra gjort Pernilla. Måtte det sluta lyckligt ❤️👍 Stackars lille pojke😢

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Instagram