Mitt hjärta blöder! Rädda Keyan!

keyan

Om ni följer mig på Instagram så har ni kanske sett att jag upprört har skrivit och engagerat mig i en liten 3-årig pojke vid namn Keyan – som vid tidig ålder råkade ut för hemska saker i sitt första hem. 

De biologiska föräldrarna förlorade vårdnaden tidigt , och under det första året flyttades han runt i 4 olika fosterhem , innan han för två år sedan kom till den fosterfamilj som har tagit hand om, och älskat honom som sin egen fram tills nu.

Fosterfamiljen är nära vänner till min kompis Lizette som  nu mer jobbar som lärare , och Keyans fostermamma Sussanne jobbar som Skol-kurator.  

Susannes familj tog för två år sedan emot lilla Keyan med öppna armar, och han har sedan dess haft sin trygghet och sitt liv i deras familjehem ,  som även innefattar en 6 årig storebror och far och mor-föräldrar , som alla äskar Keyan oerhört! 

P ga av Keyan har varit sen med sitt tal ( som ofta kan hända barn med traumatiskt förflutet , så har fosterfamiljen värnat om att han ska få den bästa hjälpen och önskat t ex psykologhjälp, logoped,  etc .

Detta tyckte Socialtjänsten i Österåker var onödigt,  och har jobbat emot alla deras önskningar och förslag.

Som Fosterfamilj får du inte ta egna beslut , utan allt måste gå via Socialnämnden.

Och när Socialkontoret i Österåker tyckte att Fosterfamiljen var”för besvärlig”, så har nu ordförande i Österåkers Socialnämnd  på godtyckliga grunder som dessutom saknar legalitet omplacerat 3-årige Keyan från ett tryggt familjehem där han bott i två år av sina tre, till ett nytt familjehem där han möts av främlingar…!

Förstå själv att du som liten 3 åring plötsligt tas ifrån din familj!  De du älskar och kallar för mamma och pappa – och känner dig TRYGG hos!

Och förstå Fosterfamiljen som plötsligt tas ifrån ”sitt barn” , mot sin vilja och utan att ha behandlat barnet illa på minsta sätt.  Och de kan inte göra NÅGONTING. 

Detta handlar BARA om maktspel från Socialtjänsten. 

Orsaken till att socialtjänsten och Socialnämnden i Österåkers kommun valt att omplacera Keyan är på grund av att de menar att det föreligger ett samarbetsproblem.

Familjehemmet har begärt att få ta del av de brister socialtjänsten ser i samarbetet, men det som framförs i sammanhanget handlar om något annat.

Dessa handlar om att 1) Familjehemmet har framhärdat med att Keyan behöver specialistvård utifrån hans språkproblematik och trauma vilket socialtjänsten har haft en annan åsikt kring.

 2) Familjehemmet har fortsatt komma med synpunkter kring socialtjänstens handläggande; att det i vissa avseenden bryter mot lagar och riktlinjer, men socialtjänsten har till dags dato vägrat ta del av det material familjehemmet har och som styrker deras kritik.

Och 3) Familjehemmet ”gick bakom ryggen” på socialtjänsten när BVC gjorde en anmälan till Inspektionen för Vård och Omsorg (IVO) eftersom det inte fanns en korrekt utformad fullmakt för familjehemmet att besöka specialistläkare med Keyan (språk och trauma), vilket resulterat i att Keyan inte kunnat få erforderlig vård.

Ytterligare en lärar-kollega till Sussane har  gjort en polisanmälan, mot Österåkers kommun och Socialnämnden, då detta kan klassas som Barnmisshandel! 

 

img_2022.jpg

 

För att ytterligare understryka allvaret i situationen, inte bara för Keyans del utan för alla utsatta barn, skriver Inspektionen för Vård och Omsorg (IVO) så här i sin rapport från februari 2020, vilken innefattade granskningar av samtliga inkomna IVO-anmälningar mot socialtjänsten, Barn och Ungdom, för 2017 och 2018 (cirka 850 st):

* Trots återkommande kritik från IVO mot socialtjänsten, sker ingen förbättring.
* Det föreligger en kompetensbrist inom socialtjänsten.
* Trots kompetenshöjande insatser sker inga förbättringar.
* Socialtjänstens utredningar är rättsosäkra.
* I 67% av de granskade fallen förelåg brister.
IVO konstaterar slutligen: Barn riskerar att fara illa på grund av detta, och vad värre är, barn riskerar till och med att mista livet.

30fe7f53-81e9-491c-b7de-a85ac8ecb6a4.jpg

Nu är det dags för dig som tjänsteman på Socialtjänsten och som ledamot i Socialnämnden och Kommunstyrelsen i Österåkers kommun, att ta bladet från munnen och se till att Keyan får komma tillbaka till sitt familjehem där han bott i två år och ser som sin familj!

Främst för Keyans skull, men även för att stå upp för ditt uppdrag som myndighetsperson och som folkvald politiker.

Allt annat är otänkbart!! 

Vill ni vara med och påverka – Läs mer och SNÄLLA SKRIV UNDER HÄR  – så att Keyan får komma tillbaka HEM igen!!! 

Jag är så upprörd, förtvivlad och så JÄVLA FÖRBANNAD att det kan få gå till så här!

Jävla trångsynta, känslokalla paragrafryttare som tror sig stå över världen , och inte ser till BARNETS bästa!

Lärde sig inte folk på Socialkontoren i Sverige, och de som jobbar med omhändertagna barn NÅGONTING av det som hemska  som hände med Lilla Hjärtat…?!  Ska hennes död verkligen vara för jäves?!!

NEJ!

Nu räcker det!

img_1838.jpg

Nu ser vi till att få HEM Keyan sin mamma , pappa och storebror som saknar honom oändligt… !!!

 

61 reaktioner på “Mitt hjärta blöder! Rädda Keyan!”

1 2 3
 • Tony skriver:

  Hej!detta är fruktansvärd att socialtjänsten har makt över andras barn.Jag kan berätta om våra 5 barn som vart LVU 2015.Mer finns det på min sida https://tonyrandensten.wordpress.com/
  2015 så var dom LVU på ett fosterhem utan för Katrineholm.Vi var på möte med fosterhemmet och det var guld och gröna skogar som dom sätt och sa,Men utvisa sig att vara fel av bodde socialtjänsten och av fosterhemmet.för redan 2015-12-21 så skulle vi ha möte med våra tre barn som var på denna fosterhem(julfira)på socialkontoret)så åker fosterhemmet med våra barn till kontoret och vi inväntande på dom alla,Men dom kom aldrig?utan fosterhemmet hade åkt fast i en poliskontroll och hade blivit tagen på bargärning av att dom hade alkohol i blodet.Dom fick gå från platsen och polisen tog körkortet från fosterpappan.Men redan år 2014 så hade fosterpappan redan åkt fast en gång?så nu undrar ju man hur socialtjänsten kunde sätt våra barn i ett sådan fosterhem?
  PS:2019-01-30 så valde våran äldsta son att ta sitt liv på fosterhemmet.
  våra barn har även blivit misshandlat i fosterhemmet.

 • Mohammed Hassan skriver:

  Hej

  Jag tycker inte ni ger ett rättvis bild. Det finns mycket mer i det här.
  Familjehemsföreståndaren har mer eller mindre försökt ”stjäla” barnet från den biologiska pappan som inte har några sociala problem.
  https://sanningenomkenyan.blogspot.com/

  / Mohamed

 • Fredrik skriver:

  För barnets bästa, låt han vara anonym.

 • Catarina Eriksson skriver:

  Jag har skrivit under och delat på Facebook. BRA Pernilla!!!!
  Ett ’drev’ borde gått igång för den lilla flickan som så tragiskt blev mördad av sina biologiska föräldrar. Denna fosterfamilj nu, verkar ha brytt sig om lilla pojken och velat få hjälp med hans tal. Jaha …det var ju dumt att de brydde sig tydligen :-( Jag blir så jäkla arg!!!
  Alla som är trötta på Wahlgrens …. tips: Gå inte in på Pernillas blogg/vlogg/ instagram/Wahlgrens Värld. Bara ett litet tips. Vad gör du på Pernillas blogg??

  • erika skriver:

   Vill du veta varför jag är inne på PW blogg? Jag går in på div bloggar när sinnet rinner över mig när imbecilla människor som PW, saknar nyans och förstånd. Du saknar också förstånd tydligen, citerar dig:
   ”jag har skrivit under och delat på Facebook. BRA Pernilla!!!!
   Ett ’drev’ borde gått igång för den lilla flickan som så tragiskt blev mördad av sina biologiska föräldrar. Denna fosterfamilj nu, verkar ha brytt sig om lilla pojken och velat få hjälp med hans tal. Jaha …det var ju dumt att de brydde sig tydligen :-( Jag blir så jäkla arg!!!”
   Du känner säkert till att din stora idol PW har ”dragit sig ur vårdnadstvisten” efter enorm kritik. Hon vet inte vad hon gör stackarn. Hon har insett att hon
   har gjort FEL. Nu återstår ev allmänt åtal för bl a sekretessröjandet hon har drivit, stackarn
   Så därför lilla Catarina Eriksson, så vet du nu varför jag är inne på denna blogg med en hel del idioter till PW försvar. USCH!

  • pappa skriver:

   vem sak till dig Pernilla Wahlgren att jag har förlorat vårdnaden vem har sakt till dig att din Quiene varit bra för min son vem skaffa en och bjuder henne med som julklapp jävla parasit du dela min son bild på vilken integritet

   https://sanningenomkenyan.blogspot.com/2020/10/hur-paverkar-det-keyan-att-de-sprider.html?m=1

 • erika skriver:

  Är det bara jag som är trött på Pernilla Wahlgrens stora behov av konflikter och ”kickar”, nu senast i detta ämne. Som hon röjer sekretessuppgifter!!! Och iscensätter ett jävla drev i frågan. Stackars pojke som står i fokus! Finns det någon lag som förbjuder PW agerande?
  Är det bara jag som är trött på HELA familjen Wahlgrens?

  • Nina skriver:

   Hej Erika!

   Jag har en enkel lösning till dig. Gå inte in här om du stör dig. Det är en win win om man säger så.

   • erika skriver:

    Sådärja Nina. Du har väl läst att din stora idol har dragit sig ur mediadrevet kring pojken. Det är helt klart Win Win nu eller hur.
    PW är blind för nyanser och normalt förstånd går att läsa, håller helt med. Hoppas hon skäms så in i helvete människan! Säkert alltför
    lågt IQ för det dock.
    Får se framåt hur ev allmänt åtal väcks ang sekretessröjandet. Men det kanske är för mycket för dig att förstå innebörden.
    Nog om detta ditt p*^*o

  • Fredrik skriver:

   Erika är du ett rikspucko eller bara en offerkofta. Ingen har bett om din åsikt, eller att du går in på bloggen.

   Stör du dig så hemskt så håll dig borta

   • erika skriver:

    Fredrik och Nina
    Jag följer inte PW på något av hennes medier. Men när hon drar igång ett jävla drev som hon gjort kring den stackars pojken. röjt sekretess m m. då måste
    jag säga vad jag tycker. Det går inte att undgå personen, hon och historien finns överallt i tidningar. PW är ju inte den mest intellektuella personen, så hoppas nu att hon håller sig lugn ett tag så man slipper se och höra henne. Kanske hon har fått sina behov tillfredsställda av konflikter och annat som hon skämmer ut sig kring! PW har ju bara information i fallet från bekanta, hör och häpna! Hur kan hon döma då? Denna gång kanske omplacering av barnet är rätt!

   • Fredrik skriver:

    Erika, snarare N. Nä nä du läser inte bloggen. Men spy ut en massa bullshit om hur ”man ska tänka” om ett inlägg på bloggen har du tid med. Dra den om rödluvan också.

    Du har helt FEL

 • J skriver:

  Hade vi haft kvar tjänstemannaanssvaret som Palme tog bort, hade de varit livrädda att göra minsta lilla misstag.

  Nu kan de härja hur de vill och alltid få ’rätt’ att tex sno andras ungar och krossa familjer.

  Mycket, mycket sorgligt.

1 2 3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram