Morsdag-middag! :-))

Vad gör man när man inte har nån ”far” att fira..?! Jo, man ser till att fira sig själv istället!! 😉 För att jag faktiskt har fått agera både mamma och pappa och har dragit ett jättelass med fyra ungar, hus, semestrar, ekonomi, läxor, fritidsaktiviteter, samt två pappor som barnen älskar såklart – men som kanske inte skulle vunnit pris som ”Father of the year” direkt… Dessutom är jag en ganska trött och uttömd mamma just nu, så när Bianca föreslog att vi skulle ta en Mor&Dotter-massage på Fars Dag, var jag inte sen att tacka ja..!

20121112-004410.jpg I en timma låg vi båda och avnjöt varsin underbar Thaimassage!! Sååå obeskrivligt skönt! Och mysigt att sitta kvar en stund efteråt och dricka te och prata…!

20121112-004939.jpg Bästaste stunden på länge…! Efter massagen tog vi en liten tur till Zara och införskaffade bl a nya byxor till både mig och Bianca, som vi båda behövde. Efter det åkte vi och plockade upp Benjamin och Oliver för att äta ”Fars Dag-middag” på restaurang Nybrogatan 38. Och i brist på far, gjorde vi om den till en Mors Dag-middag helt enkelt..! Fira den som firas bör he he…! 😉

20121112-005137.jpg

20121112-005411.jpg

20121112-005435.jpg

20121112-005451.jpg

20121112-005525.jpg

20121112-010023.jpgM Marängswiss till dessert!

20121112-010147.jpg Och så Ostkaka med sylt och grädde! Middagen var bl a fylld med diskussioner om Biancas kommande 18-årsdag och Student, där vi inte riktigt är överens… Hon vill nämligen ha både 18-årsdrink, Familjemottagning samt 18-årsfest på lokal i dec, samt Studentmottagning och STOR Studentfest med trerätters i sommar. (För det har faktiskt aaaaalla andra!!!) I såna lägen är det väldigt skönt att ha Oliver till hjälp och stöd, som kan kliva in och hjälpa mig med att förklara hur orimligt det är att jag som ensamstående mamma ska kunna stå för ALLT det där..! Oliver tog aldrig studenten och nöjde sig med en mysig middag på restaurang med mig, syskonen och sin gudmor när han fyllde 18. Så han tycker att lillesyrran kan tagga ner lite på sina krav…! 😉 Men vi får väl se. Klart att vi ska fira att tjejen blir myndig. Frågan är bara hur…?!

20121112-011227.jpg Efter middagen åkte jag och Benjamin hem till Susanne en stund och tog en fika medans Bianca följde med Oliver hem som lovat hjälpa henne med en uppsats till skolan som skulle vara klar i dag!

20121112-011559.jpg Och eftersom Susannes man Peppe är en pappa att fira, så bjöds det på ännu mer dessert…!

20121112-011846.jpg Med tanke på att min födelsedag inträffar på Julafton och att jag därmed aldrig får en ”egen” dag, så tycker jag faktiskt att det här kändes som ett väldigt bra alternativ. Jag ”snor” en bit av Fars Dag helt enkelt och gör den till min! Word. :-)

84 reaktioner på “Morsdag-middag! :-))”

 • Sac Lancel skriver:

  e suis blazée car nous avons pas de grands moyens et mon mari m’a vu tellement heureuse de voir le sac qui me fait rêver depuis 3 ans à un prix ”plus abordable” qu’il me l’a acheté pour noël. Mais là j’ai plus envie de pleurer qu’autre chose. J’attends la livraison (si la douane ne le détruit pas car à prioris c’est de la contrefaçon) et je vais voir avec ma banque si on peut faire une opposition ou quelque chose Sac Lancel http://www.saclancelsoldes.eu

 • claudia skriver:

  Klart man vill bli firad när man fyller 18 år, men man får vara lite realistisk också.
  Inte nog med att hon förväntar sig fina presenter så vill hon kräva av dig att fira henne som om hon vore en kunglighet.

  Jag är 26 år och mina föräldrar som räknas som överklass har alltid låtit mig och min bror vara införstådda med att man inte kan tappa huvudet kring firanden av sig själv i olika sammanhang bara för att man är exalterad och tror att föräldrarnas pengar är ”mina”.

  När jag fyllde 18 år ville jag ”bjuda” mina tjejkompisar på Grand, fira ute på restaurang med släkt, och ha en stor bjudning hemma för familjens vänner.
  Mina föräldrar gjorde klart för mig att man ”bossar” inte och kräver inte saker när det kommer ifrån någon annans plånbok.

  Jag hade tjejkväll hemma istället och lagade mat tillsammans med mina tjejkompisar, och närmsta släkten bjöds på restaurangbesök. Och jag minns det hela som oehört lyckat och det var ingen av mina vänner som tyckte det snålades eller blev besvikna på hemmakvällen med tjejerna. Men när det kommer till kritan så handlar det mer om att få vara tillsammans och ha trevligt, inte vem som har det mest påkostade firandet i kompisgänget.

  Självklart vill man bli firad men det måste vara på en rimlig nivå.
  Och du som förälder har all rätt att säga nej till visa av dessa önskemål.
  Och som ditt barn så borde hon tänka en vända till, för i det andra tankevarvet så skulle hon nog komma fram till att din ekonomi inte ska behöva köras i botten under några månader bara för att hon ska få igenom ett extravagant firande av sin myndighetsdag, bara för alla hennes vänner blir så enormt firade.

  För i slutändan handlar det ej om att du inte vill fira henne såklart utan att det blir en för stor ansträngning ekonomiskt.
  Dessutom får hon många fina presenter året om, spabesök och annat fast hon inte fyller år eller det är julafton. Det får man ha i åtanke att det är saker som inte går på en hundralapp.

  Men som sagt står man för det själv, då kan man ju göra lite som man tycker men när någon annan ska betala kalaset får man ju som din son tycker ”tagga ner lite på kraven” .

  Hoppas det löser sig och att ni alla blir nöjda sen :).
  Och när hon blir äldre kommer ni troligtvis kunna skratta åt detta absurda tillsammans.
  Man är inte elak för man säger nej!

 • http://finafrun.se skriver:

  Ni gjorde helt rätt att fira Mor på Fars Dag! Du är en fantastisk mamma och vilken fin dag ni fick tillsammans.

  kram/Fina Frun

 • Anna skriver:

  Underbara goa Pernilla!! du har underbara barn och verkar ha sån bra kontakt med dom,jättebra att du har Oliver som kan stötta dej när de yngre ställer ”krav” 😉 jag känner såå igen mej min äldste son blir 21 i December, och kan hjälpa mej när den yngre tjötar efter meera ;))
  Kram Anna

 • M skriver:

  Jag tycker det är kärleksfullt att ibland säga nej och att dra gränser för sina barn. De kan inte få allt bara för ”alla andra får”.

 • EM skriver:

  Haha shit vilka höga krav hon har Bianca! Visst är det något alldeles speciellt med att fylla 18, men räcker det inte med en hemmafest hos dig först med hennes närmsta vänner och sedan utgång tillsammans i en större grupp? Jag gjorde iaf så och hade skitroligt!! :)

 • U-70 skriver:

  Vad vet vi om vilken roll Theos pappa har….
  Kanske är det så att han INTE FÅR träffa Theo för att P vill ha honom hos sig som många läsare kritiskt påtalat tidigare eller är det så att han som vissa påstår visst ställer upp och är med honom och P på olika aktiviteter…STÄLLER UPP VADÅ SOM BARNVAKT TILL SITT EGET BARN? ??
  Är det tom så att P ordnar alla aktiviteter just för att Theo skall få träffa sin pappa lite mer….eller han som ordnar för att få träffa Theo lite mer…

  VI KAN VARA GISSA….Var inte så snabb att döma vare sig far eller mor…bara de inblandade vet vem som bär huvudansvaret resp tar ansvar överhuvudtaget?

  Hur som så gör du ett kanonjobb P då du lyckats få fyra så fina barn…Kram till dig, alla dina barn och pappor… bra som dåliga är ändå de bästa pappor barnen vet om…och så morfar förståss…

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  SVAR FRÅN PERNILLA:
  TACK för alla gulliga varma och peppande ord!
  STOR KRAM till er alla andra grymma mammor som sliter själva med barn utan större hjälp från pappan!
  STOR ELOGE till er mina hjältar!!!

 • Fler med samma nick skriver:

  En 18-års fest behöver inte kosta skjortan men kräver lite fantas, där finns både Niklas&Benjamin att ta hjälp från, båda är duktiga i kök och servering….

  Student gäller detsammaag med fler har haft lyckan att få ordna student fest.

  Te.x Finare kött i ugn med potatis sallad,kyckling spett med olika såser, sallad, rött/vitt vin, ost & bröd, fungerar utmärkt.
  affe med lite olika sorter bröd, knappats inga problem med Pernillas bak bok:)

  Allt! handla om en fantasi och viljan att göra mys pys..

 • Fler med samma nick skriver:

  Hej! Alla stackars mammor som inte anser sig vara lika duktiga mammor som Pernilla:)Glad att jag själv kan känna mig stolt som mor.
  Pappa har inte barnen valt ej heller sin mamma.
  Pernillas levende skiljer sig från många andra, den härliga stunden innan natten med puss&kram och några goa ord, detsamma gäller läs läsning.
  Visst!ekonomin finns, så varför gnälla över Biancas krav?! där du själv valt livs stilen?! det ska vara stor slaget med det mesta.

  Påpekar att det finns många fler duktiga mammor än Pernilla, där det rådet ordning&reda,vilket går se att!Pernilla, inte har omkring sig hemma:-

  Gnälla över barnens pappor på sin blogg, låter sunkigt, färvånad att barnen anser sånt rätt.
  Varför! åkte Pernilla ner till barnen i sommras till Ingrosso?! käka tillsammans, likaså när han sist var i Sverige!!! falskt gjort…..

  Fel! på båda fäder, Pernilla! har ingen delaktighet i någoting???? felfri på allt! suck,Tänk…. vilken otur den kvinnan har i kärlek,

  Många ensamtående mammor/pappor har inte Pernillas bra ekonomi, kan inte susa runt och handla märkesvaror….Men lyckan med både mamma/pappa finns istället:) trots skilsmässan…
  Det som ges slås oftats tillbaka/ kram från lycklig mor

 • katarina skriver:

  Jag anser att en 18 års dag samt en student är två mycket stora och viktiga händelser i livet. Båda är väl värda att firas stort men jag anser även att Bianca själv kanske borde bidra. Jag syftar på att kanske redan nu borde planera och förbereda för sina kalas (födelsedag till att börja med).Hon kan gärna skriva en budjet som hon ska hålla sig inom. Hon kan även exempelvis redan nu planera/laga i orning mat/frysa in/baka kakor etc och frysa in. Alltså förbereda, pyssla och planera utifrån sina egna och ideér, förutsättningar, önskemål och inom ramen för vad hennes budjet tillåter. En stor fest behöver inte kosta en massa pengar och jag lovar att om hon själv får kämpa lite så kommer det både att bli en lärorik fest som ett trevligt minne samt ett välkomnande till vuxenlivet.

 • Anna skriver:

  Jag trodde pappa nr 2 var bra som du berättade i Berg flyttar in?

  Det finns ingen dag för mig som inte är förälder eller ”barn”. Jag har min namnsdag dock, alltid något! Borde finnas en dag för syskon eller nåt :)

 • Lotta skriver:

  Vilket lass du dragit under alla åren! Du är väl förtjänt av att bli firad även på fars dag!!

 • D skriver:

  Jag fick ta bort min hund på min 18-årsdag för 4 år sedan så för mig förbyttes glädje till sorg men jag saknar inte att jag inte fick chansen då det ändå inte kan göras ogjort det som hände. Och studenten firades med släkten där vi åt tårta och sedan en stor fest på kvällen med kompisar, och det räcker gott och väl, vi hade så fruktansvärt roligt från morgon till kväll och det enda som behövdes för att göra kvällen rolig var massor med alkohol och ens fina klass, det gjorde kvällen till den bästa på länge och något som aldrig kommer glömmas bort! :)

 • Lulle skriver:

  Jag har tänkt på detta ett bra tag och äntligen får jag det sagt!! Alltså du Pernilla är så fantastiskt underbar. Du är en sååå bra mamma. Du tänker väldigt mycket på barnen, gör så mycket kul med dem. Läser aldrig bloggar men har börjat läsa din dagligen, bara din:-)) tänker på allt du har gått igenom med barnens pappor. Vem tror dem att dem är, tror dem seriöst på att dem någonsin kommer att träffa en bättre kvinna än du!!! Någon som är som du!! En intelligent, vacker, ödmjuk, så fin kvinna som du!! Svar NEJ aldrig!!!! Alla förtjänar någon uppskattar och värdesätter en.. Du kommer säkert träffa någon fin man som kommer avguda dig livar jag för jag vet att det inte blir svårt!!! Ta hand om dig Pernilla, du är någon jag ser upp till!!!

 • Sigrid skriver:

  När jag fyllde 18 ville jag endast ha ett litet familjekalas, och när jag tog studenten ville jag inte ha någon fest alls, men mamma ordnade ändå ett litet ”kalas” med smörgåstårta och de närmsta släktingar och bekanta. Det räckte gott och väl för mig! (Jag fyllde 18 i höstas, och tog studenten i år.)

 • Annica skriver:

  Fattar inte hur du får allt att gå ihop du är jätteduktig!
  Har inte barn men har haft väldigt otur i kärlek.Hopps ändå att jag hittar någon som gillar mej för den jag är en dag.Har fina föräldrar och familj men ibland känns det ensamt.Men försöker tro på att det finns någon för alla..

 • Matilda skriver:

  Blir helt chockad av att den andre pappan inte heller är nån ”father of the year” eller skrev du fel och menade bara den ena? Hade fått en helt annan bild av honom här då han verkar hjälpa till väldigt mycket, även hans föräldrar dit du blir bjuden ofta, ert barn verkar vara med honom väldigt mycket. Han är ofta med er och gör saker, bowlar, går på bio, äter middag, åker pulka. Blir helt chockad när du nu helt plötsligt säger tvärtom. Hmm. Att den ena pappan inte varit närvarande eller hjälpt till mycket har man väl klart och tydligt fått bilden av men jag trodde den andra pappan var en kanonpappa. Jag vet inte vad du jämför med men jag tycker, i alla fall genom bloggen, att han verkar vara en kanonpappa.. Men jag vet ju inte :) Jag kan bara säga efter vilken bild man får genom bloggen.

 • Linda skriver:

  Min dotter fyller 18 den 26/12 och har ungefär samma krav som din dotter…..egen fest med utgång till klubb….familjemiddag osv

 • cissi skriver:

  anar en viss ton av bitterhet?……….
  man skaffar dessutom inte 4 barn om det är jobbigt fö.
  Men håller med om att du verkar vara en toppenmamma som gjort ett riktigt bra jobb med dina fina barn!
  Verkligen gulliga allihop verkar det som.
  Förstår inte hur du fått ihop allt?

 • Christina skriver:

  Hej Pernilla!!

  jag gör som du firar mig själv dubbelt, både morsdag och farsdag och tommefan varenda jäkla annan dag också för den delen.
  För jag har också stått där kvar ensam med barn då faderfanskapet i detta fall valde att lämna oss helt i sticket mitt i graviditet.

  Jag har burit och fött mitt barn alldeles ensam, tröstat och vankat om nätterna. Gjort alla valen som förhoppningsvis skulle bli det bästa för henne.
  Tröstat, älskat, skrikit och varit galen på anorexian som drabbade henne. Stått som ett virke av ek för att vinna kampen. Klappat mig på axeln då målet var nått.

  Gråtit när allt varit över och bett till högre makter för lite ny energi så jag kan fortsätta som bästa mamman och ta mig längst skogens stig.

  Förutom 1173 kronor i månaden har jag betalat varenda krona på allt vi behövt för att överleva och ha ett drägligt liv. Levt på studielån under några år för att få en bättre framtid.
  jag har delat alla underbara och jobbiga känslor med mig själv och jag är så enormt lycklig över att JAG drog vinstlotten och fick uppleva moderskapet till en fantastisk tjej.

  Jag vet precis hur det kan kännas

  Så GRATTIS till dig Pernilla och alla oss ensamstående föräldrar och må vi unna oss en liten bit av den största och bästa tårtan varje dag.

  Kram Christina

 • Is skriver:

  pernille pernilla

 • Rosa skriver:

  Tycker också att du är en helt fantastisk mamma Pernilla och du har så fina barn. Du ska vara så stolt både för din egen och deras skull tycker du gör ett enormt stort arbete. Den här mysiga söndagen var du mer än väl värd. Kram Rosa

 • Karin skriver:

  Stå på dig Pernilla ang Biancas önskemål.
  Klart hon vill ha allt det där, men då måste du som förälder sätta stopp. Helt galet att kasta ut så mycket pengar, du måste vara ekonomisk som ensamstående och tänka på din hälsa.
  Hon kommer nog inte förstå det nu men egentligen gör du henne en tjänst att förklara det orimliga. Om ett halvår kommer hon få en chock och få det ganska svårt annars när hon ska försörja sig själv om hon inte förstår pengars värde.
  Du är toppen Pernilla!

 • Annika fr.finl skriver:

  Åh vilken mysig stund tillsammans ni hade:) du och Bianca..kan tänka mig att de är i ”alla hus” alla andra fååår!!! Du är verkligen stark kvinna som klarar av dina barn nästan själv!!Kramizar!

 • Jess skriver:

  Kan förstå Biancas krav, då hon är tonåring och tjej – the bigger the better juu! 😉

 • MADELEN skriver:

  Kan inte vara lätt att vara ensam med alla barnen!!!! Ekonomiskt har du nog lite lättare än många andra ensamma mammor, måste underlätta en del i allafall. Skönt att du fick bli ompysslad lite.

 • Pernilla skriver:

  Du verkar nästan lite bitter i det här inlägget, tänk positiva tankar istället :))

 • anna skriver:

  du är världens bästa förälder

  P – på att älska dina barn
  E – en super mamma
  R – rekå morsa, ungdomlig med glimten i ögat
  N – något tjatig, men det måsta alla mammor vara
  I – icke är hon ej ful morsa, en lyxig morsa i lyxförpackning
  L – lagom rund o go
  L – lite sträng ett måste
  E – en riktig härlig morsa/farsa – en bra blandning!!!!

 • Natalie Haglund skriver:

  Varför kan inte Biancas pappa sponsra er dotters fester lite? Han verkar ju inte direkt vara fattig! Självklart kan man inte få allt! Men ni har väl båda ekonomiskt ansvar för era 3 barn?!

 • Carola skriver:

  Du skall vara stolt över dig själv,och dina barn. Man märker hur viktig du är för dem,och vilken sammanhållning ni har. Barnen kan skattan sig lyckliga över sin starka mamma. Ha edt bra!!

 • Jessicamamma4 skriver:

  Tycker inte att Pernilla ger ngn negativ kritik om papporna, dom har nog av olika anledningar o situationer inte kunnat ta lika STORT ansvar som Pernilla. Dom är nog jättebra pappor ändå, men Pernilla har haft huvudansvaret. Pernilla är väl värd att firas. Vilken fantastiskt dotter Bianca är som rår om sin Mor! Kram <3

 • Carola skriver:

  Hahah Bianca… Ja, jag förstår henne för man vill ju ha som aaaallaa andra i den åldern. Man var nog själv likadan. Har liksom inte bättre vett :-)

  Hoppas ni kan komma överrens om nåt bra 😉
  Va kul förresten att ni hittar på saker så ihop..myspysigt!
  Jag längtar till Ella bli lite större och man kan hitta på saker med henne. mammorna och Ella. Samtidigt som jag INTE vill att hon ska bli stor. Vår lilla tjej ju! 😀
  Ja, vi borde också få firas denna dagen som är två mammor :-)

  Kram och ha en fin dag!

  Carola

  http://www.flottforsmatt.blogspot.com

 • Petra skriver:

  Tycker att du är värd denna dag,det tycker nog dina barns pappor också! Du gör ett kanon jobb? Helt rätt att klappa sig på axeln i bland. kram

 • Karin skriver:

  Jäklar anåda vad du är cool! Är uppriktigt imponerad av dig! Är lärare och tonårsmamma och skulle aldrig klara mina två tonnisar utan deras pappa. Som lärare ser jag hur otroligt många mammor kämpar stenhårt för sina barn medan jag tyvärr inte ser samma engagemang bland pappor( Jaa, det kan jag med gott samvete faktiskt säga efter 20 år i yrket)

 • Leila skriver:

  Annika 11:03

  Larvigt att ifrågasätta Pernilla när hon kritiserar Theos pappa. Antar att Pernilla vet bäst hur han funkar som pappa, eller har du också barn med honom Annika?

 • Sara skriver:

  Vilken mysig dag! Och jag håller med de flesta här, du verkar vara en toppenmamma! :) Att skriva som Annika gör är ju bara patetiskt! Som om hon vet bättre än du själv hur papporna till dina barn är… Nä skit i sånt trams och njut av dina fina barn. Ha en skön vecka!

 • KRS skriver:

  Underbara Pernilla,
  Håller med alla goa tjejer som har skrivit positiva kommentarer om dig. Du är verkligen en fullkomligt fantastisk kvinna och man undrar verkligen hur f-n du orkar. Härligt i alla fall att du har några riktigt goa vänner och fina blodsband
  Stora kramen

 • www.paulapaljett.blogg.se skriver:

  Jag är verkligen ledsen för din skull,Pernilla! Du,jag beundrar dig. Du är stark och klok! Världens bästa mamma <3
  Stå på dig fina du! Varma kramar <3

 • Jeanette skriver:

  Du drar ett tungt lass, men oj vad vi är många i samma situation…..
  Känns ändå som om du är priviligierad eftersom du kan ta dig råd till massage, middagar och sådant som gör allt lite lättare! Älskar att läsa din blogg! Ha en go dag!

 • Lollipop skriver:

  Du verkar vara en toppenmamma Pernilla och du är värd att firas – även på fars dag. Bry dig inte om alla som spekulerar om det ena och andra härinne.

  You go girl!

 • Annika skriver:

  Trodde oxå Theos pappa tog sitt ansvar då han är med honom varannan vecka som man läst tidigare, å han är ju med sin farfar och farmor oxå vad det verkar, så att dra båda över den kammen var ju inte så snällt …
  Sen jobbar ju du sjukt mycket vissa perioder och får fixa barnvakt hit å dit, så du kanske inte ALLTID är världens bästa heller… eller?

 • lindagbg skriver:

  Jag beundrar dig som klarar av fyra barn helt själv, och alla andra ensamstående föräldrar… Min sambo är inte perfekt (och inte jag heller för den delen ;)) men han ställer verkligen upp på oss och igår när det var fars dag så lagade han mat ggr 2 och gjorde disk mm.. jag önskade han inte behövde men vi andra var nämligen sjuka… :( Det finns många bra pappor men tyvärr många sämre också.. Tyvärr!!

 • Caroline skriver:

  Vilken supermysig dag, helt rätt gjort av dig!!!
  Massage kan man aldrig få för mycket av :)
  Ha det bra!
  Kram Caroline
  http://www.carolineslivsstilsblogg.blogspot.se

 • Is skriver:

  Jag gillar inte att få massage, tycker inte om att bli knådad. Får obehag.

 • Josefine skriver:

  Hej Pernilla?

  Vart var ni på thaimassage?
  Stället såg mysigt ut!

  /Josefine

 • Is skriver:

  Marängsvissen såg inte dum ut…

 • Maja http://blogg.vk.se/Mexan skriver:

  ögnar igenom kommentarerna och konstaterar att det måste vara skitkul *not* som vuxna barn att läsa nedskrivningarna av sina pappor.

  ”kräk som inte är där för sina barn” är ju milda och fina uttryck…

 • Jonas skriver:

  Haha klockren sista kommentar! Bra där. :)

 • Lena skriver:

  Du e för häääääääääääärlig Pernilla<3

 • Rosie skriver:

  UNERBARA MÄNNISKA!!!! :) För mig är det ett mirakel att du fixat detta enorma arbete med din fina familj. Vill också ha den mor och dotterrelationen. Själv är jag bara ”ensamstående” dygnets första halva och tycker det är på gränsen av vad jag fixar. Inte ens en bråkdel av vad du har grejat!!

  DU ÄR HELT KLART VÄRD EN PERNILLA-dag, utöver både mors och farsdagar :)

  KRAM PÅ DIG!

 • Anja skriver:

  Vilken otur du har haft med barnens pappor! Jag trodde att det mest var Emillo som varit lite av ett kräk och dragit sig undan ansvar men som jag tolkar dig i det här inlägget så är även Theos pappa otillräcklig? Har alltid trott att han var en bra ansvarsfull pappa i bakgrunden. Jag känner verkligen med dig!! Det blir ju nästan en orimlig börda att täcka upp för två frånvarande pappor. Kämpa på!! Du är en stålkvinna! Kram

 • Malin i norr skriver:

  Åh vad gulligt av Bianca och alla barn att göra det för dig. En liten hint om att dom vet vad du gjort för dom. Är själv uppvuxen med bara mamma, min mamma var jätteduktig på att axla både mamma och pappa rollen.

 • Leila skriver:

  Vad är det med karlar?! Inte alla, men de flesta är bara intresserad av ungarna så länge de får pippa mamman till dem. Egogrisar är vad de är!

 • Annette skriver:

  Hej finaste Pernilla! Jag har aldrig kommenterat innan!men läser dig VARJE DAG!!du är enastående!!!så fantastiskt duktig,det är inget dåligt jobb du har gjort, sååå fina barn på alla sätt ,var stolt med all rätt
  STOR KRAM
  Annette

 • Jessica skriver:

  Tycker jag ni gjorde rätt i!! Blev rörd när jag såg dig å Bianca…mysigt m mor å dotter tid:) Finaste Pernilla Du är så värd att ’sno’ lite på pappadagen då jag förstår du drar ett stort lass…..
  Många varma kramar till dig från mig :)

  Å din humor gillar jag skarpt!!:)

 • I skriver:

  Klaga inte Pernilla, det är ju du som fostrat barnen. Dra ner lite på din egen konsumtion så blir du en bra ekonomisk förebild.
  Sen ska du väl kanske tänka dig för när du beskriver fäderna och tänka på att barnen kan bli sårade av din beskrivning. Barn ser upp till sina föräldrar även om de inte är närvarande dygnet runt året om.

 • Niklas skriver:

  Du har ju självklart råd att fixa den där superfetsen och allt där runt omkring för Bianca utan att själv behöva göra något. Hyr in en partykoordinator. Sen är det självklart helt galet att vräka på en tredagars fest för att man går ut skolan enligt min åsikt. Om Olvier nöjde sig med det du berättade så kan det ju få gälla för lillasyrran också. Det kan vara bra för Bianca att lära sig värdet av egna pengar men det kanske hon har – vad vet jag. Snart är det dags för yrkeslivet.

 • Josefin skriver:

  Åh vilket underbart inlägg!!! Brukar sällan kommentera men detta måste jag bara skriva några rader på o säga att det var det bästa jag läst! Vi som har frånvarande pappor till våra barn är banne mig värda att firas även denna dag!!! Du är såååå himla bra Pernilla!! :)

 • sara skriver:

  Ååååhhhh jag skulle oxå vilja ha sånna dagar med min mamma! Synd bara att hon inte alls är intresserad av att umgås med sin dotter…
  Klart du ska fira dig själv! Det är du sååå värd! :)
  Tycker att mors och fars dag är ett jäkla skitpåhitt! Bättre att ha en föräldradag om året istället! Det är skitjobbigt för de som inte har någon mamma eller pappa som kanske bara har det ena, eller inget alls….
  kram

 • Maggie skriver:

  Hej Pernilla!
  Ett underbart inlägg och jag tänker hela tiden när jag läser: vilken fantastisk kvinna och mamma du är! Nöjer mig så…men jag skulle kunna skriva massor! 😉

  Ha en bra vecka!

  Kram Maggie :-)

 • ju skriver:

  Min dotter firades på sin 18 årsdag med släkten, kalas för kompisar får vänta då vi skall ut på en stor resa snart. Men självklart kommer studenten att firas med släkt och några kompisar, men inget utöver det. Hon vet vad det kostar osv….och är supernöjd med detta.

 • Mia skriver:

  Låter som en underbar dag! Och härligt att mysa med sin dotter:) Förstår precis hur du känner (tror jag iaf;)) ang 18-års dag och student! Fina barn du har, och skönt att kunna bolla tankar med de, eller hur!
  Kram Mia

 • M skriver:

  Så smart och bra för dig att fira dig själv på fars dag. Att jag inte har tänkt på det själv som varit ensamstående mamma i många år. Mitt barns pappa dog och jag har slitit som ett djur för att vara både mamma och pappa. Vi är banne mig värda att firas två dagar på året!

 • Annsofi skriver:

  Instämmer med de andra, du är värd att firas! Är också lite orolig inför kommande studenter, har två tjejer som börjar närma sig. Finns inte en chans att vi kan ha firande i den omfattning Bianca önskar, frågan är om det ens är önskvärt… Alla gör självklart som de vill, har man råd och ha fest i dagarna tre så ha det för 17 – pappa kan väl vara med och betala fastän han inte bor här eller deltar i festligheterna? Borde vara en självklarhet.
  Kram!

 • ann skriver:

  jag tycker ni ska ha en stor fest för bianca med släkt och vänner ,och anlita enbra cateringsfirma,det är hon värd ,men sen måste hon lära sig att jobba och få in pengar,,,för hon kan inte leva på sin mamma hela livet

 • Madde skriver:

  Bra talat! :-) Klart du ska ha del av Fars Dag, det är ju tydligt! Vilken tjej du är förresten, supermamma är bara förnamnet. Beundrar dig alltid! Ha det bäst!

 • Christina skriver:

  Kanske borde det vara en ”Föräldradag” ett par gånger om året….?
  Mycket bra att du blev firad på Fars Dag!!!!!!!!!

 • gizzez.blogg.se skriver:

  Helt rätt Pernilla! Mammor ska firas på fars dag också ;-D
  Har själv alltid fått klara allt själv..
  Min mor var alltid varit ensam med mig, så jag firade far på lördag och bjöd mor på mat på fars dag :)
  Härligt med massage!
  Jag gjorde buffé både till 18 årsdag och student! Blev toppen!
  Sonen nöjd! Jag likaså :)
  Ha en fin vecka! Kram Gizze

 • Ulle skriver:

  Är alltså inte heller theos pappa där o tar sitt ansvar!? Vad gäller kalas etc vet du väl att det är barnens pappas skyldighet att bidra ekonomiskt vide xtraordinära kostnaader? Där kandu kräva att han är med o betalar. Men jobbet har du kvar ensam förståss. Du är en toppenmamma!

 • Lika skriver:

  Smart drag att unna dig själv 😉 Det borde vi kvinnor göra minst en gång i månaden 😀

  Kram Lika

 • sofie skriver:

  Smart!!!! Jättekramar!

 • Eva E skriver:

  Toppenbra idé. Jag ska absolut fira nästa år jag också. Som du så rätt skriver ”fira den som firas bör”.

 • My skriver:

  Denns stress och alla krav kring studenten är orimligt höga både för föräldrar och barn. Jag bor visserligen i en mindre stad men även här trissas sakerna upp. Att fixa sitt eget hår, eget smink etc är tydligen inte aktuellt utan allt ska göras på salong. Vet att många sparar tidigt till detta.
  Såg att det finns kläder för flak osv för att kläderna på flaket blir förstörda. Hm, känns som om det har gått lite för långt.
  Skolan har ingenting med detta att göra utan det är vi föräldrar som borde gå ihop och försöka stressa ner alla dessa krav på kläder, smink, snygga bilar till balen mm.
  Ni löser det säkert på bästa sätt, barnen kan ju själva vara delaktiga i planering och jobb. Dessutom kan de vara med och betala om de har jobbat lite innan.
  Ni gör helt rätt som firar en egen dag! Det har du verkligen gjort dig förtjänt av Pernilla:)
  Ha en fin vecka och ta hand om dina barn!
  Stor Kram MY

 • ♥ TUMADRE ♥ skriver:

  Åh, det där måste jag ta efter.
  Jag är ju också ensamstående mamma på heltid och drar ett jättelass med allt som hör vardagen till. Nästa år firas jag både som mamma och pappa, så det så! ☺

  Kram! ♥ http://alltforforaldrar.se/tumadre

 • Nina skriver:

  Bra idé! Det ska jag göra nästa fars dag för jag har också i princip varit både mamma och pappa. Mysig dag ni hade!

 • Anette i Malmö skriver:

  You go girl! Kramen

 • Liselott skriver:

  Låter som om det blev en härligt skön dag. . . . en sån där dag som man lever för :) Ni kommer säkert komma på en lagom kompromiss vad det gäller födelsedag och student. . . .hon får väl fundera på vilket som är allra viktigast för henne och fokusera på det och sen dra ner lite på det andra helt enkelt 😉
  Tycker du verkar göra ett toppenjobb som förälder oavsett om du är mamma, pappa eller både och. Vid närmare eftertanke kanske vi skulle ha en föräldradag och en barndag istället, så att alla kan få bli firade oavsett vad.
  Hoppas du har en skön vecka framför dig och att du är helt frisk igen!! Kram

 • Karin B skriver:

  Åh vilken mysig dag!!!

  http://mittifokus.blogspot.se

 • Ann skriver:

  Vilken bra idé. Klart att Du ska bli firad, bättre mamma får man leta efter. Jag blir ständigt imponerad av Dig.

  Jätte kram Ann

 • Annica Gustavsson skriver:

  Vilken fin dag ni fick tillsammans! Du verkar ha gjort ett kanonjobb som mamma! Dina barn verkar vara så himla goa, inte minst mot dig och varandra!

 • Malin Andersson ( Pernilla wahlgrens största fan ) skriver:

  Ohh ja tänk vad tiden går fort nu när bianca ska bli 18 år, jag hoppas det löser sig men oliver har rätt i att hon borde tagga ner lite hihi jag tror det är många 18 årings tjejers dröm att få det dom vill ha :-) som man vore en prinsessa :-)

  Min Albin är jättelugn och tror det blir en lugn familjemiddag för honom nästa år :-)

  Stå på dig finaste pernilla en stark och fin, omtänksam kärleksfull mamma :-)

 • Ellali skriver:

  Vilken härlig dag du fick. Det gjorde du helt rätt i! Du är värd att ”skämma” bort dig själv. Grattis på mappa-dagen!!! <3

 • Anna skriver:

  Oj vilka höga krav Bianca har :) Det där måste ju gå på tiotusentals kronor. Stå på dig Pernilla! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Instagram