Morsdag-middag! :-))

Vad gör man när man inte har nån ”far” att fira..?! Jo, man ser till att fira sig själv istället!! 😉 För att jag faktiskt har fått agera både mamma och pappa och har dragit ett jättelass med fyra ungar, hus, semestrar, ekonomi, läxor, fritidsaktiviteter, samt två pappor som barnen älskar såklart – men som kanske inte skulle vunnit pris som ”Father of the year” direkt… Dessutom är jag en ganska trött och uttömd mamma just nu, så när Bianca föreslog att vi skulle ta en Mor&Dotter-massage på Fars Dag, var jag inte sen att tacka ja..!

20121112-004410.jpg I en timma låg vi båda och avnjöt varsin underbar Thaimassage!! Sååå obeskrivligt skönt! Och mysigt att sitta kvar en stund efteråt och dricka te och prata…!

20121112-004939.jpg Bästaste stunden på länge…! Efter massagen tog vi en liten tur till Zara och införskaffade bl a nya byxor till både mig och Bianca, som vi båda behövde. Efter det åkte vi och plockade upp Benjamin och Oliver för att äta ”Fars Dag-middag” på restaurang Nybrogatan 38. Och i brist på far, gjorde vi om den till en Mors Dag-middag helt enkelt..! Fira den som firas bör he he…! 😉

20121112-005137.jpg

20121112-005411.jpg

20121112-005435.jpg

20121112-005451.jpg

20121112-005525.jpg

20121112-010023.jpgM Marängswiss till dessert!

20121112-010147.jpg Och så Ostkaka med sylt och grädde! Middagen var bl a fylld med diskussioner om Biancas kommande 18-årsdag och Student, där vi inte riktigt är överens… Hon vill nämligen ha både 18-årsdrink, Familjemottagning samt 18-årsfest på lokal i dec, samt Studentmottagning och STOR Studentfest med trerätters i sommar. (För det har faktiskt aaaaalla andra!!!) I såna lägen är det väldigt skönt att ha Oliver till hjälp och stöd, som kan kliva in och hjälpa mig med att förklara hur orimligt det är att jag som ensamstående mamma ska kunna stå för ALLT det där..! Oliver tog aldrig studenten och nöjde sig med en mysig middag på restaurang med mig, syskonen och sin gudmor när han fyllde 18. Så han tycker att lillesyrran kan tagga ner lite på sina krav…! 😉 Men vi får väl se. Klart att vi ska fira att tjejen blir myndig. Frågan är bara hur…?!

20121112-011227.jpg Efter middagen åkte jag och Benjamin hem till Susanne en stund och tog en fika medans Bianca följde med Oliver hem som lovat hjälpa henne med en uppsats till skolan som skulle vara klar i dag!

20121112-011559.jpg Och eftersom Susannes man Peppe är en pappa att fira, så bjöds det på ännu mer dessert…!

20121112-011846.jpg Med tanke på att min födelsedag inträffar på Julafton och att jag därmed aldrig får en ”egen” dag, så tycker jag faktiskt att det här kändes som ett väldigt bra alternativ. Jag ”snor” en bit av Fars Dag helt enkelt och gör den till min! Word. :-)

84 reaktioner på “Morsdag-middag! :-))”

1 4 5 6
 • Sac Lancel skriver:

  e suis blazée car nous avons pas de grands moyens et mon mari m’a vu tellement heureuse de voir le sac qui me fait rêver depuis 3 ans à un prix ”plus abordable” qu’il me l’a acheté pour noël. Mais là j’ai plus envie de pleurer qu’autre chose. J’attends la livraison (si la douane ne le détruit pas car à prioris c’est de la contrefaçon) et je vais voir avec ma banque si on peut faire une opposition ou quelque chose Sac Lancel http://www.saclancelsoldes.eu

 • claudia skriver:

  Klart man vill bli firad när man fyller 18 år, men man får vara lite realistisk också.
  Inte nog med att hon förväntar sig fina presenter så vill hon kräva av dig att fira henne som om hon vore en kunglighet.

  Jag är 26 år och mina föräldrar som räknas som överklass har alltid låtit mig och min bror vara införstådda med att man inte kan tappa huvudet kring firanden av sig själv i olika sammanhang bara för att man är exalterad och tror att föräldrarnas pengar är ”mina”.

  När jag fyllde 18 år ville jag ”bjuda” mina tjejkompisar på Grand, fira ute på restaurang med släkt, och ha en stor bjudning hemma för familjens vänner.
  Mina föräldrar gjorde klart för mig att man ”bossar” inte och kräver inte saker när det kommer ifrån någon annans plånbok.

  Jag hade tjejkväll hemma istället och lagade mat tillsammans med mina tjejkompisar, och närmsta släkten bjöds på restaurangbesök. Och jag minns det hela som oehört lyckat och det var ingen av mina vänner som tyckte det snålades eller blev besvikna på hemmakvällen med tjejerna. Men när det kommer till kritan så handlar det mer om att få vara tillsammans och ha trevligt, inte vem som har det mest påkostade firandet i kompisgänget.

  Självklart vill man bli firad men det måste vara på en rimlig nivå.
  Och du som förälder har all rätt att säga nej till visa av dessa önskemål.
  Och som ditt barn så borde hon tänka en vända till, för i det andra tankevarvet så skulle hon nog komma fram till att din ekonomi inte ska behöva köras i botten under några månader bara för att hon ska få igenom ett extravagant firande av sin myndighetsdag, bara för alla hennes vänner blir så enormt firade.

  För i slutändan handlar det ej om att du inte vill fira henne såklart utan att det blir en för stor ansträngning ekonomiskt.
  Dessutom får hon många fina presenter året om, spabesök och annat fast hon inte fyller år eller det är julafton. Det får man ha i åtanke att det är saker som inte går på en hundralapp.

  Men som sagt står man för det själv, då kan man ju göra lite som man tycker men när någon annan ska betala kalaset får man ju som din son tycker ”tagga ner lite på kraven” .

  Hoppas det löser sig och att ni alla blir nöjda sen :).
  Och när hon blir äldre kommer ni troligtvis kunna skratta åt detta absurda tillsammans.
  Man är inte elak för man säger nej!

 • http://finafrun.se skriver:

  Ni gjorde helt rätt att fira Mor på Fars Dag! Du är en fantastisk mamma och vilken fin dag ni fick tillsammans.

  kram/Fina Frun

 • Anna skriver:

  Underbara goa Pernilla!! du har underbara barn och verkar ha sån bra kontakt med dom,jättebra att du har Oliver som kan stötta dej när de yngre ställer ”krav” 😉 jag känner såå igen mej min äldste son blir 21 i December, och kan hjälpa mej när den yngre tjötar efter meera ;))
  Kram Anna

 • M skriver:

  Jag tycker det är kärleksfullt att ibland säga nej och att dra gränser för sina barn. De kan inte få allt bara för ”alla andra får”.

 • EM skriver:

  Haha shit vilka höga krav hon har Bianca! Visst är det något alldeles speciellt med att fylla 18, men räcker det inte med en hemmafest hos dig först med hennes närmsta vänner och sedan utgång tillsammans i en större grupp? Jag gjorde iaf så och hade skitroligt!! :)

 • U-70 skriver:

  Vad vet vi om vilken roll Theos pappa har….
  Kanske är det så att han INTE FÅR träffa Theo för att P vill ha honom hos sig som många läsare kritiskt påtalat tidigare eller är det så att han som vissa påstår visst ställer upp och är med honom och P på olika aktiviteter…STÄLLER UPP VADÅ SOM BARNVAKT TILL SITT EGET BARN? ??
  Är det tom så att P ordnar alla aktiviteter just för att Theo skall få träffa sin pappa lite mer….eller han som ordnar för att få träffa Theo lite mer…

  VI KAN VARA GISSA….Var inte så snabb att döma vare sig far eller mor…bara de inblandade vet vem som bär huvudansvaret resp tar ansvar överhuvudtaget?

  Hur som så gör du ett kanonjobb P då du lyckats få fyra så fina barn…Kram till dig, alla dina barn och pappor… bra som dåliga är ändå de bästa pappor barnen vet om…och så morfar förståss…

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  SVAR FRÅN PERNILLA:
  TACK för alla gulliga varma och peppande ord!
  STOR KRAM till er alla andra grymma mammor som sliter själva med barn utan större hjälp från pappan!
  STOR ELOGE till er mina hjältar!!!

 • Fler med samma nick skriver:

  En 18-års fest behöver inte kosta skjortan men kräver lite fantas, där finns både Niklas&Benjamin att ta hjälp från, båda är duktiga i kök och servering….

  Student gäller detsammaag med fler har haft lyckan att få ordna student fest.

  Te.x Finare kött i ugn med potatis sallad,kyckling spett med olika såser, sallad, rött/vitt vin, ost & bröd, fungerar utmärkt.
  affe med lite olika sorter bröd, knappats inga problem med Pernillas bak bok:)

  Allt! handla om en fantasi och viljan att göra mys pys..

1 4 5 6

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram