Mys med Mia & Niki

SORRY för min frånvaro här på boggen! 

Min dataladdare har pajat så det blev bara så att jag tog en datafri dag -eller två  -vilket var ganska skönt om jag ska vara ärlig…! :-)

Jag har bara umgåtts med vänner och familj, sovit ut och njutit av att vara helt ledig. Jag har inte ens saknat det fina vädret.

Häromkvällen mötte jag upp Mia och vi satte oss på restaurang Portofino på Söder där vi åt en bättre italiensk middag!

20130729-230558.jpg

Jag åt en Sparris-risotto som var riktigt god,  även om den ser lite för rinnig ut på bilden. Men smaken var det inget fel på!

20130729-230603.jpg

Mia åt en fräsch kötträtt. Vi delade en flaska vin och satt och pratade hela kvällen.

Eftersom jag inte hade några barn hemma så stannade jag kvar på söder och sov över hos Mia.

Vi hade lilla söta Niki mellan oss i sängen , och hon är fortfarande hur snäll som helst och sov lika länge som vi på morgonen…

20130729-230638.jpg

Mia, Niki och jag satte oss på mysiga Pane Vino där vi åt frukost.

20130729-230615.jpg

20130729-230622.jpg

20130729-230626.jpg

20130729-230633.jpg

Vad gjorde man väl utan sina vänner….?!

Nu ska jag kolla på Master Chef- England finalen.

Matporr när det är som bäst! :-)

 

 

8 reaktioner på “Mys med Mia & Niki”

 • Veronika skriver:

  Hej Pernilla!
  Tittar också en del på Master C! Är nog de bästa programmen ärligt talat..
  Mkt annat är mer eller mindre skräp känns det som.
  Förutom nyheter/och många ”verkliga program som bygger på mening och verklighet i samhället”
  Om du inte har något för dig en kväll, se detta:
  Mer eller mindre mkt sevärt – sann dokumentär från SVT 1.
  Här följer webbadressen:
  http://www.svtplay.se/video/1363698/himmelska-bikers
  Va rädd om dig!
  Stor kram / Släkting till dig från Småland
  (efter mkt släktforskning)

 • Sara skriver:

  Tråkigt att så många inte tänker på att andra restauranggäster kanske inte vill ha hundhår eller kladd från hundtassar i rumpan när de sitter på säten där hundar har placerats av sina ägare. Jag har liksom aldrig förstått hur det plötsligt anses ”okej” att ta med sina hundar överallt, det finns de som är allergiska och hundrädda (även om nu knappast någon behöver vara rädd för lilla Niki). Usch, jag vill slippa hundar som skäller och hårar och kladdar ner på säten på restauranger och tågsäten! Förstår inte hur en del hundägare tänker..?

  • Sissi skriver:

   Förstår inte hur DU tänker…
   För det första är det utomhus, knappast någon som blir allergisk där.
   För det andra dör nog ingen av om en hund skäller till ett par gånger, tror knappast att någon hundägare låter sin hund sitta på en uteservering och intensivskälla, likväl som man inte låter sina barn sitta och stojja hur mycket om helst.
   För det tredje är det inte troligt att någon låter sin hund ligga på serveringens soffa/stol om den är ’kladdig’ eller smutsig så den lämnar spår, förmodligen ej heller om den är av väldigt stor storlek.
   Skulle det dock hända att några gruskorn eller något hårstrå blivit kvar, borstar ägaren säkert bort det, precis som man gör om ens barn smulat eller spillt något… eller man själv för den delen.
   Tror Du att hundägare inte kan tänka och inte har normalt vett och sunt förnuft som de flesta människor har.

   Vad gäller lilla Nikki så är hon av rasen Yorkshireterrier som inte fäller något alls.

   Försök snälla nån att vara lite fri i tanken… det är mycket roligare så :)

   /sissi

  • Sara skriver:

   Oj, här var det en hundägare som tog åt sig..!

   Du gör allt för att få det att låta som om alla hundägare borstar bort efter sina hundar, och gör inte ägaren det så gör nog restaurangpersonalen det..? Haha, snacka om godtrogen! Är det f.ö. andra som ska ta bort skräp efter andras hunder ELLER barn? Nä, det är den ägande själv som borde göra det.

   Och dessutom, barn är människor och bör få finnas på ex. restauranger, men hundar är djur och har inget där att göra (om nu inte hunden är en ledsagare för handikappade)! Du kan inte jämföra hundar med barn, snälla du.

   Jag VET att en del hundägare inte kan tänka själva, det har jag upplevt hundratals gånger, de tror att just deras hund inte stör någon.
   Klimatet idag är att man tillåter hundar överallt! Varför? Jo, för att fler och fler skaffar hund och det blir lite jobbigt att ständigt säga till. Det är samma som med felparkerade bilar, de ser man ständigt nuförtiden, folk bryr sig inte om vanligt folkvett och visar sällan hänsyn!

   Att vara ”fri i tanken” låter fint Sissi, det kanske du själv ska pröva på?! Visa hänsyn med din hund. Alla älskar inte just din hund som du gör, om du nu trodde det!

  • LinaD skriver:

   Sara, håller med dig till fullo!

 • Ramona skriver:

  Du passar så bra att ha håret mittbena:)

  H. Ramona

 • Annica skriver:

  Du är värd allt beröm som berättar öppet om ditt liv. Ditt liv har verkligen inte varit en dans på rosor. Tur att du har dina barn,bröder och dina fina föräldrar och trogna vänner. Känner verkligen med dej mitt liv har inte heller alltid varit så lätt. Har också fina syskon och föräldrar det är verkligen skönt att ha deras stöd.
  Du är en verklig förebild! Tack för att du delar med dej i din blogg. Du är verkligen värd att vila och bara vara ibland! Som vi alla andra.

 • Sandra,Jkpg skriver:

  Helt rätt att du tar dig data fria dagar,måste ju ta hand om sig med och bara kunna vara. Vi trogna finns ju kvar här ändå- ALLTID (i alla fall jag) :-)

  Mysigt ni hade du, Mia och söta Niki

  Sköt om dig fina Nilla
  Kramar Sandra

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram