När man får vara tomte för en dag…

Vilken otroligt fin respons det blev på min och Theos gamla barnflicka Ia´s insamling till Julklappar till barn i familjer som kanske inte har råd med Julklappar i år. 

ALLA barn ska få en julklapp tycker vi!

Jag vet att det inte går att lösa för ALLA, men om vi alla hjälps åt , så kommer vi en bit på vägen.

På bara några dagar fick vi ihop över 40.000 kronor!

img_8121.jpg

Så många fantastiska människor det finns i vårt avlånga land som vill bidra!

Fina Bathina Philipsson swischade 5000 kr!!!   Måns Möller 1000 kr!   Flera anonyma har också swischat höga summor! Så fint!  

Och en mamma swischade 50 kr TROTS  att hon VILLE swischa mer, men tyvärr inte hade råd,  innan hon hade fått sin lön.

Men HUR FINT att ta av sina sista pengar för att hjälpa andra som också har det knapert!!

Man blir varm i hela hjärtat när man tänker på det! ❤️🙏

Vi förlängde dessutom insamlingen till den 16.de onsdag kväll – så det fortsätter att ticka på….! 

Vill ni SWISCHA en slant kan ni alltså forfarande göra det på ; 070 61 77 49

Pengarna som blir över när vi har köpt klart alla leksaker etc kommer att gå till Stadsmissionen som bidrag till Julmat för familjer som har det extra svårt i tider som dessa. 
img_6935.jpg Så här såg det ut när jag och Ia , samt Emilia som var gullig och följde med och hjälpte till – åkte ut till M.O.S. för att handla så många julklappar vi bara kunde för pengarna! 62964229740__b6530d9b-2622-4140-b623-174ecea2782e.jpgDet blev många korgar med leksaker innan vi var klara! img_6938.jpgVi fick bärhjälp också som tur var! :-)img_6943.jpgimg_8132-1.jpgimg_8133.jpgimg_6911-2.jpgDet blev en massa Lego också såklart!
img_6906.jpgimg_8122.jpgPeter Jöback var hemma hos mig senare på kvällen,  och berättade att han hade varit i M.O.S samma kväll för att köpa Lego till sina tjejer. Men att någon hade köpt upp ALLT av den sorten han ville ha….

Hans min när jag berättare att Det var VI, haha….! :-)img_8147.jpgVi köpte även presentkort på Stadium för lite äldre sportintresserade killar och tjejer , samt sminkpaletter på Kicks till tonårstjejerna. img_4482-1.jpgHäften av leksakerna lämnade vi på plats till Stadsmissionens insamling! img_4485.jpgimg_8137.jpgEfter några timmar kände vi oss nöjda med dagens Julklapps-inhandling!  Och alla var så hjälpsamma och glada för att vi gjorde detta!

0c7e1efc-b3e8-4623-9f3b-f01f212def83.jpgI dag fortsatte jag och Ia och handlade leksaker för resterande pengar på Lekia på Lidingö. 

På torsdag ska vi åka och lämna allt under granen på Clarion Sign, där dom i sin tur ser till att paketen delas ut på Kvinnojourer och Kvinnohus i flertal städer, Frälsningsarmén , Svenska kyrkan och Röda Korset.

Resterande pengar som blir över skänker vi till Stadsmissionen (där jag är månadsgivare) – så löser de Julmat till behövande familjer! ❤️

img_8222.jpg

Ia och jag är SÅ glada för att detta blev så bra,  och att det var genomförbart trots kort varsel,  hektiskt arbetsschema och stängda skolor med hemmaundervisning mitt i allt.

Men ALLT går bara man VILL.

 

83 reaktioner på “När man får vara tomte för en dag…”

 • Lotta skriver:

  Vilka är FHI?

 • N skriver:

  Alltså antigen som är snordyrt P
  Menar att de betalar både privat och med produktionsbolaget (låter rörigt men hey det är Wahlgens värld vi snackar). Jag tror ju inte kamera teamet har hennes lön så 2000 om Dan får väl produktionen slanta upp. Men mtp Wahlgens sjuka gage för det de presterar imho NB (googla förkortningarna) så är det väl möjligt att det finns budget till vårdpersonal till teamet varje dag även om de kan smittad direkt efter taget prov på första luxation.

 • Kristine skriver:

  Jag tog ett test för att kolla om jag var sjuk i covid-19, inte om jag hade antikroppar.

 • Ellis skriver:

  Kristin, vid presskonferensen här om dan sa man att man nu börjar använda snabbtest, antigen-test, i vården. Snabbtest, antigentest, kan gemene man betala för att få hos vissa privata vårdgivare. Vilket snabbtest tog ni på arbetet, antigen eller antikropp?

 • Maria skriver:

  Bla bla bla bla…..
  Att ni orkar!!!

 • N skriver:

  Jo fast mobiladoktorn för ju inga antigen tester. Om du läser tråden förstår du varför det är viktigt.

 • Kristine skriver:

  Jag tog ett snabbtest igår på jobbet. Man får svar inom en timme. Det är testet var till 98 % säkert sa sjuksköterskan som jag pratade med. Jag jobbar inte inom vården men vi fick ta det här iallafall. Jag var negativ 👏👏👏

 • Mallah skriver:

  N , du avslöjar din nivå. Du gör alltså allt detta för att uppröra Pernilla och bloggläsare.

  Alltså så utnyttjar du fattiga barn. Folk som har det svårt under Covid. Enbart för ditt eget sjuka nöjes skull. Bra att du erkänner vilken slamkrypare du är.

 • Sofia skriver:

  I blogginlägg 11 november finns en bild på det test P använder, det står på testet att det är ett antigentest. Ok Sherlocks?

 • N skriver:

  David. Jag ÄLSKAR att röra upp dig så varje gång.

  Ellis: verkligen? Ja isf så ljuger ju nån av dem och att mobiladoktorn skulle ljuga är ju ganska osannolikt. Så isf testar de för antikroppar vilket alltså är vördelöst. Så då är vi tbk på att de alltså inte hanterar det här rätt. Intressant. På flera sätt.

 • N skriver:

  Fejk Mallah: 😂😂😂 Nu skiter jag i dig igen David.

 • Ellis skriver:

  Pernilla har vid ett tidigare tillfälle påstått att det är Mobila doktorn som gör antigen-test. Jag kontaktade då Mobila doktorn angående antigen-test och fick till svar att dom inte utförde sådana.

 • David skriver:

  N 😂😂😂

 • Mallah skriver:

  N, din egoistiska skitstövel. Sluta utnyttja fattiga barn situation. Och en nationell kris för att smörja ditt eget enorma ego på en kändisblogg.

 • Mallah skriver:

  Och jag backar inte från det faktum att du N utnyttjar fattiga och i somliga fall föräldrarlösa barn. Plus Covid, för att få bråka på en kändisblogg med förhoppningen att din idol blir arg och ger DIG uppmärksamhet. Oerhört egoistiskt och jävligt idiotiskt.

 • Helena k skriver:

  Så fint initiativ ♥️♥️

 • Nanny skriver:

  Vilket fantastiskt fint initiativ ❤

 • Carina skriver:

  En stor eloge till Ia och dig Pernilla, som tänker på barnen i dessa tider!
  Ni är fantastiska!
  Ni gör skillnad tillsammans!

 • N skriver:

  Det framgår inte på mobila doktorns 15 min twst hurvjda det är antigen eller antikropp. Antigen kan göras men enbart med vårdpersonal. P yrar om nån app i sitt inlägg vilket jag inte förstår hur det ska gå till då vårdpersonal enl lag som jag förstår det måste vara närvarande.

 • Sandra,Jkpg skriver:

  Så fint ❤️

 • N skriver:

  Han trollade mig. Han är ett svin med sina lögner men jag tror han är sjuk faktiskt vilket är tragiskt.

  I övrigt backade jag nedan ang testerna. Jag backar inte från att jag tror det här är en idé från produktionsbolaget och att det fortfarande är en dålig idé att gå i varuhus enligt Fhm. Backar inte heller från att P kunde gett 50000 isf att låta andra bidra om hon verkligen ville (allt går om man vill som hon sa). Det här blir ett avsnitt i wv. Som gör barn glada. Det är jättebra.

 • Ursprungsmallah skriver:

  N. Hoppas du förstår att David är i farten och leker med nicknames. Han har inga lekkamrater i verkliga livet det har vi ju förstått

 • Ellis skriver:

  Till *NN*
  Eftersom du blandar mig och N och våra inlägg förstår jag att det blir problematiskt med läsförståelsen. Din långa redogörelse av olika tester är exakt samma som jag skrev, med lite mindre text. Vilka tester som produktionerna som P arbetar för använder, kan hon redogöra för. När det gäller Mobila doktorn har dom bara gjort PCR test och antikropp-test, INTE antigen-test. Antikropp-test kan du gå till apoteket och betala 300 kr för.

 • Ellis skriver:

  I Sverige fungerar det inte så. Om jag minns rätt så bor du inte i Sverige.

 • Charlotte skriver:

  Lisa, 😂😂😂👍

 • Mrs. Trump skriver:

  Hos oss tar man pcr test och far svar inom 24 timmar.
  Tror det ar olika vart man bor.
  Kostar ingenting heller.
  Detta ar testet for att kunna jobba och resa.
  Sa tror nog pernilla far samma test som oss da.
  Sen har de sk rapid test om man kanner sig sjuk och man far svar inom 15 minuter!
  Basic info only.
  Kram.
  C.T

 • Veronica skriver:

  *NN* Du har alldeles rätt, t om stadsministern pratade om det du skrev alldeles nyss på Efter Fem (Y)

 • N skriver:

  Likväl ljuger du. Eller så är du oförståndig. Ska du ens ha ett uns av värdighet i den här diskussionen så ska du lägga fram det citat där jag hoppar på fattiga barn. Vänligen. .

 • Mallah skriver:

  Jag påstår inte! Jag skriver att du gör det. Ett faktum.

 • N skriver:

  NN har rätt. Antigen är ett snabbtest som måste tas av vårdpersonal o mobila doktorn tar ca 2000 per person så det är till att ha en bra budget om de ska träffas varje dag.

  Testen måste tas varje dag så fort man träffar en ny ”plupp” så finns risk för smitta.

  Likaså med folk de stöter på i inspelningarna om inte de oxkså bjuds på test. Så säkert det kan bli så man spelar in tv antar jag. Dock inte säkert. Nn har dock fel i att alla produktioner jobbar på det här sättet.

  Då vet vi. Hoppas NN inte blandar ihop tester i den ilska okunskap verkar ge henne. Själv har jag lärt mig nåt. 😋

 • *NN* skriver:

  N/Ellis!
  Inte alls mkt för oss insatta att hålla reda på.
  Både PCR-test och antigentest testar en pågående infektion av covid-19. PCR-testet skickas till ett labb för analys med svar inom några dagar, medan antigentest ger svar Inom 10-30 min. PCR-test tas på personer med symptom och antigen på friska utan symptom. Det är dessa antigen tester som produktionsbolag, olika företag använder och även inom vård och omsorg.( OBS! Antigen och antikroppar är ej samma sak vilket ”N” verkar tro. ) mycket riktigt togs ett antikroppstest i ett avsnitt av WV (blodprov) det är inte samma prov som tas innan inspelning utan ett ANTIGEN test!
  Kackla ni vidare som både döva o blinda hönor som bara är ute efter att skapa bråk och kasta skit på Pernilla. Skriver ni samma skit till alla andra personer som spelar in olika tv produktioner? Tycker synd om er som verkar vara så sysslolösa och leva så trista liv. Jag tackar för mig i detta ämne och fortsätter med provtagningar här på min arbetsplats och ni kan googla vidare. Ha det gött! Hej👋🏻👋🏻

 • N skriver:

  Att påstå att jag hoppar på fattiga barn är inte bara flaskt utan jävligt lågt då jag dessutom skrivit att det är fint att de får klappar. Du får angripa mig mer än gärna men då måste du förstå vad jag vill få fram och inte FAN var det att ”hoppa på fattiga barn”. Fy!

 • Mallah skriver:

  Är det inte dags att sluta tramsa N. Brukar inte lägga mig i dina pubertala inlägg. Men måste du till och med hoppa på fattiga barn. Räcker det ej med att du utnyttjar pandemin för att få bråka och framförallt försöka få respons av din största idol.

  Det räcker nu.

 • Lisa skriver:

  Vi måste tänka på att N lever för Pernilla. Överanalyserar varje steg hon tar. Köper hon rosor så får N utbrott.😂 Säger Pernilla att hon gillar att duscha får N hispan och ifrågasätter varför Pernilla inte sparar på vatten. Och såklart är vattenbristen i Sverige Pernillas fel.😂 det är väldigt underhållande när Pernillas superfans är helt galna

 • Ellis skriver:

  Nya N, det här var intressanta uppgifter. Alla dessa tester som tas via produktionsbolagen är alltså antikropptest. Det säger ingenting om pågående sjukdom som smittar. MAN HÄPNAR!

 • Lisa skriver:

  Jag visste inte att Intelligensbefriades Riksförbund har årsmöte på Pernilla Wahlgrens blogg.

 • Ellis skriver:

  Ja du *NN*, det är mycket att hålla ordning på.
  PCR-test utförs av sjukvården, privat eller landstinget. Svar inom ca 48 timmar, visar om man har Covid-19.
  Antikropp-test, snabbtest som visar om man haft Covid-19.
  Antigen-test, snabbtest som visar pågående Covid-19. Inte lika tillförlitligt som PCR-test. Sjukvården har nyligen börjat använda dessa i vissa landsting. Privat vårdgivare har utfört dessa test en tid till en kostnad av ca 700 kr.
  P och barnen tog antikropptest i ww, den enda som då hade antikroppar var Bianca,
  De tester som utförs via produktionsbolag varje dag är då antigentest som köps privat.
  Sen vet vi sen tidigare att P kommit med rena faktafel, ljugit?, angående ”pluppar” och plexiglas i Stockholms taxi.

 • Nya N skriver:

  OK! Nu har jag kollat som du sa. Det produktionsbolag jag kollade med använder sig av labbtester 3 gånger under produktion. Enl kommentatorsvar från P 24 november i tråden ”Inspelningsvecka och fin i håret” så tar de tester inför inspelning från Mobila Doktorn med svar på 15 min.

  Det är ENBART antikropps svar som går så fort och som kan tas av individ efter vad jag förstått så långt. Den tar minst 10 dagar enligt FHI för kroppen att bilda antikroppar mot pågående infektion vilket gör testen helt värdelösa för produktionen då du kan smitta utan att ens visa symptom. Utöver det AVRÅDER FHI (källa deras hemsida) från dessa typer av tester, Det innebär att Pernillas produktion agerar oansvarigt genom att mäta antikroppar istället för PCR som mäter pågående infektion vilket också är det relevanta om an ska arbeta tillsammans.

  Jag har haft fel i en eventuell lögn i det påståendet från 24 november vilket jag ber om ursäkt för men dessvärre är det fortfarande oansvarigt agerande då man mäter antikroppar och inte pågående infektion och dessutom med metoder som avrådes från FHI. Därmed så kan vi som kritiserar med fog fortsätta göra det men dock samtliga som använder antikroppstest för att mäta om man har pågående infektion.

  Personligen är jag osäker på om medieindustrin öht bör hållas öppen i Covidtider i de fall man träffar folk utöver teamet men det bör nog någon annan svara på.

 • N skriver:

  Antikroppstestning : ”Utöver dessa tester finns även så kallade självtester där både provtagning och resultattolkning görs av individen själv. Läkemedelsverket avråder från användning av självtester för covid-19.”
  Källa: folkhälsomyndighetens webbplats

  PCR (pågående infektion): ”För akuta prov ges svar inom 12 timmar efter provets ankomst, förutsatt att Folkhälsomyndigheten kontaktas (telefon: 010-205 24 44) innan provet skickas.”
  Källa: folkhälsomyndighetens webbplats

  Har P och teamet tetsat positivt för antikroppar varje dag? Det skulle jag gärna vilja se bekräftat. Annars dröjer svaret då det gäller PCR.
  I annat fall har jag inte hittat hemtest med svar direkt. Om de fanns skulle de flesta använda sig av dem och så är det inte.
  Så kan du ge mig källa på det du talar om? Det vore intressant ur flera aspekter – inte minst varför man ger så snabba test till TV och inte tex äldre och sjukvård. Mig veterligen finns inget sådant där.

 • Nya N skriver:

  Men du ska få komma med bevis. Ge mig länken till dessa tester du talar om där svar kommer direkt. Berätta också varför tv skulle fått den framför äldrevården och sjukvården och varför man i Altuellt igår sa att de var nya? Jag tror inte alls WV har förtur. Jag tror inte nån i TV har testerna.

  De skulle behöva ta dessa tester varje dag. Hur många tester skulle det inte generera och varför skulle då just TV prioriteras. Nike Nylander på Aktuelr fixk. Covid. Skulle inte då hon genomgått tester som leder Sveriges nyhetsprogram? Och om du ens skulle ha rätt så ser vi att de inte är tillförlitliga. Utöver det kan man bli smittad av första bästa intervjuperson som kommer till studion.

  Så ge mig gärna länkar till informationssidor som bekräftar det du säger existerar. Både dess tester och vill medier som använder den dagligen. Jg har väldigt lite tilltro till att du kommer komma med något annat än mer okvädningsord och då har ju vi alla 100000 fattat vem som har rätt och vem som har fel. Skulle du ha bevis bör jag bara glad. Då sprids förhoppningsvis inte smitta. Lika fort. Men som länkarna jag bifogar i det inlägg so. Granskas: hemma tester för ANTIKROPPAR avråder FBI för. Och det är antikroppar inte smitta. De måste tas av vården. Men länk nu tack

 • Nya N skriver:

  Tror knappast du är inom vården. Jag har ett svar men det har införts granskning här så ditt elaka svar kom igenom. Dock inte mitt pragmatiska. Vi får se om de låter mitt svar gå igenom så kan du ju svara på der David för det kommer du inte klara.

 • Josephine A skriver:

  Härliga NI vad fint gjort och jag swischade en liten men välment slant :) Och håller med i tråden att hålla på att börja diskutera Covid prover hit och dit gör mig förbannad
  när man inte bara kan läsa vad ni precis har gjort – ett fantastiskt och hjärtligt jobb! Bra där!/ Kram

 • *NN* skriver:

  Alltså Du ”N” och alla din alias måste vara den mest korkade och vidriga människan! Anklaga en människa för att ljuga! Fy sjutton va lågt ! För det första så kom inte snabbtesterna ” i dagarna”, dessa har funnits länge.
  För det andra har de ingen ”exklusive förtur ” då dessa prover inte skickas till något labb och påverkar INTE oss vårdpersonal! Sen kan du väl skicka en förfrågan till alla produktionsbolag, SVT, TV3 , TV4, kanal5 osv hur det går till innan de börjar en inspelning. Själv vet jag svaret men eftersom du anklagar folk till höger och vänster så kan du ta reda på det själv så du får det svart på vitt. Du verkar tro att det är något ”exklusivt” för WV men så är inte fallet! ta reda på fakta innan du spyr galla på folk. Är såå trött på dina sjuka lågbegåvade kommentarer!

 • Dessi skriver:

  Hej

 • Pernilla skriver:

  Det finns CE-märkta Covid 19 snabbtester för hemmabruk.
  Trevlig dag💕

 • Annika E skriver:

  Nädå…du har helt rätt! Det stavas SWISH. Men det är som EGENTLIGEN, ORIGINAL, MARÄNGSVISS…Väldigt få som VET hur det stavas och uttalas 🥰🤗🥳

 • N skriver:

  Jag tror du ljuger om teamets tester. Så vitt jag förstår så kom i dagarna tester där
  Man kan få svar på 30 min som utförs av vården så vården kan veta att de är friska då de ska börja arbetet – inte för realitystjärnor att prutta i bilar.

  Övriga tester så vitt jag kan googla fram måste skickas in och svar fås inom några dagar. Dessa hemtest kan inte beställas mer än en gång.

  Som jag förstår det skulle ni ha ett vårdteam med er på varje inspelning varje dag och ha exklusiv förtur i retandet – framför vårdpersonalen. Och, säger FHI, man bör undvika hemtester då de inte är tillförlitliga och kan förvärra situationer på så sätt.

  Så hur går det till? Har du bilder som förklarar hur jag uppenbarligen måste resonera fel eller är det här något du bara sagt? Låt oss inte hoppas det. Hur funkar era tester?

 • N skriver:

  Dessutom skulle de gjort det via nätet pga pandemin. Inte ens munskydd på dem vilket också försämrar det visuella. De skulle handlar via nätet eller bett personalen plockat ihop. Effekten hade blivit densamma men fokus hade givetvis inte blivit på P.

 • Nn skriver:

  Men för i…. Det BLIR bra. Barnen blir glada. Men de är sipermiljonärer. De kunde gett pengarna och hållt käften istället för att be ANDRA som knappt har pengar att ge bort SINA bara för att de ska göra TV på det. Vad är vackrast för dig? Att de rika ger som redan har i all tysthet eller att de som INTE har ger så de rika kan få synas eller snarare fylla sin publicitet med innehåll då det är svårt för att folk dör i en pandemi som lamslår världen? Och vad de gör annars är helt oväsentligt för vi pratar inte om vad de gör annars.

  Ni är så SJUKT enkelspåriga i ert tänkande och ifrågasätter man Bamse för en Sekund är man Djävulen själv. Börja TÄNK och sluta argumentera med känslor som postmodernister.

 • Kristine skriver:

  Hej. Hur ska man få in pengar om man inte säger nåt?! Hur tycker du att de skulle ha gjort för att nå ut till folk utan att berätta nåt? Varför göra nå fult av något bra som de har gjort.

 • N skriver:

  Varför är hon egoistisk?

 • Lisa skriver:

  Sandra ditt tänk är oerhört egoistiskt.

 • Caroline skriver:

  Hör av er om ni behöver hjälp att slå in paketen, har varit paketinslagare ett antal år under jularna haha. Ni har min mejladress ovan för kontakt =) /Carro

 • Sandra skriver:

  Jag tänkte precis samma sak… Det hade varit mer smakfullt om Pernilla och Bianca hade kunnat göra detta utan att nämna det. Och det kanske de också har gjort hoppas jag:-)

 • Jenny skriver:

  Hej
  Jag försökte också skicka pengar men telefonnumret måste sakna en siffra. Det går inte tyvärr :(

 • Majsa skriver:

  💓Så fint initiativ 💓

 • Jessica skriver:

  Jättefint initiativ!❤
  Kram Jessica

 • Kristina.E skriver:

  Fint initiativ och tanke att vi alla kan göra nåt. Att glädja någon,liten som stor känns så bra. 💖💖

 • Anette skriver:

  Men vad gulliga ni är , väldigt fint gjort 😘Det värmer i hjärtat att läsa detta😘

 • Maggie skriver:

  Brukar inte kommentera så ofta men nu bara måste jag det. Jag tycker att ert intiativ att köpa julklappar till barn som inte har det så gott ställt, är helt fantastiskt. Och vilket engagemang säger jag. Heja er! Tänk så många barn och ungdomar som får dessa julklappar och kan få en fin och minnesvärd jul trots allt, och tack vare er. Grymt bra gjort av er!

  Kram
  Maggie

 • Maria skriver:

  N
  Tänker inte ge dej den uppmärksamhet du är i så desperat behov av…sorry

 • Moa skriver:

  Fint initiativ❤️
  En fråga, OBS ingen kränkelimang; stavas det swisch?! Jag har alltid trott swish😳

 • Mia skriver:

  Du har ingen aning om vad Pernilla gör i tysthet. Hon kanske har skänkt pengar utan att berätta det för hela världen. Alla intiativ för att hjälpa andra är bra intiativ.
  Om du inte gillar den här bloggen kan du sluta gå in här.

 • M skriver:

  Sluta.

 • David skriver:

  Riktigt bra initiativ!

 • Veronica skriver:

  Underbart initiativ Pernilla <3 Sånt behövs nu i tider som dessa: Dels för de barn som annars inte fått nån riktig jul och dels för att man mår bra att få skänka det man kan till de som inte har, världen känns lite ljusare och kärleksfullare när man får ge. Så jättebra också att du och gänget hintade om detta till alla människor i Sverige så fler fick chansen att vara med på ett hörn <3 :)

 • Ellis skriver:

  Så bra skrivet N! Pernilla gör allt det hon tycker är roligt oavsett restriktioner. Nu var det här roligt, och så hoppas hon på pluspoäng hos följare genom att visa upp det. Sen tycker jag att det är märkligt att namnge givare och summa. Det kan bli ett mycket större hål i kassan för den som ger 50 kr, än för den som ger 5000 kr. Allt beror ju på hur stor plånbok man har.

 • Jenny skriver:

  Sluta.

 • Helena O skriver:

  Underbart initiativ!!! 🎊❤❤❤🎊

 • N skriver:

  Skulle säga att det har noll med Karl Bertil att göra. Skulle det vara det hade P tagit 50000 av alla tiotals miljoner hon tjänat senaste åren och gjort det här utan att säga ett knyst. Det hade Tage Danielsson gjort. Med tanke på att det är svårt att göra innehåll till WV under Corona så kan man slå mynt av det på detta sätt så det här är med stor sannolikhet en ide från produktionsbolaget för att skapa ett fint avsnitt till i vår.

  Notera att detta content görs mitt i en brinnande pandemi där sjuksköterskor ber oss att inte besöka varuhus och måste vi (notera måste här) bör vi ha munskydd.

  Om det här hade varit en god gärning isf produktion så hade P kunnat näthandla och göra en deal med ett varuhus eller ännu hellre låta personalen välja ut leksaker för 50000 men det blir knappast lika bra TV. Det enda som jag finner väldigt fint i det här är givmildheten hos folket som har oerhört mycket mindre att röra sig med än P och att barn kommer att bli glada för julklapparna. Resten är en sk mediemix av content = ren kapitalism.

  PS Är Jöback en av plupparna? Man ska inte umgås om man inte måste och det måste ni inte. Du skiter så hårt i den här pandemin Pernilla och det kan inte ens den här handlingen väga upp emot. Senast igår i AB: ”Ni julhandlar medan vi krälar på golvet”. IVA är överbelagt. Gävleborg har katastrofläge. Bortsett från att det här är en del av produktionen är det så obeskrivbart att du inte bara skiter i pandemin, du visar för andra att det är okej att göra det även fall de har ansvar för sina handlingar. Jag hoppas folk inser det allt mer under 2021 då den kommer fortgå långt in där.

 • Nina skriver:

  Så fint gjort. Många barn som kommer att bli glada.

 • Pia skriver:

  Vilket bra initiativ!

 • Anne skriver:

  Så fint av er. All kärlek ❤️❤️❤️❤️❤️

 • Charlotte skriver:

  Jättefint gjort! Jag tror att människan bara mår bra av att få hjälpa till och se andras lycka. Själv är jag faktiskt lite blasé på julklappar. Man sitter och (jag) river upp paket efter paket och känner inte den där känslan längre , glädjen! Jag har så mycket grejer, kläder o annat så jag behöver inte nåt. Minns lyckan när jag var liten däremot. Den var total🙏.

  Nu köper jag en triss till var och en och ger min dotter nåt hon önskar sig men inte mer. Jag vill inte ha något mer än god mat och att få umgås och bara mysa. Ingen stress!! Rädda barnen /Bris får mina klappar numera o det känns jäkligt gött 😀

 • Lova skriver:

  Världen vi lever i är så ofattbart upp och ner. Men barnen i I-länderna rår ju inte för det, jag vet. Men jag blir som äcklad över barn och julklappar och vuxna med för den delen, när man vet att det finns väldigt många barn som gråter sig till sömns varje kväll av hunger. Att så många svälter ihjäl. De stackars små.
  Det är något galet när det är år 2020 och ingen utjämning av resurserna i sikte :(

 • Lena M skriver:

  Åh så fint och härligt reportage, det är ju detta julen handlar om.. att tänka och hjälpa dom som har det sämre. Finns alltid något litet eller stort man kan göra. Kram på dig och dina fina vänner.

 • Cecilia I Vara skriver:

  Fint gjort av er! Ni är fantastiska,

 • Tina skriver:

  Hej Pernilla
  Ville gärna swisha men det gick inte då numret ovan nog saknar en siffra?
  God Jul från Tina

 • Annika E skriver:

  Mitt hjärta blir alldeles rött svämmar över ❤️
  God Jul! / Annika

 • Helene skriver:

  Verkligen fint gjort ❤

 • Maria skriver:

  Vilket underbart initiativ!!
  Så får ni göra skillnad för de barn som annars hade blivit utan julklapp… ( typ som Karl-Bertil Jonsson)
  Supeebra.!!!!!

 • Lisa skriver:

  Du är givmild och ger ger ger!❤️ Om alla kändisar engagerade sig för andra som du!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Instagram