Det här receptet fick jag av bloggläsare Neta som ville önska mig och alla mina läsare en riktigt fin sommar och tyckte absolut att vi skulle prova detta! Sååå fräscht, gott o enkelt – enligt NETA!
Gurk & Avokadosoppa
1 gurka
2 avokado
1 hönsbuljongtärning
4 dl vatten
3 msk press citron
3-4 msk olivolja
Salt, sv.peppar & lite cayenne
3 msk finhackad dill
1 kn gräslök, hackat
Krutonger
Skala gurkan och skär den i bitar
Halvera och kärna ur avokadon
Kör gurka, avokado och smulad buljongtärning i en matberedare, späd med vattnet
Blanda ner citronsaft, olja och kryddor
Ställ svalt i kylen minst 15 min
Häll upp soppan och strö över dill, gräslök och krutonger.
Hoppa INTE över dill o gräslök, var prickan över i.
Jag- Pernilla – tipsar också om att man till fest även kan tillägga en klick Forellrom till soppan!
Vi hade serranoskinka i vår eftersom vi åt den till lunch och en fullkornsfralla, till fest kan man ju servera i glas med grissini
Hmm var fick du bilderna från?? Har jag hittat det receptet här?? Hade det i min soppmapp i datorn.