Nya – & väldoftande kläder!

Imorgon torsdag händer det grejer med min webshop!

Vi har hållit på ett tag och gjort en massa förändringar till det bättre och imorgon ska det äntligen vara klart!

Nu börjar också höst&vinter-kollektionen av Pernilla Wahlgren Collection ramla in i butik, så håll ögonen öppna så att inte just din favorit tar slut…!

20140924-120017.jpg

Leo Jumper som är lika mjuk och skön som mina ponchos finns nu i båda färgerna!

20140924-120010.jpg

Poulära Lace Dress är tillbaka i svart men även i två nya färger ; Mörkblå och Taupe.

PW1

Mor och dotter redo för fest dressade i Pernilla Wahlgren Collection

20140924-120024.jpg

Underbara Tie Dress. Min egen favorit just nu som funkar lika bra till gammal som ung, och är lika fin i blå/rött som i svart/vitt.

20140924-120029.jpg

Söta och sköna Heart Dress kommer in nästa vecka och jag längtar redan efter att få bära den både till vardags och fest!

PW

Favvo-tishan nu med lång ärm och nytt tryck kommer i oktober!

20140924-120036.jpg

Kommer i vitt, svart och grått i mjukaste tunnaste bomull!

För att få den där riktigt sköna mjuka känsan rekommenderar jag alltid sköljmedel när ni tvättar!

20140924-120054.jpg

Nu lanserar Lenor ett nytt sköljmedel framtaget med världsledande parfymmakare, vars dofter är speciellt framtagna för denna serie.

Lenor har en unik doftteknologi som gör att kläderna behåller den nytvättade doften länge. Som att bära en parfym utsöndras doftnoterna gradvis under dagen så att den nytvättade doften håller mycket länge. 

20140924-120059.jpg

Lenor kommer med 7 nya dofter varav dessa två är det mildaste och trots sin blommiga doft är extra skonsamma mot känslig hy!

20140924-120049.jpg

Min personliga favorit är ”Topaz & Magnolia”! En härligt silkeslen doft med inslag av magnolia och rosor….!

Jag har fått det stora nöjet att designa en scarf som tolkar doften, och som NI kommer att kunna vinna!

En riktigt ”Pernilla-scarf”  kan jag lova!

Så håll utkik på bloggen för ny tävling snart!

50 reaktioner på “Nya – & väldoftande kläder!”

 • KARIN skriver:

  Lenor sköljmedel testas p djur.
  känd artist bör ju inte marknadsföra den

 • Jimmy skriver:

  Ättika har inga som helst mjukgörande egenskaper i mjukt vatten. I hårt vatten komplexbinder det kalken som kan ge ”hårdare” tyger när kristallerna faller ut. Ättika har heller inga antistatiska egenskaper. Eftersom det är en syra kan det också fräta på tyget om koncentrationen blir för hög.

  Eteriska oljor (doft) är okontrollerade och fulla av allergena komponenter.
  Sköljmedel är INTE allergiframkallande generellt, däremot kan personer vara allergiska mot parfymen givetvis.

  /Jimmy (jobbar på ett kemiföretag sen flera år tillbaka).

 • Agneta Södersten skriver:

  Jag blir så ledsen när jag ser att det rekommenderas att dränka in sina kläder i sköljmedel med parfym. Det är inget annat än kemikalier som gör många av oss sjuka på riktigt. Fler och fler drabbas av denna besvärliga överkänslighet (inte att förväxlas med allergi). Ingen medicin hjälper då det inte finns nåt allergen att medicinera mot. Då man drabbats av detta blir livet sig inte likt. Man blir isolerad och får svårt att vistas i samhäälet på samma villkor som andra.
  Gör en insats både för miljön och medmänniskorna och använd lite ättika om du vill ha dina plagg mjuka!
  TACK!

 • Ingrid skriver:

  Nytvättade och härligt mjuka kläder, som doftar fräscht är det bästa som finns! Har alltid sköljmedel i mina kläder, förutom när jag tvättar träningskläder (Lycra) eller kläder med mycket elastan (strecht) för då tappar dom passformen och töjer sig! Tycker att en del är lite väl fjantiga med allt som har med dofter att göra… Det är ok att klaga på goda parfym dofter mm, men då kan jag passa på att säga att jag möter mkt kunder i min klädbutik som rent ut sagt luktar skit!!!! Vissa verkar inte veta vad duscha är för någonting. Hellre att folk luktar rent o fräscht, än gammal Gubbflöt! Thing thing

 • ida skriver:

  Hej!
  Finns den svart klänningen som Bianca har på sig att köpa nu? :)

 • Cina skriver:

  Angående sköljmedel, Jag har varit sjukskriven 1 år pga att jag inte tål kemikalierna som finns i parfymerade produkter, bl a sköljmedel (som är värst).

  Jag kan inte vara någonstans där det är mycket folk. När jag ska handla mat så går jag strax före stängningsdags för att bli så lite påverkad som möjligt. Det är min vardag, det är ganska ensamt….

 • K skriver:

  Jag ääälskar sköljmedel. Härligt med mjuka och doftande kläder. Kanske vi skulle ha lite mindre av alla allergier och sånt om vi inte vore så kinkiga med allt. Det blir ju bara värre o värre…

 • Camilla Tubertini skriver:

  Forskare misstänker i dag ett samband mellan sköljmedel och plötslig spädbarnsdöd. Sköljmedel är fulla av luftrörsretande, histaminfrisättande kemikalier som kan bli för mycket för ett litet barns kropp att hantera, med akut kemikalieförgiftning som resultat. Sköljmedel kan i det närmaste liknas vid cigarettrök (fast det luktar gott, ja!) då många av kemikalierna i cigarettrök och sköljmedel är identiska. Om man då har sköljmedel i både sina kläder och sina sängkläder exponeras man dygnet runt, 24/7. Vem skulle lägga sitt barn att sova i ett rökrum???

 • Pernilla skriver:

  LENA: Menar du den zebra-randiga klänningen som finns både i kort med lång ärm och som långklänning utan ärm – så kommer den i oktober!

 • Lena skriver:

  Hej igen………………………
  Har tidigare frågat om leopardklänning som du håller i handen på Formexmässan, när kommer den ut i web-shopen? Tack på förhand för en inspirerande blogg. Har köpt den blå/vita leo-tröjan, hur mjuk och skön som helst.

 • Katrin skriver:

  Fina kläder och fina bilder!

  Själv uppskattar jag doften av riktiga citroner, rosor, färska kryddor, havsluft och annat som jag mår bra av! Sköljmedel däremot är en sorglig historia.

  I ett hem där man använder parfymerat sköljmedel finns en stor mängd av syntetiska kemikalier i inomhusluften, eftersom de kontinuerligt släpper från de textilier som tvättats. Dessa kemikalier fastnar sedan i alla porösa material i hemmet (trämöbler, tidningar, textilier mm) och så fylls det på efter hand. När man rör sig i offentliga rum så drar man med sig dessa kemikalier. Om man vill använda sköljmedel, så tycker jag att man ska prova parfymfria alternativ. Parfymen har ju ingen funktion, annat än att det ska lukta.

  Ett tankeexperiment: Tänk om man tog bort alla parfymerade produkter från marknaden – vad skulle hända? En del skulle sakna dofterna, men för en stor grupp människor skulle det innebära att få tillbaka sina liv. Vi skulle åter igen kunna arbeta i miljöer där det finns folk, gå på föreläsningar, gå på restauranger, umgås med släkt och vänner, resa…. barn skulle kunna gå till skolan utan att bli sjuka. Det skulle bespara sjukvården och samhället en massa pengar. För att inte tala om alla de människor som slipper utveckla sjukdomar i framtiden. Några av de som själva använder parfymer, skulle även de märka en skillnad till det bättre. Det är inte alltid man kopplar sina symtom till kemikalier i sin omgivning. Men jag har full förståelse för att dessa problem inte är kända hos de som inte själva är sjuka eller har någon i sin närhet som har drabbats.

 • Paula skriver:

  Hej

  Fina kläder

 • clara skriver:

  Åh vad kul, visste inte att du hade en webshop!

 • Moa skriver:

  Ok, jag får felmeddelande nu, men testar senare under dagen!

  Hälsn Moa

 • Pernilla skriver:

  LINDA H : Jag vet inte exakt när i november som min doftserie släpps men lovar att hojta till på bloggen när det händer!

 • Pernilla skriver:

  MOA: Min webbutik http://www.webshop.pernillawahlgren.se är redan nu öppen , men vi håller på att förbättra den och göra den ännu snyggare och mer lättillgänglig! Men du kan handla redan nu!

 • Pernilla skriver:

  Jag har läst igenom några av era resonemang om sköljmedel och kan inte riktigt hålla mer er alla. Att använda eller inte använda sköljmedel måste ändå få vara upp till var och en. Precis som man väljer att köra miljövänlig bil eller inte, att källsortera eller inte , att använda parfym eller inte. Jag har alltid använt sköljmedel när jag tvättat och har aldrig märkt någon allergiskt reaktion på någon i familjen. När barnen varit nyfödda har jag tvättat med sköljmedel utan parfym eller för känslig hy, men sedan gått över till samma sort för hela familjen. Ingen av mina barn har blivit sjuk av detta, och det står ingen varningstext på flaskorna, så självklart kan det inte vara så farligt som vissa av er påstår. Sedan har jag full förståelese för er som är allergiska och inte tål starka dofter, att ni inte vill andvända det. Men vi kan ju inte bannlysa parfym, krämer, doftljus, rumsspray etc över lag bara för det. Då skulle man även förbjuda alla nötter, frukter och gud vet vad vi alla är allergiska mot. Jag gillar när min tvätt är mjuk och doftar gott, och tror säkert att det finns andra saker som är mer ”farliga” eller miljöfarliga i sådana fall. Jag borde inte köra bil alls t ex , men det funkar ju inte så tyvärr. Men STOR ELOGE till alla er som värnar om miljön och gör det NI kan, så gör jag det JAG kan! Tex har jag alltid bilen full med tomkartonger, glasflaskor och plastflskor för att jag tycker att källsortering och återvinning är jätteviktigt, och slänger ingenting i soporna som inte kan återvinnas. Så jag drar iallaafall mitt strå till stacken på mitt sätt. Så får ni göra det på ert sätt. Peace and out.

 • Katarina skriver:

  Du har absolut en poäng Alice. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. För mig är det ingen uppoffring alls att leva utan sköljmedel så jag har slutat med det för längesen. För någon annan kanske sköljmedel är jätteviktigt, och man kan ge upp bilen istället?

 • Pernilla skriver:

  MOLLY: Tack, vad kul att du gillar klänningarna! Bianca har S i Wrap-dress!

 • Moa skriver:

  Hej!
  Öppnar du webbutiken under dagen?

  Mvh Moa

 • Lelle skriver:

  Torktumlare är INGET bra alternativ, sliter både på kvalitet och färg, och kostar mer i el. Använd en gnutta sköljmedel :-)

 • Lelle skriver:

  För min del så kommer jag aldrig sluta använda sköljmedel, lite lagom då förstås, luktar gott och blir mjukare, så jäkla dåligt för naturen kan det väl inte va jämfört med många andra produkter. Men det jag undrar är: är det du och Gina som ska leda Mellon i vår? Vore ju skitcoolt! Bra kombo av komik, artisteri och (om du ursäktar) gammalt och ungt… Hoppas!

 • Alice skriver:

  Så länge det finns att köpa så köper vi. Det kan inte vara värre än för dom som är parfymallergiker. Och om det är så farligt så hoppas jag inga här inne kör bil eller flyger, för det vet man att det är skadligt för miljön också.

 • Linda H skriver:

  Den blåvita Leo jumpern kan du se o läsa om på provrummet.se :)

 • Maria skriver:

  Hej!

  Så vacker dotter du har!

  Men strunta i samarbetet med sköljmedelsföretaget… Gör inte reklam för en produkt som ingen behöver varken allergiker, astmatiker, djur eller natur. Jag fick sluta med sköljmedel för snart 16 år sedan då min dotter föddes med känslig hud och allergier. Jag har inte saknat sköljmedel en endaste gång.

 • Katarina skriver:

  Hej Pernilla, jag såg just ”Vem tror du att du är” på svt play och det var ett bra avsnitt! Du är en skön typ och jag gillar dig. Ha en trevlig kväll <3

 • Den svartvita Leo Jumper älskar jag! Hur är de i storlekarna? normalstora?

 • Emma skriver:

  Tack för en fantastisk fin blogg Pernilla! Men snälla angående sköljmedel, saxat från astma o allergiförbundets hemsida- En kartläggning bland barn visade att 26% av 12-åringar med astma och 10% av dem med allergisk snuva uppgav besvär. -På så sätt blir man beroende av omgivningens hänsyn och förståelse att bl a avstå från parfymerade produkter.-Personer med svår doftöverkänslighet kan ofta uppleva isolering och begränsad tillgänglighet till offentliga miljöer.

 • Anna skriver:

  Ser lockande ut med de doftande produkter.. Titta kan jag göra, men inte röra, då jag är miljö/djurvän, jag tänker på djurlivet i havet. Fiskarna, fåglarna m.m påverkas, de blir sjuka och det är p.g.a giftiga kemikalier som dumpas i vattnet.
  Sorgligt…! Det är upp till poliktikerna och kommunerna att göra något åt det främst, bollen ligger hos dom.

 • Sophia skriver:

  Jag har fått lära mig från tiden då jag jobbade i butik (MQ) att sköljmedel förstör allt som är stretch tex trikå, det drar inte ihop sig igen utan blir stort. Man kan inte reklamera tex ett par stretchbyxor som blivit uttöjda om man använt sköljmedel

 • Anita skriver:

  Oj! Tyvärr är alla kemikalier i andras sköljmedel en stor orsak till att jag och många andra har svårt att t ex gå ut och handla i affärer och inte klarar att åka allmänna kommunikationer, inte gå på bio, teater eller restaurang m m. Våra reaktioner är allt från yrsel, migrän, andningssvårigheter och illamående till i värsta fall hjärtarytmi och avsvimning. Sköljmedlens innehåll av allergi- och cancerframkallande, hormon- och nervsystemsförstörande ämnen är heller ingenting som barn borde utsättas för. Du som är framåt och positiv kommer säkert att hellre göra PR för dagens rena klädmaterial som inte behöver dessa tillsatser vid tvätt!

 • Irene skriver:

  Jag och väldigt många med mig blir sjuka av sköljmedel och andra kemikalier.
  Känns tråkigt att du gör reklam för något så onödigt.

 • Lisa skriver:

  Hej Pernilla! Vill gärna passa på att berätta för dig vad sköljmedel innehåller eftersom det kan skada inte bara dig själv och dina barn utan även möjligheten att få barnbarn. Parfymer är kemikalier (95% petroleumprodukter), många återfinns även i tobaksrök – exempelvis toluen, bensen och formaldehyd. En enda parfym kan innehålla hundratals kemikalier. Tillverkaren behöver inte deklarera innehåll. Parfym är lömskare än tobaksrök eftersom det till skillnad från en cigarett som slutar ge ifrån sig kemikalier när man rökt färdigt, avgasar emissioner hela tiden. Emissionerna från parfymer syns inte heller. Fler och fler får upp ögonen för denna så kallade andrahands parfym. ”Andrahand” kallas det eftersom man likt cigarettrökning påverkar sin omgivning med de parfymer man använder. Du vet inte vem du möter under en dag i affären, på bussen, på teatern, på restaurangen. Så många som 40% av befolkningen störs av parfymer och parfymerade produkter i någon grad. Ca 12% blir allvarligt sjuka – de som har kemisk intolerans (eller MCS som diagnosen heter). När du passerar en sådan person på stadens gator kan du ge den personen influensa-liknande symptom i dagar efteråt. Det är en sk dold folksjukdom. Därav att du troligtvis aldrig hört talas om detta tidigare. Inte många vågar kanske berätta för dig att de mår dåligt pga de val du gjort av hygienartiklar. Men inte bara känsliga individer drabbas. Huvudvärk, yrsel, illamående, humörsvängningar, beteendestörningar, trötthet, svårt att tänka är vanliga symptom hos helt friska individer. Barn är särskilt utsatta. Sköljmedel innehåller även ofta det hormonstörande ämnet FTALATER. Ett ämnen som orsakar att små pojkbebisar föds med missbildade snoppar, att de inte kan stå upp och kissa utan måste sitta eller inte kommer att kunna skaffa egna barn, tjejer kommer in i puberteten för tidigt och andra tråkiga effekter.

  Parfym kan finnas i sköljmedel, tvättmedel, schampo, tvål, smink, deo, hårstylingprodukter, mm, mm. Alla produkter finns som parfymfria alternativ. Viktigast är inte att DU luktar på ett visst sätt. Viktigast är att alla kan delta i samhället och inte begränsas för att DU måste lukta på ett visst sätt.

  Kläder som känns sträva och ”frasiga” när man tvättat dem är troligen tvättade med på tok för mycket kemikalier/tvättmedel. Testa att minska dosen tvättmedel och välj en parfymfri variant. De flesta har idag torktumlare vilket mjukar kläderna effektivt. Man kan också använda vinäger eller bikarbonat i tvätten så blir kläderna mjukare. Tänk på miljön – visst! Men tänk främst på att det passerar våra kroppar INNAN det når miljön;)

 • Lena skriver:

  På en bild från Formexmässan håller du i en leopardklänning, när kommer den ut i web-shopen?

 • Prettyhome skriver:

  Underbara klänningar!! Vi har fyllt vår webshop med hela höstkollektionen och tröjan Leo Jumper är helt underbart mjuk! Tack för alla fina klänningar du designar och det är så roligt att även Bianca är modell, hon liksom du är supersnygg!

 • Johanna skriver:

  Tråkigt med reklam för något så skadligt som sköljmedel. Särskilt då det inte bara är den som använder det som drabbas utan även omgivning och miljö. Vi måste tänka på varandra!

 • Linda H skriver:

  Glömde fråga, vilket datum i november släpps din doft serie? :)

 • Maria skriver:

  Men varför alla dessa sköljmedel som ska dofta en massa, vi är många som blir sjuka av dessa kemikalier, bebisar ska definitivt inte bli utsatta för detta, vem vet hur dom mår av det? Jag vet hur jag mår av sköljmedel o parfymer, kan inte vistas bland folk tack vare allt som ska lukta!

 • Molly skriver:

  Fina kläder!

  Vilken storlek har Bianca i den svarta wrap-klänningen?

 • Annika skriver:

  Jag håller med att dofter och kemikalier påverkar många människor. Kemikalierna tas upp av huden och lagras i kroppen och skadar gör livet

 • Agneta Södersten skriver:

  Fina kläder! Men instämmer med en del tidigare inlägg. Mina kläder håller sig lika fina och fräscha med parfymfritt tvättmedel och utan sköljmedel. Vi måste tänka om med alla dessa dofter som sprids överallt. Jag blir sjuk av parfymen och många med mig. Tänk på miljön och på våra barn! Det finns så mycket naturligt som luktar gott. Det räcker bra med det!

 • Eva skriver:

  Snygga klänningar! Heart dress var verkligen Du, en riktig Pernilla-klänning 😉 Älskar tröjorna, precis min smak, supersnygga!

 • Sandra,Jkpg skriver:

  Ååå så mycket snyggt…..som vanligt 😉
  Blev ”kär” i leopardtröjan och heartdress….så snyggt.

  Du och din dotter klä ju i allt, bli allt lite avundsjuk….hihi 😉

  Må så gott
  Kramar Sandra

 • Amanda skriver:

  Visst det luktar gott i alla fall vissa MEN inte bra för miljö och faktiskt inte för våra kläder heller. Allt som har stretch och resår i sig blir helt förstört med sköljmedel. Tycker många överdoserar så ungarna formligen stinker sköljmedel så man får vädra när de sitter inne på rummet. Usch luktar kvalmigt och inte härligt. Det enda som är nödvändigt att använda sköljmedel till är handdukar och då ett som är miljövänligt och luktfritt.

 • Linda H skriver:

  Spännande :) Jag längtar efter att få köpa heart dress :) den ser så skön ut.

 • Helene skriver:

  Lenor sköljmedel finns på LIDL för en 10:a, jag har slutat med sköljmedel, så onödigt och påverkar alltid miljön negativt.

 • Elenor skriver:

  Jag älskar när mina nytvättade kläder luktar gott så sköljmedel är ett måste för mig. Hatar hårda och stela kläder. Jag kör med softlans olika dofter.
  Har sett reklamen för det nya sköljmedlet och får ta och testa det nu när du även bloggar om det;)

 • Clara skriver:

  Pernilla vad trist att du promotar sköljmedel som är så farligt för miljön!

 • lajnda skriver:

  Jag älskar personligen doften av sköljmedel, men tyvärr finns det en baksida… Jag har ganska svår astma och får rejäla problem om jag kommer för nära någon med nytvättade kläder som doftar för mycket. Mina kollegor är helt underbara och har alla minskat sina dofter (sköljmedel, parfym och lotioner m.m.) så jag har en bra arbetsmiljö.
  Längtar ibland att få spraya på mig en ljuvlig doft och dessutom kunna njuta av lukten av rena kläder under hela dagen, men jag får nöja mig med att veta att jag är ren.
  :)

 • margareta skriver:

  Hej Pernilla !
  Tack för en trevlig blogg fina bilder mm..
  Jag andvänder inte sköljmedel mer sen jag fick veta hur mkt det förstör vår miljö och de stackars fiskarna som måste leva i smutsigt vatten, och vem vill gå omkring o lukta sköljmedel ?
  Tycker du ska tänka om Pernilla gör ingen reklam som smutsar ner naturen snälla. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Instagram