Nyfärgad i håret!

Segare bloggerska än Fröken Wahlgren får man leta efter just nu….! 

Sorry vänner! Men jag vet också att ni förstår mig och vet läget just nu.  Jag har börjat kunna äta lite smått idag, men är ändå orolig att äta nånting fel som triggar i gång ett Gallstensanfall, så jag tar det väääldigt lugnt kan man säga.

TACK också alla ni som delat mer er av era egna Gallstens-erfarenheter!  Jag har läst alla era berättelser med stort intresse, och ser nästan fram mot operationen nu…! De flesta av er verkar ju ha fått en nytt liv efteråt!

Men ni får gärna komma med tips på vad jag KAN äta just nu, som INTE är farligt så länge stenarna och Gallblåsan är kvar!

Jag vet att jag bör undvika typ all fet mat, ägg, paprika, mjölkprodukter  etc. Men det är så himla mycket som man INTE får äta, så jag hänger inte riktigt med om jag ska vara ärlig…!

Här kommer lite bilder från när jag var hos Eva sist på Moduline och färgade håret.

Fick vääärldens skönaste hårbottenmassage av Eva efter färgningen,  och sen fick jag även testa en av deras suuupersköna masssagestolar!

Moduline är grossister för allt som har med hårfrisersalonger att göra så i deras Showroom finns ett gäng med spejsade moderna frisörstolar och annat coolt.

20120510-060159.jpg

20120830-141959.jpg

En av alla coola frisörstolar…

20120830-142029.jpg

I den här stolen får kunden ryggmassage medan man får håret tvättat

20120830-165401.jpg
Och den här sköningen ger en helkroppsmassage, som jag så klart var vungen att testa!

20120830-142013.jpg

Sjuuukt skönt!  😛

20120830-142046.jpg

Köpte  även med mig lite produkter från Artego till håret, samt en brun-utan-sol från Hempz som Eva rekommenderade!

20120830-141938.jpg
Lämnade salongen lika illamående som när jag kom, men betydligt finare i håret…!

20120830-141952.jpg

Tusen tack världens bästa Eva!  Sorry att jag inte var så babblig och ”rolig” som jag brukar…!

24 reaktioner på “Nyfärgad i håret!”

1 2
  • Stina A skriver:

    Pernilla, du ska akta dig för jordnötter, ostbågar som lägger sig som en klump i gallan, lök, paprika mm. All hårdsmält mat har läkaren varnat mig för.
    Dessutom mat som är för starkt kryddad. Ät lite ”snäll” mat nu i början, kokt kyckling, fisk mm.

    Lycka till
    Kram

  • Lena skriver:

    Hej!

    Testa ät kalvsylta eller kokt fisk och kokt potatis.Drick vatten med eller utan bubblor.
    Inget fett,stekt,kryddigt eller grönsaker.
    Surfa runt och kolla på skor
    .Pussa på barnen så ska du se att det hjälper.
    Kram!

  • M skriver:

    Har inget superbra tips på vad du kan äta, men det blev mycket nyponsoppa och knäckebröd för min del. Det var något jag visste att jag tålde. Men det är säkert individuellt vad man tål.

  • Anneli skriver:

    Håller med ”joojo-17:53”.
    Råder dig att äta typ skonkost för att vara helt säker….
    Tyvärr ska du nog även vara försiktig med alkohol också -särskilt vitt vin. Det fick jag ont av. Håll ut o ”Ta en dag i taget” kram

  • Jessica skriver:

    När jag fick konstaterat att det var gallan det var problem med så åt jag mest potatis fram till operationen. De tokiga som hände innan jag visste vad problemet var, så sa doktorn att jag skulle äta nötter, blanda grädde i maten mm bara för att jag hade gått ner så mycket i vikt. Ja, vad ska man säga om det, gallblåsan vart ju inte glad av allt fett. Men Pernilla bara du får bort ”skiten” så blir livet trevligt Igen:)
    Hoppas du får en snabb tid.

  • Tina Johansson skriver:

    Åh så fiin du blev Pernilla! Hoppas du snart mår fint igen <3
    Kramar från lilla mig l lilla Ronneby =)

  • Trine Nylende skriver:

    Hei søte Pernilla. Jeg følger med på bloggen din hver dag:-). Du er ei flott dame! Jeg driver en Frisørsalong og har nytt, kult inventar. Men jeg fikk veldig lyst på en knall rød massasjestol!! Den så helt herlig ut! Håper du blir operert fort:-). Jeg har operert bort galleblæra og da jeg våknet etter narkosen så kjente jeg at de forferdelig smertene var borte, bare litt øm og oppblåst etter kikkhullsoperasjonen. På bena igjen etter noen timer:-). God bedring! Kjempefin farge du har på håret ditt nå. De fleste liker å tone ned det veldig lyse etter sommeren og få det beigere. Det passer ofte best når høstklærne skal på:/). Klem fra Trine

  • Christina skriver:

    Det enda jag kunde äta veckorna innan jag opererades var lite mosad potatis och fiskbullar, små portioner……allting annat gav mig ONT!
    Nu är det många år sedan jag blev opererad, men jag har fortfarande inte ätit fiskbullar sen dess:-)
    Se fram emot operationen! Det blir livet ”FÖRE & EFTER” sen:-)

  • jojjo skriver:

    Been there, done that och det är INTE kul att ha gallstensproblem :(

    Konsentrera dej på vad du KAN äta och inte tvärtom :)
    Jag (som har jättemkt promlem och inte kan op, för det är kramp i gallgångarna) mår bäst av ”ren” mat, dvs fisk, kyckling, kött utan fett/såser och dyl. Absolut ingen lök/vitlök och tyvärr de flesta grönsaker och frukter :(
    Men fisk, kyckling & kött i ugn, kokad el stekt utan fett. Det är lättast att utgå från det, för då kan man äta sig mätt.

    Tänk att såser (grädde & glass är BIG NO), bönsallader, marinader, paprika, gurka, lök, och de flesta antipasto kan du äta sen men inte just nu, undvik allt sånt så får du må bättre.
    Ah, även laktosprodukter kan göra att du mår sämre!

    ”Krya på dej kramar”!

    Nu en fråga till alla som läser detta, är det någon som provat Pernillas klänningar och kan säga vad L motsvarar för storlek (dvs40? 42?, 44? 46?)

    Kramar Jojjo

  • HannaB skriver:

    Fin du blev :)
    Krya på dig, hoppas verkligen att allt blir bra när du får din operation
    Kram

  • Louise Pettersson skriver:

    Stackare. Hoppas du SNART (NU) får en operation så du blir bättre. Du ser inte alls lika glad ut på bilderna som du brukar, så det syns verkligen att du inte mår bra. ”Skit i oss” under denna tiden och vila dig. Du ska inte ens behöva känna ett uns ”tvång” el skyldighet att skriva.
    Sov. Vila. Kurera dig.
    Hoppas du har mkt hjälp hemma med matlagning, städning och grodan.
    Kram

  • Maria H skriver:

    Krya på dig Pernilla :) Har haft gallstensanfall några gånger, och det önskar man inte sin värsta o vän . Hoppas du får en tid till op snart och lycka till 😉 Kram / Maria H

  • Stina skriver:

    Vet vad du går igenom…när det var som värst kunde jag bara äta bananer, yoggi, knäckebröd och skorpor…Att äta sött och fett var som att be om ett anfall…
    Jag opererades med titthål för tre år sedan och precis som du skriver så får man ”livet tillbaka”! Så jag önskar dig att du får din operations tid så fort som möjligt, sen blir det bara bättre! Lycka till!

  • Josephina skriver:

    Hej!
    Jag hade gallsten mellan jag var 25-34 då jag opererade mig. Jag var jättekänslig mot majs och gurka. Men det är ju väldigt indiviuellt men man bör undvika fet mat, svårsmält mat osv..
    Men vet du något konstigt, jag läste i fass att en biverkning på de p-piller jag åt mellan 87-89 hade gallsten som biverkning…det informerade mig ingen om :-(
    Hoppas att du får tid för op snart.
    J.

  • Lotta skriver:

    Hej Pernilla!
    Hoppas allt känns lite bättre, vill tala om att jag oxå får gallstensanfall ibland, och det är ett he………te att råka ut för!! men jag har fått rådet att inte äta frukter med stenar i (persikor, nektariner, plommon och absolut inte äpplen och jordgubbar) inte heller vitkål, typ pizzasallad ska man oxå undvika. Hoppas du snart är kvitt dina besvär och får vara samma glada Pernilla igen! sänder dej många krya på dej kramisar! kram Lotta

1 2

Lämna ett svar till majsan Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram