Nytt Podcast-avsnitt av Wahlgren & Wistam

Tänkte bara påminna er om ni missat veckans Pod-avsnitt av Wahlgren & Wistam som släpptes i söndags.

sorg

I vårt åttonde avsnitt blir det tvära kast mellan skratt, gråt, Sangria och sorg. Jag pratar om sorgen och saknaden av vår lille Marqy. Men det blir även en frisk fläkt av Barcelona, sexiga underkläder och önskan om förlåtelse i veckan bikt.

Det är ett speciellt avsnitt. Fyllt av starka känslor.  Lyssna på ITunes, på Facebook eller i er androidapp. Eller genom att klicka HÄR.

Hoppas ni gillar det.

Som alltid bjuder jag Sofia på något gott att äta, och denna gång blev det självklart Tapas och Sangria!

IMG_7591.JPG

IMG_7592.JPG

Jag gjorde en Tapas-tallrik med Kallskuret (Pata Negra eller Prosciutto ) samt oliver och ost.

Sedna gjorde jag tre olika små Tapas- Sandwishes.

En med rökt lax , smulad Fetaost och Basilika

En med Tonfisk på burk som jag blandade ihop med finskuren Mozzarella och färsk Basilika

Och en enkel klassisk spansk macka. Gnid in brödet med en god olivolja samt en delad kvist-tomat . Salta och peppra. 

sangria sangria-cava-inercia-dockers-tuchiringuitobcn-250x300

Sangria med Cava

Ingredienser

  • 1 msk socker
  • 5 cl cointreau (eller Martini)
  • 1 apelsin, i skivor eller kuber
  • 1 citron, i skivor eller kuber
  • 1 äpple, i skivor eller kuber
  • 1 flaska cava rosé
  • 1 flaska (33 cl) fruktsoda eller soda
  • is

Rör ihop socker, cointreau och ­skivad frukt i en bunke tills sockret löst sig. Tillsätt cava, fruktsoda och is, blanda försiktigt så att inte kolsyran försvinner.  Jordgubbar och hallon funkar också bra i!

12 reaktioner på “Nytt Podcast-avsnitt av Wahlgren & Wistam”

  • SaraFanny skriver:

    Hej! Ett tips på en äkta katalansk version (har bott i en liten ort norr om Barcelona). Rosta lantbröd (gärna i hjutjärnspanna), gnid in med en delad vitlöksklyfta, sedan med en halv tomat, ringa över en riktigt god evoo och flngsalt :)

  • Ann-Sofie skriver:

    Hej.

    Beklagar verkligen förlusten av lilla Marqy. Man tror att man ska gå sönder inombords när ens bästa vän går bort. Min tidigare hund kom in och väckte mig, bet mig i tån under täcket. Gick fram och slickade mig i ansiktet. Vände på sig gick 2 meter och föll ihop. Chocken och sorgen över det som hände går inte att beskriva.

    Tycker att ni gör en superbra pod, du och Sofia. Ni är härliga och roliga båda två. / Ann-Sofie

  • Carola skriver:

    Hejsan!
    Armar upp och sträck

  • Emelie skriver:

    Hej Pernilla!

    Älskar din och Sofias pod som jag lyssnar på varje måndag. Jag bor i USA och älskar att lyssna på lite svenskt emellanåt. Den passar perfekt till att lyssna på i bilen (spenderar ganska mycket tid i bilen här) eller när jag viker barnens tvätt. Fortsätt med er pod, älskar den!

    Hälsa Sofia,
    Kram Emelie

  • OMG skriver:

    Sangria är gott….har aldrig provat med Cava
    Dina tapas ser mkt goda ut :)
    Fint podd-avsnitt sist….värme o humor
    kram

  • Linda H skriver:

    Jag älskar er podcast. Alltid lika kul o bra. Det där ser ju hur gott ut som helst. Kram på dig.

  • Frida skriver:

    Hej! Lyssnade på er podd och er diskussion angående varför man inte få ha resväskor tyngre än 20 kg när man ändå bara flyttar över vikten till tex handbagaget. Anledningen är att alla dom som jobbar med bagage inte ska behöva lyfta väskor som är tyngre än 20 kg!
    Tack för en kul pod, hälsa Sofia

  • Nettan skriver:

    Oj,,, Sorry!
    Nu ser jag att du skrivit i söndags, tyckte det lät bekant å mycke bra Pod !
    Tack än en gång allt ni delar med er 😉

  • Nettan skriver:

    Ser jättegott ut 😉
    Är jag helt snurrig….var inte detta nu i söndagens pod? Tycker jag känner igen detta men jag kanske rent av har sett in i framtiden :) :)
    Kram

  • Lotte skriver:

    Så god sangrian såg ut 😀 Jag ska lyssna på podden imorn när bebis sover middag :-)
    http://lotte4.blogspot.se

  • Lina skriver:

    Det ser jättegott ut, tapas och plockmat är en stor favorit hos mig, har lätt att tröttna på en maträtt när det är en vanlig portion så det är ju toppen med små olika rätter istället.

    http://www.diningandcooking.blogg.se

  • Thomas skriver:

    Ser väldigt gott ut alltihop- måste prova!
    Vi var faktiskt i Barcelona samtidigt förra veckan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram