Orättvist.

 

Angående diskussionerna som har varit här på bloggen ang privatvård eller inte, så vill jag bara säga att jag tycker självklart inte att man är en bättre förälder för att man går till en privat akutmottagning med sina barn. Varför skulle man vara det…?!  I Sverige har vi en fantastisk sjukvård och den ”privata” vården är inte bättre. Möjligtvis lite ”snabbare”…

Men som jag ser det så går man inte före i kön när man har sina barn på Martina. Man gör en egen kö istället, så kanske den andra kön minskar…  Jag vet inte om jag är naiv, men det är så jag ser det.

Självklart så har inte alla den möjligheten och jag kan förstå nu att det väcker mycket agg och ilska när det kommer till vård av sjuka barn. 

Jag lider med er föräldrar som har kroniskt sjuka barn och blir ledsen om ni tar det som ett hån mot er att vi med ”friska” barn får gräddfil till akuten.  Jag är fullständigt medveten om att Martina inte passar de som bor långt från Sthlm eller de som inte har ekonomi för det.

Och just därför var jag så glad att jag kunde göra ett samarbete med Martina där jag valde att och lotta ut 5 årskort här på bloggen så att även några av mina bloggläsare skulle få den möjligheten…! OM de ville.

Jag lovar er att jag bara ville väl. Men har någon tagit illa upp av detta så ber jag ödmjukast om ursäkt!

Det ÄR orättvist att vissa är friska och vissa inte!

Det ÄR orättvist att vissa har pengar och vissa inte!

Det ÄR orättvist att vissa får gratis och vissa inte!

Det ÄR orättvist att vissa svälter och vissa inte!

Det ÄR orättvist att vissa kan få barn och vissa inte!

Det ÄR orättvist att vissa är lyckliga och vissa inte….!

Listan är oändlig……

Och livet är tyvärr orättvist. Mot oss alla, fast på olika sätt.

Jag är evigt tacksam för varje dag som mina barn får vara friska och kan nog inte ens i min vildaste fantasi sätta mig in i hur det måste vara att leva med svårt sjuka barn.

Därför blev jag såklart väldigt berörd av detta inlägg, då det blir så uppenbart hur olika våra liv kan te sig….

 

Hej Pernilla hoppas att allt är bra. Vi har också en son som heter Theo. Han är 2 år och 4 månader. Han är sjuk och kan inte gå eller prata. Vi vet inte vad han har för sjukdom men dom har pratat om Retts syndrom, men vi har inte fått någon diagnos än. (har väntat i över ett år nu) Ibland är han väldigt orolig och inget är roligt. Då skriker han mest hela tiden. Det ända som hjälper är när han får åka bil. Det gillar han, där blir han lugn. Ett problem är att vår nuvarande bil börjar bli för trång, då hans ben ibland är stela. Vi skulle behöva köpa en större bil med skjutdörr på sidan för lättare i och urlastning av Theo. Problemet är att vi inte har råd och inte kan få något lån på banken heller. Om du vill kan du läsa mer på Theos sida. Det finns möjligheter att ge ett bidrag till hans ”bilfond”. Sprid gärna detta till dina kompisar och vänner, du har ju många kontakter.
Ha det så bra och sköt om dej

Avwww.theo.5min.se den  

.

 

Som sagt. Livet är så jävla orättvist ibland!

Men många bäckar små…?!

Kanske kan vi som läser detta och vill hjälpa lille Theo till en drägligare tillvaro sätta in en slant på hans konto, så att hans älskade bilturer blir skönare för honom….!

Besök lilla fina Theos blogg på www.theo.5min.se

 

 

 

125 reaktioner på “Orättvist.”

1 2 3 9
 • viola skriver:

  ”Samarbete” med Martina???Ha, ha…Och vad får du för det? Tycker du verkar rätt så ”köpt” av olika företag.

 • Mia skriver:

  Klokt du kunde be om ursäkt.Nu ger vi till Theos behov tillsammans klart han ska ha det han behöver.

 • Rebecka skriver:

  Jag är 18 år och haft allergier med mera sedan jag var ca 4 månader. Jag har upplevt sjukvårdens positiva och negativa sidor! Sedan jag var liten har jag gått privat med min astma och allergi, vilket inte har kostat mina föräldrar något jämfört med ”kommunalt”. Medan jag fick migrän i tonåren och var ”tvungen” att få ”kommunalt”. Där jag nu ska byta på grund av åldern och en specialist har möjligheten att ta i mot mig.

  Jag anser att privat är bättre då min läkare alltid ställer upp för mig. Som du Pernilla sa att man har samma läkare hela tiden. Min astma/allergi läkare har följt min utveckling för en tid på 17 år och han ställer alltid upp. Medan ifjol när jag bröt foten och fick knäet ur led i samma veva (blev opererad två gånger på en vecka) ville ens inte läkaren att jag skulle få några hjälpmedel så som rullstol med mera eftersom jag kunde hoppa på kryckor. Vilket jag inte kunde då det stötte till i ett redan alldeles för ömmande knä samt att jag inte fick luft! Jag kunde inte hoppa två meter till toaletten utan att få andningssvårigheter, skulle jag stå ut med det i två månader med ett tre kilos gips? För sedan börja lära sig gå på nytt?
  Sedan lyssnade inte läkarna på mig utan utsatte mig för fara som att söva ner mig två gånger vilket kan vara livsfarligt för en astmatiker vilket ledde till att jag knappt syresätte mig efter andra operationen! Och jag har en otroligt svår nickelallergi som de inte tog hänsyn till utan opererade in en ”nickel” platta i foten, med resultat av en klåda som är obeskrivlig!

  Jag har upplevt för mycket negativt med det ”kommunala” och stormtrivs med privat, vilket inte behöver kosta mycket mer än ett vanligt sjukhusbesök! Det har jag bevis på….
  Så sluta vara så avendsjuka, det finns privata läkare som tar lika mycket betalt som sjukhusen!

 • Nina skriver:

  Ja kära någon.. den svenska avundsjukan är så tydlig ibland. Hade jag fått möjlighet hade jag garanterat tagit den också, men nu har jag inte den möjligheten och gläds med dem som har det istället! Livet är som sagt inte lika för alla.

  Tack för att du har denna blogg Pernilla, den förgyller dagen :-) Stor kram och Gott nytt år till dig och din familj!

 • Margit skriver:

  Usch, tycker hela idén med Martina är hemsk.
  Det är verkligen dags att ta itu med alla orättvisor som smyger
  sig in allt mer i samhället.
  Ropen de skalla, god sjukvård åt alla!

 • PS skriver:

  Jag har inte hängt med så mkt i diskussionen, men Pernilla jag tycker inte du behöver ursäkta dig för detta. Alla för väl göra som de själva vill.
  Bra blogg du har.
  Gott Nytt År!

 • Helene skriver:

  Håller med MIaW. DU kunde ha skrivit att du blivit erbjuden detta. Det var ju ditt val och då ska du väl stå för det inte ursäkta dig?
  Men vad händer med de som får presentkort. Ska de vänja sig vid Martinas sjukvård för att nästa år inte ha det längre? känns ju inte helt bra heller.
  Stå för dina åsikter så blir du trovärdig. MEN det är så att du går före i kön till vanliga sjukvården för om du blir remitterad vidare för ex operation etc som inte görs på Martina kan du tjäna upp till ett år i tid och går då före oss andra…….

 • bitt skriver:

  maggan graaf i samma sits… kolla http://www.magdalenagraaf.se

 • Simone skriver:

  Jag har inte hängt med i diskussionen så jag tänker inte blanda mig i. Det enda jag vill kommentera är att vår svenska sjukvård är fantastisk…ta inte illa upp, men den suger. Den är ju helt sjuk. Ja, jag har erfarenheter av det, sen räcker det ju att läsa tidningarna, eller? Jag menar inget illa nu, och jag vill absolut inte förolämpa någon, men den svenska sjukvården är rent ut sagt kass. Tack för mig.

 • Cilla skriver:

  Tycker inte att du ska behöva be om ursäkt för detta. Livet kan tyvärr inte vara lika för alla. Gott nytt år och tack så mycket för en bra blogg!

 • MiaW skriver:

  Sjukvårdsdebatten har pågått i tider, den kan inte lösas här. Jag tycker dock att alla ska få ha ett fritt val i stort & smått, tex skola, sjukvård, frisör, kläder – you name it. Vi prioriterar olika, så enkelt är det.

  MEN… Pernilla, för din egen trovärdighets skull tycker jag att du skulle du ha varit öppen från början med att du var ”köpt” eller ”sponsrad” av Martina, annars blir det lätt att man börjar alysera vad mer i dina inlägg som är köpt smygreklam…

  Allt gott för 2010! Kram

 • Anna skriver:

  Jag bryr mig inte, men tyckte det var ett udda sätt att marknadsföra sig på vad gäller Martina. Vad har hänt med hederliga annonser i tidningar etc? :-) Där kunde dem ”lottat” ut presentkort så att ALLA hade haft en chans att få del av deras erbjudande….Samtidigt sprids ryktet.. Men det nya är väl att gå genom bloggar.. God fortsättning!

 • Sophie skriver:

  Vad trött man blir… ALLT I LIVET ÄR ORÄTTVIST!!! Så är det bara! Du gjorde helt rätt i att ta emot presentkortet – vem skulle inte ha gjort det?
  Det är väl bara bra att de som har pengar vänder sej nån annanstans, det kortar ju förhoppningsvis köerna på akuten / vårdcentralen? Och att sjukhuset ligger i Sthlm är väl inte så konstigt – här bor ju flest människor.
  Själv är jag hur nöjd som helst med vår Vårdcentral!

  Gott Nytt År till er alla, och speciellt till Pernilla!

 • Sophie skriver:

  Angående Theo som är sjuk så finns det ju Bilstöd att söka från Försäkringskassan…
  http://www.forsakringskassan.se/nav/d9423e8e0cf44d4a2a681f492bf76508

  Sophie

 • cissi skriver:

  såg rubriken i aftonbladet.. jag kan bara säga en sak, skulle jag få ett liknande erbjudande om sjukvård för mina barn, skulle jag självklart ta den och jag tror att många andra skulle göra detsamma. God fortsättning och Gott Nytt År

1 2 3 9

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram